Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
Most meglepődtem, hogy nincs már Microlab Solo 6C/7C sehol. Én másfél-két éve vettem egy 7C-t, a 6C-vel egy árban kaptam akkor, 45k Ft körül (úgy tűnik akkor futtatták ki, azért volt olyan olcsó). Nem egy apróság a 2 x 6.5"-nak köszönhetően, de nem is mozgatom sokat.
A 7C-vel egy időben nézegettem az Edifier R2750DB-t is, de az kb. duplája lett volna árban, úgyhogy végül letettem róla.
Van még egy sokkal régebbi Solo 4C-m is ami elég kompakt, ezért azt inkább vinni szoktam amikor szükség van rá valahol, egy kisseb házibulit az is kiszolgál, és a gyengébb mélyeken kívül (ugye az csak 4") nagyon jó hangja van.
Sajnos úgy tűnik ezeknek a megérős, jó hangú Microlab szériáknak befellegzett.Amúgy köszönjük a cikket Kampó, mindig jó hangfalas témában olvasni.
-
Vasti74
senior tag
...mert ha van külön magas, az már automatikusan jó, vagy legalábbis jobb minőséget jelent? Dehogy ;-) Ez a kis Visaton egy igen ismert és elismert széles sávú hangszóró, TL dobozba építve teljes értékű cucc tud lenni (egyesek szerint ;-) A magasai mindenesetre tényleg teljesen jók, meg úgy általában mindene, és még hangerőt is tud.
-
Vasti74
senior tag
A Visaton 20kHz-ig visz át, talán elég ;-)
Van, aki épít mellé egy kompenzáló kört, ami a hullámokat egyengeti (a legtöbb széles sávú igényli) , de engem még nem vitt rá a lélek. -
cintula187
addikt
Szia! Igen a LED ekeről nem is beszélve de azkat legalább ki lehet kapcsolni ahogy láttam. Szóval az asztal és monitorok között 16cm lenne. Fektetve is lehetne akár. Tudom nem sok, de nem is kell sok hangerő arra van rendes hangfalam. A mostani 2.1-es.
[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
SunMount3r
nagyúr
Ha az SP-HF 1250B-re gondolsz, akkor nyilván, de ez jóval nagyobb is (itt figyel a PC-s asztalon velem szembe). A konyha meg kicsi (panel). Odáig meg még nem jutottam, hogy polcokat csináljak hozzá a falra, mert másképp nem lenne neki elég hely.
Amúgy volt már aki szidta a Topic-ban az R12U-t, hogy nagy csalódás volt neki. Persze az R19U már ránézésre komolyabb, meg duplájába kerül, de azért biztos, hogy az Edifier is gyárt (már) vackokat.
-
Vasti74
senior tag
Azért nem lehetetlen kisebb hangszóróval is elfogadható hangot produkálni! (Természetesen szigorúan nem elfelejtve, hogy miből is jön a hang ;-)
Nekem a konyhában egy TEAC NS-X1 "rádióm" van, 8 centis hangszórókkal (semmi külön mély, semmi külön magas) , és elég jól tud szólni.
A számítógép mellé meg lelkes ifjabb koromban ;-) összedobtam egy pár kis hangdobozt, mondván a gyáriak arról szólnak, hogy 100 forintból kihozzák őket: kb. 1l-es zárt dobozokban (asztalos készítette) Visaton FRS 8 hangszórók, némi csillapítás (vatta) , és ennyi. Meglepően jó kis cucc! Kár, hogy sok-sok éve a pincében porosodnak... ;-)
-
Vasti74
senior tag
"Sok zene nem megy 45-50 Hz alá sem"
OK, de a legtöbb hangdoboz, értékelhető hangnyomással meg sem közelíti ezt...
Persze valami kijön belőlük akár 30-40Hz-en is: de egy olyan cucc, ami kis torzítással és "névleges" hangnyomással kiad magából mondjuk 30Hz-et, na az már nem egy egyszerű eset ;-)
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
lo Szeretett music centerem helyett szereznem kellett egy helytakarékos sztereó rendszert az asztali géphez.
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen monitort vegyek?
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egy óra, két rendszer
- Eredeti játékok OFF topik
- Internet fejlesztés országosan!
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- További aktív témák...