- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #199 üzenetére
Annyit segít a kollagén, hogy nem csíkos annyira a bőröm, lóg persze, de egyelőre még nem vészesen, csak ha előre hajolok, akkor. Most lassan még megyek lefelé kicsit, aztán a végén jön a szike.
-
tothjozsi96
addikt
Tényleg, írtad hogy a bőrváltozás miatt is szedtél valamit. Az használt valamit?
Ekkora mértékű fogyásnál szerintem lehetetlen kikerülni a bőr "szépséghibáit", nagyon szép szóval, de tényleg. Én mikor lefogytam közel 30kg-ot, ott azért nagyon éreztem hogy van baj.Mondjuk azóta ismét meghíztam, szóval most ilyen szempontból "nincs gond".
-
ztoldy
senior tag
Még annyit a ketogén diétáról, hogy arról annyit gondolnak az emberek, hogy nem eszek ch-t helyette zsírt és milyen jó lesz. Csakhogy a zsíroknak is számos fajtája van. Nekem van olyan nő ismerősöm, aki ketozott nyomta az omega3-at befelé, aztán mindenféle baja lett, mert olyan mértékben túlment az omega3 bevitel az omega6-9 stb. mellett, hogy a szervezete teljesen meghülyült tőle. Az étkezésünkkel amúgy is felborul az omega3-6-9 bevitel arány az omega3 javára, mert mindenki azt nyomja, hogy egyed, de a szervezetben nem csak az van.
-
diegho
nagyúr
Én csináltam eleinte masszív Ch megvonást, valamint masszív zsír megvonást is a szinte zéró cukor mellett. Amíg a Ch megvonás volt, de volt mellé fehérje és zsír, addig nem volt gond, viszont amikor megvontam a zsírt is, na akkor 1-2 hét után már gyengének éreztem magam. Jelenleg nem vetem meg sem a ch-t, sem a zsírt, de ésszel csinálom, kalóriát heti szinten balanszolom és marad a súlyom, ha végre normális idő lesz és tudok mozogni a szabadban, akkor ledobok további 3kg-ot és meglátjuk milyen lesz a bőröm. Szép lassan megyek most már lefelé, nem kell sietni.
-
ztoldy
senior tag
Alapvetően abban igaza volt, hogy a ch az alap, viszont ha nincs, akkor a szervezet előállítja az energiát abból ami van. Korábbi hozzászólásban írtam, hogy teljesen mindegy, hogy miből viszed be a számodra megfelelő kcal mennyiséget, mert a fogyás-hízás abból áll, hogy kevesebb, elegendő vagy több kalóriát vitték be, mint amire szükséged van. Tehát ehetsz te kevés ch-t, ha mellette zsírból és fehérjéből többet viszel be, mint amit elégetsz, ugyanúgy hízol mintha egész nap csokikát ettél volna. Lehet hókuszpókuszozni meg túlgondolni, de ez a valóság.
Ezért van az, hogy valaki leáll a cukorral, meg péksütivel, de pótolja rengeteg csirkével meg rizzsel és semmit nem fogy, mert a rizs is ch csak nem csoki formában. Nyugodtan lehet enni bármit, csak az ember számolja ki, hogy még belefér vagy nem fér bele a számára szükséges mennyiségbe.
Egy tipikus pazarlási mód, amikor valaki issza a fehérjeport, de annyi fehérjére neki már nincs is szüksége és a nagy részét a szervezet energiapótlásra használja az izomépítés helyett, mert mondjuk mellé kevés ch-t eszik. -
K82
őstag
válasz
laposonly11 #193 üzenetére
Ha szénhidráton kellene működnie az embernek, már nem lennének eszkimók vagy pl. nepáliak. De még majdhogynem mi sem; régen volt gyümölcs tavasztól őszig, télen meg maximum az a zöldség ami nem rohadt rájuk. Ami a "nyugati" embernek divat, az máshol a túlélés záloga. Egy sherpa sem a banánból (honnan is lenne gyümölcs magashegyi környezetben) fog energiát nyerni hanem a jakvajas teából, ugyanígy az eszkimó sem a cseresznyét fogja szopogatni hanem a fókazsírt. Megint kilyukadtunk oda h zsír és fehérje, szénhidrát meg alig.
Nem ketózok, annyira elvetemült azért nem vagyok (és mert legfőképpen nem vagyok hajlandó májat vagy egyéb más belsőséget enni és a gyümölcsökről lemondani), de: nem fáj a fejem, nincs depresszió, nincs löttyedt izom (amit vesztettem az is minimális: 7 kg mínuszból 6.5 kg zsír és 0.5 izom), nem vagyok legyengülve (sőt...) és az emésztésem is köszöni szépen, jól van. Szénhidrátból minimális amit fogyasztok, és így tartom is a súlyomat - igaz, időablakos étkezéssel kombinálva. -
laposonly11
senior tag
Egyáltalán nincs baj a cukrokkal ha azokat természetes formában viszed, be tehát gyümölcsök, vagy zöldségek különben a csimpánzok és gorillák sem lennének izomtól duzzadó állatok, hanem elhízott hóemberek. Egyedül a csomagolt élelmiszerkeben található, hozzáadott cukor és olajok, zsírok, azok ami miatt kerülni kell ezeket. Az ember alapjáraton szénhidráttal kell működjön, ugye divat lett ez az elborult ketogén/Atkins diéta ahol minimiális szénhidrát bevitel mellett, kizárólag zsír és fehérje bevitellel, pillanatok alatt brutálisan lehet fogyni, persze ha nem zavarnak az állandó éhségérzet, fejfájás, depresszió, májproblémák, hormonháztartásbeli problémák(aminek később súlyos következményei is lehetnek) pont az alacsony szénhidrátbevitel miatt. Úgyhogy az ilyen ugyan hatásos, de drasztikus, szervezetre kifejezetten káros diétákat, mindenki a saját felelősségére használja, vagy orvosi felügyelet mellett. Nem beszélve arról, hogy ilyenkor izomból is rengeteget veszítesz, hiszen az izmoknak glikogén(szénhidrát) raktárai vannak, nincsenek zsír raktárai, és ugye az ember fizikailag durván legyengül, az ilyen diéta alatt, tehát pocsékul is fog kinézni löttyedt izmokkal, a nőknél sem szép a szivacs szintjére puhult popski, lógó mellek stb. Szóval marad az eddig bevált sportoló, fitnessz módszer, ami hosszabb távon működik csak, de közben sem nem gyengülsz le, sőt, sem nem borul össsze vissza az emésztésed, hormonháztartásod, az ilyen egyoldalú, káros diéták miatt.
Tehát: sovány húsok, teljes kiörlésű szénhidrátok, gyümölcsök, zöldségek, magok, hidegen préselt növényi olajok.
Az ilyen fehérlisztből készült pékáruk, meg csomagolt termékek, étcsokik, kekszek, amikben lényegében több a hozzáadott cukor és zsír, mint a többi tápanyag, hát finomak de csak hízlalásra alkalmasak. Legfeljebb alkalmanként is mennyiségben, esetleg edzés előtt, közben, enni őket, mert akkor azonnal felhasználja a szervezet. Az ilyen nemzeti kincsnek számító császárszalonnák és társai is ugye messze kerülendők. -
K82
őstag
válasz
laposonly11 #189 üzenetére
Mondanám h de, pont a szénhidráttal (azon belül is a cukorral) van baj. Nagyon leegyszerűsítve amíg a szervezet túlzott mennyiségbez jut hozzá, addig azon fog működni. Hülye lenne a szervezet hozzányúlni a zsír- és fehérjeraktárhoz, ha ott van a könnyen hozzáférhető és gyors energiaforrás (ami felesleg, azt meg elrakja zsírként: megteheti, mert van utánpótlás -> egyenes út a hízáshoz). Ha nincs vagy drasztikusan csökkenti az ember a szénhidrát bevitelt, na akkor néz körül a szervezet és nyúl hozzá a zsír(raktár)hoz és a fehérjéhez. Szénhidrát/cukor bontása helyett nekiáll a zsírt bontani, és egy túlsúlyos/elhízott embernél van miből dolgoznia... Ebből jön a jojó-effektus is: elkezd vki fogyózni, kevesebbet és mást eszik (általában kevesebb szénhidrátot), de amint elérte a kívánt súlyt (már ha eléri) és visszaáll a kúra előtti szintre, pillanatok alatt visszahízza. De ha marad a csökkentett szénhidrát bevitel, a szervezet nem fog visszaállni a cukor alapú működésre. Gyk. ehet nyugodtan tojást szalonnával, attól nem fog hízni. Ha cukros üdítőt fog inni mellé, akkor már igen.
-
csusza`
senior tag
válasz
laposonly11 #189 üzenetére
Nem akarok már fogyni, csak tartani azt a súlyt, amivel jól érzem magam és nem esik egyáltalán nehezemre a mozgás.
Nekem elegem lett az "éhezésből", nagyjából azt eszem, amit kívánok, de nem ész nélkül.
Félreértettél, nem zabálom halálra magam este sem. Egyszerűen annyit kajálok, amennyit megkívánok, ez nem azt jelenti, hogy kajakómásra tömöm magam.
Az ipari élelmiszert próbálom kerülni, holott évekig az akkoriban imádott felvágottakon éltem.
Az elhízást a mozgásszegény életmód okozza, nagyon messze kerültünk a normális életmódtól. Zéró mozgás, cukrozott élelmiszer, balasztanyagokkal felfújt pékáruk, ízfokozó... Ha jól telezabaltad magad kapj be egy Rennie-t, az majd segít, hogy újra zabálhass.Nem mondom, hogy néha nem esik bele a fejem a Nutellába, de ilyenkor azért egyúttal kompenzálom is a dolgot.
Jól mondod, a szemét-szénhidráttal van a baj.
Egy Géczy Gábor nevű nagyon okos ember mondta azt, hogy úgy zabálunk, hogy közben éhezünk, mert az iparilag feldolgozott élelmiszerben már nincs semmilyen tápérték. Ez sajnos a zöldségre, gyümölcsre is igaz.
Mozgás! Ez az egy, ami elmaradhatatlan.
-
laposonly11
senior tag
Ha egész nap csak csipegetsz, tehát akkor amikor a legtöbb kalóriára lenne szükséged, és este bezabálsz, miközben estére csökken az energia igény, akkor attól hízol. Ha fogyni akarsz, akkor miért iktatod ki a húst, mivel az fehérje, attól meg nem lehet hízni, sőt a fehérje lebontásához külső energia forrás kell, tehát szénhidrát, vagy zsír, ergo a színhús önmagában fogyaszt(nem a szalámi meg egyéb szalonnák, amikben több a zsír mint a hús, mert azok ugye értelemszerűen kerekítik az embert). Aztán nem a szénhidrátokkal van a baj, hanem az ipar által elcseszett szénhidráttal, tehát a rostjától megfosztott kifehérített liszttel, a normális barnaliszttől, barnarizstől nem lehet hízni. Az más kérdés hogy barnalisztből készített termékeket, a fővárosban is nagyítóval kell keresni.
-
nevemfel
senior tag
válasz
laposonly11 #187 üzenetére
ez jó
-
tothjozsi96
addikt
Nem is híztál vissza az a 15 év alatt egyszer sem?
Én is lefogytam 3 éve, 30kg ment le, sajnos vissza is jött.Én mindvégig azt éreztem hogy sokkal jobban nézek ki és tényleg, minden más, viszont ahogy nem figyeltem oda, lecsúszott egy kóla csoki, már jöttek vissza a kilók és nagyon durván. Egy-két szóból visszajött amit lefogytam.
-
csusza`
senior tag
válasz
tothjozsi96 #183 üzenetére
15 éve.
Életmódváltás volt, de nem kiegyensúlyozott irányba, sajnos.
Nincs időm a normális táplálkozásra, de igyekszem kevés szénhidrátot fogyasztani, több zöldséget, néha teljesen kiiktatom a húst... Gyakorlatilag reggelit nem eszem, mert reggel nem annyira tudok enni, tejeskávé, ilyesmi. Sokszor ebéd helyett csak bekapok valamit, este "ebédelek" gyakorlatilag.
Szerencsére inkább sós, mint édes szájú vagyok és nem bírom a mindenféle szétcukrozott péksütiket, fánkokat, a csokiért sem annyira vagyok oda. -
csusza`
senior tag
Gratulálok Neked!
Nekem 18 évesen, 125 kg-osan lett tele a tököm és fogytam le 65 kg-ra 10 hónap alatt.
Sajnos a hízásra való hajlam eléggé felerősödött, +5kg-nál már neki kell állni aktívan mozogni.
-
Ygg
senior tag
Gratulálok a fogyáshoz. Tartsd is meg!
-
laskr99
addikt
Nálam a kaja mérték volt a fontos, eddig reggel-este 2-2 kakaós csiga+ebéd simán lement. Most 1-1 kakós csiga/péksüti stb vagy vacsira nasi, és ebédre kis adag/normál kérve, mellé uzsonnára gyümölcs. Nasi 1 héten 1x, már nincs több napon 1-2 tábla csoki 1 nap alatt. Ezzel sikerült tavalyról mostra 8-10Kg mínuszba. Régi képen is látszik, mondjuk magamon nem látom, de a mérleg nem hazudik, sajna itthon nincs, szóval ritkán mérek
Meg hát akik ismernek mondják is
Edzés semmi, ugyan olyan lusta vagyok
-
ztoldy
senior tag
Azért a videóban látottakat odafigyeléssel érdemes megfogadni. Pl. nyers zabpehely sokaknál emésztési problémát okoz (puffadás, hasmenés), így nem szívódik fel normálisan = nincs értelme enni. Lenmagot nyersen nem tudom ki evett már életében, de legtöbbször ugyanolyan formában látod újra végtermékként, ahogy nyersen ő beletette a túrúba, tehát megint csak felesleges, mert abban a formában nem igazán lehet megemészteni.
-
diegho
nagyúr
Dennis most tett fel egy egész napos kajás videót, amit 2000Ft alatt össze lehet dobni. Nos többek között ezért is van a csatornája linkelve az írásom végén.
-
looser
addikt
válasz
Sirandrish #169 üzenetére
-
looser
addikt
Srácok, őszintén jól esik, hogy komolyan vettetek, nem tudom, ez nyugtalanító-e inkább vagy pedig megnyugtató. Természetesen nem így étkezem, de mindenképpen szarul, mivel nem megyek 140 alá. Egyébként azt gondolom, minden dagadt tudja, mit kellene tennie, amit Ti is leírtatok, kevesebb kalória, az minőségibb és több mozgás. Dehát nem csináljuk és ezért halunk meg korábban és terheljük az egészségügyi rendszert. Egyszerűen nehéz átállni, főképp 40 felett (mondjuk én gyerekkoromtól kezdve dagadt vagyok, 8.-os koromban értem el a 100 kilót, tehát erre nem fogom) mert az életmódváltás elég megterhelő tud lenni, a reflexek megmaradnak, bármit csinálsz, mint a drogoknál.
A kaját tekintve persze az "egészséges" pontosításra szorul, hisen nem cél a szenvedés, de a fokozatosság igen. Ezért is jók ezek az írások és a kapcsolódó topicok. Minden edző, akivel beszéltem, hasonló arányokat mondott a kaja/mozgás jelentőségére (60/40 - 80/20-ig).
Egyszóval a fenti "humorért" elnézést -
ztoldy
senior tag
Így van, a fogyáshoz annyi kell, hogy több kalóriát égess el, mint amit megeszel. Emellett, ha egészséges akar lenni az ember, akkor a makrokra érdemes figyelni (a mikrora is, csak arra sokan nem gondolnak). De teljesen mindegy, hogy milkából eszed meg a 2000 kcal mennyiséget vagy fehérjéből.
Ha több kalóriát viszel be összességében, akkor hízni fogsz. De ezt már leírtam kb. 3 hozzászólásban.Sokan abba a hibába is beleesnek, hogy elhagyja a csokit, de helyette másból viszi be pont ugyanazt a kalóriamennyiséget és akkor jön az, hogy hát én már nem eszek csokit mégsem fogyok/hízok.
A lényeg a számoláson van. Pontosan látnod kell miből mennyit eszel. Sajnos az emberek nem tudják megítélni, hogy 1-1 ételben mennyi a kalória, ezért jó az általad is ajánlott kalóriabázis. Sokan meglepődnek, amikor elkezdik számolgatni az elfogyasztott mennyiségeket.
A cukros üdítőket fogyasztóknak kimondottan érdemes megnézni, hogy mennyi normális ételt ehetnének meg ha nem a cukrosat, hanem a zérót fogyasztanák. -
Szerintem kezd el használni a kalóriabázist. Heti 1kg fogyás fölé nem szabad menni és a súlyt mindig érdemes ugyan akkor mérni pl.: vasárnap reggel ébredés után. Muszáj lesz kalkulálnod a kalória bevitelt, mert ez rengeteg és törekedj inkább minőségibb bevitelre is szerintem. Ha üdítőzni akarsz akkor szokjál át a cukormentes italokra, szarabb az íze az elején, de meg lehet szokni. Tipp: a zöldségeknek alacsonyabb a kalória tartalma ha kajánál azokból viszel be többet tészta helyett akkor már előrébb vagy és olajban inkább ne süss semmit. Zsíros kajákat meg kerüld inkább mert a mellette bevitt szénhidrát zsírként rakódik le. Meg hanyagold ezt a mértékű ívást is, a sör megint csak tartalmaz szénhidrátot is.
-
tothjozsi96
addikt
Köszi a cikket!
Nehéz téma ez. Szerintem, aki kiskorától kezdve túlsúlyos volt, az a legrosszabb. Én is tipikusan az az ember vagyok aki kiskora óta borzasztóan elhízott. Ehhez elég volt annyi hogy megettem este 2 szendvicset, kóla, stb. Szakközépiskolás voltam, 11. osztályos amikor eljutottam odáig hogy ez k.rva gáz, akkor lefogytam két hónap alatt 20kg-ot. Annyira motivált hogy hazamegyek pénteken ráállok a mérlegre és egy hét alatt -2, -2,5kg az eredményem. Le is fogytam, sőt összesen majdnem 30kg lement rólam. 187 centi magas vagyok, és akkor voltam ~120kg környékén. Lefogytam 94 kg-ra, tök más lett az arcom is, jól is éreztem magam de mindvégig ott volt bennem az hogy erőtlen vagyok. Elhízottan lehet hogy kifullad az ember egy nagyobb sétálnál, de egyszerűen ez a tény hogy kiskorod óta elhízott vagy és akkor egy új lappal szeretnél indítani, az nagyon meredek volt nekem. Ha jól emlékszem olyan 3 évig tudtam is tartani ezt a súlyt, és páff, most ismét 123 kg vagyok. A koronavírus rengeteget "segített" ebben, én sajnos olyan ember vagyok hogyha nincs miért mozogni akkor magamért nem mozgok. Én azt szeretem hogyha van dolog és akkor az kitölti az egész napom, megvan a napi 10 ezer lépés, persze én is így szoktam tenni kerülőket és úgy növelem a távot, de amikor otthon ülsz egy éve és még mindig csak a #maradjotthon-t hallod a tv-ből is, a munkám amúgy is nulla testmozgást igényel. Szörnyű. Mikor egyetemista voltam ott tök jó volt, csak a kollégium és a suli között 20 perc séta volt az út, volt hogy naponta többször megtettem. De itt is azt éreztem hogy erőtlen vagyok, és az az érdekes hogy 94kg-osan is azt néztem a tükörben hogy miért ilyen széles a hasam, tehát nem nagy hanem ilyen buggyosan állt a pulóver, pedig tényleg utólag visszanézve nagyon vékony voltam magamhoz képest. Szerintem rengeteget jelent hogy ki mennyire érett meg agyban a feladatra és mennyire tudja hosszútávon fenntartani az életmódváltást. Én sajnos visszaestem a rosszba és bármennyire rossz is kimondani de sokszor mentálisan annyira fáradt vagyok hogy nem is tudnám tartani az étrendet ami segítene a fogyásban. Annyira pozitívnak és rendezettnek kell lenni ahhoz hogy működjön egy ilyen életmódváltás, én ezt tapasztaltam magamon. Rengetegszer úgy érek haza hogy agyilag teljesen lefáradtam, semmi erőm ahhoz hogy még csirkét süssek vagy bármit, de tényleg. Ezért került elő újra a régi sláger, csomó szénhidrát, nem kell vele szarakodni és meg is lett sajnos az eredménye.
-
dugo_
veterán
most átálltam arra, hogy a 30 dekás Milkából csak 25-öt eszek meg, a hétvégi 12 sör helyett csak 11-et iszok meg és napi 2,25-ös kólát lecseréltem 1,75-ösre.
Ez most valami rossz vicc? Amíg ezeket bevered, addig fixen maradsz püffedt hordó. De mindenekelőtt az alkoholizmusról kéne lejönni. (De, napi 6 doboz sör már az).
-
Sirandrish
legenda
-
looser
addikt
Én ezekből szoktam a 20 perceset (tudom, az sem valami sok) és ami nehezemre esik, azt helyettesítem mással; szerintem a lényeg az, hogy folyamatosan mozgásban legyél. Közben előttem két darab kézi súlyzó (10kg/db) meg egy 14kg-os kettlebell és sokszor azokkal csinálok egészen mást, nekem a lényeg, hogy a csini csajokkal együtt edz az ember
De volt, hogy csak zene szólt (workout music néven találod) vagy Scwarzi, Dwayne Johnson edzés, dokumentumfilm, az is működik
Én hosszú távon gondolkodom; most átálltam arra, hogy a 30 dekás Milkából csak 25-öt eszek meg, a hétvégi 12 sör helyett csak 11-et iszok meg és napi 2,25-ös kólát lecseréltem 1,75-ösre. Szorítsatok!
-
nemlehet
őstag
válasz
Sirandrish #152 üzenetére
Persze, minden mozgás jó, de 10-15 perc alatt nem lehet erősíteni. Annyi idő alatt 3 sorozatot tudsz lenyomni 1 testrészre bemelegítés nélkül, nagyon talán 2-re ha superszettelsz.
Akkor már inkább 15 perc HIIT, ugrókötél vagy 4 ütemű fekvőtámasz ha más nincs.
-
nevemfel
senior tag
válasz
Archttila #129 üzenetére
Lehet el kellene hagynom a levest es csak masodikat enni, csak az a baj hogy nagyon leveses vagyok.
vagy egyszeruen csak fitness menuket eszek, levessel felvaltva... Nem tudom mi lenne a jo.
Én inkább a főétel adagján csökkentenék, első körben talán a köret mennyiségén. A leves az pont azért is jó, mert telít, relatíve kevés kalóriából.
-
Na ez jó írás volt.
Nekem annyi a történetem, hogy karbantartóként dolgoztam irodaházban és már 122 voltam amikor elkezdtem a fogyókúrát. Lassan nagyon. Cirka egy év alatt ment le 20 kiló.
Most hogy itthon voltam betegállományba valami hányós vacak miatt két hét alatt lazán leadtam 5 kilót. Így voltam most 98 pedig már középsuliban is 105 voltam 175 centis magassághoz. Tehát annyira talán nem kövér, de nem is voltam vékony. Most meg esnek le rólam a ruhák.
A 80% a kaján múlik. Este nem eszünk pláne lefekvés előtt.
A cukros üdítő és péksüti is igen sokat tud hozni a konyhára, havi 1-4kg lazán. Én csak a kólát ilyesmit hagytam el első körben és csak vízet ittam, csapvizet. Azzal lazán heti 1kg le tud menni. Semmi mást nem csináltam. Jah igen kb egy hónap után indul meg lefele szólok előre.Szóval nekem csak ennyi a tapasztalatom.
80-85kg nekem a cél sztem nyár végére megleszek simán.
Ma reggel voltam kereken 100.0 -
Koszonom a hasznos valaszokat!
-
lehella
senior tag
Jó ilyen tapasztalatokat és ilyen fogyásokról olvasni, grat mindenkinek. A lényege tényleg a kitartás, illetve amit tapasztaltam, hogy a szervezetet, anyagcserét nem szabad hagyni lepihenni
Én Insumed diétát csinálok, 2 hónap alatt 8kg lement kényelmesen, tápszeres reggelivel - vacsival, illetve normális ebéddel fogyva.
-
törölt tag
Gratula!
Én szintén 9 hónap alatt "mindössze" 30 kg-ot adtam le a 185cm/123kg összeállításból, nagyon hasonló módon!
Az sem volt egyszerű, de ez még szebb! Le a kalappal! -
válasz
Archttila #143 üzenetére
"Viszont a nagyon magas zsirtalom miatt a teavaj nem tul egeszsegtelen? "
Valóban egészségtelen a túlzott vajfogyasztás.
DE! A margarin keményített olajból készül. Ennél egészségtelenebb élelmiszer kevés van. Ma már Európában nem engedélyezett a olaj keményítése. Ezért enyhén keményített pálmazsírt vásárolnak és ezzel sűrítik az olajat.Az eredmény továbbra sem egészséges, de legalább környezetkárosító is.Van egy ökölszabály az olajokkal kapcsolatban.
Magas hőmérsékletű sütéshez Avokádó olaj, magas hőmérsékletre (210 fok) készített olíva olaj illetve a Wok olajok.
Sütésre repceolaj. (A napraforgó olaj felhasználása túl van dimenzionálva.)
Alacsony hőmérsékletű sütéshez vaj.
Főzéshez minőségi olajak. Olíva, minőségi repceolaj,....
Saláták. Saláta olíva olaj. Mákolaj lenolaj, agár olaj, ....
A kókuszolaj rendben van a pálmaolaj inkább kerülendő.(Eredetileg büdös, kellemetlen ízű és színes folyadék. Ebből készítenek íztelen, szagtalan fehér, zsírszerű anyagot. Inkább hagyjuk ki.)
Rengeteg olaj fajta kapható, ami a főzéshez és salátákhoz egészséges. A napraforgó olajból kapunk eleget a kész termékekben. Nem kell otthon használni.Sütésnél szóba jöhetne a sertészsír. Mivel a a sertészsír füstölési pontja nagyon széles határok között mozog, érdemes elkerülni. A marhafagyú jobb de jellegzetes íze van. Nem fog ízleni. Talán sült krumpli esetében élvezhető.
Margarin, halvarin és társaik, beleértve a frissfölt kerülendők.
-
Bugarov
aktív tag
Gratula!
Intermittent fasting
https://leangains.com/the-leangains-guide/
és húzozkodás / tolózkodás valami szabadtéri pályán. A súlyzós edzésnél nincs jobb, de most terem nélkül nehéz guggolni meg fekvenyomni.
Jól láttad, hogy kaja oldalról érdemes megfogni a témát.
-
K82
őstag
válasz
Archttila #143 üzenetére
A baj nem a zsírral vagy zsírtartalommal van, hanem a (túlzott mennyiségű) szénhidráttal. Amíg a szervezet könnyen jut szénhidráthoz, addig abból nyeri az energiát és nem a fehérjéből vagy zsírból. Ha elhagyod vagy minimálisra csökkented a szénhidrát bevitelt, a szervezet "körülnéz" h energia kell. Oké, van zsír (túlsúlyos embernél nem is kevés), van fehérje (izom, nem annyira sok és szükség van rá), de nincs szénhidrát. Ha átbillen a szervezet a szénhidrátéhségen, nagyobb részben a zsírhoz fog hozzányúlni, abból kezdi el előállítani a működéshez szükséges glükózt.
Mondom a saját példámat: 100+ kilóról indultam, egy év alatt heti 2 edzéssel lejött 10 kg. Szeptembertől drasztikusan csökkentettem a szénhidrát/cukor bevitelt, így egy hónap alatt 5 kg mínusz lett, újabb egy hónap 2 kg mínusz, így 83 kg körül vagyok már október óta (kb. ez is a normális a 190 centis magasságomhoz). A testzsírmérleg szerint abból a 7 kg mínuszból 6.5 kg volt a zsír (vehettem is új nadrágokat)...
Ha megnézed a németeket vagy a franciákat, zsírosabb húsokból (és ételekből) többet esznek mint mi, mégis nálunk vezető halálok a szív- és érrendszeri megbetegedés. -
-
ztoldy
senior tag
Lehet felsorolni és nézni sok influenszert itt és ott, de akkor is csak a kalóriabevitelen és elhasználáson fog múlni a fogyás.
-
diegho
nagyúr
Éreztem, hogy valaki jönni fog ezzel. Nos az én privát véleményem az, hogy Tari Ádám ebből él, ezért a csatornájáról nem túl sok konkrét információt tudsz meg, csak akkor, ha fizetsz. Dennis is hasonló, viszont nála én úgy érzem, hogy több információ érhető el pénz nélkül. Természetesen Ádámot is lehet nézni, viszont én több dologgal nem értek egyet, amit nemrég mondott ki az egyik kifejezetten fogyással foglalkozó videójában, ezért nem raktam be a csatornáját.
-
diegho
nagyúr
A kollagén akkor segít sokat, ha nem túlsúlyosan élted le az életed. Ha mondjuk valaki terhesség alatt hízott el, de pár év után nekiáll fogyni, neki elég hasznos. Nálam annyi van, hogy a csíkok a hasamon lényegesen világosabbak lettek, de a bőr természetesen meg van ereszkedve, majd a plasztikai sebész megoldja.
-
K82
őstag
Mint írtam vala, a konditermeket nagy ívben elkerülöm, a súlyzós edzések nem nekem valók - egyedül csak bringázni szeretek.
A kettlebell az ami nagyon megtetszett, viszonylag hamar volt sikerélmény és látszat is, jó társaság ahol lehet húzni a másikat. A futsal-osoknak ugyanúgy van edzés, a többieknek nem. Értem én h versenyzői papírral legális, de ez a mi értelmezésünkben inkább a kiskapus megoldás, mint a hivatalos.sati: a Delma és társai margarin, a vajtól messze vannak. A vaj nálam a teavajat jelenti, 82% zsírtartalommal. "Üresen" a cold brew kávénál max. annyit fogsz érezni h kevésbé keserű, tejjel felöntve az igazi. Én a kávéról nem voltam hajlandó lemondani, a minimális cukrot meg úgy oldom meg h a tej is felesben kókusztejjel van keverve.
-
-
ncc1701
veterán
Versenyzői papír kell, ez nem kiskapu, teljesen legális. Dokihoz elmész, mér egy vérnyomást, csinál ekg-t, ilyesmi, belépsz egy általad kiválasztott egyesületbe, és heló. Megfertőződni sincs esélyed, mert alig járnak.
Én elfogadom, ha valaki nem jár edzeni, de ne azért mondjuk már, mert nem tudná megoldani, ha akarná. Nincs kedve, kell a pihenő, bármi hihető. Még az is, h esetleg fél a vírustól. De teljesen legálisan lehet járni.
Mondjuk ha nem kifejezetten konditermi edzést csinálsz, hanem valami köredzés félét, annak game over.
-
K82
őstag
válasz
Archttila #129 üzenetére
Ha cukor nélkül akarod inni a kávét, ajánlom a cold brew elkészítési módot. Nyáron egyszer kipróbáltam, azóta csak így iszom. Igaz, előre kell tervezni, ez nem egy gombnyomás...
A vajra nem kell alternatíva, az egyik legjobb cucc. A csirkemell is sokkal szaftosabb lesz vajban sütve, jó pár (hölgy) ismerősöm lesett tátott szájjal h miért ilyen puha és omlós amit én csinálok, nekik mindig száraz lesz.
-
Szerintem elkezdett szukulni a gyomrom. Ma a cegnel amikor lementem ebedelni azt vettem eszre, hogy a korabban 10 perc alatt betolt adagot (leves+masodik+2 szelet kenyer) mar nehezebben birom megenni. (termeszetesen kenyer nelkul)
Lehet el kellene hagynom a levest es csak masodikat enni, csak az a baj hogy nagyon leveses vagyok.vagy egyszeruen csak fitness menuket eszek, levessel felvaltva... Nem tudom mi lenne a jo.
Az is feltunt, hogy sokszor mar az ebed kozepen erzem, hogy eleg, jol laktam. Lehet egyszeruen csak a felet kellene megenni es problem solved.
Mar a heti 5 ebed is a multe. Mult heten negyet, ezen a heten pedig mar csak harmat rendeltem.Itthon viszont egyre ugyesebben vasarolgatunk. Probalunk minosegibb termekeket valasztani, es a korabbinal joval tobb zoldseget, gyumolcsot fogyasztunk.
Cukor nuku! Semmi. Cigi mar 10 eve nem kinlaszt, csipszeket amugy sem nagyon szerettem soha, amiota csalad van mar sorozni sincs idom(nem.is hianyzik)
Napi 5-5km bicaj, hetvegen is! Ezt imadom, pedig ebredes utan fel oraval mar a nyergen ulok, de szinte mar varom, komolyanEgyebkent en nem is annyira a fogyas miatt csinalom (190 cm/100 kg) inkabb a mertek betartasa motival. Szerintem rengeteg karos dolgot csak megszokasbol vesz meg az ember.
Eddig literszam nyomtam a kulonfele cukros joghurtokat, most meg siman eleg 0%-os Jogobella, egy katona szenhidratcsokkentett kenyerrel. Ma peldaul ennyit ettem delutan, ugy indultam le a gyerkocert az oviba. Harom hete ez ugy nezett ki, h fel liter joghurt, 2 kifli, rudies ezt ugy, h kvar@ nem voltam ehes, csak ugy falanksagbol
aztan persze este meg ment a vacsi, reggel meg a mezedes kave sok tejporral. Ehhez kepest mar edesitot sem teszek bele csak egy kis sovany tejszint.
A vajra kellene meg egy jo alternativa
meg a tomlos sajtra.
Elnezest a fogalmazasert, de kozben itt log a nyakamba a gyerkoc
-
"Viszont sokaknak ez most jó alibi volt kihagyni az edzéseket. De legalább elvált a sz@r a májtól."
Előtte jártam minden nap, de nálunk simán bezárt a hely – szóval ennyire nem volt egyszerű a helyzet. És én inkább már megvárom a "hivatalos" nyitást, addig marad az, amit itthon is lehet csinálni. Meg a tó körül a futás.
-
-
K82
őstag
Sima súlyzós emelgetés, semmi extra. Viszont kell hozzá az eszköz ami nem olcsó, aki beruházott rá valószínűleg tréner, a trénerhez meg el kell járni - ha nyitva lennének az edzőtermek... Ördögi kör, remélhetőleg lassan javulni fog a helyzet; már én is várom h legyen valami, még ha szabad téren, de akkor is.
-
ToxLee
őstag
Fura nekem,hogy a linkek közt Dennis Burkhardt fel van sorolva Tari Ádám meg ki van hagyva hol ott ő aztán már el is ért valamit és konkrétan evvel foglalkozik.
-
looser
addikt
A cikk említi a kollagént, ez valóban segít ilyen nagymértékű fogyás esetén, hogy a csimpánzcsöcs, integető lebeny, hasi úszógumi ne lógjon a végén? Mi a titok?
-
hodigy
tag
Jó a cikk, jó, hogy leírtad!
Annyit tennék hozzá, hogy ebben az élethelyzetben (nem a covid-ra gondolok) mindenki sokat fogyott, én is lefogytam 20-kg-t (jó néhány év után 10 vissza jött, amiből jó néhány kg izom, szóval nem izgulok rajta). -
woodworm
veterán
Igazad van, nem tisztáztuk a sokszor fogalmát. A legtöbb embernek szerintem a napi 5-6 étkezés már sok, mert nem ehhez vannak szokva. A 8-10 alkalom pedig egy diétás étrendben olyan kevés kalóriát tartalmaz étkezésenként, hogy megint nem nagyon fogja megdobni a vércukrot, főleg alacsony GI-ű ételekből. Péksüteményeket pedig nem illik sűrűn beilleszteni a fogyókúrába, mert alkalomtól függetlenül gerjeszti az inzulintermelést.
-
Fred23
nagyúr
válasz
woodworm #110 üzenetére
Arról volt szó, hogy keveset enni sokszor. Vannak, akik 8-10x esznek egy nap, vagy akár többször is. Ez is egy módszer. Ha vissza is áll a vércukruk/inzulinjuk -bachatják, mert alig marad olyan idő napközben, amiben normálisan fogyhatnának.
Erre lehet megoldás például a protein tabletta (mint nasi). Nagyon gyorsan, 5-10 perc alatt normalizálódik utána az inzulinszint, és ki se nagyon mozdítja a "helyéről". Alig dobja meg -szemben mondjuk egy pogácsával vagy csokival. Mégis lehet valamit rágcsálni, szopogatni.És igen, az edzés is fontos, ahogy sokan meg is jegyezték. Én kocogni, súlyzózni, meg saját súlyos edzéseket szoktam csinálni, de perpill -100 kiló felett- futás helyett inkább csak gyorsgyaloglok.
Ez a topik hozta meg a kedvem jobban az egészhez. Mióta olvasom, szigorúbb vagyok magamhoz.
C-vitamin témához: évekig szedtem napi 2-3g-ot, nem lett vesekövem. Mikor viszont gyúrtam, és felvittem a fehérjét az egekbe, volt, hogy enyhe zavart éreztem az erőben a veséim tájékán. Szerintem szteroid nélkül a legtöbb embernek elég a zsírmentes testsúlykilónkénti 1,3-1,5g protein edzés mellett.
-
Hát nem a legjobb ötlet összefüggést kereseni a "mesterséges vitaminok" és a covid problémák között. Lehet egy ember olyan akár a Dávid szobor és élhet olyan egészségesen hogy a vérében ambrózia csörgedezzen, de ha genetikailag sebezhető egy vírussal szemben akkor ott nincs mit tenni. Ez fordítva is igaz, hogy élhet valaki egészségtelenül is annyira hogy a reggelt kőműves aktimellel indítja meg kőbaltával folytja le, de ha egyszer genetikailag védve van adott vírus ellen akkor nagyon nem kell magát féltenie.
szerk.: a vitaminok és ásványi anyagok nem azért vannak hogy megvédje a test magát a vírusoktól és a baktériumoktól megy egyebektől, azok csak ahhoz kellenek hogy a test optimálisan tudjon működni. A védelem feladata az immunrendszeré, ha a test optimálisan tud működni nyílván könnyebb az immunrendszer dolga, de az nem garancia egy fertőzéssel szemben való ellenállásra.
-
ncc1701
veterán
Nem feltétlen ez a helyes következtetés. A mesterséges, és az természetes c vitamin között plö kémialilag nincs diffi.
Másrészt plö fehérje esetén meg el lehet jutni oda, h vagy megeszek napi 1.5kg csirkemellet, vagy legurítok 3-4 fehérjét tápkieg formában. Megsúgom, utóbbi a célszerűbb.Covid meg fura vírus, én sem értem, h amúgy egészséges ember miért kerül kórházba. De a mezei influenzában is halnak meg, úgyhogy ezen nincs mit csodálkozni.
-
-
Gratula a szép eredményhez!
Off:
Látom már megy a fórum háború a vesekővel kapcsolatban keményen. Hát én is hozzá foteltudoskódnék a témában: még régebben olvastam egy állatorvosról már talán nem is él és a tevékenysége se mostanában volt. Röviden a lényeg arról ami megmaradt bennem: rengeteg boncolást végzett marhákon és ő azt az összefüggést látta meg hogy akkor alakul ki, ha azemberélőlény nem visz be megfelelő mennyiségben ásványi anyagokat és amikor a haszonállat állománynak elkezdte szépen adagolni a kérdéses ásványokat megszűnt a vesekő probléma. A vesekő az írás szerint ha jól emlékszem azért volt probléma a marháknál, mert magas volt miatta a halálozási arány. -
ncc1701
veterán
Csak mondom, h a konditermek java része nem zárt be, legális/illegális módon, de aki akar, az tud járni edzeni. Versenyzői igazolvánst már utánad vágnak 3-5eft-ért, és egy bazi teremben ha van 2-3 ember, akkor igazából semmiféle fertőzéstől nem kell tartani.
Viszont sokaknak ez most jó alibi volt kihagyni az edzéseket. De legalább elvált a sz@r a májtól.Én egyetlen edzést nem hagytam ki, mert nekem ez olyan, mint másnak a levegő.
-
ncc1701
veterán
válasz
Archttila #104 üzenetére
Banánt a gyorsan felszívódó ch miatt eszik a sportolók edzés elött/közben/után. Plusz egyszerűen emészthető, és gyakorlatilag sosem okoz hasmenést, és még a térfogata is kicsi, nem tömít el.
Ha rost kell, mert olyan az étrended, h nem viszel be eleget, tápkiegként is egyszerűen meg tudod oldani. Egyébként diéta/fogyasztás elején a gyümölcsöket kifejezetten érdemes elhagyni pár hónapig, mind teli van szénhidráttal. Ha vitamin kell, akkor egyél több zöldséget, azokban több van eleve. -
looser
addikt
Hey Diegho!
Őszinte örömmel olvastam a történeted. 44 vagyok, 140 kilóval stabilan évek óta, szóval hozzád képest pár év késésben vagyok. A háziorvosom még a harmincas éveimben mondta - és ez rohadtul beragadt nálam - hogy 40 felett jönnek a gondok. Valószínűleg egyébként ez folyamatos, tehát inkább észrevehetetlen, de azért mindig ott van és emlékeztet rá; ha még szeretnék ittmaradni egy 30-40 évet, azért tenni (mozdulni) kell. Úgy 10 éve belenyaltam a 160-ba, na az pokol volt. Ez a mostani sem leányálom, de emellett lejártam a novemberi zárásig heti 3-4 alkalommal konditerembe. Nem durván, fél óra kardió, fél óra súlyzós, rövid szünetekkel. Ez pont ahhoz elég, ha egyébként nem változtatsz az étrendeden, hogy tartod a súlyod, közben viszont jól, energizáltan érzed magad. Lényegében b***hatod, mert ettől csak kicsit tolódnak ki az évek. De azóta semmi, itthon minden nap edzettem a kezdetekkor, nálam is bejött a séta, egyre távolabbról (szóval a Teszkós példád szerintem nagyon jól mutatja, mi megy ilyenkor az ember fejében, ahogy tologatja a határait, csak másnak nehéz ezt elmondani), itthon kézi súlyzó, kettlebell, de ezek is elkezdtek elmaradozni, főképp, amikor január 1-től munkanélküli lettem és még a Cuberpunk-kal is elkezdtem játszani
A lényeg: sok jó tipp van a cikkedben, vitaminokat én is elosztva szedek. A károgókat nem igazán értem; fajták, eloszlás, mennyiségek miatt (akár kaja, akár edzés, akár makrók) el kell olvasni más cikkeket is, beleásni magad, csak így megy és kialakítani a saját utadat. Nem lehet etalonnak venni egy szem írást és szerintem ezt te is így gondolod. Nincsenek örökérvényű dolgok (oké, dr. House-nak igen(pl. mindenki hazudik)) ki kell tapasztalni, neked mi a jó. Erőt adott a cikked, igazán, mert ez az elvagyok állapot nem a hosszú élet titka. Köszönet érte és további sok sikert!
Üdv
-
K82
őstag
válasz
Archttila #104 üzenetére
Rost van a zöldségekben is de tény, szívesebben eszik az ember banánt pl. mint zellert vagy brokkolit.
Banánt csak azért esznek mert gyors energiaforrás, de az utóbbi időben ahogy fejlődik (?) a tudomány/technika, vannak akik még ilyenkor is elhagyják a szénhidrátot és külső ketonnal pótolják. -
-
nevemfel
senior tag
válasz
Victoryus #89 üzenetére
Nekem a szénhidrátbevitel drasztikus csökkentése bevált. (Illetve még csak drasztikusnak sem nevezhető, mert fokozatosan hagytam el dolgokat.) Semmi cukros dolog, gyümölcs se, amiben sok szénhidrát van. Kenyér helyett zsömle vagy kifli, kisebb magvas vekni, ezekből is jellemzően kevés. Minden másból amennyi kell.
-
diegho
nagyúr
Update 2. Jópár recept kiemelve linkként a végén!
-
diegho
nagyúr
Egy kis update megtörtént. Belekerült a C vitamin felosztása, vesekőképződésre felhívás. Betettem a végére egy kalóriaszükséglet kalkulátort. Johnny V csatornájának a linklébe beírtam, hogy ott vannak az említett receptek, bár ezeket külön ki fogom majd szedni. Némi magyarázat a bacon és vörös húshoz szintén ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Tavaly 44 kg-ot fogytam 9 hónap alatt. Mivel sokan kérdeztétek, ezért leírom, hogyan sikerült ezt elérnem.
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Tippmix
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest