Hirdetés

2019. december 15., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) DudeHUN válasza Isobutane (#50) üzenetére


DudeHUN
(aktív tag)

De nem a lapgyártók nyilatozták, hanem az AMD kommunikálta a támogatást a hivatalos csatornákon. Ezt minden nagyobb lap lehozta. Még a PH is az AMD-re hivatkozva írta, hogy nem fogják tiltani, ha egy gyártó megoldja a támogatást. Aztán most mégis :/

Gamer for Life

(#52) Predatorr


Predatorr
(tag)

Na, ahogy nő az eladással az arc, úgy mennek át Intelbe. Mindenütt megírták, hogy a vezérlő a prociban van, tehát bármelyik R3xxx-t támogató lapban működne gond nélkül. Persze, ha nem akarnak új AGESA kódot, hogy eladhassák a forró 5x0 lapokat, azt mégsem mondhatják, meg az árvíz is hülyén jönne ki.Tényleg, még mindig 55nm-en készülnek a chipsetjeik?

[ Szerkesztve ]

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#53) Ribi válasza Cifu (#45) üzenetére


Ribi
(nagyúr)

A kulcs részlet az átlagfelhasználó.
Átlag felhasználó még a sata3 SSD-k között se nagyon tud különbséget tenni, nekik aztán hót mindegy a pci-e 3 vagy 4.
Ugyan így a multi gpu rendszer. Hány átlag felhasználónak van 2x vega7/2080 configja? (troll on: és mellette nem inteles configja)
Na ezért mindegy a pci-e 3 vs 4 átlagfelhasználók szempontjából. ;)

Predatorr: És úgy kúsznak elő az értelmetlen hsz-ek. :O

[ Szerkesztve ]

(#54) Predatorr válasza Ribi (#53) üzenetére


Predatorr
(tag)

Pont, ahogy írod.

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#55) Armagedown


Armagedown
(senior tag)

Melyik videokártyát fogja limitálni a pci express 3.0 sávszélessége, hogy ennyire életbevágóan fontos dolog ez?

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#56) DraXoN


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

Predatorr, DudeHUN, M.A.X.:
szerintetek, engedélyezni kéne úgy a szabványt, ha tudható, hogy nem 100% a biztos működés?
.. mert az alaplap gyártók kizárólag minőségi alkatrészekből építik az alaplapot... ha az lenne se lenne 100%, hogy mindegyik modellel megy, mások a pcie4 feltételei mint a pcie3é ... más kérdés, hogy lehetett volna "feltétel", hogy a 4x0 alaplapok már mondjuk a pcie4 feltételeinek is meg kellet volna feleljenek kötelezően (bár tesztelni akkor még nehéz lett volna processzor hiányában, illetve, drágíthatta volna az alaplapokat az esetelegesen drágább vezetékezés miatt).. mert lehet a vezetékszám nem változik, de jobb árnyékolás kell és kisebb ellenállás pcie4hez a magasabb adatközlő frekvencia miatt (az órajel továbbra is 100Mhz, ne ez tévesszen meg, egyszerűen szélesebb sávon kommunikál)...

de nem hiszem, hogy bárki ebből jelentős hátrányt szenvedne, hogy nincs pcie4 ...

ami mondjuk nekem nem tiszta, hogy amd csak a jelenleg fogalomban levő lapoknál nem engedi majd a pcie4et, vagy esetleges új tervezésnél (ha készülne ilyen) se engedné működni?
mert annyira nincs szó b550 chipsetről, hogy lehet nem is lesz olyan.. akkor marad helyette továbbra is az x470 és b450...

The human head cannot turn 360 degrees... || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB || LG v20

(#57) Ribi válasza Predatorr (#54) üzenetére


Ribi
(nagyúr)

Az alaplapot tervezték x sávszélre, majd egészen nyilvánvaló, hogy pontosan ugyan olyan stabilan működik majd dupla sávszéllel is. Hiszen a nyák tervezés az egy kókler szakma, a program behúz mindent oszt csókolom. Ja és persze a pci-e 5.0 is ugyanúgy megy rajta hiszen ... pont ahogy írom... :U

(#58) joysefke


joysefke
(veterán)

This is an error we are correcting. Pre-X570 boards will not support PCIe Gen 4. There's no guarantee that older motherboards can reliably run the more stringent signaling requirements of Gen4, and we simply cannot have a mix of "yes, no, maybe" in the market for all the older motherboards. The potential for confusion is too high.

When final BIOSes are released for 3rd Gen Ryzen (AGESA 1000+), Gen4 will not be an option anymore. We wish we could've enabled this backwards, but the risk is too great.

AMD

Az aláhúzásokat én raktam bele...

Tehát a képlet egyszerű:
Hurráomtimista kommunikáció az AMD részéről ( a la működnie kellene.., valószínűleg működni fog..), majd miután szembesülnek vele, hogy az alaplapgyártóknak mégsem sikerült a régi lapokon konzisztensen jól megoldani a PCI foglalatok fizikai huzalozását úgy hogy azok PCI-E 4 képsesk legyenek, kénytelenek visszatáncolni.

[ Szerkesztve ]

(#59) AAAgold válasza DudeHUN (#51) üzenetére


AAAgold
(senior tag)

Inkább tiltsák mégis, ha azt látják, az előzetes várakozásokkal szemben mégsem annyira kompatibilis a dolog...

"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."

(#60) Abu85 válasza wwenigma (#43) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Az AMD a forrás. Adtak ki egy belső közleményt a médiapartnereknek.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#61) rumkola


rumkola
(veterán)

azért mire a pci 3.0 megszarták az se volt semmi :D

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=rumkola

(#62) eldiablo válasza Predatorr (#52) üzenetére


eldiablo
(addikt)

14nm a csipszet, pont mint az Intel processzoroknál. ;]
Jó példa erre az MSI, hiába a support, ha kotvány szar a lap, kispórolják amit csak lehet és máris bukó a kompatibilitás. Ez pont nem az AMD hibája. Ugyan ezen az elven hiába a PCIE4.0 vezérlő, ami mehetne elméletben a régebbi lapokba, ha a lapgyártók megint csak trógerkedtek és nem megfelelő minőségűek a vezetősávok.
Zsugorodik a PC piac ezért muszáj kevesebbet többért adniuk.

9900K & 3900X

(#63) aginor válasza Alogonomus (#40) üzenetére


aginor
(addikt)

Pont ne a Gigabyte-ot magasztaljuk szerintem. Nálam totálisan feketelistán vannak a fos minőségű termékeik, vagy támogatásuk miatt.. ;)
A döntés valamennyire még érthető is, még ha és jobban is szerettem volna, hogy az x370-es lapom megkapja ezt a feature-t, hátha egyszer lesz haszna. :U

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#64) DudeHUN válasza DraXoN (#56) üzenetére


DudeHUN
(aktív tag)

Azokon a lapokon ahol működne igen. Nem hiszem, hogy ez az elmúlt 1-2 napban derült volna ki, amikor már jöttek ki BIOS-ok egyes lapokhoz. Azt nyilván a lapgyártó is tudja melyik alaplapok teljesítik a feltételeket.
Üzletileg nem éri meg, mert csak a felsőkat vinné. Ott meg vegyél inkább X570-et. Egy B350 vagy B450 esetében szvsz senki nem számított rá. De egyes X470, X370 képes lehet stabilan kiszolgálni a szabványt.

Gamer for Life

(#65) SECTORnooB válasza arn (#3) üzenetére


SECTORnooB
(addikt)

Meg tudnád mondani, hogy szám szerűsítve mennyire van túl árazva?
Akinek szüksége lesz a 4.0-ra és a 12-16 Ryzenre pont lefogja szarni, hogy most valamivel több pénz lesz mint az X470. Inkább örül, hogy ezen a teljesítmény szinten nem 100e az induló lap ár.
Aki meg kisebb CPU-GPU párossal operál annak meg tök felesleges az 570. :U

(#66) wwenigma válasza Abu85 (#60) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Köszönöm.

Nekem 1.0.0.2 agesa BIOS alatt van gen4 támogatás, ergo végleges, ha lesz eszköz ami kihasználja lehet mérni. De igazat adok nekik, valszeg alaplapgyartok nem akarták bevállalni a tesztelést....

Aginor: semmi baj velük. :)

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#67) Dragon3000 válasza wwenigma (#66) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Vagy csak az alaplap gyártók kis nyomást gyakoroltak az amd-re, hátha többen váltanak x570re. Igazából a felhasználók nagy többségének ez nem lesz gond.

(#68) aginor válasza wwenigma (#66) üzenetére


aginor
(addikt)

Azért tudnék mesélni.. ;)

[ Szerkesztve ]

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#69) arn válasza Isobutane (#50) üzenetére


arn
(nagyúr)

Siman cserelnek x570re... venti nelkul, meg nem 2x aron.

https://www.facebook.com/mylittleretrocomputerworld

(#70) arn válasza SECTORnooB (#65) üzenetére


arn
(nagyúr)

Majd 2x... 130 euroert vettem a tokugyanilyen kategorias lapot, amikor a 2700x megjelent. Miben lett jobb? A zorgo ventivel?

https://www.facebook.com/mylittleretrocomputerworld

(#72) Predatorr válasza DraXoN (#56) üzenetére


Predatorr
(tag)

Amikor tudható, hogy 100% biztos a működés? Vezérlő a cpu-ban, kábelek a lapban, más nem kell: ezt nyilatkozták pár hete. Amúgy persze, hogy mindegy, mert az X470-re legalább nem kell ventilátor, hogy ne főjön meg, és sem procit, sem VGA-t nem ma tervezek cserélni. Addigra (kb. 2022.) már mindenben lesz, és az Intel is kivezeti a biztonsági réseket (elméletileg). Addig felőlem mindkét cég a hajára kenheti az újításait és a vásárlók szívatását. Mert ugye Intel ua foglalat, mégis lapot kell cserélni, AM4 meg jó évekig, ahogy mondani szokták, aztán hopp, mégsem.
A lapok minősége más kérdés, hetekig bújtam a teszteket, mire olyan X470 lapot találtam, amelyben nem csak 2-4 fázist dupláztak, stb.
Hát, VGA-t/SSD-t illetően tényleg tök mindegy van-e PCI-E4.0, mert olyan VGA nincs, amelynek kéne (a Navinak sem kell), SSD sem nagyon, illetve az is csak megfőne. Megvárom, amíg az 1. vásárlók szívnak az új lapokkal (kíváncsi vagyok, hány fő meg remek házakban). Ryzenből is a 2. gen lett jó.

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#73) b. válasza Dragon3000 (#67) üzenetére


b.
(nagyúr)

Mondjuk ez érthető,elég szarban vannak mostanában a deszkagyártók.
De szerintem sem eget verő érvágás ez, főleg így hogy pár éven belül itt a 5.0.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#74) Carlos Padre


Carlos Padre
(addikt)

...és az Intel-nvidia fanboysereg egy emberként hördül fel: hogy képzelik ezt! :C

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#75) hombre[EU]


hombre[EU]
(senior tag)

It' gonna be hot

build bridges not walls

(#76) fanti


fanti
(őstag)

Ez pont nem érdekel. A fontos az, hogy a 3XXX Rizsák menni fognak B450-ben is, a PCIE 4.0 meg eszköz hiányába számomra totál fölösleges.

Pedig használok Samsung PM961 1TB M.2-es SSD-t is, de még az sem tudja a 3GB/s-ot túllépni, akkor meg?
Soha nem a szekvenciális olvasás/írás limitálja az SSD-ket, és egy Intel 730-as 480GB-os SSD-hez képest alig érzékelek valamit a mérések szerint 5x olyan gyors PM961-essel....akkor meg?

(#77) fanti válasza abridabri (#42) üzenetére


fanti
(őstag)

Pontosan egyetértek Veled!

(#78) DraXoN válasza Predatorr (#72) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

pont ez a baj, a vezeték az alaplapban van... nem biztos, hogy rendelkezik a megfelelő paraméterekkel, hogy elbírja a pcie4-et kellő stabilitással.

pl. hálózati kábelekből, lehet tudsz gigabitet kipréselni cat5 kábelen (ha rövid) de az csak 100Mbitre való ("hivatalosan").. cat5e kábel kell a gigabithez (vagy cat6)... sima cat5 kábelen ha megy is a gigabit lehet nem lesz stabil...

pedig mindkettő csak kábel... (de más a "felépítés")

The human head cannot turn 360 degrees... || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB || LG v20

(#79) arn válasza DraXoN (#78) üzenetére


arn
(nagyúr)

Belerakjak pcie3 default opcioval a pcie4et, nagy kaland... a tuningra sincs garancia, megis benne van.

https://www.facebook.com/mylittleretrocomputerworld

(#80) Isobutane válasza arn (#79) üzenetére


Isobutane
(tag)

A PCI-E egy szabványosított dolog, a tuning nem. Alma és körte.

Why did the integer drown? - Because it couldn't float.

(#81) arn válasza Isobutane (#80) üzenetére


arn
(nagyúr)

Arra vonatkozott, hogy beleteszik, de nem vallalnak garanciat a mukodesere... Legkozelebb majd a ddr4 3200hoz is uj alaplap kell.

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/mylittleretrocomputerworld

(#82) wwenigma válasza arn (#81) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Almát a körtével? Te tudod mi a különbség a Gen3 és a Gen4 között? Roppant módon kétlem de segítek. Mintha a DDR4-3000 helyett a DDR4-6000 -et támogatná.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#83) arn válasza wwenigma (#82) üzenetére


arn
(nagyúr)

tudom, de itt a kartyafoglalatrol van szo, es a nyakrol - nem a kontrollerrol, az a prociban van. epp ahogy a memkontroller is (nem a laptol fog fuggeni, hogy mennyin tudod hajtani). nem minden esetben mukodne, de az elso kartyafoglalat es a m2 ssd tobbnyire igen, a tobbi foglalat a chipseten keresztul erheto el.

a betabiosokba biztos csak viccbol kerult bele, annyira nem lehetseges. elfogadom, hogy bizonyos esetekben nem stabil - tegyek opcionalissa. de hogy egy esetben se mukodne, azt egyszeruen nem hiszem.

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/mylittleretrocomputerworld

(#84) wwenigma válasza arn (#83) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Pont arról szólt az amd közlemény hogy a működése kétséges . A memória példám ugyanúgy működik, ha nincs felkészítve a drotozas akkor az is vagy vagy alapon fog menni...

Egyébként aki háborog, majd megnézhetjük mit vesztünk vele, van kiadva nem béta BIOS Gen4 támogatással.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#85) arn válasza wwenigma (#84) üzenetére


arn
(nagyúr)

most kb semmit, kesobb az ssd nem tudja magat kifutni, sorban erkeznek a gyorsabbak.

https://www.facebook.com/mylittleretrocomputerworld

(#86) Duracellm...


Duracellm...
(veterán)

Inkább ezért ezért kapjon most savat, mint azért, mert valaki rápróbált, de kinyírta a 4.0-ás eszközt, az ingyen-kapott-feature. :U

[ Szerkesztve ]

(#87) morgyi válasza Abu85 (#17) üzenetére


morgyi
(veterán)

Milyen szinten nem megy? Nem megy 4.0 sávszélességen vagy egyáltalán nem megy? Mert ha csak a 4.0 sávszélessége alatt de a 3.0 sávszélesség felett működne már jól járnának sokan. Persze nem szabványos, de láttunk már ilyet

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#88) wwenigma válasza arn (#85) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Emberi árba egy darabig nem félek hogy elérhető lesz. Az újonnan bemutatott SSD-k titka nem csak az hogy Gen4-es csatin megy hanem a nagy kapacitás is és ezért képesek több memória chipbe párhuzamos írással elképesztő sebességre.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#89) SECTORnooB válasza arn (#70) üzenetére


SECTORnooB
(addikt)

Van esetleg valamiféle releváns adatod az árakkal kapcsolatban, vagy hasraütés szerűen nyomod?
Létezik halandó ember aki lekkomunikált esetleg 1 tesztet is a zörgő ventiről?
Szubjektív kinek milyen felszereltségű lap kell.
Még jó hogy választhat az ember.

[ Szerkesztve ]

(#90) Yany válasza SECTORnooB (#89) üzenetére


Yany
(addikt)

Hát, nyilván még senki nem tudja, hogy mennyire zörögnek, azt pláne nem, hogy meddig bírják, de azért mindannyian láttunk már ventilátorokat és senkit nem lep meg az a megállapítás, hogy az egyik leggyakrabban cserélt alkatrész a gépben... MERT MOZOG. Az a kis chipset venti pedig általában igen gyorsan. De ami a leginkább aggaszt, az az, hogy az alaplapgyártók elég nyilvánvalóan tartanak az arnhoz és enyémhez hasonló emberek tapasztalati fenntartásaitól, "design" címén szénné takarják szerencsétlent, hogy még az a hatásfok is, amit kiszenvedhetnének magukból, az is lenullázódjon. Néztétek már ezeket a bordákat? Te atyaúristen! Nekem nem kicsit háborog a gyomrom a lapokra nézve, pedig többnyire mértékletesen szoktam az újdonságokhoz közeledni akár szektipcizmust, akár optimizust tekintve. Most egyszerűen fáj, hogy ez a venti mennyire belepiszkít az évek óta tervezgetett cserémbe és most nem tudom még, hogy mit teszek. Csak a sz@ros ventik miatt. És aki jön azzal, hogy dehát az x470, vagy hogy jó lesz ez ventivel is... az nagyon nem érti, hogy mi a gond. És eszméletlen boldog leszek, ha 5 év múlva rámcáfol az összes piacra dobott alaplap, hogy még mindig szépen mennek a ventik, de ugye addigra nekem már lesz gépem... vajon mi? (szóljatok, mert én még nem tudom, pedig az x570 rajtjáig _tudtam_).

Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#91) SECTORnooB válasza Yany (#90) üzenetére


SECTORnooB
(addikt)

Egyfelől érthetőek ezek a fenntartások,de ne ítélkezzünk előre...
A másik,hogy még van 2db 12cms ventim a "családi" gépbe röpke 13 éve ugyan úgy teszi a dolgát, még a Raidmax Ninjába gányolta bele a gyártó....

[ Szerkesztve ]

(#92) Yany válasza SECTORnooB (#91) üzenetére


Yany
(addikt)

A 12-eseket ne hasonlítsuk a kis vinnyogókhoz. Igaz, azóta sok víz lefolyt a Dunán, de már (ahogy írod is) a régi 12-esek is egész más ligában fociztak, mint a chipset ventik. Bízzunk benne, hogy a mostaniak "eltanulták" a nagy ventiktől, hogy miért mentek sokáig. (ahogy korábban valahol írtam, nekem is kezdetek óta forog egy 14-es TR venti az Archonon, azóta is hangtalanul suhan. De a NAS-omban, és a korábban a régi gépeimben is kizárólag ezek a kis dögök hullottak szét. Mind. Kivétel nélkül. Max 2-3 évet bírtak (pl. a nasomban).

[ Szerkesztve ]

Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#93) ScomComputer


ScomComputer
(őstag)

Az x570 start a jövőhéten lesz már töltődnek fel a raktárak... ;)

(#91) SECTORnooB: majd meglátjuk,milyen lesz a kis pörgettyű....de ahogy írtad is én kb. le...rom.... :D

[ Szerkesztve ]

(#94) Dragon3000 válasza arn (#83) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Értelmezte azokat az információkat, amiket az elején közölt még az amd? Le volt írva, hogy nem mindegy milyen távol van a foglalat a cpu-tól és itt nem az számít, hogy a két foglalat között van-e 5cm, hanem, hogy az érintkezőket összekötő drót milyen hosszú és még ennek a minősége se mindegy, mert a pci-e 4.0 dupla akkora frekvencián kommunikál, mint a PCI-e 3.0.

(#95) AAAgold válasza arn (#83) üzenetére


AAAgold
(senior tag)

ha a beta biosok alapján az a tapasztalat, hogy túl nagy a szórás, akkor elfogadható, hogy inkább nem engedik, mivel nem erre lettek tervezve a lapok

"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."

(#96) paperboy válasza AAAgold (#95) üzenetére


paperboy
(senior tag)

Processzorok hiányában túl sok tapasztalat nem lehet még...

[ Szerkesztve ]

(#97) Dragon3000 válasza paperboy (#96) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Szerinted az alaplapgyártók nem kapnak tesztelési célra az új procikból? Szerinted csak úgy hasra ütésre készülnek a végleges biosok és nem kell tesztelni?

(#98) paperboy válasza Dragon3000 (#97) üzenetére


paperboy
(senior tag)

Szerintem is de, és szerinted tesztelnek annyit, hogy az mérvadó legyen ez esetben?

(#99) DraXoN válasza paperboy (#98) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

hónapok óta vannak tesztre ES azóta QS cpu-ik, és hozzá alfa majd beta bios kódjaik ...
ennyi idővel a kiadás előtt már rég kell lenniük elegendő tapasztalatnak mindenről.. mivel valószínű ezeket amd-vel is megosztják, így emiatt is dönthetett amd a tapasztalatok fényében a "még sincs inkább" miatt.
könnyen lehet, hogy csak alig pár alaplapon működne látszólag gond nélkül a pcie4... lehet az első tesztek pozitívak voltak, de akár az is lehet, hogy terhelés alatt derül csak ki a rendszerről, hogy nem bírja a terhelést.. és akár a melegedés hatására annyit változik a vezetékek fizikai paramétere, hogy akkor már nem volna stabil a pcie4... köztes skálázódás nem lehet, vagy ez, vagy az.. nem tudom pcie4nek milyen szintű a hibajavítása (ha van egyáltalán neki), de ha nincs akkor elég 1-2 bit hiba és már "vége".. ha van is hibajavítás akkor se mehet úgy, hogy azzal bekalkulálva "stabil" (nem, nem stabil ha a hibajavításra épít a kapcsolat működőképessége).

The human head cannot turn 360 degrees... || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB || LG v20

(#100) janeszgol válasza DudeHUN (#51) üzenetére


janeszgol
(veterán)

De azt sem írták, hogy támogatni fogják. A lapgyártókra bízzák. De elejét vették inkább a lehetséges lejáratásnak és pereknek.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD | Akinek nincs a háztartásában minimum egy Lumia, az annyit is ér - Lázár után szabadon

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.