Hirdetés

2020. október 27., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Pete55555


Pete55555
addikt

Izer Norbert azt emelte ki, hogy Magyarországon az adócsökkentések ellenére...

Mii??? Mivan? Hol?

...Szeretem leracsniztatni...

(#2) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

Előbb még a hazai kaszinókba kellene exportálni az online pénztárgépeket...

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#3) pilóta


pilóta
veterán

Amúgy jó ez az online pénztárgép rendszer, de egyrészt tényleg mindenhová kellene (mondjuk ingyen, központilag osztogatva, ha már kötelező...), másrészt mostmár ideje lenne az áfát is valami nagyon magas százalékra beállítani.
Ezt úgy értem, hogy valahová 15% körülre. Mert a mostani 27% az elképzelhetetlenül ki..szottul rohadtul nagyon magas, a 25% csak irdatlan magas volt. A 20% egy durván magas, de egy kompromisszumnak talán megtenné...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#4) Dave™ válasza Pete55555 (#1) üzenetére


Dave™
nagyúr

A félsertés áfája alacsonyabb lett, te nem szoktál venni? :D

(#5) D1Rect válasza Pete55555 (#1) üzenetére


D1Rect
félisten

El kéne olvasni az unalmas című, 3 soros híreket is néha...

[ Szerkesztve ]

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#6) hemaka válasza pilóta (#3) üzenetére


hemaka
nagyúr

Van olyan ország nem egy, ami csökkentette és a bevétele az államnak meg az egekbe szökött, nem is kell messzire menni...

(#7) Kékes525


Kékes525
nagyúr

Kit akarunk romba dönteni? ;]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#8) Medocsabi


Medocsabi
addikt

És mit szólnak majd a kolumbiai kokókartell donjai, ha besétál Consuela az adóhivataltól, hogy jönne beszerelni ezt a sz@rt? :D
A görögök meg a mai napig ha kártyával fizet, úgy néznek rád mint egy utolsó véglényre. Náluk az, hogy blokkot adni vásárlónak talán valami megmagyarázhatatlan dolog.Örülni fognak ennek... :D

[ Szerkesztve ]

Eladó új, többször hordható FFP2 maszkok, kézfertőtlenítő

(#9) Reggie0 válasza pilóta (#3) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Inkabb az afa legyen magas, mint az szja, ugyanis az elobbit akkor is kell fizetni, ha nem dolgozol es vagyonbol elsz, vagy esetleg nincs bevallott jovedelem.

(#10) nemlehet válasza Reggie0 (#9) üzenetére


nemlehet
őstag

Ellenben az alacsony SZJA a gazdagoknak nagyon jó, az alacsony keresetűeknek meg annyira nem számít.

Amúgy a magas áfa nagyon kontraproduktív, mert ha a termék majd 30%-a adó akkor ott nagyon megéri trükközni még sokszor úgy is, hogy lebuknak és úszik a haszon egy része, míg alacsonyabb mértéknél a megtérülés nem biztos hogy fedezi a kockázatot.

Nálunk sikeresebb országokban és a velünk gazdaságilag összehasonlíthatóakban miért alacsonyabb az áfa? Náluk ez miért lehetséges és miért működik, nálunk pedig miért nem?

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#11) D1Rect válasza nemlehet (#10) üzenetére


D1Rect
félisten

"Náluk ez miért lehetséges és miért működik, nálunk pedig miért nem?"
Nálunk nemzeti sport, hogy irreálisan magasak a közterhek/adók, cserébe mi meg nem fizetjük meg csak a felét.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#12) hallador válasza nemlehet (#10) üzenetére


hallador
addikt

Szerintem ez nem ilyen egyszerű. A magyar gazdaság (A többi Kelet-Közép európai) államé is, de a magyar leginkább olyan mint a Luca széke, akkor stabil, ha azt mondjuk a tények nem ismerete nem zavarják össze a magyarok "valóság" érzetüket.

Nem lesz nagyon sok ideig olyan mint egy jóléti állam.

Ha pl, Dánia, Ausztria, vagy Svédországot nézem meg, akkor pl ott nem voltak oroszok. A történet nem itt hanem ha nagyon visszamegyek, akkor 1890-es évek, ha nem annyira akkor 1956 utáni események amik meghatározzák a mai korunkat is. röviden:
- 56-ban volt egy véres forradalom, ennek hatására CCCP megengedte a magyaroknak, hogy magán bankoktól vegyenek fel hiteleket, ami aztán központosított hitel néven vált híressé. Ennek persze feltétele volt hogy a szovjet gazdaságba kellett a hitel valamennyi részét pumpálni. Az az nem jártunk jól. (Marshall segély helyett)
- Ennek a következménye az volt, hogy a 80-as évekre mi voltunk a legvidámabb barakk, ami azt jelentette, hogy a magyarba belenevelték a szabványosított, rendszeresített, nem kontrollált lopást, a munka fogalma semmit nem ért, mert fillérekbe került az étel a gyógyszer, a mindennap használatos eszközök. Ugyanakkor az Autóra, telefonra nem egyszerr 5 - 10 évet is kellett várni, persze miután befizette a jó proletár, ugyanakkor a Traban a 80-as években nálunk fele annyiba került mint az NDK-ba, ami elég sokat elmond arról a rendszerről.
- Az emberek amellett, hogy azt hitték, hogy Ők dolgoznak a legtöbbet a világon ellustultak, amit tudtak ellpotak, aladták, a társadalom 20 - 30 % alkoholista volt.
- Ezek az emberek most 50-60 évesek , a 90-es években ezeknek az embereknek a 20 %-t leszázalékoltál elküldték előnyugdíba, elküldték munkanélüli segélyre azaz, amit ma úgy ismerünk, hogy a belső munkanélküliség 800 000 - 1 000 000 embert érintett, azaz a jó Kádár rendszerben 1000 000 ember "dolgozott"
- Emellett, ott voltak a semmirekellő szarházi szerverzetek, mint a kisz, és hasonló szutykok, akik kinevelték a következő semmit nem érő generációk hadát.
- Eközben ma is léteznek azon állami vállalatok utódjai amik pontosan így működnek.

Általánosítani nem lehet, mert soha nincs fehér vagy fekete, de egy állam gazdasági lehetőségeit, az határozza meg mennyi olyan ember van aki képes gazdaságilag, oktatás szempontjából is az azonosulni a céllal.... Persze attól függ mi a cél, mert ha az ami a a kormányé akkor jó irányba halad a dolog, de ha az emberek hosszútávú érdekei nézem akkor bizony, rossz irányba.

Ezek az emberek szétlopták, az országot, a munka fogalma az akkori közel 6 000 000 munkásnak csak papíron volt ismert amit a május elsejei majálison kapott prospektusban látott.

Ezek felnevelték a gyerekeiekt is, akik ma 35 - 45 évesek és a fele minimum pontosan úgy gondolkodik mint a отец и мать 1982-ben.

Az hagyján, de nem egy pl: Bankról tudok, ahol olyan osztályvezetők vannak mint az 1988-ban a kisz titkárok voltak, másra mutogat egyeztetés helyett pontosan úgy viselkedik, mint akkor mindenki ellenség, mindenkit meg akar fogni miközben hülye mindenhez, ja nem mert vizimentő, vagy bolt vezető, de éppen rendszermérnökök dolgoznak a keze alá.

Ameddig USA-ban vagy Franciaországban a nagy generáció valóban visszahozta az országot aból az állapotból ahol a WWII után volt addig Magyarországon osztályellenségeket, és olyan elkurvolt ellustult társadalmat neveltek ki ami még a KGST országokban is ritkaságszámba ment, ugye ha megnézzük Lengyelországot, vagy Csehszlovákiát, akkor ott közel nem volt akkora "szabadság" mint otthon. Nem zabálták két pofárara a debrecenit, meg a téliszalámit, jegyrendszer helyett, persze, ha a jó proletár a kocsmában kezdett, és hazamenetel helyett ott is végzett, akkor nem volt téliszalámi, de az más kérdés. Ami Magyarországon is lett volna, ha nem kajára költi kádár jancsika a központosított hitelt.

Ezek után szerintem felesleges megkérdezni otton miért van úgy ahogy. Ezért. Hiába van vége a jó kádár rendszerbej, ha ma is ugyanazzal a szarházi, felfogással dolgozó 50 - 60 éves emberek ott vannak, akkik fiatalon építették a munkásosztlyt, hiába akarnak normálisan álni az emberek, ha ott vannak azok a 30 - 40 évesek, akiket ezek a "jó proletárok" neveltek fel....

Arról nem beszélve, hogy a gazdaság minősége fejletsége a 70-as évek szintjén volt 1989-ben. Azaz 10 - 15 évvel volt lemaradva minden szempontból pl Jugoszláviához is, ne is beszéljünk Nyugat-Európáról. Mert tőlük 30 évvel.

Ez még legalább 3 generáció mostantól..

Magyarországra jön vissza kádár rendszer, ahogy igy itteni kollégám mondta, "Nem akarok megöregedni a kádár rendszer paródiájában" Mert hogy most az jön, csak már jancsi bácsi aki ezt finanszírozza, amit persze nem azok fizetnek vissza akik élvezték a gyümölcsét...

Arról ne beszéljünk, hogy technológialilag újra kellett építeni az országot, az infrastruktúrát mindent, mert pont olyan volt mint a kádár rendszer.

Röviden ezért, embereknek kialakított államban nincs kultúrája/igénye/akarata/lehetősége a fejlődésre. "Jó van az úgy....."

Na én már nem élek ott és nem is akarok...

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#13) .tnm


.tnm
addikt

nálunk online pénztárgép, meg tranzakciós adó. máshol a készpénz használat visszaszorítása. (amit ugyanúgy vissza lehet követni)
mi több, ha az emberek elfordulnának a kp-től, akkor a többi trükközés is visszaszorulna (borítékos fizetés munkáért, számlát nem adó szaki, "szivessegi lakáshasználat"...)

csak akkor a hatalomnak is egy picit nehezebb zsebre dolgozni, az meg mégsem járja.

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#14) .tnm válasza hallador (#12) üzenetére


.tnm
addikt

ugye tudod, hogy az írásod olyan benyomást kelt, hogy Te huszonéves vagy, és a mai szar helyzet mindenkinek a hibája, aki előtted jött.

Másfelől, ha már felelősöket keresel, akkor azokat se hagyd ki, akik (bármelyik időszakban) látták az aktuális rendszer hibáit, de forradalom (nem feltétlen véres) helyett, a könnyű/lusta utat választották és leléptek az országból... ;)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#15) Kékes525 válasza .tnm (#14) üzenetére


Kékes525
nagyúr

Ráadásul egy egyszerű ember mit tudott tenni ez ellen? Semmit. :( Aki pedig ennek ellenére egy teljes generációt szid, az először nézzen be a tükörbe és mesélje el, hogy ma mit tesz a nemzetrombolás ellen. Másrészt az is elgondolkoztató, hogy miért ment ki 800 ezer ember nyugatra.

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#16) Snoop-y válasza Kékes525 (#15) üzenetére


Snoop-y
addikt

En semmit, elhuztam a verbe elvegre egy eletem van.
Utana jottem el miutan kurcsany bacsi mondta ,hogy el lehet innen menni...
Es milyen igaza volt csak aki elmegy altalaban nem megy vissza.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#17) Tikakukac válasza Snoop-y (#16) üzenetére


Tikakukac
titán

Sokadszorra olvasom, kérdésem: a kontextusából nem kiemelve is hallottad ezt? Mert nem kicsit másról volt ott szó.
Csak megjegyeztem, amúgy igaza volt, most lenne csak még aktuális :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#18) Kékes525 válasza Tikakukac (#17) üzenetére


Kékes525
nagyúr

Kontextusból kiemelve: El lehet menni Magyarországról

Még így is egyértelmű, hogy egészen más a lényeg. Itt már teljesebb: Gyurcsány: „El lehet menni Magyarországról!”

"Indulatosan reagált Gyurcsány Ferenc a munkaadók felvetéseire az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén. Amikor a munkaadók megkérdőjelezték a tervezett adóemelések egyensúlyjavító szándékát, a kormányfő élesen bírálta őket, és közölte: el lehet menni Magyarországról – tudósít a Hír TV. "

"Az ülésen a szakszervezetek az eddig bejelentett intézkedések hatástanulmányait hiányolták, a munkaadói szervezetek pedig a tervezett adóemelések egyensúlyjavító szándékát kérdőjelezték meg."

Hatástanulmányt hiányolták... Ma már az sem tudják mi az... A vita lényegét tekintve igaza volt Gyurcsánynak: Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#19) Snoop-y válasza Tikakukac (#17) üzenetére


Snoop-y
addikt

Igen hallottam es ugy sem tetszett :N Hat ooo ugye ha valaki igy reagal felvetett problemakra cegekkel szemben akkor az allampolgarnak mi marad es mire szamithat ,ha valamilyen baja van/lesz? Mert ,hogy akkor is volt baj nem keves. De osszessegeben azt mernem nyilatkozni ,hogy szazszor inkabb tancoslabu ferko mint a stadionepito torpember.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#20) Kékes525 válasza Snoop-y (#19) üzenetére


Kékes525
nagyúr

Indulatos volt, igen. Nem kellett volna, de abban az ellenzéki környezetben ami volt a Fidesz csípőből minden kormány intézkedésnek, javaslatnak nekiment. Populista, megvalósíthatatlan ígéretekkel ámította az embereket, amiket mint látjuk egyiket sem valósított meg, érthető volt az indulata. Ezt azért vedd figyelembe.

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#21) hallador válasza .tnm (#14) üzenetére


hallador
addikt

Ugye tudod, hogy én még éltem, akkor és pontosan tudom mit írok le, mert átéltem azt amit most is épít a párt így 2019-ben?

Másfelől, ha már felelősöket keresel,

Én értem, hogy a magyar öntudat olyan mint a Vezúv amikor aktív, de Te hol olvastál olyat, hogy felelősöket keres valaki? Ezek a tények, amit a magyarok szinte minden alkalommal elfelejtenek, ha saját magukról van szó... Ez megtörtént, hogy ki a hibás, most nem fontos.... Max neked, meg nekem, mert hagy ne én fizessem ezt meg...

de forradalom (nem feltétlen véres) helyett, a könnyű/lusta utat választották és leléptek az országból... ;)

Jaja... Ha van kedved nyugodtan fizesd ezt. Én nem szeretném. Mert nem értek azzal egyet, hogy egy rossz világrend miatt azért szívjak, mert más nem akar. Ha már építek, akkor olyat építek aminek van értelme, nem olyat aminek nincs.. Ez ilyen...
- Nyugdíjasok támogatása a tanárok, és az Egészségügy helyett-
- az oktatás pontosan a kádár rendszer mintáját követi. ha éltél akkor látod, ha nem akkor nem.
- A fontos posztokban káderek jelennek meg, nem szakemberek, fontosabb az ideológiailag jól képzett tolvaj banda, mint a fejlődés.

Lehet, hogy szerinted, ez belefér, meg ez neked lelépés, de ha neked ez megfelel, akkor hajrá, a Te dolgod...

(#15) Kékes525

Még egyszer leírom, ezek a tények, nem szidás, aki akkor élt, az tudja, aki meg nem, az nem tudja. Senki nem keres felelősöket, az pedig egyenesen vérlázító, hogy szerinted a rendszer szintű lopásért nem tehet senki. (Az ellopom eladom a kocsmában, a leszívom a gázolajat, majs elhasználom, eladom. ) És azóta sem sikerült ebből kinőni teljesen.

Van akinek ez belefér, meg van akinek nem. Nekem nem.

[ Szerkesztve ]

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#22) Kékes525 válasza hallador (#21) üzenetére


Kékes525
nagyúr

Olvass vissza. Egészen mást írtam.

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#23) Medocsabi válasza hallador (#21) üzenetére


Medocsabi
addikt

Én mindkét oldalt megértem, mindazonáltal a személyes véleményem, hogy akik elkötlöztek itthonról, szeretik a leghangosabban kiabálni, hogy itthon minden sz@r, máshol minden jobb.
Nem itthon élnek, nem itthon fizetnek adót.Kérdem én, akkor milyen jogon szavaznak/döntenek azok sorsáról, akik próbálnak valamit tenni, hogy változást hozzanak, de nem tudnak, mert kisebbségben vannak.
Lehet ezt magyarázni a "nekemnemondjamegsenkihogyélljek"-kel, de ez akkor is - szerintem- egyfajta gyávaság, struccpolitika.

Eladó új, többször hordható FFP2 maszkok, kézfertőtlenítő

(#24) Tikakukac válasza Medocsabi (#23) üzenetére


Tikakukac
titán

Itthon pofázok, hogy gyerekek, a sz@r a világítótorony tetejéig ér--->akkor húzzál el.
Elhúzok---> miért ugatsz bele?

Van sapka-nincs sapka :P

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#25) .tnm válasza hallador (#21) üzenetére


.tnm
addikt

"Lehet, hogy szerinted, ez belefér, meg ez neked lelépés, de ha neked ez megfelel, akkor hajrá, a Te dolgod.."

Nem fér bele nekem se és lehet én is leléptem volna/lelépnék ha opció lenne. De nem az, így várom azt a pontot, amikor elpattan a forradalom, mert mást nem tehetek. (Pest szerintem már érik.)

De ha mindenki itt maradt volna, aki lelépett az itteni szar miatt, már itt se lenne ez a szar. Szerintem.

@(#24) Tikakukac
"Van sapka-nincs sapka"

Csak ha azokra hallgatsz, aki lubickol a jelenlegi szarban. Aki változást akar, az egyiket se mondja (itt se mondta senki, hogy ne szóljatok bele).

Egyébként logikailag se van sapka-nincs sapka esete. Teljesen koherens/konzekvens vélemény (amivel tehát én NEM értek egyet), hogy ha nem tetszik, ami itt van akkor lépjél le és vissza se nézz, ne szólj bele.

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#26) D1Rect válasza Medocsabi (#23) üzenetére


D1Rect
félisten

"Nem itthon élnek, nem itthon fizetnek adót.Kérdem én, akkor milyen jogon szavaznak/döntenek azok sorsáról"
Akkor azok miért szólhatnak bele akik itthon élnek, de nem fizetnek adót?

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#27) Tikakukac válasza .tnm (#25) üzenetére


Tikakukac
titán

Sajnos lassan több a lelépett haver és családtag, mint aki itthon van. Ez a ki mibe szólhat bele ennél sokkal összetettebb.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#28) nyisziati válasza Reggie0 (#9) üzenetére


nyisziati
veterán

" ha nem dolgozol es vagyonbol elsz, vagy esetleg nincs bevallott jovedelem."
Ez a '90-es években még elment, mint magyarázat, de ma már egyáltalán nem. Teljesen megváltozott a foglalkoztatotti szerkezet.

A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

(#29) nyisziati válasza hallador (#12) üzenetére


nyisziati
veterán

"Általánosítani nem lehet, "
Pedig te pontosan ezt tetted.
Talán ha a fele igaz annak, amit elmondtál.

A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

(#30) Ryu


Ryu
tag

Exportáljuk! De adjuk mellé a vizsgáztató rendszert (MKEH), az AEE-ket, az egész infrastruktúrát (OPG).

Így teljes az élvezet. :U

(#31) Medocsabi válasza Tikakukac (#24) üzenetére


Medocsabi
addikt

Ez is egy nézőpont, még ha a megfogalmazás kissé primitív is. :K

Eladó új, többször hordható FFP2 maszkok, kézfertőtlenítő

(#32) Medocsabi válasza D1Rect (#26) üzenetére


Medocsabi
addikt

Igazad van, azoknak se lenne szabad. :K

Eladó új, többször hordható FFP2 maszkok, kézfertőtlenítő

(#33) Tikakukac válasza Medocsabi (#31) üzenetére


Tikakukac
titán

Nem ez a nézőpont, a dolog így működik. Lassan szó szerint egyszerűbb mondjuk az osztrákokhoz vagy csehekhez csinálni a baráti találkozókat, mert az a legkönnyebben elérhető mindenkinek. Annyira megy itthon a szekér, hogy nem győztek itthon maradni diploma után a haverok ;)

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#34) Medocsabi válasza Tikakukac (#33) üzenetére


Medocsabi
addikt

Hát nézd. Én diploma nélkül is keresek anniyt, mint pár ismerősöm diplomával az Egyesült Királyságban. Itthon is lehet jól fizető munkát találni, sőt, hál istennek ma már sok helyen ha valaki értéket teremt a munkájával, azt honorálják. Sajnos a mai friss diplomások pont annyit érnek, mint a tucat közgazdász diplomájuk. MIndent akarnak, semmiért cserébe. Természetesen vannak kivételek,de ezek az én tapasztalataim, az elmúlt 3-4 év interjúztatásainak tapasztalatai.Próbaidő? Elvárások? Az első 2 héten lelépnek.Minek is dolgoznának, otthon anyu apu pátyolgatja, simogatja őket, hogy ők igenis többet érnek, mert megérdemlik. Hát nem érdemlik :)

Eladó új, többször hordható FFP2 maszkok, kézfertőtlenítő

(#35) Tikakukac válasza Medocsabi (#34) üzenetére


Tikakukac
titán

Erről nagyon hosszasan tudnánk sajnos beszélni, de ez nem az a topik :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#36) hallador válasza Medocsabi (#23) üzenetére


hallador
addikt

Én mindkét oldalt megértem, mindazonáltal a személyes véleményem, hogy akik elkötlöztek itthonról, szeretik a leghangosabban kiabálni, hogy itthon minden sz@r, máshol minden jobb.

Azért remélem körbejártad Erdélyt és nekik is elmondtad, mert hiába mondasz ilyeneket valamiért akik elmentek én is a saját szüleimet támogatnom kell mert otthon nem éppen rózsás a helyzet, az hagyján, de akik kinn vannak rendszeresen a magyar állam helyett fizetik támogatják a rokonaikat, ez valahogy kimaradt.

Nem itthon élnek, nem itthon fizetnek adót.Kérdem én, akkor milyen jogon szavaznak/döntenek azok sorsáról, akik próbálnak valamit tenni, hogy változást hozzanak, de nem tudnak, mert kisebbségben vannak.

Tehát akkor Kárpátalja, Erdély, Felvidék, stb ne szavazzon, mert ez beleesik a halmazba amit írtál. Azzal a különbséggel, hogy akik kimentek dolgozni utalnak haza rendesen, vannak kivételek, de a legtöbben igen.

Lehet ezt magyarázni a "nekemnemondjamegsenkihogyélljek"-kel, de ez akkor is - szerintem- egyfajta gyávaság, struccpolitika.

Már mi a gyávaság? Hogy nem hagyjuk magunkat hülyének nézni, hogy nem akarjuk fizetni feleslegesen a semmit, hogy nem akarunk életünk végéig eladósodni, hogy értelmes körülmények között akarunk élni, nem tekintélyelvű, gyáva, sunyi mindenen áttaposó mentalitás szerint.... Hát hajrá ha neked ez tetszik... Lehet hogy Te nemzeti öntudatból, meg hazaszeretetből meg tudsz élni, de legtöbben ehhez kevesek...

(#25) .tnm

De ha mindenki itt maradt volna, aki lelépett az itteni szar miatt, már itt se lenne ez a szar. Szerintem.

Szerintem nekem nem dolgom egy olyan társadalmat kiszolgálni, aki jobban tiszteli azokat akik semmit nem tettek az országért, hanem csak úgy stadionokat, iskolákat, templomokat építenek csak azért, hogy politikai haszonszerzés miatt megválasszák öket. Azt a korosztályt, akik megvezethetőek, akit kádár meg tudott vezetni ezt ezek a politikusok is simán. Majd ezek a jól megvezetett emberek, vagy éppen a határon túli magyarok akik valóban semmit nem tettek hozzá a gazdasághoz ellentétben azokkal akik legalább hazautalnak valamennyit döntik el a sorsom, és még sokan tapsolnak is ehhez. Nekem ez nem tetszik. Változtatni ezen nem tudok nem is akarok. Nem is haragszom ezért senkire, de én ezt meg nem szeretném.

(#29) nyisziati

Pedig te pontosan ezt tetted.

Melyik része volt az amikor ezt olvastad?

Talán ha a fele igaz annak, amit elmondtál.

Na melyik része nem úgy volt, csak mert én tapasztalatból nem nemzeti öntudatból írtam, attól még igaz... Hogy ezt elfelejtik megemlíteni az már más kérdés...

(#34) Medocsabi

Persze keresni lehet annyit mint Londonban, csak londonban félre is tud tenni abból, ameddig Magyarországon nem. Valamint ha valaki értelmesebb akkor 3 - 5 év alatt Londonban azért miniumum megduplázhatja azt a kezdőfizetést, ja hát dolgozni kell, meg akarni is kell. Otthon tök mindegy hogy hajtasz semmit nem érsz el vele, mert otthon ahogy Bödőcs is mondta a bicikli útnak nem az a fele, ahol tekerni kell... Alá jó kádár rendszer, ahol véletlenül szintén így volt, a legfurcsább, hogy azóta eltelt 30 év a mentalitás nem sokat változott. Tisztelet a kivételnek.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#37) Reggie0 válasza nemlehet (#10) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Nem kell olyan magasnak lennie azert. A trukkozes ellen pl. eleg jo megoldas az is, ha nem lehet visszaigenyelni, hanem fix.

(#23) Medocsabi: Mert az utleveluk meg mindig innen van es ezen felul meg az orszag kulpolitikaja sem mindegy. Sajnos nemzetkozi szinten az allampolgarsag-nelkuliseget meg mindig nem nagyon szeretik, pedig hasznos lenne, ha a kulfoldi tartozkodas/munkavallalas idejere vissza is lehetne adni.

[ Szerkesztve ]

(#38) Lacok


Lacok
őstag

Inkább magukat kellene exportálni az mindannyiunknak jobb lenne.

Egyszer majd jön valaki, aki mond valamit és lesz valahogy

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.