Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
djculture
félisten
Ja a történelem ismétli önmagát ahogy szokás mondani
Az meg hogy nem lesz visszahívás vagy javítás az alap, az alaplapi chipsetekkel is amit művelnek az kritikán aluli. A vásárló keresgélje a boltban hogy most ez az eredeti usb3 hibás chipszettel készült e vagy a javítottal. -
ST05
őstag
35x100 hoz 1,1V , ne is csodálkozz , hogy ezt is megfőződ
42x100 hoz is sok az 1,1 de mindegy te tudod mit csinálsz,
igy semmi értleme, megküldöd fesszel, jé meleg
wowegyébként ezekkel a 100 főlé sütött procikkal mi lesz? mert már legalább a 2.ikat főzöd,
ezeket még valaki be meri vállalni, vagy ezek ilyen direkt kicsinálásra szánt teszt procik? -
Fiery
veterán
Asszem megvan a gond az Asus Z87-Pro alaplap lelkivilagaval kapcsolatban.
*** Full BIOS alap beallitason ***
CPU Thermal Design Power = 84 W
CPU Thermal Design Current = 95 A
CPU Max Power Limit = Unlimited Power / Unlimited Time
CPU Power Limit 1 (Long Duration) = 84 W / 8.00 sec (Unlocked)
CPU Power Limit 2 (Short Duration) = 105 W / 2.44 ms (Unlocked)
Max Turbo Boost Multipliers = 1C: 39x, 2C: 39x, 3C: 38x, 4C: 37x*** By XMP beallitason ***
CPU Thermal Design Power = 84 W
CPU Thermal Design Current = Unlimited
CPU Max Power Limit = Unlimited Power / Unlimited Time
CPU Power Limit 1 (Long Duration) = 4095.9 W / 8.00 sec (Unlocked)
CPU Power Limit 2 (Short Duration) = 4095.9 W / 2.44 ms (Unlocked)
Max Turbo Boost Multipliers = 1C: 39x, 2C: 39x, 3C: 38x, 4C: 37xSzoval a By XMP szabadjara engedi a Turbot. By XMP nelkul, alap beallitason az AIDA64 stab.teszt futasa kozben szinte vegig 34x100 MHz-en jar a proci. Mig ha a By XMP engedelyezve van, es a Turbo beallitasok szabadjara vannak engedve, akkor a proci legtobbszor 37x100 MHz-en jar, szep magas VID-del tarsitva, es throttlingol ezerrel.
-
proci985
MODERÁTOR
-
keIdor
titán
1,14V is egy teljesen normális 24/7-re adható feszültség lenne még, ott is extrém magas lenne a 94 fok, 1,05V-on pláne. Szerintem erre nincs mit reagálnia az Asus-nak, nem szoftveres a gond, a proci a gond.
#147:: Nálam 105°C, mégis alatta volt 22 fokkal a max.
A 94 nagyon sok. -
proci985
MODERÁTOR
xmp nem piszkálta meg a BCLKt? mert akkor lehet, hogy a lap OCzte (BCLK fel, multiplier le, végeredményben mondjuk ez olyan sokat nem dobhat a fogyasztáson). viszont ez tipp, XMP korábban általában így volt implementálva, Haswellem nincs.
más kérdés, hogy 94 fok is nagyon sok. kieg: intel spec sheet nem ír max hőfokot, de jellemzően utóbbi generációknál 72fok volt megszokott.
-
keIdor
titán
Azért a 94°C is elég meredek. Érdemes összehasonlítani a Bloomfield és Sandy Bridge alap hőfokait, -20-25°C-al azok hűvösebbek, sőt, 70 fokot sem haladják meg talán.
ST05: Persze, meg majd megkapja sok OEM, meg egyéb irodai gép is a hibásan összeszerelt CPU-t és lesz nézés.
-
-
ST05
őstag
na de már régesrég az a felállás, hogy el kell venni a feszből , mert adják a gyári VID .et
ami köztudott ,hogy sok bőven sok !
Persze emelett nem szép, hogy gyári értékekkel igy fel lehet fűteni, na de nemes egyszerüséggel mondjam ,
arra való a bios ,hogy behangoljuk a rendszerünk
én csak arra próbálok utalni, ne fessük a falra az ördögöt az a 100 fok is mindárt 80
csupán egyetlen állítással mégpedig offset -140mV
gyári cool: Turbo, tehát 4x3,6 FPU :
zserbox mindegy hogy milyen a proci, ott van hogy 4ghz 4 szálon,
ezt majdben az összes i5 tudja vagy közel ennyit , egyébként ez egy : i5-4670kMice_007: igen azt tudom ,hogy munkába meg lehet izzasztani ,
Attix82 az a 95% aki nem találja meg a biost, nem is vesz haswell-t
-
ST05
őstag
kérdezhetnék némi konkrétumot?
hány Mgz-en volt ez a probléma, milyen feszültséggel? Mennyit vettél el a vid-böl?
vagy gyári 1,024V produkálta ezt auto-n hagyva?Valamint egy hozzáértőt kérdeznék! Én azt vettem észre, csak nagy terhelés, például linx ,
illetve FPU számítása esetén vészes a hőmérséklet, tehát egy egyszerü cpu stress ( pl aida )
már sokkalta kíméletesebb, konkrétan ilyen eredménnyel megy 4.0ghz gyári coolerrel ,
azért ez a cpu stessz görbe 4.0-án gyári coolerrel mindjárt barátibb érték nemde?
hozzátenném, auto fesz( 1,024) én is megharaptam a 97 fokot, de szerintem ebböl
rengeteget lehet faragni, ahogy eddig is, : alulfeszelés, értelmes Mgz "megtalálása az adott példánynak, és
ahhoz elegendő fesz (nem e-peniskedni stb ), és nem linxel gamelni, és mindjárt azt vesszük észre megáll 60 ban ,ami tökmindegy hogy 50 vagy 60az lenne a lényegi kérdésem ebből, hogy pl a játékok melegedhetnek-e egy cpu stress 100%-nál jobban ? ha igen, mennyire? valahol a cpu stress és az fpu stress közötti terhelést jelenthet egy erösen 4 magot használó játék például ??
-
Azért majd írd meg ebből mi lett...
Kíváncsi lennék bármi hivatalos válaszra ebben a témában.
Elvileg a TDP kereten belül a throttling teljesen elfogadott és hivatalosan leírt működés, miért cserélnék gariban nemde?

Edit: Mármint arra gondolok az intel specifikál egy átlagos TDP-t, és ahhoz egy hűtést. Az hogy egy spéci max terhelésnél efőlé megy részükről nem normális használat. Lásd ala anno a GPU-knál ugyanez a VRM és túlmelegedés az OCCT stb alatt. Az sem garos probléma.
Tényleg kíváncsi leszek hova jut ez, ha lesz egyáltalán bármi botrány meg hivatalos válasz rá.
-
Fiery
veterán
Ime videon rogzitve a procink viselkedese --> [link]
Bocs a kep remegeseert, az ideg ...

Probaltam 2 fele gyari Intel hutovel is, raktam ra plusz pasztat (a hutoborda ala), jatszottam ezzel-azzal (BIOS frissites, Q-Fan profil allitas), de semmi. Hamarosan hozok egy i7-4770 (nem-K) procit is, majd beszamolok a tapasztalatokrol
Az alaplap Asus Z87-Pro, ha valakit erdekel, a szoba homerseklet pedig cca. 22-23 fok. Az alaplap nincs beepitve hazba, csak az asztalon hever. Tuning semmi, minden alapon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.7GHz LGA1151
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- Intel Core Ultra 5 235 14-Core (24M Cache, up to 5.00 GHz) LGA1851 OEM PROCESSZOR!
- Keresek 12-13-14. gen i5 procikat!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Számlás vadiúj Tápegysègek! Kèszleten!
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3536,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Remélem lesz valami Rev.2 azért. Amit erőssssen kétlek- De remélek.

wow