Hirdetés

2020. szeptember 27., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Dißnäëß


Dißnäëß
(őstag)

Első. :))

Na jó. Szóval.. sajnálom, mert nekem Linuxon perpill most csak a Mozilla viszi a pornhubot, Opera és a többi error-t dob a videókra.

Oké, jólvan, jólvan, troll off.

Sajnálom, hogy ma már egyetlen értékelhető böngésző sincs, ami tudja azt az alapdolgot, amit az Opera egy ősrégi verzióban már tudott - majd elvesztett - hogy 2 vagy több sorba is tudja rendezni a füleket (tabs), ha betelne az első sor. Szépen tördelte őket. Istenem, de imádtam.

"Show tabs on separate rows" vagy valami ilyesmi volt a kapcsoló, pipa és azonnal nem összenyomta őket, hanem több sorban adta a füleket, rendes eredeti fülszélességel.

Egy isten volt.

Béke a Mozilla poraira is. Ebből nem állnak fel.

A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

(#2) Yeffy


Yeffy
(addikt)

ohh :(
remelem, sikerul talpra allniuk/megoldast talalniuk, 2006 vagy 7 ota FF-ozok.

Big girls ride harder! || Kondi powaa'! ヅ

(#3) Nekomajin


Nekomajin
(tag)

Azt össze tudja foglalni valaki, hogy a Gecko-val mi a baj? Miért kell évek óta párhuzamosan két motort fejleszteniük? Mit várnak a Servo-tól?

(#4) <Adamsky>


<Adamsky>
(veterán)

Ez meglepett. Eddig nem is hallottam róla, hogy ekkora a gebasz.
Remélem valahogy összekapják magukat. Kár lenne az Firefox-ért.

(#3) Nekomajin
"Mit várnak a Servo-tól?"
Ezt én sem tudom, de cikket olvasva, most már semmit. Gyakorlatilag szélnek eresztették a Servo-n dolgozókat.

[ Szerkesztve ]

(#5) Johnny Cage válasza Dißnäëß (#1) üzenetére


Johnny Cage
(addikt)

"2 vagy több sorba is tudja rendezni a füleket (tabs), ha betelne az első sor"

Waterfox Classic + Tab Mix Plus

[ Szerkesztve ]

(#6) hallador


hallador
(addikt)

Nagyon sajnálnám. Az egyetlen tényleg függetlenebb böngésző. Linux alatt a legjobb szerintem.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#7) Pinky Demon


Pinky Demon
(addikt)

Kicsit kenyelmetlenebb mint a chrome, de par eve kizarolagosan attertem ra, mert veszelyesnek tartom, hogy egyre tobb bongeszo chrome alapokon nyugszik. Amugy nem vagyok nagyon paranoid az adatgyujtest illetoen, de ha kis aldozattal tudok egy kicsit jobban fuggetlenedni a google-tol, az is jo. Nagyon sajnalnam, ha oda lennenek.

(#8) Zigur


Zigur
(senior tag)

A böngésző piacon van a Chrome és a többi chromium alapú böngészők, és a Firefox. Nagyon nem lenne jó, ha a google kezébe lenne a teljes irányítás.

(#9) angyalpc2


angyalpc2
(tag)
LOGOUT blog

nagyon sokáig FF volt aztán Chrome váltottam...hú gyors minden...aztán az adatvédelem miatt inkább vissza FF-re és nem érzem rosszabbnak lassabbnak.

(#10) <Magura>


<Magura>
(tag)

Bakker! Nemá... 15 éve tűzrókával böngészek.

mod: Még marógépen is a FF (Linux alapú a vezérlő)

[ Szerkesztve ]

(#11) leviske válasza hallador (#6) üzenetére


leviske
(veterán)

Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a Firefox életben maradásához feltétlenül szükséges a Mozilla alapítvány fennmaradása. Sőt, a mostani vezetőséget elnézve lehet, hogy nagyobb esélye lenne részesedésben visszatérni, ha a Mozilla alapítványtól átkerülne valahova máshova.

(#12) Fall-N


Fall-N
(addikt)

Nehogy úgy járjon, mint az Opera. Az is kínai tulajdonba került, különben lehúzták volna ők is a rolót. Csak ez FF-nél azért gáz, mert a szabad internetet támogatják.

(#13) tibaimp


tibaimp
(addikt)

Nagyon régóta használom én is. egyszer próbáltam ki a Chrome-ot, de nem jött be, így maradt ez. Remélem továbbra is marad(hat)!

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#15) Fall-N válasza wasserfox (#14) üzenetére


Fall-N
(addikt)

Nem lett azért rossz. Egyedül az lehet a "baja" hogy a kiegészítő támogatás ugrott és csak az ő általuk ellenőrzött kiegészítőket integrálják bele.

A régi volt pont a lassú és elavult. Az új sokkal gyorsabb és modernebb. Én nem használtam ezer plugint, de amiket igen azt tudja (AdBlock, Dark Reader, Image search for Google). Tudja a rendszerszintű Dark mode-ot, alul van a címsáv a mostani nagy telefonok korában.

(#17) Gargouille


Gargouille
(aktív tag)

Tényleg kár lenne érte, ősidők óta tűzrókázok, ez a leginkább testreszabható böngésző és sok hasznos funkciója mellett például alapból menthetők olyan oldalon is a login adatok ami érvénytelen tanúsítványt használ, ez pedig - nálam - létkérdés.

Ha mégis beszántják végül akkor nem tudom mire fogok váltani...

(#18) moleculez


moleculez
(addikt)

A chromium az úgy tudom open source, szóval az alapjaira épített böngető nem feltétlenül van a googleba drótozva. Ellenben mondhatni referencia webdev téren, szóval a fejlesztést igencsak megkönnyíti, és hosszútávon a UX is javulhat. A cégek azt építenek rá, úgy brandelik ahogy akarják (lásd Edge, az teljesen az MS-be van drótozva, mégis Chromium) Ez persze az innováció, és a fejlesztések táptalaját sóval szántja be. Szóval az van amit a Chromium tud, pedig az újgenerációs FF-től (Quantum?!) igen bitang jó volt.

Az alvás a gyengék kávéja. Krumplikás Papri.

(#19) K1nG HuNp


K1nG HuNp
(senior tag)

Az egész MDN temaet elküldték a búsba... nagyon remélem, hogy nem lesz baja a platformnak ettől függetlenül, naponta használtam, akárcsak a Sendet ami ugyszint szunetel :(, egyre jobban felertekelodnek azok a mozillas stickerek a laptopom hatuljan..

(#21) joey04


joey04
(titán)

Majd valami kínai “megmenti”...

(#22) moleculez válasza K1nG HuNp (#19) üzenetére


moleculez
(addikt)

Nekem az MDN törekvése, és kvázi szabadságharca/lázadása a szabad internetért nagyon tetszett, és nagy fanja is voltam egy időben.
Sőt, FFDE (Dev Edition), párját ritkítja, nagyon szerettem, amíg webdevvel foglalkoztam. :K

Az alvás a gyengék kávéja. Krumplikás Papri.

(#23) Zigur


Zigur
(senior tag)

Itt van a valószínű magyarázat : [link] , a Google-el meghosszabbította a Mozilla a szerződést 3 évre. Gondolom ilyesmi lehetett a Google feltétele, hogy lassuljon a fejlesztés. Ne legyen a Chrome monopóliumban, de ne is legyen nekik "igazi" ellenfelük.

(#24) ntomka válasza K1nG HuNp (#19) üzenetére


ntomka
(nagyúr)

Az egész MDN temaet elküldték a búsba...

Waitwut?!? Akkor most a legjobb webes referencia gyűjteménnyel mi lesz? Azt is bezárják?

ツ Headphones on - World off

(#25) Piftuka


Piftuka
(addikt)

Számomra az a meglepő, hogy egy, a termékeivel ennyire az "online létre" fókuszáló vállalat a Covid helyzetre fogja rossz pénzügyi eredményét.

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#26) Dißnäëß válasza Piftuka (#25) üzenetére


Dißnäëß
(őstag)

Számomra meg az, hogy tele a világ milliárdosokkal és olyannal is, aki hasonló szabad internet bla bla elveket vall, ha mondjuk kicsit is ért az IT-hoz... igazán felkarolhatná, vagy megtámogathatná, mert épp vannak elegen a "nagyok" között, legyen az mind tech cég, mind politika, akik pont a vesztére hajtanak.

A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

(#27) Fred23 válasza Fall-N (#12) üzenetére


Fred23
(veterán)

Nem úgy van, hogy az Opera fejlesztése Norvégiában történik a helyi adatvédelmi és egyéb törvények betartásával? Vagyis ha jól emlékszem, talán annyira nem számít a tulaj személye. (De igen, azért még így is zavar valamennyire.)

[ Szerkesztve ]

(#28) ntomka válasza Piftuka (#25) üzenetére


ntomka
(nagyúr)

A covid miatt a VPN-ekre sem volt annyira szükség, ezért... oh, wait!

ツ Headphones on - World off

(#29) bLaCkDoGoNe válasza Piftuka (#25) üzenetére


bLaCkDoGoNe
(veterán)

Ez most a jolly joker, bármit rá lehet fogni.

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#30) Cathfaern válasza Piftuka (#25) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)

Reklámbevételek drasztikusan visszaestek. Nem tudom pontosan Firefox bevételei hogy néznek ki, de ha az jelentősebb szerepet játszik, akkor érthető.

(#31) dqdb válasza Fred23 (#27) üzenetére


dqdb
(veterán)

Norvégiában és Lengyelországban párhuzamosan folyt a fejlesztés úgy 3-4 évvel ezelőttig, amikor a teljes norvég csapatot kirúgták, azóta csak Lengyelországban fejlesztenek. A volt norvég fejlesztőcsapat eléggé jelentős része ma már a Vivaldi csapatát erősíti.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#32) Fred23 válasza dqdb (#31) üzenetére


Fred23
(veterán)

Köszi, ez viszont nem jó hír! Szerinted adatvédelem szempontjából mennyire megfelelő most az Opera? Mennyire lehet erős a kínai befolyás? Küldenek adatot -bármit- Kínába?
Nekem évekig a kedvencem volt az Opera, különösen mobilon, de más böngészők nagyobb tudása és jobb tulajdonosi háttere miatt már csak ritkán teszem fel. Pedig számomra talán ő még mindig a legotthonosabb.

Mobilon azért nagyon számítanak a bővítmények, különösen pedig az Ublock Origin, amit nem sok böngésző tud kezelni. A Firefox vagy a Kiwi szereti, de a Foxot éppen most rontják el, a Kiwi pedig nagyon meríti az akkut.

[ Szerkesztve ]

(#33) Viktor77 válasza wasserfox (#16) üzenetére


Viktor77
(félisten)

Ami ugye nem igaz, a Chrome is tudja.

Some people move on, but not us ... not us

(#34) ntomka válasza ntomka (#24) üzenetére


ntomka
(nagyúr)

Egyelőre nem biztattak fel nagyon: [link] :(

ツ Headphones on - World off

(#35) cog777 válasza Viktor77 (#33) üzenetére


cog777
(senior tag)

Marmint mit tud a Chrome? Addon nincs, hatterben valo YT hallgatas nincs.
Ha van valami extra informaciot, megoszthatnad.

Most tettem fel a Float tube nevu programot ami tenyleg tudja a hatterben valo lejatszast Androidon.

HP Elitebook - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

(#36) Viktor77 válasza cog777 (#35) üzenetére


Viktor77
(félisten)

Ne csináljátok már, millió éves "trükk". Hirtelen ezt az oldalt találtam ahol leírják (kicsit görgetni kell).

Ha meg külső program kell, akkor Vanced.

Some people move on, but not us ... not us

(#37) .tnm válasza cog777 (#35) üzenetére


.tnm
(addikt)

NewPipe, opensource és aktívan fejlesztik.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#38) Necroman_Mk2


Necroman_Mk2
(senior tag)

250 fejlesztő elsőre soknak tűnik, de vajon mekkora %-a a teljes Mozilla Corporation állományának? A helyzet kezelése viszont példaértékű, pl. végkielégítés (már ha tényleg megkapják) meg a referencia levél.

(#21) joey04 Mivel a cikk külön kiemeli a tajvani egység teljes megszűntetését, amely állam erősen csípi a kínai vezetés szemét, ezért nem csodálkoznék el ezen.

"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

(#39) Apollyon válasza Fred23 (#32) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Szerinted adatvédelem szempontjából mennyire megfelelő most az Opera?

Semennyire. Pl. az egyik gond, hogy freeware, azaz nem látunk bele a kódba, de amúgy is chromiumra alapul, szóval még annak az esélye is megvan hogy a gúgelnak küldi az url inputokat.
Vivaldi hasonló.

Ha adatvédelem fontos és nem mozilla, akkor ungoogled-chromium projekt, ami githubról elérhető, és most már csinálnak belőle androidos verziót is.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#40) dajkopali válasza Necroman_Mk2 (#38) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

egy pár éves adatot ismerek, az alapján a foglalkoztatottak kb. 25 százaléka

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#41) Sweet Lou 6 válasza Apollyon (#39) üzenetére


Sweet Lou 6
(addikt)

vivaldi-nál a gui és pár custom feature (pl. adblock, notes stb) zárt de a módosított Chromium amit használnak az nyíltan elérhető.

Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#42) Necroman_Mk2 válasza dajkopali (#40) üzenetére


Necroman_Mk2
(senior tag)

Köszi! Ennek tükrében elég komoly leépítés :(((

"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

(#43) Cathfaern válasza Sweet Lou 6 (#41) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)

Tehát ugyanott tartunk, hogy nem tudni pontosan mit csinál a böngésző :)

(#44) aprokaroka87 válasza Fred23 (#32) üzenetére


aprokaroka87
(nagyúr)

Android esetében ezek a Tracking dolgok ismertek Opera Browser esetében.

link

Viszont ezeket mind lehet blokkolni szinte megfelelő progival :)

(#45) Silεncε


Silεncε
(őstag)

Évek óta átálltam Firefoxra PC-n és mobilon is. A Chrome-ot (meg egyébként az egész Google-t) utálom, de sajnos van, hogy 1-1 oldal nem jól jelenik meg FF-ben meg az Angular debugolás is jobban működik Chrome alatt, de ezeket meg lehet oldani az új Edge-ből is

Fear is freedom! Subjugation is liberation! Contradiction is truth! Those are the facts of this world! And you will all surrender to them, you pigs in human clothing! - Kiryūin Satsuki

(#46) Eugene Roe válasza Zigur (#8) üzenetére


Eugene Roe
(őstag)

Az Opera mennyire Chrome? Operázok, eddig azt hittem távolabb van azért tőle :B

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#47) dqdb válasza Fred23 (#32) üzenetére


dqdb
(veterán)

Adatvédelmi szempontból szerintem nem rosszabb, mint a többi, a kínai tulajdonos miatt nem aggódnék. Amiatt igen, hogy egy ideje ismét csak maszatolnak érdemi fejlesztések helyett, és több területen visszafejlődést látni előrelépés helyett.

A Google beépített dolgait ők sem használják, az eredeti speed dialben reflinkek vannak, de ezeket ki lehet dobni. A szinkronizálást nem használom, mert nem tetszett, hogy titkosítás nélkül tároltak bizonyos dolgokat, mint könyvjelzők (ez még a felvásárlás előtt volt), azóta bekerült a titkosítás és ők tényleg nem férnek hozzá az adataidhoz, de én maradtam a szinkronizálás hanyagolása mellett.

Az VPN-jük azonban nem valódi VPN, inkább proxynak nevezhető csak, szóval ha rendes VPN funkcionalitás kell a megfelelő biztonsággal, akkor ne őket használd, ha csak simán geoblocking kikerülésére, akkor arra jó.

Desktopon inkább Vivaldit használnék helyette, ha még nem vagy nagyon belenőve a környezetükbe. Ha igen, akkor a Vivaldi rendszeres nézegetését ajánlom (itt tartok most).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#48) Piftuka válasza Eugene Roe (#46) üzenetére


Piftuka
(addikt)

"Az Opera mennyire Chrome? "

Nagyon. :) Avagy teljesen.

A 12.17-es volt az utolsó verzió (bő hét éve), ami még a saját fejlesztésüket (Presto) használta böngészőmotornak.

Azt követően "Chromium" motorra cserélték.

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#49) Fred23 válasza Apollyon (#39) üzenetére


Fred23
(veterán)

Köszi, már nézem is!

aprokaroka87: Szintén köszi! Gyorsba nyitottam még csak meg, de máris látok egy oroszt. :U És ezek csak ugye, amik ismertek.

dqdb: Neked is köszi! Azt tudtam, hogy a VPN-jük nem az igazi, de általában nekem mégis elég. Perpill böngésző válság van, vagyis most jön az, hogy alaposan átnézem a lehetőségeket, és sok szempontból összehasonlítom őket, legalábbis azokat, amik nagyjából megfelelhetnek az igényeimnek. Tudnék örülni például, ha asztalin és mobilon nem kéne mást használnom, de nem biztos, hogy es vállalható módon megoldható.

[ Szerkesztve ]

(#50) aprokaroka87 válasza Fred23 (#49) üzenetére


aprokaroka87
(nagyúr)

Ezeket mind lehet blokkolni, Android esetében.

Pl Blokada, de szerintem Adguard is tudja.

Android amúgy is szereti vonzani a Tracking dolgokat :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.