Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5451) tipuka válasza spidersoft (#5450) üzenetére


tipuka
addikt

Köszönöm mindkettőtöknek a válaszotok!! :R

Ezres körül szuper lenne!! Annyiért veszek ötöt is! :D

Akkor a 2A-s kis zenés távirányító csak 2 métert bír, nagyjából jól gondolom? :)
És csak azt az 5 métert bírja azaz 5A-s 44 gombos másik. Ha szeretnék még 5 métert, akkor mindent meg kell vennem újra, kivéve a távirányítót, ha közel vannak a vezérlők? Pl. a szobában a sarokban találkoznak.
A többit értem, csak ezekre is inkább rákérdezek. :)

Azt a rádiófrekvenciásat is próbáltam, de azt nem használnám ki, csak a zenéset tudnám, de nagyon szépen köszönöm, hogy mondtad, mivel nem tudhattad, hogy ismerek ilyet! :R

[ Szerkesztve ]

(#5452) spidersoft válasza htc07 (#5449) üzenetére


spidersoft
senior tag

12V 5A az valóban kell neki... nyilván kisebb tápfesz esetén kisebb áram is elég, mert a karakterisztika lankásabb szakaszán hajtjuk a LED-et. Ha rámérsz, akkor 5A-es fogyasztást soha nem fogsz mérni... pedig kiszámolva az előtétellenállásokkal bizony simán kéri. Ennek az az oka, hogy a flexi panelnek elég tetemes ellenállása van már 5m-en (10m-nyi... , az utolsó csoportra (ellenállásostul, és három sorba kötött LED-estül) már alig jut 9-10V. Kétoldali táplálással (elviszel egy drótot és rákötöd a szalag másik felére is), vagy esetleg szakaszolva használva (pl. méterenként felvágva, és úgy párhuzamosan kötve) sokkal nagyobb áram fog folyni, mert nem kell az áramnak a néhány mikron vékony 10m-nyi fólián végigkínoznia magát.

(#5453) spidersoft válasza tipuka (#5451) üzenetére


spidersoft
senior tag

A 2A-esnek linkelt az *csatornánként* tud 2A-t, ott írja ;) Tehát jó a 60-LED-es 5050-eshez.

a szeretnék még 5 métert, akkor mindent meg kell vennem újra, kivéve a távirányítót, ha közel vannak a vezérlők? Pl. a szobában a sarokban találkoznak.

Vagy kell hozzá másik táp is, vagy eleve egy 10A-es kell. Vezérlő mindenképp kell másik, abból még nem láttam nagyobb áramút (vagy szétbontod és cserélsz rajta FET-et). Távirányító meg olyan rendszerű, mint a tévéé: egy távirányító csomó egyforma tévét tud vinni :) De mondjuk ha a vevő nem arrafele van, amerre távirányítasz, már igen bizonytalan a vétel. Egyébként se biztos, hogy 100%-os találattal fog menni, tehát pl. a felhasználói színeket szinkronban tudod állítani egy távirányítóval, de a funkcióváltásokkal nem lesz baj.

[ Szerkesztve ]

(#5454) spidersoft


spidersoft
senior tag

Ma az egyik helyi üzletben (nem kirakodósnál, rendesen üzletben) láttam árulni UitraFlre 18650 aksikat... Ilyesmiket, csak nem 3000mAh-sak voltak, hanem valami nagyobb (tán 5000?) Ezeré adta darabját. Eladó szerint nagyon stabil, megbízható cellák... hát... :) :D

[ Szerkesztve ]

(#5455) Blaise válasza spidersoft (#5454) üzenetére


Blaise
veterán

5000mAh...persze :D

(#5456) tipuka válasza spidersoft (#5453) üzenetére


tipuka
addikt

Most találtam meg a dolgok lényegét! :D
A 60 led/méteres ledcsíkok esetén 14,4Watt / méter, akkor 5 méteres csíkoknál 72Watt. :D
Akkor még az 5A-s trafó az majdnemhogy kicsi is, mert a 6A-s tudja a 72W-t. :Y
Hát mivel itt 5A-s pakkban adják licittel, akkor inkább veszek kettő 2-3 ezerért (árban így jobb), mint külön összerendelgetni egyenként, és csak 1 kis helyet spóroltam volna, meg egy konektor dugaszt, amiből nincs hiány nálam amúgy sem, ha külön rendelem. :D
Akkor úgy kell néznem 3X2A=6A, ha csak az 5méteres ledcsík van "beüzemelve"? Egy csatornának érzékeli? Most belezavarodtam ebbe a részébe. :D
A többit azt értem. :D

Néztem a rádióhullámos az 2X5 métert bír ezekből a fajta 60 ledes 5050-eskből, de most a zenésre rákattantam. :D

Más: gombelem van occón? Látom az nem jár hozzá, még jó, hogy mondtad htc07, hoppon maradtam volna. :D Vennék akkor azt is valami licittel. :D Vagy egy pakkot.

[ Szerkesztve ]

(#5457) spidersoft válasza tipuka (#5456) üzenetére


spidersoft
senior tag

Ja, csatornánként kb. 2A az elméleti max. Tehát pl. felvagdosod fél méteres szakaszokra és csinálsz belőle egy világító mátrixot, akkor már közölni fogja. Az RGB LED-es csíknak három csatornája van: piros, kék és zöld. Gondolom azért adják 5A-essel és nem 6-ossal, mert ha két oldalról táplálod, akkor is 2x2,5m-t kell megtennie az áramnak a középső LED-ekig, tehát még így se fogja elérni a flexipanel vezetőinek ellenállása nélkül, csak az alkatrészekből számított maximumfelvételt.

Ha már LED szalag, ismeritek az infinity mirror nevű masszív kúlságot? :))

(#5458) Dluinet válasza spidersoft (#5457) üzenetére


Dluinet
nagyúr

ez a kedvencem

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#5459) tipuka válasza spidersoft (#5457) üzenetére


tipuka
addikt

Ja éééértem. Csak azért 3X2A, mert a 3 csatorna miatt van írva így a 6A helyett. Azt tudtam, hogy mi azaz RGB, csakhogy 3 csatornás is, na azt nem. :D Szuper, nem is tudod milyen szerencsésnek tartom, hogy ide találtál és kiokosítottál! :D Örökhála! Akkor licitelek erősen a 5050 60led/méteres 5A 12V-s trafó + zenés távirányítóra. :D Bár most nézem, a zenésre nincs is licit, azonnali vételben olcsóbb.

Az az infinity mirror cumó az nagyon jó. :D De amit Dluinet linkelt, azt már nem tudnám, hogy kell megcsinálni, csak a tükröset. :)

[ Szerkesztve ]

(#5460) Gépötty válasza spidersoft (#5453) üzenetére


Gépötty
senior tag

Vannak ilyen "erősítők" LED-szalagokhoz. Ezeknek pont az a feladata, hogy az első, megvezérelt szalaghoz csatlakoztasd, és egy további tápról egy újabb szalagot hajts. Tehát gyakorlatilag szalagonként kell egy-egy táp, de vezérlőből csak egy kell, hogy szinkronban világítson minden.
(Mellékesen, ha a teljesítmény a feszültség és az áramerősség szorzata, és elhisszük, hogy alacsonyabb feszültségen is le tudja adni a led az ő teljesítményét, akkor láthatjuk, hogy minél kisebb a feszültség, annál nagyobb az áramerősség. Ezzel nem árt kalkulálni :) )

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

(#5461) spidersoft válasza Gépötty (#5460) üzenetére


spidersoft
senior tag

Ilyen erősítővel még nem találkoztam, a többször öt méteres hajtásnál jól jön, köszönöm a linket!

A LED karakterisztikájából viszont az derül ki, hogy kisebb feszültség mellett nemhogy nem nagyobb, de még csak nem is lineárisan kisebb áram folyik rajta, hanem mégkevesebb. 1W-os LED akkor ad le 1W-ot, ha pl. 3.3V/300mA megy rajta. Ha a feszültség csökken, akkor pici fesznövelésre is meredeken reagál, ugyanúgy visszafelé: ha csökken a fesz, akkor csökken az áram is, de relatíve erősen kell csökkenteni a feszültséget ahhoz, hogy az áram/fényerő érezhetően csökkenjen. Itt van egy LED karakterisztika (ez valami highpower, de az mindegy), ebből minden kiderül.

Amit írsz, az a kapcsolóüzemű tápoknál jelentkezik: van egy tévé, ami mondjuk felvesz 230V-ról 100W-ot. De a tévét nem érdekli, hogy mennyi a primer feszültség, őneki (például) 24V-ra van szüksége, a többit majd abból elintézi okosba. Szóval ahhoz, hogy a 24V/100W meglegyen, primeroldalon folyni fog 0,43A. Ha ugyanezt a tévét egy 115V-os konnektorba dugod, akkor ugyanúgy 24V/100W kell a tévének belül, de a tápegység feladata ezt előállítani, aki a kisebb fesz miatt nagyobb áramot fog kérni a konnektorból... jelen példánál 0,86A-t.

(#5462) spidersoft válasza tipuka (#5459) üzenetére


spidersoft
senior tag

Az is tükrös :D van egy rendes tükör a plafonon, meg egy féligáteresztő a LED szalag másik oldalán (féligáteresztő tükröt lehet csinálni pl. ablak sötétítőfóliából, szerintem biztos van ebayen is, vagy ha pesti vagy, akkor panton). Annyi, hogy van egy LED szalag a külső oválison befelé, meg egy a belsőn kifelé világíttatva. Meg van valami álmennyezet, hogy az egész vastagságát (ami saccra max. 3 centi) eltakarja. Csak egy-egy csík kell, a fény belül a két tükör között oda-vissza rohangál, és mindegyik tükrözés duplázza a látszólagos csíkok számát. A fény gyengül is (simán fogy az energiája, illetve a féligáteresztő kienged belőle valamennyit), emiatt sötétebb, ahogy "befelé" halad. A dolog 3d-sége meg szimpla geometria... elég fahin scifi hatás, afféle "féregjárat". Ha a két tükör nem párhuzamos, akkor a féregjárat kanyarodni fog -- ezt kihasználva, ha valami motorral/egyéb aktuátorral billentgeted a fronttükröt, akkor mozogni, kanyarogni fog a féregjáratod :)

(#5463) kenny123


kenny123
addikt

Köszi srácok, az este megint el tapsoltam 2-3k-t ebayen, az utóbbi ~100hsz által. :DDD

Látom bejöttek a ledszalagok ide is, akkor mar tudok kérdezni.
Ha tv/monitor mögé szeretnék ambilightot, ami csak akkor megy amikor az eszköz is, akkor mit kell keresnem?
Rgb szalag nem hiszem hogy kellene, elég lenne egy adott szín.

Köszi

yo

(#5464) petipetya válasza htc07 (#5433) üzenetére


petipetya
nagyúr

Vajon az AV/Tv gomb programozható arra, hogy a ezentúl a menü funkciót jelenítse meg? Mert akkor nekem tökéletes lenne.

"nincs rá lezsóidő"

(#5465) wwenigma válasza kenny123 (#5463) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Azert ez nem ennyire egyszerű, kapcsolójelet a TV USB csatijából vagy a SCART kimenetből csinálhatsz pl. egy FETnek, ezáltal csak bekapcsolt TV-vel fog vilagitani. Van erre topik (LED vilagitas a lakasban) ott mintha mar olvastam volna erről. LED témában (szalagok) is erdemes utanaolvasni ott...

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#5466) Matykoh


Matykoh
tag

Lumia 520-hoz szeretnék vásárolni autós tartót, 3 jelöltem van:

1
2
és a már korábban bestbuyként emlegetett termék.

Melyik lehet az ezek közül, amelyik a legstabilabban tartja a telefonomat? (Természetesen más termék is szóba kerülhet)

Köszi :)

(#5467) Outlander válasza Matykoh (#5466) üzenetére


Outlander
őstag

Egyértelműen 3as, talán a 2es, de pár naponta le kell törölni, mert ha poros nem tapad..
Illetve nem szereti a huppanókat. Szaal hármas . :)

[ Szerkesztve ]

Work until You no longer have to Introduce Yourself.

(#5468) Dluinet


Dluinet
nagyúr

emberek szükségem lenne 220V (230V-240V) max 0,1A
után futás kapcsolóra
wc ventilátorhoz kellene, hogy a villany lekapcsolása után a ventilátor még menjen
jó lenne akár a fix 5 perces is
beépítési méret nem korlátozott
csak az ár, lehetőleg 2500Ft vagy alatta legyen
ilyen 8-15e Ft-os megoldásokat én is találok

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#5469) fess válasza RBJ (#5404) üzenetére


fess
őstag

Mi az a vízszintes vonal rajta?

(#5470) petipetya válasza fess (#5469) üzenetére


petipetya
nagyúr

Elválasztó?

"nincs rá lezsóidő"

(#5471) szabifotos válasza Matykoh (#5418) üzenetére


szabifotos
senior tag

Rendeltem én is az általad említett kártyából. Remélem jó lesz.

h2testw tesztet csináltál és minden ok volt vele? :)

[ Szerkesztve ]

(#5472) Matykoh válasza szabifotos (#5471) üzenetére


Matykoh
tag

Az elsőnek küldött kártya fake volt, amit másodjára küldtek 6 nap alatt ideért, a tesztet a teljes felületen lefuttattam. 30 gigányi hely volt rajta, és tényleg Class10.
Telefonban is - egyelőre - jól működik, lejátssza a rátett adatokat. :)

(#5473) szabifotos válasza Matykoh (#5472) üzenetére


szabifotos
senior tag

Akkor jó.. max. én is kérek másikat ha fake lesz :D

(#5474) Nestor16 válasza Matykoh (#5472) üzenetére


Nestor16
senior tag

És mondjuk tudhatja azt a sebességet, mint ez a Samsung Micro SD? :U
Vagy inkább úgy is kérdezhetném, hogy mennyit mérsz vele ezzel a programmal: A1 SD Bench

Nekem elvileg (ha minden igaz ugyanaz a típus :) ) van egy 16 gigás változat ebből a Samsung kártyából és:
- 20 MB/s olvasási sebesség,
- 8 MB/s írási sebesség.
Érdekes, hogy nem hozza a 10 MB/s-t minden esetben, pedig azért class 10 tudtommal...

És-sel nem kezdünk mondatot :D :U

Üdv, Dávid

(#5475) zseko válasza Matykoh (#5418) üzenetére


zseko
veterán

Az a karóra elég pofás, a belső mutatók működnek, vagy csak dísz, mert úgy kár érte. Ám ez a kettő megtetszett:
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

HR24.hu

(#5476) Silent77 válasza zseko (#5475) üzenetére


Silent77
veterán

Nekem már úton van, faternak rendeltem egyet.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#5477) Dluinet válasza zseko (#5475) üzenetére


Dluinet
nagyúr

dísz

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#5478) section9


section9
őstag

Vennék forrasztópákát, meg hozzá cuccokat. Melyiket érdemes venni szerintetek eBay-ről? :) Árban maximum egy tizest szánnék rá és ha lehet vámot, áfát kerülném.

(#5479) madarasz92 válasza zseko (#5475) üzenetére


madarasz92
őstag

Disz de nagyon jó minőségű vekker :)

(#5480) kmisi99 válasza section9 (#5478) üzenetére


kmisi99
addikt

Pár oldallal visszább egy tag pont vett 10k körül egy állomást. Itt találod a lap vége fele. [link]

(#5481) section9 válasza kmisi99 (#5480) üzenetére


section9
őstag

Köszi, én is ezt néztem. :) Mondjuk ez a Hobby Kingnél is van 15 euróért + postával együtt ~50 euróért vám és áfa nélkül, úgyhogy ha mást is érdekel akár többen is összeállhatunk és számottevően kisebb lesz a postaköltség. :)

(#5482) DJGABI válasza section9 (#5478) üzenetére


DJGABI
addikt

hétvégén vettem lidliben impulzusvásárlás gyanánt 2k-ért egy ilyet: [link]

30W, nem állítható a hőmérséklete, de sztem nekem itthonra barkácsolni bőven jó lesz

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#5483) Flexy90 válasza DJGABI (#5482) üzenetére


Flexy90
senior tag

Én is vettem egy ilyet. 3 év garival a hülyének is megéri 2000ért :DDD

Xiaomi Fan

(#5484) section9


section9
őstag

Na szép, a Váci Lidlben csak gagyi kompresszor volt 20ért. :O

(#5485) gergom91


gergom91
tag

Na csak rendeltem én is pár cuccot:
[karkötő] öcsémnek, 133Ft-ért nyertem liciten :)
[nyaklánc] szintén öcsémnek.
[kapacitív toll], ebből véletlenül 2 adagot rendeltem, mert az első rendelésnél a fizetéskor valami hibát írt és várjak amíg megoldódik, hát nem vártam és újra végigmentem az egészen, majd láttam a historyban, hogy kétszer is megvettem. Sebaj, majd elosztogatom :)
[biciklis szemüveg] ennyiért ha valami baja lesz az se baj, de a sok muslica ne menjen már a szemembe :DDD
[nagyítós szemüveg], ezt pedig modellezéshez a ragasztáshoz, festéshez kisegítő eszközként.
Vagy 5db bankkártya kést fogok még rendelni ma, majdnem elfelejtettem :)
És kérdésem lenne:
[színes égő], ilyet rendelt-e már valaki? Ha igen, akkor milyen a fényereje, jól működik-e, tényleg keveset fogyaszt, és ha több égő van egymás mellett, akkor egy távirányító egyszerre mindnek változtatja a színét, vagy valahogy meg lehet oldani hogy külön színben is világítsanak?

(#5486) bugizozi válasza gergom91 (#5485) üzenetére


bugizozi
őstag

Szia!

Szemüveg megjött már? Ha kipróbáltad írj már róla lszi pár sort. Mennyire jo a lencséje? Nem torzít? 300 Ft-ért tényleg uv szűrős?

Köszi! :R

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#5487) gergom91 válasza bugizozi (#5486) üzenetére


gergom91
tag

Hali

Mindet ma rendeltem, majd írok mindegyikről ha megérkeztek. :P

Amúgy rájöttem hogy miért írt ki hibát a fizetéskor: Pont ebben a hónapban járt le az előző kártyám és kaptam újat. A PayPal account pedig még az előző kártyáról akart levonni, az újat most kellett aktiválni, fizetéskor ezért volt zavar, de amint észrevette a PayPal hogy az előző kártyával valami gond volt, egyből váltott a másikra. Mondjuk érdekes, hogy én úgy emlékszem hogy magát a számlámat kapcsoltam össze a PayPallal és nem kellett hozzá a kártya, de már régen volt, szóval lehet rosszul emlékszem :)

(#5488) gergom91 válasza gergom91 (#5485) üzenetére


gergom91
tag

Ne haragudjatok a sok kommentért, lejárt a szerkesztési idő.
Ezt majdnem elfelejtettem: :DDD [Autobot matrica] apának és havernak is kellett 1-1 a kocsira :D

(#5489) mrgergoke válasza gergom91 (#5485) üzenetére


mrgergoke
aktív tag

A LED-ről ITT írtam régebben! :)

https://rendeljkinait.hu/

(#5490) htc07 válasza petipetya (#5464) üzenetére


htc07
addikt

fogalmam sincs, az a mechanikája, hogy amíg nyomod a mute gombot, addig mindig másik, előre beprogramozott kódot sugároz, amíg meg nem találod azt, ami pont passzol a tv-dhez. Ha van egy olyan kód, ahol az AV gombja a távirányítónak pont az a jel, amit a TV menü gombként érzékel, akkor lehetséges, de erre nem sok esélyt látok :D

(#5485) gergom91

elég gyengusz, hangulatfénynek épp elég ha romantikus hangulatban vagy :DDD de az Egri csillagokat nem olvasnám el egy ilyen fénye mellett :D

[ Szerkesztve ]

(#5491) tahepa válasza zseko (#5475) üzenetére


tahepa
senior tag

CURREN

[ Szerkesztve ]

(#5492) Dluinet válasza tahepa (#5491) üzenetére


Dluinet
nagyúr

csak a bazi nagy "8"-as ne lenne rajta

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#5493) tahepa válasza Dluinet (#5492) üzenetére


tahepa
senior tag

..nekem nyóc...

(#5494) DJGABI válasza gergom91 (#5485) üzenetére


DJGABI
addikt

a "munkavédelmi" szemüveg pont ma jött meg nekem. kb rekord idővel, 7-én rendeltem. én nem veszem észre hogy torzít. uv védelem passz. ahogy fentebb is írták, minőségre nem rossz, a keret meg a szár ilyen matt műanyag

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#5495) nelsonmanian


nelsonmanian
senior tag

Eredetinek mondható nem házfelgyújtós konnektorba dugható usbs töltőt sikerült már ebayről halászotok?

(#5496) Outlander válasza nelsonmanian (#5495) üzenetére


Outlander
őstag

Nem. :((

Work until You no longer have to Introduce Yourself.

(#5497) doc válasza nelsonmanian (#5495) üzenetére


doc
nagyúr

nekem van egy teljesen jo, pici kocka alaku tolto, regota hasznalom telefont meg e-book readert tolteni, remekul mukodik
az erintokepernyo sem bolondul meg tole, nem melegszik, stb
azt mar nem tudom honnan vettem, nem mostanaban volt :D vagy ebay, vagy DX...

(#5498) nelsonmanian válasza doc (#5497) üzenetére


nelsonmanian
senior tag

ezt árulják felénk egy ezresért nem tudom jó lehet e főleg ennyiért :D

(#5499) htc07 válasza nelsonmanian (#5498) üzenetére


htc07
addikt

ha itthon veszed, legalább lesz kit feljelenteni, hogy felgyújtotta a házat a szar amit árul. :DDD

(#5500) nelsonmanian válasza htc07 (#5499) üzenetére


nelsonmanian
senior tag

szeretek veszélyesen élni, meg is rendeltem :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.