Hirdetés

2020. október 26., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) fi:zi'k


fi:zi'k
nagyúr

Senki sem nem volt? :))

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#2) fi:zi'k


fi:zi'k
nagyúr

Hátha így kapósabb lesz a téma. :)

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#3) tomazin


tomazin
veterán

Szerintem nem egyertelmu mit szeretnel. (Ha a zenekar ismereteben igen, akkor nem szoltam)

(#4) fi:zi'k válasza tomazin (#3) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Konkrét eset az említett koncerttel.
A koncert a Kongresszusi Központban volt, csak ülőhelyekkel, viszonylag közeli és alacsonyan lévő színpaddal. Koncert szinten pontos kezdés, majd 2,5 óra időtartammal.
1. Rengetegen fényképeztek és videóztak telefonnal (fényképezőgépet nem láttam), ami azzal járt, hogy 20-30-40 méterről is folyamatosan villogtak a ledek. Baromi zavaró volt.
2. Megint csak rengetegen járkáltak ki-be folyamatosan, ki mosdóba, ki a büféhez egy újabb italért. Ez különösebben nem érintett, mert nem előttem mászkáltak.
3. Utóbbi hozadékaként egy már kellően ittas, ki-ha-én-nem liba, csak úgy felment a színpadra, ölelkezett egyet az előadóval, majd egy gyenge "szia, anyu" elböfögését követően távozott. Mintha legalábbis vmi falunapon lettünk volna.

Később meg mutatott párom néhány fb kommentet, mivel amiben vki azt hangoztatta, hogy milyen szánalmas volt a közönség, amiért nem énekeltek/dúdoltak együtt az előadóval és hogy bezzeg külföldön mennyivel jobb ez is.

Ezért érdekelne, hogy aki rendszeresen jár ilyen stílusú koncertekre is, akár külföldön is, annak mi a tapasztalata és véleménye akár a konkrét példáról, akár általánosságban.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#5) doeeg válasza fi:zi'k (#4) üzenetére


doeeg
senior tag

"Koncert kultúra Magyarországon" - nincs, topic zárható :DDD

Mi Müpában voltunk egy komolyzenei koncerten, egyrészt simán voltak, akik szakadtérdű farmerban ültek be, meg ment a szokásos mobilnyomkodás egy csomó embernél, első sorokban is (fentről láttuk). Mondjuk ott legalább senki nem ment fel ölelgetni a karmestert :DDD

(#6) fi:zi'k válasza doeeg (#5) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Ennyire azért szerintem nem borús a helyzet, bár nem járok sűrűn koncertekre. Régen meg mindegy volt. :DDD
Bár ez nyilván lazább volt minden téren, de Itt is volt amúgy kb minden. A legjobb mondjuk egy 60-70 közötti néni volt otthonkában. :))

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#7) Eastman válasza fi:zi'k (#4) üzenetére


Eastman
őstag
LOGOUT blog

Still living in the moment :)

"Olcsón, gyorsan és pontosan dolgozunk. Megrendeléskor Ön ezekből egyszerre kettőt választhat." P. K.

(#8) PuMbA válasza Eastman (#7) üzenetére


PuMbA
félisten

Szerintem azért biztos, hogy mindenki venne fel pár percet egy koncertből, ami a legkedvencebb, drága volt vagy kiment érte külföldre és nincs minden pár évben :) Mondjuk valamennyire túlzás ami megy, abban egyetértek.

[ Szerkesztve ]

(#9) fi:zi'k válasza PuMbA (#8) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Én csak asszony miatt akartam csinálni egyetlen képet (természetesen villanó nélkül), de annyira fos volt már a kijelzőn is, hogy még ő is azt mondta, hogy inkább hagyjuk.
Nem is értem miért akarja vki 5"-on végignézni a koncertet, mert szinte biztosan rendszeresen a telefont fogja bámulni.

Amúgy szerintetek is ennyire gáz, ha a közönség nem kapcsolódik be?!
Illetve normális dolog, hogy random bárki felmászik a színpadra (sehol egy biztonság ember vagy szervező!) és ezzel rontja a többiek koncertélményét?!

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#10) tomazin válasza fi:zi'k (#4) üzenetére


tomazin
veterán

Látom már mi a baj.
1. Ez szerintem eléggé pop zene. Így a nagy mobilozás nem meglepő. (ez most nem támadás. de pl. egy colorstar koncerten 20-25+ éves 120+ iq emberek vannak általában, így ott ált. nincs ilyen, ez meg olyan minden réteg szereti zene szerintem)
2. Szerintem ez normális. (most láttam, hogy ülőkoncert...hááát sok ember sokszor megy ki )
3. Ultragáz, de ld. 1. pont.
4. Szerintem ezt mindenki maga dönti el, de igen, szokás vele együtt énekelni. (pláne egy ilyen éneklősebb zenét)

(#8) PuMbA Sosem értettem meg mire jó az ilyen. Esetleg 1-2kép, hogy itt voltam, de nem, az egészet "lekamerázom", hogy aztán sose nézzem meg, mert annyira mocsok minőség..

[ Szerkesztve ]

(#11) fi:zi'k válasza tomazin (#10) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Az, folk-pop.
1. Maga a mobilozás annyira nem lenne zavaró, ha egy pillanatra is gondolkodnának az emberek. Mondjuk ez pont nem colorstar, korosztály vagy 120+ iq kérdése.
2. Szerintem is, csak figyelemmel lehetne másokra az ember, amennyire a helyzet megengedi.
3. Az, hát!
4. Én is így gondolom, pusztán csak azért hoztam szóba, mert fb-on egy zenész(?) jött a bezzegmagyar-bezzegkülföld témával, hogy mindenki gyökér volt, mert minek fizet akkor érte pénzt és hasonlók.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#12) proci985


proci985
MODERÁTOR

tavaly nyar, Sia @ Sziget. a mellettunk allo magyarok olimpiai kozvetitest neztek a mobiljukrol es fennhangon orultek neki, hogy milyen jo, mert a fenetudja. azt hiszem fel ora utan veletlenul a csoport szoszatyar mokamikijet izombol lekonyokoltem egy sorry tarsasagaban. aztan beljebb vonultunk. az ev egyik legjobb koncertje volt, bar teny, hogy feluton volt egy koncert es egy modern balett kozott.

ugyanugy, volt par magat vilag csaszaranak tekinto baromarcu, aki azert, mert ki tudta fizetni a jegyarat keptelen volt felfogni, hogy nem egetjuk ki a korulottunk levok ruhajat, meg ha kulfoldiek (!) sem.

jo, persze ez meg mindig laza a sort elorevago spanyolokhoz kepest, bar azokkal egesz jot pogoztunk anno. meg amikor csaladtag egy boratruhas ferfi elol huzott ki a colosseumban dettmanon aki szerinte gyanusan rammozdult.

azt hiszem ez inkabb arrol szol, hogy hulyek mindenhol vannak.

[ Szerkesztve ]

Social distancing in lagom amount.

(#13) dabadab válasza PuMbA (#8) üzenetére


dabadab
titán

"Szerintem azért biztos, hogy mindenki venne fel pár percet egy koncertből, ami a legkedvencebb, drága volt vagy kiment érte külföldre és nincs minden pár évben"

Hát, nem. :)
(Most komolyan, ez egy kicsit olyan lenne, mint ha életed dugása közepén előhúznád a telefonodat, hogy megörökítsd magad - teljesen nem odavaló)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#14) Eastman


Eastman
őstag
LOGOUT blog

Minden koncerten vannak hülyék, szinte minden korosztályból. Morricone előadásán egy néni komótosan csörgetett egy zacskó csörgőszacskós cukorkát. 15+ jegyár, x2. El kellett vele nagyon finoman beszélgetni kb. húsz perc után, hogy miért is probléma ez.

Ezt a könnyűzenei leülősdit egyébként nem értem. Az előadónak sem jó szerintem, mert stoppolva van a buli. BB King koncerten az öreg sem élvezte, hogy ültünk ott mint egy misén. Ráadásul foghíjas sorokban ami megintcsak kellemetlen. A gorillák meg jöttek és mindenkit leültettek aki kicsit táncolt volna. Nem volt így jó.

Azt kell mondjam, hogy nagykoncert-szervező kultúra sincs sok esetben.

"Olcsón, gyorsan és pontosan dolgozunk. Megrendeléskor Ön ezekből egyszerre kettőt választhat." P. K.

(#15) fi:zi'k válasza Eastman (#14) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

A helyszín választást és így az ülős rendszert én sem igazán értettem. Bár ha még állni kellett volna, akkor még párom miatt biztosan nem mentünk volna most.
Amennyire láttam, egész jól fel voltak töltve a sorok.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#16) PuMbA válasza fi:zi'k (#9) üzenetére


PuMbA
félisten

Az a gond, hogy sokan még sötét helyszínen is feleslegesen próbálgatják állandóan a fényképezést, de úgy sem tudnak jó képet csinálni :) Szerintem nem gáz, ha a közönség nem teljesen kapcsolódik be. Több ember mindig lesz, aki nagyon-nagy rajongó, azok "kapcsolódnak", én általában csendesen nézelődök és "szívom" be a zenét és a hangulatot :) Ha nincs biztonsági ember vagy szervező, akkor pedig nem lehet megakadályozni a dolgot, de nem normális dolog.

(#13) dabadab: Szerintem ez elég rossz példa. Én nem hiszem el, hogy öreg koromban arra fogok visszagondolni, hogy dugtam, hanem hogy mit adtam át a gyerekeimnek, milyen nagyobb közösségi élményeim voltak az életben és hasonló sokkal fontosabb dolgokat.

[ Szerkesztve ]

(#17) PuMbA válasza Eastman (#14) üzenetére


PuMbA
félisten

Külföldön egy pop koncerten úgy volt megoldva, hogy elől volt álló részleg, ami olyan 10-12 sornyi ember volt, a többiek viszont ültek. Az első sorokban természetesen voltak nagy szivacskesztyűk, telefonok, pörgő villogó koncert kellékek, de mivel az ülő emberek fentebb voltak így ez nem volt zavaró. Ez függ a helyszíntől is, hogy hogy lehet megoldani, de a hangulat a toppon volt és szinte mindenki énekelt annak ellenére, hogy a többség ült. Ami még jó volt, hogy semmilyen idegesítő dolgot nem tapasztaltam a környezetemben, nem járkáltak előttem, nem zavartak. Szó mi szó, azért tudnak külföldön, ha akarnak.

[ Szerkesztve ]

(#18) dabadab válasza PuMbA (#16) üzenetére


dabadab
titán

"Szerintem ez elég rossz példa."

Akkor szerintem radikálisan különbönek a szexről és a zenéről alkotott elképzeléseink :D

DRM is theft

(#19) proci985 válasza Eastman (#14) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

The XXet probaltuk ki ulo koncerten a mostani turnen, teljesen jol mukodott es remekul ereztuk magunkat.

Mondjuk ott egy nap alatt elfogytak az allojegyek es tele volt a hely.

Social distancing in lagom amount.

(#20) dabadab válasza proci985 (#19) üzenetére


dabadab
titán

Én Suzanne Vegán voltam ülőskoncerten (ráadásul szabadtéren, napsütéses délután), az pl. működött.

DRM is theft

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.