Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • robogár

    csendes tag

    válasz Flashback #4 üzenetére

    Szóval egy újabb recept: például, ha a tésztánál maradunk, akkor nagyon egyszerű a

    Rakott makaróni vagy a hasonló Sajtos sonkás makaróni:
    Nem tudom, milyen áron veszitek a darált húst, de olyan 30 dkg elég fél csomag makarónihoz. Tegyétek oda főni a makarónit, s közben egy kisebb fej hagymát vágjatok apróra és 2-3 kanál olajban dinsztoljátok meg (onnan tudjátok, hogy jó, hogy kicsit összébb megy a hagyma és kicsit "üveges" - fontos, hogy nagyon kis lángon tegyétek ezt és lassan, különben odaég a hagyma) utána szórjatok a hagymára piros paprikát (kb. egy teáskanálnyit), és gyorsan öntsétek fel 2 dl vízzel. Ezt követően tegyétek bele a darált husit. Kicsit furi állaga lesz, de mire elfővi a vizet (félig lefedve az edényt fedővel; én fakanállal támasztom meg a fedőt :C ööö van már :DDD ?) és "zsírjára sül", jól fog kinézni.
    Kiolajozott tepsibe tegyétek a makarónit.
    A kifőtt tésztával keverjétek össze a husit, vagy egyszerűen csak a tészta tetején egyengessétek el. Egy-két pohár (kis pohár) tejföllel borítsátok be tetejére reszelt sajt, sütőben rápirítjátok a sajtot és kész. Na jó, ez lehet hogy húzós pénzben.... Legközelebb ügyesebb leszek.

    A sajtos sonkás makaróni abban más, hogy ott csak a sonkát felkockázva hozzáteszitek a makarónihoz és még egy nagy pohár tejföllel ezt így összekeveritek, majd kiolajozott tepsibe teszitek, reszelt sajt a tetején, sütőben rápirítjátok és kéééééééééééész. :K

  • robogár

    csendes tag

    válasz Flashback #8 üzenetére

    Van már fakanál? :) Egyébként, a bacon-be tekert májnál csirkemájra gondoltam....
    Este még jövök egy-két újabb recepttel. Kíváncsian várom a fejleményeket, történéseket. :DD

  • robogár

    csendes tag

    válasz Flashback #4 üzenetére

    Nem semmi a hely... huhh... na persze hogy nem egyedül irigykedek :D
    ... majd benézek időnként elolvasni a fejleményeket....

    de először egy kis segítség:

    Számolgattam. Van ami olcsóbb, van ami drágább, van ami forma-forma árban van, mint itthon. Jó lenne tudni, mit nyújt a konyha, pl.: milyen a tűzhely? sütő? edények? hűtő?
    Vehetem úgy, mintha minden adott lenne a sütés-főzéshez?

    Ez most azért lenne fontos, mert ha pl. van hűtőtök, akkor érdemes mindig fagyasztott zöldséget tartanotok. Egy jó kis zöldségleves 20 perc alatt elkészíthető és az előbb-utóbb fontos lesz, mert az emésztőrendszert tönkre lehet vágni a gyors kajákkal.
    Megpróbálom úgy leírni, mintha még nem főztetek volna.

    Gyors zöldségleves:
    Hv.: kb. 4 marék felkockázott répa és zöldség (lehet fagyasztott is); 2 kanál olaj; max. 1 liter víz; 1 evőkanál delikát; ízlés szerint só és bors; 3 marék csigatészta, v. eperlevél (vagy amit szerettek)
    Elkész.: az olajat beleöntitek egy edénybe, hozzáteszitek a zöldséget és kevergetés mellett 1-2 perc alatt pároljátok, de nem kell teljesen puhára, épp hogy átvegye az olaj a répa színét :P . Utána felöntitek vízzel, ha nem tudjátok saccolni mennyi vizet kellene hozzátenni 5 ivópohárral töltsetek rá, tegyétek bele a fűszereket, s ha már puhára főtt a zöldség, jöhet a tészta és attól függően milyen tésztát tesztek bele, max. 10 perc alatt kész is.

    Láttam, hogy néztétek az olajban süthető félkész hús termékeket is.
    Mindig nem süthettek mellé krumplit és az olaj is drága.
    Készítsetek mellé egy kis tésztasalátát, az elég kiadós akár magában is, és másnap is ehető.

    Tésztasaláta:
    Hv.: lehet csőtésztából, vagy akár makaróni tésztából is elkészíteni
    kb. félcsomagból; kb. 4 dl tejföl és ugyanennyi majonéz; egy kis fej vöröshagyma;
    kiadósabb, ha egy kis sonkát vagy parizel félét kockáztok bele, kb. 15 dkg-ot.
    Elkész.:Kifőzitek a tésztát (sós fővő vízbe 8-9 perc alatt), míg fő a tészta addig egy edénybe beleteszitek a majonézt és tejfölt, ebbe belereszeltek max. egy körömnyi vöröshagymát, beleteszitek a felvágottat, összekeveritek és a megfőtt, leszűrt tésztát ráöntitek erre a tejfölös cuccra. Összekevritek, hűlni hagyjátok és bedobjátok a hűtőbe. Kiadós kaja.

    Érdemes a főzéshez ezt-azt megvenni, pl. főszerek, olaj stb. ezek elállnak és mindig csak egy kicsi kell. De ezek nélkül nem fogtok boldogulni.

    Ha a főzés ennyire nem megoldható, szóljatok és írok még egyszerűbbeket.
    Gondolom a tojásos ételeket kimerítitek, mert azok egyszerűek. :)
    A félkész fagyasztott termékektől sokszor olcsóbb, ha frissen megveszitek a húspultból a dolgokat és úgy készítitek el.
    A bacon-be tekert máj nem tudom ott mennyiből jönne ki, mert nem tudom a kinti árakat, én itthon 6-700 Ft-ból kihozom. Hárman jól lehet belőle lakni.
    Fél kiló májat megmostok egy kis sültcsirke fűszersóval, meg kb. 4 kanál olajba bekeveritek, kb. 1 órát hagyjátok benne állni. Utána a baconszeletekbe egy-egy májat beletesztek, feltekeritek, egymás mellé teszitek egy tepsibe a tekercsket és 45 perc alatt készre sütitek.

    Ha megírjátok mizu a konyhával, és hogy mi az amit megenged a boltból a pénztárca többet tudok segíteni. Hosszútávon kell a főtt kaja. :K

Új hozzászólás Aktív témák