Hirdetés

2021. április 17., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Syl


Syl
nagyúr

> ...kutya nélkül nem lehet élni

Én is így vagyok ezzel :R

Olyanok vagyunk, mint a kutyák. Van szájkosarunk, oltási igazolványunk és akkor mehetünk ki, amikor a gazdi megengedi.

(#2) janeszgol


janeszgol
veterán

Én is szeretem a kutyákat.

[ Szerkesztve ]

(#3) Vaze


Vaze
őstag

:R

BMW 2 Series Gran Tourer 2018

(#4) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag
LOGOUT blog

Nagyon sajnálom mint érzelmi társ, azt tudom mondani, túl kell lépni ezen. Halottak sose jönnek vissza, kár keseregni rajta.

Fogd fel úgy, hogy 1 szakasz lezárult, addig ő is te is boldog voltál. Majd jön más.

(#5) janeszgol válasza angyalpc2 (#4) üzenetére


janeszgol
veterán

Egy kicsit hagy keseregjen rajta. Sőt ha nem kicsit kesereg, az sem baj.

(#6) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag
LOGOUT blog

Másrészt sose volt kutyám. Amíg nyugodt, békés, kimért csak szagolgat...el van magában nincs gond.
És amiért nem szeretem a kutyákat, a csaholásuk, a fogaik miatt, mindent szét rágnak, szét vizelnek, összeszőröznek...nah meg ami kijön hátul és a szag..a belelépés :U
Sose kellene kutya, pláne nem 3-4 nagytestű.
Sosem fogom megérteni minek....csak a nyűg van vele, figyelni kell rá, ápolni kell orvoshoz vinni.
Költeni a kajára...Mondhatnánk azt is hogy kidobott pénz, mert nem tart el, pláne nem időskorban.
Jobban jár az ember, ha gyereket nevel, többet ér vele.

És szerintem nagyon sokan így vannak vele, vidéken is "úhh kell a kutya, mert kell" csak szomszédként azt látod, hogy van az utcában vagy 10 dög. Ugat mind reggeltől estig mindent összesz.rnak, ...aztán nem értik, hogy miért vannak szöges/fagyállós virslik/kolbászok.
Távol álljon tőlem, hogy ilyet tegyek. De olvastam már népszerűbb fórumhelyeken, ahol tanácsokat kértek, hogy iktassák ki a szomszédok kutyáit...mert egyszerűen nem bírják tovább a szomszédok 1-2 sok kutyáit.

És nem lepődnék meg ha most is ez történt volna. Lehet hogy nem szög, hanem valami méreg

Én úgy érzem 1 macskával jobban jár az ember, az tiszta állat, lehet nem olyan hűséges, mint egy kutya...de a kajáért az is vissza jön ;)

[ Szerkesztve ]

(#7) janeszgol válasza angyalpc2 (#6) üzenetére


janeszgol
veterán

Hát igen. A gyerekek meg állandóan kiabálnak, zajongnak, betojnak az első pár évben, büdösek is emiatt, mindent szétszednek, orvoshoz kell őket vinni, iskoláztatni kell, 18 év alatt nem igen termelnek hasznot (lehet utána se, esküvő, lakás, sok kidobott pénz). Nem értem minek, csak a nyűg van velük. Ja hogy öregkorodra eltartanak? Már akit.
Aztán ha előbb meghal? Kidobott pénz volt az etetése is, ami nem olcsó.

[ Szerkesztve ]

(#8) janeszgol válasza angyalpc2 (#6) üzenetére


janeszgol
veterán

Hát igen, vannak ilyen elmebeteg állatok, aki nem bírják a kutyaugatást, a madárcsiripelést (ebből is volt hír, mérgezéses esetről), a kakas kukorékolást (kiköltözött a büdös városi falura/külső városrészre, aztán elcsodálkozott azon, hogy van természet).
A kutya nem ugathat, de a tetves autóját brummogtatja a sok paraszt. Mérgezzük meg az autótulajokat?

(#9) kuntics válasza angyalpc2 (#6) üzenetére


kuntics
tag

Te csak azért vállalnál gyereket,hogy legyen ki eltart idős korodban? Remek hozzáállás! Vállalj egyből hármat,akkor kapásból hoz egy kis pénzt is.

(#10) janeszgol válasza kuntics (#9) üzenetére


janeszgol
veterán

És még ő ad lélektani tanácsot.

[ Szerkesztve ]

(#11) Vaze válasza angyalpc2 (#6) üzenetére


Vaze
őstag

Inkabb nem irok neked semmit,mert kb orokre tiltva lennek a forumrol :W :W

BMW 2 Series Gran Tourer 2018

(#12) Syl válasza janeszgol (#7) üzenetére


Syl
nagyúr

:C

Olyanok vagyunk, mint a kutyák. Van szájkosarunk, oltási igazolványunk és akkor mehetünk ki, amikor a gazdi megengedi.

(#13) Syl válasza janeszgol (#8) üzenetére


Syl
nagyúr

Amikor a városiak vidékre költöznek és elcseszik a dolgokat :D

Olyanok vagyunk, mint a kutyák. Van szájkosarunk, oltási igazolványunk és akkor mehetünk ki, amikor a gazdi megengedi.

(#14) janeszgol válasza Syl (#13) üzenetére


janeszgol
veterán

Én azon döbbentem meg, amikor egy hasonló hír alatt írta egy férfi, hogy neki a mezőgazdasági vállalkozását kellett elköltöztetnie önkormányzati parancsra, mert az odaköltöző egyik szomszédot zavarta a kakaskukorékolás.
Az a baj, hogy bizonyos emberek rettenetesen eltávolodtak a természettől. Persze nyomják a mentsük meg a bálnákat szöveget, de igazából nem szeretik a természetet. Mint a steril scifi filmekben (pl SW), sokan elélnének egy kabinban úgy érzem. :)

(#15) Fehér Farkas válasza angyalpc2 (#6) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Általában ha normál kutyatartásról van szó akkor van különbség a kettő között, ilyen esetekben viszont (nem én vagyok az egyetlen ilyen, sőt) akkor a kutyatartás egyben a család is és átértékelődnek ezek a dolgok, nem válik kidobott pénzzé és idővé, mert nem kutyára költöm, hanem kutya "családra és gyerekre".
Van benne igazság, hogy egy vagy maximum két kutyát tartva sokkal könnyebb lenne minden, de ezek már nagyon nehezen megmagyarázható egyéni, szociális életmódok. Valakinek egy gyerek kell csak, valakinek három, négy is stb. Azon is gondolkoztam már, hogy kutya nélkül mennyire kötetlen lehetnék, nem lenne következmény, nem kellene kiket félteni, nem lennének a fájdalmak, csak a kurva jó szabad agglegény élet.
Baromi jó ez is, egyáltalán nem tartom furának, ha valaki így él. Nekem viszont kellettek a kutyák.
Okkal alakult ki annak idején az ember-kutya kapcsolat ráadásul elég erősen mikor elkezdtük őket szelídíteni, úgyhogy nem annyira fura ez, csak ennyire mások vagyunk.

A család és az "eltartás" is egy jogos felmerülő dolog. Bár nem ezért szül az ember gyereket, de az emberi faj életvitele azért valamennyire ilyen, gondozzuk egymást. Én is gondolkoztam már ezen, hogy 50-60 évesen mikor már a szüleim se fognak élni milyen lesz "egyedül", de miért lennék egyedül, hiszen testvéreim, unokatestvéreim kapásból mint közeli rokonok vannak és akkor még ott vannak a többiek. Ráadásul többen is vannak akik hozzám hasonló korban egyedül vannak és teljesen boldogan, ez valami genetikai dolog lehet a családunkban, sokat összejárunk, bár a covid miatt ezek most eléggé lecsökkentek.
Ha az ember pedig jó baráti kapcsolatokat is épít akkor pláne lesznek mellette. És ezek mellé semmilyen garancia nincs arra, hogy ha lenne gyerek az szeretne a közelemben élni vagy inkább kiszállna a nagyvilágba és szarna rám, mintha sose lett volna és ugyanúgy egyedül fordulnék fel.

Mérgezést kizárnám, mert a laboreredmények nem mutatták, a szomszédok se olyanok. Én összeszedem a szart, nem sokat ugatnak, sokat vannak bent, éjjel mindig, nincs problémájuk velük, négyen nem csinálnak akkora mozgolódást, mint másoknál egy kicsi. Erre mindig is figyeltem, hogy nekem van 3-4 ekkora kutyám én lógok ki a sorból, tehát alkalmazkodom ahhoz, hogy az életvitelemmel máséba ne túrjak bele.

Hugyozás és szarás volt az egyik oka annak, hogy sose kellett kan. A szuka nem hugyozza körbe a nagyvilágot ötpercenként, nem jelölget szarral, nem lép bele idióta módon amit még élvez is hogy büdös. Mert kényesek, mert igényesek, kicsit hisztisek, könnyebben tarthatóak, nem annyira őrjöngenek, sokkal emberközelibbek. Mondjuk nevelni is kell erre, de alapvetően ebben jobbak.

[ Szerkesztve ]

Elza emlékére, a falkavezér sír - youtube.com/channel/UCQzoYgRh71Gbj2JzrR68IqA

(#16) Eastman válasza janeszgol (#14) üzenetére


Eastman
őstag
LOGOUT blog

https://telex.hu/kulfold/2021/01/21/franciaorszag-torvenyi-vedelem-locitrom-szag-bekabrekeges-kakaskukorekolas

Ép ésszel.

"...egyébként a mai napra semmilyen meglepetés nem várható."

(#17) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag
LOGOUT blog

ok, nincs harag...csak soknak érzem a kutya számot.
Túl erősnek a ragaszkodást. (kicsit fölöslegesen, de ez csak az én nézőpontom)

Mind különbözőek vagyunk.
Azért írtam offosra is, mert saját vélemény.
Nekem rossz tapasztalataim vannak a kutyákkal, már gyerek kor óta, nem is egyszer. Kifejezetten félek tartok a kutyáktól és a kutyák is érzik ezt szerintem.

Az öregkort meg úgy kell érteni, hogy lehet problémás a gyerek..pláne az első 1-4 év :), de utána azért 1xer csak felnő...mint te vagy én és legalább ennyi örömöt tud adni az életben.
Nem is az anyagi gondoskodásról van szó, hanem hogy megy tovább a család, van támasz (van hogy kisiklik az is). "Hogy megtettem amit meg kellett."

Sokan nagyon jól értenek a kutyákhoz és jól is nevelik(valószínűleg te is közéjük tartozol), nagyon sokan csak dísznek, "játszótárs a gyereknek" tartják és a társult dolgokat, kötelességeket nem teszik meg.

(#18) janeszgol válasza angyalpc2 (#17) üzenetére


janeszgol
veterán

Az utolsó bekezdéseddel egyetértek. Én azt nem szeretem, amikor házőrzőnek vesznek kutyát. Azoknak a riasztót szoktam ajánlani, és a biztonságos nyílászárókat.

(#19) angyalpc2 válasza janeszgol (#18) üzenetére


angyalpc2
aktív tag
LOGOUT blog

Bocs ha kiütöttem a mércét nem ez volt a szándékom, csak egy vélemény...

Egyébként elgondolkodtam most rajta, hogy a kutyáktól való félelmemet, tartózkodásomat vajon lehet egy kutyával kellene megoldanom?
Egyébként a Husky- jól néz ki, de nagyon mozgás igényes, bolondos állat és a lakásom se alkalmas erre. Meg ugye szomszédok...meg amilyen keveset vagyok otthon.
Ha mondjuk az usa-ban élnék lenne nagy házam x nm végtelen zöld terület...meg a szomszédok se 2 méterre vannak, nincs kerítés...és kerítés döngetéses csaholás.

Szoktam nézni ezt a csatornát
https://www.youtube.com/watch?v=vJLp7YmL2sw
jópofa :) :B

(#20) janeszgol válasza angyalpc2 (#19) üzenetére


janeszgol
veterán

Lehet. Engem óvodás koromban megkergetett egy kutya (csak játszani akart, de én összetojtam magam), és egészen 25 éves koromig halálosan féltem tőlük. Aztán megkaptam az első kutyám, aki most is van, és minden megváltozott.
Mondom előtte féltem tőlük, illetve ha nem volt a közelemben kutya, akkor nem is foglalkoztam velük.
Most pedig nagyon szeretem a kutyákat.

(#21) domos


domos
senior tag

Sajnálom hogy meghalt a kutyád, viszont ettől az írástól furcsán kellemetlen érzésem lett.

There is no replacement for displacement.

(#22) Fehér Farkas válasza domos (#21) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Mert szomorú, lehangoló és fájdalmas.

Elza emlékére, a falkavezér sír - youtube.com/channel/UCQzoYgRh71Gbj2JzrR68IqA

(#23) Amur válasza Fehér Farkas (#22) üzenetére


Amur
addikt

Ne gyötörd magad azzal hogy mit csináltál rosszul!
Ismersz, tudod hogy annyi sztorit hallottam már emberekről, kutyákról és egyéb az emberektől is emberibb állatokról, hogy könyvet lehetne írni belőle.
De ezek közül is kiemelkedik a te kutyaszereteted!
Vártam a végén mit hozol fel, mit csináltál rosszul.
Amit végül írtál, az csak önostorozás. Semmi olyat nem tettél ami miatt rosszul kellene érezned magad!
Mondom: kevés olyan embert ismerek aki annyira komolyan veszi a kutyatartást mint te,
még kevesebbet aki annyira törődik velük!
Fel a fejjel van még feladatod velük!

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay + sportfogadás vidik=**=

(#24) Agyturbina válasza Fehér Farkas (#22) üzenetére


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog

Bumbi II Tacsi kutya, 20 éves korában, pár nappal haza érkezésem előtt adta adta fel a harcot.
A két pici Tacsi Zsomle és Morzsa akik segítenek nekünk.

[ Szerkesztve ]

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#25) jézusom


jézusom
őstag

:) vau

(#26) Fehér Farkas


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Megjöttek a laboreredmények, májgyulladása van a másik öregnek. Nem kritikus, de azért az egekben vannak az értékek és csökkent az evése is úgyhogy elég komoly, lassan indulok a gyógyszerekért.

Én nem vagyok állatorvos, nyilván lehet tévedek, de nagyon gyanús, hogy tényleg elkapott valami betegséget a másik valahol, csak őt a daganatok miatti vérzés elvitte, közben átadta a másik öregnek és most benne tanyázik.

Elza emlékére, a falkavezér sír - youtube.com/channel/UCQzoYgRh71Gbj2JzrR68IqA

(#27) Syl válasza Fehér Farkas (#26) üzenetére


Syl
nagyúr

Jelenleg két kutyám van, mindkettő menhelyről. Hónapokig probléma volt az emésztés, a híg "végtermék". Próbálkoztunk mindennel, saját főzött kaját kaptak, rizst, csak csirkét, csak disznót stb., stb. Sehogy nem javult, sőt egyre fogyott mindkét kutyus. Aztán szerencsére egy épeszű állatorvosra sikerült akadnunk, aki nem gyógyszerezni akarta a kutyákat, hanem helyrehozni. Teljes vérkép, ultrahang stb. Kiderült mindkettőnek spéci kaját kell adnunk. Egyiknek hipoallergén, a másiknak vesekímélő kaját kell ennie. Qrva drága mindkettő (~50 mátyás a havi adag), de mintha kicserélték volna a kutyákat. Elevenek, egészségesek. :C

Olyanok vagyunk, mint a kutyák. Van szájkosarunk, oltási igazolványunk és akkor mehetünk ki, amikor a gazdi megengedi.

(#28) Fehér Farkas válasza Syl (#27) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Az állattartásban sok minden drága, egyrészt a korlátozottabb igények miatt, másrészt a gyártók kihasználják azt is, hogy aki úgy is megad mindent a kutyának az kifizeti. Prémium termékeknél még megértem, mert az mindenhol olyan, hogy egy bizonyos szint felett minimális előnyökért kérnek egyre többet, de vannak érthetetlen esetek is.
Pl. az olyan gyógyszereken ahol a hatóanyag teljesen ugyanaz, mégis az állaté 3x annyiba kerül. Vagy mikor ugyanazt a fekhelyet, játékot, tárgyat a gyártótól féláron megkapni, mint amikor a rászitázott logó rajta van már.

Elza emlékére, a falkavezér sír - youtube.com/channel/UCQzoYgRh71Gbj2JzrR68IqA

(#29) Fehér Farkas válasza angyalpc2 (#19) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

USA-ban, angoloknál jól mennek ezek a huskys és malamutos csatornák, nagyon sok van, én is néztem párat közülük.
Rengeteg kutyás blog is van ahol naponta leírják mit csinált épp a kutya, mit evett stb. Az extrémebb verziókban még azt is mennyit pisált, kakilt, hányt, le is fotózza. Ehhez képest az, hogy nálam ágyban alszanak csak középkezdő szint.

Az is lehet, hogy simán csak nem vagy kutyás. Ha próbálkozni akarsz vele akkor először másokéval kell ismerkedni és ha működik utána tervezni sajáttal, de nagyon felforgatja az életet. És mindenképp valami egyszerűbben tartható, családbarát fajtát mondanék. Husky és társait a fajta őrültjei szeretik és viselik el igazán, átlagos kutyás idegeit azért átrendezi a viselkedésük és foglalkozási igényük.

Elza emlékére, a falkavezér sír - youtube.com/channel/UCQzoYgRh71Gbj2JzrR68IqA

(#30) Syl válasza Fehér Farkas (#29) üzenetére


Syl
nagyúr

> nálam ágyban alszanak

:C
Az enyémek is.
Kertes házban lakunk, mégis benti kutyák. Naponta négyszer kimegyek velük az udvarra, labdázunk, futnak mint a veszedelem, elintézik a dolgukat, utána lábmosás és irány befelé.
Én pusztulnék bele, ha valamiért ki kellene őket csukni egy egész napra...

Olyanok vagyunk, mint a kutyák. Van szájkosarunk, oltási igazolványunk és akkor mehetünk ki, amikor a gazdi megengedi.

(#31) Amur válasza Fehér Farkas (#29) üzenetére


Amur
addikt

Igen első kutyának Huskyt semmi esetre sem. Sőt a te kutyáid közül mind embert kiván!
Egyrészt falkavezér kell nekik, ha a gazda nem határozott akkor sosem fognak hallgatni rá, másrészt iszonyatos következetesség kell ehhez a kutyákhoz, ami szintén a határozott ember tulajdonsága lehet csak.
Első kutyának a legtöbb labrador jó lehet ,illetve boxert nem szokták felhozni,de én ajánlom mert csak kölyöknek hiperaktív, utána kifejezetten nyugis, kezelhető fajta.
Uszkárból van bőven méretválaszték, nem egy férfias kutya viszont gyerekek mellé kiváló, mert kifejezetten intelligens, és a gazdája szokását hamar kiismerve tökéletesen alkalmazkodik az életritmusához.
Az un. nehéz kutyák sok odafigyelést igényelnek, általában egygazdásak. illetve nem minden kutyatartó egyforma. Aki eleve aktív sokat mozog, annak nem teher egy nagy mozgásigényű kutya akit mozgatni kell, aki viszont lusta,nyugis ember, vagy csak betegségből kifolyólag nem tud sokat mozogni, annak értelemszerüen nehéz kutya..
Száz szónak is egy a vége, minden gazdinak nagyon át kellene gondolnia a döntését.
Ez nem jellemző... pedig egy nagyon hosszú távú dologról van szó! Mint amikor az ember eldönti hogy családot alapít! Ha csak az alapján választ párt hogy a csaj jól néz ki, nem kell folytatnom hová vezet a házasság...Kutyánál is elég sok mindent figyelembe kell venni azon kivül hogy milyen jól néz majd ki mellettem az utcán......

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay + sportfogadás vidik=**=

(#32) Fehér Farkas válasza Amur (#23) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Kutyaszeretet az maximumon van az biztos, a komolyság is. A hozzáértés még azért nem tökéletes.
Van azért ami miatt ostorozhatom magam mégha ennyire nem is kellene, mert voltak hibák.

Csak egyszerűen fáj. Az egész. Felfoghatatlan, hogy mennyire váratlanul, gyorsan, korán és tragikusan zajlott le az egész. És akkor még a végén el is kezdett javulni elég jól, a remény, az öröm kezdett csírázni, erre villámcsapásként megtörténik amire sose gondoltam volna, egyszerűen összeesik és leáll a szíve és olyan félelem volt az arcán az előtte lévő egy-két percben, hiába voltam mellette, rettegett. Én meg próbálom megmenteni és kiabálok neki, de már hiába. Pusztítóan erős sokk, ezt nem lehet rendesen feldolgozni sose. És akkor itt a másik öreg is akinél ki tudja mikor lezajlik valami hasonló.

Kérdezték tőlem sokszor régebben is melyiket szeretem a legjobban, mindig őt válaszoltam. Pedig legtöbbször arra számítottak azt válaszolom majd, hogy mindegyiket vagy valamelyik másikat, mert mindegyik sokkal szebb volt. Viszont annyira értékes, kötődő és kincs csak ő volt.

Persze nem én vagyok az egyetlen, más is elvesztette már ugyanígy, valaki többször is már. Ez egy felfoghatatlanul erős tragédia. Ehhez még idő kell és fájdalom.

Elza emlékére, a falkavezér sír - youtube.com/channel/UCQzoYgRh71Gbj2JzrR68IqA

(#33) Fehér Farkas válasza Syl (#30) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Ez az ágyban alszik a kutya érdekes egy dolog, mert ismerek olyanokat akik nemmel reagálnak rá, valójában meg ott alszanak náluk is. Mondjuk érthető, hogy megosztó témákban az emberek a nyugodtabb válaszokat adják. Én se szoktam világgá kürtölni, hogy az ágyban alszanak, de volt mikor hárman is rajtam kívül és úgy préseltük össze magunkat. Meg jópárszor a földön aludtam velük, mert ők nem jöttek fel az ágyba, akkor én mentem le oda hozzájuk. Bár ilyen nem volt gyakran, mert kiszakadt a hátam a földön alvástól, de volt azért rá példa. Mikor betegek voltak akkor főleg.

Ők is sokat vannak bent, igaz szoktattam is hozzá őket, de nem kényszerből maradnak bent, itt akarnak lenni. Annyi, hogy a két öregen kívül a másikak többször szeretnek kint lenni, de aztán bejönnek azok is mindig.

Elza emlékére, a falkavezér sír - youtube.com/channel/UCQzoYgRh71Gbj2JzrR68IqA

(#34) Fehér Farkas


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

[link] [link] [link] [link] [link] [link]
[link] [link] [link] [link] [link] [link]
[link] [link] [link] [link] [link] [link]

Raktam be néhány videót a végére.

Elza emlékére, a falkavezér sír - youtube.com/channel/UCQzoYgRh71Gbj2JzrR68IqA

(#35) Chaser válasza Fehér Farkas (#33) üzenetére


Chaser
titán

a miénk ágyban alszik
a sajátjában ( : egy perce ment le a miénkről, mert tudja csicsi' idő, és ment a sajátjába, aztán majd reggel jelentkezik hogy jönni akar vissza - az egyikbe ment a sajátjai közül ami mellettem van, nekünk csak egy van :d -
részvétem, nem lehet erre mit mondani
nemrég voltunk dokinál fogkőleszedésen, altatni kellett hozzá, jó a szervezete de qrva ideges voltam, nem mai gyerek már
saját kutyámmal hasonlót éltem át, felcsillant a remény hogy mégis van még itt némi ideje, aztán eltűnt az a remény is
de nekem döntenem kellett, vagy szenved még pár napot - már pipilni' sem tudott szegény, lebénult a hátsó része -, vagy altatás és nem szenved többet
döntöttem, nem szenvedett többet, és mindig bánni fogom a döntést
de ha másképp döntök azt bánnám
hiányosságok mindig lesznek, és mindig utólag azt gondoljuk mit lehetett volna jobban
de hidd el ha szeretted nem érdekelte/nem érdekelné mit lehetett volna jobban

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#36) apatyas


apatyas
Korrektor

Vau. Vau! Vau! Vau! VAU.
Nehéz olvasmány volt. Egyelőre még emésztem. Néha engem is elönt az ilyesmi, mit csináltam volna másképp, vagy ha másképp is csináltam volna, miért történt volna mégis ugyanaz ugyanúgy.
És itthon is csigalépcső van, sztem ezen nem kell kiakadni ezek után. Bár ha én építem, a másik irányba csavarodik, mint amilyen itthon van.

[ Szerkesztve ]

pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)

(#37) apatyas


apatyas
Korrektor

A másik minőségemben. Akik már olvasták, szerintetek megjelentessük címlapon, vagy túl személyes jellegű és kötődésű? Magam részéről pl kitenném, és nem változtatnék benne egy szót sem a maga naturálisságában.

pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)

(#38) Gergello válasza Fehér Farkas (#34) üzenetére


Gergello
őstag

Egyem meg de szeretett beszélgetni a kis drága.

(#39) Fehér Farkas


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Ma történt egy hónapja. Semmivel se jobb. Bár már magamnál vagyok, de még mindig nem engedtem el és nem fogadtam el a történteket. Még mindig nem tudom szeretni a többit és örülni nekik, üres minden.

Kibővítettem és átírtam az egészet, közben a Youtube és Deviantart csatornát amit csináltam nekik még 3 éve azt nyilvánossá tettem., illetve még jelenleg is válogatom a képeket és videókat közöttük, csak nagyon nehéz.

[ Szerkesztve ]

Elza emlékére, a falkavezér sír - youtube.com/channel/UCQzoYgRh71Gbj2JzrR68IqA

(#40) domos válasza Fehér Farkas (#39) üzenetére


domos
senior tag

A rajzaid teljesen jók, miért nem rajzolsz többet?

There is no replacement for displacement.

(#41) Fehér Farkas válasza domos (#40) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Ezeket még akkor rajzoltam mikor nem volt kutyám, ebben éltem ki magam, ebbe fejeztem ki a fájdalmam, az érzéseim. Aztán mikor meglett az első akkor már volt kötődés a kutyához és felhagytam a rajzokkal, meg a versekkel, történetekkel.
Nem voltak vidámak egyénként, sőt. Ez jól látható a rajzokon is, mert a fele lehangoló és szomorú.
[link] [link] [link]
Ma meg egyszerűen már nincs hozzá a kellő érzelmi energia, hogy rajzoljak, mert mindent a kutyáknak adok.

Elza emlékére, a falkavezér sír - youtube.com/channel/UCQzoYgRh71Gbj2JzrR68IqA

(#42) domos válasza Fehér Farkas (#41) üzenetére


domos
senior tag

Azt láttam hogy szomorúak, de attól még szép rajzok. Szerintem segítene ha újra elkezdenéd.

There is no replacement for displacement.

(#43) Lenry


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

pff :(
sajnos túlságosan át tudom érezni a gyászod, pedig nem volt kutyám.
macskám volt, de ez valójában lényegtelen, mert ugyanúgy családtag volt.
sosem gondoltam, hogy ennyire meg fog ez viselni, de felfoghatatlan.

6 éves volt csak, egy FIP nevű betegség vitte el most januárban, annyira gyorsan, hogy amikor az orvos diagnosztizálta, hogy valószínűleg ez, akkor már nem volt 24 órája hátra...
32 évesen zokogva térdeltem a földön a macskám fölött, és azt hittem a szívem megszakad, amikor tudtam, hogy meg fog halni. mintha a gyerekemről lett volna szó.
alig tudta már vonszolni magát, de megpróbált elbújni, egyedül akart lenni, ők ilyenek. végül az ágyunk alatt halt meg, amikor nem voltam ott. még most sem tudom hogy jó döntés volt-e egyedül hagyni, de úgy láttam ezt akarja.
egy kartondobozban ágyaztam meg neki a kicsi ágyneműjével és be is takargattam, hogy ne legyen neki annyira hideg a föld. szakadó hóesésben temettük el az udvaron.

kevés dolog fájt ennyire az életben és még most is könnyezek míg ezt megírtam.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#44) Fehér Farkas válasza Lenry (#43) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Az érzések azonosak, függetlenül attól, hogy az ember kutyát, macskát vagy épp a gyerekét, feleségét temeti el. Kétségtelenül ezek így súlyos szavak, átlagos állattartó kívülállóként ezeken fenn szokott akadni, mikor az állat eltemetését a gyereke eltemetéséhez hasonlítják, pedig ha a kapcsolat volt olyan szoros, akkor a fájdalom is pontosan olyan szoros. Ha nem fájdalmasabb, mivel az ember az adott családtagját (normális esetben nagyszülőt és szülőt) csak egyszer temeti el, a kutyáját, macskáját viszont tízévente újra és újra, azt is csak akkor ha egyedül volt, ha többen akkor még gyakrabban, rendszeresen.

Én is letakartam mikor beraktam a gödörbe, de nem a saját fekhelyével, mert benne vannak az emlékei, meg a másikaknak az még kell. Az ágy mellett volt egy sárga rongyszőnyeg régen, még mielőtt a padlószőnyeget leraktam, azzal takartam le.
Még a gödörben is megnéztem nem-e él sőt még előtte is kétszer-háromszor, de hát hogyan élt volna, két óra volt mire kiástam és már jéghideg volt, már bepisált, beszart, se szívhang, se tüdőhang, se pulzus, ennél jobban nem lehet meghalni. Mikor beraktam kinyomódott a tüdejéből egy kis levegő, akkor még halkan szuszogott is, mintha levegőt fújna ki és élne. Az a maradék egy szál idegsejtem is szétszakadt akkor.
Ilyen szintű fájdalmat én még sose éreztem. Annyira megölt, hogy nem is sírtam, ez valami mentális blokkolás lehet, aztán másnap elkezdődött és azóta is tart. Ma dél körül voltam az Alphazooban vettem nekik jutalomfalatot meg konzervet, megláttam azt a konzervet amit vettem neki az utolsó napokban amivel etettem és letérdeltem sírni, nem értették mi bajom van, mondom semmi csak eltemettem a kutyát és ezt a konzervet ette ő is.

Itt van a kutyakertben elől, ahol szerettek lenni, ahol a többiek is vannak akik élnek. Semmiképp nem akartam a hátsó udvarba egyedül. Úgy raktam, hogy mellette a Másának is legyen hely, mert akármennyire nem tetszik, ~fél év és lehet megint ásni... Felém néz, eligazítottam a lábait, füleit ahogy aludni szokott amúgy is.

Na, ilyen eltemetni valakit akit szeretsz. Nem véletlenül épültem le teljesen, egy hónap eltelt és még mindig ugyanott vagyok. Pár napja elmentem orvoshoz is, mert mikor eszembe jutnak ezek 170/110 volt a vérnyomásom meg 120 a nyugalmi pulzus, úgyhogy most két gyógyszert szedek, aztán meglátjuk mikor normalizálódik. Milyen groteszk lenne, ha szívrohamban halnék meg ahogy a kutya is. Legalább találkoznánk. Illetve nem, mert nincs utána semmi, a hülye agyunk generál mindent, a lelkünk is ott van, úgyhogy halál után semmi nincs, baszhatjuk.

Egyáltalán nem csodálkozom rajta mikor valaki ezen végigmegy soha többet nem tart állatot. Van ilyen ismerősöm több is, régebbről volt olyan is aki annyira beleszakadt, hogy a másik kutyáját eladta, elköltözött, megszakította mindenkivel a kapcsolatot és teljesen új életet kezdett, sose beszéltem vele azóta úgy eltűnt.
Én viszont ennél erősebb vagyok, egy kbszott falkavezér vére csordogál bennem, biztos, hogy amíg élek lesz egy egész falkám, de hogy az a boldogság és tiszta állapot ami eddig volt lesz-e valaha, azt kétlem. Az első 10 év, amíg szűz az ember az állat eltemetésében addig van minden rendben, utána már csak egy ráncos, szakállas, csendes valami lesz.

Elza emlékére, a falkavezér sír - youtube.com/channel/UCQzoYgRh71Gbj2JzrR68IqA

(#45) makkmarce válasza Fehér Farkas (#44) üzenetére


makkmarce
senior tag

őszinte részvétem, na ezért nem akartam és másodjára is kutyát...
Rábeszéltek, szegényt azóta 4x műtötték, a környezetem meg hülyének néz, hogy miért nem altattattam el a műtétek helyett.
Még talán van pár jó éve, ha nem újúl ki a rák.

(#46) Fehér Farkas válasza makkmarce (#45) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

DMG-t érdemes neki adni, sokan gyártják, az első talán a Vetri volt én azt vettem, de aztán olyan drága lett a gyártó neve miatt, hogy áttértem a DM Guardra. Ugyanaz van benne, csak magyar a gyártó, így kapásból felébe kerül.

CV-247 a másik amit adni lehet neki, ezt érdemes az orvossal is megbeszélni előtte. Ez még drágább, én sose vettem az ára miatt, bár utólag már bánom, hogy 1-2 kúrát nem csináltam végig vele.

Esetleg Vet-P-Im, de ez csak egy sima immunerősítő, daganatokra szerintem már kevés.

Át tudta lépni a 10 évet, olykor ez az egészséges nagytestűeknek is a vége, úgyhogy szerintem sokat számítanak ezek.

Elza emlékére, a falkavezér sír - youtube.com/channel/UCQzoYgRh71Gbj2JzrR68IqA

(#47) makkmarce válasza Fehér Farkas (#46) üzenetére


makkmarce
senior tag

köszönöm, rendeltem egyet, meglátom mennyire bírja a gyomra, mert elég kényeske

(#48) Fehér Farkas


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

A kölyök már napok óta velem alszik, le se megy egész éjjel. Ennek örülök, de mégis olyan furcsa. Még ha ugyanúgy is fog viselkedni felnőtten mint a másik, mindig bennem lesz a tudat, hogy ez nem ő és nem ő kapja már a szeretetet. Nagyon furcsa és kellemetlen így, nehezen tudok megnyílni.

Elza emlékére, a falkavezér sír - youtube.com/channel/UCQzoYgRh71Gbj2JzrR68IqA

(#49) Amur válasza Fehér Farkas (#48) üzenetére


Amur
addikt

Kölyök. Be fogja lopni magát a szívedbe. Ráadásul mégis ragaszkodobb típus minta többi kutyád.(fajta alapján gondolom. Volt kuvaszom még kamasz koromban, sehová nem mehettem hogy ne lett volna a lábam nyomán, míg utána a dog, németjuhász, csak távolról figyelt)

[ Szerkesztve ]

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay + sportfogadás vidik=**=

(#50) Fehér Farkas válasza Amur (#49) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag
LOGOUT blog

Igen, most is a kertben ülök velük és ő mindig idejön simogatásért. Pont mint az előző. Csak fáj közben, mert tudom nem ő az aki már a simogatást kapja. Túl korán és váratlanul ment el, nem készültem fel rá sehogy. Fel se fogtam.

Elindulok a fekhelyért a másik öregnek hadd pihenje kényelmesen utolsó hónapjait. Nem halogatom tovább, mert a végén úgy járok mint a kuvasszal. Bár mindent megkapott ő is, de egy-két dologgal elmaradtam, pont annyival ami a maradék 1-2 évébe még belefért volna.

Elza emlékére, a falkavezér sír - youtube.com/channel/UCQzoYgRh71Gbj2JzrR68IqA

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.