Hirdetés

2021. január 18., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) rosejbli


rosejbli
senior tag

Mindkét problémát teljesen átérzem.
A biciklisek közül úgy vagyok vele, ha elsodorják őket úgy, hogy nincs kivilágítva, vagy egy életre megtanulja, hogy hogyan kell sötétben enni, vagy már nem kell felülni sem a biciklire többet.
Másik hasonló állatfaj, aki a reflektorszerű első lámpáját villogóra állítja és azzal vakít el.
(Halkan jegyzem meg, hogy én is sokat bringázok, régebben rengeteget mentem sötétben is)
Kapubejárónk pont úgy van kialakítva, hogy mellette az úttal párhuzamosan 2-2 parkolóhely van. Nyilván ki lehet találni, hogy a sok suttyó hol fog még egy épp üres helyet találni.

(#2) ncc1701


ncc1701
addikt

Én múltkor olyan ostoba voltam, hogy egy kb 6m-es helyre betolattam teljesen hátra egy beton oszlophoz, h elöl több helye legyen az ott lakónak kifordulni a kapuból. Ostoba hoba volt. Hátul volt 10 centim, elöl egy hülye ladás rám tolatott 10 centire, siettem volna haza.
Nem részletezem, szerencsére melóhelyen van crova, ladás vonóhorgát leszereltem, kocsit pár ék szerű bigyóval előre tudtam szenvedni még vagy 15 centit, és nagy nehezen ki tudtam gyűrni a vasamat.
Lession learned, legközelebb inkább ráállok a kapubeálóra jobban, nehogy valaki vonzónak érezze az elöttem levő területet.

(#3) llax


llax
senior tag

Láthatósági mellény:

Felénk nagyon nem divat, ahogyan a világítás sem kerékpáron (falu, SzSzB). Néha ráállnak a rendőrök a témára, akkor kiderül, hogy mégis van majdnem mindenkinek, csak nem akarják koptatni, így egy nagyobb akció után 1-2 héttel folytatódik a "találd meg sötétben, lakott területen kívül a sötét ruhás, kivilágítatlan kerékpárost" című közlekedési társasjáték.

Kapubejáró:

Nekünk 3 is van belőle (falu, 3 telek egyben) ebből járművekkel (többen, többel, többfélével) csak egyet használunk. A telek előtt, az útra merőlegesen (kb. 60 méteren) legalább 20 szgk. tudna úgy parkolni, hogy nem kapubejáróba áll. Általában csak olyanok állnak meg itt, akik hozzánk jönnek, de vannak köztük olyanok, akik naná, hogy az egyetlen, használatban lévő (napközben kapu nyitva) bejáróba állnak be, vagy ha bejön az udvarra úgy áll meg, hogy két garázsbejárót is eláll egyszerre (pedig belül is lenne sok hely, ahol nem akadályozna senkit)...
Vannak akik képesek a parkolást is körültekintően intézni, mások meg egyszerűen megállnak ott, ahol kedvük tartja, senkivel és semmivel nem foglalkozva.

[ Szerkesztve ]

(#4) Doki16


Doki16
addikt

Én még a robogón is használtam a láthatósági mellényt. Pedig az megy 50-el legalább és elől hátul jól világít. Bringán is használok világítást, jó fajta nem vakítós ledest és ezzel a fajta cuccal van tele minden végtagom :) Pedig csak városban megyek ahol jól ki van világítva az utca.
Egyébként amikor hordat robogón a mellény, mindig azt kaptam meg kollégáktól, hogy milyen hülyén nézek ki, meg, hogy ők biztos nem vennék fel ezt az "ocsmány" vackot. Erre csak annyit lehet mondani, hogy lehetsz kurv@ divatos a bringán/robogón ha épp kilapít egy kamion. Sok ember fejében még mindig ez él, hogy kukás mellény mennyire gáz már. De ugyanez igaz a villogóra. Tényleg egy darab ezres a Decathlonba vagy bármilyen bringás boltba. És a sok hülye még erre is sajnálja a pénzt.

Természetesen mindig tisztelet a kivételnek :)

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#5) Lauda


Lauda
félisten

Nem várakozhat ott, ahol az ingatlanodra való ki és behajtást akadályozza. Ha ilyen előfordul, jelentsd be a rendőrségen és/vagy közterület felügyeleten.

[ Szerkesztve ]

(#6) Kisszidi


Kisszidi
csendes tag

Itt a hanyatló liberális nyugaton még soha senki nem állt a kapum elé, pedig tábla sincs. Az emberek pedig nappal is láthatósági mellényben tekernek vagy sétáltatnak kutyát a vidéki utakon. Este van náluk elemlámpa is.

Bent a városban viszont rendszeresen tekernek lámpa nélkül éjszaka melósok és hobbibiciklisek egyaránt.

[ Szerkesztve ]

(#7) Hieronymus válasza Lauda (#5) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Nem kell oda rendőr a nagyobb településeken. Amúgy is csak büntetni tud, de azzal meg leszel előrébb.
Egyszerűen el kell szállíttatni a tulajdonosa költségén, az erre szakosodott vállalkozással. Fotókkal szépen dokumentálva, hogy később ne okozzon gondot a reklamáció.
Legközelebb biztosan nem fog oda parkolni.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#8) Lauda válasza Hieronymus (#7) üzenetére


Lauda
félisten

Egyszerűen el kell szállíttatni a tulajdonosa költségén, az erre szakosodott vállalkozással.

Ezt csak hivatalos szerv intézheti, ezért kell nekik szólni.

(#9) nevemfel


nevemfel
tag

A kapukra időnként kitesznek ilyen, vagy ehhez hasonló matricákat, ezt általában észre szokták venni:

[link]

[ Szerkesztve ]

Nobody loves no one

(#10) bambano válasza Lauda (#8) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

és a hivatalos szerv is csak akkor viheti el, ha balesetveszélyt okoz.

szerk: ha elfoglalta a felhajtódat, oda kell elé parkolni, hogy ne tudjon elmenni, majd betolni egy kis piát, hogy ne vezethess.

[ Szerkesztve ]

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#11) Lauda válasza bambano (#10) üzenetére


Lauda
félisten

Én maradnék a hivatalos megoldásnál. Ha lekromofágozzák a kocsidat sokra mentél az egésszel.

(#12) bambano válasza Lauda (#11) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

szerinted mi a hivatalos megoldás?
bejelented, kijönnek, megnézik, hümmögnek, kap egy cetlit a szélvédőre, elmennek.

a hivatalos megoldásban nincs olyan, hogy kijönnek, felkapják a kocsit és elviszik. ha nem hiszed, tessék elolvasni a közterületfelügyeletről szóló törvényt. én megtettem.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#13) ncc1701 válasza bambano (#10) üzenetére


ncc1701
addikt

Á. Le kell ereszteni 2 kerekét. Azért kettőt, h ne segísen rajta a pótkerék.

(#14) bambano válasza ncc1701 (#13) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

ez is egy megoldás, bár nem teljesen törvényes...
szerintem a rongálásban kb. addig lehetne elmenni, hogy 8-10 postitet ráragasztgatni az üvegére. azzal okozol neki egy kis kényelmetlenséget, de nem annyit, hogy bíróság legyen belőle.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#15) elektrotank válasza rosejbli (#1) üzenetére


elektrotank
tag

A refrektorról annyit, hogy egyszer találkoztam olyan kamionossal, aki telerakta a járművét isten tudja hány reflektorral és este beizzitotta őket... konkrétan egy fénylő pontot láttam, nem sokkal többet. Ráadásul a kamion tetején is volt, tehát ha dombon araszol felfelé, nem is látja még a szembejövőt, de vakítja... majdnem olyan volt a kamion eleje, mint egy lámpatest...
Akkor úgy látom, nem csak a mi kapubejárónkat találják meg... :)

ncc1701: Találtam én is magam hasonló helyzetben, bár nem feltétlen a témához kapcsolódóan. Ha jól emlékszem, annyira még nem kerültem necces szituációba, de volt, amikor apámat kicsit beszorították. Ott is ment az előre-hátra játék, de végül sikerült kijutnia.

llax: Faluba én is ritkán látok emberen, de itt nem is nagy sebességgel megy az ember (jobb esetben...) és ki van világítva, és az itt élők többsége szerencsére ismeri a lámpát. Őszintén megvallom, amikor néha esténként bicajoznom kellett, arra a kb. 1-1,5 kilométerre én se húztam mellényt (persze ezenkívül minden más volt), amíg a főúton voltam (de forgalom se nagyon volt, egyszer egy-egy jármű1.Lakott területen kívülre sose mernék kimenni mellény nélkül.

Doki16: Nem kell velük foglalkozni, te csinálod jól! :) Sajnos igen, ezek filléres cuccok, de sokakat nem érdekel. A legfőbb baj ezzel, ha baleset történik és ha az illető meghal, mégha nem is a te hibád, azért egy életen át bűnösnek érzed magad, hogy pl. miért nem figyeltél jobban stb...

nevemfel: Erősen gondolkodom rajta, hogy veszek ilyet, vagy ehhez hasonlót, akkor talán elkerülhetjük az ilyen dolgokat, de ki tudja...

Lauda: Ha lehetőség van rá, elintézném ezt békésebben, feljelentés nélkül. De pl. ha valaki állandó visszatérő vendég lenne, valószínűleg az általad javasolt megoldással élnék. Szerencsére ilyen még nem fordult elő.

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#16) Lauda válasza bambano (#12) üzenetére


Lauda
félisten

Én nem írtam olyat, hogy a hivatalos szerv azonnal el fogja vitetni a kocsit. Jelentse be, ezt írtam. Ahányszor oda parkol, annyiszor be kell jelenteni. Előbb-utóbb változni fog a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#17) bambano válasza Lauda (#16) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

az azonnalt nem írtad, a többit igen. lásd #8.
a valóság ezzel szemben az, hogy hivatalos szerv SE vitetheti el a kocsit, ha nem okoz balesetveszélyt.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#18) ncc1701 válasza bambano (#14) üzenetére


ncc1701
addikt

Nem tudom, mennyire törvénytelen, de azzal, h leereszted a kerekeit, nem rongálod az autóját.

Régen csináltattunk kollegával olyan matricát, amit fecnikben lehet csak leszedni, azzal a szöveggel, h "Tanulj meg parkolni, paraszt!". Lehet újra kellene csináltatnom. :)

(#19) Hieronymus válasza ncc1701 (#18) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"...azzal, h leereszted a kerekeit,..."

Marhára segít abban, hogy a kapubejáratot eltorlaszoló jármű minél hamarabb eltűnjön onnan és szabadon lehessen áthaladni a kapun. :(

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#20) Lauda válasza bambano (#17) üzenetére


Lauda
félisten

A többit sem írtam, csak hogy jelentse be. Hogy elszállíttatja-e a szerv vagy nem, az már az ő dolguk.

(#21) icemad


icemad
veterán

Én az önkormányzatnak jeleztem a problémát a kapubejáróval. 2 nap múlva festettek az aszfaltra egy nagy fehér x-et, így nincs gond. Mondjuk már kezd kopni, lehet, hogy megint szólnom kell.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#22) dugo_ válasza elektrotank (#15) üzenetére


dugo_
veterán

A legjobb, hogy az ilyen kamionosok vérig vannak sértve, ha rájuk tolom a refit, hogy én is lássak valamit.

(#23) llax válasza elektrotank (#15) üzenetére


llax
senior tag

Itt nem lakott területre gondoltam elsősorban. Csak úgy általában falusi környezetre. Két falu közötti sokadrendű úton nem divat se a mellény, se a lámpa. Városok közelében jellemzően aktívabb a yard és nem is az ismerős kmb-ba szaladnak bele, így nagyobb eséllyel lesz csekk a "jutalom" az ejnye-bejnye helyett. Annál pedig olcsóbb a lámpa és a mellény.

(#24) Lauda válasza llax (#23) üzenetére


Lauda
félisten

úgy általában falusi környezetre. Két falu közötti sokadrendű úton nem divat se a mellény, se a lámpa. Városok közelében jellemzően aktívabb a yard és nem is az ismerős kmb-ba szaladnak bele,

Csak azt felejtik ki a képletből, hogy a fizikát nem fogja érdekelni a sokadrendű út és az ismerős kmb-s sem. Ezért ha kivilágítatlanul, mellény nélkül sétál az úttesten, az érkező autós nehezen fogja észrevenni (mivel a látása és a fizika ugyan olyan, mint máshol), nagy az esély rá, hogy el fogja ütni. A csontok se forrnak könnyebben, mert haver a kmb-s. A kivilágítatlan kerékpárosokat sem értem éppen ezért többek között. Nem kellene magát inkább még jobban kivilágítani? Lámpák, prizmák, mellény stb? Hogy minél jobban lássák? Ki sérül meg (jobban), ha elütik? Nem ő?

[ Szerkesztve ]

(#25) Hieronymus válasza Lauda (#24) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"A kivilágítatlan kerékpárosokat sem értem éppen ezért többek között."

A halálfélelmük teljes elnyomása az érthetetlen.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#26) elektrotank válasza dugo_ (#22) üzenetére


elektrotank
tag

Láttam hasonlót telepjárónál is... konkrétan amikor felkapcsolta, bevilágította az erdőt... én személyszerint nem értem az ilyet, mert elvakítja a szembejövőt, másrészt fogalmam sincs, hogy ekkora fény hova kelhet.

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#27) ncc1701 válasza elektrotank (#26) üzenetére


ncc1701
addikt

Egyik sác egy bicajos fórumon a bicajára szerelt olyan világítást, h mikor full fényre tolta, napszemüveget kellett felvennie. Durva ledek vannak manapság.

(#28) elektrotank válasza ncc1701 (#27) üzenetére


elektrotank
tag

Az a srác akkor nem viccelt :DDD

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#29) bambano válasza ncc1701 (#27) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

[link]

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#30) llax válasza Hieronymus (#25) üzenetére


llax
senior tag

Milyen elnyomás???
A félelem kialakulásához tapasztalatra vagy megszerzett tudásra lenne szükség.
(Egyeseknél mélyebb nyomokat hagy, ha jól m*ssza a rendőr, mint mindenféle prédikáció a biztonságról. Így ha mástól nem képes félni, akkor féljen a rendőrtől.)

(#31) lomposfarkas


lomposfarkas
tag

"Én reménykedem benne, hogy ez a helyzet előbb-útóbb javul, és legalább egy láthatósági mellényt vesznek majd fel az emberek"

Nem értem, ezt mire alapozod. Amióta az eszemet tudom, a vaksötét éjszakában mennek a bringások lámpa és minden szar nélkül. Ezen az állapoton nem segít se kampány, se büntetés, holnap ugyanúgy ott lesz egy nindzsa az úton. Tudom, mert én is bringás vagyok, mindig látom őket.

(#32) ncc1701 válasza lomposfarkas (#31) üzenetére


ncc1701
addikt

Pontosan! Pár éve volt, h náyron a dög melegben este 8 fele indultunk el bicózni, ilyen 100km-es utakra. Bicaj úton. És nagyon sokszor fordult elő, h kivilágítatlan, sötétbe öltözött bicajos nindzsák jöttek szembe. Nem is értem, pár ezresből megvan egy olyan villogó, amivel már látszódik, ennyit nem ér a rongyos élete? Nekünk kb 10e feletti világításunk van, elég szépen látni a 2w körüli ledekkel.

(#33) lomposfarkas válasza ncc1701 (#32) üzenetére


lomposfarkas
tag

Én nem bonyolítom ilyenkor. A jó lámpa az én közlekedésbiztonságomat növeli, ilyennel a nindzsára világítok és lehet pampogni:
[kép]

(#34) ncc1701 válasza lomposfarkas (#33) üzenetére


ncc1701
addikt

Nagyon korrekt. :)

(#35) elektrotank válasza lomposfarkas (#31) üzenetére


elektrotank
tag

Semmire sem alapozom, csupán reménykedem. Jobb lenne, ha ez a dolog javulna, persze ettől függetlenül igaz, amit mondasz. Én se láttam komolyabb változásokat ezügyben.

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.