Hirdetés

2022. augusztus 10., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Penty


Penty
tag

Az írásodat olvasva rájöttem, hogy én is filmsznob vagyok, de nem bánom.

(#2) AllTheBest


AllTheBest
senior tag

Én filmek szintjén teljesen ,,amatőr,, vagyok, nem is szoktam nézni nagyon filmeket, csak ami aktuálisan érdekel vagy amire azt mondják hogy jó, most kezdem el bepótolni ezt az egészet, mivel most esténként van időm egy-két filmre, holnapra van tervben az eredet, szinkronnal vagy eredeti nyelven érdemesebb megnézni szerintetek? :)

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#3) SwissBread


SwissBread
újonc

Christopher Nolan nekem is az egyik kedvenc rendezőm. Nagy részt egyet értek a leírtakkal, de egy kérdés, mi a baj azzal hogyha valaki a telefonjáról nézi a filmet? Oké nem a legjobb mozis élmény, de pl. utazás közben elég jól leköti az embert.

<script type=text/javascript> Document.write(aláírás); </script>

(#4) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Gyere a filmes topikba, hadd építsük le azt a nagy sznobériát. ;]

Szerk.: Nolan meg egy megalomán, hetvenötszörösen túlértékelt mókus. :D

[ Szerkesztve ]

(#5) bLaCkDoGoNe


bLaCkDoGoNe
veterán

Szóval vannak a Minion-ök, amik rosszak, meg a Nolan-filmek, amik jók. És erről írtál egy fellengzős bejegyzést. Hát, nem lehet egy bonyolult világod...

"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#6) daczkó


daczkó
aktív tag

Na várjunk, két szarról állítod, hogy az egyik jó. Valóban, az egyik jó volt, de ma már nem az csak hájpolt.
Nolan 2006-ban meghalt a The Prestige megírása és rendezése után, azóta a sárga kis ugráló biszbaszok szintjén van a számomra.

Jöhet a sav :DDD

Ui: Hány olyan 2006 utáni Nolan film van, amit meg tudnál nézni egymás után kétszer? Mert a Prestige-ig ilyen filmeket csinált..

[ Szerkesztve ]

/ignore wwenigma

(#7) elmepocok válasza daczkó (#6) üzenetére


elmepocok
tag

Én sem értem ezt a Nolan-fetisizmust, mintha arannyá válna, amihez hozzáér, közben meg... nem válik :D
A futószalagon érkező animációs meg képregényhősös györtelmekre viszont valóban kár időt pazarolni.

(#8) daczkó válasza elmepocok (#7) üzenetére


daczkó
aktív tag

Abban én megértem őket, hogy nem csinál rossz filmeket, igaz egyszer nézhetős vonalon van, de azon kiemelkedő és a legtöbb filmnéző az az egyszer megnéz egy filmet, rá 10 percre kommentel egyet, vagy pontoz IMDB-n, majd örökre elfelejti színvonalon van. Személy szerint én többre értékelem bármelyik random BS & TH filmet, mint a 2006 utáni Nolan filmeket.

/ignore wwenigma

(#9) voyager4.4


voyager4.4
senior tag

Én lenézem hollywood-ot. Akkor én nagyobb sznob vagyok ? Link

no fate but what we make

(#10) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

"csak és kizárólag fekete-fehér azerbajdzsáni filmdrámákat nézek amikben a vak tangóharmonikás hermafrodita a láb nélküli anyja által húzott talicskán járja be a Szaharát, hogy megkeresse 5 éve rákban és AIDS-ben egyaránt elhunyt apja holttestét"

Ez óriási szöveg, fel is írtam valahova. :DD

Az előttem hozzászólókhoz hasonlóan én sem értem, hogy egy vérbeli filmsznob hogy-hogy szereti az Interstellart? Legalábbis ebből az (btw egyelőre sehova sem tartó) sztoridból ez jött le. Pont hogy az Interstellar való a Minyonokra izguló emberkéknek, mert annyira buta a film, hogy az már fáj. És itt nem arról beszélek, hogy hogyan "viselkedik egy űrhajó az extradimenzionális térben", hanem a "misztikus" egyenletre, a Heuréka jellegű örömkiáltásokra, a tökkelütött mérnök pilótára, akinek el kell magyarázni az egész féreglyuk teóriát (papíron lerajzolva, te jó ég....nyilván a nezőknek szánták, de pont ettől válik komolyan vehetetlenné a film), no meg a logikai bukfencekre és egyebekre.

Azzal nem értek egyet, hogy Nolan 2006-ban fuccsolt be ( A sötét lovag a legjobb popcorn film ever, de nekem még az Inception is tetszett), azzal viszont igen, hogy a legutóbbi két filmje eléggé sz@r lett, szóval az utóbbi években szerintem is erősen kisiklott a Nolan vonat.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#11) petipetya


petipetya
nagyúr

Nekem tetszett az Interstellar, lényegében az első értelmes sci-fi a 2001 Űrodüsszeia óta, ami hatással volt rám.

A hálivúdi giccset én sem kedvelem de azért vannak jó próbálkozásaik. Sokkal jobban kedvelem az európai alkotásokat, mivel a színészi játék is adott. A skandinávok pedig adnak egy olyan pluszt, amely kifacsarja a néző lelkét, mint egy citromot. Már hiányozna az érzés, ha nem lenne.

"nincs rá lezsóidő"

(#12) CaNNa3IS


CaNNa3IS
senior tag

filmsznob: kb egy jó Cassavetes film. Vagy a Zoo, Man bites dog, salo....

Ezek az igazán "megerőltető" filmek legalábbis számomra. Én nem vagyok filmszonb így nem is mind tetszik de sokat láttam.

Interstellar egy szokványos buta alapsztori. Sokkal többet vártam mikor elkezdtem.
Minyon f..m meg gyerekeknek való gondolom. :DDD

Gondolom ez csak a bekezdés mert ez van a címben.
Szóval lesznek itt még jó filmek szerintem.

[ Szerkesztve ]

Stay up Stay humble Ride hard Get stoked

(#13) Käytöskukka


Käytöskukka
újonc

OK, OK, látom vitát váltott ki a Nolan dolog, de mondjuk nem baj. Igen, tényleg mintha lustulna. A Prestige nekem is nagyon tetszett, meg persze a Mementó, ami egyik kedvenc agyeldobós filmem. Az írás lényege annyi volt, hogy szerintem szórakozató filmeket csinál továbbra is, habár megkopott a prestige-e (bwaahaa... Szóvicc!!!) A baj azokkal van akik meg sem nézik aztán írják a "Nem láttam, de úgyis szar" kritikákat.
A csapongó gondolatmenetet meg meg kell szoknotok, mert így működik az agyam...Mókus!!!!... szóval így működik, hogy időnként átcsap egyik témából a másikba. Minden kritikát észrevételt viszont nagyon szívesen fogadok.

(#14) <stdio.h>


<stdio.h>
csendes tag

Nolantől egy jó filmet nem láttam még. Pl ez a legutóbbi Interstellar is egy olyan szinten gagyi, akkor már inkább a Birdemic.

(#15) Eastman


Eastman
őstag

Fikció. Az élet sokkal izgalmasabb.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#16) FoxiestFox válasza Eastman (#15) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Akkor nyilván könyveket se olvassunk. :U

(#17) JoeCockBill


JoeCockBill
senior tag

Kedves posztoló ott rontotta el, hogy a manapság igazán menő filmsznobizmus pont a Christopher Nolan fikázás :D Amúgy minden viszonyítás kérdése. Ha a korábbi Nolan filmekhez mérjük az Interstellart, valóban gyengébb. Ha az átlag moziba kerülő hollywoodi blockbusterekhez mérjük, akkor viszont k**vajó.

új lemezünk: https://wmmd.lnk.to/BMB_RegiVagas

(#18) Käytöskukka


Käytöskukka
újonc

Nem hiszem, hogy összetett sztori lesz belőle, mindössze sok bejegyzés várható, mert sok film van, ami nagyon közel áll a szívemhez. Igazából nektek adok igazat, a filmsznob tényleg nem az, amit írni akartam, na majd a következő cikkben kitalálok frappánsabb címet. De addig is köszi a figyelmet, meg az építő jellegű kritikát és legfőképp a trollmentességet.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.