Hirdetés

2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Taranti


Taranti
(senior tag)

A logikád kikezdhetetlen... ;]

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#2) Youri


Youri
(PH! kedvence)

Erre itt egy jó példa

RTX ON

(#3) bag


bag
(kvázi-tag)

Még nem olvastam el a cikket de a címben szemet szúrt a könytár a könyvtár helyett :))

(#4) degu válasza bag (#3) üzenetére


degu
(senior tag)

Lehet-nem veletlen volt a tevesztes-a tartalombol kifolyolag.
Egyebkent egyetertek a cikkel.Kezd az emberiseg q*rva ertelmetlen dolgokat csinalni! :Y
Mert ha mindent sikerul gepesiteni,akkor szabadon engedhetunk egy halalos virust,ami minden embert kiirt...mert immar nincs szukseg RANK?! :W
Lassan valosagga valik az orwelli remalom.
A gyereknemzes is rovidesen gepesitve lesz,hiszen van mar lombikbebi-technologia is.
Ezzel Huxley *Szep Uj Vilag* cimu nyomaszto tarsadalmi latomasa latszik megvalosulni.
Hogy mi lesz akkor a szerelemmel,a parkapcsolattal,az extazissal?
Kihajitjuk azt is...mert az olyan nyalasan,gusztustalanul...emberi... :(((

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#5) wdtv


wdtv
(kvázi-tag)

kezdj hozzaszokni , nemsokara a boltokban a benzinkutakon is robotok lesznek, lassan minden primitiv munkakor kiirtasra kerul , de jol van ez igy, majd tobb fizikus , matematikus csillagaszra lesz szukseg

(#6) csibe1 válasza wdtv (#5) üzenetére


csibe1
(őstag)

Hát persze,a kínaiak meg bezárják a boltot,mert ők is robotokat használnak majd? :))
Nem hinném,hogy ez mostanában lesz,addig még el kell telnie jónéhány évnek.

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#7) vanye válasza degu (#4) üzenetére


vanye
(senior tag)

A dolog már-már Vonnegut Utópiáját idézi. Az meg (aki már olvasta) nem kecsegtet éppen kellemes végkifejlettel...

Stern des Südens!

(#8) UnA válasza wdtv (#5) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"lassan minden primitiv munkakor kiirtasra kerul , de jol van ez igy, majd tobb fizikus , matematikus csillagaszra lesz szukseg"

Ez nagyon szép elmélet, de nem működik. A társadalom nagyobbik része alkalmatlan a magasabb szintű oktatásra. Ha nem hiszed el, akkor nézz körül egy iskolában, hogy mennyire elkötelezettek a tanulók az oktatás mellett. Az alacsony arány még nem is volna végzetes, de a szülők is hasonlóképpen állnak hozzá - és ez ami véglegesen ellehetetleníti az iskolát. Ez nem magyar sajátosság, pl. Angliában, Franciaországban sokkal rosszabb a helyzet, pedig ott sok pénzt öntenek az oktatásba.

Ilyenkor szoktam arra gondolni, hogy vissza lehetne hozni a 100 évvel ezelőtti "6 elemi" rendszert, ahol megtanítottak írni-olvasni-számolni, de csak azt ment tovább, aki *tényleg* tanulni akart. Mert csak addig volt kötelező. Azt tudom, hogy az iskola ma felszívja a lehetséges állástalanokat is (ilyen az egyetemek többsége is), de ez mégis önbecsapás.

(#9) capulet75


capulet75
(PH! addikt)

Tetszett a cikk. :K

Én csak azt nem értem, ha minden munkát robotok fognak végezni és az embereknek nem lesz állásuk, akkor miből fogják megvenni azt a sok sz@rt amit a robotok gyártanak?

Legiones Astartes

(#10) csibe1 válasza capulet75 (#9) üzenetére


csibe1
(őstag)

Ahogy mondod.Nem hinném,hogy mindenkit eltartanak a kormányok,mint egyes oljban gazdag helyeken divat,hogy havi x összeget kapsz a semmiért,mert állampolgár vagy.
Most láttam egy filmet, Villanykörte összeesküvés a címe,abban is erről beszéltek.
Vajon meddig tartható még fent a folyamatos növekedés,és miből?Meddig fog még romlani az előállított termékek minősége,hogy mindig újat vegyünk?

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#11) ng0ofy


ng0ofy
(KORREKTOR)

A könyvtártudománynak el kell mozdulni a komolyabb információtudomány és humáninformatika (web 2.0, social engineering) felé. Azok a "könyvtáros-nénik", akiket a szerző emleget kivesznek szép lassan, mert nincs utánpótlásuk, ugyanis a mai könyvtáros képzés kicsit bonyolultabb és magasabb szintű, mint az, amit ők tanultak. Ma a könyvtáros már nem könyvpakolászó és rendszerező kell, hogy legyen, hanem információ-menedzser.

(#12) hcl


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A géprombolók logikája a 18. szd.-ban ugyanez volt.
Valójában nem az a sajnálatos, hogy gépek váltják az embereket, hiszen valójában a könyvtáros dolga, ha az érzelmeket kivesszük a dologból, nem éppen olyasmi, amit ne lehetne automatizálni. Meg nem éppen olyasmi, amire emberi életeket lenne muszáj szánni.
Hogy valakinek személytelennek tűnik, inkább csak hozzáállás kérdése.

A baj mélyebben van. Ott, hogy valójában a gépek által kiváltott embereknek nincs alternatíva, nem végezhetnek hasznos tevékenységet ahelyett, amit a gép elvégez helyettük. Egyszerűen feleslegesek lesznek, nem csinálnak az addiginál hasznosabb tevékenységet.
A könyvtáros nénik vagy nyugdíjba mennek, vagy munkanélküli segélyre.
A kézi beültetőgép által kiváltott szalagmunkás munkanélküli lesz.
A jobb gyártósor miatt kevesebb mérnök kell, aki nem kell, az csinál mondjuk egy kamucéget, vagy elmegy falat rakni, mert ott még kell élőmunka.
A társadalom egyre nagyobb rétegének nincs mit csinálnia, mert gépek helyettesítik, ez pedig nyomort, és elégedetlenséget szül. Ezt nap mint nap tapasztaljuk.

Egyszerűen nem látni, hogy az automatizálásnak valódi célja lenne; egy mesterségesen létrehozott, és fenntartott (eléggé rogyadozó), pénzalapú világban vagyunk, aminek valójában semi lehetősége a továbbfejlődésre, és a saját korlátainak túllépésére, pont a pénzalapúsága miatt.
Pedig meló lenne bőven, amit az automatizálás miatt felszabadult embertömegek fizikai vagy szellemi munkával megoldhatnának - meg kellene oldani a világ élelmezési, és környezetszennyezési gondjait, lenne mit csinálni az űrkutatásban, stb. Ehelyett mit csinálunk? Idióta háborúk és marketingversenyek folynak, felesleges szemetet gyárt a fél világ, stb.
Pedig ha valami értelmes munka folyna a bolygón, még talán a könyvtárosnéni hiánya sem lenne olyan nagy baj.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#13) hcl válasza wdtv (#5) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szükség az lenne, csak még az igény sincs meg rá, nem hogy az alapanyag...

@csibe1 : Na ez a másik világmarhaság. Ez a fajta fejlődé, növekedés egyszerűen nem fenntartható, pláne hosszútávon.

A legszembetűnőbb jele az IT-piac. Csinálunk egy terméket, és nem a következő jobb jön, hanem kidobáljuk 25 változatban, hogy több pénzt hozzon. Autóipar hasonlóképp.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#14) finest válasza hcl (#12) üzenetére


finest
(PH! addikt)

Nagyon egyetértek. :R

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#15) buherton


buherton
(őstag)

Üdvözöllek a kapitalista világban! :U

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, eben - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#16) hitvanyalak válasza ng0ofy (#11) üzenetére


hitvanyalak
(senior tag)

Ha a könyvtár ennyire felfejlődik, akkor baj lesz. Én rengeteget olvasok ipaden, de akár telefonon is. Mégis kiveszek köteteket a könyvtárból, pedig letölthetném őket. Nem azért, mert menő igazi könyvekkel a hónom alatt járni és nem is azon okból kifolyólag, hogy elmondhassam tag vagyok. Azért járok könyvtárba mert megyek valahova, vagyok valahol és szeretek ott lenni, emberek még ha idegen emberek között is. Szükségem van fizikai ingerekre, hogy érezzem, élek. Ez is csak egy apró lépés egy Surrogates-szerű világ felé... A könyvtárnak tényleg fejlődnie kell, de az információáramlás fejlettsége nem egyenlő a gépesítéssel szerintem. Másrészt a könyvtárosok képzettségének hiányát nem igen válthatja ki egy gép, ami nem ad információt, csak egy folyamatot végez el. A katalógus-számítógépekkel semmi bajom nincs. :R

Vagyok hang aminek hullámai nincsenek, másnak érthetetlenül sistereg, vagy hallhatatlan nem érint meg semmit a szívben, vagy az agyban és mégis vannak mérők, miket dallamai meglendítenek.

(#17) hitvanyalak válasza hcl (#12) üzenetére


hitvanyalak
(senior tag)

Ne is mondd!
Amikor legelőször csak a fogadógépet láttam meg, arra gondoltam, hogy el kéne vágni a vezetékeit. Primitív, barbár villanás volt, persze hasztalan is lett volna.
És nyilván nem a könyvtárosokon van a hangsúly, de nekem pont ők voltak akiknél ez kirobbant. Amúgy mindezektől függetlenül, a háborúkra stb. reagálva, tényleg lenne rengeteg lehetőség, de amíg nem származik valakinek haszna belőle addig sajnos...

Vagyok hang aminek hullámai nincsenek, másnak érthetetlenül sistereg, vagy hallhatatlan nem érint meg semmit a szívben, vagy az agyban és mégis vannak mérők, miket dallamai meglendítenek.

(#18) havasa


havasa
(senior tag)

Ha nem kellenek a gépek, miért van telefonod, régen a lovasfutárok vitték az információt és sajnos az ő munkájuk is megszűnt. Ezernyi példa lenne még. ;] Komoly szűklátókörűségről tesz tanúbizonyságot az írás.
Fenntartható fejlődésről hallottál már?

Commodore 16 Hyper-V cluster

(#19) apóka válasza havasa (#18) üzenetére


apóka
(fanatikus tag)

"szűklátókörűségről tesz tanúbizonyságot az írás"

Lehet, hogy te nem látsz a sorai közé....

Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004

(#20) hitvanyalak válasza havasa (#18) üzenetére


hitvanyalak
(senior tag)

Szerintem nem olvastad végig. Benne van, mennyire szeretem a technológia vívmányait. Valamint ha egy ennyire földöz ragadt példát írtál, szeretném megemlíteni, hogy a futárszolgálatok virágkorukat élik és a posták sem nagyon tűntek még el. Alapvetően pedig az írás lényege az volt, hogy saját gondolataimat kifejtsem, miszerint sajnálom, hogy az ember a saját kárára gépekkel helyettesíthető. És ebben igazad van, mert a szűklátókörűségem az embert látja a központban. :R

[ Szerkesztve ]

Vagyok hang aminek hullámai nincsenek, másnak érthetetlenül sistereg, vagy hallhatatlan nem érint meg semmit a szívben, vagy az agyban és mégis vannak mérők, miket dallamai meglendítenek.

(#21) hcl válasza havasa (#18) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Fenntartható fejlődésről hallottunk, csak még senki sem látta. Legalábbis itt ami folyik (nagyvilág) az még csak-csak fenntartható, mert valahogy döcög, de hogy fejlődés lenne, azt kétlem :(

@hitvanyalak : Az a baj a háborúzással, hogy mindenkinek jobb lenne tőle, ha nem lenne (még a pénz-érdekcsoportoknak is), legalábbis hosszútávon, csak aki ezen változtathatna, az leszarja.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#22) vanye válasza hcl (#21) üzenetére


vanye
(senior tag)

Valóban. Lózungnak azonban tökéletes. Mint a "lifetime learning" kis hazánkban.
Azzal viszont vitatkoznék, hogy a háború mindenkinek rossz. Történelmi ismereteim szerint a háborúk legtöbbször gazdasági érdekből robbannak ki. Arról nem is beszélve, hogy nem csak az erőforrások feletti gyakorlatot lehet ilyenkor érvényre juttatni, hanem bizony el is lehet passzolni pár tonna fegyvert. A következményként szétbarmolt infrastruktúra újjávarázsolásának zsíros biznisze pedig már csak hab a tortán.

[ Szerkesztve ]

Stern des Südens!

(#23) hcl válasza vanye (#22) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igen ám, de mekkora piacok nyílnának meg, ha a jelenleg sínylődő tömegek fogyasztókká válnának? :)

Csak annyi, hogy a háborúkényelmesebb a jelenlegi pénzhatalomnak, mint változtatni. Hogy közben szétromboljuk a bolygót, az addig nem érdekli őket, amíg nem az ő yachtjukat sodorja el a hurrikán.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#24) azbest válasza hcl (#12) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

hát ja... a cégtulajdonos számára optimális teljesen automatizált és minimum költségű termelés velejárója, hogy gyakorlatilag csak a cégtulajdonosnak lesz pénze vásárolni... kihal a pénz körforgása. Talán azért van háborúra programozva az ember... teremtés helyett a pusztítás majd újra építés körforgását játsszuk. Csak az a hiba, hogy közben elpusztul minden rajtunk kívül a hozzáállásunk miatt...

(#25) hcl válasza azbest (#24) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Valami ilyesmi... A legtöbb pénz már most kezd megragadni bizonyos helyeken, ezért nincs sehol.
(Nincs pénze a USA-nak, nincs pénzünk nekünk, még nálunk is kevesebb van Afrikában... és ahogy egyre kevesebb lesz szabadon, egyre kevesebből kell majd a világ maradékának megélnie... Elég vad elmélet, mi? :) )

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#26) finest válasza hcl (#25) üzenetére


finest
(PH! addikt)

Ez nagyon. :DDD

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#27) vanye válasza hcl (#25) üzenetére


vanye
(senior tag)

És akkor tegyük még hozzá azt, hogy ezeknek a pénzeknek a nagy része annak ellenére virtuális pénz, hogy a különféle bankszámlákon nagyon is valóságos számjegyekből tevődik össze... Ellenérték nincs mögöttük, persze hogy is lenne, hisz a pénzügyi szektor nem gyárt semmit. Pénzen kívül természetesen.

Stern des Südens!

(#28) finest válasza vanye (#27) üzenetére


finest
(PH! addikt)

A bankhitelek ellenértékét annak a befektetésnek a nyeresége adja, amire felveszik őket. Manapság ez az országok GDP-je az államok szintjén. Arra a hitelre, amit te fedezet nélkülinek gondolsz, meg azért van szükség, mert a gazdaság fejlődéséhez sokkal több pénz kell, mint amire a bankok trezorjában fedezet van. Nem is lenne ezzel semmi gond, csak a az arányok piszkosul elcsúsztak.

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#29) vanye válasza finest (#28) üzenetére


vanye
(senior tag)

Én itt elsősorban a Soros-féle pénzszerzésre gondoltam. Shortolás és társai. Az, hogy egy bank több hitelt kínál, mint amennyire fedezete van, az pedig eléggé bevett dolog.

Stern des Südens!

(#30) hcl válasza finest (#28) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

és @vanye :
A bankhitel fedezeteként gondolt befektetés nyeresége nem feltétlen létezik, amikor a hitelt kihelyezik.

"Arra a hitelre, amit te fedezet nélkülinek gondolsz, meg azért van szükség, mert a gazdaság fejlődéséhez sokkal több pénz kell, mint amire a bankok trezorjában fedezet van"
ezzel már magában baj van. Nem lehet olyasmire építeni, ami nincs, márpedig ez pont ezt tételezi fel.
Nem véletlenül lett itt nagy hitelválság.

Írok én erről egy személyes posztot szerintem pár héten belül... :)

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#31) finest válasza hcl (#30) üzenetére


finest
(PH! addikt)

Nincs a világon annyi arany, ami fedezete lehetne a világgazdaság pénzigényének. Természetesen lehet rá építeni, Amerika felfedezésével kezdődött a nagy bankházak története, sokba került és nagyon kockázatos volt egy-egy amerikai expedíció finanszírozása, de óriási hasznot is hozott, ha visszatért.

Nézz rá a blogomra, talán az első bejegyzés pont az IMF válságáról szólt, a világgazdaságban évtizedek óta nincs konjunktúra. A válság nem új keletű, és mindenki tudja, h jön, azt is lehet tudni, h nem is oldódott meg. Nem a hitelezéssel van gond, hanem a hitelek feltételeivel.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#32) hcl válasza finest (#31) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"Nem a hitelezéssel van gond, hanem a hitelek feltételeivel."

Fedezet nélküliség, és felelőtlenség, hogy nem volt eléggé szigorúan szabályozva, hogy csak úgy lehessen kiadni pénzt, hogy a kihelyezett pénz tutira visszajöjjön.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#33) vanye válasza hcl (#32) üzenetére


vanye
(senior tag)

Sőt, egy idő után már mindenki tudta, hogy ez egy lufi, de mert iszonyat pénzeket generált, s mert mindenki csinálta, így az összes versenyző (Lehmann Brothers-től kezdve az összes Wall Street-i bankház és biztosítótársaság) addig üzemeltette a pénznyomdát, amíg a dolog ki nem fulladt.

Stern des Südens!

(#34) degu válasza vanye (#22) üzenetére


degu
(senior tag)

Errol majd inkabb akkor beszelunk,ha egy taposoakna 912 db.-ra szetrobbantott! :(

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#35) vanye válasza degu (#34) üzenetére


vanye
(senior tag)

Már megbocsáss, de attól, hogy egy háború gazdasági szempontból akár jövedelmező is lehet, én még nem propagálom.

Stern des Südens!

(#36) azbest válasza vanye (#35) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

Na meg főleg azoknak jövedelmező, akik miután földig bombázzák az országot mennek újjá építeni. Az ott lakók ugyanúgy szolgák maradnak, legfeljebb már külföldi urat kell szolgálni.

(#37) Ygg


Ygg
(senior tag)

Szomorú, de sajnos erre tartunk.
Egy humánnak lehet hozzáadott értéke, de nem akarják kifizetni...
A robot meg...addig jó, míg Skynet nem lesz belőle....

(#38) degu válasza vanye (#35) üzenetére


degu
(senior tag)

*Gazdasagi szempont*?
Hm...
Nem tudom...Te ugyanezt mondanad -e annak az embernek,aki-miutan ajtot nyitottal neki-azt kezdene el ecsetelni,hogy mennyivel gazdasagosabb,es kornyezetbaratabb vegrendelet lenne reszedrol az,ha belefoglalnad,hogy a testedet az allati feherje feldolgozo uzemre hagyomanyozod?
/Bizarr,es kegyetlen...Nem? :(( /

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#39) vanye válasza degu (#38) üzenetére


vanye
(senior tag)

Erre azt tudom válaszolni, hogy meg kell nézni, az Egyesült Államok hány száz milliárd dollárt költött az elmúlt 10 évben háborús célokra. Nyilván nem azért adott ki erre annyi pénzt (amivel kisebb országokat tokkal-vonóval kilóra meg lehetne venni), hogy saját katonáinak helyre kis temetéseket szervezzen Amerika szerte. Ha tetszik, ha nem: emögött alaposan kiszámolt gazdaságpolitika húzódik, mely több szempont is figyelembe vesz, úgymint katonai jelenlét, olajmezők felügyelete stb.
Provokatív kérdésekkel pedig úgy hiszem, ez a társalgás messze nem vezet.

[ Szerkesztve ]

Stern des Südens!

(#40) nincsisbéla


nincsisbéla
(fanatikus tag)

Tetszett az írás.
Én sosem jártam rendszeresen könyvtárba, de abban egyetértek veled hogy szükség van a könyvtáros nénikre, a (nagyon) vidéki máv jegyárusra, aki megkérdezi hogy miért mész megint abba a nyüzsgő kibírhatatlan Budapöstre :)

Abban pedig egyetértek az előttem szólókkal hogyha minden egyszerű munkát robotok végeznek, akkor mit fognak dolgozni a gyengébb képességű embertársaink? Mert valamit nekik is kell!

Mentalita'

(#41) Ygg válasza nincsisbéla (#40) üzenetére


Ygg
(senior tag)

Így igaz, nem lehet mindent a célszerűségnek, hatékonyságnak, termelékenységnek, profitnak alárendelni.

(#42) degu válasza vanye (#39) üzenetére


degu
(senior tag)

Nem a kerdes volt provokativ,hanem a kijelentesed felhaborito! :(
/Errol-ennyit! /

[ Szerkesztve ]

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#43) vanye válasza degu (#42) üzenetére


vanye
(senior tag)

Oh My F***ing God! :W
Nem tudom, miért nem érted meg (vagy miért nem akarod megérteni), hogy amit leírtam, az nem a saját, privát véleményem, hanem egy sajnálatos tényállás; nem több, nem is kevesebb. Hogy még precízebb legyek: "Ez van b**meg!"
Ha egyetértenék a szemellenzős hozzáállásoddal, akkor nézőpontod szerint azt sem lehetne leírni, hogy egyes afrikai országokban bizony kőkemény népirtás folyik; hogy az araboknál nem ritka, hogy (európai szemmel pedofil férfiak) már tizenkét évesen elveszik a lányok szüzességét; hogy a Gázai övezetben az izraeliek tömegesen rombolhatnak le épületeket, ölhetnek meg civileket ha úri kedvük éppen úgy tartja. S minderről azért nem kellene tudomást venni (lásd a háborúk gazdasági jövedelmezőségét), mert téged ezek a témák sértenek, s mert meghaladják az ingerküszöbödet. Nos, jelzem: teszek én a te hamvas lelkedre, amikor igenis EZ a szar folyik jelenleg a világban.
Ha tetszik neked, ha nem.

[ Szerkesztve ]

Stern des Südens!

(#44) degu válasza vanye (#43) üzenetére


degu
(senior tag)

Hat ez erdekes deklaracio volt /b*meg/!
Amit leirtal,az nem a Te velemenyed... :F ,hanem teny?!
Eddig azt hittem,hogy amit kijelent//kimond/leir,stb az ember.-az mondjuk- a velemenye.
Lehet,hogy szemellenzos vagyok,de amikor a biztositos elkezdi ecsetelni,hogy ha megkotom az eletbiztositast,akkor mennyi penzt kap a csaladom,ha meghalok,elvesztem valamelyik vegtagomat,tartos karosodast szenvedek.stb. akkor nem azt gondolom,hogy ez teny,es tk. jo,hanem elkuldom valahova,hogy ott uzleteljen./Mindenesetre bizzar./
Lenyeg az,hogy nem egyertelmu valamit igy is nezni,meg ugy is
Kijelented valamirol,hogy tk.jo,de tk. Neked az a velemenyed,hogy...nem jo...ez most mar teljesen vilagos.Most mar megertettem! :R
/A lelkemre vonatkozo dicsero szavaidat nagyon megtisztelonek erzem,de nem erdemlem meg! En sokkal rosszabb vagyok... :DDD /

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#45) vanye válasza degu (#44) üzenetére


vanye
(senior tag)

Ha eddig azt hitted, hogy ha valaki valamit kijelent, kimond, pláne leír akkor az az éppen az adott aktust elkövető ember saját véleménye, akkor javaslom, figyeld meg alaposan kis hazánk képviselőinek megszólalásait. :DDD

[ Szerkesztve ]

Stern des Südens!

(#46) degu válasza vanye (#45) üzenetére


degu
(senior tag)

Hat ez 100 pontos,raffinalt,kerulo valasz volt! :R
/Egyebkent figyelje oket a SOTE-n egy boncmester,tepsiben/ :K

[ Szerkesztve ]

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#47) moonlight115


moonlight115
(Korrektor)

"Én jobban szeretem ha beugrom valahova és nem minden steril, csendes, funkcionális."

Ezzel én is így vagyok. Ezért is járok szívesebben a megyei könyvtár helyett - ami egy modern, kissé rideg hodály - a sokkal kisebb, családias, barátságos városi könyvtárba. Az épület régi - töredezett márványlépcsők, kovácsoltvas korlát, az egybenyíló szobákban valódi parketta - , de otthonos, és egy kis kert veszi körül. A könyvtárosok szinte minden olvasót név szerint ismernek, tudják, ki mit szeret olvasni, könyveket ajánlanak...Nem mellesleg, ha pár nappal a határidő után viszem vissza a könyveket, még csak a homlokukat sem ráncolják (egy robot még erre is képes lenne! :-), nemhogy bírság...! :D

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#49) Bicskás


Bicskás
(tag)

Jó írás, köszönjük.

Jók a hozzászólások is.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.