Hirdetés

2020. február 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) föccer


föccer
(nagyúr)

Első (nulladik?) lépésként kitakarítottam az udvart. Levágtam a gazt, összegerebjéztem és kiszedtem a szemetet. Ez utóbbi középen a "kupac".

[ Szerkesztve ]

(#2) bagkri01


bagkri01
(őstag)

Nem fogsz unatkozni az biztos. Mi is egy hasonló jellegű kis családi házat újítottunk fel, nem volt semmi. Annyi előnyünk volt, hogy az alap, a födém és a tetőszerkezet rendben volt.

samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note

(#3) kisninja


kisninja
(őstag)

Szép munka lesz..... én ennél rosszabb állapotút kezdem el majd fal csere lett :D (vályog) De nagyon pofás kis házikót lehet kihozni belőle.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#4) e=mc²


e=mc²
(őstag)
LOGOUT blog

A projekt erdekel. Marad ez a topic updatelve es ezennel feliratkozom, vagy kulon bejegyzesek lesznek?

Ambulimax Provider

(#5) föccer válasza e=mc² (#4) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Ez a topik marad, hsz-be jönnek az updatek. :R

Ellenben most még pár hétig, 1-1,5 hónapig még nem kezdek bele.

üdv, föccer

(#6) MineFox54 válasza e=mc² (#4) üzenetére


MineFox54
(őstag)

.

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#7) Lauda


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Szerintem ésszerűbb lenne egy kisebb, de új épületet felhúzni. Ez egy rom az egész. A mi házunk is ilyesmi volt, egyik rokoné hasonló. Rányomsz egy csomó pénzt és akkor is csak egy tákolt épület marad, sosem lesz olyan, mint ha felhúznál egy újat, normálisan összerakva, szigetelve stb. Ha hosszútávon, egy életre gondolkodsz esetleg, javaslom a dolog megfontolását. Nem bánnád meg.

Csak egy véleménynek szántam. ;)

[ Szerkesztve ]

(#8) szabonagyur válasza föccer (#5) üzenetére


szabonagyur
(nagyúr)

És mi a cél a felújított épülettel? Te költöznél be vagy eladni/kiadni?

Amúgy kíváncsian várom mi jön ki belőle :)

Eladó cuccok: http://bit.do/szabonagyur

(#10) taaz


taaz
(aktív tag)

Szia.
A képeket elnézve nem akkora a gáz. Inkább a lambéria rejtett titkaira lennék kíváncsi. A tető nem olyan nagy, a lapos tető javítása sem nagyon költséges. De azért el lehet vele lenni egy pár évig ha te csinálod :R
Én is most építek újra alulról egy 100+ éves házat. Az anyaga mészkő, de sár tapasztott.
A szigetelést bitumenes lemezzel oldottam meg, a 40cm falat alul elvágva, és becsúsztatva a bitumen lemezt, és műanyag lapokkal préselve az összeillesztéseket. Tökömet leszívtam már miatta.... de már nem sok van.
Teknőszigetelés az egész házban rá 4cm szigetelés és rá 6cm vasbeton.
Süllyedés nálam is van de megoldom.... Szemét palával még nem tudom mi legyen.... :(((
Úgy hogy kitartás, mindent bele , jó lesz az. :K

[ Szerkesztve ]

(#11) razorbenke92


razorbenke92
(senior tag)

Hasonló korú, talán kicsit jobb állapotú, de szintén minden téren elavult házba vágjuk mi is a fejszét kőműves kalapácsot. Talán én is blogolni fogok róla.

Kíváncsian várom a fejleményeket majd.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#12) bagkri01 válasza razorbenke92 (#11) üzenetére


bagkri01
(őstag)

Készítsd az idegrendszered és a pénztárcád :))

samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note

(#13) föccer válasza taaz (#10) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Nekem van egy kontaktom injektáló céghez. Az az infó, hogy szépen megoldható vágás nélkül is. Remélhetőleg még a héten jönnek felmérni.

(#14) Winner_hun


Winner_hun
(félisten)

Parkettát mikor bontunk?:D
Grat, hajrá;)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#15) föccer válasza Winner_hun (#14) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Lesz bőven bontani való, csak a csákányt hozzad. :D

üdv, föccer

(#16) Winner_hun válasza föccer (#15) üzenetére


Winner_hun
(félisten)

Azon nem fog múlni, elpusztíthatatlan:D

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#17) Sanyi.mTs válasza föccer (#13) üzenetére


Sanyi.mTs
(őstag)

Mik azok, amiket biztosan "szakemberre" akarsz bízni?

(#18) föccer válasza Sanyi.mTs (#17) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Injektálás és ha szükséges akkor a gázszerelés és beüzemelés, külső ajtó(k), ablakok beépítése. Az ablakokat csak akkor, ha nem találok standart méretű, készre gyártottat. Ha találok nekem megfelelőt, akkor az ablak beépítést is megcsinálom, jóval olcsóbb lenne, mint egyedileg gyártattni.

üdv, föccer

(#19) kraftxld válasza föccer (#18) üzenetére


kraftxld
(nagyúr)

Bulldózer, majd valami értelmes ház felépítése :)

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#20) szaszlaci válasza föccer (#18) üzenetére


szaszlaci
(addikt)

Tíz centinként van szabvány, elvileg jó műanyagablak olcsón, nem sokkal a szabott üvegár fölött. Miért gyártatnál egyedit aranyáron és rakatnád be jó drágán egy földszintes saját kertes házba? Legfeljebb öt centit kell vésni/falazni, de annyit se, mert ugye ez nem legó, lehet belül is alakítani, ahogy jó.

Ajtót, ha nem biztonságit veszel, amit csak ők raknak be, miért ne tennéd be magad?

Villany menni fog? A behúzod oszt ráwagózó, mer' monták a fórumba, az egy kicsit kevés, azért ott nem árthat figyelni, szépen csinálni. Főleg, ha bővíteni is kell a hálózatot, a nagyon gány munkát szerintem nem fogja lepecsételni egyik villanyszerelő sem ma már. Azért valahogy ki kell néznie. Nem az, hogy nehéz, csak hát na.

Vízszerelés se egy marha nehéz dolog, de annak is utána kell nézni alaposan, ha még nem csináltad, meg persze egy kis gyakorlat. Még jó, hogy le tudod zárni a saját vízórát, amikor akarod. :)

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#21) föccer válasza kraftxld (#19) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Nincs rá 20-25M. :( Szerkezetileg nem rózsás a helyzet, de az elmúlt 7 évben 1-1,5 mm-es repedések nyíltak, ami szerintem tolerálható, nem jelentős. Ezen kívül minden más megoldható.

üdv, föccer

(#22) föccer válasza szaszlaci (#20) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Bő 15 éve foglalkozom felújításokkal. Menni fog a villany is, saját részre is csináltam már nem egyet. :) Villany nagyrészt a tervezésen múlik, a többi "rabszolga munka". Ha pontosan vannak kiosztva a körök, szépen bevezetékezve minden, szerelvény- és kötődobozok, kötések, védőcsövek, akkor bajom nem lehet :). Villanyórától lesz újra építve az egész. Ami még szakipari meló lesz, az, hogy a villanyórát szabványosítani kell és ahhoz regisztrált szerelő kell.

Víz és fűtés 5 rétegűvel fog menni, az sem egy atomfizika. :)

üdv, föccer

[ Szerkesztve ]

(#23) szaszlaci válasza föccer (#22) üzenetére


szaszlaci
(addikt)

Teljesítménybővítésnél kell csak szabványosítani a villanyszekrényt. Ha a régi szerződés él, senkinek semmi köze, mit csinálsz az óra után.

Az egyébként nagyszerű ötrétegűt átgondolnám fűtésre, miután megnéztem az élettartamot magas hőmérsékleten. Már ha radiátor lesz, és nem padlófűtéssel akarsz bohóckodni.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#24) kenwood


kenwood
(addikt)

lesz vele melo rendesen.
ha valoban megvan a tudasod,ugyesseged,igenyesseged a precizebb munkak onallo elvegzesehez,akkor a kulimelot erdemes lepasszolni egyszerubb embereknek. lehet,hogy megsporolosz 10-20k-t,ha te asod egy napig a godrot,vered le a vakolatot,de nem biztos,hogy megeri.
A szakertelmet nem igenylo,de idoigenyes,nehez melok alatt pihenhetsz a "hetkoznapi" melora, vegezheted azt,ami tenyleg draga lenne,ha mas csinalna.
Az alapozasaal mi a terved?
Nem jo,ha 1-2 evvel a felujitas utan elkezd repedezni a festes,par evvel kesobb pedig mar a csempe is hullik le a falrol.

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#25) Ghoosty válasza szaszlaci (#23) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Elküldenéd, hogy mit találtál az öt rétegű élettartamával kapcsolatban? Mert én 70 fokig 50+ évet látok és nem nagyon szokás 70 fok felett fűteni a radiátort sem.

(#26) föccer válasza szaszlaci (#23) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Jelenleg még nem tudtam bemenni az elműhöz, azt sem tudom, hogy miért van két mérőóra? Vezérelt, vagy 2 külön mérés folyamatos rendelkezésre állás mellett? Még sok a kérdőjel.

Az 5 rétegű élettartamáról én is szívesen fogadnám az infókat. Marha nehezen tudom elhinni, hogy bármi komolyabb baja lenne.

üdv, föccer

(#27) föccer válasza kenwood (#24) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Alapozással nem tudok mit kezdeni. :( megkapja az injektálást a fal, pihentetem 1-2 hónapot, ami megmutatja, hogy megmozdult-e vagy sem. Amint tudom felragasztom a gipsztappancsokat, az megmutatja, hogy van-e még mozgás vagy sem.

üdv, föccer

(#28) szaszlaci válasza Ghoosty (#25) üzenetére


szaszlaci
(addikt)

Az ötrétegű cső egy baromi jó találmány, és simán lehet, előbb dől össze a ház, mint hogy a fűtéscső szétmenjen. Tavaly én is ilyennel szereltem hidegvizet, és ezzel is fogok.
De. Innét kivágtam, harmadik oldal:

Ha jól értelmezem, 60 fokon 49 év. 80 fokon 10 – 20 év. Azután nézd meg, milyen drasztikusan leesik az működési idő Tmax-on, ami 80 – 90 fok! Egy év! (Tmal meg 100 óra.)

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy van egy becsült élettartam, jó sok év, aztán egy kicsit melegebb a víz, és hopp, már nagyon alacsony.
Hogy melyik van megadva mondjuk 10 Baros nyomásra, nem tudom, de az alsó az radiátoros fűtésnek nevezi magát, ott meg nem szokott ennyi lenni ugyebár.
Viszont egy radiátoros rendszerben forró víz szokott menni, jó sok órát. Ez meg egy műanyag cső, nem hegesztett, csak odaszorított műanyag tömítésekkel a csatlakozásnál, ahol bizony hiba lehet az évek alatt ilyen forróságban.
Radiátort rézzel csináltam (15 éve ami itt van a szobában) és csinálnék mindig is. Ha nincs elcseszve, az szerintem örök élet.

Föccer, ha a vezérelt áramot nem használod, akkor valószínű minden gond nélkül le lehet szereltetni, hogy ne fizesd az alapdíjat az órára. Szerintem nem kéne, hogy olyankor bármiféle szabványos mérőszekrényt kérjenek, hisz nincs új bekötés, csak kikötés. De ez csak tipp, utána kell kérdezni!
Mert egy szekrény felszerelve megvan vagy száz pénz, és akkor a belső vezetékezést te csináltad, a szerelő meg elfogadta, nem kötöszködött. Mert hidd el, bele lehet kötni. Csak földelt konnektor lehet egy ideje, a vezeték melegedését ugy hozzá kell számolni a biztosítékhoz és terheléshez, a csokiba csak érvégszorítóval teheted be a sodrott rézvezetéket. Azt hiszem, már a mennyezeti lámpát is csak földelt vezetékkel teheted, elmebaj. Nagyfogyasztók külön vezetékkel az óráig, fixen bekötve, szintén ökörség. Ilyenek. De nem vagyok villanyszerelő, viszont ezekért kérdeztem, mennyire vagy képben. Én csak hozzávetőlegesen.
Ha két fázisod lenne, azt tudtommal mindig egy darab, három fázist mérni tudó órával oldják meg.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#29) föccer válasza szaszlaci (#28) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Csak földelt konnektor lehet egy ideje, a vezeték melegedését ugy hozzá kell számolni a biztosítékhoz és terheléshez, a csokiba csak érvégszorítóval teheted be a sodrott rézvezetéket. Azt hiszem, már a mennyezeti lámpát is csak földelt vezetékkel teheted, elmebaj. Nagyfogyasztók külön vezetékkel az óráig, fixen bekötve, szintén ökörség. Ilyenek. De nem vagyok villanyszerelő, viszont ezekért kérdeztem, mennyire vagy képben. Én csak hozzávetőlegesen.

Ezek pedig tök alap dolgok. A mostani lakásomba is így van. "csokit" nem is szerelek, mindent wago-val kötök. Minden védőcsőben, mindenhol földelés, és még a nulla is csak az FB táblán van összesítve. És nem, nem elmebaj, hanem élet és tűzvédelmi előírások.

(#30) Ghoosty válasza szaszlaci (#28) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Én ezt nem élettartamként értelmezem, hanem azt, hogy várhatóan az 50 évből 10 évet lesz 80 felett, 25-öt 60 felett és 14-et 20 felett.

(#31) föccer válasza Ghoosty (#30) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Én is így értelmezem.

üdv, föccer

(#32) szaszlaci válasza Ghoosty (#30) üzenetére


szaszlaci
(addikt)

Úgy látom, igazad van. Ettől én még nem tennék ilyet, de majd az idő téged igazol remélhetőleg.
Van egy vízszerelő ismerős, aki jó sok éve van a szakmában, ha találkozok vele, megkérdezem, mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban. Bár még túl új ez az egész.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#33) föccer válasza szaszlaci (#32) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Van egy vízszerelő ismerős, aki jó sok éve van a szakmában, ha találkozok vele, megkérdezem, mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban. Bár még túl új ez az egész.

Kérlek írd meg a válaszát!

:R

(#34) Ghoosty válasza szaszlaci (#32) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Relatív, hogy mit mondanak újnak, de Magyarországon a 90-es évek elején kezdett elterjedni az 5 rétegű cső. Szóval már ez is alsó hangon 25+ éves technológia.
Az én fűtésszerelőm préskötéses verzióra esküszik azt állítja, hogy még soha nem kellett eresztés miatt javítania.

(#35) szaszlaci válasza Ghoosty (#34) üzenetére


szaszlaci
(addikt)

Az oké, de mióta szerelnek ezzel nagyobb számban radiátort? Amit aztán használnak is. Szerintem tíz éve erről nagyon kevesen hallottak érdemben, gyakorlatban.
Ez meg ugye egy öregedő anyag, sőt, több anyag egyszerre, nem olyan egyszerű kitalálni, mi lesz vele, mint mondjuk egy bármilyen fémcsőnél. A műanyag úgy általánosságban meg nem szokta szeretni a meleget (és az UV-t).
Persze én se hiszem, hogy tíz év múlva kipukkad, a rézről viszont tudom (tudott), hogy bírja, tipikus radiátoros felhasználásra való.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#36) Lauda válasza föccer (#21) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Honnan jött a 20-25 milla? Érdeklődj utána egy 70nm-es ház mennyibe kerülne cakkpakk. 8-9 millió erre a felújításra édeskevés lesz, inkább 12-15 milliót mondanék ránézésre. És még így is csak egy felújított házad lesz. Itt ami ér valamit, a téglák a falban, a többi hulladék.

Szerintem nem sokkal lennél messzebb költségekben egy vadi újjal.

[ Szerkesztve ]

(#37) Ghoosty válasza szaszlaci (#35) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Állítása szerint 15-20 éve így szerel.
A lágy réznek 60 év a várható élettartama, az ötrétegűnek csak 50, de más az ára és a munkaköltsége.
Ha többféle fém kerül a rendszerbe, akkor meg kvázi galvánelemet csinálsz és valamelyik ki fog lyukadni. Erre tervezésnél nagyon oda kell figyelni.

(#38) föccer válasza Lauda (#36) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Ne haragudj, de kérlek, ne írj ebbe a topikba.

Köszi!

FG

(#39) Lauda válasza föccer (#38) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Ahogy szeretnéd. Tapasztalatból írok, de ha nem akarod ezeket meghallani, a te dolgod. Tesómék 19 milliónál álltak meg kb, egy romot újítottak fel. Nagy kár volt, csak erre már későn jöttek rá.

Akkor jó munkát hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#40) szaszlaci válasza Ghoosty (#37) üzenetére


szaszlaci
(addikt)

Radiátort szerel 20 éve így?
50 év a becsült élettartama! Hideg ágon el is hiszem, a fűtésnél viszont forróság van.

Persze hogy a réznek is vannak hátrányai, leginkább, hogy fájdalmasan drága mostanában. Máshová amúgy se tennék. Viszont az már bizonyított.
Munkaköltség: megcsinálod. Gázlámpa + csővágó + forrasztópaszta + ón + ez-az meg kéne lennie egy húszasból.
Na mindegy, nem meggyőzni akarlak, csak mondom. :)

Lauda: igen, de ezt így kívülről azért nem egyszerű ilyen pontosan megállapítani. Aztán mindent engedélyeztetni, kezdve a bontásival: rengeteg pénz, munka és idő. Nyilván mérlegelni kell, ha már informálódott az ember az adott esetben.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#41) Ghoosty válasza szaszlaci (#40) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Engem nem lehet meggyőzni, mert nem érint. A házunkban nincs és nem is lesz semmilyen radiátor. :)
Édesapám maga csinálta úgy 20 éve kulcsos idommal, bátyám úgy 10 éve és egyiknél sincs még semmi csöpögés.

(#42) Sethdobaloah válasza szaszlaci (#35) üzenetére


Sethdobaloah
(senior tag)

10+ éve van 5 rétegűvel szerelve a radiátoros fűtés a házban ahol élek. És nincs szigetelve a ház, szóval nem 50 fokos vízzel megy a fűtés a legnagyobb hidegekben. Köszöni szépen semmi baja (legalábbis a csöveknek nincs :) )

...csak én vagyok helikopter?

(#43) föccer válasza szaszlaci (#40) üzenetére


föccer
(nagyúr)

60-65 fok előremenőt használok most is. 4 éve van nálam, még nincs baja. Egyébként meg van egy jó biztosításom. :)

ON:

Holnap reggel jön injektálós ember. Megbeszélek vele mindent, remélhetőleg épeszű árajánlatot kapok tőle. ~45 méter főfal és a teljes felület.

üdv, FG

(#44) asci


asci
(tag)

Sok sikert a felújításhoz! Érdeklődve várom a részleteket!
Helyileg hol van ez a ház?

[ Szerkesztve ]

(#45) föccer válasza asci (#44) üzenetére


föccer
(nagyúr)

BP XX. ker.

(#46) Poultier


Poultier
(tag)

Szia!

Ha nem titok, mennyiért jutottál hozzá magához a házhoz?

Feleségemmel mi is gondolkodunk egy hasonló projekten, bár még elég szkeptikus. Figyelem az előrehaladást, hátha megkönnyíti a jó döntés meghozatalát. :R

(#47) 7


7
(addikt)

Hajrá! :)

(#48) föccer válasza Poultier (#46) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Nagyon olcsón sikerült megszerezni, nem tükrözi a piaci árat a vételár. Pici ár alatt ~20%-al vettem. Nagyon el akarták adni, és vannak pocsék állapotban lévő részek, ami szinte kizárólag a melléképületre korlátozódik, így annyira azért nem zavar.

üdv, föccer

(#49) bagkri01 válasza Lauda (#36) üzenetére


bagkri01
(őstag)

Az a helyzet, hogy igazad van.Mi kb másfél éve újítottunk fel egy 70 nem hasznos alapterülete házat ami 7,8 millió volt vidéken és még 6-6,5 millió ment el a felújításra. Bár nem fogtuk vissza magunkat ez tény, aki elsőnek bejön általában csak annyit mond, hogy nem gondoltam volna, hogy ez belül ilyen :)) Ebben még nincs benne a szigetelés és a szín, az még most következik és az is lesz vagy 1 millió forint. Mindig csak az egyik barátom mondása jut eszembe.....kertes ház sosincs kész ( mert azzal még nem sokat foglalkoztunk, bár szerencsére az előző tulaj egy idős kertész volt, szóval a zöldítés kb rendben, de azért még lesz mit csinálni bőven.

[ Szerkesztve ]

samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note

(#50) Geri Bátyó válasza Sethdobaloah (#42) üzenetére


Geri Bátyó
(őstag)

Faterom háza is ilyen csővel van szerelve. A '90-es évek elején épült és csak 3 éve került a házra szigetelés és külső pucolás. Semmi bajuk a csöveknek, pedig kb. 25 évesek, úgyhogy szerintem sem lesz ezzel baj.
Én panelban lakom és a melegvíz rendszer cirkulációs vezetékét cserélték ilyenre 7-8 éve. Az is jól van.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.