Hirdetés

2020. december 1., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) pikszel


pikszel
őstag

Mindig van egy nagyobb hal, aki megeszi a kisebbet. Mindenhol. Nagy számok törvénye, de inkább már háborúja, vagy mi.
Jó lesz az android. Szerintem.

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#2) Bounti


Bounti
aktív tag

Nem megy minden azonnal... túl nagyok az elvárások, és persze a ténylegesen olcsó cuccok is hiányoznak még...

Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!

(#3) androidfan


androidfan
csendes tag

Hat mennyire reklamozzak az Androidot Europaban? Mert az AEA- ban mar a vizcsapon is Droid folyik. Szerintem a megfelelo taktika bevetesevel sokan otthagynak a "felszemu" Symbian-t.

Inkább az unalom öljön meg, mint a munka.

(#4) littlelion21


littlelion21
addikt

Amíg szinte csak 100k+ árú készülékekben van, nem is várnék mást.

(#5) AS


AS
félisten

Eu ban még alig van android. :) Így érthető.

Samsung Galaxy S20 FE 5G , Samsung Galaxy Tab S6, Nubia Red Magic 3, Samsung Watch Active 2

(#6) Ricardo válasza littlelion21 (#4) üzenetére


Ricardo
félisten

Ott a pont. Még csak szivárognak az olcsóbb megoldások (T-mobile Pulse), és azok sem az igaziak. a Symbian meg már akármennyire is szídják sokan egy ikon az okostelefonok piacán, így nem lesz könnyű megfogni. Főleg úgy nem , hogy levándorol az olcsóbb készülékekbe.

(#7) kingabo


kingabo
őstag

Talán ha droid-os kütyük is lesznek olyan szépek, mint egy omnia vagy dia vagy...., de addig. :(
WinMo miért nincs megemlítve? :F (ha a rim, meg az alma megvan)

[ Szerkesztve ]

(#8) >-48-<


>-48-<
aktív tag

Hát tényleg talán némi ösztönzés nem ártana...
Én világ csórója vagyok, de nem nyugodtam, amíg nem szereztem egy androidos eszközt. Pillanatnyilag nehezen tudom elképzelni, hogy bármi mást jó szájízzel tudnék ezután használni.
Pannonnál is tegnapi napon megjelent a Spica, aztán úgy kell a többi samu közül a második oldalról előgubizni, hogy van ilyen is. Azt meg, hogy mit tud és mire jó, persze elfelejtik megemlíteni.
Bezzeg az amerikánusoknál a készülékek saját oldalt kapnak. :(((

#!

(#9) Straw


Straw
senior tag

"a Samsung 30,5 százalékra tudta növelni részesedését, vagyis várhatóan 2010-ben már a dél-koreai gyártó fogja vezetni a nyugat-európai okostelefon piacot."

Ez biztos hogy az okostelefonokra vonatkozik? Nem a telefoneladásokra?
Mert szerintem a samsung nem tu eladni ennyi okostelefont. Vannak nagyon jó cuccaik jó áron de azok nem okos telók viszont ebben a kategóriában nem nyújtanak sokkal többet mint a többi gyártó.
De persze lehet hogy tévedek

A témához visszatérve szerintem az Android méltó ellenfele lehet az iPhone-nak csak az emberek nem mernek vagy nincs pénzük váltani. Lényegében ez az első olyan google termék ami sokkal közelebb áll az emberhez mint egy kereső vagy egy e-mail cím és az emberek idegenkednek tőle, ami valamilyen szinten természetes is. Az apple-nak meg volt az az előnye hogy aki használ Macbookot és bevélt neki gondolkodás nélkül vált iPhone-ra is.
A google-nél ilyen nincs, meg kell szokni, és az idő.

42

(#10) Morden24


Morden24
nagyúr

Rohadt drágák és 90%-ban ocsmányak a készülékek. Ehhez hozzájön még az, hogy maga az Android felület minden, csak nem látványos, vagy barátságos.

Ergo a nem hozzáértő nem fogja megvenni, mert nem fog neki tetszeni (tisztelet a kivételnek).

Aki meg nem google/android fan, az meg azért nem veszi meg, mert bőven nem jött még el az ideje ennek a rendszernek. Lehet, majd egyszer kinövi magát, de jelenleg akár a WM-et, akár az OSX-et és persze a Symbian-t is jobb választásnak látom.

Persze kinek mi... nekem no droid.

Sectumsempra - For Enemies

(#11) joey04 válasza Morden24 (#10) üzenetére


joey04
titán

Ehhez hozzájön még az, hogy maga az Android felület minden, csak nem látványos, vagy barátságos.
ezzel nem értek egyet, én pont ezért szeretem. :)

(#12) Morden24 válasza joey04 (#11) üzenetére


Morden24
nagyúr

Átfogalmazom: nem látom azt az előrelépést, amit mondjuk az OSX nyújt egy WM-hez képest (gondolom tudod, hogy nem vagyok Apple fan, de azt én is elismerem, hogy egy átlagos és nem érdeklődő, csak a dizájnra és eyecandy-re hajtó vásárló az OSX-ben fogja megtalálni a számítását - nem mellesleg teljesen érthetően).

Nekem az alap android külső végtelenül műanyagnak tűnik. Látszik, hogy volt kiről másolniuk, csak valahogy nem csinálták elég jól.
Az már egy másik téma, hogy részemről a HTC-féle SenseUI sem jön be, és konkrétan kevésbé szépnek/letisztultnak/használhatónak tartom, mint a TF3D-t.

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#13) joey04 válasza Morden24 (#12) üzenetére


joey04
titán

én pedig heron kikapcsoltam a sense felületet egy darabig, mert az alap jobban tetszett. (csak pár dolog miatt vissza kellett kapcsolnom.) és jobban mint egy symbian vagy wm. :)

(#14) Morden24 válasza joey04 (#13) üzenetére


Morden24
nagyúr

Nem állítom, hogy nem jöhet be, hanem azt, hogy valszeg a nagytöbbséget kevésbé nyeri meg :K

Én szintén kikapcsoltam a Topaz-on a Manilát, aztán megy szépen a Titanium.

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#15) V8David


V8David
tag

Az az egyik legnagyobb probléma szerintem, hogy a nép legnagyobb része azt se tudja, hogy mi az az Android, mert egyszerűen nem is reklámozzák, nincs felhívó célzat rá, illetve baromi drágák a készülékek, ha jó áron is van, akkor is a minősége nem éri el pl a Nokia Eseries-t, vagy az iphone-t.
Az új Motorola Droid nagyon ott van, de az is csak USA-ban kapható, mi meg majd később fogjuk megkapni, remélhetőleg egy nem lebutított verziót és nem fog az összerelés rovására menni.
Ha a Nokia és a SE is dolgozna ilyen kütyükön, akkor mindjárt más lenne a helyzet. De a Nokia csökönyös és ragaszkodik a Symbian-hoz és ahhoz, hogy a Maemo linux-szal hú de jól fogunk járni, a SE meg ott tart ahol... nem kell részletezni.
Samsung meg a hóhérnak sem kell...

Ha lesz egy jól összerakott, de olcsóbb készülék a piacon, akkor biztos, hogy én is váltani fogok, de addig nem!

E=mc² --

(#16) plus44 válasza V8David (#15) üzenetére


plus44
veterán

Nem a motorolából kell kiindulni, mert egyre több gyártónak van Androidos készüléke, tény, hogy ezek nem kapnak túl nagy reklámot, de addig minek, amíg csak 100k feletti telók vannak? Nem ezek hozzák a hasznot.

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#17) Magnum_ válasza littlelion21 (#4) üzenetére


Magnum_
nagyúr

meg a legtöbb telefon, amin ez fut, csunya.... mondjuk az én telefonomon szivesen látnék androidot.

I humbly and respectfully decline™

(#18) f.begbie


f.begbie
tag

Ahogy többen is leírták már, egyáltalán nem kell csodálkozni ezeken az adatokon. Alig van Európában Androidos készülék, ami van, azok többségét sem lehet szolgáltatónál kapni. Ráadásul tényleg majdnem mind 100k felett van, ami meg nem az olyan is. A bemutatott Androidos készülékek töredéke jut el Európába. Ha akarnak itt kezdeni bármit is, akkor el kellene árasztani az EU-t is ilyen készülékekkel.

(#19) Destin4tor


Destin4tor
tag

nem félek attól, h az arány 1-2 éven belül nem fog változni...

the only easy day....was yesterday.

(#20) >-48-<


>-48-<
aktív tag

Érdekes amit mondtok, én eddig bárkinek mutattam (na jó egy kivétellel, de ő iphone fan), mindenki elegánsnak és minőséginek tartotta a telefonom, pedig nekem a legcsúnyábbnak kikiáltott androidos eszköz jutott, a G1. Nekem ez az "android csak csúnya készülékben van" felfogás, kicsit városilegenda szagú...

Barátnőmnek samsung F480-a van. Szálcsiszolt hátlap, bőrflip, egyszóval csudaszép, mégsem szaladgál mindenki olyannal. Úgyhogy a terjedésnek több mint valószínű, hogy nem a külcsíny a gátja...inkább az ár.
Ha kagyló telefonokat el lehet adni a mai napig, akkor nem hiszem, hogy pl. egy tattoo személyreszabható elől/hátlappal ne találna gazdára emberi áron.

#!

(#21) eami válasza f.begbie (#18) üzenetére


eami
addikt

ez azért érdekes mert pl az USAban azért jelennek meg félévre később ezek a telók (kivéve moto..) mert sokáig tart engedélyeztetni a kütyüt. USAhoz képest igenis előrébb vagyunk ilyen téren. Csak hát a szolgáltatók nem kapcsolnak...

(#22) Morden24 válasza V8David (#15) üzenetére


Morden24
nagyúr

A nép nagy része azt sem tudja, hogy mi az az OSX, vagy Symbian. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy a sok-sok "divat-okostelefon" korában azt sem nagyon, hogy mi az a Windows Mobile.
A nép nagy része telefonokat ismer, azt is többnyire csak külsőségekről. Húdeszép ez a dájmond, aztadejó ez az ájfón, devagány ez a nokija.

Az más kérdés, hogy a kommersz fogyasztónak valóban a Nokiáig megy el az agykapacitása. SE-ben meg mostanság nincsen köszönet. Akik két próbálkozásra nem tudták az Xperiát összehozni, azok inkább nagyon maradjanak csendben.

Sectumsempra - For Enemies

(#23) Gusztáv


Gusztáv
addikt

Azért ez javulni fog azzal, ha a szolgáltatzókhoz bejönnek a samsung, lg, motorola készülékek. Én személy szerint nagyon várom a motorola készülékeit. Régen volt egy wm-os flippes telcsim tőlük, imádtam.Szerintem komoly ellenfele lehet a iphone-nak. A wm htc kezelőfelület nélkül halott dolog, a htc meg nem épp az olcsó kategória (vagy lehet hackelt htc romot ráhúzni a wm es telefonokra, de azért ez már egy átlagos okostelefon használó nem nagyon csinálja meg) A samsung eddig képtelen volt normális software-t írni, most ez az ölükbe pottyant. Reméljük az egyedi gui amit csinálnak nem tudja elrontani az alaprendszert. Amint kijön egy normális androidos gép, én is egyből váltok wm-ről.

Laci

(#24) Integra


Integra
titán

ennek több oka van.
amúgy meg nem értem a pesszimizmust.
1. reklám zéró
2. pár készülékben van még csak, ahhoz képest hogy a többi platformra ezernyi van
3. az android a geekek rendszere jelenleg, nem nyitnak szélesebb réteg felé.
4. a gyártók egyszerűen lenyelik a "licenszdíjat" zsebre, ezért ilyen drágák többek közt.
egyébként pedig a semmiből előkerülni úgy, hogy reklám zéró, ez a piaci részesedés teljesen jó, akkor kellene a konkurenciának paráznia, ha rendesen beindulna a marketing gépezet.
lesz ez még sokkal jobb is. de reklám és megfelelő háttér nélkül ne várja senki hogy európában, ahol mai napig még mindig tradícionálisan a nokia a fűecsémcucc, az android komoly tényezővé válhat jelen felállásban.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#25) madarasz92


madarasz92
őstag

Ha lesznek olcsobb androidok talán beindul a bolt..

(#26) V8David


V8David
tag

Nem csak az olcsóságon múlik a dolog (persze azon is), de attól is, hogy kik a készülék gyártók. Egy áltlagos mobiltelefon használó szerintem nem igen találkozott eddig azzal a névvel, hogy HTC, miközben akik érdekeltek a témában, nagyon is tudják mit takar e három betű. Motorola már(/még) nem divat, samsung mondjuk még csak kóstolgatja az androidot, nokia és se meg nem csípkedi magát.
Az olcsóságról: a szifonokat miért viszik, mint a cukrot...?! És a többit...

E=mc² --

(#27) Integra válasza V8David (#26) üzenetére


Integra
titán

a htc most kezdett el nyomulni tévében, legalábbis most látom az első kampányukat. már a hd2-t is hirdetik keményen.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#28) >-48-< válasza V8David (#26) üzenetére


>-48-<
aktív tag

Azért érdemes tisztázni, hogy a cikk nem arról szólt, hogy az android bukott európában, mert a kutyának sem kell... Viszik ám ezt is mint a cukrot, csak a várt piaci részesedési ráta maradt el. Ha piaci részesedést nézünk, nem hiszem, hogy az iphone vezetné a listát.

#!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.