Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18101) bbandi válasza maestro87 (#18089) üzenetére


bbandi
tag

Mikrokontrollerhez szerintem jobban jársz valami ilyesmi usb-uart átalakítóval. Így nem kell szintillesztő se (azt azért nézd meg, hogy 5 vagy 3 voltos uart kell-e, 5v-ost már nehezebben találni manapság ebayen).

(#18102) Vasinger! válasza Silent77 (#18100) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Ilyet én is keresnék iPad-hez. Ha esetleg valaki talál nem horror áron, az belinkelhetné :) :K

dugesz77

Ez a Magic szivacs pontosan mire jó? Mit lehet vele tisztítani, mennyire gyorsan használódik el?

(#18103) NORBl válasza beg (#18099) üzenetére


NORBl
aktív tag

Warning: Only 15070 of 15071 MByte tested.
Test finished without errors.
You can now delete the test files *.h2w or verify them again.
Writing speed: 10.8 MByte/s
Reading speed: 33.0 MByte/s
H2testw v1.4

Néztem, és itt mi a mérvadó, mit kell nézni ? Ilyen a kártya.

(#18104) maestro87 válasza bbandi (#18101) üzenetére


maestro87
őstag

Akkor már inkább ez.
Lehet rendelek mind a kettőből, jó az ha van ilyen is, meg olyan is. Próbapanelhez ugye nem jó a csatlakozós változat, de a kész áramkörhöz meg az a jobb.:) De szerintem amit linkeltem az is csak 3 vagy 5V-os lehet a chip adatlapja szerint. Most már csak azt kellene tudnom, hogy a TTL(3,3V)-os UART átalakító jól működik-e pl. a MAX232-n keresztül is? Mert a már meglévő áramköreimet nem szeretném emiatt áttervezni.

(#18105) beg válasza NORBl (#18103) üzenetére


beg
veterán

Semmit, itt ez volt a lényeg: Test finished without errors.

Jó lesz, megtarthatod :)

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#18106) dugesz77 válasza Vasinger! (#18102) üzenetére


dugesz77
őstag

Érdemes úgy rákeresni ,hogy magic sponge, melamine sponge tele vele a youtube. Tényleg nem rossz. Itthon is árulják csak drágábban és kisebb csomagban.

(#18107) agent_k válasza dugesz77 (#18069) üzenetére


agent_k
őstag

Ha kipróbáltad mindenképpen számolj be róla kérlek, mert néztem róla egy pár videót, ahol nem éppen az könnyen kezelhető ajánlott termékek közé sorolják.
Viszont mivel ezek nagyrészt amerikai videók voltak, ezért egy értelmes európai embernek jobban hiszek :)

(#18108) trebrona


trebrona
nagyúr

Tegnap megérkezett a kereken két hete rendelt sport hasi-tasi.

Kényelmes, mivel gumis pántú megfelelően rögzíthető is. Futáshoz vettem, telefon + kulcs + tárca simán elfér.

Kép üresen

Kép tárcával

Az árát mindenképp megérte.

Akkor még free shipping volt...

[ Szerkesztve ]

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#18109) spidersoft válasza havri1 (#18053) üzenetére


spidersoft
senior tag

Ha nincs TN akkor is érdemes szólni az eladónak, hogy nézzen utána, mert nekem eddig két vásárlásom volt olyan, hogy így derült ki: ne is várjam, mert az ottani helyi posta visszaküldte, és az eladó nem tudott róla (persze, hogy nem, ő jó eséllyel dropshipper, a csomag meg pl. a tomtoptól jött volna, így a visszaküldési cím a tomtop, nem az eladó, akinek úgy fest nem nagyon szólnak, hogy visszajött egy csomag, ugyammá szólj annak a majomnak, hogy ne várja a banánt). Ezen felül egy csomag volt, amit visszaküldött a posta, és az eladó tudott róla, de az már sima ügy, vásárlás után pár nappal utalta a pénzt meg a bocs-levelet.

(#18055) andrisbandi: még a PC-t is lassítja a sok file... egyik cimbora jelezte, hogy egyre lassabb a gépe, majd nézzek már rá neki. Megvárta, hogy abszolút ne induljon, majd felhozta... áttettem a winyót belőle az én gépembe és volt vagy fél óra, mire bebootolt az én rendszerem. Ránéztem a winyóra HD sentinellel: minden okés... némi kutakodás után megtaláltam a ludast: IE tempben több, mint egymillió(!) file volt, amivel nem tudott mit kezdeni az XP 256MB memóriával, és nálam 512-vel is csak nehezen indult meg. A könyvtárat ürítve pöccre indult az ő gépében is a winyó.

(#18069) dugesz77: ha nem szivacsként (szerszám), hanem tisztítószerként (segédanyag) gondolsz rá, akkor máris nem zavar, hogy fogy, lévén a VIM is fogy a hengerből ;)

Ez a hővezető arra való, hogy ráragasztod a hűtőbordára/készülékházra/stb., majd annak kiszámított távolságból nekitámaszkodik a hűtendő cucc. Van ezekből mindenféle keménységű... leggyakrabban a CD/DVD írókban lehet ilyennel összefutni. A kétoldalas tudtommal nem ilyen vastag lágy anyagú, hanem nagyon vékony és keményen odaragad, egyrészt hogy megtartsa a bordát, másrészt hogy a hőt jól átadja. Egy ilyen rugalmas izé csak ráragasztva nem volna elégséges, a hőátadáshoz szorosabb illesztés kell.

(#18082) Outlander: ebayen van egy halom kalibráló súly... mérleg-árban :D Papírpénz csak nagyjából 1g, nedves időben nehezebb, kicsit kopottabb példány könnyebb... biztosabb, ha átnézed az aprókat, kikeresel megfelelően fényes/kopásmentes példányokat, megnézed az adott érmék tömegét, azzal kisebb a tévedés lehetősége. Vagy ha valahol hozzájutsz kalibrált mérleghez (pl. patikus ismerős), akkor lemérsz valamiből 10g-ot, 100g-ot úgy, hogy *üvegestül* kerek érték legyen... pl. csavarral zárható üvegcsébe homokot töltve. Ha lezárod nem szívja meg magát nedvességgel, jóideig tartani fogja a tömegét. Ilyen méréshatárú mérlegnél a mérésnél már sokminden számít, például a légmozgás (nyitva az ablak, megy a klíma) vagy az asztal/polc mozgása/remegése (rátámaszkodsz, szól rajta a rádió) is befolyásolja az eredményt.

(#18107) kicsee: fórumon többször volt már téma, például én is írtam róla :P

(#18108) trebrona: oké, hogy sporttáska, de nem látom feltüntetve a hosszát... szerinted beérne olyan sportos alkatot is, mint én? :D A 40"-es nadrág passzentos, inkább 42"-est hordok. Amire nem tudok rájönni: mitől kicsi aztán mitől nagy? Hátulján is van cipzár?

---

Megjött tegnap Sinceritytől a 10-én rendelt SanDisk. Szokásos cérnás csomag, hejre kis $5 bélyeg (HKD, ugye...). Autórádióba (kirázódás), laptophoz (kitörés) ez a javasolt méret. Mondjuk nekem egyik sincs, de az USB3.0/sebesség, ár meg a 32GB volt a mérvadó adat, abban meg ez tűnt a legjobbnak. Fűt mint a bolond (USB hosszabbítókábel végén kb. 40-45°C lehet), de ekkora méretben nem is nagyon van hol leadja a hőt... ezt a tempót diktálta:

(nyilván sikeresen végigment a h2testw is, amit boltból vett készülékek esetén is ugyanúgy végigfuttatok és szerintem érdemes is végigfuttatni, illetve érdemes néhány gigányi mérettel végigengedni minden újonnan beszerzett adattárként bárhogy beköthető USB eszközön, mint külső winyók, SATA/IDE/USB átalakítók, kártyaolvasók, de HUB-okat is egy rájuk kötött, már ellenőrzött kártyaolvasóval/külső winyóval/stb.)

[ Szerkesztve ]

(#18110) dugesz77 válasza agent_k (#18107) üzenetére


dugesz77
őstag

Kipróbáltam. Tényleg működik a dolog. Mosdóra , fürdőkádra,rozsdamentes acélra és csempére próbáltam. Elég bevizezni. Viszont elég hamar elkopik,elhasználódik. Mondjuk a fürdőkádra egy szivacs kell. De olcsó. Jött 30 db de megtapasztalva,hogy jó 50 db-t rendeltem másodjára belőle. Állítólag autó karosszériához is jó viszont nem árt vigyázni nehogy a lakk bemattoljon. Valahol olvastam ,hogy úgy működik mintha 10.000 csiszolóvászon lenne.

(#18111) trebrona válasza spidersoft (#18109) üzenetére


trebrona
nagyúr

Akkor nem a te méreted. :)

Alap helyzetben kb 85 cm, maxra nyújtva kb 120 cm.

Azért nyúlik, mert az anyaga egyrészt rugalmas, másrészt úgy van megvarrva, hogy kb félbe van hajtva. Remélem érthetően fogalmaztam, másképp nem tudom leírni. :N

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#18112) spidersoft válasza trebrona (#18111) üzenetére


spidersoft
senior tag

Köszönöm a méretet! 120cm az 47", szóval körbeérne, kérdés, hogy mennyire szorítana :D Mindegy, ennyiért bármire jó lesz, varrógép van, ha minden kötél szakad beletoldok :P Igen, így már értem a bugyelláris működését! :K

[ Szerkesztve ]

(#18113) gerii válasza trebrona (#18108) üzenetére


gerii
addikt

Köszi, ezt elmentettem :)

(#18114) trebrona válasza spidersoft (#18112) üzenetére


trebrona
nagyúr

Bocs, farmer méretben gondolkodtam. Így már okés, szerintem nem kell majd toldani.

(#18113) gerii:
igazán nincs mit, ezért van a topic.

[ Szerkesztve ]

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#18115) spidersoft válasza trebrona (#18114) üzenetére


spidersoft
senior tag

Ja, farmer méret, és a derékbőség collban van megadva :D Kínai/teszkó/sportsdirect/stb., szerintem tök szabványos...

(#18116) agent_k válasza dugesz77 (#18110) üzenetére


agent_k
őstag

A szivacs nem érdekel.
Én a hamburgerhús formázóra gondoltam,... igen csak gondoltam, mert nem írtam oda... sorry.

(#18117) trebrona válasza spidersoft (#18115) üzenetére


trebrona
nagyúr

Szerintem akkor fogalmam sincs! 50-50 :DD

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#18118) Chimpy


Chimpy
tag

Pár hónapja valaki keresett lézeres távolságmérőt. Egy ilyen tegnap futott be. Tökéletesen működik és elég pontos is (talán 2-3 mm-t téved). A céges Leica D3-al összehasonlítva annyi a különbség, hogy az 100 méterig mér, meg talán 1-2 funkcióval tud többet, ezen viszont van libella, ja és nem 80ezerbe kerül csak a tizedébe. Még így sem filléres, de ennyiért megéri.

(#18119) htc07


htc07
addikt

Közeleg a nyári forróság, talán hasznát veszitek ennek a linknek: vízfújós ventilátor

[link]

képet nem tudok beilleszteni mert nagy.

(#18120) dugesz77 válasza agent_k (#18116) üzenetére


dugesz77
őstag

Semmi gond. A hétvégén letesztelem. Nem egy bonyolult szerkezet. A középső részt ki lehet akasztani , így ha lent van akkor a húskosarat préseli ki ha fend van összeakasztva akkor a tetejét préseli rá.

(#18121) EnterR


EnterR
veterán

Használ valaki ilyen kártyaolvasót?

PSN ID: marquuard

(#18122) mm89 válasza EnterR (#18121) üzenetére


mm89
őstag

Szerintem inkább áldozz egy kicsit többet és sincerity nél keresgélj. Nem tudom milyen kártyához kell és milyen sebességű, de én Micro sd hez vettem usb3 asat, 1200 körül.

ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!

(#18123) EnterR válasza mm89 (#18122) üzenetére


EnterR
veterán

MicroSD-hez kellene, elsősorban az adatátvitel gép és kártya között a fontos, sebesség nem mérvadó.

PSN ID: marquuard

(#18124) Saccco válasza spidersoft (#18109) üzenetére


Saccco
nagyúr

Ez a szivacs felkeltette az érdeklődésemet, rendelek is mindjárt 20db-ot. Úgy néztem 10 db kb 230 Ft, viszont 290-ért 20 jár... :DDD

Szerk.: meg is van, kíváncsi leszek :B

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#18125) zoltan6 válasza Saccco (#18124) üzenetére


zoltan6
őstag

100 ft-os boltba 100-200ft-ért adnak 10db-os mosogatószvacsot dörzsfelülettel:
[link]

(#18126) Saccco válasza zoltan6 (#18125) üzenetére


Saccco
nagyúr

Erre nincs ráírva, hogy magic, nem is kell... :P ;]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#18127) Dluinet válasza zoltan6 (#18125) üzenetére


Dluinet
nagyúr

ez más

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#18128) bbandi válasza maestro87 (#18104) üzenetére


bbandi
tag

Hát, ha standard dsub9-be nem standard rs232 jelszinteket eresztenek be, az elég gáz, de végülis ez az ebay :)
max232 gyanús, hogy problémás, gondolom nem véletlen létezik max3232. Ugyanakkor az esetek nagy részében az 5v-3v uart illesztésnél csak arra kell figyelni, hogy az 5v TX korlátozva legyen (egy 3.3v-os zener elegáns, de általában még egy áramkorlátozó ellenállás is elég - sőt sokszor jobb is, szívtunk már hasonló esetben a zener kapacitása miatt). Ha jól emlékszem az 5V TTL szabványra a logikai alacsony 0.8V alatt van, 2V felett logikai alacsony, szóval a 3.3V TX simán megy 5V RX-el.
Esetleg vegyél logic level konvertert is, az úgyis mindig jól jön :)

(#18129) maestro87 válasza bbandi (#18128) üzenetére


maestro87
őstag

Igazából nem tudom milyen jelszintjei vannak, csak gyanús hogy ilyen összegért még tennének bele szintillesztőt, mert nekem az adatlapról az jött le, hogy TTL szint van az adatlábakon. És csak a PL2303 chip van feltüntetve a termék információban. Minimum egy MAX212 kellene még a végére. Talán a szabvány csatlakozós átalakítóból nem spórolták ki.

A MAX3232 (1Mbps) szerintem csak sebességben különbözik a MAX232-től (120kbps).

Ha jól értem akkor azt mondod, hogy a PIC TX lába és az átalakító RX lába közé tegyek be pl. egy 1kohm-os ellenállást (ha 3,3V-os az átalakító)?
Logikai level converter: Az is tervben van. Most nagy bevásárlást fogok tartani.:D
Amúgy nem tudsz valami olyan olcsó logikai level converter IC-t amiben minimum 8db ilyen konverter van? Vagy így tranzisztorral is tökéletes?

(#18130) dugesz77 válasza agent_k (#18116) üzenetére


dugesz77
őstag

Megvolt a felavatás. Teljesen jól használható a hamburgerhús töltő. Nem szakad ki sütés közben. Nem is bonyolult mert két préselés az egész.Üresen kicsit lityi-lötyi a szerkezet de hússal megtöltve helyére kerülnek a dolgok. Egy új élmény ízekben. Megéri . Nekem elsőre egy húspogácsához körülbelül 25 dkg hús kellett.
Raknék ide képeket is csak nem merek gasztroblogot csinálni az ebay-es topikból.

[ Szerkesztve ]

(#18131) Silent77 válasza dugesz77 (#18130) üzenetére


Silent77
veterán

Pedig jól jönne a kép. :)
Jó kis kütyünek tűnik!

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#18132) Blaise


Blaise
veterán

Jövő hét, LIDL

Ez mennyire jó cucc?

(#18133) gerii válasza Blaise (#18132) üzenetére


gerii
addikt

Forgatónyomaték: max. 2,2 Nm
Üresjárati fordulatszám: 160 ford./perc
Hát nem ezzel fognak gipszkartonozni ;]
Nagyon light-os dolgokhoz lenne jó max, pl (szét)szerelés.

(#18134) dugesz77 válasza Silent77 (#18131) üzenetére


dugesz77
őstag

Akkor ne csak a jó árakról hanem a végeredményről is essen szó:





Ez most így elsőre sajtos,chilis,snidlinges. De bármi mehet bele.

(#18135) gerii válasza dugesz77 (#18134) üzenetére


gerii
addikt

A nyavaja vigyen el, hogy ezt láttam :O :DDD

[ Szerkesztve ]

(#18136) vwpolopg válasza dugesz77 (#18134) üzenetére


vwpolopg
őstag

Az biza nem marhahús, enyjebenyje :D Nincs ebből valami olyan ami nem ilyen 4 centi vastag húspogácsaforma? :D

(#18137) axlfsi válasza dugesz77 (#18130) üzenetére


axlfsi
veterán

Grrr, a co.uk ebay-re miert nem tudok vajon belepni a .com-os regisztraciommal? Korabban is volt mar ilyen, akkor egy idore rendben volt, most megint ezt tapasztalom :(((
Jonak tunik ez a cucc, lecsapnek en is egyre :)

Szerk.: na mindegy, talaltam a .com-on is, ugyanugy Kinabol [link] (meg olcsobb is)

[ Szerkesztve ]

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#18138) Jofi81 válasza vwpolopg (#18136) üzenetére


Jofi81
őstag

Nekem is olyan kellene, ami normál pogácsát csinál, nem töltöttet.

(#18139) mrgergoke válasza dugesz77 (#18134) üzenetére


mrgergoke
aktív tag

A kutya mindenit! :Y

https://rendeljkinait.hu/

(#18140) maestro87 válasza axlfsi (#18137) üzenetére


maestro87
őstag

Van az ebay.com-on is, keress rá a címére. 1200Ft körül van.

[ Szerkesztve ]

(#18141) spidersoft válasza Jofi81 (#18138) üzenetére


spidersoft
senior tag

Szerintem ha ezzel lepréselsz úgy, hogy egyből a második fokozatot nyomod le (azaz a dugattyút és az alsó csésze falát képező keretet is), akkor úgy sima lapos pogácsád lesz... de van sima műanyag hasonló áron (itt meg a töltős vagy 100Ft-tal olcsóbban :D) Alu öntvény hamburger hús présért már komoly pénzeket kérnek, viszont ebben szerintem lehet egyből sütni is

[ Szerkesztve ]

(#18142) molb válasza gerii (#18133) üzenetére


molb
csendes tag

ha szop@tni akarod magad akkor vedd meg.

az áram alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint amibe nincs áram csak más a fogása!

(#18143) CanibelZ


CanibelZ
aktív tag

Tudnátok ajánlani férfi digitális karórát? Munka közben használnám, ha lehet, akkor szövet szíjas, mert a műanyagot nem bírom. Munka közben, meg motorozáshoz használnám.
Meg telefonáláshoz keresek bluetooth-os fülhallgatót. Régebben láttam itt egy-kettőt, de most nem találom őket. Ebből olyan kéne, ami nem merül le gyorsan, ha nem használom, és ne legyen halk.

(#18144) Matykoh válasza CanibelZ (#18143) üzenetére


Matykoh
tag

Én S-shockot használok, igaz az nem szövetszíjas, (és nem teljesen digitális) de nem tarthat sokból kicserélni. :K

[ Szerkesztve ]

(#18145) dugesz77 válasza spidersoft (#18141) üzenetére


dugesz77
őstag

Igen ezzel is lehet sima húspogácsát készíteni. Ahogy írod akkor nem a közepét kell lenyomni hanem összekattintani és úgy nyomni az egészet. Én is csináltam egy simát is. 35 dkg húsom volt (igen ez kevert hús 60% marha 40%sertés) és a töltött felvett kb. 25 dkg a maradék 10 dkg -ból meg lett egy sima egyszerű. Pont jó méret a szezámmagos kis hatos zacskós hamburgerhez. A nagy pogácsához a normális hamburger buci illik ;]

(#18146) vwpolopg válasza dugesz77 (#18145) üzenetére


vwpolopg
őstag

Na, így már tetszik, hogy lehet vele normált is :) El is mentve, alkalomadtán megrendelem, köszi! :)

(#18147) Jofi81 válasza spidersoft (#18141) üzenetére


Jofi81
őstag

Köszi, ezt az alumíniumot meg is rendeltem. Mire kezdődik a hamburgerszezon, ide is fog érni. :)

(#18148) Dluinet válasza CanibelZ (#18143) üzenetére


Dluinet
nagyúr

csak ez, de nem digitális

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#18149) Degeczi válasza gerii (#18133) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Komolyabb munkákhoz elengedhetetlen a fordulatszámszabályzás is.
Ez tényleg csak apróbb dolgok szétszereléséhez jó - ott viszont ritkán kell annyit csavarozni (és nem is erősen), h szükség legyen elektromosra

(#18150) #04441088


#04441088
törölt tag

4 napja jött meg egy Real Madrid-os karkötő. Egy darab le volt törve belőle, pici zacskóba + bubis borítékban volt az egész, de a letört darab nem volt benne, szóval így adta fel a kis kötsög kínai. Ráírtam rögtön, küldtem neki képeket, nem válaszol azóta. Az összes(18) negatívja arról szól, hogy nem képes kommunikálni, ha rosszat, töröttet küldött. Mit csináljak? 1200 Ft-os tétel. Nem nagy érték, de vissza postázni biztos nem fogom.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.