- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
Az emberiség megérett az asszimilálásra
-
Thrawn
félisten
Boncolgassuk Grétsy tanár úr: "élve nem nyírhatod ki őket"
Élve nem lehet valamit kinyírni? Hát akkor holtat nyírsz ki? Vagy hegylakó költözött a csirkébe?
"ezért kell kábítani, hogy a kivéreztetés valamennyire "humánusan" történjen."
Az előzőhöz szorosan kapcsolódóan nézve/értelmezve ha kábult akkor már nem él? Szerintem te fuss neki mégegyszer, butaságot írsz.
Vladi: Sokmindenben egyetértünk ezért kénytelenek vagyunk ilyeneken vitatkozni
Egyébként értem én, hogy mit akart leírni, csak mégsem azt írta le.
-
dabadab
titán
"a végén meg vagy élve nyírod ki őket, vagy előbb megbénítod"
Kinyirni eleve csak elve lehet oket ("a fight to the death with a zombie has a few inherent problems")
, de haztaji tartas eseten a kabitashoz sem szoktak ragaszkodni, siman elvagjak a torkukat (a disznot szinten kabitas nelkul vagjak, nyulat, halat fejbe szoktak vagni, a tobbirol meg nem tudok nyilatkozni). Ja, es a csirkenek forrazaskor borzaszto buze van, attol konnyen felfordul az ember gyomra - szoval a haztaji hustermeles sem csupa vidamsag.
-
Coccolino_O
őstag
Durva, de ez sajnos ilyen. Mármint a nagyipari termelés.
-
bambano
titán
élve nem nyírhatod ki őket, mert akkor nem jön ki belőlük a vér, vagyis használhatatlan lesz a húsa. ezért kell kábítani, hogy a kivéreztetés valamennyire "humánusan" történjen.
ugyanez van a film itt be nem mutatott részében, amikor a szarvasmarhákat vágják, ott is kábítás van, majd elvágnak egy-két ütőeret, amitől vaskos sugárban jön a vér az állatból. utána nekiesnek korongfűrésszel meg láncfűrésszel és szétbontják. én láttam, a filmhez képest az ilyen hentelős játékok úgy néznek ki, mint amikor barbi baba hellokittit abuzál.
-
baluka26
veterán
Nem. Nagbátyámnál úgy működik, hogy kis istállókban vannak a csirkék, ugye etetve, vitaminozva, satöbbi, éjszaka is világos van nekik, hogy gyorsabban nőjenek, ha meleg van akkor ventillátorral vannak hűtva az istállók, vizük, kajájuk mindig van. Aztán amikor eljön a nap, akkor berakják őket rekeszekbe (ügyelve arra, hogy ne legyen bajuk, mert annak értéke csökkenne, meg hát a csirkének sem jó, ha el van törve a lába) , elviszik 10m-re, ahol van kialakítva egy kis vágóhíd, ahol bérelt munkások levágják, tollfosztják őket, majd csomagolás, és lehet vinni.
Legalábbis amennyire én látom, így működik kb.bambano: Akkor csirkebarátabb, bazdmeg...
-
dabadab
titán
"szerinted miért szorul majd vissza?"
Mert mindenhol, mindig ez tortent: a foldmuvelo nepek arra voltak raallva, hogy legyen 6-8 gyerek, amibol ugy atlagban 2-3 jut el odaig, hogy felnojon, a tobbi meg elotte meghal. Aztan amikor a science advisor bejelenti, hogy megvan a basic hygiene, akkor elszabadul a nepesseg, aztan amikor a nepnek leesik, hogy a 6-8 gyerekbol tenyleg 6-8 felnott lesz, akkor szepen visszavesznek plusz ilyenkorra azert lassan atvaltanak valami ipari tarsadalomra, ahol a noknek is van mar jobb dolga, mint az, hogy masfel-ket evtizeded azzal toltson, hogy gyerekeket szuljon es igy eljutunk oda, hogy az atlagos gyerekszam 2 ala esik.
-
Jhonny06
veterán
Nem tudom, hogy lehet-e egyáltalán ennél humánusabban csinálni, hogy menjen is az üzlet. Az elején összegyűjti őket a gép, 1 nap lenne azt kézzel csinálni. A tárolás dettó, a végén meg vagy élve nyírod ki őket, vagy előbb megbénítod, szintén talán az utóbbi a jobb. Ezt nagy mennyiségben nem lehet 'szebben' csinálni.
-
baluka26
veterán
Ha erről van szó filmes topikosok tuti felismerik, ott többször volt szó már erről a filmről.
-
baluka26
veterán
Nagybátyám csirkékkel foglalkozik, mondjuk csak manufaktúrás mértékben (ő is értékesíti, nem adja el hipermarketeknek) , de ott azért jóval humánusabban megy az egész szerintem.
-
hoffman_
nagyúr
örülök, hogy ilyen biztos vagy ebben (megint
). én nem, mivel nem tudom kézzefogni a tényeket, amikre alapozol. de a legjobb szívvel kívánom, hogy igazad legyen, tényleg.
a bejegyzéshez:
épp ebédelek, közben kattintottam rá, nem igazán tudom megérteni a gyomorforgatós dolgokat, ez még messze van attól, hogy engem zavarjon.
az elvi része, és amit tulajdonképpen látunk, nos az már kicsit más tészta. érdemes elgondolkodni rajta, nyilván. de attól még nem fog változni semmi. mind a 2 millio pesti neveljen csirkét a panelban, hogy egészséges házi hús legyen otthon? jó ötlet.
a másik, rohadt szomorú tény, hogy biza ettem én 110%-osan "bio" csirkét, vidéki pipi, vidéki nevelés, csupa eredeti kajával tömve, no génkezelt vetőmag, meg kutyafüle, még az is "bio" volt, amit a fű evett, amit megevett a csirke. a pipi ezek után gondos előkészítést, házi fűszereket kapott, és végeredményben nem volt rossz, de túl jó sem. egy osanos műcsirke, egy marék zacskós fűszer, és az ízorgia, amit édesanyám összedob kb 60 perc alatt, körberöhögte szegény házit. fostos érzés, de ez van.
-
Thrawn
félisten
Van is időm nekem filmet nézni. Összefoglalható pár mondatban, hogy megértsem?
bambano: Ha neked az altatás, hogy elektromos árammal bénultra sokkolnak, akkor oké. Tényleg kár, hogy nincs itt a marhavágós rész.
Tapsi: Nem értelmetlen a cím szerintem, ami látszik ezeken a képsorokon az mind a globalizáció hatása.
-
Melyik gép? Amit az elején mutatnak? Csak egyesével egy futószalagra "söpri" a pipiket, semmi többet. Már miért ne kéne ilyet enned? Vega vagy talán?
Egyébként mindig vicces látni, ahogy a "városi" népek rácsodálkoznak az élelmiszer előállítására. Most őszintén, a ti fejetekben az élt, hogy a Tescoban vásárolt 1300Ft-os csirkemell egy korábban tanyán kapirgáló állatból származik? Ha igen, akkor jó reggelt Dorothy!
Amúgy ennek semmi köze a globalizációhoz, szóval még a cím is értelmetlen.
Szerk: a fejlett világ demográfiai problémákkal küzd. A fejlődő világban van túlnépesedés, amelyet a folyamatosan javuló szociális ellátórendszerek idővel jelentősen visszafognak majd.
#21 Thrawn: Az élelmiszer termelés már a rendszerváltás előtt is így működött hazánkban, pedig akkor fényév távolságra voltunk a globalizációtól. Ez egyszerűen technológiai kérdés, a globalizáció inkább az eszközallokációval függ össze.
-
bambano
titán
mert a különböző születésszabályozási erőfeszítéseknek az a már most is látható hatása, hogy 2050-re tetőzni fog a népesség. Utána viszont elindul a természetes fogyás, ha nem hagyják megint felpörögni a születéseket.
Nem azt mondom, hogy ez minden szempontból jó lesz, de darabszámra nem veszélyes a népesség.
-
Thrawn
félisten
Láttam a teljes dokumentumfilmet, tanulságos, megnézetném mindenkivel.
lapa: Elaltatja? Hát persze...
Kár, hogy a marha vágóhíd nincs benne
-
lapa
veterán
fogd fel úgy, hogy benn ül egy kedves mosolygós szakállas öreg bácsi, aki szépen sorban elaltatja őket és aztán óvatosan leszedi a tollukat.
az embereknek nincs idejük csirkét pucolni, mert az interneten lógnak. inkább fizetnek az öreg mosolygósnak.
de nyilván háztáji kéne, ja. én még valami kisbirkán vagy nyúlon gondolkodtam, de majd talán később.
-
Vladi
nagyúr
Megveszek se jövök rá mit csinál az a gép... összesepri a csirkét, utána? Belegórja a dobozba?
Még jó, hogy nem kell ilyet ennem.
-
-
danih
veterán
Amíg nincsen ez globális skálán, de lokálisan kommunikálva, addig népességi verseny lesz, sem mint népességcsökkentés (főként a fejlődő országokban - a fejlett országokban ugye a népesség elöregedése figyelhető meg). Rengeteg kultúránál ez a nézet a legősibb hagyományokkal megy szembe.
-
keIdor
titán
Inkább lenne az a cél, hogy 2100-ra visszaszorítsuk a bolygó népességét 3-4 milliárdra, mintsem engedni 2050-re a 10 milliárdot. Nem is csinálok én annyira rosszat a világgal, hogy nem szeretnék gyereket.
-
danih
veterán
Megéheztem, ebédidő.
Foxconn-nál sem jobb amúgy... -
Mi a probléma?
Bolygónk többszörösen túlnépesedett! Háztájiból ekkora embertömeget nem lehet etetni,marad a nagyüzem! -
Fáraó
őstag
Ilyenkor eszembe jut: "Ti mind egyéniségek vagytok!"
-
Jhonny06
veterán
Bazmeg.. nem szoktam ilyet mondani, de ezek után sírjunk, hogy szar munkánk van..
-
Vakegérke
félisten
Egy picit felfordult a gyomrom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Elgondolkodtató...
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e / 9070XT 340e / RTX 4070Ti S 405e / 5070 280e / 5070Ti 400e / 5080 540e
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest