Hirdetés

2021. május 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) ztoldy válasza bambano (#50) üzenetére


ztoldy
senior tag

Az a baj, hogy leragadsz ott, hogy ki írta, mondta.
Amit te linkeltél ott volt 4 olyan forrás, ami gondolom azt biztonyítja, hogy vesekövet okoz. A Szendinél volt 20, ami meg az ellekezőjét írja. Mindegy ki írta le a saját oldalán, hiszen külső kutatásokat hivatkoznak.
Gondolom te is tudnál még olyan oldalakat találni, ahol további olyan kutatásra hivatkoznak, ami azt mutatja, hogy vesekövet okoz a c vitamin.

Viszont a mesterséges gyúróskészítményre még nem reagáltál, arra is kíváncsian várok valami forrást vagy magyarázatot tőled. Ha már mégis belementünk ebbe az adok-kapokba és még további dolgot is bedobtál :)

[ Szerkesztve ]

Régi hardverapro: 52 pozitív, 0 negatív. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ztoldy, Magyar µTorrent oldal http://utorrent.hu

(#52) bambano válasza ztoldy (#51) üzenetére


bambano
titán

Ezt hívják úgy, hogy forráskritika.
Ha egy orvos állít valamit egészségügy témakörben, vele szemben egy programozó állítja az ellenkezőjét, akkor evidens, hogy az orvosnak hiszek. Ez nem leragadás, hanem józan ész.
Ezzel szemben ha az orvos állítana valamit informatika terén, vele szemben a programozó az ellenkezőjét, akkor meg a programozónak hinnék.

Ha például Tóth Imre mond valami vereteset például a diétáról (lehet, hogy mondott is, most nem jut eszembe), akkor megnézném más forrásból is. Ha Tóth Imre azok után mondja ugyanezt, hogy mondjuk a Hadházi vagy az Aranyosi Bruti néven felkonferálta és felhívta a színpadra, akkor tudnám, hogy mi a pálya.

Na, ti térjetek vissza a poszter csudálatos fogyásához, én meg elhúzok másfelé.
/tapsvihar/.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#53) TheLázs


TheLázs
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Srácok... examine.com Beírod az anyagot, tudományos publikációk ezreiből köhögi ki, hogy mit tudunk a szervezetre gyakorolt hatásairól.

Ezt most csak úgy itt hagyom.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#54) ztoldy válasza TheLázs (#53) üzenetére


ztoldy
senior tag

ehhez elég egy google keresés is, de remélhetőleg az examine.com a valóságot írja, mert amúgy, ha rákeresel az oldalukon a c vitaminra rögtön ezt írja:
The Recommended Daily Intake (RDI) of vitamin C is 100-200mg. This is easily attained through the diet, so supplementation of such low doses is usually unnecessary. Higher doses of vitamin C, up to 2,000mg, are used to support the immune system (for athletes) or reduce the duration of the common cold.

Most studies on vitamin C prescribe one dose per day. The claim that taking 2,000mg up to five times a day to optimally reduce cold symptoms is not sufficiently tested and requires more evidence.

[ Szerkesztve ]

Régi hardverapro: 52 pozitív, 0 negatív. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ztoldy, Magyar µTorrent oldal http://utorrent.hu

(#55) johnyblaze válasza bambano (#52) üzenetére


johnyblaze
tag

Egyet kell értsek.Teljesen felesleges lapátolni a C vitamint. Főleg amilyeneket árulnak. 1000mg kapszulánként :DDD .Gondoljunk már bele 1000 mg egy kapszulában.Kb kipisálod a doboz 90%-át arányaiban. De lehet keveset mondtam.
Lenkei :DDD atyaisten. Márcsak a “dr” Görény Gyuri hiányzik a palettáról.

“If it isn’t a clear yes, then it’s a clear no.”

(#56) ztoldy válasza johnyblaze (#55) üzenetére


ztoldy
senior tag

Is! :C

[ Szerkesztve ]

Régi hardverapro: 52 pozitív, 0 negatív. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ztoldy, Magyar µTorrent oldal http://utorrent.hu

(#57) TheLázs válasza ztoldy (#54) üzenetére


TheLázs
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Ez talán igaz, de a peer-review alá vetett folyóiratokban megjelenő cikkek alapján összeállított emberi hatásmátrix itt azért még sok embernek jól jöhet.

Ott van például az emberek esete, akik melatonint szednek, hogy könnyebben aludjanak el. Arra viszont már nem biztos, hogy készen jön szembe a válasz, hogy szól ez bele a hormonrendszerbe (tesztoszterontermelés csökkentése) vagy a növekedési hormonrendszerbe, pubertás kori változásokba. a cél ezzel az volt, hogy az igényt megteremtsem a minőségi forrás után. Ha a lap aljára görgetsz egy anyagról összeállított oldal aljára, minden cikket látsz behivatkozva, onnan már csak Sci-Hub, és látszik is, hogy milyen alapossággal végezték
Ugyanitt tipp, hogy ketokonazolt ne szedjünk szájon át, de nyugodtan kenjünk a hajunkra, pláne ha egyre kevesebb van belőle, stb.

Nyilván nem helyettesít egy orvost, de a google keresés -> agydaganat útvonalon felül lehetőséget ad a tájékozódásra

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#58) ztoldy válasza TheLázs (#57) üzenetére


ztoldy
senior tag

Ismerem én is az examine-t, szoktam is olvasni. Csak azért dobtam be egy másik képet, hogy igazából mindent meglehet találni arra, hogy az ember igazolja az elképzelését és annak az ellenkezőjét is.

Az előzőekben is arra próbáltam rávilágítani, hogy amikor egy-egy írás alatt csak pozitív vagy negatív példa van hivatkozva a saját magunk által leírtak igazolására az keltsen gyanút.

[ Szerkesztve ]

Régi hardverapro: 52 pozitív, 0 negatív. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ztoldy, Magyar µTorrent oldal http://utorrent.hu

(#59) ncc1701


ncc1701
addikt

És ha én linkelek 4 olyan tanulmányt, ami szerint nem okoz gondot, akkor meg nekem van igazam? Én csak annyit látok, h nincs egyetértés.

Érdekesség: aranyhörcsögnek 30mg az ajánlott napi adag. Embernek meg 90. Nem érzel ellenmondást?

Tápkieg: rá van írva, h mi van benne. Mennyi, és milyen fehérje, mennyi ch, és mennyi zsír. Ugyanez van "ráírva" a húsra is. A diffi az, h nem kellemes dolog megenni napi 1.5kg húst, ezért fordul az ember tápkieghez. Ugyanez a diéta esetén, kevesebb gyümölcsöt eszel, mert az teli van cukorral, a vitamint illik pótolni.

(#60) ncc1701 válasza Sirandrish (#46) üzenetére


ncc1701
addikt

Jelenleg 99-98kg vagyok, ennyi a minimum. Tavaly 110 voltam, akkor többet toltam. Heti 4 gyurma, és ha tehetem, minden nap 30-60 perc bicaj.

(#61) ncc1701 válasza johnyblaze (#55) üzenetére


ncc1701
addikt

Reggel tolok 2x1g-os kapszulát, meg este. Ha kipisilem, hát hajrá, én még le is sz@rom. Ezen nem spórolok. Plusz ami a multivitamin pakkban van, az is hozzájön. :)

(#62) vimes


vimes
senior tag

:Y azt meg hogy? Nekem bő 5 km futás ~400 kcal mínusz (2 naponta megyek). Te felkelsz hétvégén, aztán 5-6 óra edzés? :D Vagy mivel tudsz egy nap ~3000-et elégetni?

[ Szerkesztve ]

"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!

(#63) vimes válasza vimes (#62) üzenetére


vimes
senior tag

Ok látom meg lett válaszolva. My bad :)

"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!

(#64) Ferrari fan


Ferrari fan
tag

Gratulálok és sok sikert, kitartást a cél eléréséhez és az életmód megtartásához.

Az elmúlt 1 év home office nem igazán tett jót súly tekintetében se nekem se drága nejemnek. Így mi is elhatároztuk, hogy nem diétázunk, hanem életmódot váltunk. Ugyanis 2 éve már volt diéta, de ezalatt az 1 év alatt szépen vissza jött a leadott súly fele neki, nekem meg a leadott +4kg. Az elmúlt egy évbe a home office alatt ugyanis folyamatosan kajáltam, reggeli, majd szotyi/nasi, ebéd, szotyi/nasi és vacsora, közbe szinte 0 mozgás.

Így én 114kg súllyal indítottam a változást (185cm magas vagyok) és nekem is tükör volt az indító, váltó pont....
Eddig 2kg mínusz lett, 2 hét után, 3 napja napi 2X 30 sec plank-et csinálok, 1 hónapja nincs chips, cukros üdítő, meg egyéb nasi se. Kevesebb hajdínás kenyeret eszem (fehér kenyeret száműztük már régen), és ami nálam a legfontosabb, hogy kisebb adagokat szedek és várok egy 5-10 percet legalább míg újra szednék valamiből, de azt is inkább igyekszem elkerülni.
Az általad linkelt edzés videókat találtam meg én is, Johhny V 20 perces edzését egyszer megcsináltam majdnem, de kidőltem az utolsó etapra, miközbe 1liter vizet meg is ittam közbe és a tüdőmet köptem ki, de marha jó edzés.
Igyekszünk mindketten az edzést beszuszakolni a napirendünkbe, mert hiányzik a mozgás, addig is igyekszünk azért naponta egy nagyot sétálni (8000 lépés meglegyen legalább naponta), ahogy az időjárás is engedi...

Jó hogy a kedvesem is csinálja és motivál, ösztökél, emlékeztett és viccaverza.
Ahogy írtad minden agyba dől el. Utána tevrezni kell, különben elkezded és kifúj az egész egy-két nap után.
Szóval szeretném megköszönni az írásodat, adott egy kis plusz lendületet és elhatározást, még inkább.
Súlyzót kell vennem bakker... :DDD :B

(#65) Ed3r_X_ válasza bambano (#48) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

"a szerzője programozó matematikus, én programtervező matematikus vagyok. az én diplomám magasabb szintű."

Ergo fingod fogalmad sincs róla, és csak az interneten fellelhető ilyen-olyan cikkekre, tanulmányokra tudsz hivatkozni (egymásnak ellentmondanak). Ami alapján persze itt kiosztasz mindenkit. Értem.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#66) D1Rect válasza bambano (#52) üzenetére


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

Ne hari, de köztudott, hogy jelentős túlsúllyal élsz és ha itt vagy, valószínűleg szeretnél is rajta változtatni.
Nem azért írják az emberek a saját tapasztalataikat, hogy jól kibasszanak veled és veseköved legyen.
Az az orvos aki meg "üt a paleo diétatól" messzire kerülendő.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#67) Hieronymus válasza ncc1701 (#61) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Reggel tolok 2x1g-os kapszulát, meg este."

Mi lenne, ha értelmesebb elosztásban tolnád?
Egyenletesebb eloszlásban 4 x 1 gramm. Jobb lenne minden szempontból.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#68) Polllen válasza diegho (#40) üzenetére


Polllen
nagyúr

"Zsíros vörös húsból feltételezem nem 30g-ot eszel meg egy evésre (hanem inkább 200g-ot), bacon-ből pedig 30g bőven elég egy rántottához. Ezzel sem igazán mondtam ellent."

Dehogynem, enélkül a magyarázat nélkül ellent mond. Aki most kezd, nem fogja érteni, hogy ugyanaz a kettő, de az egyiket lehet, a másikat nem...
Jobb lett volna egyértelműen fogalmazni, hogy nem a zsíros hússal van gond, hanem a mennyiségével. (Bár ez sem teljesen igaz, nem kell mellé sok szénhidrátot enni és nem lesz gondod.)

Illetve bacon... Ha odafigyel valaki az egészségére, akkor a következő lépés lehet a nitrit (pácsó) és a hőkezelés kapcsolata. A zsíros húsokat (ha nem előre csomagolt) nem tartósítják ezzel, a 30g bacon-t meg amit kikapsz a zacskóból igen.

Ettől függetlenül gratula az eredményhez, nagyon szép. Csak így tovább és ne legyél rest javítani a bejegyzésen. :)

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#69) ncc1701 válasza Hieronymus (#67) üzenetére


ncc1701
addikt

Gondolom semmi, csak hordhatnám magammal a bogyókat. Pont nem érdekel, megenni így is megeszem, a bél elég hosszú, és van vagy fél-egy nap, mire végigmegy rajta a tápanyag. Majd a szervezet kiválogatja, ami neki kell, ami meg nem, azt viszontlátom úgyis. :)

(#70) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Szép eredmény.

Mi is életmód váltásban vagyunk jelenleg, igyekszünk ignorálni mindent, ami nem szükséges.

Rászoktunk a gyümölcsturmixokra is, így jobban megy a vízfogyasztás is.

Turmixgépbe bele 3féle gyümölcs, majd 3-4dl víz hozzá, összeturmix és shakerben délelőtt eliszogatom, kapásból az első héten kávéznom sem kellett , akkorát dobott energiában, azóta is folyamatosan megy, ez bevált. Néha van extrém eset, avokádós, uborkás, spenótos varia is.

Szerencsére alkatilag nem vagyunk fogékonyak a hízásra, de én mondjuk sikeresen felszedtem 15kg-ot , amióta párommal együtt vagyunk ( jól főz az anyós is... )

Pár éve egy betegség miatt én futni kezdtem óvatosan, de a saját testsúlyos edzést is elkezdtem 2 éve, igaz abbamaradt, de lassan újra bele kell rázódnom.

Sajna én a munkám miatt kocsival vagyok kénytelen menni, a jobb idővel ez majd átalakul kicsit.

Kitartást a továbbiakban!

[ Szerkesztve ]

(#71) celeron


celeron
senior tag

30 perc alatt nagyjából 17-18 km-t szoktam letekerni.

Elkezdtem magam nagyon szarul érezni :D Ugyanis úgy hogy nem voltam sosem túlsúlyos, és rendszeresen tekerek, úgy tudok produkálni 10-12 km-et 30 perc alatt :)

Gratula! :)

(#72) sati válasza Graphics (#70) üzenetére


sati
addikt

Szerencsére alkatilag nem vagyunk fogékonyak a hízásra, de én mondjuk sikeresen felszedtem 15kg-ot , amióta párommal együtt vagyunk ( jól főz az anyós is... )

Pont ebben a cipoben jarok en is. 190 cm melle altalaban 90 Kg vagyok de amiota megnosultem ez felszaladt 105-re. Viszont ettol jobban nem tudok elhizni, gondolom ez (is) genetika.

Most az egeszsegesebb kaja mellett korabban kelek es minden nap 8-10 km-et bringazom.
Sokkal jobbam erzem magam. :)

[ Szerkesztve ]

Arch Linux w/ Sway WM | OLED | Calibration | SFF PC | RPI4 | RN7 w/ PE+ | Retro Gaming

(#73) Graphics válasza sati (#72) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Fene se tudja, egyik haverom 70kg volt mikor megismertem, most már 120kg körül jár, habár most sokat fogyott, mert az este 8-9 kajálásokat elhagyta...

Sokat tud enni, igazából imád enni :D

(#74) akaido


akaido
addikt

Reggelire egy apróságot mindenképpen bevállalok, de szerintem ez egyéni, mert éhgyomorra elindulni bárhová (pl. melóba) az nem fog menni. :)
A péksütik és cukrozott dolgok bevitelének csökkentése az teljesen rendben lévőnek tűnik fogyi szempontból.
A "mindent módjával szemlélettel" egyetértek, ezt tanultam nemrég 90 évesen elhunyt édesapámtól, aki szintén ezt mondta: "Mindent lehet de mértékkel".

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#75) ncc1701 válasza celeron (#71) üzenetére


ncc1701
addikt

Ha segít, akkor az útvonalon, út minőségén rengeteg múlik. És a bicajon is nyilván. Mi dunakanyarban haverral szoktunk 80km-en csapatni 27-28 körüli átlagot, balcsi kör megvolt 25.5-ös átlaggal tavaly. Mindketten gyúrunk, majd 100kg körüli testsúllyal, trekking bicóval, toljuk a szelet rendesen.

(#76) DJGABI


DJGABI
addikt

Grat. Most én is épp hasonló projectben vagyok, már kezdtek testi tünetek is lenni (hamar fáradok, nehezebben veszem a levegőt, stb) pedig "csak" 110 kilónál tartok, 178 magassághoz. Szintén kb végig pufók voltam, de gimiben olyan 90 kg körül megálltam, egyetem olyan 100-105 max, most (3 éve) az ülőmelóval szaladtak azért fel rendesen, meg télen pár kilót szoktam felszedni zsírtartaléknak, nyáron azért annyira étvágya sincs az embernek, olyankor le is szokott menni. Egyelőre csak kalóriaszámolgatásnál tartok, a Kalóriabázis appban egy lájtos napi 2000cal limitet állítottam be, meg melóból ebédidőben ürügyén ki szoktam szökni napi 20 perc tempós sétára (hogy legalább napi 4-5 ezer lépés azért meglegyen, bár tudom az is édeskevés), de már pár nap után így is sokkal jobb volt a közérzetem. Az a baj jókat szeretek enni, mozogni meg nem annyira (max séta, bringázás). Inkább a sok szemét (rengeteg chip, gumicukor lement) elhagyásával próbálkozok, meg nasinak saláta, alma. Szintén előtte is vizet ittam 90%-ban, szénsavas üditő csak ritkán.

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#77) UnA


UnA
Korrektor

Jó sztori és gratulálok.

És nagyon fontos lenne minden érintettnek főleg most, amikor látszik, hogy a covid is leginkább a túlsúly / elhízás és ahhoz kapcsoló egyéb problémák esetén mutatja a legrosszabb mellékhatásokat.

(#78) ncc1701 válasza UnA (#77) üzenetére


ncc1701
addikt

Már tavaly ilyenkor látszott. Maximum nem volt köztudott, de nekem doki ismerős már tavaly mondta, h az intenzíves esetek 90%-a komolyan túlsúlyos.

(#79) sarkanyolo2


sarkanyolo2
őstag

Le a kalappal! :R

Sony XZ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ / LG UJ620V / Kanto YU6

(#80) sati válasza DJGABI (#76) üzenetére


sati
addikt

Jo ez a kaloria app, koszi!
Még bicajozashoz (Caynax helyett) ajanlhatnatok valamit. :)

[ Szerkesztve ]

Arch Linux w/ Sway WM | OLED | Calibration | SFF PC | RPI4 | RN7 w/ PE+ | Retro Gaming

(#81) DJGABI válasza sati (#80) üzenetére


DJGABI
addikt

Mozgás trackeléshez én Runkeepert használok. De sok funkciója már paywall mögé van zárva, alap dolgokra tökéletes

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#82) envagyok


envagyok
addikt

"Reggeli: nincs"
Ezt nem tartom jó ötletnek.
Inkább keveset enni, decazt sokszor.

És ami nekem nagyon bevált:
Minden étkezés előtt 5-10 perccel lassan meg kell inni 1 pohár tiszta vizet.
Csak akkor szabad enni, ha éhesek vagyunk. Lassan kell mindent elfogyasztani, és ha elmúlik az éhség, abba kell hagyni az étkezést.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#83) Fred23 válasza envagyok (#82) üzenetére


Fred23
veterán

A keveset sokszor is lehet baj, mert úgy meg folyamatosan magasan lehet az inzulinod, akkor pedig leáll a zsírégetés. Esetleg úgy, hogy főként fehérje vagy zsír legyen csak abban a nasiban. Ha a "keveset sokszor" mindig tartalmaz ch-t is, abból nem lesz fogyás.

A víz viszont nálam is alap; cukor nélküli teaként is.

(#84) ztoldy válasza envagyok (#82) üzenetére


ztoldy
senior tag

Igazából, ha neki az esik jól, hogy nem reggelizik, akkor az teljesen jó megoldás. Sőt, az én tapasztalatom szerint a kalóriacsökkentés egyik jó módja az átmeneti böjtös megoldás. De ez csak az én tapasztalatom.

Most éppen olyan időszakom van, hogy én is szoktam enni reggelit, de szoktam tartani hónapokig olyan időszakot is, hogy délben eszem meg az első adagot.

A lényeg minden esetben a kalória bevitel és leadás. Ha a heti összkalória bevitel meghaladja az elhasználtat, akkor hízol így is úgy is.

[ Szerkesztve ]

Régi hardverapro: 52 pozitív, 0 negatív. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ztoldy, Magyar µTorrent oldal http://utorrent.hu

(#85) Fred23 válasza ztoldy (#84) üzenetére


Fred23
veterán

A nagy baj akkor van, mikor beesik az elhasznált kalória, vagyis lelassul az anyagcsere. (Nálam gyakori.) Ilyenkor tényleg segíthet a sokszor keveset módszer, de a ch-bevitelt akkor is minimálisra kell szorítani szerintem.

Egész életemben fogyóztam, minimum 15 módszerrel, kezd kialakulni már az a 2-3, ami nálam működik is. Másnál persze még nem biztos, hogy szintén jó, de azért van talán pár általános alapvetés, ami nagyjából mindenkinek ajánlott.
Mondjuk sok fura diéta is lehet nagyon jó egyeseknek, érdemes lehet akár benézni a ketogén étrend topikba is a célközönségnek. :)

[ Szerkesztve ]

(#86) K82 válasza envagyok (#82) üzenetére


K82
őstag

Megszokás kérdése az egész.
Lassan két éve voltam úgy h kezd sok lenni a kicsivel több mint 100 kg (190 cm-hez), valamit kezdenem kell magammal. Elkezdtem edzésekre járni (kettlebell heti 2x 1 óra), így szépen megfontoltan elindul lefele a mérleg nyelve, aztán egy év után megállt 91 körül. Nem rossz, nem rossz, de valamit még változtatni kellene mert még mindig egy kicsit sok, így elkezdtem nézelődni mit lehet még tenni. Ekkor jött képbe az időablakos étkezés (8/16 volt az elején), ami viszont nekem vált be nagyon. A kezdetkor volt "izgalmas" hogy kimaradt a reggeli, aztán rájöttem mi a hiba: a cukor. Az időablakost elkezdtem kombinálni azzal h minél kevesebb szénhidrátot fogyasszak, ezzel párhuzamosan minél több zsír és fehérje. Egy hét elteltével már nem hiányzott a reggeli, egy hónap alatt gyorsan leugrott rólam 8 kg (tavaly szeptemberről beszélünk, a mérleg szerint ebből 7.5 kg volt a zsír, 0.5 kg az izom) és azóta is tartom a 83-84 kg körüli súlyt. Amióta ezt a 8/16-os időablakot tartom, nem probléma h csak kétszer eszek egy nap (ebéd fél 12 körül, vacsora fél öt-öt, vagyis inkább a 6/18-as ablak van érvényben). Ha vacsorára esetleg cukrosat eszem, az másnap reggel megbosszulja magát az éhség képében; ha nagyjából cukormentes, nincs gond.
Szerk.: így h nincs mindig evés, a vércukorszintnek is jót tett.

[ Szerkesztve ]

Pixel / OnePlus / iPhone

(#87) ztoldy válasza Fred23 (#85) üzenetére


ztoldy
senior tag

Az összes divatos "diéta" azt felejti ki, hogy mozogjál, hogy erősödjél, használd az izmaidat, ami elég sok kalóriát képes elégetni és a testkompozíciót is nagymértékben befolyásolja. Így ha leálltál a "diétával" akkor szépen visszajön amit leadtál és még plusz felesleg is, plusz ugyanolyan plöttyedt lesz a tested.

A diéta olyan étrendet kell jelentsen, ami számodra megfelelő mennyiségű és arányú tápanyagot tartalmaz és hosszú időszakon keresztül, akár éveken keresztül is tartható számodra. A klasszikus értelemben használt és alkalmazott "diéta", gyorsan lefogyok 2-3 hónap alatt nyárra, hogy ne égessem más emberek előtt magamat a strandon hülyeség.

A mérleg által mutatott szám csak egy állapot, ezért is "felesleges" mérlegre állni.
Egy 70 kilós ember, akin alig van izom teljesen másképpen néz ki, mint egy olyan, akin arányaiban alig van zsír, viszont a mérleg ugyanannyit mutat.

Az általad írt beesésre jó a megoldás, amikor eléred ezt az állapotot, akkor jöhet a csaló étkezés, megemelni rövid időre a kalóriát, majd ismételten visszaállni.

Régi hardverapro: 52 pozitív, 0 negatív. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ztoldy, Magyar µTorrent oldal http://utorrent.hu

(#88) Hieronymus válasza Graphics (#70) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Turmixgépbe bele 3féle gyümölcs, majd 3-4dl víz hozzá, összeturmix és shakerben délelőtt eliszogatom, kapásból az első héten kávéznom sem kellett , akkorát dobott energiában"

A banánon kívül minden gyümölcs OK.

Nyugodtan tehetsz hozzá zöld leveles dolgokat is. Zöldség zöld, bazsalikom levél. A retek friss levelei is jók.
Friss csalánlevél sem rossz, elméletileg az egyik legdúsabb vitamin tartalmú növény. (Nem próbáltam, szóval, ..)

Egy teáskanál útifűmag őrlemény az éhséget is megszünteti. Mellékhatásként az aranyér sem fog gondot okozni, megvéd az ilyen jellegű problémától. Ez viszont tényleg jó.
Szoktam zöld tealevelet mixelni a gyümölcshöz. Ezzel frissítő hatásai lesz az italnak.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#89) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Sajnos fogyni sokkal nehezebb, mint hízni :((( Jártam heti 2x 6km-t futni, semmi hatása. Ok, általános erőnlét, állóképesség meg edzettség jobb, mert télen esőben meg mínuszokban is nyomtam idén is.
Aztán most 4 hónap házfelújítás, 40 köbméter föld, sitt kihordása gyakorlatilag egyedül. Kilókban semmi változás, baromi idegesítő. Izomzatom fejlődött, de jó lett volna fogyni is egy tizest. Azt mondta a boltos csávó, ezt a talicskát öcsém nem fogod bírni betonnal teli... Nem a fenét. Nem tudom mennyit nyom telirakva, de nem volt gond, felfelé is toltam simán.
Én csak akkor szoktam fogyni, ha nyáron a 30 fokban tekerek 30-50km-t, vagy tavaly mikor vakoltam/festettem a garázst, és még utána 1 teljes hétig eveztem napi 6 órát. Tehát a sporttal nincs gond, futás is bármikor megy 15 kilométerig... csak jobb cipő kéne meg több idő hozzá.
Szerintem egészségsen táplálkozok, üdítő semmi, csokit sose szerettem nagyon, kenyeret csak teljes kiőrlésűt eszek. A sültekről viszont nem mondtam le, de sokkal kevesebbet eszek már, mint régebben. Jó kis karaj, csülök, csirke... Ezek se minden nap, csülök 3 havonta ha. Sültkrumpli is ritka. Szerintem sokat csökkent az utóbbi pár évben a kalória igényem, és ahhoz képest még kevesebbet kéne enni. Mondjuk reggeli nélkül meg nem is bírom, az a fő étkezés, jó kis házi kolbász/rántotta/hal/szalámi... pirítós.

[ Szerkesztve ]

(#90) ncc1701


ncc1701
addikt

Rich Piana mondta, h nyugodtan egyél meg napi 8-10e kalóriát, viszont edzzél minden nap 4-5 órát. :)

(#91) Hieronymus válasza Victoryus (#89) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

A futással fogyásnak kettő titka van.
Az egyik, talán a fontosabb, üres gyomorral kell futni. Az izomzat energiatartalékát el kell használni. Heti három futás, reggel evés nélkül. Nagyjából egy hét kell. hogy beinduljon a zsírégetés.
A futás sebességének az izzadás határa alatt kell maradnia.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#92) diegho


diegho
nagyúr

Sokan írtatok, köszönöm az észrevételeket, nem fogok mindenkinek válaszolni. Este még átfogalmazok pár dolgot, hogy jobban érthető legyen!

(#93) Ferrari fan


Ferrari fan
tag

Hello,
köszönjük az írást, és grat az eredményhez.
A receptek lemaradtak végül?

(#94) UnA válasza Victoryus (#89) üzenetére


UnA
Korrektor

"Jártam heti 2x 6km-t futni, semmi hatása."

Inkább kellett volt heti 6-szor 2 km-t futni. Vagy 7-szer. ;)

(#95) diegho válasza Ferrari fan (#93) üzenetére


diegho
nagyúr

A végén Johnny V csatornája tele van receptekkel, érdemes megnézni, sokkal jobb így nézve szerintem, mint leírva.

(#96) w.miki


w.miki
addikt

A cél jó, az írás kicsit zavaros lett.
Én is szeretnék erősíteni, a saját testsúlyos otthoni edzések szimpatikusak, 10-15 percet naponta rá is szánnék.
De könyökfájdalmam van, nem terhelhetem a könyököm, így a plank/fekvőtámasz stb. gyakorlatokat nem tudom csinálni, ezzel szinte minden youtube videó kiesett.
Marad az 5 tibeti jógagyakorlat, de ez nem erősít.
Az étrend változtatással is egyetértek a liszt, cukor, olaj-at el kell hagyni. Viszont ha nem eszem kenyeret én egyszerűen nem lakom jól. Azzal az étrenddel amit te csináltál (ami bővebb is lehetett volna) éhezésnek érezném.
Zabot én sem szeretem.

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#97) F34R válasza ncc1701 (#90) üzenetére


F34R
veterán

De o kokszos volt, es raert edzeni is. ;]

Elado Kizer Sovereign Folder. PM ha erdekel.

(#98) ncc1701


ncc1701
addikt

Azt mondod nem volt naturál? Hát, egy világ omlott össze bennem. :DDD

(#99) ncc1701 válasza UnA (#94) üzenetére


ncc1701
addikt

Pontosan. Nálam heti 1x 80km bicajtól nem történt semmi változás. A 7x15km-nek már volt hatása. :)

(#100) K82 válasza w.miki (#96) üzenetére


K82
őstag

Próbáldd ki a kaatsu edzést, ha nem lehet nagy a súly. Fura érzés h a pár kilós súlyzót alig bírod megemelni néhány ismétlés után, de hatékony és ízületkímélő.

Pixel / OnePlus / iPhone

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.