Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
Magyarországon a gazda lenne a felelős. Amúgy postásként jöjjön ki a gazda a kerítésen kívülre, ha nem tud, fáradjon be a postahivatalba.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Kisgépkezelő #9 üzenetére
Szerintem szinte bármilyen hajtógázas spray hatásos pillanatnyilag. Dezodor, hajlakk stb. az meg legálisan lehet nálad...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Figyelj, ha én postásként arra járnék, a környéken nem lenne kutya, ami támadjon. Ha meg lenne, addig dudálnék, míg oda nem jönnek a kocsihoz. Nincs méretbeli probléma. Ha valakinek kutyája van, kutya kötelessége felügyelni. Mi van, ha betegséget kapok tőle? A postás helyében beperelném a gazdát, hacsak ki nem volt írva, hogy veszélyes eb, de akkor minimum kerítés kell. Mi van, ha nem a postásra ront rá a dög, hanem mondjuk egy babakocsiban tolt gyerekre, kiharap az arcából mondjuk egy darabot, ad abszurdum meg is ölhet például egy csecsemőt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz janeszgol #88 üzenetére
Nincs kutyagyűlölet egyáltalán. Agressziógyűlölet van. Alapból szeretem a kutyákat, azt ellenben nem, mikor rám ugrálnak, vagy megtámadnak. Jó negyven éve elolvasok mindent amihez hozzájutottam, próbálom felmérni egy kutya viselkedését, amit látok. Azonban rengeteg neveletlen, félrenevelt, magát főnöknek hívő utcai, lesből rád rohanó kutyával találkozom. Vannak fajták jellemző viselkedéssel és vannak egyedek fajtájuktól eltérően viselkedve. A kutya viselkedhet sokkal kiszámíthatatlanabbul, mint egy vadállat, mivel valamilyen mértékben mind szocializált.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Gyereket nem hagyunk egyedül kutyával. Persze, mondjuk 8-10 éves korig.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz MasterDeeJay #111 üzenetére
Alapvetően egy kisgyerek még egy csivavától, yorkitól is szerezhet durva sérüléseket.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Hieronymus #116 üzenetére
Kicsit lejárt lemez már et a falkás téma. Nem annyira aranyszabály ez.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Hieronymus #120 üzenetére
Nem. A kutya elsősorban az emberhez kötődik. Minden más másodlagos. Olvass Csányi Vilmost és ne Cesar Millant....
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz janeszgol #127 üzenetére
Ilyen a csimpánz. Undorító gonosz lények, akik bárkit széttépnek, akivel elbírnak. Néha a saját kölykeiket is megeszik. Mégis ha arról olvasok, hogy Brazíliában az olajfák miatt ezresével írják, égetik el őket megsajnálom a csimpánzokat.
De miért importálnának Brazíliába csimpánzokat kiirtás céljából? Nem is beszélve arról, hogy az olajfáknak ott nem az igazi a klíma...
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Hieronymus #141 üzenetére
De. A falka nem úgy működik, mint a farkasoknál.Tényleg olvasd el CsV pár könyvét, szórakoztatóak is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Hieronymus #143 üzenetére
Nem erről beszéltem. Az ember nem falkatag, az ember nem egy másik kutya.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz buherton #151 üzenetére
A kutya sok embernél gyerekpótlék. Amúgy olyan elmélet is volt, hogy a kutya a farkashoz képest megrekedt gyerekkorban... Ismerek olyan embert, aki a kutyákhoz sokkal nagyobb empátiával viszonyul, mint a gyerekekhez...
Azonban az alapszitu, ahonnan a topik indul nem, a kutyákról szól, nem is a postásokról, hanem a kutyatartókról. Akik hajlamosak magukat "gazdi"-ként aposztrofálni, de ez csak egy elkerített helyen működik.
Amennyiben más emberekkel is kapcsolatba kerül az eb, máris a felelős kutyatartásról kell inkább beszélnünk. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Hieronymus #160 üzenetére
A kutya büntetésének egyetlen módszer van. A kutyát hátán megragadva fel kell emelni és egy kicsit megrázni. Ekkor tudja, valamit elrontott.
Bullshit. A saját kutyáimra elég ránéznem, izgatott állapotban esetleg rájuk is szólok. (Ők vannak izgatott állapotban nem én... )
Egyébként szépen hangzik ez a büntetési mód, azonban negyvenkilós női gazda és nyolcvankilós kutya esetén gyakorlatilag fizikailag lehetetlen. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz parandroid #162 üzenetére
De van ott felnőtt is mindig. Természetesen 99%-ban megbízhatunk a kutyában, de mindig lehet egy százalék, amikor vagy a gyerek, vagy a kutya eltér a megszokottól. Leginkább az ijedt állat/gyerek a veszélyes...
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Air 13 Early 2015 4/128
- Apple Airpods Pro 2 (2023) USB-C - Újszerű, garanciával, akár beszámítással
- PC-házak olcsón: Deepcool Tesseract, RaidMax ZETA, Gamdias Talos M1, Zalman i3, Zalman S4 Plus
- HP Elitebook 850 G7 I5-10gen 32GB Ram 256GB SSD
- HP EliteDesk 800 35W G2 USDT i5-6500T/8GB/256GB/Win11Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest