Hirdetés

2019. szeptember 16., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Cifu


Cifu
(nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor várunk még a RAM vásárlással... :DDD

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2) buherton


buherton
(őstag)
LOGOUT blog

A gazdasági izmozásból egyik fél sem jönne ki jól. Szerintem Japán eleve így tervezte.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, eben - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#3) pilóta


pilóta
(veterán)

Nyilván akkor fog "csúszni" az elbírálás, ha leszólnak, hogy csússzon...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#4) L4mie


L4mie
(veterán)

Oké, a korábbi hír hatására pár nap alatt 20% al nőttek a ram árak itthon....akkor jövő hétfőn 20% al lesz alacsonyabb??
Na persze....majd 2-3 hónap múlva a kínálat hatására hajlandóak lesznek lemondani az extra profitról a drága gyártók-kereskedők.

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#5) JordyG


JordyG
(tag)

Több anyagot tárolni ugyan akkora helyre zsúfolva, nem ideális. Nagyobb mennyiség, nagyobb kockázat egy balesetre. Azt több hónapra nem lesz alapanyag, és hónapok mire pótolják. Vagyis ha ilyen bekövetkezne, akkor fénysebességgel lőnének ki az árak percek alatt.

De ahogy Johnny Firpo is megmondta: Ha kicsi a tét, a kedvem sötét.

L4mie:

Ez már csak így szokott menni, főleg odahaza, amíg lehet tartani kell a nem indokolt árakat, mert amit lehet ki kell sajtolni a lehetőségekből. Üzletember, e szerint cselekszik. Minden oldalnak két fele van legalább, ez vevőknek nem ideális, de azon is el kell gondolkodni ha te lennél kereskedő, te is lecsapnál egy nem várt (várható volt) extra profitra. (Az már más kérdés, hogy a Magyar kereskedők, ebben is extrán szeretik lehúzni a vevőt. S míg máshol napok, hetek alatt normalizálódik a helyzet, addig ugyan ez otthon hónapokig tart. Kicsi piac kicsi játszótér, lassabban forognak a készletek... Főleg ami vissza van tartva, főleg szándékosan.)

[ Szerkesztve ]

(#6) Lt.Glove


Lt.Glove
(csendes újonc)

A globalizáció hatása, hogy már senki se tud nagyon izmozni a másikkal anélkül, hogy ne cseszne ki magával is. :)

(#7) pusszycat


pusszycat
(veterán)

Nem inkább importjára??

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Huawei P Smart

(#8) JordyG válasza Lt.Glove (#6) üzenetére


JordyG
(tag)

Nem megyek bele politikába, de a jelen eset is nem csak izmozás, hanem háttéralkuk tömkelege. Japán nem akar fizetni DK-nak (Dél-Korea) kártérítést, elismerni sem akar, és egyéb, de adott úton segít máshogy pénzt keresni. A külvilág meg lát amit akar, és adott szemszögből mind a két fél olyannak tűnhet amilyennek akar. Ezek meg röhögnek a háttérből.

A Ram piac ma az egyik legnagyobb húzóerő, jóformán mindenbe belekerül, ha egyik fél izmozik, a másik árat emel, amaz meg a termék árát. Így mindenki jól jár valahol aki e láncban szerepel. pl. az olyan Kormányok is mint a Magyar, ahol ha drágább a termék több rajta az adó is, minél drágább, annál jobb.
Így a korábbi írásomra is benne a válasz, hogy miért lassan megy vissza a Magyar kereskedők ára, mert adott körökhöz tartoznak.

(#9) pilóta


pilóta
(veterán)

Egyébként csak úgy felötlött bennem, hogy nyilván csipeket gyártani nem tudunk, mert technológiában le vagyunk maradva, de a vegyiparunk azért nem annyira elmaradott, miért nem gyártunk mi is ilyen szutyit, ha ennyire drága és kapós?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#10) Predatorr válasza JordyG (#5) üzenetére


Predatorr
(tag)

1 oldal az 1 fél. Az érmére gondolhattál a mondás szerint, bár gyakorlatilag annak is 3 oldala van. :U

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#11) Kaiku


Kaiku
(senior tag)

Japánnak meg szüksége van bájáratott, megbízható, fizetőképes fogyasztóra, különben mit kezd a kapacitással, illetve a legyártott termékkel.
Gondolom ezért bírálták el pozitívan és olyan gyorsan!

(#12) Watchdog válasza pilóta (#9) üzenetére


Watchdog
(tag)

Ha Dél-Korea nem képes magának előállítani, akkor majd beugrunk mi a fejlett vegyiparunkkal, és kaszálunk... :DDD

(#13) Kaiku válasza pilóta (#9) üzenetére


Kaiku
(senior tag)

Jó kérdés, idehaza nincs hozzá gyár! A tudást is meg kellene szerezni. Ezért. Pár milliárd Eurót biztos felemésztene!
BC is csak akkor állt talpra mikor a kínaiak megvették és kb azonnal ideszervezték a gyártást! Idehaza talán a MOL-nak lenne pénze ezt megfinanszírozni.

(#14) Puma K válasza Cifu (#1) üzenetére


Puma K
(veterán)

Még ne is :N

DRAM market will push pricing down 42.1% in 2019

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#15) Cifu válasza Puma K (#14) üzenetére


Cifu
(nagyúr)
LOGOUT blog

WoW! Mondjuk úgy is jövő tavasszal akartam új gépet venni... :DDD

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#16) Tomassy00


Tomassy00
(senior tag)

Mennyi profi helyzet elemző van itten-é :DDD

(#17) Kaiku válasza Tomassy00 (#16) üzenetére


Kaiku
(senior tag)

Mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a trollokat is **** a fene.

(#18) Puma K válasza Cifu (#15) üzenetére


Puma K
(veterán)

Én is fejlesztenék... X470+3900X+32GB/DDR4 a leendő elképzelés... de még várni kell az újabb BIOS-ok és a memória árak miatt.

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#19) Shin Chen


Shin Chen
(junior tag)

Ha elkezdesz konspirálni, hogy pl a milijárdos befektetők állítgatják az árakat, senkinek a szeme se rebben....
De ha azt mondod, hogy a technológia fejlesztési költségei és a fejlett komplex gyártósorok kiépítése miatt lesz drágább egy új termék... mindenki elveszti az eszét ! ;] :DDD

(#20) Fred23 válasza Puma K (#14) üzenetére


Fred23
(veterán)

"Prices would fall by no less than 42% this year compared to the beginning of 2019."

Vagyis kábé a mostani árakról beszél, azaz hogy nagyjából ezen a szinten fognak stagnálni. Januárhoz képest úgy 40-45%-os áresés volt, modulja válogatja, mennyi az annyi.

Én bevásároltam, maximum bukok egy kicsit, ha tévedek, de biztosan nem sokat. 52k a 32 GB (2x16) 3000MHz CL15-ért szerintem megérte. Bár ez attól is függ, melyik verziót kapom, mert a Ryzen topikok félelmetes Corsair 3000 MHz CL15-éről van szó egyelőre ismeretlen verziószámmal.

[ Szerkesztve ]

(#21) Kékes525


Kékes525
(veterán)

Mi a baja Japánnak Dél-Koreával? kereskedelmi háború?

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

(#22) L4mie válasza Kékes525 (#21) üzenetére


L4mie
(veterán)

Területi valami...

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#23) Fred23 válasza Kékes525 (#21) üzenetére


Fred23
(veterán)

Dél-Koreának van leginkább Japánnal, még mindig főként a régi háborús sérelmek. Megint azt várnák, hogy fizessenek a Japánok újabb kártérítést, azok viszont inkább keménykednek velük egy kicsit. :D

[ Szerkesztve ]

(#24) Cifu válasza Kékes525 (#21) üzenetére


Cifu
(nagyúr)
LOGOUT blog

Nem, történelmi-politikai okai vannak. Korea ugyebár megszállt tartománya volt Japánnak az 1910-es évektől a II.Vh végéig. Az akkori sérelmek a mai napig megvannak, Dél-Korea részben politikai okokból démonizálja Japánt, folyamatosan felhánytorgatva a Koreai kényszermunkásokat, szex-rabszolgaságba kényszerített nőket. Politikai ok, mert e mögé fel lehet sorakoztatni a Dél-Koreaiak többségét, miközben azért van bőven belpolitikai probléma az országban. Japán sem egyszerű eset, az egy dolog, hogy az időszakban meghalt Japán katonák emlékműveit meg-meglátogatják japán politikusok (amikre ugranak a Kínai és Koreai poltikusok és a média), de a másik fele, hogy azért a nacionalizmus ott is ismert fogalom, és Japán egy konzervatív része még mindig úgy tekint az ott történtekre, hogy Japán felszabadította az Európai (és Amerikai) gyarmattartók alól a környező országokat. Ez persze még olaj a tűzre...

Eddig az ezzel kapcsolatos vitákat távol tartották a gazdaságtól, üzletben nem a történelem volt a döntő. Csakhogy Dél-Korea folyamatosan további kártérítéseket követel (elviekben 1965-ben volt egy békekötési és kártérítési megállapodás, a Japánok erre mutatnak, mikor az újabb kártérítésekről jönnek a hírek), ez pedig új szintre lépett, amikor a Dél-Koreai bíróság arra utasított Japán cégeket, hogy fizessenek kártérítést a kényszermunkára vitt Koreaiaknak illetve leszármazottaiknak. Amit a japánok próbáltak politikai úton rendezni, de nem nagyon ment. Mivel ezt gazdasági nyomásgyakorlásnak tekintették, ezért jöttek a szankciók, amire amúgy nemrég Dél-Korea hasonló szankciókkal reagált. Szóval a dolog zajlik szépen tovább...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#25) Kékes525 válasza L4mie (#22) üzenetére


Kékes525
(veterán)

+ (#23) Fred23 + (#24) Cifu

Így már értem.

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

(#26) kilua válasza JordyG (#8) üzenetére


kilua
(tag)

"Így mindenki jól jár valahol aki e láncban szerepel. pl. az olyan Kormányok is mint a Magyar, ahol ha drágább a termék több rajta az adó is"

Annyira nem, mivel áfacsaló kereskedő mindig akad, illetve egyre kevésbé ismeretlen fogalom a magyar vásárlók előtt az AliExpressről vagy ebayről való rendelés...

(#27) kromatika


kromatika
(veterán)

"a memóriagyártás egyelőre zavartalan maradhat." szerencsére :R

Korg DS DAC 100M eladó

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.