Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ZolaMan: Nincsen bírás! Avagy sérülés a 3. rétegben. Javítsuk meg!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
...mert ha van külön magas, az már automatikusan jó, vagy legalábbis jobb minőséget jelent? Dehogy ;-) Ez a kis Visaton egy igen ismert és elismert széles sávú hangszóró, TL dobozba építve teljes értékű cucc tud lenni (egyesek szerint ;-) A magasai mindenesetre tényleg teljesen jók, meg úgy általában mindene, és még hangerőt is tud.
-
Vasti74
senior tag
A Visaton 20kHz-ig visz át, talán elég ;-)
Van, aki épít mellé egy kompenzáló kört, ami a hullámokat egyengeti (a legtöbb széles sávú igényli) , de engem még nem vitt rá a lélek. -
Vasti74
senior tag
Azért nem lehetetlen kisebb hangszóróval is elfogadható hangot produkálni! (Természetesen szigorúan nem elfelejtve, hogy miből is jön a hang ;-)
Nekem a konyhában egy TEAC NS-X1 "rádióm" van, 8 centis hangszórókkal (semmi külön mély, semmi külön magas) , és elég jól tud szólni.
A számítógép mellé meg lelkes ifjabb koromban ;-) összedobtam egy pár kis hangdobozt, mondván a gyáriak arról szólnak, hogy 100 forintból kihozzák őket: kb. 1l-es zárt dobozokban (asztalos készítette) Visaton FRS 8 hangszórók, némi csillapítás (vatta) , és ennyi. Meglepően jó kis cucc! Kár, hogy sok-sok éve a pincében porosodnak... ;-)
-
Vasti74
senior tag
"Sok zene nem megy 45-50 Hz alá sem"
OK, de a legtöbb hangdoboz, értékelhető hangnyomással meg sem közelíti ezt...
Persze valami kijön belőlük akár 30-40Hz-en is: de egy olyan cucc, ami kis torzítással és "névleges" hangnyomással kiad magából mondjuk 30Hz-et, na az már nem egy egyszerű eset ;-)
-
Vasti74
senior tag
Igazi mélye kevés cuccnak van manapság :-(
Hangdobozok, hifi kategóriában is, nem csillagászati árig: maximum 16 centis mélynyomók.
Házi mozi mélynyomók: ugyanaz, valami olyan dobozban, hogy dörmögjön ;-)
Az igazi mélyhangokhoz meg kellene valami értelmes membránméret, ami 30 centi felett kezdődik... De inkább több.
Ezért verem a fejemet a falba, hogy volt két jó "vintage" hangdobozom még jó régen, de eladtam őket :-( :-( Pedig azok de máshogy szólaltak meg! -
Vasti74
senior tag
Sajnos a hangdoboz egy ilyen játék... Nem hogy ebben a kategóriában, de még sok-sok kategóriával feljebb is nehéz "mindenest" találni ;-)
Itt egy összehasonlítás, fejhallgatóval hallgatva érezhető a különbség, hogy kb. melyik mire jó.
A T20 kulturáltabb, de nekem kicsit úgy mélybe húzósabb hangú, hogy közben meg nincs annyi igazi mélye (gondolom a kisebb hangszóró miatt így "hangolták")
Én a lányoknak az R1280-at "tuccogtatni" ;-) vettem elsősorban, és a vásárlás előtt jó sok ilyen tesztet meghallgattam, aztán döntöttem, és nem bántam meg - bár ha elkezdenének komolyabb zenéket hallgatni, biztosan keresnék nekik valami mást.
Magamnak a számítógép asztalra nem venném meg, az tuti - bár ide nem is vennék semmit, egy fejhallgató nekem sokkal jobb szolgálatot tesz, mindenevőbb.
-
Vasti74
senior tag
Én a lányaimnak a gyerekszobáikba R1280DB dobozkákat vettem úgy 3 éve: piszkosul meglepődtem, hogy mennyire jók! (Mármint a méretükhöz és árukhoz képest) Alig akartam elhinni, hogy azokból a kis vackokból jön a hang :-) Olyan hangok szűrődnek át sokszor a lakás másik végéből, mintha mélynyomós rendszer lenne, a hangerő miatt meg szoktak kopogni a szomszédok... ;-)
Elsősorban tuc-tuc zene megy rajtuk persze ;-) , de miután megjöttek, kipróbáltam ezzel-azzal, teljesen elfogadható, hallgatható hangjuk van.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Szeretett music centerem helyett szereznem kellett egy helytakarékos sztereó rendszert az asztali géphez.
- Samsung Z FLIP 6 OLIMPIA
- Számítógépház bazár! Kolink, Jonsbo, Bitfenix, Aerocool
- Precision 5570 27% 15.6" 4K UHD+ IPS érintő i9-12900H RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S23 8/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- P14s Gen4 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 7840U Radeon 780M 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- 12 részletre elérhető Acer Predator Helios 18
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest