Hirdetés

2021. február 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

mIRC - 25 éve megbízhatóan :)
[nem hiszem, hogy mobilon megy]

(#2) Snoop-y válasza Krugszvele (#1) üzenetére


Snoop-y
addikt

Van irc kliens Android es iOS platformra is.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#3) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

SMS, telefonalas vagy ezeknek modernebb megfeleloje?
Facetime, message, discord, viber...

Ja bocs...ertem, a titkositas a lenyeg. Olyat lehet hogy felesleges keresni. Honnan tudjam, hogy a ceg azt is allitja, hogy titkositott es nem tudja megfejteni, hogy az igaz is?

Esetleg valami VPN?

[ Szerkesztve ]

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#4) nemlehet válasza Tigerclaw (#3) üzenetére


nemlehet
őstag

Hát ha nyílt forráskódú akkor azért elég jól lehet ellenőrizni. Nyilván nem Marcsi néni fogja megnézni hogy a Signal tényleg titkosít-e, de vannak azért pár millióan akik képesek erre.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#5) Dißnäëß válasza nemlehet (#4) üzenetére


Dißnäëß
addikt

Így van.

Már csak azt kéne tudni, az email miért alternatíva nekik, ha ugyanúgy központosított :U

IRC - titkosítással - jó lenne. Na meg a DCC Send funkciója... :U Igazán visszakaphatnák az emberek a kezdetleges, régi öreg üzenetküldôk funkcióit, kb. mindbôl kiheréltek ilyen fájlküldô funkciót. ICQ is régen omg, de isten volt, aztán új tulajjal átszabták egy csicsa szarrá, ment is a levesbe.

A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

(#6) Tigerclaw válasza nemlehet (#4) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Arra viszont nincs ralatasod, tavolrol, hogy az aktualisan futo backend kod tenyleg az-e amire mondjuk githubon mutogatnak. Igy megint csak bizalmi kerdes az egesz.

Esetleg megoldas lehet az hogy nincs backend, csak a kliensek beszelgetnek egymas kozott valamilyen titkositott csatornan, de az tul sok szereplo eseten problemas lehet.

A legjobb ha irnak maguknak sajat chatprogramot.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#7) sheratan válasza Tigerclaw (#3) üzenetére


sheratan
titán

A VPN akkor jó, ha megbízol a VPN szolgáltatódban maradéktalanul. Amit én már azért sem nagyon tennék, mert úgy tűnik az ilyen szolgáltatók jelentős része kínai érdekeltségű, de a maradék is lehet simlis más miatt.

Az e2ee egy elég jó megoldás, ha normálisan van implementálva, itt csak az lehet a gond, ha menet közben módosítanak a kliensen és nem veszed észre.
Ennél biztonság szempontból a p2p e2ee lehetne jobb, de az csak akkor működik, ha mindketten egyszerre online vagytok (mint régen a Skype), ami nem valami kényelmes.

(#8) Soderes


Soderes
tag

Bírom hogy most egyik-másik szaklap/portál mennyire próbálja visszahozni a Facebook Messenger, Whats App, Twitter renoméját.
Tudom a Telegram valamelyik nap érte el a 500 millió felhasználót. A Signal is jól teljesít.
És ez igaz fáj, nem tetszik neki Zuckerberg-nek.
Dolgoznak a lobbisták.

Telegram alapból végpont titkosított és egy klikkre törölheted az összes üzeneted.
Ha nem így lenne nem tiltották volna be Iránba vagy a ruszkiknál.

(#9) Dißnäëß válasza Tigerclaw (#3) üzenetére


Dißnäëß
addikt

VPN csak a kommunikációs csatornát fedi el max. A végén az app ugyanúgy a központi szerverekre jelentkezik be, aztán vagy loggol, vagy nem, vagy elhisszük, vagy nem, admin vagy látja, vagy nem...

Az egyetlen vàllalható dolog a masszív szerver- és végponttitkosítással mûködô, nyílt forráskódú megoldás. Mert az átláthatóan nem tartalmaz kiskaput, se egyéb trükköt. Te is tudod, hogy egy zár, lakat, hogyan mûködik. A megfelelô kulcs hiányában mégsem nyílik ki Neked.

A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

(#10) y@g4n válasza Soderes (#8) üzenetére


y@g4n
csendes tag
LOGOUT blog

A secret chatek titkosítottak alapból.
A többi is az elvileg, de nem e2e.

telegram faq: [link]

[ Szerkesztve ]

हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे

(#11) Nilnarunion


Nilnarunion
tag

Marad a penna, a papír, és a jó öreg Vigenère rejtjel. :DDD

Nem igazam van, hanem véleményem. Mint itt mindenkinek.

(#12) Syl


Syl
nagyúr

Tudtommal a Whatsapp-al nem a titkosítás a probléma, elvégre ugyanazt az end-to-end módszert használja, mint a Signal. A probléma az app használata közben a telefonról és a környezetéről beporszívózott adatok kezelésével van (elég csak végignézni az appstore-ban az adatkezelési listát). Elvégre a világ egyes számú harácsolójához, cukibácsihoz megy minden.

Words cannot express how much i don't care

(#13) Lenry válasza Soderes (#8) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Dolgoznak a lobbisták.

te most halálkomolyan azt gondolod, hogy pl itt azért írnak ilyen cikkeket, mert a pl Facebook lobbizott náluk érte?

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#14) Soderes


Soderes
tag

Egyébként mi ez a PocketNow oldal? Soha az életben nem hallottam róla. Ja, hogy new York-i a srác. Nincs több kérdésem. :D
Ez kb. olyan mintha senki nem mondta volna.

Érvek nincsenek is a cikkben. Csak összegyűjtötte melyik új és régi chatprogram mibe volt jó és rossz. Neki arról fogalma sincs, hogy be van kapcsolva végpont titkosítás.

A másik lángész, aki állítólag "szakértő", akinek normális neve sincs csak nick neve.

"Egyre több szakértő hívja fel azonban a figyelmet arra, hogy a Telegram alapból nem kapcsolja be a végpontok közötti titkosítást,"

Írja ezt Twitteren. :DD
Eszem faszom megáll.

Ez az Pavel Dubrov orosz ellenzéki, akit kibasztak a hazájából, mert nem adta el a VK-t és most valahol a Karib térségben csövezik.

Hát, inkább hiszek neki. Ez a cikk csak növelte a bizalmamat a programban.
Danke!

(#15) cellpeti


cellpeti
veterán

ahogy nézem, olvasom a cikket és a hozzászólásokat lehet, inkább nem kell olyan dolgokat megosztani az ilyen appokon, amit féltünk. Sztem az a legjobb megoldás.

Én nem tudom,hogy megy az android fejltesztés, illetve az ilyen nagy app-ok, mint a Messenger, Telegram, Wahtsapp messenger, de én simán el tudom képzelni, hogy egy adott kormánytól valaki odamegy és ajánlj egy összeget, ha továbbítod nekem az üzeneteket a kért emberről. Vagy túl gondolom? :U

Nem szarozok! Rohamozok!

(#16) Soderes válasza Lenry (#13) üzenetére


Soderes
tag

Persze. Így működnek ezek a dolgok. Teli van a Brüsszel Fb lobbistákkal, meg Washington is. Meg az összes nagy tech cég sok-sok lobbistát és újságírót fizet.

Ez már 30-40 éve így van.

De lehet próbálkozni :

"Q: What if my hacker friend says they could decipher Telegram messages?
Anyone who claims that Telegram messages can be deciphered is welcome to prove that claim in our competition and win $300,000. You can check out the Cracking Contest Description to learn more.
Any comments on Telegram's security are welcome at security@telegram.org. All submissions which result in a change of code or configuration are eligible for bounties, ranging from $100 to $100,000 or more, depending on the severity of the issue. Please note that we can not offer bounties for issues that are disclosed to the public before they are fixed."

[ Szerkesztve ]

(#17) sherlock82 válasza Krugszvele (#1) üzenetére


sherlock82
tag

:-)
Mennyire szerettem. Volt az icq - is de azt kevesen használták itthon szerintem.

Wanting keeps us alive. Agilis - atletikus ; IPhone 7

(#18) SirRasor


SirRasor
őstag
LOGOUT blog

Jelenleg ha azonnali üzenetküldőt szeretnék használni és nem emailt, akkor a Viber-nél van jobb megoldás? Az is titkosít, ráadásul alapból. Valamiért a cikk nem tért ki rá, pedig kipróbáltam a fenti összeset és mindegyikkel volt valami nyűg, csak a Viberrel nem.

Make Love not war!

(#19) fottkrumpli válasza cellpeti (#15) üzenetére


fottkrumpli
újonc

Jó az gondolatmenet iránya, csak pontatlan.

Nem kormány, hanem bűnüldözési szerv. Nem kell odamennie, és fizetnie, , mert alapból csak úgy szolgáltathat.

A neve pedig lawful interception.

(#20) Dißnäëß válasza cellpeti (#15) üzenetére


Dißnäëß
addikt

Nem így megy.

Úgy megy, hogy "tedd meg". Nem kérik. Követelik. És masszívan tökösnek kell lenni - vagy privacy támogatóbb országba menni - ahhoz, hogy ne legyen fogásuk Rajtad. Lásd megannyi no-log VPN szolgáltató Svédben, Svájcban vagy Ázsia xy országában.

Én egy éve hagytam ott a Gmail fiókom és mentem át Protonmail-re, hagytam abba a Facebook függést, töröltem Messengert és ha FB-n megosztok, az jellemzôen már csak zene vagy humor, nagyritkán (!). Szóval ahogy haladunk idôben elôre, a rólam kialakított digitális profilom "évül", mert a korábbi függéseim, dolgaim ma már nem kerülnek bele. Pár év és full obsolete lesz, alapdolgokat leszámítva, pl. tudják rólam, hogy szeretem a zenét - jóvanaz. Az emberek 90%-a szereti. :D De nem tudják pl, ki a bnôm, mi a politikai álláspontom (és van-e olyanom egyáltalán), stb. Nincs se like-om, se semmim seholsem ma már. Tudatosan élve, lehet ezt a dolgot visszafele is csinálni. Teljesen nem, de arra a szintre vissza lehet butítani a digitális lábnyomot, hogy egyre kevésbé legyél a digi "Te" a valódi "Te".

Telegram meg hetente 2x jelez mostanában, hogy xy ismerôsöm is belépett. Terjed szép lassacskán, úgy tûnik. Én már 2-3 éve használom, nyugaton sokkal elterjedtebb (londoni ismerôsök mutatták nekem anno).

A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

(#21) Dißnäëß válasza SirRasor (#18) üzenetére


Dißnäëß
addikt

Telegram. Lásd elôttem szólót. Signal, Wire...
A fontos az, hogy akivel beszélnél, az is használja :D :U

A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

(#22) SirRasor válasza Dißnäëß (#20) üzenetére


SirRasor
őstag
LOGOUT blog

"a rólam kialakított digitális profilom "évül"" - amíg gugliban keresel, biztosan nem :D

Dißnäëß és amint írtam, mindegyikkel volt valami nyűg. Vagy a hanghívás minősége volt kritikán aluli, vagy az üzenetküldő elfelejtett jelezni (ugyanazokkal az akku(nem)kímélő beállításokkal, vagy az akksit ette, mint állat...

[ Szerkesztve ]

Make Love not war!

(#23) Seraph 16


Seraph 16
őstag

Üzenetküldők össszehasonlítása az inteltechniquestől táblázatban összefoglalva:
[https://inteltechniques.com/messaging.html]

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#24) t0m4_


t0m4_
friss újonc

https://matrix.org/
Decentralizált, Open source,
Minden platformra létezik kliens..
Gateway-ek IRc-re és egyébb platformokra..
Kámon.. ;)
(Keressetek rá a "Hun" vagy "Magyar" szóra és találtok is indulásnak pár csatornát, többit ott.. ;) )

(#25) fottkrumpli


fottkrumpli
újonc

(#26) Dißnäëß válasza t0m4_ (#24) üzenetére


Dißnäëß
addikt

+1

SirRasor: sajnos ez van. A mobilszolgáltatóknál meg ott a "black box", amit betesznek mindenhova kötelezô jelleggel, szóval teló/sms is kizárt, akkor is, ha Neked ingyen van. Meg kell találni azt az appot, amelyik jól viselkedik a telódon. Egyelôre e van. Enyémen mind kiváló (Honor).

[ Szerkesztve ]

A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

(#27) SirRasor válasza Dißnäëß (#26) üzenetére


SirRasor
őstag
LOGOUT blog

Köszönöm, akkor Signal+Protonmail páros, aztán a többi majd megoldódik :D

Make Love not war!

(#28) Busterftw


Busterftw
őstag

A szabaly altalban az, hogy amelyiket tobben hasznaljak.
Amikor kikoltoztem UK-ba, ott mindenki Whatsappot hasznalt, munkatarsaim, haverjaim, barki barmelyik orszagbol jott Whatsappot hasznalt. Az lett nekem is.
Facebook Messenger maradt beszelni az otthoniakkal, mert akkor senki kb nem hasznalt, inkabb a Vibert.

Itt Spanyolorszagban detto.
Oke atterek Signalra/Telegramra, aztan cseszhetem mert nincs senki aka hasznalja. (kornyezetemben) Szoval marad a Whatsapp.

[ Szerkesztve ]

(#29) GreenGoblin válasza SirRasor (#27) üzenetére


GreenGoblin
junior tag

Ez a kettő páros jó, de két dologgal tisztában kell lenni:
1. Csak akkor titkosított ha Signal-Signal és Protonmail-Protonmail közt megy a komunikálás.
2. Még ha úgy is van, ahogy az első pontban írtam még akkor sem nyújt teljesen biztonságot. Miért nem? Mert a Signal-nál meg kell adni a valós telefonszámod ami már az első sebezhetőség. Illetve engedélyt kell adni a kontaktjaidhoz. Második sebezhetőség. Ugyanez igaz a Protonra is. Tehát ha valaki hozzáfér a számodhoz, mailcímedhez vagy a kontakjaidhoz már be tudja lőni ki vagy te valójában.

Szóval jó ez a két app én is használom. A semminél jobb de csodát ezektől sem kell várni.

(#30) Alarikman


Alarikman
aktív tag

Aki igazán megbízhatót akar, annak sajna csak a saját szerveren futtatott XMPP lehet megoldás(a facebook messenger is amikor indult, erre épült). Prosody, Ejabberd. Kliensek vannak minden platformra.
De ehhez hozzáértés kell. Vagy megkérni valakit, hogy állítsa be. Én prosody-t használok Debian-on, az az egyszerűbb. Androidon Conversations-t. Van videóhívás és hanghívás is. :)

(#31) cinemazealot


cinemazealot
addikt

Nem IM megoldás, de én nemrég a Jitsi-vel kísérletezgettem saját szerver itthoni beüzemelésével. Létezik ugyan mobil kliens hozzá (Android, iOS), de ezek eléggé le vannak pontozva, ugyanakkor a web alapú felület tökéletesen működik mobil böngészőn is (próbáltam, meg is lepődtem, milyen jól megy rajta a kép is hang is). Nyilván a beszélgetést meg kell szervezni előre, "csak úgy" felhívni valakit vagy üzenni a másiknak nem lehet vele.

(#32) Lenry válasza Soderes (#16) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog (1)

lol

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#33) Dißnäëß válasza GreenGoblin (#29) üzenetére


Dißnäëß
addikt

Protonnál nem kell megadni semmit, ami Rád utal. Egy Tor hálózatba belépve, virtuálisan a világ túlvégérôl is tudsz regizni email acc-ot és hajrá. Isten meg nem mondja, ki vagy, mint fiók tulaj, amíg free plan-ben vagy. Fizetôsnél már összeköthetnek a fiókkal a bankkártyád alapján - vagy sem, ha ôk belül nem tesznek ilyet. (Gyanítom, nem).

A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

(#34) GreenGoblin válasza Dißnäëß (#33) üzenetére


GreenGoblin
junior tag

Ezt érdemes megnézni. Témába vág: [link]

(#35) Alarikman


Alarikman
aktív tag

Vagy Nextcloud szerver linuxos saját gépre. Van "Talk" applikáció androidra/ios-re hang/videóhívás megy(TURN/STUN-on keresztül).

(#36) Dißnäëß válasza GreenGoblin (#34) üzenetére


Dißnäëß
addikt

Mindig ezen technológiák kombinációja a legjobb. Paranoidoknak szteganográfia, azaz olyan titkosítási csatorna, amiben akkor is megy random jelleggel adat, amikor semmit nem csinál az ember, tehát még mintákat sem látnak a viselkedéssel kapcsolatban kívülrôl szemlélôdôk, nemhogy belenézzenek. Sima titkosításnál nem tudják azt pl, hogy mi van a csôben, de hogy mennyi adat mozog, milyen gyakorisággal, stb, igen.

A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

(#37) _ak_ válasza Dißnäëß (#20) üzenetére


_ak_
addikt

Ott vérzik el a dolog szerintem, hogy a kapcsolataid alapján így is egész pontosan profilt tudnak rólad alkotni.
A barátnőd lehet, hogy beállítja facebookon, hogy ki is vagy, de még ha nem is, meggyőződésem, hogy lokációtól függően is összekapcsolhat titeket, ha többször egymás mellett használjátok vagy jelentkeztek be. Ugyan úgy a Google vagy Facebook összekapcsolhat más emberekkel, pl kikkel voltál egy helyen, mondjuk egy tüntetésen, nem kell belépned sehová vagy megnyitni bármelyik appot.
A profilozás olyan szinten van, hogy a keresések, a munkanélküliség vagy csak a kedvenc italozód alapján is már 60%-os profilt lehet összehozni (nyilván csak hasra ütöttem).

Összegezve, nekem nem kell semmit csinálnod, elég, ha a körülötted lévő emberek használják ezeket a szolgáltatásokat. Alátámasztani semmivel sem tudom, de logikus lenne és mivel ebből élnek...

Szerk.: most nézem a linkelt videót, pont erre gondoltam.

[ Szerkesztve ]

Let's begin, de gozaimasu!

(#38) Soderes válasza Lenry (#32) üzenetére


Soderes
tag

Egy élmény veled a társalgás.
Kicsit bővebben. :D

(#39) Tigerclaw válasza Dißnäëß (#20) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Sajnos a tobbseg Facebook / figyelem fuggo. Sokukat szerintem nem is zavarja a kovetes, es a Whatsappos lazadas is csak egy trendy dolog szamukra. Mennek a csordaval, barhova is menjenek. Igy ha lenne egy tokeletes kovetesmentes, titkositott Facebook alternativa, nem feltetlenul lenne popularis addig, amig az influencerek nem teszik azza. Most is lehetett olvasni hogy a Signal populacioja akkor ugrott meg, amikor Elon Musk azt javasolta.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#40) Soderes


Soderes
tag

Egyébként mind 3 jó. Telegram, Signal, és a Jitsi is. Jitsi kicsit nehezebb beállítani.
Email-nek : Protonmail, Tutanota, de biztos jó az izlandi szolgáltató is.

Nagy trösztök cuccaitól jobb távol maradni. Eladnák még a anyukat is.

Nekem már se Gmail címem, se Skype, se Google, se Fb.

Ezek se 100% megoldások, de nagy tech cégeknél még mindig jobb. Már persze, ha az ember nem akar zombi lenni.

Persze tudom minden buborék kipukkan egyszer és lesz újabb.

(#41) Lenry válasza Soderes (#38) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog (1)

nincs mit bővebben.
ha annyit írnék, hogy kifussak a longint-ből, valószínűleg azzal se tudnálak meggyőzni semmiről, akkor meg minek?

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#42) GreenGoblin válasza Tigerclaw (#39) üzenetére


GreenGoblin
junior tag

Ilyen az ember de ha jó/jobb irányba mozdulnak el akkor abból csak jó sülhet ki. Amúgy meg a csapból is a privacy szól most, végre az emberek kezdenek rádöbbeni mi megy a háttérben szóval a csorda kezd okosodni.
Amúgy meg csak idő kérdése és ezek a biztonságos megoldások is elk@rv@lnak szerintem és majd lehet új alternatíva után nézni.

(#43) Busterftw válasza Soderes (#40) üzenetére


Busterftw
őstag

Te valtasz, de nincs senki aki hasznalja a kornyezetedben azzal mire mesz?
Az egesz lenyege elveszik.
Regelek egy Signalt aztan nezhetem az ures kontakt listat. Mindenkit meg nem tudsz meggyozni, hogy valtsanak, nekik ugyanugy meg kell gyozni minden ismerost.

Ez a gond az egesszel, nyilvan emailnel nincs gond.

(#44) Soderes válasza Busterftw (#43) üzenetére


Soderes
tag

Szerencsémre nekem van néhány ismerősöm, akik Telgramon vannak. Család tagjaimat is próbálom átterelni.
Nehéz őket meggyőzni.
De azért én próbálom.

Ha meg nem akar átmenni írsz neki email-t vagy felhívod telefonon.

Sajnos ez van. Valahogy ki kell verni az emberek fejéből a Google/Microsoft/Apple/Amazon/Facebook rabszolgatartókat.

Felveszel engem max. Aztán beszélgetünk. :D

[ Szerkesztve ]

(#45) Ciccuka válasza t0m4_ (#24) üzenetére


Ciccuka
addikt

only 64bit

🏎️ 🏁

(#46) Yeffy válasza Dißnäëß (#26) üzenetére


Yeffy
veterán

milyen black box-ra gondolsz?

Big girls ride harder. || Kondi powaa'! ヅ

(#47) Braddock válasza Soderes (#8) üzenetére


Braddock
őstag

Hát feleannyira sem vagyok olyan okos, mint egy titkosszolgálat, de ha az lenne az érdekem, hogy pont a "nyugati" embereket hallgassam le, akkor pont ilyen mesét (fedősztorit) találnék ki.

(#48) Dißnäëß válasza Yeffy (#46) üzenetére


Dißnäëß
addikt

Hatósági eszköz betéve, forgalom telibe mirror-ozva egy vagy több fôbb trönkön. Semmi különös. Nem a szolgáltatót kéri meg xy titkosszolgálat, hogy add ki, amit ki kell, hanem szimplán megvan nekik, távolról belépnek a saját rendszerüobe. Lehallgatás, stb, dettó. A szolgáltató sem tudja, hogy éppen zajlik-e és milyen azonosítóra ilyen tevékenység, a dobozba nem lát bele, csak kötelessége letenni a rendszerében ezeket. Minden ország csinálja szinte a világon.

[ Szerkesztve ]

A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

(#49) Soderes válasza Braddock (#47) üzenetére


Soderes
tag

Lehet, de lehet hogy nem.

(#50) Yeffy válasza Dißnäëß (#48) üzenetére


Yeffy
veterán

igen? az szep.
mondjuk nem vagyok meglepve, de en azt gondoltam volna, h a szolgaltatok logolnak mindent, es azt adjak ki a hatosagoknak, ha kell nekik.
tudom, en kis naiv. :))

Big girls ride harder. || Kondi powaa'! ヅ

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.