Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82301) Janaboy válasza MADcat (#82299) üzenetére


Janaboy
veterán

Sztem nincs is.

Janaboy

(#82302) Hali1975


Hali1975
tag

Sziasztok!
na megint jott par cuccom:-)
Kis BT-s hangszoro, azert vettem ,mert elvileg aux in es out is van benne, de egyelore nem jovok ra hogy ezt hogy kapcoslom be:-(. Sztem azert meg nem igazolom vissza, hanem irok a GB-nek
[link]

Aukey kabelcsomag, nagyon jo minosegu cumo, igaz nem olcso
[link]

xiaomi usb-s autostolto, mar volt egy ,de elajandekoztam, nagyon jo kis cucc, ha csak toltes kell
[link]

udv

(#82303) AndrewBlase válasza MADcat (#82299) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

Én tegnapelött szereztem be egy ilyen készüléket a kék szolgáltatónál. Szerintem most ők adják a legkedvezőbben.
A saját magenta szolgáltatóm 6+4 ezerért akart adni 10 gigás csomagot, náluk meg a 25 gigás van 4e-ért.

Egyelőre meg vagyok elégedve vele, csak az üzemideje kérdéses még számomra. Egy éjszaka alatt 50%-osra merült, miközben nem csatlakozott rá semmilyen készülék.
Viszont jelszót nem tudtam rajta még átállítani, állandóan invalid password-öt ír. :(

Miért mindig én???

(#82304) woodworm


woodworm
veterán

Rendelt már valaki a Veithdia store-ból dioptriás szemüveget?
Elég egy kosárba tenni a szemüveget + a lencséket és megjegyzésbe írni a jobb, bal dioptriát, pupillatávolságot, lencseszínt?

(#82305) pityu8 válasza wwenigma (#82282) üzenetére


pityu8
tag

Én ápr. 3.-én rendeltem, Netherlands Post Unregistered postával adták fel, de még nekem sem érkezett meg. Elég rapszodikus az érkezés.

(#82306) beg válasza woodworm (#82304) üzenetére


beg
veterán

Na ezt viszont nem rendelnék kínából. A dioptria, távolság, torzítás, fókusz nem játék.

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#82307) madgie válasza beg (#82306) üzenetére


madgie
titán

Most mondjam azt, hogy az optikákban olcsón kapható budget lencséket is ugyanott gyártják? :D

Persze a becsiszolás pontosságát nem tudod otthon leellenőrizni.

(#82308) nimfas válasza AndrewBlase (#82303) üzenetére


nimfas
addikt

Vagy veszel egy kártyafüggetlent és bele egy flottás Telenoros NET-es sim... korlátlan, hűség nincs, havi 4700 Ft bruttóban kb. ;]

(#82309) woodworm válasza madgie (#82307) üzenetére


woodworm
veterán

Tudtommal nem csak az olcsóbbakat, ismerősnek mondta az optikus, hogy a választott progresszív lencse kínai, de jó minőségű.

@beg
A veithdia kapcsán pozitívak a visszajelzések, a lencse jó áron van, de érzékelhetően nem a 600 Ft-os tömeggyártmány. Volt már optikában készült szemüvegem, aminek a használata közben rám akart borulni a világ. Lehet nem filléres kütyü, de kibírom, jelenlegi fotokromatikus lencsém kerül most új keretbe, hasonló árra számítok. Egy totál új szemüveg valahol 100k környékén lehet, szerintem napszemüveg sem lehet olcsóbb.

(#82310) beg válasza madgie (#82307) üzenetére


beg
veterán

A keretet is onnan veszik nem az a gond hanem amit mondasz. Pár fok eltéréssel jobban hazavágja a szemed.
Nem a minőséget vonom kétségbe hanem a kínai lencsecsiszoló szakmunkás 2 adatból történő lencse kialakítási munkájának létjogosultságát :)

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#82311) woodworm válasza beg (#82310) üzenetére


woodworm
veterán

Nincs astigmiám, ugyanebből a két adatból dolgozott minden eddigi optikusom. Szerintem ilyen alapesetben és adott készletű keretekkel gépesíthető a folyamat.

(#82312) dugesz77 válasza beg (#82310) üzenetére


dugesz77
őstag

+1. Mindig azon agyalnék,hogy biztos jól csiszolták-e be.. Ha itthon valami nem stimmel visszavihető, javítható, garanciális. Optic worldben múltkor rákérdeztem keret függő de 15-20 ezer körül kihozható a sima távolbalátó napszemüveg. Persze a progresszív vagy a fényre sötétedő drágább.
Én köztes megoldásnak vezetéshez klipszes előtétet hordok. Abból is van olcsóbb/drágább de egy 0-ás lencsével általában nincs gond.

(#82313) *Ropi* válasza MenőManó03 (#82291) üzenetére


*Ropi*
félisten

Blitzwolf 15600 mAh-sat vettem (nem pont innen, de ilyet), mert kell a szufla a sok(k) cuccnak. :D Teszi a dolgát (egyébként meglepően nehéz: van anyag benne rendesen + fém házas).

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#82314) Dr.NX válasza dugesz77 (#80879) üzenetére


Dr.NX
addikt

"Tudtommal nincs EDC-m de ezt nehéz lerakni."
Ezen kicsit elgondolkoztam, hogy milyen betegség rövidítése. :) Az ADHD-t ismertem, bár a topik hatására az every day carry cuccok beszerzése is kezd kóros lenni.
Hatékony a gearbestes, tinydeales hírleveles agymosás, most éppen akarok venni valami "fidget spinner"-t.
Ultimate kis pénzes kütyüs kérdés: melyiket érdemes megvenni?
A kerámiacsapágyas jobb? Azt írják "Ceramic bearing Pin 2-3minute or 608 Metal Bearing Pin 1.5-2minute"
Illetve a három- vagy kétszárnyú a jobb? Meg van batman logós is.
A legjobb lesz, ha mindegyikből rendelek, nem? :)

Elfogadom a sütiket.

(#82315) dugesz77 válasza Dr.NX (#82314) üzenetére


dugesz77
őstag

Elég nagy különbség van a csapágyak között. A full kerámia természetesen a legjobb és a legdrágább is. 608-as amúgy a csapágy száma ami kell bele ezt görkorikhoz használták. A kerámia golyós szerintem elég de ezt is lehet pimp-elni van 40 $-os csapágy is :F Én a hármast használom azt egész jól be tudom már pörgetni. Egy kettest is lehet veszek.
Ebay licitet érdemes még lesni, nemrég 1,2$-ért nyertem kerámiagolyóst azt még várom.
Amúgy ha rááll a kezed a pörgetésre nehéz letenni.

(#82316) *Ropi* válasza *Ropi* (#81383) üzenetére


*Ropi*
félisten

Update: úgy tűnik, sikerült rájönni a Tronsmart Encore S1 BT füles / headset hangjának a titkára: annyira légmentesen zár a szilikon gumija, hogy egy picit hátrahúzva más "előfeszítést" ad a dobhártyának, emiatt érzékeli az ember olyan furcsán lebegősnek a hangokat és emiatt tűnnek el a mélyek is. Maratoni equalizer masszírozás után nagyjából kiegyenlített hangképe lett, bár a Sonymat még mindig rá akarom műteni a végére (ha valahogy sikerül megoldanom az akkuk kérdését), mert annak a hangjához képest fasorban sincsenek a saját membránjai.

A Sony-t figyelmen kívül hagyva, összességében valóban nem rossz a hangja (a Shanling M1-ről APT-X-szel hallványosan, akarom mondani: látványosan jobban szól, mint az S7 Edge-ről Poweramp-al - FLAC forrásból).

Amire érdemes figyelni: a BT antenna nem az erőssége, mert a Shanlinggal fél méterről is képes szakadozni, ha nem jó szögben áll. Ez pedig sűrűn előfordul, mert a kábele annyira merev (talán lecserélem valami lágyabb, szövet borításúra, ha egyszer rákerül a Sony), hogy amikor az ember gombot nyom rajta, akkor a kábel simán kifordítja a füléből. Egyébként nagy piros pont neki, hogy a távvezérlő része mind az S7 Edge, mind a Shanling távvezérlését jól csinálja (play / pause, számok előre / hátra léptetése hibátlanul működik). Még egy nagy plusz pont, hogy több eszközt is képes megjegyezni és azok újrapárosítás nélkül képesek csatlakozni hozzá. pl. zenét hallgatok a Shanlingról, közben jön egy hívásom a telefonra, akkor átveszi és átkapcsol, a Shanlingot meg közben pause-ba teszi (annak 10 percre van állítva az akkukímélő automatikus kikapcsolása, szóval ha annál többet beszélek akkor újra be kell kapcsolnom - itt van egy apró baki, hogy hozzá valamiért nem mindig sikerül elsőre újra csatlakoznia, ilyenkor kikapcsolom a headsetet meg vissza, akkor már megy - gondolom egy későbbi firmware frissítés majd segít rajta).

Az aktív akkuidő egyelőre nagyjából 4-5-6 óra körül alakul, de ebben az is közrejátszik, hogy egyszerre 2-3 eszközzel áll kapcsolatban (2 telefon, a Shanling meg egy PC és egy laptop - erről jut eszembe: filmnézéshez minimális késése van, alig észrevehető).

Összességében alapból sem rossz ez a headset (kis kompromisszumokkal), de nézhetjük úgy is, hogy nagyon jó alapanyag egy moddoláshoz. :K

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#82317) wwenigma válasza *Ropi* (#82316) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Nahh, örülök neki, akkor a fülünk mérete lehet más ami miatt nekem másképp szólt egyből, nem állt bele nekem annyira. :)

Akkut és antennát melóhelyen teszteltem, nekem bőven 10m feletti jött ki és akkumulátor kapcsán magas hangerőn ~7 óra egy eszközzel, tehát egy normál használatban lehetséges a 10 óra. AptX pedig valóban szépen szól. :K Jól tart a fülben de a kezelőrésze a vállba akadva meghúzhatja ahogy írod.

Mindenféleképpen megérte a 22$-t szvsz.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#82318) *Ropi* válasza wwenigma (#82317) üzenetére


*Ropi*
félisten

Az S7 Edge-el sokkal stabilabb a vétele egyébként: azzal 3 vasbeton falon át megvan az 5 méter, szabad területen még nem mértem. Ja igen, azt a fekete oroszlánkarmot :D (vagy mit), ami a fülben hivatott megtartani én nem tudtam normálisan betenni, hogy érjen is valamit, szóval lehet amiatt jön ki könnyebben. Viszont a 22 USD-t tényleg megérte (szerintem rendelek párat a családnak is :D). :K

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#82319) Cadal válasza powerwade (#82295) üzenetére


Cadal
őstag

Ha esetleg valakit érdekel, tegnap kolléganőmnek is ajánlottam egyet, meg is vette. Lemértem az aljzatokat, szerintem a bal oldali 2,4 A-es a jobb oldali viszont csak 1 A-es. Ettől függetlenül tölt szépen 5V-ot is tartotta.

(#82320) pelenka35


pelenka35
őstag

sziasztok
olcsó vezetéknélküli egeret tudd valaki ajánlani??
Rendelhető kintröl cd/dvd megbízható eladótól?

[ Szerkesztve ]

Gamertag:Rob3rt75

(#82321) dugesz77


dugesz77
őstag

Egy ismerős keresett régebb óta vérnyomás mérős karkötőt. Most nézem,hogy például Y2 plus néven van már ilyen. Van már valakinek tapasztalata ezekről? Mennyire lehet pontos a mérés?

(#82320) pelenka35 CD/DVD az itmedia oldalról szoktam. Olcsó és hamar itt van.

[ Szerkesztve ]

(#82322) *Ropi* válasza dugesz77 (#82321) üzenetére


*Ropi*
félisten

B15P van: már terveztem, hogy összehasonlítom a rendes vérnyomásmérővel, csak még nem jutottam el odáig.

Ezeknek egyébként egy nagy hátrányuk van: a gyenge szoftveres támogatottságuk (van egy MiBand2-őm, ez a B15P, meg egy harmadik, aminek nem ugrik be a neve, de az elvileg még véroxigén szintet is mér a vérnyomás mellett, ha hihetünk a leírásának). A legsokoldalúbb szoftveres háttere a MiBand-nek van.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#82323) MADcat válasza *Ropi* (#82322) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Azért a vérnyomást és pulzust ne keverjük össze. :N

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#82324) *Ropi* válasza MADcat (#82323) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nem kevertem: a B15P valóban vérnyomást mér (hogy mi alapján, azt nem tudom).

Közben rájöttem: az M2S Smart Bracelet a harmadik. Gyorsan félre is tettem, miután rájöttem, hogy a rezgője semmit sem ér, meg az Androidos alkalmazása is fapados.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#82325) Atomantiii válasza sambenez (#82274) üzenetére


Atomantiii
őstag

Alaplapi 4 pin-es venti csatlakozóra kötve lehet szabályozni a fordulatszámát? Vagy ez a venti csak 3 pines?

(#82326) retesz147 válasza schawo (#82241) üzenetére


retesz147
addikt

Rrúgós stift kiszedő és a szemkiszedőt fémszíjhoz érdekelne engem is, mert ha jó, akkor rendelek én is.
:R

Xiaomi 13 eu dev...

(#82327) dugesz77 válasza *Ropi* (#82324) üzenetére


dugesz77
őstag

Hát igen gondolom az app rész a gyenge ezeken. Egy Mi Band 2 használok én is megelégedve de ügye az kevés az ismerősnek ,mert csak pulzust mér. Rálesve youtube-on elég nagy a szórás. De szerintem következő széria már használhatóbb lesz. Köszönöm :R

(#82326) retesz147 én ezt vettem. A stiftek is használhatók azért, bár egy nato szíjhoz vastagabb kell. Külön is van ilyen szerszám csak alig drágábban adnak hozzá stifteket.

[ Szerkesztve ]

(#82328) schawo válasza retesz147 (#82326) üzenetére


schawo
titán

Szemkiszedőt teszteltem. Kalap szar, hajlik a műanyag ház, mint a fűzfavessző. A Bulovám szíja meg egyben maradt. Szét se tudtam szedni vele, mert egy határon túl a kinyomószeg támadási szöge túl kicsi lett, és a szeg egyszerűen eltörött. Van mellékelve tartalék, de minek.

#ócskaszarkínai

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#82329) synar válasza dugesz77 (#82321) üzenetére


synar
őstag

Hagyományos vérnyomásmérőben is a felkarost ajánlják a csuklós változattal szemben, mert az a pontosabb. Akkor ez szerinted mit ér?

(#82330) Silent77 válasza dugesz77 (#82327) üzenetére


Silent77
veterán

Sajnos jól írják fentebb. Kalap ... az egész.
Csuklós is totál mást mér mint a felkaros.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#82331) schawo válasza *Ropi* (#82324) üzenetére


schawo
titán

(hogy mi alapján, azt nem tudom)
[link]

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#82332) Zola007 válasza schawo (#82328) üzenetére


Zola007
veterán

toknyitóval is vigyáznék, nekem volt ilyen, de #egy #kalap $zar

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#82333) powerwade válasza Cadal (#82319) üzenetére


powerwade
senior tag

Igen, egyetértek. Én eddig mindig vettem a LIDL-ben ilyet amikor épp volt. 1-1 darabokat, mert valahogy mindig kell egy pluszba valahova :D Most , hogy szinte minden szobában van valami 5V/USB-t fogyasztó eszközöm, így meg pláne :)

(#82334) retesz147


retesz147
addikt

@dugesz77 @schawo @Zola007: Köszönöm! Megspóroltatok nekem pár dollárt! :R

Xiaomi 13 eu dev...

(#82335) madgie válasza dugesz77 (#82312) üzenetére


madgie
titán

És még be is állítjuk normálisan a fejedre :)

(#82336) snipr


snipr
aktív tag

Üdv.

Quelima SQ11 mini kamerával kapcsolatos tapasztalatok/vélemény esetleg van már valakinek?!

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#82337) GIJoe


GIJoe
addikt

Van e tippetek kütyüre, megkérdem. Van egy erősítőm, rendelkezik mélynyomó kimenettel (SMSL Q5) de a kis mély-dobozom (30W) nem aktív, van e vmi pici olcsó erőlködő, amit be tudnék állítani ilyen célra...(csak sw) :R

(#82338) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Kis segítség kellene urak!

Rendelnék egy ilyen usb to rj45 cuccost. Működnek ezek egyáltalán? Mert egy régi laposról kellene lementenem pár dolgot, előtte viszont ki kell engednem a netre. Azonban a hálózati csatlakozója halott. Ezzel olcsón megúsznám viszonylag...

A másik kérdésem, hogy ezekkel mintha lett volna korábban gond, mivel tartalmaz driver lemezt. Hogy is van, azt megfogják a vámon?

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#82339) DJ. Ru$y válasza Vertigo18 (#82338) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Persze, hogy. Nekem a laptopomhoz gyárilag adtak, mert nincs rajta a vékony kialakítása miatt RJ45. Viszont, nem a legolcsóbbat venném, nem 10/100-ast, hanem gigabitest 10/100/1000-est.

Én eBayről olyat vettem, ami egy 3-as USB3.0 HUB is (lehet megéri neked is egy ilyenen elgondolkodni, ha már veszel), 1800 Ft volt azt hiszem.

Ilyenem van, nem kerestem meg a legolcsóbbat, az elsőt linkeltem. (Nem kellett hozzá semmilyen driver.)

Nem a driver lemezzel van a baj, hanem, ha illegális szoftvert tartalmaz (autódiagnosztika például).

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#82340) sharp4


sharp4
őstag

Aliexpress-en Ugreen type c kábelre tud vki kupont?

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#82341) dugesz77 válasza Vertigo18 (#82338) üzenetére


dugesz77
őstag

Én ezt a Tronsmart adaptert ajánlom jó szívvel ha nem fontos annyira a gigás lan. Anno raspberry zero-hoz vettem, de eddig működött mindennel. Driver nem kell alá és 95-98 Mbit/s ténylegesen átvisz.

[ Szerkesztve ]

(#82342) Degeczi válasza dugesz77 (#82341) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Kifutott típus, nem látni sehol.

(#82343) DJGABI válasza schawo (#82331) üzenetére


DJGABI
addikt

de tényleg, nekem egy ismerős is bizonygatta hogy az bizony működik. hogy? vér_nyomás_, max ha ilyen vissza a jövőbe önbefűzős cipő mód megszorítaná addig a csuklódon, talán azt mondanám van rá esély hogy nem falsot mér...

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#82344) vasi89 válasza Vertigo18 (#82338) üzenetére


vasi89
addikt

Ez nem a legolcsóbb de dicsérik az oricot és hosszútávon még másra is használható. Illetve tudását tekintve nem is drága. De nézz szét a webshopban, sok mindenük van.

(#82345) bally4


bally4
tag

Hali.
Banggoodon találtam xiaomi 10k power bankot 18 $ körül. Van most ami ajánlottabb ennél?
Bg-n van valami kupon új reg-re? Még nem vásároltam ott.
Köszi!

(#82346) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Köszönöm a válaszokat!

Annyi, hogy azért néztem a legolcsóbbat, mert egyetlen egyszer lenne csak használva, arra meg nem szívesen adnék ki nagyobb összeget. Ráadásul Xp alatt lenne, azért kérdeztem a driver részét.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#82347) dugesz77 válasza Degeczi (#82342) üzenetére


dugesz77
őstag

Igazad van , nem néztem utána,bár furcsállom,hogy így eltűnt :B

[ Szerkesztve ]

(#82348) Amu


Amu
tag

Karabínert rendelt már vki?
Ezt néztem ki
csak félek, nehogy vmi űber gagyi legyen :))

Az adott szó nálam még sokat jelent

(#82349) IldiH válasza Amu (#82348) üzenetére


IldiH
aktív tag

Ez viszonylag kis méretű. Én már mindenféle méretben vettem. A kérdés, hogy mire akarod használni? Mekkora súlyhoz?

(#82350) Amu válasza IldiH (#82349) üzenetére


Amu
tag

Nem hegymászáshoz
Kiránduás, sátorozáshoz, nem mindhez van írva, hogy hány kilóig bírja

Az adott szó nálam még sokat jelent

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.