Hirdetés

2020. augusztus 6., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21) INGJOKE


INGJOKE
(addikt)

Én régen manuális fogkefét használtam aztán egy alap oral b-t, majd egy komolyabb bluetoothos fajtát és tavaly év végén kaptam egy Ocleant one-t. A régi manuális fogkefékkel csak gondolom formán mostam fogat nem túl sok ideig. Nekem kb havonta szétment a feje "elgörbültek" a sörték. Az olcsóbb oral b-vel 2 percig mostam fogat (4x30 mp). A bluetooth-oshoz már volt kis időjelző is ami számlát a másodperceket is, ha elindítottam a fogkefét és ezzel is általában 2 perc szokott lenni, ha nagyon ráértem akkor 3 perc (4*45 mp). Az oral b fejek simán kibírták a 3 hónapot és csak az miatt "kellet" cserélni, mert javasolta az app.
Nahmost mivel az Oclean-nek komolyabb appja van így be lehet állítani rajta egyedi programokat. Amit most használok az 4*30 mp tisztítás és 2x30 mp fehérítés. Ennek is most fog lejárni a 3 hónapja és 6 dollárba kerül hozzá két fej. Rendelsz belőle 4-et az egy évre elég és 3500 huf max. Ennyiért oral b fejet itthon ritkán lehet kapni. Nekem ez annyira bejött, hogy ha tarkón lőnek sem akarok többet elektromost, a manuálisról meg ne is ejtsünk szót. :D

Troll! Feed them!!! Mi mix 2s 6/128(EU dev) +Polar Vantage M +Mi Notebook pro I7 16 gb 256 gb(+512) ssd+ Logitech g903+ Jabra Elite Active T65

(#22) geotigris9 válasza persil (#16) üzenetére


geotigris9
(tag)

Köszönöm az építő kritikát. Az tény és való sosem volt a helyesírás az erősségem és nem is szoktam esszéket írni túl gyakran a gyakorlat az nincs meg ilyen téren. És ilyen késői órán sem szoktam fen lenni főleg nem kipihenten. Persze így utólag nézve lehetett volna külön kiírnom (pl. txt -e) még átnézni az egészet kipihenten és utána feltenni fórumba. Másik tényleg nem terveztem ilyen részletekbe menő alapossággal írni esszé jellegű hsz-t. De örülök, hogy sikerült olyan dolgokat is találni az írásomban ami hasznos volt és a nehéz olvashatóság és értelmezés ellenére is átment. :B

(A hegymászó sem azért mássza meg a hegyet, mert könnyű, ha nem mert nehéz és van benne kihívás nézd ilyen szemmel az írásomat mint egy nehezen megmászható hegy.)

[ Szerkesztve ]

(((>(; Hallgass Tilos Rádiót ;)<)))

(#23) balazs1022


balazs1022
(őstag)

Jó kis cikk volt!

Nekem még lenne még egy gondolatom, ami az elektromos fogkefe mellett szól. Én úgy látom, hogy az elektromos fogkefét kevésbé lehet rosszul használni mint manuális társát. Gondoljunk csak a helyes technikára (mint ahogy a cikkben is le van írva), amit ha nem jól alkalmazunk hatalmas károkat okozhatunk. Pl: ínysorvadás (ha csak előre hátra mozgatjuk a fogkefét a fogunk oldalán. Ezt tetézi a sietség és az erős rányomás).
Elektromos fogkefe használata nem igényel súrolást! Csupán csak rá kell tartani. (belül 45°-ban, fogra merőlegesen és kívül 45°-ban) Tehát akinek gondot okoz a helyes technika alkalmazása annak csak ajánlani tudom az elektromosat.

Ti mit gondoltok erről az elméletről?

https://fototrend.hu/fotok/fotos/balazs1022/index.html

(#24) bwoay


bwoay
(nagyúr)

írtátok többen is kritikaként az elektromos fogkefékkel kapcsolatban, hogy pár nap után érezhetően gyengébbek, ahogy merül az akkumulátor, ez a Ni-MH technológiának tudható be. viszont a Braun/Oral-B egy ideje már gyárt li-ion cellás fogkeféket is, azoknál nem tapasztalni ezt a jelenséget. más kérdés, hogy ezt megtartották a csúcskategóriának, ahol meg kell fizetni a (szerintem) borzasztó felesleges Bluetooth feature-öket is.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#25) MaCS_70 válasza bwoay (#24) üzenetére


MaCS_70
(nagyúr)

Én semmi hasonló gyengülést nem tapasztaltam, pedig kb. 7-7 évig használtam NiCd és NiMH akkus OralB fogkefét.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26) DeFranco válasza MaCS_70 (#25) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

gondolom standbyban a töltőn állt a fogkefe. láttam már másnál is így, én ettől tartózkodom.

(#27) INGJOKE válasza bwoay (#24) üzenetére


INGJOKE
(addikt)

Az Ocleant én már az oral b utána mindig figyelem, hogy most biztos le fog merülni, vagy most, vagy most, de akkor még mindig bírja 1-2 hétig és elfogy a türelmem és felrakom a mágneses!!! töltőjére ami pár óra alatt feltölti nem úgy mint az oral b-t ami mikor lemerült utána 17!!! órát kellet kb tölteni, hogy újból teli legyen. Reggel mikor már nagyon villogott, hogy merül (6-7 órakor) feltettem és este zuhanyzásnál (20-21 óra) még nem töltött fel. Visszagondolva erre az Oclean fényében azt tudom mondani, botrány, vagy kabaré. :D :DD :DDD

Troll! Feed them!!! Mi mix 2s 6/128(EU dev) +Polar Vantage M +Mi Notebook pro I7 16 gb 256 gb(+512) ssd+ Logitech g903+ Jabra Elite Active T65

(#28) Gabás válasza bwoay (#24) üzenetére


Gabás
(őstag)

Oral B Pro 2, és nincs Bluetooth

(#29) Amazonas válasza tope (#18) üzenetére


Amazonas
(senior tag)

Pont ilyet vettem pár hete a meglévő Oral-B Vitality mellé - bár igaz, amolyan tartalék/utazó fogkefének.
Pár használat után azt tudom mondani, hogy szerintem, a célnak megfelel - továbbá a fejek is kompatibilisek az Oral-B-vel.
Igaz, én is új vagyok még az elektromosok terén - pont pár hete kezdtem, ezért is örültem nagyon ennek az írásnak. :) Viszont, nem tudom, ki hogy van vele, de nekem kevésnek tűnik az a 2 perc, igaz most még a Vitality-vel csomagolt puha sörtés fej van, és most akarom majd kipróbálni a CrossAction fejet. (Manuálissal is hosszú perceken keresztül súroltam, sőt, volt olyan, hogy egymás után 2-szer is fogat mostam, mert nem volt meg a tisztaság érzése.) 2 perc után én még éreztem az aznapi étlapot...
Egyébként, fogmosás után ujjal is ki szoktam "kaparni"-húzni az ínyem töve és az arcbőr közötti külső vájatokat. Ez egyfajta masszázs is az ínynek.
Írta valaki, hogy a nyelvet nem szabad a fogkefével lehúzni, mert így a kefére kerülnek a bacik. Szerintem van annyi triklozán a fogkrémekben, hogy ez teljesen mindegy...

(#30) DeFranco válasza INGJOKE (#27) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

kár hogy az oclean nem kompatibilis valami márkás, minősített fejjel aminek a sörtéibe biztosan nem sajtoltak bele se bugyigumit se kohósalakot.

a kínai eredetű fogkefékkel csak ennyi a bajom, hogy a franc tudja mit old bele a nyállal a szájba miközben vidáman sikamikálok vele.

(#31) DeFranco


DeFranco
(nagyúr)

végül most hogy feljött a téma, találtam elemmel működtethető oral-b fogkefét is 3-4k között, azzal minden probléma megoldódna mert akár négyesével is tudom tölteni a laddákat és ha lemerül, kicserélem.

gondolom a hatékonyságuk megegyezik.

(#32) FireFox1996 válasza -=MrLF=- (#2) üzenetére


FireFox1996
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi ezt a linket, mert előtte nem is ogndoltam, hogy otthon cserélhető lenne az aksija :R

<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>

(#33) balazs1022 válasza bwoay (#24) üzenetére


balazs1022
(őstag)

Es ha Ni-MH cellat cserelek Li-ION-ra akkor nem igenyel mas töltőt?

https://fototrend.hu/fotok/fotos/balazs1022/index.html

(#34) Dr.NX válasza balazs1022 (#33) üzenetére


Dr.NX
(őstag)

De, meg mellé a poroltót is.
Eleve más feszültségen üzemelnek, meg ne próbáld!

(#35) pontazire válasza geotigris9 (#14) üzenetére


pontazire
(csendes tag)

A nyelvkaparót közismertté kéne tenni; annyira alappá, mint a fogmosást. Igen egyszerű és hasznos dolog.
Döbbenet, hogy mennyire ismeretlen.

(#36) Robez88


Robez88
(tag)

Az akkumulátor témához: a korábbi Oral B fogkefém már második nap érezhetően gyengébben teljesített.
2018.12.05-én érkezett meg a Oclean SE szónikus fogkefém feltöltöttem az aksit és azóta használom, töltés nem volt. Jelenleg 47%-on van és 127(!)-szer mostam vele fogat, egyenként 2 vagy 2.5 perc erejéig. Nagyon brutális cucc, ajánlom mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#37) bwoay válasza Gabás (#28) üzenetére


bwoay
(nagyúr)

jogos, bár most van ez a Genius 8900 "bundle", aminél ha az ember hajlandó megvenni egyszerre két handle-t, akkor darabja kb azonos árban van, mint a Pro 2 (sőt), viszont utóbbinál nagyobb kapacitású az akksija. meg van hozzá 3 fej és egy tok. meg a smartphone tartó, ami talán
a kocsiban hasznos igazán :D egyébként szerintem skandallum a jelenlegi típusok árazása, abszolút nem tartom indokoltnak a 20e. Ft feletti árakat, miközben 50-et is elkérnek bizonyos modellekért. mondom mindezt úgy, hogy 20 éve használok Braun/Oral-B keféket.

balazs1022:
ha gyárilag ni-mh akkuval szerelt kefét pimpelsz, annak nem lesz jó vége. viszont a gyártó azonos típusú indukciós töltőt mellékel a kefékhez az akku kémiájától függetlenül, mivel a li-ion cella töltését a nyélen belül található elektronika megoldja.

[ Szerkesztve ]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#38) Hieronymus válasza pontazire (#35) üzenetére


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

"A nyelvkaparót közismertté kéne tenni; annyira alappá, mint a fogmosást..."

A nyelvem nem azonos a nyelvkaparó alakjával. Csak részben lehet tisztítani vele. Még a kefés fele sem OK.
Szerintem sokkal hatékonyabb a fogkefe használata a nyelven is.

Általánosságban reagálva.
A fogak és a fogkefe alakjának összehangolását tökéletesen kihagyják a számításból a kézi fogmosás esetében. Az összes fogkefe hosszúkás alakú. A mai ideológia szerint, sűrű és puhaszőrűnek kell lennie, amit nem nyomunk rá erősen a fogakra. Most képzeld el mi történik, ha elkezded vízszintesen húzogatni a kefét. A külső íven csiszol, a fogközök irányában meg nem csinál semmit. A lehúzási fázisban sem jobb a helyzet.

Az elektromos fogkefével cak egy bak van. Túl nagy erővel nyomja a fogra, felhasználók többsége. Egyszer érdemes egy BT kompatibilis fogkefét vásárolni, ami az app segítségével megtanulni az optimális fogra nyomás erősségét.
A fogmosás leghatékonyabb eljárása a fogínyről a fog vége felé történő fogkefe mozgatása. A vízszintes mozgatás teljesen értelmetlen.időtöltés.

A fogselyem helyett illetve mellet a fogközi kefe használata legalább annyira fontos mint az alap fogmosás. Csak ezzel lehet eltávolítani fogak közül a nagyobb szennyeződéseket. A selyem csak körbe járja problémát.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#39) BlackPriest


BlackPriest
(őstag)

a különböző elvű elektromos fogkefék hogy bánnak a javított fogakkal (régi/új tömés, korona, híd, miegymás)?

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#40) MaCS_70 válasza Hieronymus (#38) üzenetére


MaCS_70
(nagyúr)

Elég régen van csupa olyan OralB a családban, ami pirosan világít, ha túl erősen nyomod a fogadhoz.

Volt mit korrigálni az elején... :K

MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.