Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed3r_X_
nagyúr
Van-van. 291 ps, 385 nm. Igaz a fogyasztáson látszik is (12-13 városban, viszonylag lightosan közlekedve).
Már elengedtem a mennyit költök kocsira témát. Hacsak nem valami faék egyszerű autót vesz az ember, meg újonnan, akkor költeni kell. Volt egy 16-os Loganem, na arra semmit sem kellett költsek. De hát vezetési élmény nem volt sok
(mondjuk az is kapott fúrt-mart tárcsát, 17-es felnit, stb
)
-
Ed3r_X_
nagyúr
Ha a végére érsz egyszerÉn belefáradtam már egy 8. gen Civicbe, ott 1 év alatt 1.5+ ment el, a nagyját ráadásul magam csináltam, munkadíj nélkül. Most megint van egy 1P Cupra, ott már 1-nél járok, fél év alattDe ez legalább megadja néha azt az élményt, amit szeretnék.
-
válasz
zsolti1902 #10 üzenetére
Köszi.
Imádom ezt az autót. Egyszerű szerelni és ha nem az elmúlt 10+ évben elmaradt javításokat kell pótolni, akkor nem is vészes.
A design amúgy közelebb van a 30-hoz mint a 20hoz.1993-ban kezdték meg a formát tervezni. A sedanokat 97-óta gyártják.
Az én autóm 1998-as gyártású, 99-es forgalomba helyezéssel.
Durván repül az idő.updog(A Graffaló
), közelről látszódnak a kőfélévérődések, karcolások, rozsdafoltok a kasznin. Az utcán valaki szándékosan bele karcolt a szélvédőbe.
Plusz a beltér is felújításra szorul.
dabadab, Nálam az elmúlt 10+ év elmaradt karbantartásait, javításait kellett pótolni. Ezeken egyszer kell végig jutni és ha rendesen meg van csinálva, onnantól olyan hatalmas baja nem lehet. Ezek még faék autók. Tényleg csak az van benne amire szükség van.
-
updog
őstag
Ford Focus elég jó választás lehet, bár abból az MK1 nagyon durván tud rohadni. Ha sikerül jót kifogni, akkor nagyon penge a futóművük, pontos a kormányzásuk. Sokan meglepődnek, milyen jó is azokat vezetni.
Nekem első szériás Focus C-Max volt, az full a sima Focusra épült "egyterű", imádtam, kezesbárány volt, az utat fogta mint a cövek, és meghazudtolta a 90 lovat (mondjuk 120-as tempóig
).
Kívülről ugyan az a lefingott, elhasznált BMW hatását kelti... még.
Akárhogy nézem a képeket, nekem nem kelti azt a hatást
Kitartást és sok balesetmenteset hozzá!
-
ncc1701
veterán
válasz
Krugszvele #8 üzenetére
Nem zsákutca, ha autószerelő vagy, és tudod magadnak csinálni, akkor mehet a dolog. Kasztni ne legyen törött, és ne rohadjon, mert az a cikornya pont ilyenkor. Ez a srác pont ezt csinálja. Plusz ha egy ikonikus autóról van szó, akkor befektetésnek is tökéletes.
-
zsolti1902
aktív tag
Szeretem olvasni az ilyen autós írásokat, blogot, ahol végig lehet követni egy autó karbantartását és megbecsülését. Ennek az autónak tényleg igazi gazdája van
Az E46 kasztni számomra a legszebb a BMW-k közül, hiba már 20 éves a design.
Várom még a további írásaidat! -
válasz
Hieronymus #7 üzenetére
Ha taknyolnak javítás helyett akkor reális amit írsz. Olcsó, gagyi alkatrészek, amit nem muszáj azt nem is cserélik, mert majd legközelebb stb... Rendesen meg kell csinálni gyári vagy jobb alkatrészekkel és ugyan úgy időtálló lesz.
Én megmondtam a szerelőnek, nincs pénzem gagyira. Az alkatrészeket a feléből megúszhattam volna, de nekem az nem éri meg hogy 1-2 éven belül megint foglalkoznom kell vele.
-
Krugszvele
senior tag
válasz
Hieronymus #7 üzenetére
köszönöm szépen, akkor ez egy zsákutca!
-
válasz
Krugszvele #5 üzenetére
Ez nem így működik.
A kopó és fogyó alkatrészek cseréje önmagukban nem elegendő. Azokat az új autókban is cseréni kell, ha elhasználódnak.
Az anyag elfáradással nem tudsz mit kezdeni. Minél öregebb egy jármű, annál végtelenebb történet a javítgatásra fordított idő és pénz.
Ezt fokozza, hogy gyakran, egy alkatrész meghibásodása nem ok, csak következmény.
Az alkatrész cseréje nem oldja meg a problémát, Gyorsan megy tönkre újra a cserealkatrész. -
válasz
Krugszvele #5 üzenetére
A modernebb autók jellemzően biztonságosabbak, mint a régiek.
BMW E46Cserébe a javításán súlyos szorzók vannak. Van olyan alkatrész, amin tízes a szorzó az említett két típusnál.
Ford Focus elég jó választás lehet, bár abból az MK1 nagyon durván tud rohadni. Ha sikerül jót kifogni, akkor nagyon penge a futóművük, pontos a kormányzásuk. Sokan meglepődnek, milyen jó is azokat vezetni.
-
Krugszvele
senior tag
Ti biztosan jobban értetek hozzá. Vázolom a tervemet:
Mondjuk venni egy 15 éves opel astrát, vagy ford focust, vagy egy suzukit, tökmindegy, a lényeg, hogy sok legyen belőle az utakon. Legyen mondjuk egy jobb felszereltségű 1 millió forint.
Mibe kerülne rajta minden kopóalkatrészt kicserélni?
Olajak - szimmeringek - lengőkarok - gumik - kipufogó - vezérlés - motorban amit ésszerű, stb.
Én úgy tippelem, hogy olyan 2 millió ft körül, jó a nagyságrend?Mert a terv lényege az, hogy így 3 millióból lesz egy "új" autód, egy 8 milliós újautó helyett, ami teli van fosabbnál fosabb elektronikával.
Érvek-ellenérvek?
-
nekem sem mostani kocsim van (2002), masfel eve hogy megvan de nem hasznaltam a klimat. szerencsere egy gaz toltes megoldotta, pedig mar felkeszitettem magam, hogy ez draga lesz de szerencsere 60k-bol megvolt
-
ncc1701
veterán
Megéri. Mostanában szép, fenntartható, jó autót nem igazán gyártanak már.
-
válasz
Hieronymus #1 üzenetére
-
"... többek közt nagyobb fékeket is"
Ha jól emlékszem típus módosítást kell kérni. Ha ellenőrzés közben kiszúrja a rendőr, azonnal repülhet az autóról a rendszám. A műszaki vizsgán is kiszúrhatják.
Új hozzászólás Aktív témák
- ELADÓ - Xiaomi 14T Pro 5G 512GB 12GB RAM Dual Mobiltelefon
- ELADÓ - Amazon Kindle 2024 16GB Black (ÚJ, SZÁMLÁVAL)
- Macbook Pro 15" - 2019 gyártás, 6 mag i7, 16/512GB, 4GB Radeon - garancia (59)
- Asus Rog Thor II 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Közép Kategóriás Gamer Számítógép Újszerű Állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest