Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#131043) Ghard


Ghard
őstag

#néhány kínai cuccról tapasztalat, amit mostanában rendeltem:

Flytec T13 drón: (leárazva $10 volt) Könnyen irányítható kezdőknek is, kamera ennyi pénzért több mint elfogadható. A playstore-os alkalmazás nem ment sd kártyára, drónos topicban linkeltem egy régebbit amivel működik. Látom sokan csak akkut keresnek. A motorok igen felhevülnek már 5 perc után is, nem árt ebből is betárazni. Szvsz hónapokat nem fog bírni ha naponta van nyúzva. De ne legyen igazam. Kisebb szelet jól bírja. vezérlőn a bal joy megnyomásával állítható a sebesség(alapból low, 2 csippanás medium és 3 high). Távirányítóval nem lehet videózni/kamerázni, csak okostelefonos appal. Ha kimegy a hatósugárból, addig repül még fenn nem akad valamin vagy le nem merül. Túl magasra nem érdemes menni vele, mert utána lehet keresni. :)

Elektromos gyújtó: füstölőrudak gyújtásához vettem, bevált. Eddig kb 30at gyújtottam vele, nem kellett még tölteni.

Barcelonás kéztörlő: Nem jó nedvszívó, műszálas. Nem olyan jónak tűnő bolyhos mint a képen. Mikor haver átjön fifázni, akkor esetleg arra jó lesz, hogy közben hozzá b.szkodjam. „Imádja” az FC Barcelonát.

Futócipő joybuyról: 11-est rendeltem 44es lábra. A méret jó, anyaghasználat is rendben van. Viszont a sarkam nem tartja jól, pedig szorosra fűztem. Futócipőnek biztos nem jó, de napi használatra se ajánlott az ilyen.

Xiaomi papucs: Kényelmes masszázs papucs. Fürdés után használom, gyorsan is szárad, állítólag antibakteriális is. Kinézetre jó ronda.

Seago SG 507 sonic fogkefe: Minőségi anyaghasználat, működése is rendben van. Én a fehéret vettem, nem vettem még észre, hogy bomlana a sörte. Egyedül töltésnél furcsa, hogy a kábel rádugásánál az egész belső szerkezet mozog a csatlakozóval együtt. De ez legyen a legnagyobb baja.

USB ventilátor: 2 fokozat van rajta, gondoltam az 1es majd hangtalan lesz. Sajnos nem, a 2 lapátnak semmi haszna de legalább csinál egy kis plusz zajt. Nem hangos, de nem is néma. A levegőt nem teríti túlságosan.

TRN V20 fülhallgató: Több review igen pozitív volt, gondoltam kipróbálom. Mostanában főként egy Shure Se215-öst használok, sajnos a háza elkezdett szétmenni több év után, de még egyben van. Hát amikor a V20at elkezdtem hallgatni, nem hittem a fülemnek. Ez a $15 körül kapható kínai vacak jobban szól, nem viccelek. A mélyek és a középtartomány ugyan úgy nagyon jó, viszont a magasak itt jobbak az armatúra miatt. Evanescence – Fallen albumot már 3x meghallgattam vele egymás után, egyszerűen zseniális ez a füles. Ami viszont szükséges: normális hangkártya vagy telefon, min 320kb/s mp3 de inkább flac vagy wav. Tapasztalatból mondom, hogy a spotify premium vagy tidal premium (HiFi-t nem próbáltam) számoknál is nagy a minőségbeli szórás. Soknál hiába van magas minőségre állítva, nem szól jól. Ugyan ezekkel a számokkal semmi probléma .flac formátumban. Fül fölött van elvezetve a kábel, így sportoláshoz is tökéletes, jól tart és a kábelzaj is minimális. Mikrofon is van rajta. Nekem a legkisebb gumiharanggal hosszabb idő után kényelmetlen, egy szivacsossal viszont tökéletes. Így behelyezésnél a néha előforduló driver flex sincs többé. Gyárilag csak 3 méretben van hozzá gumiharang, szivacsos bármelyik kb 5mm-es belső átmérős jó rá ami pl aliexpressen van. Minden stílusú zene jól szól vele. Aliexpressen Sale Price: US $12.11 ha jól látom [link]. Szóval aki zenét hallgat, ez alá ne menjen. ;)

KZ ATE fülhallgató: Kíváncsiságból rendeltem, állítólag basshead füles a durva mélyek miatt. Hát nem igazán. Van benne mély rendesen, de nem átlagon felüli. Egy Moxpad X6 köröket ver rá, ha a mélyhangok mennyiségéről van szó. Persze egyik sem túl minőségi hangzásban. Ez a KZ ATE nekem nem jött be, a középtartomány és a vokál finoman szólva átlagos.

Anime matrica 35cm-es: A kép színe átlagos, nem is túl éles. Ennyi pénzért nem jó vétel.

Anime figura 20cm-es: Minden ruha leszedhető róla, fej és lábnál szédszedhető.
trakesz
figura
Ezeket nem magamnak rendeltem. Megkértek, hogy nézzek valami díszt kínai traktorra, gondoltam ezek jók lesznek. ;] Egy másik hasonló figura nem jött meg aliról, az sajnos dispute.

Ezekről jut eszembe, valaki keresett nagyobb, talán 90x40es egérpadot. Alin ez az eladó jónak tűnik, küldhetsz saját képet amit rányomtat.

És a végére a pár dolláros magokról néhány gondolat:
Bambusz, vénusz légycsapója, szivárvány színű rózsa és hasonló érdekes növény 99% hogy átverés. Ezek csak arra játszanak, hogy mire megkapod a magot már szinte le is járt a vásárlói védelem és akkor még el sem vetetted és termést sem hozott a paradicsom ami a képeken rikító kék volt. Jó eséllyel ki sem kel, de a virág vagy a termés biztos nem olyan lesz, mint amit ígérnek. Csak időpazarlás ilyet rendelni. Ha mégis ezzel szórakoztatnátok magatokat, akkor csak paypallal. A 180 napos védelem miatt.

1 éve banggood-ról rendeltem 50db venus flytrap és 50db bambusz magot. A bambuszból egy darab nem kelt ki. A venus flytrap magból 2 kelt ki, mostanra ilyen lett:
random kaktusz
No comment

Ezután aliexpresszel tettem egy próbát. Szintén bambuszt, de most rendeltem mellé 2 méteres hagymát (Allium fistulosum seeds Japanese Bunching Onion [link]) és fekete szemű kukoricát, hogy meglegyen a $0,8 minimum order :DDD . Június elején elvetettem a magokat, most így néznek ki: (a képek nagyíthatók)
kukorica
hagyma
bambusz
Kukorica és hagyma mind kikelt, na de a bambusz…
Hogyan vetettem:
Az 50 Bambusz magot 2 fele osztottam. Egyiket elvetettem 6-8 óra langyos vizes áztatás után általános virágföld és barna termőföld keverékbe. A többit 2 hétre hűtőbe tettem és ezután vetettem el. Most kikelt 1 a normál vetésből, 2 a hűtöttből. Amelyik hűtőben volt, megsárgult és az egyik el is száradt. (más magoknál olvastam, hogy ha be van hűtve jobban kel. Ez itt nem jött össze.)
Bambuszból megint nem lett szinte semmi. A hagyma nem 2 méteres mint a hirdetés képén volt de legalább finom, és a kukorica is jó volt megfőzve még mielőtt beérett. :D Édesebb és puhább volt a szeme mint a normál főzni való kukoricának.
főtt
Egy kukoricán van vagy 6 fej, de abból csak 2-t nevel meg rendesen. Egyébként aliexpressről el is tűnt a bolt ahonnan magok voltak. :U

Nos ezek után még tettem egy utolsó próbát. :DDD Most 3 külön helyről, amerikai, angol és kínai eladótól rendeltem bambusz magokat. Rendre 25-25-80db-ot szintén 2-3 dolláros áron. Augusztus elején vetettem el áztatás után. Viszont ezúttal le is szedegettem minden magról a léhát és egyenként 1cm re leszúrva állítva ültettem, majd takartam be laza földdel. Az eredmény 1 hónap után:
kinai+amerikai
angol
Kínaiból semmi, angol 1db amerikai 1db kikelve. 130 magból :P Több aligha fog kikelni, de azért várok még 1 hetet. Aztán nyitom rájuk a not received paypal case-t szó nélkül. :B (direkt nyomkövetés nélkül vettem őket) A magos rendelés puszta kíváncsiságból történt. Különösebb szükségem nincs ezekre a növényekre. Vénusz légycsapóját azt szerettem volna, vettem is inkább kertészetből(aldiban is volt akcióban).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.