Hirdetés

2018. december 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszönjük szépen a beszámolót!

Némileg meglepő azért a kínai túristákra tett többszöri kiszólás. Ennyire gázak? :DDD

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#2) Skyline15


Skyline15
(lelkes újonc)

Jó kis cikk lett, élmény volt olvasni. :R

Ezt a Kit-kat nek nevezett valamit nem tudom, hogy lehet egyáltalán megvenni :D

Én nyár végén tervezek egy rövidebb kirándulást Japánba, főleg Tokyo környékére, Mt. Fuji-t megmászni, illetve ha marad 4-5 napom még, akkor átutazni Kyotoba.
Fukouka, Saga is érdekelne természetesen, de sajnos nagy távolság, időhiány miatt oda már nem fogok tudni eljutni.

#1 Kínai turisták nem csak Japánba "furák", ha találkoztál már idegenvezető nélküli nagyobb társasággal, akkor azért észrevehető a "mindent szabad" viselkedési forma. Persze akad kivétel is, sőt nem csak kínaiak szoktak illemtelenül viselkedni.

adlersson: Mt. Fuji nincs a listádon? Korábbi cikkek alapján következtetve a hegymászás nem áll messze tőled, ezért kérdezem.

[ Szerkesztve ]

"- Nagyapa, Te hős voltál a háborúban?. - Nem de örülök hogy hősökkel szolgálhattam."

(#3) adlersson válasza Cifu (#1) üzenetére


adlersson
(tag)
LOGOUT blog

Némileg meglepő azért a kínai túristákra tett többszöri kiszólás. Ennyire gázak? - Kissé... Nem véletlen van tele a net a trógerkedéseikkel, ráadásul még kézikönyvet / weboldalt is csináltak nekik, hogy hogyan kell külföldön viselkedni.

Kedvencem mondjuk, amit így a kínai médiában gyakran látok és inkább zavaró, az a mérhetetlen nagyképűség és képmutatás. Japánra speciel folyamatosan köpködnek 70+ éve történt események miatt, hogy de Nanjing meg 731-es egység miatt Japánnak mindenhol kuss, meg amúgy is csak Kína a tuti... CHINA No.1!!!, ehhez képest tokyoi, osakai stb. duty-free boltok környékén köpni nem lehet a kínai csürhétől. :U

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#4) adlersson válasza Skyline15 (#2) üzenetére


adlersson
(tag)
LOGOUT blog

"Fukouka, Saga is érdekelne..." - Ott mi van? :D Vagy miért éppen ez a két hely?

"Mt. Fuji nincs a listádon?" - Nagyon sok minden van a listámon, köztük a Fuji is, bár nyáron én már tuti nem másznék mert élvezhetetlen a tömeg miatt. Másrészt meg tőlem marha messze is van, hétvégénél hosszabb szabadidőm meg ritkán van. Ha meg igen, akkor se járok túl népszerű helyekre, mert az azt jelenti, hogy másnak is munkaszünet van, ami azért a tömeg más dimenzióit nyitja meg egy ~130M-s országban.

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#5) kormoskandur


kormoskandur
(lelkes újonc)

mázlista!

(#6) b0rZ


b0rZ
(fanatikus tag)

Állati jó cikk, köszi!

(#7) cintula187 válasza kormoskandur (#5) üzenetére


cintula187
(PH! addikt)

+1

Király cikk, imádom Japánt, a vonataikat meg pláne. MÉG MÉG MÉG

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#8) Xarina


Xarina
(fanatikus tag)

Koszonom a beszamolot, elvezettel olvastam. Tavaly majdnem tettem en is oda egy kiruccanast mikor meglattam a nagyon olcso repjegy arat, de mire kifizettem volna rarakodott vagy 2,5x annyi illetek, igy vegul kihagytam. Azota is banom.

(#9) waverider


waverider
(senior tag)

koszi a cikket, kafa :R tervben van Japan nalam is :)

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#10) YASKATIR


YASKATIR
(senior tag)

Kis korrekcio az a kit kat nem taro kit kat hanem beni-imo. A beni-imo az a helyi edes burgonya.

Egyebkent jo iras

[ Szerkesztve ]

(#11) adlersson válasza YASKATIR (#10) üzenetére


adlersson
(tag)
LOGOUT blog

Igaz szavak, javítottam. :)

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#12) ZephX


ZephX
(tag)

Hentai-t reggelire. Igazán tartalmas reggeli. xD

(#13) celafat


celafat
(tag)

Érdekes beszámoló, nagyon tetszett. :C

(#14) Fitzgerald válasza adlersson (#3) üzenetére


Fitzgerald
(PH! kedvence)

Az mondjuk valahol tökre érthető hogy Nanking miatt a mai napig köpködnek a japánokra, az nem egy olyan dolog amit valaha ki lehet heverni. Aki szerint igen, az meg valószínűleg nem tanulmányozta kellő részletességgel hogy mi is történt ott annak idején. Az is világos, hogy nem a mai japánok követték el ezeket a dolgokat, de a történelmi igazságtalanságok és rémtettek mindig mély, sokszor sosem gyógyuló sebeket hagyhatnak egy-egy nép emlékezetében, igazságérzetében. Az mondjuk más téma, hogy ezekért a dolgokért nem lehetne a történteket ellensúlyozó, adekvát igazságot szolgáltatni.
Azt meg csak zárójelben teszem hozzá, hogy az sem segíti ezt az ügyet, hogy Japán a mai napig nem hajlandó olyan formában nyitni Kína irányába ebben a kérdésben, ahogy azt a németek tették Európában.
A németek is csináltak borzalmas dolgokat, de azóta is igyekeznek az érintettek és a világ közvéleményének kedvében járni, még ha pénzben nem is mérhető az az irtózatos kár amit az emberiségnek okoztak (valahol ez jön vissza most egyébként az arcukba a migrációs válság kapcsán).
Mi is rühelljük a románokat, mert mindenkit elárultak akit csak el lehetett.
Akinek meg iszonyat szélsőséges nacionalista érzelmei vannak, valszeg nem az tolong a duty free shopnál Osakában.

(#15) Enigma1945


Enigma1945
(senior tag)

Remek cikk, jó volt olvasni. :R

A félelem nem létezik máshol, csakis a tudatodban.

(#16) adlersson válasza Fitzgerald (#14) üzenetére


adlersson
(tag)
LOGOUT blog

Nem akarom áttolni a dolgot politázálásba, így ezt követően nem is kívánok többet reagálni e kérdésben, de emlékeztetőül néhány dolog:

"Az is világos, hogy nem a mai japánok követték el ezeket a dolgokat, de a történelmi igazságtalanságok és rémtettek mindig mély, sokszor sosem gyógyuló sebeket hagyhatnak egy-egy nép emlékezetében, igazságérzetében."

- Hagyjuk már ezt a nemzeti érzelgést. :U A legtöbb kínainak lövése se lenne semmiről, ha nem ömlene rájuk folyamatosan az anti-japán propaganda. Nyilván Japán is balfék, hogy képtelen végre egy normális, korábbi állításainak nem ellentmondó nyilatkozattal végre elhallgattatni mindenkit, de Kína (meg Korea is) még generálja is a széthúzást a demagóg, nagyképű, önmagukat felsőbbrendűnek feltüntető hülyeségeivel. A jótétlélek Mao-nak bezzeg városonként 3 emlékműve van, mert az általa kiírtott néhány millió ember csak járulékos veszteség volt a fejlődés felé. Az, hogy a japánok milyen infrastruktúrát hagytak Mandzsúriában meg Belső-Mongólia egy részén az ezzel szemben mindig elfelejtődik, ahogy a Tienanmen téri kommunista móka vagy az Urumqi felkelés is.

"Azt meg csak zárójelben teszem hozzá, hogy az sem segíti ezt az ügyet, hogy Japán a mai napig nem hajlandó olyan formában nyitni Kína irányába ebben a kérdésben, ahogy azt a németek tették Európában."

- Meg mondjuk az is, hogy pl. a magyar médiában ritkán látsz II. vh-s sérelmekre alapozott tömeges uszítást, gyűlöletkeltést a németek ellen.

Mi is rühelljük a románokat, mert mindenkit elárultak akit csak el lehetett.

- Csak a magad meg a Kurucinfós pajtások nevében beszélj. Ez a fajta begyöpösödött, múlton felülemelkedni képtelen mentalitás is ugyanaz, mint ami mérgezi a kínai - japán - koreai kapcsolatokat.

"Akinek meg iszonyat szélsőséges nacionalista érzelmei vannak, valszeg nem az tolong a duty free shopnál Osakában."

- Nem, a lóf*szt... Tessék itt egy eredeti, korszerű kommunista. Profilképén éppen Okinawán lovagol, erre mit olvashatunk a képmutató pojácától:

De leírom neked az élősködő véleményét oly' módon, hogy le tudd ellenőrizni, hogy nem valami kamu fordítást hozok a véleményem alátámasztására:

"小日笨喜欢做虧本生意就由牠们吧。畢竟看到小日笨虧本也是赏心悦目的事。況且是印度这个屎尿強姦国,我国人不去较好。- „A kis hülye japánok szeretnek veszteséges üzleteket kötni. Mindazonáltal szívet melengető érzés, ha az ostobák veszítenek ezen, India meg egyébként is a sz*r és a nemi erőszak országa, úgyhogy jobb is ha mi távol maradunk tőlük…

Ott az a kis lekezelő 日笨 (rìbèn), mely egyike annak a megannyi hasonló kifejezésnek melyet a kedves keleti szomszéd leírására találtak ki. De a Japánban töltött éveim alatt többször hallottam hasonló kontextusba helyezni Japánt az idelátogató kínaiaktól miközben pl. WC-t lopnak, csak szóban (meg a neten) is ugye megvédi őket az, hogy a jóhiszemű nyugati érdeklődő csak a propagandafotókból / gondosan ellenőrzött állami hírekből fog véleményt alkotni (meg amúgy sem érti a nyelvüket).

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#17) hoffman_


hoffman_
(PH! nagyúr)

napok óta nyitva állt a cikk, most tudtam elolvasni, köszönet érte ezúton is :)

bár rövidebb volt a legutóbbinál, kiemelkedő minőségben írod le az élményeket és a tényeket is, legalább tízszeres olvasottságot képzeltem volna a cikkhez, miután láttam, hogy én leszek a tizenhetedik. szóval köszi még egyszer!

most sincs más konklúzióm, imádom Japánt, megint ott éreztem magam kicsit, jól kapod el a képeket is nagyon. pont egy éve indultam ki a reptérre a mai napon amúgy Tokióba, mókás, hogy most olvastam el az írásod. azóta őrizgetem a Suica kártyám, hátha megint használnom kell :D

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.