Hirdetés

2022. december 5., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) hogabesz


hogabesz
aktív tag

Egyelőre még az is gond nekik (általánosságaban), hogy egyetlen olyan kamerát rakjanak kijelző alá ami egyáltalán elfogadható képet készít. Mostanában ebből nem lesz olyan ami azonosításra lenne képes.

(#2) Tocso1706 válasza hogabesz (#1) üzenetére


Tocso1706
csendes tag

Nem is kell olyannak lennie. Face id sem tényleges képet készít, hanem 3d lenyomatot.
Hagyományos "képes" védelemnek meg nem sok értelme lenne, hisz az este kapufa.

[ Szerkesztve ]

(#3) Gábor001 válasza Tocso1706 (#2) üzenetére


Gábor001
csendes tag

A Face ID csak beltérben vagy este működik, az infrás rendszerek kültéri hatékonysága nagyon rossz, lényegében használhatatlan. Napon kültéren az is fényképes kell, hogy legyen.
Ettől függetlenül jogos, a sima képes rendszer éjszaka nem igazán működne.

(#4) Gixxer88 válasza Gábor001 (#3) üzenetére


Gixxer88
addikt

Ezt a Face ID kapcsán erősen cáfolnám,ahogy sokan mások is akiknek szifonja van.
Nálam eddig a legdurvább napsütésben is (akkor is ha telibe kapta a napfényt a szenzor) tökéletesen működött és működik.
i11 Pro,i12,i13 Pro.
Eddig nem volt olyan körülmény amiben lassú lett volna,vagy ne akart volna működni,pedig notchot is fedő üvegfólia van rajta.
A Galaxy S8+ írisz szkennere viszont elhasalt a nyári napsütésben.

(#5) hogabesz válasza Tocso1706 (#2) üzenetére


hogabesz
aktív tag

De én nem is hasonlítottam a face id -hez. Csupán a kijelző alatti kamerák képességeit kérdőjeleztem meg. Viszont az “eddigiek” alapján ez pont egy két képből álló, AI segítségével “megháromdésített” képes azonosító lenne. :)

(#6) scream válasza Gábor001 (#3) üzenetére


scream
veterán

Face ID-val nekem kizárólag maszkban, napszemüvegben/szemüvegben (külön szemüveges és külön maszkos felismerés is be van tanítva) erős direkt napfényben (a Face ID szenzort érte a napfény direktben) volt gondom - de ez azért lássuk be nem a készülék általános felhasználási formája, de amúgy meg meglepően jól működik.

S8+-nál amúgy hasonlót nem tapasztaltam, igaz akkor még nem volt maszkos időszak.

[ Szerkesztve ]

(#7) Gixxer88 válasza scream (#6) üzenetére


Gixxer88
addikt

Szemüveg/napszemüveg függő is dolog.
Sima olvasó szemüvegben (kékfényszűrős,csillogásgátló bevonattal) semmi bajom nincs vele 10-ből 10x gyorsan felold.Napszemüvegnél sincs bajom,a polarizálttal sem,de van akiknél nem mindig ok a dolog,szóval ez szemüvegfüggő.
Maszkban kicsit lassabb,de ott is simán felold nálam mindenféle helyzetben (AW nélkül).
Most direkt kipróbáltam,maszk+polarizált napszemüveg és telibe kapta cirka 30-40centiről a Led Lenser P7R 1400lumenjét a Face ID,de így is simán feloldott.

(#8) Gábor001 válasza Gixxer88 (#4) üzenetére


Gábor001
csendes tag

És #6:

Még kb. 5 éve fejlesztettem Primesense rendszerre, amiből később a Face ID lett, az nem működött rendesen napon. Mivel maga a tech nem változott, csak a mérete, csodálkoznék, ha azóta ez rendben lenne, de nem tartom kizártnak. Viszont az, hogy működik a Face ID napfényben, nem jelenti azt, hogy a motorháztető alatt nem váltott át szimpla arcfelismerésre.

(#9) joey04 válasza Gábor001 (#8) üzenetére


joey04
titán

Pont az almánál ez már kibukott volna amikor minden apró bugot felnagyítanak.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#10) janeszgol válasza hogabesz (#1) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Viszont nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy az Apple 1-2 éven belül dobja a notch-csot és már most van jobban működő megoldása a kijelző alatti kamerára, amit majd bemutat.

(#11) hogabesz válasza janeszgol (#10) üzenetére


hogabesz
aktív tag

Nyilván lesz jobb, ez egyértelmű. Itt inkább az idő a kérdéses, hogy mikorra lehet belőle olyan megoldás, ami adott esetben biztonsággal ki tudja váltani a FaceID-t.

(#12) Shyciii válasza Gixxer88 (#4) üzenetére


Shyciii
addikt

Cáfolhatod, csak a probléma az, hogy te annyit látsz, hogy feloldott a telefon, de valójában azt nem tudod, hogy a faceId működött-e, vagy sima fényképes kint a napfényben. És érdekes módon ez sehol nincs dokumentálva. Mélyen hallgat róla az Apple.

(#13) bostone


bostone
addikt

Az ujjlenyomatos feloldással mi a gond?
Amíg nem szibériában vagy alaszkában vagyunk szerintem jól működik és kényelmes a használata.
A hátoldali ujjlenyomat olvasót is kukázták szinte minden készülékből, pedig a felhasználók többsége már megszokta az eljárást.
Mi a következő? Dns minta?
Persze, ne álljunk a fejlődés útjában, de ez az ötlet annyira samsungosan hülyeség minden oldalról.
Mikor rúgják már ki onnan a főmérnököt?

(#14) weberzolee válasza Shyciii (#12) üzenetére


weberzolee
aktív tag

Diktáld a teszt paramétereit, megcsinálom. :R

(#15) Gixxer88 válasza Shyciii (#12) üzenetére


Gixxer88
addikt

Ha a kevésbé biztonságos sima fényképes arcfelismerésre váltana a motorháztető alatt,akkor pl a bankok nem engednék az appjaikat Face ID-val működni.
Ők azért rendesen mélyebben vizsgálják a biztonságot mielőtt engedélyeznék.
Nem véletlen hogy az egyik legbiztonságosabb autentikáció a Face ID,nem hiszem hogy egy egész világot és több biztonságra nagyok kényes szektort is megtudnának vezetni azzal,hogy hol biztonságosan,hol kevésbé biztonságosan működik a Face ID.

(#16) hogabesz válasza Shyciii (#12) üzenetére


hogabesz
aktív tag

Sokaknak volt ebből problémájuk - mármint általánosan, napfény+infra szenzor - külföldi fórumokon, viszont erre van egy egyszerű megoldás :

"Sunlight doesn't change quickly. If your illuminating IR LED is pulsed on/off, e.g. at 25 kHz then you can simply measure the photocurrent at every pulse: add all measurements when the LED is on, subtract all measurements where the LED is off. When you write that down, you'll see that you're simply subtracting the background light, which stays constant."

Gondolom a FaceID is így működik napfényben.

(#17) Gábor001 válasza hogabesz (#16) üzenetére


Gábor001
csendes tag

Ez érdekesen hangzik, lehet hogy ez lesz a megoldás.
Amúgy azt olvastam, hogy azon a részen (az arcon belül), ahol a Face ID nem képes a 3D adatokat feldolgozni, van egy 2D-s fallback. Tehát nem kizárt, hogy adott esetben a teljes arcra is ez vonatkozzon, ha rosszak a körülmények.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.