Hirdetés

2020. július 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) rottenbull


rottenbull
(senior tag)

Nem sok eddig amit mutattak.

(#2) laceszgamer


laceszgamer
(addikt)

Hát a nevének alapból van egy reklámértéke. :D

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#3) L3zl13


L3zl13
(nagyúr)

Remélem, nem egy újabb Dark Souls klón lesz.

Aki hülye, haljon meg!

(#4) TESCO-Zsömle válasza L3zl13 (#3) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

Sekiro-nál még az is csak jobb lehet.

[ Szerkesztve ]

Man sorteras, komformeras, till den gråa massans träl / Accepterar, konsumerar, existerar utan själ

(#5) Kvelstadt válasza L3zl13 (#3) üzenetére


Kvelstadt
(veterán)

Valszeg olyasmi lesz.
A ds-t lezárta de a stilust nemhiszem.

"Én jókor dodgeolok, a boss üt roszkor!"

(#6) saelin válasza Kvelstadt (#5) üzenetére


saelin
(veterán)

Egy Witcher szerű rpg-t megnéznék soulslike harcrendszerrel.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#7) hunvarlan


hunvarlan
(tag)

Én meg nagyon remélem hogy egy új Dark Souls féle sötét középkori RPG lesz ugri bugri csapkodással máris várom!

(#8) Šolaire válasza L3zl13 (#3) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Mivel ők a Dark Souls fejlesztői biztos hogy lesznek hasonlóságok. Sekiro se lett klón de ott a harcrendszer megosztó lett szerintem.

“Praise The Sun” \[T]/

(#9) mike1334


mike1334
(veterán)

Na még egy játék, amibe nem tesznek nehézség választási lehetőséget....öööö.. miért is? Igazából ők se tudják, csak azt, hogy ha lenne benne, akkor felhúznák egyes játékosok az orrukat a semmire...

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#10) Deck válasza mike1334 (#9) üzenetére


Deck
(nagyúr)

Nagyon kevés souls játék van. Ez egy külön kategória tehát ha akarsz bele nehézségi szint állítást akkor ez nem a te játékod. Ne akard megváltoztatni ezt.

PSN ID: deck91_x

(#11) mike1334 válasza Deck (#10) üzenetére


mike1334
(veterán)

Én ezt elfogadnám, ha lenne legalább egy értelmes magyarázat arra, hogy miért rontaná el más játékát az, ha egyesek gyengébb fokozaton játszanának ugyanazzal a játékkal...ezzel az ő játékélményük nem változna. Én nem azt mondom, hogy ne legyen benne ilyen nehézség, hanem azt, hogy legyen benne más lehetőség is.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#12) Šolaire válasza mike1334 (#9) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Souls játékok nem nehezek. Nem kell bele nehézségi szint vagy easy mód. Úgy van megalkotva hogy te magadnak teszed nehézzé. Van rengeteg level 1 végigjátszás. Souls topikba is van jópár ember aki így tolja.

“Praise The Sun” \[T]/

(#13) mike1334 válasza Šolaire (#12) üzenetére


mike1334
(veterán)

De ha lenne benne nehézség állítás (egyszerű példa...nem egy ütést bírsz ki halál nélkül, hanem hármat...csak mondtam vmit), az elrontaná a te játékod?

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#14) Deck válasza Šolaire (#12) üzenetére


Deck
(nagyúr)

Pontosan. Nem nehezek csak megkell tanulni a szabályokat és játszani.

PSN ID: deck91_x

(#15) Šolaire válasza mike1334 (#13) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Lehet benne karaktert fejleszteni. Pakolsz a hp-ra. Akkor több ütést kibírsz. A játék arról szól hogy a karakterrel a játékos is fejlődik. Van ezer játék amivel tolhatod a from játékok ilyenek. Mi ezért szeretjük. Szerencsére nem lesz easy mód.
[link]

“Praise The Sun” \[T]/

(#16) jarnyz


jarnyz
(aktív tag)

A végén ps4-xbox one -pc szerepel. Én ezzel a játékkal 60 fps mellett az új generáción szeretnék játszani.
Tehát remélem, hogy cross-gen lesz. Az is elég lesz, ha egy külön patch keretében csak a 60 fps-t kapjuk majd meg, de legyen, mert grr :D

(#17) Deck válasza jarnyz (#16) üzenetére


Deck
(nagyúr)

A mostani konzol generáción ez tuti nem lesz 60 sajnos. Majd a következőn amire tuti jönni fog szerintem.

[ Szerkesztve ]

PSN ID: deck91_x

(#18) mike1334 válasza Šolaire (#15) üzenetére


mike1334
(veterán)

Szóval nincs igazán oka, azon kívül, hogy a játék ilyen...mondjuk a játék olyan, amilyennek fejlesztik. És egy easy mód a "rendes" mellett nem ártana senkinek sem...
Millió játékba tesznek "just for the story" módot..a sekiro sztorija pl érdekelt volna, de teljesen más, ha játszol vele, mint mikor youtubeon nézel egy végigjátszást...

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#19) jarnyz válasza mike1334 (#18) üzenetére


jarnyz
(aktív tag)

Az igazi ok az, hogy ezeknek a játékoknak nincs story része. ÁCSI BÁCSI ez hazugság. Van nekik, de neked kell kikutatnod. Nem meséli el a játék.

A DS-eknek a játék által eléd tárt (ami tényleg csak annyi, hogy mész és amit látsz/hallasz a karakterektől rádragad) története összefoglalható 10 percben. Nem zanzásítva, hanem konkrétan 10 perc az egész. Persze ha utánaolvasol és elolvasol minden apró feljegyzést, akkor egy kerekebb dologgá válik, ami tök érdekes. Érdekli ez a játékosok 80%-át? Nem. Ők arra lusták sokszor, hogy pl a witcherben végighallgassák a párbeszédeket. A from software játékokért rajongók között is sokan vannak, akiket ez nem érdekel, hanem a játékmenetet akarják csak.

A sekiro története is 3 percnyi párbeszéd. Nincs értelme a játékot játszani csak a történet miatt. A világ "üres" történet-orientált szemmel nézve. Akit látsz, az meg akar ölni vagy pedig zagyvál neked dolgokat. Nincsenek izgalmas küldetések, semmi (szerk2: vannak küldetések, de ezeket átlag szemmel nézve a nem hardcore játékosok észre se vennék, sőt meg se tudnák csinálni, mert nincs a térképen jelölve a dolog :D). A sekirot sincs értelme a történetért játszani.

Tehát ha kiveszed a nehézséget a játékból, akkor 0 - zéró - nyista értelme a játéknak. Amennyiben beleraknák az easy módot és végigjátszaná pár ember, akkor jönnének a lehúzások, hogy mi ez a fos - semmi értelme az egésznek - itt 1 jó világ, amit nem töltöttek fel...stb. A from software játékoknak nem a történet az elsődleges része (nem is a harmadlagos).

Az érkező Elden Ringgel ez talán változik, de az eddigi részeket teljesen kifilézné az easy mód.

ui: A DS világát imádom és a története is tök érdekes. Hol ismertem meg a storyt? A különböző ds wiki oldalakon. :D

[ Szerkesztve ]

(#20) Šolaire válasza mike1334 (#18) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Souls játékoknak nagyon mély sztorija van. Viszont kevés a párbeszéd. Igazi küldetések nincsenek csak npc questline. Sok utánaolvasást igényel. Össze kell rakni. Van benne easy mód egyébként.Bossokhoz vagy adott pályarészhez tudsz behívni segítő gépi vagy emberi fantomokat. Sekiro ebben kakukktojás. Ott teljesen magadra vagy utalva.

[ Szerkesztve ]

“Praise The Sun” \[T]/

(#21) kwzatz válasza mike1334 (#13) üzenetére


kwzatz
(őstag)

"egyszerű példa...nem egy ütést bírsz ki halál nélkül, hanem hármat...csak mondtam vmit" Van egy sejtésem, hogy még nem próbáltál ki egy játékot sem a készítőktől.

Újságírók is erőlködnek rendszeresen ezzel az easy mód dologgal, néhány odáig mentek, hogy mozgássérültekre hivatkoznak (persze aztán ciki volt, mikor a válasz az volt mozgássérült emberektől, hogy tanuljanak meg játszani, miközben töltötték fel a videókat arról, hogyan verik az xy bossokat :D ).

" miért rontaná el más játékát az, ha egyesek gyengébb fokozaton játszanának ugyanazzal a játékkal"
Itt is van egy félreértés, nem "ugyanazzal" a játékkal játszanának. Ezeknél a játékoknál az atmoszféra és a játékmenet a lényeg. Az atmoszférához jelentősen hozzájárul az, hogy kiszámíthatatlan, ami rád vár és nehéz is. Fontos eleme az egész élménynek, hogy jön egy új leküzdhetetlennek tűnő akadály, amin felül kell kerekedni. Ahogy írja Solaire, van befolyásod egy bizonyos skálán arra, hogy kicsivel könnyebbé, vagy éppen még nehezebbé tedd magadnak a játékot, és kreatívabb is ez az út, mint ha szimplán nehézségi fokozat lenne benne.
Ez az egész kb. teljesen elveszne, ha könnyű lenne legyőzni az ellenfeleket és halál nélkül gyalogolnál végig. Ha valakinek ez nem tetszik, akkor ezek nem neki készülnek.

[ Szerkesztve ]

(#22) mike1334 válasza jarnyz (#19) üzenetére


mike1334
(veterán)

Mivel egy ilyen játékot de játszottam végig így biztos igazad van a sztorival kapcsolatban...de pl normális szamuráj játék évek óta nincs (a Nioh is soulslike, a tsushima meg még nem jelent meg), ezért már csak a hangulat miatt is megérte volna játszani vele...nem azt mondom, hogy butítsák le teljesen...de ott van pl a God of War..tökéletes példa, van benne nagyon kemény mód, de van easy meg normál is. Én asszem normálon toltam végig, volt ahol könnyebb volt, volt ahol nehezebb..de nagyon élveztem így is, és nem volt elég ha csak nyomkodtam a gombokat...

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#23) mike1334 válasza kwzatz (#21) üzenetére


mike1334
(veterán)

De a kérdés marad...neked személy szerint rosszabb lenne, ha mondjuk én a könnyített fokozaton játszanék? Mondjuk még trophyt vagy achievementet se kapnék érte..

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#24) mike1334 válasza Šolaire (#20) üzenetére


mike1334
(veterán)

Na ez a fura nekem...segítő lehet, de könnyebb fokozat nem..Én pl nem szeretek mással játszani, a gépi ai meg nekem nem jön be...de kb ugyanott lennék egy gyengébb fokozattal.

Ja és nem téríteni akarok, engem nem zavar, ha másnak ez jön be, nekem az a fura, hogy mást miért zavar, amit én szeretnék?

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#25) Šolaire válasza mike1334 (#24) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Engem nem zavar meg a From Software-t sem. Nem fognak bele easy módot akkor se rakni. Többször nyilatkozott erről Miyazaki. Így álmodta meg a játék világát, mechanikáját. Mi ezért szeretjük.

“Praise The Sun” \[T]/

(#26) kwzatz válasza mike1334 (#23) üzenetére


kwzatz
(őstag)

A válasz az, hogy nekem nem lenne rosszabb, viszont közben neked sem lenne jobb. :)
Amúgy azért sem vágom az easy mode kérdést, mert vannak checkpointok (bonfire), végtelen élet, végtelen fejlődési lehetőség, amivel tápolod a karaktert, +a bossok ellen segítők. Ha valahol elakad az ember, több módon is tudja befolyásolni a nehézséget magának. Most ha ezek mellé még könnyítenének is az ellenfeleken, mi lenne a játékból, aminek az egyik leglényegesebb eleme, hogy gyakorlással, odafigyeléssel, a hibák elkerülésével lépj túl az előtted lévő akadályon? Ha a leglényegesebb elemmel, az esszenciájával van valakinek problémája, akkor minek akar vele játszani? Én csak ezt nem értem.

[ Szerkesztve ]

(#27) Šolaire válasza kwzatz (#26) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Erre írtam hogy nem nehéz. A játékos magának teszi azzá. :)

“Praise The Sun” \[T]/

(#28) kwzatz válasza Šolaire (#27) üzenetére


kwzatz
(őstag)

Persze. A legtöbb játék megtanítja a játékosokat arra, hogy folyamatosan csak támadjanak vadul, úgysem tudnak meghalni, és ezt nehéz levetkőzni. Nem kell odafigyelni arra, mit beszélnek az NPC-k, nem kell megfigyelni az ellenfelek mozgását, timingjait... Aztán itt meg muszáj. :D Mechanikailag nem nehéz játékok, inkább az teheti problémássá, hogy ott kell lenni hozzá fejben, oda kell figyelni, az emberek többség meg türelmetlen ehhez.

[ Szerkesztve ]

(#29) mike1334 válasza kwzatz (#26) üzenetére


mike1334
(veterán)

Mert mondjuk érdekel a világ, a sztori, a hangulat.
Igazából a sekiroval van bajom, mert nagyon vártam, hogy olyan legyen, mint a GoW.
Biztos megszokható/megtanulható egy soulslike játék is, de kinek van rá ideje? :P

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#30) Šolaire válasza mike1334 (#29) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Sekiro tényleg durva főleg olyannak mint én. Kb mindent felrúg amit eddig tanultam. Kellett viszont a vérfrissítés. Ringed City-vel csúcsra járatták a szériát.
Sekiro világa zseniális nagyon hangulatos. Ha nem játszottál eddig From játékokkal egy próbát megérne neked.

“Praise The Sun” \[T]/

(#31) Šolaire válasza kwzatz (#28) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Egyébként nehéz leszokni róluk. Most elkezdtem a 3. Részt újra. Sokkal forgalmasabb mint most az 1-2.

“Praise The Sun” \[T]/

(#32) mike1334 válasza Šolaire (#30) üzenetére


mike1334
(veterán)

Áh, Bloodbornenal játszottam (meg nioh-val, de az nem from játék, ja és persze a múltkor a béta tesztelésre kaptam kódot a code veinhez is..az is baromi hangulatos játék, de ugyanaz, mint a többi...), a sekiro esélytelen így.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#33) kwzatz válasza mike1334 (#29) üzenetére


kwzatz
(őstag)

Én ezt értem, csak a világ és a hangulat egy jelentős eleméről mondasz le ezzel. Az, hogy nem tudod mire számíthatsz, az a kis apró feszültség folyamatosan, ami emiatt az emberben végig ott van a játék alatt, nagyon sokat tesz hozzá. De ha előre tudod, hogy nem igazán fogsz nehézségekkel szembenézni, ez elveszik. A Sekiróval még nem játszottam, arról sajnos nem tudok nyilatkozni (és a Dark Souls 3-at sem, pedig már jóideje megvan, lassan itt az ideje...), a DS1-2-ből indulok ki.
Érdekes, színes és sokelemű a történet, de erősen el van dugva benne, ami találgatásokra is ad lehetőséget, de összességében nem egy tipikus sztorivezérelt játék. A sztorielemek is inkább az atmoszférához járulnak hozzá.

Az idő meg... Igen, ez a legnagyobb probléma általában. De úgy vagyok vele, hogy ha valami napi 1-2 órával hónapokig leköt az élvezetes, tartalmas játékmenettel és folyamatosan új kihívásokkal, akkor azzal kiegyezem.

(#34) mike1334 válasza kwzatz (#33) üzenetére


mike1334
(veterán)

Ha lenne napi 1-2 órám játékra, én lennék a legboldogabb, még lehet a dark soulst is megvenném :DDD

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#35) Šolaire válasza mike1334 (#34) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Remasteredet próbáld ki. Topikba segítünk. Zseniális játék.

“Praise The Sun” \[T]/

(#36) kwzatz válasza mike1334 (#34) üzenetére


kwzatz
(őstag)

Igen, ez a legneccesebb rész, de ezen a problémán sajnos az easy mode sem segítene. Az októl/egyéntől függően inkább az új munka, az időmenedzsment könyv vagy egy olyan barátnő/feleség lehet a megoldás, aki nem igényel 0-24-es felügyeletet. :D

(#37) mike1334 válasza Šolaire (#35) üzenetére


mike1334
(veterán)

PS-t most akarom eladni..lehet amíg el nem viszik kölcsönkérem..ha meg bejön, akkor megveszem xboxra. Az első részt mondod?

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#38) mike1334 válasza kwzatz (#36) üzenetére


mike1334
(veterán)

Max az új munka, a többivel nincs gond :)
De túl jó a fizu váltani...

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#39) Šolaire válasza mike1334 (#37) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Első részt igen. Van ps-ed? Irány a Demons Souls. :) addig el ne add.

“Praise The Sun” \[T]/

(#40) jarnyz válasza Šolaire (#39) üzenetére


jarnyz
(aktív tag)

Abból a remastered nem még csak ezután jön? (Már ha igazak a pletykák.)

(#41) Šolaire válasza jarnyz (#40) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Mire gondolsz? Dark Souls remastered már megjelent. Demons meg ps exkluzív azért írtam hogy próbálja feltétlenül. Demonsból jó lenne egy remaster még minden platformra. :D

[ Szerkesztve ]

“Praise The Sun” \[T]/

(#42) jarnyz válasza Šolaire (#41) üzenetére


jarnyz
(aktív tag)

"Van ps-ed? Irány a Demons Souls."

PS4-re nincs demon's souls (egy remastered verziót vizionáltak idén év elején).

(#43) Döglött Róka válasza Šolaire (#20) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Az offline jatekosok alapveto tevedese, mert elfelejtik a pvp-t. Persze hivhatsz segitoket, de azzal a lendulettel jonnek az invader-ek is.

Bossok eleg aljas modon skalazodnak, foleg a 3. reszben ha tobben futnak neki.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#44) Šolaire válasza jarnyz (#42) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Akkor már az egészet idézd. :D "Első részt igen. Van ps-ed? Irány a Demons Souls. :) addig el ne add."
Első mondat a Dark Souls remasteredre irányult ezért nem tudtam melyiket kérdezed.
Lehet ps3-a van arra jelent meg a Demons.
Azt hogy ps4-re nincs nem tudtam köszi az infót. :)

“Praise The Sun” \[T]/

(#45) jarnyz válasza Šolaire (#44) üzenetére


jarnyz
(aktív tag)

ps4-e van, mert végigtolta az üj GoW-ot, ami csak arra jött :D

Nem kötözködés volt a részemről. Csak azt hittem elsiklottam valami felett és ps4-en megjelent a des remastered. Az is preorder lesz pedig, mint a ds remastered volt.

[ Szerkesztve ]

(#46) Šolaire válasza Döglött Róka (#43) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Nekem pont ezek hiányoznak a Sekiróból. Abbahagytam. Tolom a Ds3-at. Hiányzik a feszültség ha betörnek hozzám az invaderek. Meg a szellem alakok játékosok üzenetei stb. Harcrendszer bejön de nekem hiányzik az online rész. Életet lehell a ds játékokba. Magány mellett érzem nem harcolok egyedül. Meg kedvenc bossoknál is sokat besegítek. Remélem a következő játékukból nem maradnak ki ezek a funkciók.

“Praise The Sun” \[T]/

(#47) Šolaire válasza jarnyz (#45) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Nem vagyok ps-es. Nem vagyok úgy képben mint te. De azért köszi.
Ha jön belőle remastered akkor egy ps-re beruházok addig.

[ Szerkesztve ]

“Praise The Sun” \[T]/

(#48) mike1334 válasza Šolaire (#39) üzenetére


mike1334
(veterán)

Ps4 van :)

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#49) Šolaire válasza mike1334 (#48) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Köszi. :)

[ Szerkesztve ]

“Praise The Sun” \[T]/

(#50) melega


melega
(senior tag)

Na olvastam a játékról spoiler: [link] tényleg a soulsra fog hajazni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.