Hirdetés

2021. augusztus 2., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Dark Archon


Dark Archon
addikt

Egész jó írásnak tűnt, egészen az istenes hülyeségig... mindenesetre használt autót csak márkakereskedésből érdemes venni, erre rájöttem anno én is, mikor autót vettem.

Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

(#2) sixpak


sixpak
veterán

Ez jó volt, így korán reggel. Akár minden nap jöhetne egy ilyen vagy hasonló.

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#3) Sub-ZeRo válasza Dark Archon (#1) üzenetére

A hozzászólásodra kontráznék. Mindegy hogy magánszemélytöl veszed, vagy márka kereskedőtől. Egy a lényeg. Olyan emberrel kell menni autót venni, aki ért hozzá, (nagyon is) és akkor nem basznak át. Sógoromék magánszemélytől vették a toyotát és egy olyan barátunk ment velük, hogy a vérében van az autó. Szó szerint. És nagyon nagyon jó állapotban volt az auto. Amit nővéremék akartak elhozni, akkor is ment a barátunk velük, egy total káros Toyota volt megcsinálva és azt akarták elhozni hogy mennyire jó. Szóval hozzá értő személlyel kell menni és akkor mindegy hol veszed.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| G604 + G613

(#4) DeFranco válasza Sub-ZeRo (#3) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nekem pontosan 0 darab ilyen ismerősöm van, viszont az autóvásárlás egyre aktuálisabb. Ilyenkor mi a kotta? Komolyan kérdezem, nem tudom, hogy mit csináljak. Mindenki csak a vállát vonogatja, de ettől okosabb nem leszek sajnos, tenni meg nem tudom mit lehetne. Azon kívül, hogy kitanulom magam, de ezt felejtsük el, se érzékem nincs hozzá, sem időm sajnos.

(#5) wolfman


wolfman
veterán

Jó kis írás lett ez, csak pár történet vezetés végén nagyobb mondanivalóra vártam, de nem lehet minden akciófilm hogy egy nagy robbanással érjen véget. :)

Van itt egy rész, amin megragadtam és elgondolkoztam:
"...a társadalom gyűlöli az őszinteséget. Az igazságról nem is beszélve, nem szereti kutatni, sem tudomást venni róla..."

Ebben nagy igazság rejlik meglátásom szerint. Nem párkapcsolatra levetítve értem most először, hanem általánosságban. Ugyanis én olyan ember vagyok, aki szereti megmondani (sajnos van hogy nyersen fogalmazva), hogy mi az igazság, tényekre alapozva és ez sok családtagomnak, ismerősömnek, barátomnak van hogy nem tetszik. Példákkal levezetném:
Anyáméktól folyton megkaptam, hogy "már megint a számítógépet bújod, már megint ott görnyedsz, ez már beteges..." Egy időben mint minden gyerek csak idegesített, aztán ellenkeztem, hogy de nem is vagyok itt sokat, meg én nem is vagyok számítógép függő bla bla bla, pedig de. :) Volt egy komoly változás a világnézetemben olyan 6-7 éve, nem tudom miért, gondolom ilyen szellemi fejlődés az évek múlásával (sokaknál nincs meg).
No a lényeg, hogy azóta nagyon reális ember vagyok, nagyon reálisan gondolkodom és mondom amit látok, teszem ami logikus, nem szeretem ami nem logikus, nem szeretem ha valaki nem logikus és úgy cselekszik ha nincs mögötte tartalom vagy logika. Visszatérve, egyszer anyám megint elhintette, hogy sokat ülök ott, akkor mondtam neki, hogy na az van, hogy Ti meg apámmal folyton nézitek a sok hülye sorozatot, egyiket a másik után, már 3x megy végig de csak nézitek. Aztán a hülye zs kategóriás sorozatokat is, mondván "nincs más!" Miért kell nézni? Mondtam nekik, hogy olyanok mint az átlag magyar Hofi szerint, mindegy mi megy a TVben, a fény felé nézünk és kábulunk. Ezzel szemben én a számítógépen 5-6-7 különböző dolgot tudok csinálni, épp amihez kedvem van. Na azóta leszoktak arról hogy engem csesztessenek ezzel.

De sok olyan helyzet volt, ahol éreztem, hogy mikor igazat beszélek, komolyan osztom a realitástól és logikától messze eső gondolkodást, akkor az emberek elfordulnak tőlem, idegesíti őket. Ma már más életét nem lehet egyengetni. Olyan lett a vélemény mint a seggluk, mindenkinek van, de nem kíváncsiak az emberek egymáséra. Sok az ember, sok a vélemény, sok a javaslat, sok az egyéniség és mivel sok egyéniség él így már a sokszínű társadalom is egyéniség így már ez is unalmas. Őszinte ember nem jut előrébb!

(#4) DeFranco: Olyankor olyan ismerőst kell szerezni akinek van mester autószerelő barátja, és megkérni hogy szóljon neki, aztán vinni mindkettőt magaddal. Mai világban valamelyik bokorban csak van egy autóguru. :)

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#6) Dark Archon válasza DeFranco (#4) üzenetére


Dark Archon
addikt

Hát én is így voltam, ezért írtam a márkakereskedést. Persze valamivel drágább, de ha szerencséd van, garanciát is kapsz egy keveset. Ettől függetlenül természetesen bele kell ülni, megnézni jól jár-e a váltó, valamint minimum beindíttatni és nézni hátul, hogy nem ereget-e fura színű füstöt. Ezt figyelni kell kis gázadásnál is. Ideális esetben meg próbakör.

Olyan triviális dolgokra meg te is tudsz figyelni, hogy minél fiatalabb legyen, minél kevesebb kilométerrel, nem szétbagózva, lehetőleg első tulajtól. Extrák meg igény szerint :)

Amúgy milyen márkába gondolkodsz? Vagy az is probléma? Mondjuk ennek már van külön topic, ahol arra is rá tudnak világítani, hogy egy adott típusnak mik a gyári hibái, amire érdemes figyelni.

Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

(#7) DeFranco válasza Dark Archon (#6) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Én úgy gondolom (de csak laikusként) hogy egy márkakereskedés ügyesebben hazudik és fedi el a hibákat, mint egy "amatőr", könnyebben pofozza fel az autót 500 km-re. Óraállás semmit nem mond, kor szintén nem.

A milyen autót topicot már nézegettem, egynek jó, de ahhoz kevés objektív infó van ott (és túl sok hitvita) hogy az alapján autót lehessen venni.

Jó amiket írsz, de ennyire nem vagyok bevállalós, és 1001 dolog van, ami miatt még bele lehet futni GTK szintű autóba.

(#8) Dark Archon válasza DeFranco (#7) üzenetére


Dark Archon
addikt

Túl nagy tapasztalatom nekem sincs (konkrétan 1), de mikor a Swift-emet vettem tök laikusként, tényleg 32000km volt benne 4 évesen. Most már 11 éves és olyan 70 ezer km van benne, én is csak alkalmanként használom, tehát nem hihetetlen a kevés km. Előtte voltam mindenféle autókereskedésben, de szarabbnál szarabb állapotú kocsikban ültem, azért is írtam a váltót, mert volt, amelyikben két kéz kellett hozzá, hogy meg lehessen mozdítani. Biztos vannak márkakerek, ahol tekergetik az órát, de szerintem nehezebb több embert erre rávenni, mint egy "amatőrt", aki egymaga otthon, nyugodtan ki tudja ezt tapasztalni.

Magukra valamit is adó márkakerek nem csesztetik az órát, műszakilag jó állapotban levő, tiszta kocsit adnak csak át. Nem véletlen, hogy drágább, mint az autópiacon vagy magánszemélytől, de hát valamit valamiért.

De, ha ennyire parázol, vigyél egy autószerelőt. Bár ő se fogja tudni megmondani, hogy tekergették-e az órát. Valamint, ha minden stimmel, akkor sem lehet előre megjósolni, mi baja lesz később a kocsinak. Példának okáért tesóm vett egy Octavia-t a cégétől, tudta, hogy nincs széthajtva, egy idősebb fazon vezette. Nemrég leállt a kocsi, trélerrel kellett hazaszállítani (40 rongy). Kiderült, hogy a légkondi kompresszora állt be, javítása úgy 200eFt, így most "ki van kötve", egy másik ékszíjjal csak a generátort hajtja a motor. Nem tudsz felkészülni mind az 1001 dologra...

Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

(#9) joghurt


joghurt
addikt

"nagy nyálcunami, a szája mindenkinek tátva a tévé előtt, nem törődik vele, hogy a média egy hatalmas végbél, s éppen a fejébe ürít." - Fetrengve röhögős.

A végéhez csapott istenes részt meg már megszoktuk, átugorjuk olvasás nélkül. ;]

A tej élet, erő, egészség.

(#10) madgie válasza Dark Archon (#8) üzenetére


madgie
titán

És a klímakompresszor miatt leállt? A kis dévúmban sem megy bő egy éve, de megy oszt jóvan. Aszonta az autószerelő nekem is, hogy 100k a kompresszor.... elkezdtem röhögni, hogy 600-ért vettem a komplett autót, b@szod, inkább lehúzom az ablakot :D

(#11) Sub-ZeRo válasza DeFranco (#4) üzenetére

Na igen, ez a legrosszabb verzió. Amit írtak talán azt kellene csinálnod. Sajnos én sem vagyok autószerelő guru, úgy hogy én is nehéz helyzetben lennék.

(#5) wolfman: Ez így van, amit linkeltél. Én is megmondom más szemébe, mit gondolok, ami a szívemen az a számom. Sajnos ezt az emberek 99,9%-a viseli el.
A többi ember a seggnyalást meg az szeretik hallani, amit magukról gondolnak stb. Ha már van ez nem így van, akkor vége az egésznek. És akkor jön az hogy nem szólnak hozzád, meg hülye vagy stb. Ha seggetnyalsz, azon nyomban nagy a barátság. :DDD
Ez van. Ma az az elfogadott amit az emberek többsége csinál, lásd itt is. Ha nem tartozol be, akkor húzzd le a rolót. :D

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| G604 + G613

(#12) Dark Archon válasza madgie (#10) üzenetére


Dark Archon
addikt

Besült a tengely vagy mi, totál beállt. Úgyhogy az ékszíj leégett, ezek után meg gondolom a generátor hiánya miatt az elektronika lekapcsolta a motort. Az autópályán egyszercsak leállt a motorja, annyi ideje volt még, hogy elguruljon a kútra és kész. Mondjuk hiába, mert nem volt megfelelő ékszíj, amivel megúszta volna a trailert.

Én is csodálkoztam, hogy a klímakompresszor miatt leáll egy kocsi, aztán benéztem a saját kocsim motorháztetejébe és hát ja, tényleg 3 tengelyen át fut az ékszíj :D

Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

(#13) guga válasza Dark Archon (#12) üzenetére


guga
Közösségépítő

Maxi.thx az olvasatot mindenkinek, melózom, csak később tudok részletesen válaszolni.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#14) tdd587


tdd587
őstag

Addig bírtam olvasni, hogy a kukából kiveszi a szendvicset.

Nem ez a férfiak titka...

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#15) Noddy válasza tdd587 (#14) üzenetére


Noddy
senior tag

Akkor mi a férfi titka?

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#16) tdd587 válasza Noddy (#15) üzenetére


tdd587
őstag

Ha tudnám, celeb lennék vagy blogger... vagy titokban tartanám.

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#17) domerator


domerator
veterán

Ez most nem jött be... nagyobbat akartál mondani, mint ami kifért a szádon.

Se füle se farka, kár volt elolvasni. :F

(egy-két mondat, félmondat ott van, de nem áll össze)

[ Szerkesztve ]

Reggae ‘till I die ... iPhone 12 mini, iPhone 4S 8GB iOS 6.1.3 (!!!), MacBook Air 2017, Homepod (sztereó)

(#18) Noddy válasza tdd587 (#16) üzenetére


Noddy
senior tag

Ha tudnád, akkor férfi lennél :)

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#19) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

"A feleségem skorpió, én nyilas, a horoszkópunk szerint már egy hét után külön kéne lennünk, még szerencse, hogy nem hittem el."

+1. Mindig röhögnöm kell.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#20) endib


endib
tag

Érdekes ìràs :)

(#21) Graphics válasza Dark Archon (#1) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Nem az autóvásárláson van itt a hangsúly... Aki erről közelíti meg elnézte a dolgot :C

(#22) Noddy válasza Graphics (#21) üzenetére


Noddy
senior tag

Amúgy mint fiatal felnőttet engem foglalkoztat az, hogy mit jelent férfinak lenni, mi a férfiasság titka. És hát az az igazság, hogy nem túl sok jó példaképet kap az ember a környezetéből, pedig nekem még ilyen szempontból jó apám van, aki példa értékű és eszembe se jut oltanom, hanem meghallgatom a tanácsait és legtöbbször meg is fogadom :)

Amit az ember lát máshol az a durvulós macho vagy a rózsaszín pólós cuki fiú.

Néhány gondolat:
A férfi: gyengéd, gondoskodó, szerető, védelmező, vezető (a család feje)
és nem: agresszív, elnyomó, szeretetéhes, gyáva, papucs

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#23) shaft72


shaft72
tag

Jaja... akinek ebből annyi jött le hogy kivel, meg hogy, meg milyen használt autót kell venni, az erősen benézett valamit :DDD

Köszi guga, nekem bejött, nem csak én látom az értékrend válságát :R

(#24) Calibra72 válasza shaft72 (#23) üzenetére


Calibra72
aktív tag

Egyetértek veled.................

Nem értem a csalókat ! Tényleg csak pár ezer forintot ér a bőrük ???

(#25) guga


guga
Közösségépítő

Billeg a mérleg rendesen, de erről szól az élet, még mindig tovább kell mennem, holnapra beígérem magam, kivéve, ha berúgok :DDD

[ Szerkesztve ]

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#26) joghurt válasza guga (#25) üzenetére


joghurt
addikt

Rúgj be, annak több értelme van, mint fórumban válaszolgatni. :P

A tej élet, erő, egészség.

(#27) guga válasza joghurt (#26) üzenetére


guga
Közösségépítő

[Vendégeim vannak, már elkezdődött, addig is válaszolgatás helyett muhaha] :DDD

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#28) gabe_


gabe_
őstag

Olvasgatom énis a hozzászólásokat, akinek ebből a cikkből a használt autó vásárlás jön le, az elég sekélyes. :(
Nagyon sok igazságot véltem felfedezni a cikkben, amivel teljes mértékben egyetértek, csak én nem tudtam ilyen szép kerek körmondatokban megfogalmazni. :R

Sovány szakácsban sose bízz!

(#29) Sub-ZeRo válasza shaft72 (#23) üzenetére

Az elején nagyon jól ki is bukik ez a dolog sajnos. De hát a mai fiatalok ezt látják a hírekben, újságokban 76-os betűméretben, a fészbúkon, mindenhol. Ezt látja normálisnak, ezért akar ilyen lenni. A szülők meg nem érnek a gyerekkel foglalatoskodni.

(#28) gabe_: Sajnos van olyan, hogy előbb olvasom el a hsz-ket, mint a cikket, írást maga. Vannak ilyen emberek is.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| G604 + G613

(#30) DeFranco válasza gabe_ (#28) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Csuklóból lenézni valakit kérdés nélkül, na az a sekélyes.

FYI: a bejegyzést nem is olvastam, tulajdonképpen nem is érdekel (bocs, guga, régen nagyon szivesen olvastalak, de az az "elborultság", amit az utóbbi időben tapasztaltam nálad, nekem már sok volt. Remélem nincs harag :) ), a hozzászólás viszont igen. Dobhatod a követ, olyan magasról nagyot fog ütni. ;)

(#31) gabe_ válasza DeFranco (#30) üzenetére


gabe_
őstag

Akkor már ketten vagyunk sekélyesek. :P

Sovány szakácsban sose bízz!

(#32) DeFranco válasza gabe_ (#31) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Magamat kizárnám.

(#33) gabe_ válasza DeFranco (#32) üzenetére


gabe_
őstag

Pedig te is lenéztél csuklóból egy hsz. alapján... :U (Mindegy, nem akarok vitát, én úgy gondolom, tisztában vagyok a negatív tulajdonságaimmal, hogy más mit gondol az az ő baja.) Maradok tisztelettel. :R

Sovány szakácsban sose bízz!

(#34) Enxtheone


Enxtheone
tag

A 70 év körüli doki a fiatal ápolonöt d*gja? A vén kéjenc. :D:D:D:D:D
Irigykedik

(#35) hcl válasza Enxtheone (#34) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Tudja az, mi a jó :D Melóhelyen nyugdíjasok a portások, hát 4-ből 1 pornót néz a portás gépen, és mind a 4 forog a csajok után :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#36) macilaci78


macilaci78
veterán

Az írásról az első gondolatom:
Kölkök kajáját kikukázva másnap reggel az a reggeli nekik. Svédasztalos, becsomagolva, kasba, lavórba öntve. Eszi, nem eszi, nincs más. Örülök, hogy a cikkíró odafigyelt az ÉLET iskolájában, de a kölkök még nem tanulták meg a leckét.
"Kölcsey után szabadon" is érdekes volt, hát nem tudom, tovább olvastam.
Az orvosnál abba hagytam. Se vége, se hossza írásnak kezdett tűnni, jöttek a vallásos idézetek. Bibliai modern kori adaptációra akkor lenne releváns kereslet szerintem, ha a népek legalább a 10 parancsolatból 8-at fel tudnának sorolni és ebből 4-et be tudnának tartani megingás nélkül.

Eladó lakás a Schönhertz kolesz márnyékában: https://hardverapro.hu/apro/budapest_xi_ker_szeremi_sor_58_m2/friss.html

(#37) Noddy válasza macilaci78 (#36) üzenetére


Noddy
senior tag

Az a baj, hogy mégha egyet is tudsz azt se tudod betartani. Ha azt hiszed, hogy igen akkor csak áltatod magad.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#38) waverider


waverider
senior tag

:R :R :R

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#39) guga


guga
Közösségépítő

No végre gép elé kerültem :D

Dark Archon! Az írásban kifejtettem, hogy elég nagy kálvárián mentünk keresztül mire feladtuk az autóvásárlást, erre jött az „Istenes” hülyeség, mert Isten még ahhoz is ért, nem csak hozzám, hozzád :D
Manapság nagy divat elhatárolódni Istentől, követendő példa, sőt mint, ha kártyáznánk, s nálad van az ász :DDD neked is van hited, nem ismerem, de láthatod, hogy a világ egy rend, vagy terv alapján működik, nem a káosz irányítja. Innen érdemes kiindulni, s az egyházakat, gyülekezeteket elfelejteni, akik rombolják az emberek szívét és lelkét.

Sixpak! Maxi.thx.

Wolfman! A hozzászólásod lényege, ha jól vettem ki a realitás, őszinteség. Meglátásom szerint egyetlen ember sem létezik a földön, aki reálisan gondolkozna, mert pányván létezik mindenki. Bizonyos territóriumon belül él, s azon felül, amit megtanult, ill. a szorgalmasságának, kíváncsiságának köszönhetően fejlesztett. Az egész világot viszont nem ismeri. A legtöbbet tudó, és legreálisabban gondolkozó ember is, ha felnéz az égre, a csillagok messze vannak, s valami azon is túl. Az ember tudása gondolkozása olyan, mint egy gömb felületének találkozása a végtelen ismerettel. Minél nagyobb felületen érintkezik vele, annál több a kérdés, és egyre nehezebb. Másrészt gratulálok a bátorságodhoz, meg ahhoz, hogy felvállalod, kurva nehéz életed lesz :DDD kell hozzá egy társ, aki segít benne.

Joghurt! Az is megtisztelő, ha átugrod olvasás nélkül azt a részt :DDD

tdd587! Csak idő kérdése, majd az élet válaszol neked is, hogy mi a férfiak titka :D már csak egy kicsit kell várni, szerintem szeptember környéke, és te is kiveszed belőle, s jóízűen megeszed :DDD a többibe most nem mennék bele, megvárom az első dominót.

Domerator! Nem tudnám megmondani hány írást töltöttem fel, az ember lelke folyamatosan változik.
Hol ilyet írok, hol olyat, biztos volt olyan, ami közelebb állt a világképedhez, s könnyebben tudtál vele azonosulni, mindenesetre köszi, hogy elolvastad :D

macilaci78! Valahol elvesztetted a fonalat az írásban, nem értem a hozzászólásod eme részét: de a kölkök még nem tanulták meg a leckét.

A svédasztalos rész Kiszel Büntés médiás oltás, a kukából kivett szendvicsek személyes.
A 10 parancsolatot Isten nem azért adta, hogy betartsd, eleve betarthatatlan 10 parancsolatot adott. Az egy törvény, s ha valaki felismeri, hogy nem tudja betartani, Istennek a saját cselekedetei alapján nem tud megfelelni, az azt is felismeri, hogy azonnal fordulhat Istenhez kegyelemért.

+ mindenki másnak köszönöm az olvasatot :D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#40) Dark Archon válasza guga (#39) üzenetére


Dark Archon
addikt

A gond ott kezdődik, hogy azt hiszed, én divatból csinálok bármit is... van hitem, igen, magamban főleg, meg a családomban, szeretteimben. Pusztán nem fogom a jó és rossz dolgokat egy kitalált természetfeletti lényre. Ha a világnak az volt a terve, hogy a menyasszonyom beteg legyen egy életre, akkor a világ is elmehet a francba... persze ennek sincs semmi köze a világ terveihez, mert, mint olyan, szintén csak egy belemagyarázás a lelkileg gyengéknek, hogy legyen mire fogni a felfoghatatlant, logikátlant, érthetetlent, legyen mit válaszolni a "miért pont én?" kérdésre. Rohadt könnyű hinni valamiben, ha az ember egészséges, mindene megvan, és csak egy autóvásárlás a legnagyobb gondja.

Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

(#41) guga válasza Dark Archon (#40) üzenetére


guga
Közösségépítő

Megértem, hogy ellene fordultál, vádolod, megtagadod.
Nem az autóvásárlás a legfőbb gondunk, a lassan 20 éves suzi után ideje volt és nem egy milliomos csodát hoztunk haza :D Meséljek a gondokról?

Betegség, azért van, mert elfogadod, holott nem létezik. Igen, egészséges vagyok, s a családom minden tagja, de ez nem volt mindig így.
Tudatosan törekedtünk arra, hogy egészségesek legyünk, s olyan dolgokat tettünk, amit a társadalom megvet, de bevált. Kisebbik fiam évente kétszer került a pulmonológiára fulladva és lilán. Természetesen spray, gyógyszerek, s hátha rendbe jön. Lófaszt jött rendbe, egyre betegebb lett. Enervált volt, nem szaladgált, nem örült, nem pirult, rossz volt nézni.
Aztán úgy döntöttünk, hogy ebből elég. A vége az lett, hogy nem kap tehéntejet, s származékait, csak mértékkel, mert, hogy a tejben található gének utasításai: csinálj a pici bociból egy nagy marhát. A tej csak addig kell, amíg az élőlény el nem szakad az anyjától, s át nem veszi az elrendelt táplálék fogyasztását.
Boltban nem veszünk sót, mert mérgezik vele a társadalmat. Kálisó nacl helyett túlnyomó töbségében. Csak tisztasót fogyasztunk, sima nacl, (tisztaso.hu). Az élettani hatásainak olvass utána, hogy mi történik veled, ha felborítják a szervezetedben az egyensúlyt.

Zabáljuk a parlagfüvet két marokra, tea, rizs mellé, vagy nyersen, akárhogy, de legeljük, mint a kecske. A parlagfű nem véletlen van a médiában démonizálva, ha az emberek tudnák, hogy milyen a hatása, soha többet nem mennének gyógyszertárba, és szarnának páros lábbal a betegségekre.

Nem iszunk csapvizet, mert? A téma van tovább, nagyon mély, ne gondold, hogy nekünk nincsenek problémáink, de ami az én problémám, az Isten problémája, és nem nekem kell megoldani.

Ha a gyerekemnek vannak gondjai, az az én gondom, én vagyok érte a felelős, ő elég, ha gyermekként, felhőtlenül éli az életét, s mindent rám bíz. Én Isten gyermeke vagyok.

Kisebbik fiam azóta elég idegesítő, apa gyere csináljunk ezt meg azt :DDD már hozzászoktam, hogy leeresztett vállal ül a számítógép előtt, most meg egész nap fut, mint a motolla, tele van energiával és az orvost hírből sem ismerjük :D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#42) guga válasza Dark Archon (#40) üzenetére


guga
Közösségépítő

Van hited, de nem árultál el róla semmit, leírtad, hogy nem olyan, mint az enyém :D azt viszont gondosan kikerülted, hogy akkor valójában milyen. Isten nem természet feletti.
Gondolj bele, ha valaki épít egy házat, eltervezi, vannak szakmunkásai, levezényli, s a ház kész, akkor ő ház feletti?

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#43) Dark Archon válasza guga (#41) üzenetére


Dark Archon
addikt

Ha nem derült volna ki, nem vádolom, s nem is fordultam ellene, mert mindig is közömbös volt.

Érdekes, amit a tejről írsz, mert pont így gondolom én is, egyedül az ember az, aki egy másik faj tejét issza - teljesen feleslegesen, mert a felnőtt szervezet nem igazán profitál belőle, sőt (én speciel csak fostam tőle :D).

Bár ilyen egyszerű lenne nekünk is, de nem is iszunk tejet. De persze nem adjuk fel, kutatjuk a megoldásokat.

Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

(#44) tildy


tildy
nagyúr

Van e olyan nőhölgy, aki nem egy ilyen fehérlovas kandúrbandiról álmodozik, aki elbókolja, csókolgatja, kényezteti, körbenyaljafalja, és nincsenek problémák?

Guga, szerencsere van.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#45) guga válasza tildy (#44) üzenetére


guga
Közösségépítő

Ritka, mint a fehér tildy :D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#46) tildy válasza guga (#45) üzenetére


tildy
nagyúr

Vagy mint a kedvesed:)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#47) guga válasza Dark Archon (#43) üzenetére


guga
Közösségépítő

Ha a világnak az volt a terve, hogy a menyasszonyom beteg legyen egy életre, akkor a világ is elmehet a francba...

Ebben a mondatodban sokkal több rejlik, mint gondolnád. Rossz a hasonlatom, de azért leírom. Volt egy nyaralónk Kulcson, utóbbi években egyszer jártunk ki csak körbenézni. Épp, hogy megérkeztem, suzival beálltam, egy idős fickó a karjait lengetve elkezdett velem üvöltözni, hogy a felesége pont a kapunk előtt törte ki a lábát, s nagy nyomatékkal mutatott arra a kimélyedett keréknyomra, ami pont a szomszéd kapujához esett. Fel fog jelenteni, tajtékzott, és semmi egyéb, mint valakit hibáztatni akart, felelősségre vonni, azt hitte ezzel mindent rendbe hoz.

A normális reakció az lett volna, hogy a szart is kiverem belőle, eszembe jutott, mert nagyon feldühített, hogy a családom szeme láttára üvöltözött velem úgy, hogy épp megérkeztünk. Amiért nem tettem meg, az az, hogy már jóval többet megéltem nála, holott fiatalabb vagyok.

Teljes szívemből kívánom neked, hogy a leírt mondatod olyanra forduljon, hogy megbékélj, akár úgy is, hogy igazságkeresés, s ezáltal a menyasszonyod meggyógyul, ugyanis senkinek sincs előírva, hogy élete végéig beteg legyen. Csak, ha hisz benne, és ragaszkodik hozzá.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#48) guga


guga
Közösségépítő

Ezt neketeke :DDD

[Az ingatlan vetítő]

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#49) guga válasza tildy (#46) üzenetére


guga
Közösségépítő

A nevében nem nyilatkozhatok, de kemény a csajszi :DDD

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#50) shaft72 válasza guga (#48) üzenetére


shaft72
tag

:Y

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.