Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66043) lkksioskdl3


lkksioskdl3
aktív tag

Tegnap beüzemeltem a Excelvan CL720D LED Projektort.

A projektor 3m-re volt a „vászontól”. Így a vetített kép 196x117 cm volt, ami kb 100”-nak felel meg. A lepedőre vetítést elvetettem, mert nem sikerült kifeszíteni szépen, szóval maradt a halványzöld fal (hétvégén meg lesz a vászon is). A natív felbontás 1280 x768, amit a win 8.1 egyből beállított. Csak számítógéppel és mhl-es telóval hdmi csatlakozón keresztül próbáltam ki (tv-m nincs szóval tunert nem tudtam).

A set up gyors volt viszonylag. Elpakolni és helyet csinálni volt a legnagyobb feladat. Hosszabb távon el kell gondolkodni, hogy egy mennyezeti állványra szerelem, mert eléggé macerás az előkészület. És mivel albérletben lakom, nem tudom még mennyire éri meg ebbe energiát fektetni. Szóval elhelyeztem az eszközt a fentiek alapján. Kb 1,5 m magasan volt a projektor a földtől. Trapéz korrekció csak függőlegesen van, így csak szemből lehet vetíteni. Viszont a függőleges korrekció kifejezetten jó volt. A fókuszt a „lencse” tekergetésével lehet állítani. A megjelenítést menüből előre beállított profilok közül lehet választani, vagy manuálisan. Ezzel nem bajlódtam, mert nem láttam most még értelmét a körülmények miatt.

És a lényeg: élvezhető a kép! Nem kell csodát várni, mert hd felbontás 100” látszik, hogy kevés. Én 4 méterről néztem, így nem voltak már láthatóak a pixelek. Egy kis böngészéssel, egy kis youtube-bal, egy két teszt videóval, játékkal teszteltem. A 60 Hz simán megy neki nincs sávozódás. A játékoknál, ha 1080p volt beállítva szétesett a kép. Amint beállítottam a natív felbontást, már jól ment minden. A késleltetést nem éreztem, hogy jelentős lenne. Egy filmet néztem meg vele még az este, és jó kis mozis élményt varázsolt a szobába. A ventilátor hangja sajnos nem elhanyagolható, de amint szólt valami fel sem tűnt. Melegedni sem melegedett fel 3 óra üzemidő után sem az eszköz.

Hanggal egyáltalán nem foglalkoztam, mert a saját 2.1 rendszeremmel ment.

Konklúzió: Ennyit bőven megért. Az előkészítés macerás, ha nem fix helyen van. A mozi élmény viszont kárpótol. Ebből 23 mozijegy jönne ki egy főre, szóval talán hamar visszahozza az árát :DDD
Szeretnék majd egy logoutos cikket írni képekkel, több méréssel és teszttel.

Bocsánat a hosszú posztért, remélem elfér még itt :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.