Hirdetés

2019. október 17., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Reggie0


Reggie0
(nagyúr)

Minden tiszteletem az Espone az alapgondolatert, hogy nem a chipelt patronokkal, korlatozott oldalszamokkal akarjak lehuzni az embert.

(#2) Juliuska válasza Reggie0 (#1) üzenetére


Juliuska
(senior tag)

olyan nincs, h egy cég pusztán "jó szándékból" nem húzza le a felhasználót...ha nem a patronoknál, akkor máshol kell keresni... :U

Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...

(#3) Reggie0 válasza Juliuska (#2) üzenetére


Reggie0
(nagyúr)

Ha tisztesseges hasznot akar, azzal nincsen bajom, de a kocsit sem ugy adjak, hogy csak a gyartotol vasarolt chipes kannabol tudod csak tankolni. A tervezett elavultatas es a hasznalat korlatozasa a pofatlansag, nem az, hogy a 100 forintert eloallitott cuccot 1000ert adja. Az utobbit a piac szabalyozza ugyis.

[ Szerkesztve ]

(#4) .mf


.mf
(veterán)

Végre valaki, aki szembemegy a többi gyártó lehúzási fogásaival, amik utóbbi időkben egyre jobban elszemtelenedtek. Pl. egyik festékkazettában a chip letiltotta a nyomtatást mert valamilyen beállított számot elért, hiába volt még félig festékkel.

Szóval max respect. Kár, hogy nekem nem ideális a festékes, amilyen keveset használom (havonta pár oldal), beszáradna.

(#5) Tel Elek


Tel Elek
(addikt)

A 15.000 oldalig vállalt garancia mindent elárul.
Mondjuk elég elvetemültnek kell lenni, hogy valaki egy év garival vásároljon nyomtatót.
Nálam úgy hullanak, mint a legyek, pedig nem nyomtatok sokat. Legyen szó lézeresről van tintásról.

(#6) afterburner_ válasza Reggie0 (#1) üzenetére


afterburner_
(őstag)

Engem megkeresett az Epson kb 1 éve , meg sok más céget, áruljam ezeket a nyomtatóikat bőséges jutalékkal. Csak egy hasonló árfekvésű canon gép-re ha külső tartályt applikál az ember, azzal tudom hogy több 10.000 oldalt el lehet nyomtatni, azért egy canonnak a lapbehúzó mechanikája lazán bír 50.000 oldalt is, és nyomdákban van ismerősöm akinél 100-300.000 oldalt is áttolnak 20.000 Ft-os canonnal. Epsonnal meg csak a szenvedés van, kemény papírt át sem húzza, na meg iszonyat lassú színesben.
Nem beszélve arról hogy a Canonnál a fejet lehet cserélni, míg epsonéknál kuka az egész .

S amikor megkérdeztem az üzletkötőt az Epsontól, hogy adjak el úgy egy 80-100.000 Ft-os epsont ( jelen esetben L800-ast ) , hogy ha lehal a lapbehúzó mechanika 20-30.000 oldalnál mondjuk, akkor mit mondok a vásárlómnak? bocsi de ennyit bírt? vagy ha a fej nyuvvad le ? Erre nagy hümmögés :) rögtön azzal érvelt, hogy de a kereskedő jól jár, szóval ilyenekkel ne foglalkozzak, ők intézik a garit ( aztán jön a nem rendeltetésszerű használat duma) , csak tunkoljam rá a vevőimre... köszi , de én ebben a formában biztos hogy nem :)

Maga az elgondolás jó lenne, csak azért ők se egy minőségi mechanikára építik rá ezeket a rendszereket, hanem a legolcsóbbra, aminek meg is van a gyenge pontja.

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<< Ip7250 Mg5450 patronok cli 551, pgi550

(#7) sanzi89


sanzi89
(addikt)

Valószínűleg bennem van a hiba, de az elmúlt évek rengeteg negatív tapasztalata után nagyon nehezen szavaznék bizalmat újra egy tintás rendszernek.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#8) flashpointer


flashpointer
(senior tag)

Nekem is a 15k oldalon és az egy éven akadt meg a szemem, nagyon bízhatnak a termékükben.
Én ff lézerest használok , ilyen árban volt, mondjuk csak utángyártott tonerrel olcsóbb (1-1,5ft/lap kb) a nyomtatás mert az eredeti drágább mint a nyomtató :D
Amúgy most haldoklik huszonezer körüli oldallal, 50 lap után nagyon felmelegszik és középre nem nyomtat, egyszer ráküldtem vagy 500 kétoldalast egyszerre, aztán szerintem maradandó károsodást szenvedett mert nem ilyen felhasználásra lett tervezve, a végére már 1m-ről éreztem hogy mi ez a sugárzó meleg :D

[ Szerkesztve ]

(#9) MBazsee válasza .mf (#4) üzenetére


MBazsee
(tag)

Az Epson fél évet adott meg beszáradási időnek.

"Tényleg olyan az AMD proci, mint a dinnye. Sosem tudni mennyi mag van benne." - Picturemaker

(#10) velizare válasza .mf (#4) üzenetére


velizare
(veterán)

tintasugaras nyomtatóknál a hagyományos megoldásnál maga a nyomtatófej is a patron része, ami egy idő nemhasználat után hajlamos állásában beszáradni.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#11) csabi94 válasza afterburner_ (#6) üzenetére


csabi94
(őstag)

Erről a külső tartály ráapplikálásáról tudnék mesélni... Lehet, hogy én vagyok béna, de nagyon sokat szenvedek vele... Levegősödik, beszárad, nem ismeri fel a tartályt, és még sorolhatnám a problémákat amellett, hogy minőségre is egy kalap szar (mármint a Ciss). Mondjuk biztos van ebből is több fajta. :)

Szerk.: Off.

[ Szerkesztve ]

(#12) blueMerle


blueMerle
(veterán)

Én több mint 15 év szenvendés után és úgy 15-20 kidobott nyomtatóval a hátam mögött rémegyszerűen megoldottam a témát: vettem használtan egy ff lézeres Canon LBP2900-ast ami már sok-sok éve, nagyon megbízhatóan üzemel, fillérekbe kerül bele egy toner és elképesztő sok oldalt tudok vele nyomtatni. A nyomtatnivalóm 95%-át ezen keresztül oldom meg. Ha pedig szinesben kell valami akkor pár centért (euró) nyomtatnak a lakásomtól 50 méterre nyomdai minőségben akár A2-es lapra is. :) Ennyi :)

Legutoljára egy Epson SX600-ast dobtam ki a szemétbe, nem épp egy filléres megoldás volt az sem, akkor fogadtam meg hogy soha többet tintasugaras nyomtató és ezzel együtt otthoni bajlódás a szines nyomtatással-utántöltéssel,....

Samsung A50

(#13) Spectrum válasza afterburner_ (#6) üzenetére


Spectrum
(aktív tag)

Nem beszélve arról hogy a Canonnál a fejet lehet cserélni, míg epsonéknál kuka az egész .

Valószínűleg azért, mert a Canon nem piezos fejjel nyomtat, hanem hőalapúval, ami könnyen beszárad, sokkal kevesebbet bír, elhasználódik, de legalább olcsó. Piezos fejet nem szokás cserélni, nem véletlenül ezeket rakják a vállalati termékekbe, igaz, hogy sokkal drágább.

Ugyanakkor tintasugarast csak otthon használok (ahol eddig minden HP vagy Canon meghalt 1-2 éven belül, az Epson pedig 4 éve még csak be sem száradt), ilyen üzleti célúhoz nem volt szerencsém, ezért mechanikához nem tudok hozzászólni.

(#14) Béééla


Béééla
(őstag)

Na egy hasonló nyomtatót lézeresben is - szeretem a nagy böszme multifunkciós irodai gépeket, amikbe önteni lehet a festékport, ez otthonra álom lenne, mert a házi szétszerelés-utántöltögetés nem egészséges...

Az elvük dicséretes, nagy kár hogy pár HSZ-el fentebb meséltek nem szépeket.

Bélabá

(#15) Tigerclaw válasza flashpointer (#8) üzenetére


Tigerclaw
(veterán)

Attól hogy nem olyan terhelésre tervezték pont hogy tehetnének bele védelmet például túlmelegedés ellen. Egyszerűen leállna és közölné a userrel, hogy bocsi a nyomtató túlmelegedett, várni kell kicsit. Főleg hogy talán nem csak a terhelés a túlmelegedés oka, hanem hogy épp nyáron használja valaki egy 35 fokos irodában, miközben kint 40 fok van.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#16) kleinguru válasza Spectrum (#13) üzenetére


kleinguru
(addikt)

afterburner_ egy kicsit nagyobb "merítéssel" rendelkezik, tintasugaras (ciss) nyomtatással kapcsolatban, mint az "átlag" ember.

Nem hibátlan a Ciss rendszer, használom egy ideje, de ár/érték arányát tekintve a hibával is messze a legjobb alternatíva (csak tintasugaras nyomtatókat érintve):K

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#17) HUfantom


HUfantom
(senior tag)

El sem hiszem, hogy ezt is megérjük :D

Nem 15000 meg 20000 egy patroncsere a nyomtatóba ???
1890 / szín és 70 ml-t kapok érte ???? Bakter ez olcsóbb mint az utántöltő szett a HP-mhoz

Yesterday is History, Tomorow is Mystery, but Today is a Gift, that's why they called it: "Present" --- Grand Master Oogway

(#18) Gabor970 válasza Spectrum (#13) üzenetére


Gabor970
(addikt)

Nekem volt egy canon iP4200-as, 5 patronos, azt nagyon szerettem. Sokat is nyomtam vele, és megbizható is volt, no meg a 8-as sorozatú patronok filléresek utángyártottban.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#19) Gusztáv


Gusztáv
(addikt)

Azért ez a nyomtató irodába édeskevés, lassú, nincs LAN, buta is, meg bűn ronda. Akkor inkább egy HP Pro X, igaz az 2-3 forintért nyomtat, de kitol magából 70 lapot percenként.

Laci

(#20) afterburner_ válasza Spectrum (#13) üzenetére


afterburner_
(őstag)

nem szárad be könnyen ne hogy azt hidd :) csak nem mindegy milyen tintát használsz, mert van ami kikristályosodik akár pár nap állás után, na ezekkel van a gond, és van ami csak sűrűsödik, és olyan lesz mint a zselé, ez a jobbik fajta, mert ezt a szivattyú ki tudja húzni a fejből. Mire én is kitapasztaltam melyik gyártótól melyik tinta ami színhűségét tekintve a gyárival megegyezik, vagy kisebb módosításokkal hozzá lehet igazítani, és nem dugítja a fejet több deci elnyomtatása után sem, kellett pár év...

Egy vásárlóm volt aki félre rakta a gépét fél évre! mert chip gond volt vele, aztán megkért nézzem meg mert újra használni szerette volna, fejre egy-kettő tisztítást rányomtam chip csere után, és gyönyörűen működött, de van aki az ismerősi körömben havi egyszer nyomtat tintással. persze ilyenkor egy tisztítás, mert a fejbe azért ahol levegőt kap kicsit megkocsonyásodik a tinta, utána gond nélkül nyomtat.

Piezzonak is meg van a maga előnye igen, mert így a nagyobb szemcséjű tintát, szublimáció, pigmentet jobban bírják, pontosabban csak ezek bírják a megfizethető kategóriában, van vásárlóm aki bögrét, pólót, stb csak ilyen géppel tud megnyomtatni. Tehát ezekhez Epson mindenképp.

Canon fejekből is persze ami mondjuk 10.000 Ft környékén van nyomató, abban a fej kevesebb teherbírással rendelkezik, mint amibe beépített fej van, utóbbi akár 100.000 oldalt is lazán elvisz szövegnyomtatásból :) de mint írtam sok nyomdász vásárlóm canon géppel dolgozik , és van akinek 200-300.000 oldal van benne fejcsere nélkül. de ez mondjuk szöveg, fotó, kép nyomtatása esetén azért nagyobb terhelést kap a fej, 10-20.000 oldal után már elég durván néz ki a belseje a nyomtatónak a tintagőztől :D szóval minden a mérnökökön múlik, mennyire időtállóra rakják össze , és nekem pozitív tapasztalatom van a Canonnal , azért árulom csak ezt , ár/érték arányban a legjobb szerintem :)

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<< Ip7250 Mg5450 patronok cli 551, pgi550

(#21) Dark Archon


Dark Archon
(addikt)

"...ám arra nem árt odafigyelni, hogy fizikai valójában nincs kimeneti papírtálca, azaz a kész nyomat az asztallapra érkezik. Ez egyrészt jó, mert így a tálca nem foglal helyet, ugyanakkor a készülék nem helyezhető az asztal szélére, hiszen akkor a papír a földre hullana."

LOL. Egyrészt ugye a kijövő papír is helyet foglal, tehát gyenge érv, mert amúgy sem lehet elé pakolni. Másrészt azért 35 ezerért beleférhetett volna egy felhajtható és/vagy levehető tálca, ami mondjuk az általam - asztal szélén - használt Canon szérián ~10 éve megtalálható.

Egyébként is a jövő a lézeres megoldásoké, ahogy más is írta, elég egy FF lézer, amit színesben kell kinyomtatni, arra minden sarkon van egy bolt.

Azon is jót röhögtem, hogy ezt valaki szakdolgozat nyomtatására használná... biztos van néhány ilyen elvetemült is, de a szakdolgozatot általában be is kell köttetni, ott meg ki is nyomtatják remek minőségben (s jobb helyeken csak a színes oldalakért kell kifizetni a színes árat).

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-8600 - GTX 1060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

(#22) Zola007 válasza afterburner_ (#20) üzenetére


Zola007
(veterán)

ez a nyomtató eleve nem azonak készült, akik 2-3 év alatt 200.000-300.000 oldalakat fognak nyomtatni, szóval kár összevetni
Aki meg 20ezres nyomtató vesz munkára, az hülye az üzlethez, mert ha egy valamin nem érdemes spórolni, az a munkaeszköz.

Egy átlag család kb 3000 oldalt nyomtat évente, nekik pár évre ez bőven jó megoldás.

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#23) Lomha 8V


Lomha 8V
(őstag)

Az ötlet jó, de én már megégettem magam Epsonnal több esetben, úgyhogy fenntartásokkal kezelem a dolgot. Most rendeltem egy HP-t, meglátjuk az mit mutat.

(#24) repvez


repvez
(őstag)

És hogy reagál arra, ha nincs minden nap használva? Mert a Canon MP360-as nyomtatomat azért nem tudom használni, mert volt hogy pár hónapig nem kellett használnom, utánna meg beszáradt miatta a festék a nyomtatófejbe és hiába próbáltam tisztitani nem javult meg tőle, garancia időn kivűl 23k lett volna a csere. Annyiért már uj nyomtatót veszek .Ugyhogy azóta sincs nyomtatóm.
Mert a HP-nél igaz hogy a patronnal cserélem a fejet is, igy megelőzve ezt a hibát, viszont nagyon drágák a patronok.

Lézerbe meg még nem láttam jó/olcsó szinest .

(#25) Akula


Akula
(senior tag)

Míg a tartályból a fejig eljut a tinta, az hány ml?

(#26) sanzi89 válasza repvez (#24) üzenetére


sanzi89
(addikt)

Csak információként írom, hogy nálunk kisirodai felhasználásra van egy HP LaserJet Pro CP1025nw CE914A, 7k egy teljes újratöltő szett, és nálunk 1500 színes oldalt ki tudtunk vele nyomtatni, persze nem fotókat, arra alkalmatlan. Nem a legjobb lapköltség, de cserébe tök egyszerű használni, egyszerű tölteni és ha nyáron 3 hónapig nem nyomtatunk vele, semmi gond. Erre a felhasználásra bevált, előtte egy HP Officejet Pro 8000-est dobtunk ki, mert beszáradt a fej, pedig nem volt egy olcsó móka.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#27) afterburner_ válasza Zola007 (#22) üzenetére


afterburner_
(őstag)

ez az epson valóban nem mert széthullik idő előtt :)

Csak annyit fűznék hozzá, nálunk évente 40.000 oldalt nyomtatunk, és mindezt egy 15.000 Ft-os átalakított Canonnal , pigment feketével, lézerminőségű vízálló a nyomat! :)

üzemeltetési költség : 15.000 Ft a nyomtató, tinta 14000 Ft kb ekkora nyomtatási mennyiségnél és itt mondjuk a fej amit ennyi oldalnál cserélni kell mert ez nem beépített fejes az kb összesen legyen 7500 Ft ez így majdnem 40.000 Ft felfelé kerekítve

tehát a tinta, patron vagy fej , nyomtató, mindent beleszámolva is 1 Ft-ra jön ki egy 5%-os oldal kinyomtatása. Beépített fejes canonnal még lejjebb lehetne redukálni .

ami azért nem annyira rossz sztem, igaz ez egy átalakított nyomtató :)

Volt lézerünk is... 20.000 oldal után dobcsere, 40.000 -ért lett volna .. és a nyomtató volt 100.000 Ft. tonerről meg ne is beszéljünk, ha ingyen adták volna sincs közelébe az 1 Ft-nak összességében az 5%-os telítettségű nyomtatás !

Persze biztos lett volna lézerből is jobb, olcsóbb konstrukció, de akkoriban nem néztem annyira utána :)

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<< Ip7250 Mg5450 patronok cli 551, pgi550

(#28) azbest


azbest
(nagyúr)

Szerintem a cikkbeli nyomtatnó célközönsége leginkább az lehet, aki saját célra fényképeket vagy grafikákat nyomtat. A sebessége és funkciói miatt nem annyira irodai. Kis példányú nyomtatásra meg a tintások hátrányai már kijöhetnek. Szóval ennek talán az a legjobb felhasználás, ha rendszeresen, nem túl sok oldalt, de nagy fedéssel nyomtatnak.

Annó egy pici hp tintással eljátszottam a töltögetést, de a kevés használat miatt mindig gondok voltak a beszáradással. Aztán az egyik boltban 13 eft áron vettem egy új oki b2200-as lézert. Mindig üzemkész, néhány oldalt több havi inaktivitás után is bármikor kinyomtat hibátlanul. 3 év gari volt rá, már vagy 4 éve megvan... még mindig a gyári kis kapacitású toner van benne :D Viszont a leírása alapaján akár 15 ezres havi terhelést is lehetne adni neki.

(#29) afterburner_ válasza azbest (#28) üzenetére


afterburner_
(őstag)

hp-vel az a gond hogy a kis nyomtatóiba nincs szivattyú, ezért van az ha belekocsonyásodik a fejbe a tinta azt már nem tudja kiszórni a papírra, lehet áztatgatni meg szenvedni vele, mert nincs tisztításnál szivattyúzási funkció . Ráadásul ez még gyári tintánál is előfordulhat hogy berohad :)

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<< Ip7250 Mg5450 patronok cli 551, pgi550

(#30) ollie


ollie
(MODERÁTOR)

arra nem árt odafigyelni, hogy fizikai valójában nincs kimeneti papírtálca, azaz a kész nyomat az asztallapra érkezik. Ez egyrészt jó, mert így a tálca nem foglal helyet, ugyanakkor a készülék nem helyezhető az asztal szélére, hiszen akkor a papír a földre hullana.

Semmi gond, megoldjuk úgy, hogy rögtön az asztal mellé tesszük a szemetest. :DDD

***

(#31) cellpeti válasza Tel Elek (#5) üzenetére


cellpeti
(veterán)

nekem egy tök alap Epson Sx 105ösöm van már nagyon régóta, kapott mindent az a nyomtató és még mindig megy

Huawei P20 Pro

(#32) -RARA- válasza Tel Elek (#5) üzenetére


-RARA-
(senior tag)

Akkor vagy peched van vagy vmit rosszul csinálsz, esetleg olcsó fos tintát használsz nem eredetit.
Boltban melózok, évente több száz nyomtatót eladunk, HP, Epson, Canon főleg, és garra gyakorlatilag évente 2-3 gépet ha visszahoznak, garon túl meg általában beszáradás a legtöbb hiba oka, meg a nem megfelelő kezelés és...

Mi 2-3 éve vettünk egy L800-as Epsont itt a cégnél (mikor újdonság volt, kb még a legelső magyar importból), és azóta SEMMI baja. Kb a harmadik tartálytöltésen túl van a gép, ami kb 40 ezer oldalnak felel meg bár nyilván ennyit nem nyomtattunk, mert nagyon sok színes reklámanyagot, meg fotót nyomtatunk... kb minden kolega ezen nyomtat magának... Volt hogy 2 hónapig hozzá sem nyúltunk, akkor kicsit csíkozott, de egy fejtisztítást ráküldtünk, és semmi baja.. szépen nyomtat. Van 2 éve nyomtatott képem amin gyakorlatilag nem látni érdemi fakulást, színelváltozást... Szóval szerintem kurvajók ezek a gépek... Adtunk is el jópárat már akkor is mikor bejöttek az országba ezek a tartályos gépek, és még azok is mennek, egyet nem hoztak vissza hogy elromlott volna, pedig jópár elment cégeknek, meg kisebb irodáknak is...
Akinek nincs normális, hosszabbtávú érdemi tapasztalata ezekkel az L-es nyomtatókkal, az nem tudom miért fikázza...
Nekem van, 3 éve hibátlanul üzemel sok ezer nyomott oldal után! :R
Szóval bátran ajánlom bárkinek! Nekem otthon nincs nyomtatóm (hisz van itt a munkahelyen...) de biztos hogy normál patronos gépet nem vennék soha ezek után...

A 7. napon a mindenható megteremté az embert. A 8. napon az ember megteremté a mindenható Google-t.

(#33) hemaka


hemaka
(nagyúr)

Nekunk ilyen van melohelyen, de retek lassu es meg csikoz is. Bar teny, hogy fillerekbol kijon a nyomtatas vele.

"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️

(#34) 8th válasza HUfantom (#17) üzenetére


8th
(őstag)

Enyémbe is 18k az eredeti színes (HP 78) patron a fekete (HP 45) meg 9k. Ez van a HP az ilyen. Mondjuk én mióta világ a világ utángyártottat használok hozzá mert az csak 2,8k (színes, 39ml) + 1,1k (fekete, 40ml). Ilyen áron elnézem neki, hogy olcsó patronnal gyengébben a nyomat. Mikor felröppen egy egy ilyen hír mindig belém hasít, hogy yess na végre megvan az öreg HP leváltója. Aztán számolni kezdek és mégsem. :DDD

"Nekünk a gyorsmenéshez és a versenyautóhoz hozzátartozik a hang, a pornót se lehalkítva nézem hanem adok rá hangot" Vályi István a Tesla Model 3-ról :))

(#35) hypno skate


hypno skate
(aktív tag)

A Brother DCP-J100 multifunkciós csodák is jó alternatívának tűnnek 2400 oldal fekete és 1200 oldal színes patronkapacitással.
Kár, hogy szinte nulla ami információm van róla.

Nekem ettől a gyártótól csak zsebszámológépem van. Igaz, az 30 éve működik. :D

A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban

(#36) kekegsm


kekegsm
(őstag)

Az Epsonok gagyi fos nyomtatók. Melóhelyen volt egy B-500DN, méregdrága volt (80eFt),drága is használni (2ft/oldal), hiába használtuk eredeti patronokkal, hamar be is adta a kulcsot, szerintem valami számláló van bennük, mert kb 5000 oldallal elkerülte az egymillió oldalt, és reccs... vége volt. Ilyen szart soha többet.

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#37) Gusztáv válasza kekegsm (#36) üzenetére


Gusztáv
(addikt)

Biztos, hogy egymillió oldalra gondoltál, mert az baromi sok, és nem csak egy tintasugaras nyomtatónál? Plusz a 2 forint/lap sem számít tudtommal túl rossz költségnek.

Laci

(#38) afterburner_


afterburner_
(őstag)

amúgy egy valamit nem értek és ezt már régebben megfigyeltem 1 éve... furcsa mód, a kelet európai régiókba erőlteti az epson ezt a külső tintás megoldást :D szerintem itt nem volt igazán piaca a régebbi nyomtatóinak, vagyis az eredeti kellékeknek és így próbálja eladni a nyomtatóit, meg vele együtt a kellékeket .

pl egy epson.de oldalon vagy epson.co.uk oldalon még csak nyoma sincs a L szériának, gondolom ott fogy a gyári patron, nem lenne érdemes bevezetni ezt a megoldást , csak maguk alatt vágnák a fát :)

az epson.hu-n vagy akár epson.sk-n, meg a úgymond kis nyomtatóik vannak eltűnve , amik patronnal mennek.

érdekes.. :)

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<< Ip7250 Mg5450 patronok cli 551, pgi550

(#39) HUfantom válasza Gusztáv (#37) üzenetére


HUfantom
(senior tag)

Hagyjad ő csak nagyot akart mondani, vagy burkolt epson reklám ???????? :D

Yesterday is History, Tomorow is Mystery, but Today is a Gift, that's why they called it: "Present" --- Grand Master Oogway

(#40) whited


whited
(addikt)

Lehet evidens kérdés, de ha feltöltés nem használom csak havonta egyszer akkor itt is "szárad" a patron? :U

Eladó dolgaim, nézz be, hátha valami megtetszik :) http://hardverapro.hu/tag/whited#aprohirdetesei

(#41) Monyos válasza blueMerle (#12) üzenetére


Monyos
(aktív tag)

pár cent?! :Y

"Nálunk" a városban van olyan hely ahol 200 Forintnál kezdődik egy A4-es színes oldal. Rablás... :(
Múltkor bevittem egy .pdf koncert belépőt, amin összesen színessel csak egy 3x3 centis logó volt és miután odaadta, annyit mondott, hogy "Egy színes A4-es oldal, 200 Ft lesz" .

Na ezt nevezném én drága nyomtatásnak....

[ Szerkesztve ]

(#42) blueMerle válasza Monyos (#41) üzenetére


blueMerle
(veterán)

Igen. Most nem vágom fejből az árakat 100%/ra,megnéztem az árakat :D a szines A4-es 6 cent, az A3-as 8 cent és az A2-es 12 cent (ez biztos, mert abból sokat nyomtattatok).
Évente ha 3-400 szines oldalra van szükségem és ez így bőven sokkal jobban megéri nekem. :)

1 eurocent az ugye 3Ft.

[ Szerkesztve ]

Samsung A50

(#43) ozsvar


ozsvar
(tag)

Cégnél (többek közt) egy L200-as működik. Nyilván meg van a maga szerepe, kellett egy alacsony lapköltségű, privát saját színes nyomtató egy kollegának a közös színes lézeres "nagygép" mellé. Azontúl, hogy döglassú (tényleg.. - de ez ebben a témába nem releváns), az első 4 ezer oldal után kiköpte, hogy megtelt a hulladékfesték tároló, hívjam a szervizt...szóval a tervezett elavulás gyönyörűen működik. Igen, tudom, le is szedtem hozzá a resetter programot torrentről, de ez azért elég gáz hozzáállás. Jó áras készülék, filléres decis tinta, erre szoftveresen akarják hazavágni. Nekem ez az "L" széria nem bejövős... Ettől független nem olyan rosszak az Epson-ok, kivétel hiperekben 10-12 ezrekért dobált SX125 és társai, na azok horror ratyi készülékek. (Bezzeg a régi DX7400...legendásan jó gép volt.)

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on."

(#44) merkucyo


merkucyo
(aktív tag)

Vártam már hasonló tesztet , kíváncsi voltam mit tudnak ezek a nyomtatók .
A nyomtatási sebesség és tálca hiánya miatt nekem az l800 szimpatikusabb , de otthoni használatra ez is jó vétel lehet.

Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!

(#45) afterburner_ válasza merkucyo (#44) üzenetére


afterburner_
(őstag)

lemeznyomtatás Canon ip7250 vs lemeznyomtatás Epson L800

a difi csupán kb 60e Ft , csak az a gond a sebesség fordítottan arányos :D azt gondolná az ember hogy a 80e Ft-os epson majd gyorsabb, hát nem, dög lassúak mint ahogy itt sokan írják is :)

[ Szerkesztve ]

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<< Ip7250 Mg5450 patronok cli 551, pgi550

(#46) asdf_ válasza Tel Elek (#5) üzenetére


asdf_
(addikt)

A 15.000 oldalig vállalt garancia mindent elárul.

Azt is, hogy Epsoneknal nem nagyon forgatjak a magyar jogszabalyokat. Ilyen kitetelt ugyanis nem tehetnek, az egy ev jogszabaly altal eloirt kotelezo jotallast nem korlatozhatjak annak idotartama alatt elert 15e oldalban.

(#47) merkucyo válasza afterburner_ (#45) üzenetére


merkucyo
(aktív tag)

Akkor itt bajban leszek , mert már évek óta egy HP-lézerest használok , és az minden csak nem lassú .
A régi időben váltottam még lézeresre , ahol még a közönséges tintasugaras gépek 200-300 lapnál nem bírtak többet nyomtatni egy patronnal.
Innen- onnan meg azt olvasom , hogy ma már a tintasugaras jobb alternatíva lehet .

Nem kevesett nyomtatok , egy oldal a jelenlegi géppel utángyártott patronnal is 4-5 ft tinta költség , és még kb 2 ft a papír , egy nyomtatósnál meg 6-7 ft ért nyomtatnak egy oldalt.
Nem lenne ez a 0,5 ft - oldal rossz ötlet , de akkor csak nem kompromisszum mentes a dolog :U

ozsvar Azért ez tényleg elkeserítő :(

afterburner_ Esetleg egy tipp a hozzám hasonló szegény laikusnak ? 100e alatt , havi 1000-1500o. :)

[ Szerkesztve ]

Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!

(#48) Sub-ZeRo válasza Tel Elek (#5) üzenetére

Akkor nálad van hiba, nem a nyomtatóban. Nekem már jó pár ezer oldalt kibírt + a fősulit és még mindig megy. Xerox 3117-es.A tonert meg egy 1000-ből megúszom, mert csak a port veszem meg hozzá, és én takarítom ki + feltöltöm.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| Track IR 5.| Honor 8

(#49) elistvan


elistvan
(senior tag)

Én is jól elvagyok a 1015-ös HPvel azokat még tényleg haszánálatra építették, nem asztaldísznek. Ha színes kell kinyomtattatom valakivel.

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#50) lvb


lvb
(tag)

Én mondjuk elégedett vagyok az Epson nyomtatóival. Kb. 10 éve vettem egy Epson C1900-as lézer nyomtatót, és mostanában kezdi a lapadagolója megadni magát (egyre többször gyűri össze a lapot), de nem számít, mert úgyis esedékes lenne a fotokonduktor cseréje is, úgyhogy lassan kuka.

Mondjuk ami számomra érdekes, hogy sárga festékből jó duplája fogy, mint a többi színből. Eredeti tonert használok, évente 1-2 fekete megy el, a színes tonerek évekig kitartanak.

A színes lézerek - még mindíg - drágák, és fotó nyomtatásra nem igazán alkalmasak, a tintasugrasokkal meg sok a gond.

Sokat nem nyomtatok, évente 2-5k oldalt (szolid családi használat), viszont az eloszlás baromira nem egyenletes, van, amikor hónapokig nem nyomtatok semmit. Jelenleg egyáltalán nem tudom mire cseréljem. Gondolkodtam az L800-on (aránylag olcsó), de tartok a beszáradástól, és - ha jól láttam - nem tud 2 oldalas nyomtatást.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.