Hirdetés

2020. szeptember 28., hétfő

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Hozzászólások

(#1) logitech1


logitech1
(tag)

Baromi jól néz ki. :R

Posta nem érdekel Átvétel: személyesen helyszíni próba garanciával (3 nap) - utána egyéb garancia, visszavétel nincs! Alku nincs! Nem fér bele az időmbe

(#2) Emericus Max


Emericus Max
(junior tag)

Gagyi ipari hulladék.

(#3) Lami66


Lami66
(senior tag)

TFeleségemnek vettem egy ilyet másfél hónapja, de a teszt szövege alapján rá se ismernék, hogy ugyanazt az órát tesztelte a szerző. A kijelzőről szóló részen csak pislogtam " a transzflektívnek mondott LCD technológia, ami az erőteljes napfényben is jól látható, hiszen a beeső fényt hasznosítja az az extra rétege, ami a nem transzflektív kijelzőktől megkülönbözteti. Ez a hatás nem annyira jól érezhető, mint egy Amazfit Stratos esetében"
Ennek transzflektív a kijelzője? Szerintem sima lcd, ámde nagyon jól látható. Fiamnak Stratos van, tehát látom naponta mindkét kijelzőt. A Stratos kijelzője tűző napfényben ér valamit, pontosabban akkor éri el a Versa szintjét, minden egyéb esetben fakó színek, kontraszttalan a Stratos. Ebben a "minden egyéb esetben" a Versa kijelzője szó szerint alázza a Stratost. Nem amoled, de élénk színek, kontrasztos, fényerős, erős napfényben is jól látható.
Egyébként a Versa telefonos appjában elérhető "versaáruház" alapján azt érzem, hogy az usában a Versa a tinióra, Lite meg a gyerekóra, a szülők pedig applevaccsot használnak, aminek ugye nincs gyerek verziója. A letölthető számlapok szinte mind fizetősek, már amelyik eléri a nemdebilgyerek szintet, mert csillámpónis amerikakapitányos gyerekfantáziás számlapból van 900, a maradék 100 már felnőtt számára is elfogadható, de fizetős.
Az óra mérési pontatlanságát nem vitatom, az erobikot rendszeresen úszásként rögzíti.
A telefonos szinkronizálás megint érdekes téma. Aki neten utánanéz, láthatja, hogy a Versa kimondottan a Huawei telefonokra allergiás. Feleségemnek P Smart 2019 van, ezért előre felkészítettem őt arra, hogy nem fogok kínlódni az összehangolással, ha nem megy, küldöm vissza az órát. Óra megjött, regisztráltam, fiókot csináltam, beállításokon végiglépdeltem, telefonnal bluetooth kapcsolat elsőre oké. Azóta kétszer volt olyan, hogy nem szinkronizált (másfél hónap alatt), de egy telefon újraindítás megoldotta. Üzenetek szövegeit hibátlanul mutatja még a speciális magyar betűket is mint őűí.
A pulzusmérése rendben van, még viszonylag lazábbra csatolva is jól mér.
A cikkben említett döcögősséggel sem tudok mit kezdeni, mert az itthoni nem vacakol.
Összegezve szegényes tudás, de a szemnek fontos dolgokban nagyon jó: tetszetős design, egész nap lehet hordani egy nőnek is, nincs bumszli formája, jó kijelző.
Én inkább Samsung watch active-ot vettem volna, de asszonynak ez tetszett.

[ Szerkesztve ]

(#4) Timer


Timer
(addikt)

Az előző Fitbit teszthez is beírtam, ide is megteszem: érdemes ellenőrizni a kompatibilitást a gyártó oldalán. Tré dolog egy ilyen 2019-ben? Az. Olyan telefonnal teszteltétek, amit támogat a gyártó? Na ugye, ez is tré.
Olyan ez a helyzet, mint az alaplap és a memória támogatás. Szabvány is, menni is kéne' neki, és mégis van QVL lista...
Egyébként kár erőltetnie a Fitbitnek ezt az "okos" vonalat, teljesen értelmetlen, már a Charge 3-ra sem lehetett telepíteni semmit az elvi lehetőség ellenére sem. Viszont, a Charge vonal szerintem tökéletes. Túl van árazva, az igaz, de működik, és az applikáció évek óta korrekt.

[ Szerkesztve ]

Azt kapod, amit adsz.

(#5) AliceWake válasza Timer (#4) üzenetére


AliceWake
(HÁZIGAZDA)

A Fitbit szerint Galaxy Note9-cel és Galaxy S7 Edge-el is (azzal is próbáltam) kompatibilis. Nem volt az.

[ Szerkesztve ]

Non omnis moriar.

(#6) Timer válasza AliceWake (#5) üzenetére


Timer
(addikt)

Oké, értem, elfogadom. De az hogy lehet, hogy nekem meg eddig az összes Fitbit termékem stabilan működött az eltelt jópár évben, néhány frissítést követő hetet kivéve? Ráadásul nincs is a támogatott készülékek között.

[ Szerkesztve ]

Azt kapod, amit adsz.

(#7) Predatorr


Predatorr
(aktív tag)

Vettem egy Mi Band 4-et 12e-ért (amennyibe az ótvar casio órám került). Azóta röhögök a többin, meg azokon, akik ennél többet kiadnak hasonlóért. Talán majd egy G Watch, ha lesz fekete pénteken, mert a shealth picit többet tud.

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#8) Pete55555 válasza Predatorr (#7) üzenetére


Pete55555
(addikt)

Nekem is az van. Imádom.
Ez 40-ért gyakorlatilag még rosszabb is, pl üzemidő.

Ipari hulladék.

...Szeretem leracsniztatni...

(#9) Bog válasza Timer (#6) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hogy lehet, hogy nálunk meg kettőből nulla, két különböző tesztelőnél négy különböző telefonnal?

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#10) tovgab


tovgab
(tag)

A Blitzwolf is most mutatott be egy ehhez nagyon hasonló eszközt, csak az perpill ~6000 Ft-ba kerül... :C

O+ 5T ► Samsung Note 9 ► Huawei Mate 20 Pro ► Xiaomi MI 9 SE ► O+ 7 Pro

(#11) Timer válasza Bog (#9) üzenetére


Timer
(addikt)

Két dolgot tudok elképzelni. Az egyik, hogy a friss szériában variáltak a Bluetooth-on valamit akár hardveres, akár szoftveres vonalon, és mivel én Charge 3-at használok, az még másképp kapcsolódik. A másik ötletem, hogy volt fent a telefonokon más viselhető eszközhöz tartozó kliens, vagy bármi egyéb applikáció, amivel összeakadhat. Ha ennyire ótvar lenne, mint aminek leírtátok, tele lenne a net vele, eléggé ismert brand ahhoz, hogy felkapja a szaksajtó. Tévedés ne essék, nem védem a márkát, csak nem értem a felsorolt hibákat, mert alapesetben nincs gond a gyártó termékeivel, ilyen alapvető különösen nem. Kivéve talán az Aria 1-et, aminél lázadtak a felhasználók a gyártó fórumán, többek között én magam is.

Az új kliens programot, vagy a régit használtátok? Nemrégiben kínálta fel, hogy kipróbálhatom az újat, bár ez lehet, hogy csak UI felvarrás, és a lényegi kódban nem változott semmi.

Direkt nem mondom, hogy elfogult a szerző, vagy épp fizetett anti-promót láthatunk, bár azóta, amióta a OnePlus 7 Pro kapcsán az ominózus cikkíró le merte írni, hogy nem lát lényegi különbséget a 60 Hz és a 90 Hz között, én már bármit el tudok képzelni...

A xiaomi karperecet éltetőknek annyit azért üzennék, hogy nem minden az ár. Érdemes megnézni, hogy mennyit ér az alváskövetés hatékonysága egy Fitbit, vagy egy XIAOMI esetén. A kijelzők, akkumulátorok tartóssága, a szenzorok pontossága is megérne egy misét, a 3 évvel ezelőtt, a megjelenésekor vásárolt Fitbit Charge 2 például még mindig üzemel hibátlanul. Említhetném még a szoftveres hátteret is, ami eléggé ad hoc egyéb tekintetben is a XIAOMI eszközök terén (nem kell a flame, 10+ XIAOMI cuccom van napi használatban, nem kell bemutatni a gyártót). Az árban azt is megfizeted, hogy a gyártó gyakorlatilag mind a mai napig támogatja az első (Fitbit One) trackert is, mégpedig ingyen, így aki azt megvette, úgy 6-7 éve használhatja már a kapcsolódó szolgáltatást. A legtöbb esetben ennyi idő elteltével már mem, vagy csak korlátozott funkciókkal működnek tovább ezek a filléres kiegészítők Majd nézzük meg az olcsó konkurenseket, hol lesz a terméktámogatásuk akár csak három év múlva...

[ Szerkesztve ]

Azt kapod, amit adsz.

(#12) Pete55555 válasza Timer (#11) üzenetére


Pete55555
(addikt)

Ezt nem teljesen értem...
Mi romlik el egy ilyen órán 3-5-7 év alatt?
2 hete van meg, szóval nem tudok nyilatkozni a hosszú távú használatról. De ha 2 évente elromlik is... a fitbit árából veszek 4 db Band4-et, az elég 8 évre.
Max amúgy gyengébb lesz az akksi. Ja, nem bír majd 25 napot, csak 10-et. Még mindíg ~3x annyi mint a Fitbit Versa Lite....

Azt én értem, hogy nálad működnek a Fitbit cuccok, csak érdekes, hogy a tesztelőknél meg nem.
Nálam meg nincs gond a Xiaomi terméktámogatással. Meg sokaknál még rajtam kívül. Lehet ott nálad lesz a gond...

Ja, az alváskövetés nagyon jól működik, pontosan tudja mikor ébredek fel éjjel...stb.
Pulzusmérés omron vérnyomásmérővel összehasonlítva 5% max eltérés.

...Szeretem leracsniztatni...

(#13) Timer válasza Pete55555 (#12) üzenetére


Timer
(addikt)

A MiBand-ek terén Kollégám által szerzek tapasztalatot. Alig 1 évesen már alig látszódik a kijelző, az akku meg csak pár nap, igaz, folyamatosan használja értesítésre, ezért soha nem tudta nála a gyári értéket tartani, pár naponta töltötte.

A legújabb bandnél nem tudom, hogy van, de az övé még olyan, hogy nem állandóan méri a pulzust, hanem gombnyomásra. Így nem nehéz heteket kibírni egy feltöltéssel. A Fitbit eszközök folyamatosan mérnek viselés közben.

A XIAOMI-val kapcsolatban érdemes beelolvasni a Smart eszközök fórumába. Működő szabályok válnak működésképtelenné egyik napról a másikra, értesítések nem mennek tovább, stb. Nálam például EU gateway (hazai beszerzés) két hónapja nem hajlandó értesítést küldeni, de egy kínai régióból beszerzett kamera sem jelez már, pedig ment sokáig. A négyszeresébe kerülő Netatmo meg már három éve teszi a dolgát ugyanazon a hálózaton, hiba nélkül. Na, ennyi a különbség a stabil terméktámogatás, és az ad-hoc támogatás között.

Az alváskövetésről: nemrégiben tesztelték ki itthon (PC WORLD) egy profi laborban ezt a funkciót, és a Fitbit Charge 2 nyert, magasan a legpontosabb volt az alkalmazott algoritmusa.

[ Szerkesztve ]

Azt kapod, amit adsz.

(#14) TechMagneTic válasza Timer (#13) üzenetére


TechMagneTic
(tag)

Annó imádtam a Fitbit márkát. Éltem haltam érte. De komolyan. Réges régen egy Fitbit Zip-el kezdtem. Szimplán lépésszámlálás volt a cél. Tökéletes volt... Egy darabig... Aztán valami hiba/ vagy frissítés után elkezdte zabálni a CR2032-es elemet (Vagy talán 2025? Már nem tudom). Fél évig ment. Majd pár hónap. 1 hónap. Mikor 2 hetente merítette az elemet feladtam. Valami Tesco akcióban vettem holmi 2500 Ft körül. Évek alatt ennek a sokszorosa ment el nem gagyi "gomb elemre". Azóta itt pihen a polcon. A kutyának nem tudnám eladni. Majd jött az Első Generációs Charge. Imádtam. Klassz volt. Pláne, hogy rohadtul letudott amortizálódni a szíj. Az utángyártott meg ótvarszar de legalább van. Aztán elkezdett nem szinkronizálni... Néha nem. Hetente. Már soha többet. Reset és össze vissza voltak az adatok. Jött a Charge HR. Végre volt pulzus mérés. Jeh. Volt. Rezgéssel tudott asszem' jelezni hívást.. Vagy nem? Már rég volt. Hívtak ugyan. De mire le raktam utána kezdett rezegni a csuklómon... Vége. Eladtam. Nah. Jött a Surge. Brutál nagy. Érintőkijelző stb. GPS. Jah. Jelez hívást ki is írja. Meg az üzenetet is. Amikor ő szerette volna. Közben kapott párom is egy Charge HR-t... Mindketten ott ültünk este.. Es baszakodtunk néha perceket vagy fél/1 órákat mert az istennek nem akart szinkronizálni. Igen. Támogatott modell volt. Aztán valami oknál fogva egy idő után soha nem lehetett őket szinkronizálni. Egyiket sem... Bent van a szekrényben Mind2 vagy 3. Soha többet Fitbit. Imádtam. Szeretem a Márkát. A support-ot. Az appot. Stb. De totál szar az egész. Már bocsánat attól aki szereti. Elhiszem. Én próbáltam tényleg. Minden erőmmel. De nem rajtam múlt.

(#15) ans


ans
(aktív tag)

Kapcsolódási problémáknál segít, ha za "Always Connected" ki van kapcsolva.
Forrás és play app: [link]

(#16) Timer válasza ans (#15) üzenetére


Timer
(addikt)

Megerősítem, ezzel az appal használható például a Fitbit Charge 2 a Huawei P9 2017-en is, enélkül csatlakozni sem tud. Ismert hiba, hogy a Huawei problémás, de a tesztelők Samsunggal is szívnak, ezt fogadom kissé kétkedve.

@Tech: elhiszem, elfogadom, de én meg csak azt tudom írni, amit én tapasztaltam. Flex volt az első Fitbitem, még Lumiával használtam, aztán OnePlus 3 mellett.Charge 2-re váltottam, mert a Flex 2 kevés volt, így azt inkább a feleségemnek adtam. A Charge 3-at csak azért vettem meg, mert akartam, a Charge 2 azóta a családban él tovább, hibátlanul, napi használatban. Egyet Édesanyám is használ, szintén hibátlan. Van iPhone, OnePlus 6, OnePlus 5T, és 7 Pro is a használt eszközök között, semmi gebasz nincs velük. Régebben olyat én is láttam, hogy a hívásjelzés késett, az akku optimalizálás kivétele, és az always connected bekapcsolása megoldotta.

Még egyszer mondom, nem vagyok Fitbit nagykövet, de vagy nagyon elszarta a cég az új generációt, vagy itt volt valami hiba a teszteléssel, mert nekem eddig ez a gyártó csak az Aria 1 révén okozott csalódást, amit az Aria 2-vel feledtetni tudott. Ettől függetlenül azt aláírom, hogy a piaci csúcsmodellekkel együtt KELL működnie egy ilyen eszköznek, nincs mese, a gyártó sara, ha ez nem így van.

[ Szerkesztve ]

Azt kapod, amit adsz.

(#17) logitech1 válasza Timer (#13) üzenetére


logitech1
(tag)

Ez igaz nálunk is volt kettő mind a kuka.Kijelző kezdett elsötétedni azt már be sem kapcsolt.

Posta nem érdekel Átvétel: személyesen helyszíni próba garanciával (3 nap) - utána egyéb garancia, visszavétel nincs! Alku nincs! Nem fér bele az időmbe

(#18) BoneDragon


BoneDragon
(addikt)

Páromnak lassan 1 éve van Fitbit Flex 2, direkt úszás miatt. Konkrétan sokszor nem is mérte vagy teljesen mást mutatott. Volt, hogy ha szinkronizálni próbált nap végén akkor konkrétan lenullázta az aznapi adatokat a készülékről és mintha nem csinált volna semmit. Van rá garancia, de ez a sz*r annyitse ér, hogy visszavigyem, tényleg igazi hulladék ez a fitbit. Egy ideje nem is használja, inkább veszek neki egy Mi Bandet.

(#19) Mr.Silkó


Mr.Silkó
(veterán)

Elég csúnyácska szegény, a cikkben leírt tapasztalatok pedig magukért beszélnek.

Garmin Forerunner 45 sportóra és Huawei P Smart 2019 eladó!

(#20) balko235


balko235
(kezdő)

Sajnos ez várható volt.

(#21) vaakuum


vaakuum
(őstag)

HA nekem csak pontos pulzusmérés, alvásmonitor és futási (vagy más edzési) adatok realtime mérése-elemzése kellene mindenféle üzenetmegjelenítés, meg zene, meg kávéfőző nélkül, akkor miben kellene gondolkodnom? Persze azért jó lenne, ha kompatibilis lenne különböző telefonokkal, de pl az én samu J3-am a futóútvonalat (emiatt pedig minden sebességadatot) rohadtul pontatlanul mér, sokszor a duna közepére is berak egy kurflival a rakpartról. Szóval jó lenne, ha amit tud, azt viszont pontosan tudná.

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze!

(#22) Timer válasza vaakuum (#21) üzenetére


Timer
(addikt)

Garmin. A Fitibitek a telefonod GPS-ét használják (connected GPS), szóval azzal nem leszel előrébb.

[ Szerkesztve ]

Azt kapod, amit adsz.

(#23) vaakuum válasza Timer (#22) üzenetére


vaakuum
(őstag)

ÉS a garminos cuccokból esetleg van valami javaslat arra, hogy melyik tud jól pulzust (eseteleg véroxigén szintet is) mérni?

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze!

(#24) Timer válasza vaakuum (#23) üzenetére


Timer
(addikt)

Részelteiben nem ismerem a jelenlegi termékpalettát sajnos.

Azt kapod, amit adsz.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.