Hirdetés

2017. október 18., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) vaki


vaki
(fanatikus tag)

Üdv!

Ugyan már 4 éve hogy utoljára voltam Boszniában, de én a bosnyák útvonalat javaslom Szerbia kihagyásával. Egyrészt spórolsz 2 határátlépést, ami nem mindegy, másrészt a bosnyák út vezetésileg amúgy is megterhelő, hegyek+szerpentin+nincs autópálya (nem kell ezt még Szerbiával is nehezíteni). Cserébe nagyon szép a táj és olcsó a benya :)
Korábban az index horvát fóruma szerint éjszaka ellenjavallott volt Bosznián át menni, mert sok a rendőr és mérnek folyamatosan, plusz ha zsebpénzt szeretnének akkor találnak valamit amiért lehúzhatnak - most nem tudom ezzel mi a helyzet.
A horvát pálya drága, ráadásul ha váltásnapon (azaz szombaton) mentek, akkor még dugók is vannak...

Esetleg megfontolnám a helyedben 2 nap alatt egy közbenső szállással valahol Boszniában, vagy Mohács-Villány-Siklós környékén. Vagy egy olyan utat, hogy Szeged-Baja-Mohács-Eszék-Gradiska-Banja Luka-Cadavica(R411)-Livno(M15)-Split. Ezen az úton Eszéktől Gradiskáig és Banja Luka környékén van pálya, valamivel gyorsabb leszel. Amikor mi voltunk akkor a Banja Lukai bosnyák pályarész még nem volt fizetős, a horvát részen természetesen fizetni kell.

Hogy a kérdéseidre is válaszoljak: nekem a horvát-bosnyák utakkal nem volt problémám, nem rosszabbak mint az itteniek. Zöldkártya erősen ajánlott, mert azt mindenhol ismerik és elfogadják, míg a biztosítási kötvényedet hiába lobogtatod, még ha van is országok közti elfogadó egyezmény, az a helyi közeget nem biztos h meghatja... Nappali menetfényről nem tudok nyilatkozni (a mi autónkon nem volt), mi végig tompítottal mentünk.

[ Szerkesztve ]

A felhasználóbarát felhasználó

(#2) Speeedfire


Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem egy Csaba-Split, de mi erre mentünk és jó volt az aszfalt. Mivel 4-en mentünk, így nem volt vészes a horvát pálya díj. :N

Weblapom http://tothszabi.info || Linkkatalógusom http://weblapkeszites.ro

(#3) t72killer


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

A horvát sztrádadíj pofátlanul drága+a bosnyákoknál a benya is olcsóbb, viszont nagyságrendekkel könnyebb autópályán vezetni. Kanyargós hegyi utakon egyedül vezetve hóttziher, hogy nekem nem férne bele egy napba egy sztrádakerülő útvonal arrafelé, ergo ahhoz a guglis 11 órához hozzáadhatsz egy megalvást útközben, hacsak nincs még egy jó sofőr a csapatban. A magyar autópályadíjat esetleg kikerülheted, ha nem jösz fel pestre, hanem a déli végeken lecsorogsz a horvát sztrádáig. Alföldön valódi előny a rövidebb országút a marhanagy autópályás kerülővel szemben. Ja és fentebb elhangzott, hány határátkelő legyen: ez is necces manapság. Ha tudtok, ne csúcsidőben érkezzetek a határra (szombati váltás környéke, reggeli/esti melósközlekedés).

Szóval az igazi kérdés, hogy €€ vagy idő/kényelem.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#4) Freeware


Freeware
(újonc)
LOGOUT blog

Köszönöm a segítséget! Még odébb van, de nem árt felkészülni idejében. Lehet megszállunk odafelé, mert így elég hosszú. Főleg ha a határokon is várni kell majd. Szerencsére szerdától szerdáig foglaltunk apartmant, így kisebb forgalommal számolunk.
Sajnos Szerbiát nem fényképezte végig a Google, pedig most nagyon jól jönne.

[ Szerkesztve ]

(#5) Stanlee


Stanlee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

En sokat jartam Szerbiaba. Az, hogy a hataron mennyit kell varni, szerencse kerdese. Nekem a legrovidebb hataratlepesem Roszken 5 perc volt (magyar es szerb oldal egyutt), a leghosszabb meg 4 ora. Az autopalya Belgradig normal autopalya, nem az ami meg par eve volt. Fizetokapuk vannak, dombornyomott kartyaval vagy cash lehet fizetni. Szerbia fele viszont nem mennek, szerintem felesleges.

Olcsó utalás haza vagy külföldre: http://bit.ly/29RjwxN

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.