- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Digitális Állampolgárság Program
- Kis színes abszurdisztánból
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Sok tesztcsapat számára okoz gondot a referencia készülékek kérdése, amik nélkül nem igazán lehet rangsort felállítani, ítéletet hirdetni. A régi, nagy honlapok tesztlaborjai nem ritkán sok százezer eurós referencia készülék parkot gyűjtöttek be, leginkább a forgalmazók jóvoltából.
Mi például nemrég kaptunk ilyen hangfalkábelt, ilyen RCA-t. A tápkábelt későbbre ígérték. Ez pedig a sztereó referencia erősítőnk.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
flash-
veterán
Jó cikk, de azért én az MD után nem egyből Steve Jobs-ot emlegetném és az ipod sorozatot,
Azért előtte ott volt a Rio, az iomega zip, a kínai és "nem kínai"(sony-philps-stb) mp3 lejátszó áradat..
aztán persze úgy tört fel az ipod mint semmi más,de nem az az úttörő szvsz. -
bunfi
őstag
Ha még egyszer a kezembe kerül ilyen eszköz, akkor már lesz mihez, áltudományoskodni, plagizálni pedig eddig sem szoktam és eztán sem fogok. Inkább elismerem, ha valamihez nem értek és inkább a mindennapokban használhatóság szempontjából fogtam meg a készüléket, mert szerintem az ára miatt első DAP/DAC jellegű.
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
-
BBéci
legenda
Amikor egy koncerten ülsz a nézőtéren, akkor mit állítgatsz? Felrohansz az énekeshez és megtekered a jobb fülét, mert nem tetszett a magas C-je?
Megette a fene azt a készüléket, amelyiknek a hangján EQ-val kell "javítani" Még jó, hogy nem a loudnesst hiányolod.
Egyedül a szobaakusztika korrekcióban lehet helye az EQ-nak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mekker
őstag
Nem tudom mi a baja az egyes hifiseknek az equaliserekkel. Ha van mindenki be tudja állítani a hangzást a saját füléhez és ízléséhez. Nekem például sérti a fülemet, ha kicsit sok a magas/közép-magas, ha túl kevés a mély, az meg az élvezeti értékből vesz el. Ezért nem alap eq-val fogom hallgatni, csak mert "úgy a tökélees, ahogy kijött a stúdióból". Minden készülék, füles és fül más, így nincs értelme az EQ-t szidni.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Gabor970
addikt
"A többsávos equalizer hiánya is fájó pont, akármennyire is szépen szól a készülék az alapbeállításokkal, el fog jönni az a pillanat, amikor ezt már kevésnek fogjuk érezni."
ha valaki ezt veszi, minőséget szeretne, oda meg minek a hangszinszabályozás? Egy idő után kevésnek? Mit, a lineáris, eredetihez lehető legközelebb álló minőséget érezzük kevésnek? Hát akkor elmegyünk koncertre max.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Juliuska
senior tag
hm...régi szép emlékek. Köszi a bevezetőben olvasható múltidézést. Jó volt pár pillanatra visszarepülni az időben
Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...
-
BBéci
legenda
Szerkesztőségünk tagjainak véleménye szerint olyan a hangminősége, ami a cikkben olvasható. Akik próbáltuk, 10-25 éve a hifis, házimozis szakmában mozgunk, abban élünk. Történt összehasonlítás telefonokkal és azt is leírtuk, hogy a DAC mellett a szoftver erősen meghatározó. Az idézett mondat pedig az árkategóriára vonatkozik, nem abszolút értékben. Amennyibe kerül, annyiért kifogástalan, de természetesen az Astell & Kern fényévekkel jobb, ahogy Te is írod.
Amiről jót írnak, az reklámszagú?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
villamos
őstag
Ez egy aranyos készülék, leszámítva azt, hogy amire használná az ember, (zenék lejátszása) a leírtak szerint teljesen alkalmatlan...
Nincs lejátszási lista? Még egy 20e Ft -os Nokia telefonban is be lehet állítani listát...
Mindegy. A reggeli buszozáshoz szerencsére nekem untig elég az X202, a 128k -s HC -hez amiket mostanában hallgatok meg végképp...
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
kemcso
Ármester
Egész jól cikk lett, a hangminőségről nem sok szó esik (ami véleményem szerint a X3 legrosszabb része, sajnos). Egy összehasonlítás a kategóriatársaival belefért volna (DX50, iHIFI 770 pl)
(#7) BBéci Ez egy reklámszagú cikk, véleményem szerint az X3 hangminőségét egy jobb telefon is meghaladja... 'Az X3 tehát hangminőség szempontjából kifogástalan', ha ez igaz lenne, akkor az AK-ra pl mi szükség lenne?
Az meg hogy milyen DAC van benne nem sokat jelent, egymás mellett hallgatva 3 azonos DAC-val szerelt lejátszót (X3, DX50, AK100) ég és föld van köztük...
-
GIJoe
addikt
Nem vagyok képbe ez most hol van a Ponohoz képest?
-
VIC20
őstag
Nagyon jól megírt cikk!
Az árat én is drágállom. Egyelőre egy Sandisk Sansát használok, amíg el nem pusztul (már a második...), aztán majd meglátjuk.
-
tomee007007
őstag
Grat a teszthez!
Sajnálatos hogy a telefonok mára kiszorították ezeket a termékeket, de talán az ilyen kaliberű lejátszóknak van még jogosultsága.
Azért a 3000 mAh-s aksitól jóval többet várna az ember... -
lazlogogola
tag
Én olyan FLAC lejátszót keresek ami tudja a bluetoothot.
Van olyan amit javasolnátok "vájtfülüek"?pl .ZEN-Fi3?
[ Szerkesztve ]
-
Nekem egy Sansa Clip+ is megteszi. Amúgy jó írás!
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Fr0z3n
őstag
Hál' istennek ez engem nem érint, én zenét max havonta 1x hallgatok, az is rádió. Tényleg szerencse, hogy nem betegség. Vagy csak immunis vagyok (a hülyeségre
). Fülesem is valami 800 ft volt és sokalltam érte, az 50k-ra inkább nem is mondok semmit
.
Rhino: díjazom az őszinteséged -
tal-garius
aktív tag
Jó cikk lett, gratu!
Anno egy iAudio U3-at vettem, sajnos 1GB és nem lehet bővíteni. Pedig még ma is hallgatóznám -
BBéci
legenda
A cikkekből láthatod, hogy mi kipróbáltuk a szóban forgó lejátszókat és hallottuk a különbségeket.
Vannak elvakult és amellett tehetős hifiőrültek, akik számára csak egyetlen dolog a fontos, a hangminőség. Ők nem státusszimbólumként tekintenek a high end mobil lejátszókra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
atike
nagyúr
Érdekes volt egy ilyen kis kütyüről olvasni - köszönöm. Jó írás! ...és nem semmi ez a kis dög...
-
mekker
őstag
Hmm... Azt hittem vannak olcsóbb Fiio-k is, de most nézem, hogy használtan is minimum 40 ezer.
Nem olyan meglepő, hogy ezt nem sokan csengetik ki, ráadásul ha vennék hozzá még egy 32GB-s kártyát, az plusz 8-12 ezer pénz. Az érintőkijelző megkönnyíti a kezelést, de nem probléma szvsz a hiánya (csak akkor gombokkal lehessen nagyon jól navigálni). Az viszont nagyobb baj szerintem, hogy nincs playlist, illetve az üzemidő sem túl fényes.[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
bunfi
őstag
Nem mondom azt, hogy emberi füllel hallhatatlan, de azért már kicsit túlzásnak érzem. És afelől sincsenek kétségeim hogy inkább csak státusszimbólum mivolta dominál a vásárlásánál (a tervezésnél pedig az abszolút maximalizmus).
-
BBéci
legenda
Mihez viszonyítod az árát, mihez képest tartod drágának? Gondolom nem a hangminőséghez, vagy már próbáltad?
Ha a FiiO drága, akkor mit mondasz erre? Astell & Kern, és egy teszt az olcsóbb elődmodellről: [link]. aminek 377000 Ft az ára.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
batai15
félisten
Elsőnek azon ráncoltam a szemem hogy még valaki használ ilyet és nem i cuccokat.
Utána az árán is csúnyán néztem, ami valjuk be sok érte, de aki értékeli az ilyet annak megéri. -
bunfi
őstag
Ne menjünk el az Apple méltatása/ostorozása felé. A tény az, hogy NEM ők találták fel az mp3 lejátszót, de az is tény, hogy 128/256 MB-hoz képest az 5/10 GB és a zenerendezgető/áruház szoftver elég komoly lépés volt előre.
-
BBéci
legenda
Az almás készülékekkel rendelkezők többsége biztosan azt hiszi.
Azt el kell ismerni, megalkottak egy készülék kategóriát.[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
Tényleg van aki elhiszi, hogy az Apple bármit is feltalált/megújított/fejlesztett?
2025 - a szólásszabadság halála
-
BBéci
legenda
Egyrészt csak a mesében van olyan frekvenciamenet, pláne telefonnak, másrészt baromira nem az határozza meg a hangminőséget. Azt elismerem, hogy az említett telefonoknak jó a hangja, de ne hasonlítsuk egy olyan jól sikerült célhardverhez, mint a FiiO X3 és X5.
-
bunfi
őstag
Spéci, az biztos, mert 10 perc kereséssel sem tudtam kideríteni, hogy mi van benne, csak annyit, hogy beépített erősítős. A frekvenciagörbe meg nagyon szép, csak így magában kb. semmit nem ér. A Galaxy 3 egy telefon. Nem DAC, nem DAP. Szóval kifényezhetik több tucat tesztben is, de attól még csak a telefonok között alkot kiemelkedőt, az X3-mal abszolút nincs egy súlycsoportban. Egyébként itt egy teszt az X3-ról, amit elég hozzáértő emberek készítettek, nem filléres műszerekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Pxs
aktív tag
Itt az oldal alján a frekvenciagörbe: [link]
Szintén egy spéci Wolfson DAC van benne. Párezer forintos fülessel is zongorázni lehet a különbséget, ha azt a kernel mod-ot használja az ember.
(Ugyanez a DAC van a Galaxy S-ben is)
'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
haxiboy
veterán
Engem az iPod Classic fogott meg legjobban, 160GB igencsak elég, csak azért nem szereztem be, mert ha már telenorosként fizetek a deezer szolgáltatásért, a zenéimet mégsem tudom rászinkronizálni :\
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Pxs
aktív tag
Ehelyett egy Galaxy 3 telefon (nem S3) és hozzá egy Voodoo Sound kernel mod.
10e Ft-ból megvan és kifogástalan a DAC teljesítménye (szinte totál lináris) és a hangminőség.'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
BBéci
legenda
Akit érdekel a FiiO X3, olvassa el ezt a tesztet is. No meg a többit: [link].
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
szentkuti11 #2 üzenetére
Milyen az a másfél kategória?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
szentkuti11 kollégától biztos megkapom az oltást és lehet igaza is lesz.
Én majd 1 évig használtam az X3-at, de én nagyon meg voltam vele elégedve. A szoftvere elég régimódi, de a kidolgozás, a hangminőség, a technikai paraméterek mind a magas minőséget képviselik.
Én kb. 1 hete használom a DX50-est, amit igaz, hogy jó áron kaptam meg, de szerintem az hogy "másfél kategóriával jobb hangot produkál" erősen túlzás. Inkább valakinek jobban bejön a DX50 hangja. Viszont 20eFt-al többet biztosan nem ér.
Aki (meg)teheti próbálja ki az X3-ast. Ha nem ódzkodik a használt termékektől, akkor használtan próbálja meg beszerezni (kb. 30-40eFt). Ennyit megér szerintem.
Ehhez persze hozzá kell számolni egy fül/fejhallgatót is. Lehetőleg ne teszkós 1-2eFt-os fül/fejhallgatóval használja az új tulaj, hanem a lejátszó árával azonos vagy hasonló árú cuccal. Így viszont könnyen el lehet röppenni 100eFt-ig, ami már egyeseknek (sokaknak) sok lehet."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
bunfi
őstag
válasz
szentkuti11 #2 üzenetére
Szívesen meghallgattam volna az iBasso-t is, mert kíváncsi lettem volna, hogy hoz-e többletet az a +20 ezer forint, de sajnos nincs raktáron. De talán ami késik, nem múlik és remélem igazad lesz a hangjával kapcsolatban.
Gabex1:
-
Gabex1
csendes tag
Az elmúlt évek során nem igazán írtam hozzászólást a cikkekhez, de mivel kiemelten élvezettel olvastam ezt a remek bemutatót gondoltam megjegyzem. Kellemes bevezető rész után, nem csöpögős, inkább tárgyilagos és részletes bemutató volt. Köszönjük Bunfi !
-
szentkuti11
addikt
Szimpatikus, hogy nem erőltetik az érintőképernyőt, és hogy szó nélkül működik az USB DAC funkció, de ezekkel együtt is inkább a DX50-et választanám, másfél kategóriával jobb hangot produkál, mint a(jelenleg kapható) legkisebb FiiO DAP.
[ Szerkesztve ]
-
nextman
aktív tag
Biztos jo elmeny, de a 3-as metro vonalara eleg lesz az mp3 is
Új hozzászólás Aktív témák
lo Az 50.000 forint feletti árért cserébe egy jobb, részletgazdagabb és dinamikusabb zenehallgatás élménye vár.
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Home server / házi szerver építése
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- TCL LCD és LED TV-k
- Bittorrent topik
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Autószerelők, autószerelés
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- További aktív témák...