Hirdetés

2019. október 16., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) fene_vad


fene_vad
(senior tag)

koszi Guga:)

nekem a kockacukrot a Brian-bol vett idezet jelentette:)

(#2) guga


guga
(Közösségépítő)

Üdv! Köszi :D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#3) Füleske


Füleske
(őstag)

Érdekes írás.
Ha van 40 perced nézd meg ezt a filmet. Érdekelne mi a véleményed erről.
[link]

(Ez a vallásról szóló rész , de a többi részben is érdekes dolgok vannak , pl. az általad említett pénz vagy a bőr alá ültetett chip szerepe)

(#4) Vakegérke

Köszönöm szépen, hogy megtetted. Magvas írás, le a kalappal. A cím pedig jó, legalábbis nekem megfelel. :K

"A világ nagy vallásai és az azokból szerteágazó, levált, kivált, módosított, átdolgozott, kirekesztett, megbélyegzett, üldözött, támogatott, kikiáltott, kőbe vésett, vérbefagyott hitek mind egy helyen futnak össze. Isten kezében."
Tudod, hogy a muzulmánok létszáma a legnagyobb a világon? Igazhívőnek nevezik magukat. Hazudnának? Nem hinném, hogy az idézet olvastán bőszen bólogatnának. És ez csak egy vallási csoport a sok közül, amely Istent nem ismeri el.
Isten, Allah, Yehova, Devla...
Én egyszerűen fogalmazok. Bár Istent is emlegetni szoktam imitt-amott, de általában az Úr kifejezést használom. Belefér még a Mindenható is.

"Mikor az ember teste elhal, a lélek elszáll belőle, akkor a valóság előtt találja magát. Mindegy, hogy ki miben hitt előtte, mit hirdetett, gondolt, mi szerint élt. Nem sok tölcsér van, hogy minden lélek más irányba tartson, a tölcsér egy helyre vezet bennünket."
Ezt én is úgy tartom igaznak, ahogy megfogalmaztad.

"Elszomorító hallgatni, olyanokat, hogy én már ekkor s akkor megtértem, ennyit adakoztam, a gyülekezetben szolgálok, az énekkar tagja vagyok..."
Részemről önfényezésnek, dicsekvésnek tartom.
"Mindenkinek más a célja vele, de egyértelmű, hogy nem azért járnak gyülekezetbe, és teszik ezeket a dolgokat, hogy a pokolba kerüljenek."
Talán még az is egyértelmű lehet, hogy hitbéli tevékenységükkel óhajtjanak jegyet venni a mennyek országába tartó vonatra.

"Fájdalommal is bünteti...", stb.
Eretnek dolgot mondok, egyébként nem először. Ha egyszer tisztességesen élek, elvárom, hogy ne ártson nekem senki, ne büntessen, és ne fenyegessen. Attól, hogy nem borulok hasra a sok istenség egyike előtt, még nem szidom, és nem vagyok ártalmára.
És ha már Istent imádom vallásos buzgósággal, nem kell félnem, hogy Allah, vagy egyéb istenség megbüntet azért, hogy imádatom nem ő kapja?
Minden vallást tisztelek, de képtelen vagyok pusztán fenyegetettség, még rosszabb esetben büntetés miatt behódolni bármelyiknek is. Korbáccsal félelmet lehet ugyan kelteni, de nem lehet tekintélyt kivívni.

"Fontos-e az igazság? Fontos, hogy az-e?"
Hogyne lenne fontos. Vallási értelemben viszont jó kérdés, hogy létszámtól függő-e valamely istenség hívőinek igazsága. Ha igen, akkor Allah szélesen mosolyoghat. Ha nem, akkor milyen alapon kérdőjelezzük meg egy párszáz fős egyház igazságát?

"Csak az igazságot nem ismerik, igaz Istenük nincsen."
Egyszerűen felfuvalkodottak, fejükbe szállt a dicsőség. Ám ha senki sem csodálja őket, akkor kipukkadnak, mint a lufi.
Ismét eretnek leszek. Tegyük fel, hogy holnaptól senki sem tiszteli Istent, a papok ledobják a reverendát, és elmennek kapálni, buszt vezetni, szóval melózni. Ha nem létezik hit, attól még "életben marad" Isten?
Azért ne feledjük ám, hogy az egyház rákényszerítette a vallást csóró pórnépre, miközben a papok munka nélkül vagyonosodtak a hívők rovására. Isten nevében gyilkolt Pizarro és Cortez is. Vagyon, hatalom, persze Isten nevében. Szóval jól jött Isten azoknak, akik gyarapodni, korbácsolni, ölni akartak. Most Isten bocsájtsa meg amit mondok: hivatkozhattak volna a gyevi bíróra is.

"Kevesebbet vásárolnak az emberek, mert nehezebben kapnak hitelt."
Először csak annyit: engem nem zavarna a bőröm alá ültetett chip. Tisztán élek, lesse aki akarja, hogy merre mászkálok. A klotyón, meg a fürdőszobában ne legyen kamera, és csókolom.
Hitel. Ránk tukmálják, ez tény. De ki kényszeríti a nyuszó-muszókat, hogy felvegyék? Önként húzzák fel a nyaktiló pengéjét, és hajtják fejüket a kosár fölé. Tényleg nem tudnak gondolkodni? Ha nincs pénzem mosógépre, arra lesz, hogy uzsorakamattal fizessem ki?
Kevesebbet vásárolok, ez tény. Az "átkosban" kiszámítható volt az életem, most nem győzök lavírozni, hogy egyáltalán megéljek. Az "átkosban" hitelre vásárolgattam, ma már eszemben sincs hitelt felvenni. Én gondolkodom, tehát nincs adósságom. Na most vagy én vagyok túl okos, vagy a szupi hitelekre ráharapók túl buták. Vagy éppen szabad préda a kiszolgáltatott lakosság...
"Nem lesz munkahely, nincs miből fizetni a részleteket, elveszik az autót s a lakást, családok utcára kerülnek."
Sajnos így lesz. Nem folytatom, nem akarok bírálni senkit, nem akarok politizálni sem.

"Meghallja lassan Isten szavát, aki ha megnyomorítja, utána fel is segíti."
Nem vagyok gőgös, sem felfuvalkodott, nem vagyok a pénz rabja. Gazdálkodom, pazarlás kizárt. Vehetem úgy, hogy Isten nem tud megnyomorítani?
No persze megeshet, hogy kirúg mindenható munkaadóm. Tuti nyomor. Rászolgáltam? Mondom, hogy tisztán élek, nem? De igen, mondom.
Jó, szóval másokat nyomorít meg Isten. De minek? Hogy jóságát bizonyítva felsegítse őket? Hogy hívőket szerezzen?

"Nejem tanított egy második kerületi iskolában, azt hiszem katolikus iskola, vallásra nevelték a gyerekeket. Többször látta a kukába dobni a bontatlan szendvicset, hogy pfúj ezt útálom, nem szeretem. A nejem, ha megéhezett, csak be kellett nyúlni órák után a padokba. Mindegyikben ott voltak az érintetlen sonkás szendvicsek.
Ki fogja ránevelni ezeket az embereket a helyes magatartásra, ha így nőnek fel?
Milyen értékrendjük lesz felnőtt fejjel?
Ezt csak egyedül Isten képes elérni, ha megtöri, eltiporja, megalázza, megnyomorítja őket, másképp nem megy."

Ez a rész nem rímel az adósság örvénybe kergetett csóró emberek esetével. Látod, ezesetben jogos a "nevelés".

"Ha Istennek fontos, hogy te megismerd az igazságot, üdvösséget kapjál, akkor ez ügyben Ő maga fog tenni, mint ahogy az én életemben is beavatkozott."
Már többször mondtam, tisztán élek. Nem ártok még a légynek sem, és ezt vedd szó szerint. Megfogom, kiviszem az erkélyre, és mehet dolgára, csak engem ne zavarjon.
Tisztelem Istent, de épp annyira, mint Allahot, Yehovát, meg a többieket. Hoppá, akkor még az is lehet, hogy más istenségtől kapok üdvösséget?
Ám tegye, jelentkezzen, és mutassa meg az utat, amelyet követnem célszerű. Azonban eddigi kételyeimet neki is ki fogom fejteni, meg azokat is, amelyeket itt most nem írtam le. Tehát jó nagy dumcsinak nézünk elébe.
Ha észérvekkel meg tud győzni, akkor elfogadom az általa kijelölt utat, viszont nem hinném, hogy imádója leszek. Ha segíteni akar, tegye önzetlenül, ahogy én is teszem, ha segítek valakinek.

A kockacukorhoz:
"Uram kegyelmezz, légy irgalmas az emberek irányába s vedd számba, hogy fundamentumok a porban van."
Ámen!

Tudom, nagyon hosszú hozzászólás. Ezzel együtt nem sikerült valós értéken eladnom gondolataim. Mondtál valamit, én is mondtam. Csak ez így egész más, mint egy nagy dumcsi a demizson mellett, vagy egy tábortűz lágját nézve. Esetleg mindkettő. Kojtolnánk, oszt nagyokat mondanánk, vagy nagyokat hallgatnánk. Én megérteném hangos szavaid, kimondatlan gondolataid.

Köszönöm szépen.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) Füleske válasza Vakegérke (#4) üzenetére


Füleske
(őstag)

Először csak annyit: engem nem zavarna a bőröm alá ültetett chip. Tisztán élek, lesse aki akarja, hogy merre mászkálok. A klotyón, meg a fürdőszobában ne legyen kamera, és csókolom.

Ezt nevezem én naivitásnak. Mi az hogy "tisztán élek" ?

(#6) Vakegérke válasza Füleske (#5) üzenetére

Nem ártok senkinek, nem járok lopni, az intimitáson kívül nincsen titok az életemben. Nem dülöngélek részegen az utcán, nem dobálom el a csikket, felsegítem a rászorulót a villamosra. Nem szoktam hazudni, nem akarom megszerezni más pénzét, nem kívánom meg más feleségét.
Szentéletű persze nem vagyok, de igyekszem úgy élni, hogy a végelszámolásnál minél rövidebb legyen a bűnlajstromom. Szóval tisztán élek.
Ja, és mosakodni is szoktam, júliusban meg fürödni... :K

Miért ne jöhetne az a chip? Ahogy guga leírta, számtalan személyes papírt, kártyát kiválthatna. Az sem érdekel, hogy valahol figyelnék, hogy merre járok.

Mod: Na persze ha szembeköpve a tükörképem bűnöző életmódra váltok, nagyon fogok tiltakozni ellene.

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#7) Füleske válasza Vakegérke (#6) üzenetére


Füleske
(őstag)

Honnan veszed hogy ezek a tulajdonságaid számítanak a chip készítőinek ? Ők emberek , azt tesznek a chipbe amit akarnak illetve mondanak nekik. Illetve amiért MEGFIZETIK őket.
Neked is ajánlom a fentebb említett filmet , az első rész a vallásról szól , aztán a háborúkról és végül a pénzről és a chipekről. Mondjuk neked ez elég meredek szerintem.

(#8) Füleske válasza Vakegérke (#6) üzenetére


Füleske
(őstag)

"Védekezhetsz a bőr alá ültethető chip ellen, sőt kell is, mert ez az egyetlen út marad a pokol elkerülésére, s aki nem hajlandó magát alávetni, azt terroristának fogják titulálni.
Aki a bélyeget fölveszi, az Antikrisztus magának elpecsételi."

Ez a lényeg guga írásában a chipről szvsz , a többi inkább irónikus.

(#9) Vakegérke válasza Füleske (#7) üzenetére

Megnéztem a filmet.
Mint fentebb említettem, nálam az Úr nem egyezik egyetlen istenséggel sem. Ami pedig a film mondani valóját illeti, - hogy is mondjam - lepereg rólam. Nem befolyásol. Nem leszek vallást tagadó, és nem leszek napimádó.
Maradok egy senkinek sem ártó szürke egérke, aki azért hisz az Úrban.
"Mondjuk neked ez elég meredek szerintem."
Ezt hogy értsem? Tuti nem bántani akarsz, csak nem világos, mire utal mondatod.

Ami pedig a chip-et illeti, egyszerűsítsünk.
Tegyük fel minden sarkon megállít a rendőr, és igazoltat, hogy kiszűrje a zsiványokat. Állok elébe, legalább megszűnik(?) a bűnözés.
No most a chip például egyértelműen elárulta volna, hogy kik voltak jelen a móri mészárlásnál. Pusztán az aktivitásuk különbözőségét kellett volna megállapítani, nem pedig hallgatni hazugságaikat, hogy én ott sem voltam.

Engem nem zavarna a tény, hogy minden lépésem figyelik.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#10) Füleske válasza Vakegérke (#9) üzenetére


Füleske
(őstag)

Pont arra értettem a "meredeket" amit írtál róla. Lepereg rólad. Nem befolyásol , mert gyökeresen mást hiszel. Nem fogadsz el más alternatívát , mint amit eddig hittél.
A chippel kapcsolatban nem a bűnözés , a terrorizmus a lényege a chipnek , de ez benne van a film 3. részében. Ha megnézted azt is tudod mire gondolok.
Megszűnne a bűnözés ? Nem. A móri gyilkosság a pénzért ment. A pénzt azok gyártják akik a chipet. A háborúkat azok csinálják akik a chipet. Nem folytatom , ha megnézted a három részt érted miről beszélek.

(#11) Vakegérke válasza Füleske (#10) üzenetére

"Ha észérvekkel meg tud győzni, akkor elfogadom az általa kijelölt utat..."
Meggyőzhető vagyok, csak ugye nem kis munka észérveket felsorakoztatni. Jöhetnek az alternatívák, de kéretik meggyőző érvekkel alátámasztani őket.
Meg akarsz győzni? Próbáld meg, nyitott vagyok.

Értem miről beszélsz. Azt viszont nem hiszem, hogy egy móri volumenű rabláshoz kamu chip-es pajtikat küldtek volna a pénzgyártók.
A pénz nem pár milliócskánál kezdődik. A nagymogulok ennyiért le sem hajolnak. Tőzsdézgetnek, országokat tesznek tönkre, ha érdekük úgy kívánja. Aztán ugye jótékonykodnak, de úgy, hogy örüljön a megajándékozott nép, miközben saját maga nyögi az ajándék terhét.
Másképp fogalmazok. A chip a minden napos bűnözés megakadályozásában, a közbiztonság szolgálatában volna hasznos.

Ám van áthidaló megoldás is. Minden ember ártatlan, amig bűneit rá nem bizonyítják. De ha rábizonyították, kapja meg azt az eltávolíthatatlan chip-et. Láthatatlan megbélyegzés, egy életre szóló ellenőrizhetőség. Lehet, hogy nem lenne visszaeső bűnöző?
Még szolid is voltam, hiszen a chip-menteseknek nyitott a sorompó, bűnözhetnek lebukásig.

Személyiségi jogok, minden francos berzenkedés. Közben nagyanyó nem mer besötétedés után az utcára menni, és még egy vadbivaly sem számolgatja a pénzét nyilvános helyen. Hogy miért? Félnek. Muszáj félniük? Pillanatnyilag igen.

Nem akarom a chip kötelezővé tételét, csak éppen nincs ellene kifogásom. Nekem nincs mitől félnem. Akinek van, az berzenkedjen nyugodtan.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#12) Füleske válasza Vakegérke (#11) üzenetére


Füleske
(őstag)

Nem akarlak meggyőzni. Miről is kéne ? Higgy azt amit akarsz. Csak elmondtam mire gondoltam a "meredek" - nél , Te kértél rá. Mást gondolunk a dolgokról , ennyi.

"Azt viszont nem hiszem, hogy egy móri volumenű rabláshoz kamu chip-es pajtikat küldtek volna a pénzgyártók."
Ezt én sem írtam , még nincs is chip bennünk, viszont Te úgy gondolod a chip után nem lenne több ilyen. Én meg azt hogy a pénz miatt igen.

Abban egyet értenék , hogy a bűnözők azonosítására használják a chipet. Így nem kéne annyi börtön , ahonnan úgyis bűnözők kerülnek ki. Elsőre lehetne szabadon engedni , adni neki még egy esélyt. Erre jó lenne a chip. (elméletileg)

(#13) Tüzi válasza Vakegérke (#4) üzenetére


Tüzi
(addikt)

Először csak annyit: engem nem zavarna a bőröm alá ültetett chip. Tisztán élek, lesse aki akarja, hogy merre mászkálok. A klotyón, meg a fürdőszobában ne legyen kamera, és csókolom.

Nem zavarna, ha tudnák, hog mit eszel, merre mész biciklizni, beteg vagy-e, vagy sem, vásárolsz, autózol, stb? Tudod az a legjobb az egészben, ha a rendszer ellen fogsz tenni (mert fogsz), akkor egyszerűen lekapcsolják a csipedet. Ezzel megszűnt a bankszámlád, a személyid, az útleveled, a jogosítványod, két szóval: megszűntél "létezni". Engem azért ez zavarna.
Btw telefonnal is nyomon követhetnek, kamerákkal is, bankkártyás vásárlással is... Csak ezekkel (egyelőre) nem tehetnek a rendszertől teljesen, csak részben függővé.
Nézd meg az 1984 c filmet :)

Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

(#14) Vakegérke

Füleske: Szóval nincs probléma köztünk, csak más a látásmódunk. Ez jó.
Ami pedig a chip-et illeti, azonos véleményen vagyunk a bűnözők tekintetében, bár tartom, hogy mivel nincs titkolni valóm, elfogadom a beültetését, csak ne fájjon.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tüzi: "Nem zavarna, ha tudnák, hog mit eszel, merre mész biciklizni, beteg vagy-e, vagy sem, vásárolsz, autózol, stb?"
Tényleg nem. Élem az életem, leskelődjön utánam bárki, aki csak akar. Gyakorlatilag nem tenném meg, de elméletileg akár üvegfalak mögött is élhetnék, nem zavarna.

Kenőmájas szendvics, utána bicajjal az Örsre, meg vissza, közben krákogok, mert náthás vagyok. Közben beugrom fél kiló paradicsomért egy zöldségeshez. Az útba eső autószalon kínálatát megcsodálom, közben lemondóan sóhajtok.
Most mondd, mi a fene ebben a titok?

"Tudod az a legjobb az egészben, ha a rendszer ellen fogsz tenni (mert fogsz), akkor egyszerűen lekapcsolják a csipedet. Ezzel megszűnt a bankszámlád, a személyid, az útleveled, a jogosítványod, két szóval: megszűntél "létezni"."
Valahol lemaradtam. Úgy értelmeztem a dolgokat, hogy a meglévő okmányok mellett létezne a mindent látó chip. Márpedig ha léteznek papír alapú okmányaim, azonos maradhatok önmagammal.
Ha pedig egyetlen azonosítóvá kívánnák tenni azt a nyomorult chip-et, én is hangosan ordítanám, hogy ne! Pont azért, mert manipulálhatóvá válnék mindenki.
De ha egészséges alternatíva abban, hogy pillanatok alatt azonosíthatóvá váljak, okmányok nélkül intézhessek mindent, akkor jöhet az a chip.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#15) Tüzi válasza Vakegérke (#14) üzenetére


Tüzi
(addikt)

Tezsvérem. Ku.vára nincs senkinek semmi köze/joga tudni, hogy éppen merre jársz. Ha van vaj a füled mögött, ha nincs erre ott a rendőrség. Ne figyeljen meg senki, ne tudja, hogy milyen kocsit néztél a kirakatban, ne tudja, hogy a kölöknek vettél egy micimackós dvd-t, az asszonynak meg egy csipkés fehérneműt meglepetés gyanánt, mert rohadtul semmi joga nincs, hogy tudja. Érted?

A csip pedig tartalmazni fogja az összes okmányodat, pontosan azért mert a sok hülye majd követeli, miszerint "azt nem lehet elhagyni, és nem is ázik el". Keresztben húznám át a dokin a székét ha a gyerekembe ilyet akarna belenyomni.

Ha pedig egyetlen azonosítóvá kívánnák tenni azt a nyomorult chip-et, én is hangosan ordítanám, hogy ne!
Tezsvérem. Akkor már nagyon késő lesz. Ha tetszik, ha nem, akkor már csipezve leszel. Akkor már a karod kell, mert a kisujjad adtad, és biza behúztak a csőbe.
Semmi ilyenbe ne menj bele. Legalább a gyerekeid érdekében ne.

Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

(#16) Vakegérke válasza Tüzi (#15) üzenetére

Élem a balga melósok életét. Semmi titok nincs benne. Na persze más az intimitás, abba nem hagyok betekintést.
Kukkoljon bárki, aki csak akar. Kövessenek ügynökök felhajtott gallérral, nem zavar. Jegyzeteljék csak, hogy milyen autót csodáltam meg, miféle mesés DVD-t vettem. A csipkés bugyi meg száradjon lelkükön, ha arra is kíváncsiak.

Jog, jogtalanság.
Tényleg az a legfontosabb kérdés, hogy a reggeli rántottámat ne lássa illetéktelen?
Nem lenne fontosabb az, hogy a bűnözés lehetetlenné, vagy legalábbis gyorsan felderíthetővé váljék?

Tezsvérem, pillanatnyilag elmélet ez az egész. Mire eljutunk a megvalósításig, vagyis eljutsz, én már nem élek, Neked meg nem lesz erőd ahhoz, hogy megfenyítsd a dokit, aki gyermekedbe készül a chip-et beültetni. Arról nem is beszélve, hogy addigra gyermeked döntésképes felnőtt lesz, önmaga határozza meg, hogy mit akar, Te pedig nem tehetsz mást, tudomásul veszed döntését.

Az én gyerekeim már 30 fölöttiek. Ennek értelmében csakis saját sorsomról döntök, hiszen mindketten más kerületben, saját lakásukban élik életüket.

Engem már sok csőbe behúztak, tezsvérem. Ez az egy ha cső is, legalább elméleti. Jól eldumcsizunk róla, érvelünk hasznossága, avagy ártalma mellett, de még nem létezik.

"Tezsvérem. Ku.vára nincs senkinek semmi köze/joga tudni, hogy éppen merre jársz."
Joga nincs, de bárkit felhatalmazok, hogy kövesse életem mozzanatait. Tiszta vagyok, és az is maradok.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#17) Tüzi válasza Vakegérke (#16) üzenetére


Tüzi
(addikt)

Hát jó, ahogy jónak érzed, úgy cselekedj :R

de még nem létezik.
De bizony. Többek közt az Irakban szolgáló amerikai katonákban, és már jó "sok" amerikai családban.

Az 1984-et még mindig ajánlom megnézésre, ha esetleg nem láttad volna :K

A "balga" melós pedig az egyik legfontosabb társadalmi építőkő. De hogy is mondják a Vulkániak?

Live long, and prosper I wish my tezsvér :K

[ Szerkesztve ]

Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

(#18) Füleske válasza Vakegérke (#16) üzenetére


Füleske
(őstag)

"Az én gyerekeim már 30 fölöttiek."

Szóval közel állsz a nyugdíjhoz . Mi lenne teszem fel, ha a chipet irányítók úgy gondolnák rólad nyugdíjazásod után hogy már nem vagy profittermelő , téged már ki lehet kapcsolni. Nem tudnál ellene tenni semmit. Egy hirtelen halál és utána mindenki vonogatná a vállát. Megesik az ilyen , mondanák.

(#19) Vakegérke

Füleske: Nem esne jól, ha értelemmel gondolkodom. Azonban ha érzelemmel, akkor boldogan mennék feleségem után.
Biológiai szerepem már rég lejárt. Két gyermeket nemzettem, akik immár függetlenek.
Mások védelmében viszont azt mondom, hogy az irányítás ilyetén formája elfogadhatatlan.

Tüzi: Nem cselekszem. Csak ha szigorúbb ellenőrzést kíván a közbiztonság, avagy egyszerűbb megoldást ajánl a bürokrácia, ám legyen, állok elébe.
Segíts, tudatlan vagyok. Mit mondanak a Vulkániak?
Ami pedig a filmet illeti, kíváncsivá tettél. Nem láttam, kezdhetem vadászni...

guga: Mit szólsz, Te zsivány, hova tévedtünk írásod kapcsán?

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#20) guga


guga
(Közösségépítő)

Üdv! Hosszabb válaszra lesz szükség, mint egy mondat, most viszont mennem kell földet művelni :D
Lesz egy szabad órám átolvasom, s megpróbálok lényegre törően válaszolni + megnézem a linkelt filmet is.
thx.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#21) Tüzi válasza Vakegérke (#19) üzenetére


Tüzi
(addikt)

Hosszú, és eredményes életet!

A második fele Rád már igaz (legalábbis ahogy írod), remélem az első fele még inkább az lesz. :R

Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

(#22) Vakegérke válasza Tüzi (#21) üzenetére

Köszönöm szépen. :R

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#23) Vakegérke válasza guga (#20) üzenetére

Lassan egy hete műveled azt a földet... :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#24) guga válasza Vakegérke (#23) üzenetére


guga
(Közösségépítő)

Üdv! Bocs a késésért :D

Te, ahogy önmagadat látod, s jellemzed, az alapján nem szorulsz Isten kegyelmére :D

Mutatok neked egy példát:

Efézusbeliekhez írt levél 2. rész
8. Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
9. Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.

Lehet hallottál már az exodus-ról, az egyiptomi 10 csapásról. Ezt a részét a Bibliának azért szeretem, mert az egyiptomi történelemnek is része s megörökítették kőbe vésve. Tehát, olyan momentuma a megkérdőjelezett könyvnek, ami attól függetlenül is felbukkan, s ugyanazt írja le, csak más szemszögből.
A zsidók 400 évet raboskodtak egyiptomban. Isten megígérte nekik, hogy kiszabadítja őket, s elküldi hozzájuk a szolgáját. Ő Mózes volt.
Nem sorolom fel mi történt, elolvashatod a Bibliában, most csak a 10. csapásról írnék, ami Jézus előképe.
Isten soha nem hoz csak ítéletet, mindig társítja mellé a kivezető utat, a kegyelmet.
A 10. csapás, a bárány vére, vagy annak hiánya függvényében zajlott. Isten megígérte, hogy azon az éjszakán elküldi a pusztító angyalt, és ha valamelyik ajtóra nem kenték fel a bárány vérét, akkor oda bement és megölte állatnak s embernek is az elsőszülöttjét.

A zsidókat Mózes készítette fel és ez alapján nyertek kegyelmet. De ha valamelyik zsidó pl. jóban volt egy egyiptomi családdal, átsétált és ő maga bekente vérrel az ajtófélfát, vagy adott nekik vért és bekenték maguknak, akkor azok is kegyelemben részesültek.
Éjjel jött az angyal s nem nézett az senkire, nem érdekelte, hogy ki milyen ember, csak a vért nézte az ajtófélfán. Az is lehet, hogy a házban egy gyilkos volt, vagy aznap gonoszkodott a családjával, lehetett a leggonoszabb ember, ha a vér ott volt az ajtófélfán, akkor kegyelmet nyert.
Ugyanezen ítélet alapján zajlott az özönvíz. Isten szempontjából, akkor nem jókra és gonoszokra osztotta a földet, mert Isten mindig így tekintett az emberre:

Rm 5,12 Annakokáért, miképen egy ember által jött be a világra a bűn és a bűn által a halál, és akképen a halál minden emberre elhatott, mivelhogy mindenek vétkeztek;

Isten szerint minden ember kivétel nélkül bűnös, nincs kibúvó, meg alku, magyarázkodás.

Rm 3,19 Tudjuk pedig, hogy a mit a törvény mond, azoknak mondja, a kik a törvény alatt vannak; hogy minden száj bedugassék, és az egész világ Isten ítélete alá essék.

Mint mondtam neked, a tölcsér elv alapján én is, te is ugyanaz a létező/nem létező Isten vagy valami előtt találjuk magunkat, vagy ha nincs semmi, akkor én is, te is a nagy semmibe kerülünk :D

De ha van?
Akkor Isten szerint vannak bárkán belüli és bárkán kívüli emberek. Mindegy, hogy rendes ember, vagy megátalkodott gonosztevő. Mert Isten nem az ember saját cselekedetei alapján adja a kegyelmet, hanem mindenkire egyaránt vonatkozik.
A bárka szintén Jézus előképe. Jelen pillanatban kegyelmi időszak van, most minden ember Jézus véráldozata alapján kap kegyelmet.
Mikor megy az olimpia és egy magyar versenyző első helyezést ér el, akkor az egész ország egy emberként ugrik fel és örül, meg tapsol. Pedig nincs ott, nem versenyzik, egy fotelban ül és sörözik, nincs semmi érdeme benne. Még a legutolsó gonosz magyar ember is képviselve van egy olimpikon által, az is bátran örülhet. A börtönökben is tapsolnak és felugrálnak örömükben.

Jn 19,30 Mikor azért elvette Jézus az eczetet, monda: Elvégeztetett! És lehajtván fejét, kibocsátá lelkét.

Röviden leírom, hogy miért volt erre szükség.

6. Rm 5,18 Bizonyára azért, miképen egynek bűnesete által minden emberre elhatott a kárhozat: azonképen egynek igazsága által minden emberre elhatott az életnek megigazulása.
7. Rm 5,19 Mert miképen egy embernek engedetlensége által sokan bűnösökké lettek: azonképen egynek engedelmessége által sokan igazakká lesznek.
8. Gal 2,16 Tudván azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteiből, hanem a Jézus Krisztusban való hit által, mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hitből és nem a törvény cselekedeteiből; Mivel a törvény cselekedeteiből nem igazul meg egy test sem.

Ábrahám idejében is áldoztak a bűn miatt. Minden ember maga, vett egy hibátlan bárányt, rátette a fejére a kezét, átadta a bűnét és így ő bűntelen lett, majd kiontotta a bárány vérét. Ezt a szertartást Isten rendelte el számukra. Később, mikor sokan lettek az emberek, akkor lett egy főpap, aki évente egyszer áldozott a nép nevében. Kiállt az emberek elé, rátette a kezét a bárány fejére, ezzel az összes ember vétke, bűne a bárányra szállt s utána kiontotta a vérét. Keresztelő János a világ főpapja volt. Ő volt felhatalmazva arra, hogy a földön megszületett s valaha, később megszülető emberek minden bűnét Jézusnak átadja.
A Jordán folyónál tette rá a kezét Jézus fejére s átadta a világ bűneit neki, majd később kiontották Jézus vérét.

Mint, ahogy egy bkv ellenőr sem személyválogató, csak az érvényes jegyet, vagy bérletet nézi ill. annak hiányát.

Apostolok Cselekedetei 10. rész
34. Péter pedig megnyitván száját, monda: Bizonynyal látom, hogy nem személyválogató az Isten;
35. Hanem minden nemzetben kedves Ő előtte, a ki Őt féli és igazságot cselekszik.

Írtam, hogy jelen pillanatban, egészen az elragadtatásig kegyelmi időszak van. Jézus véráldozata által, ingyen üdvözülhetünk. Az elragadtatás után jön a chip beültetése, ha valaki akkor nem veszi fel a kézfejére, vagy homlokára a pecsétet, akkor megölik. Terroristának nyilvánítják és kivégzik. Így megmenekül ugyan a végső ítélet alól, de már nem Jézus véráldozata alapján, hanem a saját élete árán.
Aki pedig felveszi a chipet, ami a Sátán bélyege, az egyértelműen ugyanoda kerül:

Mt 25,41
Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.

S, hogy mit szólnak ehhez a muszlimok?
Engem spec. Nem érdekel, ez egyedül Istenre és rájuk tartozik. Én csak önmagamért kell, hogy számot adjak.

Mutatok neked egy helyes megközelítést, hogy Isten szerint hogyan gondoljunk magunkra:

22. És ímé egy kananeus asszony jövén ki abból a tartományból, kiált vala néki: Uram, Dávidnak fia, könyörülj rajtam! az én leányom az ördögtől gonoszul gyötörtetik.
23. Ő pedig egy szót sem felele néki. És az ő tanítványai hozzá menvén, kérik vala őt, mondván: Bocsásd el őt, mert utánunk kiált.
24. Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz.
25. Az asszony pedig odaérvén, leborula előtte, mondván: Uram, légy segítségül nékem!
26. Ő pedig felelvén, monda: Nem jó a fiak kenyerét elvenni, és az ebeknek vetni.
27. Az pedig monda: Úgy van, Uram; de hiszen az ebek is esznek a morzsalékokból, a mik az ő uroknak asztaláról aláhullanak.
28. Ekkor felelvén Jézus, monda néki: Óh asszony, nagy a te hited! Legyen néked a te akaratod szerint. És meggyógyula az ő leánya attól a pillanattól fogva.

Ennek az asszonynak szó szerint azt mondta Jézus, amit neked is mondana ebben a pillanatban s azért is került bele a Bibliába, mert lelki szempontból nem csak az asszonynak mondta, hanem minden embernek. Mindenkinek azt mondta, hogy kutya vagy s nem érdemled meg a kegyelmet. Az asszony azt válaszolta, hogy úgy van, de az ebek is esznek aláhulló morzsákat. Lelki szempontból ilyen állapotban van minden ember Isten előtt.

De mutatok egy másik példát is, amit te gondolsz magadról:

[b]
17. Márk Evangyélioma 10. rész

És mikor útnak indult vala, hozzá futván egy ember és letérdelvén előtte, kérdezi vala őt: Jó Mester, mit cselekedjem, hogy az örökéletet elnyerhessem?
18. Jézus pedig monda néki: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten.
19. A parancsolatokat tudod: Ne paráználkodjál; ne ölj; ne lopj; hamis tanubizonyságot ne tégy, kárt ne tégy; tiszteljed atyádat és anyádat.
20. Az pedig felelvén, monda néki: Mester, mindezeket megtartottam ifjúságomtól fogva.
21. Jézus pedig rátekintvén, megkedvelé őt, és monda néki: Egy fogyatkozásod van; eredj el, add el minden vagyonodat, és add a szegényeknek, és kincsed lesz mennyben; és jer, kövess engem, felvévén a keresztet.
22. Az pedig elszomorodván e beszéden, elméne búsan; mert sok jószága vala.[/b]

Most ne a gazdagságra gondolj, hanem a párbeszédre. Annak függvényében, hogy Jézus keresztre feszítésénél két lator ott volt s az egyik kegyelmet kapott, ez az ember, aki ifjúságától fogva betartotta a parancsolatokat, vajon miért nem lett megdicsérve?

A lator egy olyan ember, aki minden nap lop s csal, azzal tölti a napját, hogy kiterveli, hogyan csalja ki mások vagyonát, hogyan lopja el mások tulajdonát. Egy ilyen embernek mondta azt Jézus, hogy még ma velem leszel a paradicsomban.
S ez, aki odament hozzá, az egy becsületes, szorgos ember volt önmaga szerint, aki senkinek sem ártott. Jézus mégsem veregette vállon, hogy hát ennek örülök, remek, csak így tovább. Nem hagyta jóvá, hanem rámutatott arra a pontjára, amit már nem tud megcselekedni. Arra szerette volna rávezetni, hogy az örök élet, a kegyelem nem a saját cselekedetei alapján van. Isten nem személyválogató. Ennek az embernek is és neked is Jézusra van szükséged. Csak ugye minek dobni mentőövet, olyannak, aki remekül úszik :D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#25) guga


guga
(Közösségépítő)

Bocs, ha hosszú lett, elfelejtettem valamit.

Két féle módon lehet Istenhez közelíteni, az egyik a törvény, a másik a kegyelem.
Ha valaki igyekszik betartani a törvényt, jó és becsületes emberként élni, akkor a törvény hatását kapja, ami kivétel nélkül minden esetben ítélet. Az utolsó példában is láthattad, az az ember a törvény alapján közeledett Jézushoz.
A másik lehetőség a kegyelem. Mindegy, hogy ki milyen ember, ha Istentől kegyelmet kér, mert hisz benne, tudja, hogy Isten milyen, akkor mentesül a törvény hatása alól s kegyelmet nyer.
Na, ami a kegyelem elnyerése után jön, az már sokak számára elég bosszantó az idióta papok miatt, akik úgy állítják be, hogy semmi nem probléma, kérj bocsánatot, mondj el 10 miatyánkot és minden frankó lesz, a perselyt ott találod.

Ezzel szemben a Biblia így írja le ezeket az embereket:

[B]János Evangyélioma 1. rész
12. Valakik pedig befogadák Őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az Ő nevében hisznek;
13. A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.

1Jn 3,9 Senki sem cselekszik bűnt, a ki az Istentől született, mert benne marad annak magva; és nem cselekedhetik bűnt, mivelhogy Istentől született.[/B]

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#26) guga válasza Füleske (#3) üzenetére


guga
(Közösségépítő)

Kicsit elszaladt velem az idő. Főzök valami reggelit a gyerkőcöknek, mert már itt toporognak mögöttem s utána elindítom, megnézem a filmet :D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#27) Vakegérke válasza guga (#24) üzenetére

"Minden ember maga, vett egy hibátlan bárányt, rátette a fejére a kezét, átadta a bűnét és így ő bűntelen lett, majd kiontotta a bárány vérét." ... "Ezt a szertartást Isten rendelte el számukra."
Hogy is szól a 6. parancsolat?
"Ne ölj!"

Még egy gilisztát sem áldoznék fel azért, hogy bűntelenné váljak.
Tudom, nem ez a lényeg, így nem is folytatom.

Köszönöm a választ. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#28) Füleske válasza Vakegérke (#27) üzenetére


Füleske
(őstag)

No ez megint érdekes számomra :
Szerinted az állatoknak is van lelke ?
Ha igen akkor Isten őket mi szerint válogatja haláluk után ? Hova kerülnek ?
Ha nem akkor miért számít neked ölésnek egy állat vérének kiontása ? Hisz azok lelketlen jószágok , azért vannak hogy megegyük/feláldozzuk/ stb. . Ergo kb. olyanok mint a répa a földben , ami ha megnő kihúzod és megeszed.

(#29) Vakegérke válasza Füleske (#28) üzenetére

Sarva mangalam asti!
Magyarán: Békesség minden lénynek!

Egy fensőbb hatalom szerint Te megérdemled a kíméletet? Ha igen, akkor én is.
Ám ki a csuda határozza meg, hogy mely létforma védett, és mely létforma az, amely szabadon feláldozható saját üdvösségünk érdekében?

Nincs lelketlen jószág, mint ahogy nincs lelketlen kavics sem.
Ugyan mondd, van jogunk elvenni bárki, avagy bármely (élő)lény életét?
6. parancsolat: Ne ölj!
Nem vagyok bigott hívő, de képtelen lennék megszegni ezt a parancsot.

Egy adalék.
Sétáltam az Üllői úton, és a járdán megláttam egy szépen formált kavicsot. Maroknyi lehetett, és fogalmam sem volt, hogy került oda. A volt Kun Béla térről van szó, így aki ismeri, tudhatja miről beszélek. Parkos terület, így az ominózus kavicsot egy bokor alá tettem. Ne rugdalja, ne bántsa senki.

Nézd, ahogy a Biblia, úgy a mesék is dúskálnak a fenyegetőzésben, gyilokban, erőszakban. Elrettentés a céljuk. Csak éppen azt ne feledjük, hogy ártatlan gyermeki lelkeket fertőznek.
Ám olvasgasd kedved szerint írásaimat, egyetlen egyet sem találsz, amely negatív módon hat az emberi reakciókra. Egyik sem kiált bosszúért, egyik sem követel elégtételt.

Tény, hogy én is jó étvággyal eszem meg a leölt állatok húsát.
Ha ez bűn, akkor elkárhozom.
Azonban képtelen lennék életet kioltani, mégha az csupán egy gilisztáé is.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.