Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lionhearted

őstag

válasz #Chris #50 üzenetére

Ja igen, next-next, és máris van Ask toolbar, meg McAffeeee anyámkínja. Csak, hogy a népszerűbbeket említsem. :D És persze, shareware, freeware, freemium, ad-os, krekkelt..etc. :D A már egyébként is összevadászott, vírusos oldalakról letöltött exen. Mert nem magától került oda. Megint torzítasz...

Egyébként, ismerősöm gépét kellett volna felraknom, mert ugye W7 tisztán nem sok drivert talált meg (gondolom W8 gép lett volna). Net se wifin, se kábelen. Másik géppel felmentem netre, HP oldal be, 2342343242342 féle verziót dobott ki. Na már most, van egy ismeretlen hardverem, akkor abból honnan tudom, hogy ez most intel/ath/rt/bc vezérlős? Ennyit a nagy supportról, ha az ember kezdő. Természetesen, miután meglett a megfelelő összeállítás, utána sem volt stabil wifi, mert miért lett volna... nem tudom, hogy mi lett a géppel azóta, gondolom W8-at kapott.

A restore image csak azért problémás, mert tele van gyártói appal, aminek a felét senki, sosem használta. Persze, r=1nek teljesen mindegy ez is. Egyébként, ha már itt tartunk, van előtelepített Ubuntus gép is (elsősorban Dell, dehát tuti nem értenek hozzá), semmivel sem bonyolultabb a "telepítés", mint a W restore.

Több egyszerű júzernek is tettem fel Ubuntut, panasz nélkül. Említetted is, hogy böngészés, zene, videó. Csak mondom, de erre használják az emberek többsége a gépet.

És telepíteni sem nehezebb. Ha veszünk egy full üres gépet. W7-ben nem lehet pl. kikerülni a particionálást, ami egy vesszőparipa a kezdőknél. Ubuntu akár automatikusan is csinálja. Winben mondjuk kb ez az egyetlen választópont (a nyelven/bill/időzónán kívül), míg Ubiban lehet pipálni, hogy töltsön frissítést, 3rd-party appot (ez winre ugye amúgy sem települ). Fertő!
    Ez egyébként implikálja azt is, hogy W7 telepítő nem megy next-next-next-finisshel, mert kell 1. partíció létrehozás, 2. productcode, 3 agreement, míg az Ubuntuban defaultban mindennek van értéke, automatikusan, és nem is kell feltétlen lejönni a next gombról egészen a User adatok megadásáig.

Új hozzászólás Aktív témák