Hirdetés

2022. szeptember 30., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Puma K


Puma K
veterán

Szóval az Intel megint b@lfaszkodik... pedig tudna abból a tortából egy egész szép szeletet hasítani magának... Korábban AMD-nél és Nvidia-nál dolgozó tagokkal-szakemberekkel erősítették a GPU-VGA águkat. Erre futotta volna? Egy olyan cég esetén aminél úgymond... "hegyekben áll a pénz"...? Ne már...

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#2) b. válasza Puma K (#1) üzenetére


b.
félisten

Évek óta előszőr veszteséges lett Intel ebben a negyedévben. Meg is zuhantak. Az ARC 380 drágább minta konkurencia de szinte az összes tervben lévő SKU drágábban van betervezve minta jelenlegi Nvidia AMD generáció és közben ráadásul teljesítényben is elmarad tőlük.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#3) gbors


gbors
nagyúr

Raja odab***ott, úgy látom ;]

Science fails to recognize the single most potent element of human existence...

(#4) Busterftw


Busterftw
addikt

A legjobb verzio az, hogy a laptopokban stb megtartanak, kaszalnak a tobbit es fokuszaljanak a kovetkezo genre.

(#5) Kansas


Kansas
addikt

"A tényleges képességekre pedig lehet például jó árazással is reagálni, mert a sebesség és a fogyasztás is csak egy-egy adat, ha kellően hízelgő árcédula társul hozzájuk, akkor bármilyen termék eladható."
Csak veszteséges ne legyen, mert akkor a részvényesei nagyon nem fognak örülni, és attól nagyobb pofont is kaphat, mint az ha továbbra se lenne tényező a desktop VGA-piacon.
Linusék egész jól kitárgyalták a WAN Show-ban hogy miért lehet a pletyka mögött igazság... és jó érvek vannak mellette. Nem amellett, hogy az Arc A-t elkaszálják, hanem hogy az egész Arc úgy ahogy van a Larrabee sorsára jut.

[ Szerkesztve ]

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#6) Petykemano


Petykemano
veterán

Elnézést, de én úgy értelmeztem MLiD pletykáit, hogy az Intel nem a GPU fejlesztést és nem is az Alchemist kiadásának végleges feladását fontolgatja, hanem a dGPU-k kiadását.

Feltételezhető, hogy az Alchemist lapkák már egy ideje gyártásban vannak, ezeket valószínűleg még akkor is megéri kiszórni, ha ez történetesen veszteséggel történik. Ha másért nem is, de valami minimális felhasználói bázist ad.

Az architektúra fejlesztése folytatódna, de csak IGP formában, valamint olyan adatközponti célokra, mint a Ponte Vecchio.

Ez tulajdonképpen annak beismerése, hogy az ökoszisztéma még nincs készen. Ha jól tudom, eredetileg az Intel a GPU-kat is csempézni szerette volna és elég valószínű, hogy az Alchemist ebből a szempontból sem az, amit terveztek.

Szerintem nem biztos, hogy rossz döntés lenne, ha csak versenyképes IGP-ket kínálnának a következő generációs architektúrákból, azt talán az OEM-eken keresztül nagy mennyiségben ki is tudnák szórni és csak akkor kezdenék kártya formára felskálázni, ha már működik.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#7) Petykemano


Petykemano
veterán

@ABU

Mi az oka annak, hogy Intel már a 12. steppingnél jár a Sapphire Rapids esetén és még mindig nem , hanem majd csak 2023 elején jelenik meg? Mit nem tudnak összerakni?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#8) hokuszpk


hokuszpk
veterán

ez ám az Arcvesztés ;]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#9) ShiTmano válasza b. (#2) üzenetére


ShiTmano
aktív tag

Holnap este jön az AMD beszámolója. Kíváncsi leszek...

[ Szerkesztve ]

"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim

(#10) Fücsök007 válasza hokuszpk (#8) üzenetére


Fücsök007
senior tag

Teljes gőzzel Arccal a falnak! :DDD
(Nem egészen, olyam emoji még nincs.) :))

[ Szerkesztve ]

(#11) hokuszpk válasza Fücsök007 (#10) üzenetére


hokuszpk
veterán

erregondolsz ? :W

[ Szerkesztve ]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#12) b. válasza ShiTmano (#9) üzenetére


b.
félisten

Hát én is.
Főleg hogy kettős dolog történt a kékeknél.
Ember legyen az az Intel befektető aki tudja mit csináljon most.
Egyrészt Pár napja megszavazta a szenátus az Intelnek a kincses barlang kulcsát mint a Kína elleni stratégiai cégnek kijár aza pár ( 76) milliárd dollár. [link] Szerintük.
Másrészt Az előző negyedévben 500 millió dolláros veszteség ,109%-os csökkenéssel a tavalyi év azonos időszakához képest. összbevételben 19,6 milliárd dollár ami 21 % csökkenés az előző negyedévhez. hatalmas pofon.
Szerintem is lehetséges stratégia, hogy egyelőre jegelik a dGPU üzletágat .

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#13) Abu85 válasza b. (#12) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A legnagyobb baj, hogy a free cash flow a tavalyi összeg felére, azaz ~15 milliárd dollárra csökkent. Ennyi nem lesz elég, hogy hitel nélkül finanszírozzák a gyárépítéseket, miközben a tartozásuk még mindig jelentős, ~32,7 milliárd dollár.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#14) Televan74 válasza Fücsök007 (#10) üzenetére


Televan74
nagyúr

Arcátlan lesz a a piac! Nem tud az Intel nagy Arcot vágni a kártyáival. ;] :P

Ne légy szomorú, mikor a homlokod közepe domború! Ha megnő, lehet még belőled egyszarvú!

(#15) PHM válasza Televan74 (#14) üzenetére


PHM
addikt

Jó lenne már befejezni az arcoskodást. ;]

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#16) Duck663


Duck663
senior tag

Koduri ismét alkotott. Várható volt, hogy ez lesz az eredmény.

Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.

(#17) Dr. Akula


Dr. Akula
nagyúr

"a hardver alapvetően hozza azt, amire tervezték, csak az nem feltétlenül elég manapság"

Ha nem tudja azt amit kéne, akkor az tervezési hiba. Nem feltétlen mérnöki, hanem koncepcionális. Tudták hogy játékra fogják használni, tudták hogy a konkurrenciával kell versenyezniük, erre elindulnak egy másik versenyen. De hát mindenki ezt nézi, ami már régóta megy, kit fog érdekelni a másik? Ők tudják egyébként milyen ligában akarnak versenyezni? Vagy úgy gondolják, hogy majd a verseny idomul hozzájuk. Még ha mondjuk 2x erősebbet villantottak volna mint az Nvidia, akkor elhiszem hogy van mire felállni és új utat diktálni, de így?

#2b.: Az a csoda hogy csak most. Hány éve is vannak lemaradva az AMD mögött? Ennyi ideig kitartott a lendület, a márkanév ereje. Akik nem követik a témát, azoknak még mindig Intel = minőség, AMD = valami sz.r.

[ Szerkesztve ]

(#18) Dr. Akula válasza Petykemano (#7) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Még a 12. gent se vette meg kb. senki, hova siessenek? Az AMD se siet a Zen 4-el, nincs nagy nyomás, csak a szokásos. Lehet hogy ugyanazt csinálják mint az Nvidia a 4000-el: majd ha az előző kört eladták.

(#19) Acélfarkas válasza Dr. Akula (#17) üzenetére


Acélfarkas
senior tag

+1. Olyasmire optimalizáltak, amit már nem használnak/vagy nem fognak használni a közeljövő játékai se. Nem igazán értem, miért nem tűnt fel ez nekik. Mintha megrekedtek volna egy adott időben és arra az időpontra fejlesztettek volna. :U

"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"

(#20) YellowFlash


YellowFlash
tag

Az Intel ott krta el, hogy felvették azt félnótás Kodurit. :DDD
Pirosaknál se alkotott maradandót, az Intel GPU részlegét meg úgy tűnik, hogy totál haza is fogja vágni. Taps-taps. :C

They don't know... PepeLaugh

(#21) Petykemano válasza Dr. Akula (#18) üzenetére


Petykemano
veterán

Hát nem tudom, téged a $4b bevételcsökkenés és a $700m veszteség nem motiválna, hogy virítani kéne Valamit?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#22) b. válasza Petykemano (#21) üzenetére


b.
félisten

Mondjuk helyükben tennék egy brutális "évszázad biznisze" ajánlatot az Nvidiára , A la mode Elon Musk@Twitter. :DDD ;]

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#23) Dr. Akula válasza Petykemano (#21) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

De, csak nem arra hogy amit eddig se vettek mert drága és sokat fogyaszt, azt egy mégdrágább, mégtöbbet fogyasztóval übereljem. Mondjuk első körben szétnéznék a brigádban hogy biztos jó felé megyünk, jó emberekkel? Mégnagyobb veszteségért kár előre rohanni.

(#24) Fücsök007 válasza Dr. Akula (#17) üzenetére


Fücsök007
senior tag

Űgy tűnik nem működik megfelelően az ütemező, és ezt csak részben lehet szoftveresen kompenzálni. Az nem véletlen, hogy az IGP-k esetében nem volt szükség mostanáig erős ütemezőre, mivel a belépő szintű kártyákat sem érték el teljesítményben, 2024-ben az Arrow Lake hozhat ebben változást. A mostani Alchemist széria tervezésében csak kisebb részben van bene Raja munkássága, a tervezés zöme már az érkezése előtt kész volt. Ezen túl szoftveresen nagy fejlődés kellene és mellette főként a játékfejlesztők támogatása/segítsége is elengedhetetlen, ha valóban életképes vidókártyát akarnak gyártatni a jövőben. Az biztos, hogy laptopokba lesz vga chip tőlük, mert Nvidia-t ki akarják szorítani, de a DIY és OEM piac még képlékeny.

[ Szerkesztve ]

(#25) Petykemano válasza Dr. Akula (#23) üzenetére


Petykemano
veterán

Kezdem nem érteni.

Feltettem a kérdést, hogy mi.lehet az oka, hogy a Sapphire Rapids szerverprocesszor esetén már a 12.. steppingnél járnak és még mindig bugos.

Erre azt mondtad, hogy szerinted felesleges kapkodniuk, mert az Alder Lake-et sem veszik.

Már ezt sem értettem kristálytisztán, de mindegy

Szerintem nem.érnek rá totojázni, mert néhány hónap múlva az AMD kiadja a 96 magos Genoát, 2023-ban a 128 magos Bergamot. Persze hibásan, meg rossz kihozatallal (drágán) ne adják ki, nem is.ezt mondtam. Csak kérdeztem, hogy vajon mi nem áll össze. A 12 stepping nagyon sok.

Bocsánat ez nem GPU téma, ezért offba teszem most már.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#26) catlaca


catlaca
senior tag

Ja hát valszeg azért veszteséges a negyedév, mert minden arc gpu- hoz adnak egy tízdollárost. Ingyen vagy olcsóbban jobban fogy.

“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)

(#27) Dr. Akula válasza Petykemano (#25) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Számít ennyi magnál egyáltalán hogy 96 vagy 40? Tud egyáltalán ennyire skálázódni bármi, ami rajta fut? Mert ha nem, akkor nem nagy veszteség ha nem tudnak ellenfelet állítani neki. Inkább árban kell versenyezni, meg talán így a rezsinövelés után a szerverek fogyasztása se lesz annyira mindegy. Ez szerintem nagyobb gond az Intelnek, mint hogy hány kihasználatlan maggal tud kevesebbet. A 12. vs 13. gent az egészre értettem, nem csak szerverprocesszor vonalra. Utóbbinál valóban nem annyira égető a fogyasztás, ha jól megy a biznisz, és ki tudják számlázni a többletfogyasztást, majd a vásárlók megfizetik. De azért akkor is jön mindig egy manager, hogy hogy lehetne költséget csökkenteni, és csak felteszi a kérdést hogy miért nem AMD.

(#28) Joci10 válasza Petykemano (#25) üzenetére


Joci10
senior tag

Szerintem (a mostani reagálásából is ezt érzem) csak benézte. A 12. steppingre reagált úgy, mintha a 12. generációt olvasta volna, ezért írta, amit (mint említettem, a mostani reagálásában, magyarázkodásában is ezt érzem - főleg az első gondolatában, ami szerint felesleges egy szerverközpontba a minél több magos proci; holott ...., na de mindegy is). Hogy miért nem vállalja fel, hogy 'á, tényleg, ezt benéztem/elnéztem', azt nem tudom. Az már legyen az ő dolga.

(#29) Petykemano válasza Dr. Akula (#27) üzenetére


Petykemano
veterán

Szerintem a skálázódás kérdése legfeljebb a workstation szinten merülhet fel. De erre a problémára szerintem az Intel és az AMD is egy kisebb platformmal fog reagálni. Nemrég megjelent pár AMD roadmap amin végre megjelent egy 6 csatornás max 64 magos platform - ilyesmit Abu már régóta pedzeget, hogy jön.

Szerverek terén TCO-ban gondolkodnak. Ebben benne van a "compute density", vagyis hogy a szerverterem fizikai kiterjedése, amihez mindenféle infratstuktúra szükséges, az sem végtelen. És persze a fogyasztás is. Itt igenis számít, hogy ugyanakkor fogyasztásból és ugyanakkora helyen 40 (vagy 56) helyett 96 magot tudsz kihozni, mert arra pont kétszer annyi cloud ügyfelet tudsz bepakolni, vagy adabszurdum, alá tudsz ajánlani a konkurenciának.

Nekem úgy tűnt, hogy a nagyobb ügyfelek (hyperscalers) számára meggyőző volt a 64 magos Rome-tól kezdve az AMD kínálata. És ez persze nem jelenti azt, hogy Intelt nem vesznek, de hát azért az Intel adatközponti bevételei csökkentek. az AMD negyedéves jelentése a napokban jön ki, meglátjuk, hogy ott megjelenik-e, ami az inteltől elpárolgott.

Én személy szerint nagyon nem vagyok odáig azért, hogy az Intel és most már az AMD is emelte a processzorok fogyasztási keretét, de ettől függetlenül én csak azt kérdeztem, hogy mi lehet a konkrét oka, hogy a Sapphire rapids már a sokadik (12.) stepping után is még mindig kiadhatatlan, hibás.

Ami a rezsiemelést illeti.
Én még mindig várnék egyrészt egy Uniós és USA szabályozást ezeknek a hardvereknek a teljesítményére és a teljesítménygörbéjére. Szerintem ebben az energiaválságban, amikor elővesszük a fát meg a lignitet, egyszerűen nem megengedhető, hogy néhány százalék többlet-teljesítményt dupla (50-100W) többletfogyasztás mellett facsarjunk ki a hardverekből gyárilag.
Azon is csodálkozom picit, hogy az energiaválság közben, amikor arról beszélünk, hogy globális éhínség veszélye forog fenn és euróövezet hanyatlása (gondolok itt az egész euróövezetet érintő külkereskedelmi mérleg leromlásra), hogyhogy nem merült még fel a kriptovaluta bányászat komplett betiltása? Az egész technológia lényege az, hogy a tranzakció azért biztonságos és megbízható, mert a végrehajtása nehéz és energiaigényes. Eközben Londonban állítólag pont az adatközpontok miatt várható energiahiány.

#28 Joci10 Áh, igen, ez lehet.
Mondjuk az Alder Lake vs Raptor Lake-re is azt tudnám mondani, hogy szerintem indokolt az iparkodás, mert Client computing téren az Intel $2.5b bevételkiesést könyvelhetett el, aminek nem tudjuk, hogy mekkora részben oka az, hogy általánosságban csökkent a kereslet a PC-k iránt, és/vagy mekkora részt vitt el a tortából az Apple (M1) valamint az AMD.
Mindenesetre úgy tűnik, hogy a piac szerint az Alder Lake nem elég jó és ennek valószínűleg része, hogy az elszabadított fogyasztás pont nem magabiztosságról, hanem izzadságszagról árulkodik. "Szerencsére" az AMD is emel.

[ Szerkesztve ]

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#30) Albus_D válasza Petykemano (#29) üzenetére


Albus_D
tag

"de hát azért az Intel adatközponti bevételei csökkentek."

Pontnem, eddig. 2022 Q1 22%-ot nőtt a Datacenter Y/Y. [link]
Az epyc 2017-es megjelenése óta pedig volt vagy 8 rekord negyedéve a datacenternek az intelnél. Most beütött a világszintű probléma, meg a csúszás a sapphire rapids-al. De ilyen volt az Ice Lake-nél is, akkor is a csúszás miatt volt egy gyenge negyedév, gondolom az elmaradt szállítások, aztán a következő negyedév megint erős volt, mert kiszállítottak egy csomó procit.

És ha már SR, akkor a csúszás nem érint "bizonyos" vevőket, csak a nagyközönséget.

[ Szerkesztve ]

(#31) Abu85 válasza Albus_D (#30) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A DCAI üzletág 16%-ot esett az aktuális negyedévben Y/Y alapon. [link]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32) Albus_D válasza Abu85 (#31) üzenetére


Albus_D
tag

Most, a második negyedévben. Csak én nem arról beszéltem.

"Pontnem, eddig. 2022 Q1 22%-ot nőtt a Datacenter Y/Y" Na? Ez még a senkinek nem kellő xeon volt. :D

[ Szerkesztve ]

(#33) Abu85 válasza Albus_D (#32) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Én azt értem, hogy te nem arról beszélsz, csak Petykemano aktualitásokról beszélt, nem pedig a múltról.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#34) Petykemano válasza Albus_D (#30) üzenetére


Petykemano
veterán

Egy negyedév eredményeitől nem kell pánikba esni. Nem is ezt mondtam.
A bevételcsökkenést csak arra reagálva hoztam, hogy amikor megkérdeztem, hogy mi az oka annak, hogy a 12. stepping után is még mindig hibás és tologatják a Sapphire rapids kiadását, erre Akula kolléga leintett, hogy fölösleges kapkodni, az Intel ráér.

Te akkor azt állítod, hogy a SPR valójában már teljesen működőképes, a hivatalos rajtot azért tolták el, mert előtte "bizonyos" kedvezményezett vevőknek szállítanak?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#35) Albus_D válasza Abu85 (#33) üzenetére


Albus_D
tag

A 2022 Q2 az április, május, június. Most augusztus van. Vagyis az is a múlt.

(#36) Abu85 válasza Petykemano (#34) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Egyébként nyilván nem ér rá az Intel, de őszintén szólva nagyobb baj lenne, ha hibásan adnák ki. Tehát jelen esetben tényleg a csúszás a jó döntés.

#35 Albus_D : Minden cég utólag közli a negyedéves eredményeit. Remélem ez nem újdonság.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#37) Albus_D válasza Petykemano (#34) üzenetére


Albus_D
tag

Nem én állítom. A források nélküli adatközlés joga engem nem illet meg. :B [link] [link]
"Right now, Intel targets 2023 calendar week 6 to 9 (Feb. 6, 2023 to March 3, 2023) launch window for high-volume Sapphire Rapids processors. Meanwhile, some SPR products may launch on 2022 calendar week 42 and 2022 calendar week 45. "

#36Abu85: Nem újdonság. Pont te is leírod, utólag közli. Azt csakis a múltról lehet, ugye?

[ Szerkesztve ]

(#38) Petykemano válasza Abu85 (#36) üzenetére


Petykemano
veterán

Egyetértek.
De én nem is sürgettem, hogy mikor adják már ki. Csak megkérdeztem - tőled, hogy esetleg tudod-e, hogy mi lehet az oka annak, hogy már 12. steppingnél járnak és még mindig nem áll össze?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#39) Albus_D válasza Petykemano (#38) üzenetére


Albus_D
tag

Ilyet rajtuk kívül szerintem senki nem tud, feltéve ha igaz Igorék pletykája. Mert mindenki rájuk hivatkozik. A samsung-nál azt a pletyit, hogy jövőre csak snapdragon chipet használnak, Abu nem tartotta igaznak. ;] Szerintem igor pletykáját gond nélkül elhiszi.

Bocs az első link rossz: [link]

[ Szerkesztve ]

(#40) Abu85 válasza Albus_D (#37) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Van az aktuális eredmény, és van a múltbéli. Nem véletlenül hívják a legújabb eredményeket aktuálisnak. ;)

#39 Albus_D : Az Intel is elismerte a mostani negyedéves beszámolón, hogy találtak egy hibát, ami miatt csúszik a fejlesztés. Az Intel álláspontja teljesen egybevág Igorék pletykájával.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#41) Albus_D válasza Abu85 (#40) üzenetére


Albus_D
tag

A csúszást elismerte, a 12 steppinget és az 500 hibát nem láttam hivatalosan.

Az hogy a samsung nem kommentálta, nem jelenti azt hogy nem igaz. De mivel baromi rossz fényt vett a samu+amd fejlesztésre, főleg a sok cikked után, amiben fényezted a cuccot, ciki még a gondolat is. Aki időt nyer, életet nyer, ugye? Tavasszal ha úgy lesz meg majd lesz valami.
De mivel gyenge lett az exynos, ezt tesztek igazolják, a fogyasztás és melegedés is problémás, akkor ez egybevág a pletykával nem? [link]

[ Szerkesztve ]

(#42) Abu85 válasza Albus_D (#41) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Mert még sosem láttál errata dokumentumot. Ezért lenne jó előbb megtanulni, hogy miképpen működik az ipar, és utána hozzászólni, mert így csak azt mutatod, hogy nem érted a chiptervezést.
A Sapphire Rapdis 2021 elején érkezett volna, és gyakorlatilag két évet csúszott a fejlesztés. Ebbe 12 új stepping bőven benne van, amelyek többsége persze respint, mert ugye a mostani minta E5-nél jár. Az E ugye azt jelenti, hogy 5 nagyobb váltás volt, a többit szimpla respin tette ki. Ilyenkor azért váltanak, mert a korai lapkák tele voltak buggal, és ennyi steppingnél az 500 bug még hízelgő, hiszen nem arról van szó, hogy az E5-ben van 500 hiba, hanem az eddigi fejlesztés során 500 hibát detektáltak, a dokumentum pedig azt szolgálja, hogy információt adjon majd a programfejlesztőknek, hogy ezek közül melyik hibát hogyan javították. Mert a javítás lehet hardveres vagy szoftveres, és a szoftveren belül is több mód van a hibák javítására, például az egyik a programing guide, ahol leírják, hogy az egyes létező hibákat hogyan lehet elkerülni. Ez minden processzornál így működik, és nem a Sapphire Rapids az első, ami vaskos erratával jelenik meg. Az Alder Lake-ben például több tucat olyan dokumentált hiba van, ami nincs is javítva. [link] - nyilván a fejlesztés komplexitása megnövelheti a hibák számát, de a dokumentációjuk segít abban, hogy ezeket elkerülje az ipar.

A Samsung célja a Mali IGP-jének eldobásával az volt, hogy végre kikerüljön az Androidot megkötő fejlesztési fertőből. Ők nem a többi androidos céggel küzdenek, hanem az Apple-lel, és amíg az Apple hozza a tripla-A-s címeket iOS-re, addig a Samsung arra nem képes, hogy a Vulkánt működésre bírja, mert egyszerűen a Mali, a PowerVR és még az Adreno is egy hígfos ebben a környezetben. Emiatt orbitális marhaság, hogy leépítik a saját fejlesztéseket, mert az Exynos az egyetlen esélyük arra, hogy valaha is utánamenjenek az Apple-nek, és ne csak hígfosokat kínáljanak, mint a többiek. De ehhez is egy tudás kell, hogy valaki átlássa, és a Twitteren nem biztos, hogy minden felhasználónak megvan ez a tudás. Tehát a Samsungnak egyáltalán nem az a célja, hogy kis pitejátékokat futtasson Androidon, hanem szépen hozza be az Unreal Engine 5-öt, stb, és ehhez komolyabb hardver kell, mert az Apple ugyanúgy be fogja vinni az iOS-re az Unreal Engine 5-öt.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#43) Albus_D válasza Abu85 (#42) üzenetére


Albus_D
tag

Ebből még mindig nem derül ki hogy valós e a 12 stepping és az 500 hiba.
Nem tudom miért az Alder errata-t linkelted, mikor a ryzen jóval vaskosabb, sokkal jobb példa lett volna. [link] ;]

A samsung témánál ugyan ez elmondható az intel ARC-ra is, mégis milyen szívesen lehoztad a pletykát.
A témát boncolgató rész pedig csak a véleményed, nem pedig tények. Lehet túlságosan is hiszel benne, és ez lesz a banánhéj amin elcsúszol. :P

(#44) Abu85 válasza Albus_D (#43) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Mint írtam a Sapphire Rapids az E5 steppingnél jár. Ez már azt jelenti, hogy volt 5 nagyobb váltás, és legalább öt respin. Tehát az E5 maga 10 steppinget jelent. És valószínűleg volt még közte két stepping, ahol a korábbi verzióknál csináltak respint. Tehát tök hihető a 12 stepping, mert már az aktuális minta revíziója 10-et jelent minimum.

Az meg, hogy 12 steppingre, vagy ha neked jobban tetszik 10 bizonyított steppingváltásra van 500 hiba... csoda, hogy csak ennyi van.

Minden processzornak van erratája, reméltem, hogy a fentiekből ez világos, de valószínűleg nem volt az. :)

Pontosan melyik lehozott hírre gondolsz az Arc-nál?

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#45) Albus_D válasza Abu85 (#44) üzenetére


Albus_D
tag

"Pontosan melyik lehozott hírre gondolsz az Arc-nál?"

Ami alatt épp beszélgetünk.

Egyébként megkérdezted a samsungot, és azt mondták kamu a hír és dolgoznak az exynossal nem?

(#46) Abu85 válasza Albus_D (#45) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Akkor olvasd el még egyszer ezt a hírt, mert pont azt írtam le benne, hogy az Intel nem kaszálja el az Arc sorozatot.

Akit kérdeztem az egészen konkrétan azt mondta, hogy nem tud róla, hogy a Samsung az S22-es modellekből kivenné az Exynos 2200-at, és nem érti, hogy honnan származik a pletyka.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#47) Albus_D válasza Abu85 (#46) üzenetére


Albus_D
tag

Ok. Nem egy malomban őrlünk, de ez nem újdonság. Magát a hírt lehoztad, egy ugyan olyan pletyka alapján, mint a samsungos, amit nem.

Furcsa, mert nekik meg azt mondták még nincs eldöntve: [link]
"Furthermore, Samsung’s semiconductor division told us that “no specific decision” has been made just yet." ;] Vagyis a lehetőség megvan hogy dobják, és így már meg is van erősítve az a twitter üzenet. Amit meg te kaptál választ..... de nem, ebbe nem megyek már bele. :DDD :DDD :DDD

Na mindegy. Miért törölted ki a samsungos hír alól a produkciód? :DDD Egyrészt csináltam screenshotokat, mert sajnos veled máshogy nem lehet fórumozni, másrészt cache-ben is benne van. Értem hogy ciki volt neked amit műveltél, de persze a sokadreges dolgot ami rám negatív benne hagytad, de ennek csak örülök, mert ha majd előkerül a téma, legalább látható lesz hogy fórumozol.

[ Szerkesztve ]

(#48) Abu85 válasza Albus_D (#47) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Mi nincs eldöntve? Hogy lesz-e több Exynos? Lesz. Mint írtam a Samsung csak maga képes az Apple után menni, mert ha nem teszik ezt meg, akkor leragadnak a többiek szintjén, ami egyszerűen nem elég ahhoz, hogy az Apple ellen versenyezzenek. Nincsenek meg a szoftveres fronton a feltételek. Ellenben maga az Android a Vulkan API-val képes lenne arra, amire az iOS, csak megfelelő szoftveres háttér kellene hozzá, nem olyan fostalicska, amire az ARM, az Imagination, vagy a Qualcomm képes. Korábban leírtam, hogy mi a gond, és ezt máig nem sikerült megoldani: [link] - Az Exynos 2200 az első lépés abba az irányba, hogy megoldják, hiszen a Samsung saját kézbe vette a grafikus vezérlőt. Itt ugyanazt csinálják, mint az Apple. Licencelnek egy értékelhető alapot, amit alakítgathatnak.

Nem én töröltem ki, hanem egy moderátor Offra hivatkozva. Én nem moderálok, mert házigazda vagyok, nálunk ez alapszabály. Ha a PH! moderátorok moderálása nem tetszik, akkor itt tudsz reklamálni: [link]

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#49) Dr. Akula válasza Joci10 (#28) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

És hány magot használsz ki a 96-ból? Azért felesleges megvenni, hogy csak malmozzon. El tudja osztani az oprendszer hatékonyan mindet melóra, vagy a magok egyik fele csak a másik felét koordinálja össze?

(#50) Kansas válasza Dr. Akula (#49) üzenetére


Kansas
addikt

A Genoa meg a Bergamo szerver procik, szóval mindet, az utolsó szálig. Gond nélkül.

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.