Hirdetés

2021. június 15., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) k-adi


k-adi
veterán

na még ez hiányzott.....

(#2) Apucy01


Apucy01
senior tag

Elég már a sok bányászból! csak a gondot okozzák, teljesen oda vertek a PC piacnak.

Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D

(#3) morgyi


morgyi
nagyúr

Azért már elnézést, de már komolyan be....ják a bányászok...

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#4) FPSTunker válasza morgyi (#3) üzenetére


FPSTunker
őstag

Aztán következnek a hotspotok. https://www.helium.com/store ;]

[ Szerkesztve ]

https://crypto.com/app/gt3dhngqmc_25usd_bónusz.https://www.binance.com/en/register?ref=YAFNPONH-20%_fee-ből,40$bónusz:https://celsiusnetwork.app.link/1427295045,15kFtrevolut.com/referal/kos0n0ba!ASC

(#5) Yeffy


Yeffy
veterán

eszem megall.
ugy latom, az even sem veszek PC-t

Big girls ride harder. || Kondi powaa'! ヅ

(#6) nemlehet


nemlehet
őstag

Mondjuk azt nem vágom, hogy SSD miért. Csak a plotting során jó ha van gyorsabb tárhely, utána már semmi értelme SSD-n tárolni a farm fileokat.
Vagy úgy vannak vele, hogy mindent visznek ami elérhető?

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#7) .mf


.mf
veterán

Hogy lyukadna végre már ki ez a lufi és rohadna rájuk mindaz, amit összeharácsoltak...
Szóval a tegnap érkezett laptophoz minél hamarabb új SSD-t kell vennem, és a hálózati tárolóhoz is HDD-t, ha a következő pár évben még bővíteni szeretnék egy vese beáldozása nélkül - nem elég, hogy az új asztali gépről és GPU-upgraderől már lemondtam...

Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#8) morgyi válasza nemlehet (#6) üzenetére


morgyi
nagyúr

Hát ha 1x plottingra megvetted nem mindegy hogy HDD-n vagy SSD-n tárolod? Vagy "legyártod" SSD-n átmozgatod HDD-re, törlöd az SSD-ről újra "legyártod" és másolod egy másik HDD-re?
Gondolom...

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#9) nexplo


nexplo
őstag

A vga elszállt, az ssd most fog a memóriát pedig beharangozták. Hozzáteszem 1000W vagy feletti tápok is alig vannak már készleten pl Budapesten. Vicc ami itt folyik... :W

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

(#10) fsdb


fsdb
tag

Nem tarthat ez már sokáig.
Mi kellhet még a skynetnek?
Számítási kapacitás, adattárolás, ipar 4.0, 5G, ;]

(#11) doeeg


doeeg
senior tag

Szeretem a profilképemet. Úgyhogy 0 darab szót tudok felhasználni a véleményem leírására a fórum szabályzatának keretei között . Főleg hogy már itt a fórumon is van "szaktopic", persze, nyilván mindenki a meglévő cuccát használja (ezt most még el is hiszem), csak ugye nem vagyunk hülyék, tudjuk hova fog kifutni pár hónapon belül.

Itt már nem egy (egyébként nem feltétlen) szűk réteggel (gamer) való kiszúrásról van szó, hanem konkrétan oda tartunk hogy a PC lassan (újra) úri luxus lesz.

"Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

(#12) nemlehet válasza morgyi (#8) üzenetére


nemlehet
őstag

Pontosan. Az SSD még mindig fajlagosan jóval drágább mint a HDD és mivel nem jár előnnyel a plottingon kívül ezért amint megvan a plot mozgatják át HDD-re.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#13) floatr válasza .mf (#7) üzenetére


floatr
veterán

Széjm sit, raspi4b-hez kéne, de így....
Nagy naivan terveztem még augusztusban új gépet, az sem mostanában lesz

(#14) DBob válasza doeeg (#11) üzenetére


DBob
őstag

"a PC lassan (újra) úri luxus lesz."

Azok a régi szép idők.

(#15) pilóta


pilóta
nagyúr

Most kell megvenni bármit, ami SSD, aztán 2-3 hónap múlva 3-4x-es áron el lehet adni :D

Itt még sajnos az sincs, mint a VGA-nál, hogy ha beszakad az árfolyam, akkor eladják a használt piacon, mert az SSD-ket kinyírják vele, így csak a szemét marad... :(((

Aki él és nem boldog, az téved!

(#16) hunluki válasza floatr (#13) üzenetére


hunluki
senior tag

Múltkori chia hír kapcsán beszereztem 2x4TB ironwolfot pi-hez parasztnasnak meg gépembe egy 512-es SSD-t. PS4 pro-ba ott a 2 terás firecuda, switchez van 128-as sd kártya.

Igaz a nexgen még várat magára de szerintem én most elleszek egy darabig, a bányászok meg kapkodják be a pej paripa péniszét.

(#17) doeeg válasza pilóta (#15) üzenetére


doeeg
senior tag

"Most kell megvenni bármit, ami SSD, aztán 2-3 hónap múlva 3-4x-es áron el lehet adni :D"

Ne aggódj, Ázsiában már ez megy.
(igen, HDD-ről szól főleg, ott egy gondolat a cikkhez linkelt SSD-s bejegyzésben: "Nothing is safe from miners when a profit is there to be made though.")

"így csak a szemét marad..."

Ja, konkrétan felröhögtem, amikor olvastam, "A new green cryptocurrency called Chia uses a less energy-intensive method of minting new coins..."

Aha, zöld, meg a mindjárt mondom kinek a mije a zöld, hogy pár hónap alatt bedarálja az élettartamát egy SSD-nek, meg - feltételezem - nem sokat ér ha nem megy 0-24 alatta az 1-2-5-20-100 HDD-t forgató gép.

[ Szerkesztve ]

"Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

(#18) Clorf válasza doeeg (#17) üzenetére


Clorf
tag

Annak zöld, aki kiveszi a hasznát dollár bankjegyekben. :))

"The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"

(#19) FattyDove válasza Apucy01 (#2) üzenetére


FattyDove
aktív tag

A bányászoknak pont annyi joguk van megvenni a vga-t, mint neked. Mellesleg nem a bányászat verte oda a PC piacot, hanem a covid.

Értem én, hogy divat sírni, de randomjóska semmire se előrevalóbb vásárló, mint az, aki ETH bányászatra veszi a VGA-t. A rimánkodóknak az a legnagyobb bajuk, hogy ők kimaradtak a mókából meg az, hogy nem megy a fortnite 4k-ban. Mondom ezt úgy, hogy 1660-on ragadtam emiatt és még csak cryptom sincs.

[ Szerkesztve ]

(#20) janos1988 válasza .mf (#7) üzenetére


janos1988
addikt

Biztos dolgoznak már rajta, hogy bedöntsék az egészet, aztán miután felvásárolták a nagyját, újra beindítják majd az őrületet.

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#21) nexplo válasza FattyDove (#19) üzenetére


nexplo
őstag

Senki nem a jogot vitatta. De mint ahogy te is, úgy sokan kártya vagy gép nélkül maradtak. A bányászok felelőssége koránt sem elhanyagolható abban hogy az ár elszállt. Ők mivel pénzt hoz ezért akármennyi is az ára, venni fogják a kártyákat ez pedig árfelhajtó hatású.. Aki hobbiból venné az már nem tudja megvenni (te meg én pl...) És ez felelősség, lássuk be. Nem hibáztatom őket, de most a piac az átlag "juzer" vagy hobbista felhasználó ellen van. Igen úri kiváltás lett a pc jelen pillanatban. Ez már tény. :W

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

(#22) FattyDove válasza nexplo (#21) üzenetére


FattyDove
aktív tag

Akkor nézd már meg a videót amit linkeltem. Köszike.

(#23) vakablak93 válasza FattyDove (#19) üzenetére


vakablak93
aktív tag

Mondd ezt a mérnök öcsémnek akinek az új helyen a munkábaállása 2 hónapot csúszott és addig munkanélküli volt mert a nekiszánt gépbe nem talált a cég vga-t...
Sokaknak már a mindennapi megélhetését nehezíti a helyzet, de azt elismerem hogy mindenkinek ugyanannyi joga van vga-t venni.

Régen nem csak a hozzám hasonló naplopó gémerekről van szó, már az átlaglakosság életére is kihatása van ennek az őrületnek, olvass kicsit, egyes országokban már áramkimaradások is vannak....

[ Szerkesztve ]

(#24) nexplo válasza FattyDove (#22) üzenetére


nexplo
őstag

Én a tapasztalatomat írtam le. A nagykerek emelnek a kiskerek emelnek az ügyeskedők emelnek (árat) tehát a piac beárazza azt hogy még ennyiért is veszik a kártyát. Hidd el akik tőlem is vettek azok nem hobbista hétvégi júzerek voltak hanem pénzt akartak keresni. Nem bűn ez de a piac hobbi részére tekintve (gamerek) szívás. És lehet ezt mindennel megmagyarázni. Tudom félvezető meg drága szállítás meg mind. Igen minden benne van valóban.. nem is vitatom.

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

(#25) FattyDove válasza vakablak93 (#23) üzenetére


FattyDove
aktív tag

VGA az volt, csak nem kellett volna lespórolni azt a +50-100k-t. Ha valóban egy mérnök lenne, akkor 1 hét alatt visszahozza ezt a plusz kiadást (vagy kevesebb) a 2 hónap munkanélküliség helyett.

"Valamint kérlek mondd meg azoknak akik a tervekkel kellett volna valamit kezdjenek amiket ő csinált volna, addig az ő munkájuk is csúszott..."

Ez engem hol érdekel? Spórolni akartatok 50-100k-t úgy, hogy 1 hét alatt visszajött volna, a 2 hónap helyett.. Elég hihetetlen a sztori..

#24nexplo

Valahogy nem nagyon szokott számítani egy random ember random személyes tapasztalata, ha a valóság teljesen más.

" És lehet ezt mindennel megmagyarázni. Tudom félvezető meg drága szállítás meg mind. Igen minden benne van valóban.. nem is vitatom."

Nem fogod megnézni a videót, mert akkor összeomlana az, amit képzelsz igaz? Na akkor segítek. A VGA azért ilyen drága, mert a gyárak rosszul mérték fel a helyzetet, amikor beköszöntött a covid, nem gondoltak arra, hogy rohadt sok ember home office-ban lesz és iszonyú sok szabadidőd fog nekik adódni.

[ Szerkesztve ]

(#26) Silεncε


Silεncε
őstag

Menjenek már a francba a kriptoszarjaikkal

(#27) cami][us


cami][us
senior tag

Nekem a Vega 8 elég, SSD-HDD vonalon pedig télen bevásároltam. Meh.

[ Szerkesztve ]

(#28) MrDrake válasza FattyDove (#19) üzenetére


MrDrake
tag

Akkor ez most azt jelenti, hogy a bányászatra nem túl jó kártyákból is hiány van?

(#29) fsdb válasza MrDrake (#28) üzenetére


fsdb
tag

Ha ló nincs, jó a szamár is alapon.

[ Szerkesztve ]

(#30) FattyDove válasza MrDrake (#28) üzenetére


FattyDove
aktív tag

Minden kártyából hiány van.

#29fsdb: Tévedés, mivel egy bizonyos VGA alatt nem fog megtérülni, ha megveszed, azaz nem a bányázok vásárolják fel az ilyen 1660, 2060 és hasonló szintű kártyákat, hanem az otthon ülő emberek, akik túlnyomó részt játszani akarnak.

[ Szerkesztve ]

(#31) k-adi válasza FattyDove (#19) üzenetére


k-adi
veterán

látom FattyDove itt is nyomod a marhaságaidat.. másik topikban szarrá oltottak, az nem volt elég? :)

(#32) FPSTunker válasza k-adi (#31) üzenetére


FPSTunker
őstag

Savanyú a szőlő vagy mi a bajod? ;]

https://crypto.com/app/gt3dhngqmc_25usd_bónusz.https://www.binance.com/en/register?ref=YAFNPONH-20%_fee-ből,40$bónusz:https://celsiusnetwork.app.link/1427295045,15kFtrevolut.com/referal/kos0n0ba!ASC

(#33) FattyDove válasza k-adi (#31) üzenetére


FattyDove
aktív tag

"Szarra oltottak" ami az jelenti, hogy full kretenbe tolta 4 ember :K

[ Szerkesztve ]

(#34) fsdb válasza FattyDove (#30) üzenetére


fsdb
tag

"túlnyomó részt játszani akarnak"
Azért nem feltétlen. Nekem sem indult el valami program, office-s gép, videokártya kellett volna bele. Normálisabb kártya ami tavaly 25 volt, most 45 be kerül. Nem, nem vagyok home officeban. Sokan vannak így, kellett volna munkához, tanuláshoz stb.. Pl., a gamereknek nem jutott kártya, vagy már túl drága volt nekik, megelégedtek a kisebb kártyákkal, nem ez kellett volna, de megteszi ez is, és ez szépen gyűrűzik lefelé. És igen, ha valamiből hiány van árat emelnek, akinek feltétlen kell az úgy is megveszi, mert meg kell. Akinek meg nem, az meg hőbörög, de nem lesz hiány belőle, hogy az se tudja megvenni akinek muszáj.

[ Szerkesztve ]

(#35) Scorp2011 válasza vakablak93 (#23) üzenetére


Scorp2011
őstag

Csak kíváncsiságból, milyen VGA volt az, amit a cég nem tudott megvenni, és emiatt munkanélkülinek kellett lennie egy (leendő) mérnöküknek?

𝕊𝕔𝕠𝕣𝕡𝟚𝟘𝟙𝟙

(#36) FPSTunker válasza fsdb (#34) üzenetére


FPSTunker
őstag

Az új autók is rohadt sokat drágultak, megyek is holnap hőbörögni a BMW szalonba. :U

https://crypto.com/app/gt3dhngqmc_25usd_bónusz.https://www.binance.com/en/register?ref=YAFNPONH-20%_fee-ből,40$bónusz:https://celsiusnetwork.app.link/1427295045,15kFtrevolut.com/referal/kos0n0ba!ASC

(#37) Reggie0 válasza Scorp2011 (#35) üzenetére


Reggie0
nagyúr

1-1.5 milla koltseg havonta egy mernok, nehogy mar ennyiert nem lehet vga-t venni...

(#38) fsdb válasza FPSTunker (#36) üzenetére


fsdb
tag

Menjünk együtt. :DDD
Azért nem egy árkategória. De én így már nem veszem meg a kártyát, csak halasztok, meg morgolódok. Nem baj, felvásárolom az összes wc papírt a sarki boltba, az még belefér. ;]

(#39) floatr válasza FattyDove (#19) üzenetére


floatr
veterán

https://youtu.be/uT-pP4wvLV8
érdemes 6:02-től egy pillantást vetni a képekre. Ha van egy farm, ahol ezernyi GPU-van, csak beszereznek még ezret. Nem a kisboltból, hanem a gyártótól közvetlenül. Volt JZ-nek egy másik videója, ahol pont elmagyarázza, hogy a nagy farmok miatt a szállítmány el sem jut a nagykerig.

Persze felkapott termékek, de az csak egy kis része az egésznek. Sokszor volt már nagy kereslet, de nem ennyire elképesztő ipari, mint ami Kínában megy.

(#40) nexplo válasza FattyDove (#25) üzenetére


nexplo
őstag

Ez nettó butaság amit állítasz:
""A VGA azért ilyen drága, mert a gyárak rosszul mérték fel a helyzetet, amikor beköszöntött a covid, nem gondoltak arra, hogy rohadt sok ember home office-ban lesz és iszonyú sok szabadidőd fog nekik adódni.""
Erre nem is tudok reagálni akkora ostob@ság. Inkább csak szépen csendben hallgatok és iszom szavaid :) :DDD :D

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

(#41) kymera


kymera
senior tag

Tyűha , akkor most ne adjam el a 4 és a 6 Tb-os vinyóimat (van kb 25 db készleten) ;]

1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239

(#42) hunluki válasza FattyDove (#19) üzenetére


hunluki
senior tag

Mondom ezt úgy, hogy 1660-on ragadtam

Én 1060-on de nem érzek késztetést hogy újat vegyek. Amit játszok az futik, itt van raklap steam játék ami nevetve csutkán megy és még el se lett indítva majdegyszer alapon, de ott a ps meg a switch is. Na meg sokat lehet spórolni azon ha az ember hajlandó a csúszkát high-ról mediumra lerántani.

Talán egy 2060-ra még befizetnék ha emberi áron lenne de csak a dlss miatt, de csak ha valami botrányosan jó áron lenne (50-60 körül) az meg kb esélytelen, többet meg nem szánok rá mert minek.

(#43) anulu


anulu
nagyúr

torony magasan le se f*som a kriptók mögötti magasztos meg decentralizált célt! viszont mocskos módon elegem van az összes "bányászból" meg a 25 milliomodik alt-coinból.

semmi más az egész, mint egy qrva nagy erőforrás pazarlás!

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X

(#44) anulu válasza FattyDove (#19) üzenetére


anulu
nagyúr

örülj neki, hogy 4k-ban nem megy. natív felbontásán nem tudom a monitorom meghajtani (1440p), mert a 980 GTX-em belehal. idén tavaszra volt tervezve a VGA vétel.

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X

(#45) Dr. Romano válasza FattyDove (#25) üzenetére


Dr. Romano
veterán

"A VGA azért ilyen drága, mert a gyárak rosszul mérték fel a helyzetet, amikor beköszöntött a covid, nem gondoltak arra, hogy rohadt sok ember home office-ban lesz és iszonyú sok szabadidőd fog nekik adódni."

pfff omg lol

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#46) PROTRON válasza Reggie0 (#37) üzenetére


PROTRON
senior tag

Lehet hogy az élvonalbeli cégeknél fizetnek ennyit idehaza is már, de az irodákban, multiknál foglalkoztatott mérnökök nagy többsége messze alatta keres még bruttóban is. Az egyéni vállalkozó más tészta, ők úgyis a felülvizsgálatokkal meg szaktanácsadásokkal tömik a zsebeiket.
Persze lehet hogy a főnök a mérnökeit annyiért adja bérbe, csak aztán azt nem játsza tovább. :D

Aztán egy cégnél ha be van kalkulálva a munkaerő toborzás költsége fix összegre, akkor nem lehet csak úgy hirtelen fél-1 millával többet költeni a felszerelésre. Egyszerűen céges policyk vannak, magyarázhatod a vezetőségnek, a teljes multi életét tekintve számolnak, főként megtérülést.

Az hogy 2 hónappal hamarabb munkába tud állni:
-ad1 előre nem lehet tudni, gondolom feltételezték hogy csak 1-2 hét.
-ad2 az nem megtérülő befektetés hogy cserébe 1 db alkatrészre kidobtak az ablakon pénzt a scalperek miatt. Megtérülőnek a számít, ha felgyorsul a munkatempó mondjuk 1 egész évre.

Aztán azt sem hiszem hogy végig gondoltátok hogy adott cégeket mennyire kötik a szerződések, ha az Ő szerződött PC beszállítójuk nem tud megfelelő teljesítményű alkatrészt szállítani, nem rendelhetik be máshonnan, tehát marad a várakozás.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#47) floatr válasza Dr. Romano (#45) üzenetére


floatr
veterán

Konkrétan már a pcgamer groupok is egymást oltják, hogyan lehet pár kártyából bányász riget rakni, mert mindenki be van gerjedve rá. PC gaming meg szevasz, megint az lesz, hogy konzolt kell venni jobb híjján, mert annak az árát a multi be tudja szabályozni, GPU-t meg csilliárdért vegyen aki akar. De akkor ugyanez lesz az SSD is...

(#48) FPSTunker válasza fsdb (#38) üzenetére


FPSTunker
őstag

Rack autószalon Székesfehérvár, holnap 9:30, gyere. ;)

https://crypto.com/app/gt3dhngqmc_25usd_bónusz.https://www.binance.com/en/register?ref=YAFNPONH-20%_fee-ből,40$bónusz:https://celsiusnetwork.app.link/1427295045,15kFtrevolut.com/referal/kos0n0ba!ASC

(#49) anulu válasza floatr (#47) üzenetére


anulu
nagyúr

konzolba is kell SSD. amúgymeg vennék, ha lehetne kapni PS5-öt. és nem a túlárazottakra gondolom, hanem a boltira. csak ott meg januárig(!) nem várható.

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X

(#50) Chaser válasza FattyDove (#25) üzenetére


Chaser
titán

hűha
a covid tavaly tél végén-tavasz elején indult
utána nem sokkal néhány hétig volt vga hiány, az tény - de koránt sem ennyire -
azután pedig habzsi-dőzsi egésen ősz végéig
amikor is a crypto árfolyama szépen meglendült októbertől novemberig duplájára emelkedett
de a ho. vitte el a vga-kat
meg a karácsony
véletlen sem az történt, hogy a gamerekre és melósokra tervezett kapacitás már nem tudta kiszolgálni a bányászokat IS, akik majdnem magukban hirtelen olyan mennyiséget akartak venni, mint a gamerek+melósok együtt

szerk:
biztos jó az a videó, de sztem ez a kép sem rossz
alt="" title=""

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.