Hirdetés

2022. szeptember 30., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Mennyi kreténség fért bele az árba... Az RFID-s blama az konkrétan elég durva hiba. :(

Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.

(#2) Segal


Segal
veterán

A termék az szégyen ebben a formában, a teszt viszont tetszett :K Korrekt! ;)
Ma is tanultam valamit. Azt hogy létezik egyáltalán ilyen :DDD

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#3) YellowFlash


YellowFlash
tag

Most mondjam, hogy az elképzelés és a megvalósítás is tipik olasz? :))

They don't know... PepeLaugh

(#4) Dr. Akula


Dr. Akula
nagyúr

Én a komolyabb kategóriában nézelődtem, Vsett 11+ és hasonlók. A hatótáv már alakul (140-170 km-t írnak rá, de az 50 kilós lányokkal, vízszintes terepen, gyök 2 sebességgel - hegyre fel 100 kilós emberrel inkább a tizede), a súly az már nem (60 kg-ot nem emelget fel az ember vonatra, buszra), de a mini kerékméret... Oké hogy megy ez 120-al is, de az 1. kátyúnál superman lesz az emberből. Nem tudom elképzelni hosszabb távú bejárásra így. Leginkább a kerékméreten kéne növelni, hogy ne legyen ennyire életveszélyes.

(#5) timar88 válasza Dr. Akula (#4) üzenetére


timar88
tag

Vagy inkább le kell tenni motorra a jogosítványt...ennél még 50-es robin is nagyobb biztonságban érezném magam (amire egyébként sose ülnék fel), mint egy ilyen pálcika szaron ami 120-al megy az agyonfoltozott utakon, teljesen mindegy mekkora a kereke...

[ Szerkesztve ]

Kalózok és Kincsek GwP 4k, Nagy viking hajó 9/10 45k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email

(#6) pusszycat


pusszycat
nagyúr

Sok rolleren ma már ülni is lehet, igen széken. Az egy fokkal biztonságosabb érzést ad, és szerintem nem olyan fárasztó mint a lábizmaidat mozgató álló megoldás.

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Samsung 870 Evo 1 TB inside :-))

(#7) Somatom válasza pusszycat (#6) üzenetére


Somatom
addikt

Láttál már embert ilyen üléses rolleren? Ma, egy zebrán átgurult előttem egy raszta migráncs, egy ilyen ülős rolleren. Pusztultam a röhögéstől. Ilyen szerkezettel én is csak betépve mernék közlekedni. :)

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#8) Astroboy válasza Somatom (#7) üzenetére


Astroboy
őstag

:DDD

(#9) haxiboy válasza timar88 (#5) üzenetére


haxiboy
veterán

Felhasználás kérdése, nekem itt a városban (Dunaújváros) tökéletes a Xiaomi Pro2 mókolt firmware-vel természetesen mert a gyárinál valami kegyetlen a gázkar görbéje, előtte már hozzá szoktam a Birdekhez. Kis ráfordítással (Kb a roller ára még 1x) elég komoly gépezet lehet belőle mind biztonság (felfüggesztés, nagyobb átmérőjű gumik, normális fékek), mind erő és hatótáv tekintetében. Bár ha az enyém megkapja az upgradeket sem fogok vele száguldozni, nem arra vannak ezek kitalálva.
De elugrani a boltba, masszázsra, bankba menni, vagy csak a könyvelőmhöz átvinni a papírokat tökéletes. Olcsóbban feltöltöm még a 70ft-os árammal is mint amennyiből kiállok az autóval a parkolóból (és visszaállni már tuti nem lesz helyem, itt úgy kell vadászni a parkolókat akár napközben akár éjszaka).

Hogy a cikkhez is hozzászóljak : Ennyi pénzért megint csak a logót fizeti ki az ember, szoftveres tekintetben megint a közösségre van bízva a sok bug megoldása, már ha lehetséges egyáltalán.

[ Szerkesztve ]

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#10) Somatom válasza haxiboy (#9) üzenetére


Somatom
addikt

A fene tudja. Amikor (télen) rollert kerestem, akkor a Ninebot G30 EII -t 250 -ért árulták a hazai boltok. Ma ugyanez 350. Hatótávban az LE verzió van pariban ezzel a Ducatival. Az most 260. Plusz 90 -ért a Ducatiban a név mellé kapunk elöl csillapítást és két tárcsaféket. Mondjuk, arról nem szól a cikk, hogy a fék két dugós, vagy tárcsaelnyomós. Ha az utóbbi, akkor nem sokat ér.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#11) haxiboy válasza Somatom (#10) üzenetére


haxiboy
veterán

90-ből a ninebotra / xiaomira kijön az első hátsó csillapítás, a nagyobb gumik, jobb fékek és még a kormányt is megerősítik az ismert gyenge pontokon. Ráadásul nem noname hanem monorim alkatrészekkel.

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#12) SpiRiTofDooM válasza haxiboy (#11) üzenetére


SpiRiTofDooM
újonc

Kedves haxiboy, nekem pont ez a bajom, nem akarok aftermarket szarokkal foglalkozni. Nekem kell egy kész termék, amit használhatok, nem pedig itt-ott erősítgetem, meg foltozgatom amit a mérnökök költségcsökkentés miatt úgy alkottak meg, ahogy.

Valaki mondjon nekem egy típust ami elindul, megáll, max 350W és van rendes rugózása, fékei, kerekei, fel lehet vele szálni vonatra BKV-ra. A hatótáv nem izgat, last mile eszközt keresek, a rollerek toyota-ját, amit nem kell hetente csavarozgatni, utánhúzni és kényelmes...

(#13) Somatom válasza haxiboy (#11) üzenetére


Somatom
addikt

Abban általános az egyetértés, hogy a 10" sokkal jobb, mint a 8,5". Nálam az elsőkerék hajtás is kizárva, tehát a Xiaomik felejtősek. Kb. marad a G30 LE. A Monorim sztem nem minőség. Én biztos nem raknék Monorimet a rolleremre. Csak Sharkset, amiből csak az első jönne ki 90 -ből és az még nem is a légrugós. Az igaz, hogy rugózási komfortban ezzel túllőnénk a Ducatin, viszont súlyban is. A Ducati 17 kilójában benne van némi első rugózás is. És akkor még nem volt szó a fékről. A Ninebot, Xiaomi esetében egy villanyfék, meg egy tárcsa, vagy dobfék van. Egyik sem túl hatékony. Két tárcsafék mégiscsak több.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#14) gidalight


gidalight
tag

"És nem azért van mobilalkalmazás hozzá, mert az egy kényszer, hogy rá lehessen tenni a Google Play és az Appstore ikonját a dobozra"

Ez egy szégyen bármilyen szolgáltatóra nézve. SOHA nem fogom megérteni, h miért várja el tőlem bármi, hogy egy 3rd partynak kiadjam az adataimat, hogy a termékét használjam... Tessék szépen saját alkalmazásboltot létrehozni (esetleg simán elérhetővé tenni a kurrens apk-t a honlapjukon keresztül).

(#15) <Adamsky>


<Adamsky>
veterán

" ... OLED technológiával jelennek meg, de ez egy folyadékkristályos megoldás ... "
Ezt én nem értem. :F

(#16) Rotyi válasza timar88 (#5) üzenetére


Rotyi
aktív tag

Én pl most adtam el a robogót, és pont opció lenne egy ilyen (na nem ez) a kiváltására. Télen nem motoroztam.
Fiatalkoromban bármit megszereltem a Babettán, de a nemrég eladott Piaggion, minden szezon elején konkrétan szét kellett szedni az egészet, kipucolni a belerohadt üzemanyagot (mindegy hogy prémium vagy sem), és az akksi sem bírt egy szezonnál többet a téli állásában meghalt.
És a kismotor jogsi árát még nem is számoltam.
A 120-as sebesség azért nem általános, de mindenképpen valami jogosultsághoz kötném a használatukat, meg ugye bemindenezve sem célszerű ezeket használni.

Ami majdnem az, az nem az!

(#17) Motogp57


Motogp57
csendes tag

Nekem egy hónapja van pró II Euronics ba vettem 250 000 Volt akkor le akciózva nekem van hátul rugózás is YouTube tele van videókkal hogyan lehet meg mérgesíteni a ebben az árfekvésben teljesen jó

[ Szerkesztve ]

Joker

(#18) Gomez86 válasza gidalight (#14) üzenetére


Gomez86
senior tag

Gyenge az irónia-radarom így nem vagyok benne biztos hogy ezt komolyan írtad-e

"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan

(#19) Fall-N válasza pusszycat (#6) üzenetére


Fall-N
addikt

Mi értelme az ülős rollernek? Akkor már egy elcseszett elektromos robogót kapunk, semmi értelme.

(#20) Somatom válasza Fall-N (#19) üzenetére


Somatom
addikt

Nem. A robogó üléspozíciója aránylik az átlagos testalkathoz. Az üléses rollerének semmi köze hozzá. Az ülés alacsonyan van, a kormány meg magasan, mivel eredetileg álló vezetéshez lett kitalálva.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#21) Somatom válasza Somatom (#20) üzenetére


Somatom
addikt

Bár, tulképp igazad van. Egy jól elcseszett robogó. A hangsúly az elcseszetten van. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#22) Fall-N válasza Somatom (#20) üzenetére


Fall-N
addikt

Igen, arra értettem pont, hogy egy rossz arányú, robogó szerű valami lenne, de nem alkalmas pont ezek miatt. Rolleren állni kell nem űlni.

(#23) yerico válasza Somatom (#10) üzenetére


yerico
senior tag

Ennek mi köze a motor Ducatihoz? Nem sok. Amúgy motor Ducati sosem a minőségéről, hanem a tervezéséről volt híres, amúgy olaszosan szar, de ha megy, akkor kurvajó. Ez nem pont az a feature, amit az ember egy rollertől vár el. Éppen ezért: "Ducati meets these new market needs by signing a license agreement with M.T. Distribution S.r.l., an Italian company already present in the sector for over 40 years, for the development and distribution of different models including folding e-bikes and electric scooters." Ez tehát egy emblémázott tucatáru, ahol a név elég sokat dob az áron.

(#24) Somatom válasza yerico (#23) üzenetére


Somatom
addikt

Lehet, hogy emblémázott tucatáru, de én egy másik emblémázott tucatáruval hasonlítottam össze és ahhoz képest sem elborultan drága.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#25) UnA válasza <Adamsky> (#15) üzenetére


UnA
Korrektor

A kijelző OLED, a megjelenítés pedig a régi LCD stílusban történik.

(#26) <Adamsky> válasza UnA (#25) üzenetére


<Adamsky>
veterán

Sejtettem, hogy erre gondolt a költő, csak ez a megfogalmazás - mármint ami a cikkben szerepel - eléggé szerencsétlen.
És akkor a kínzó kérdés: mi a tökömnek egy ilyen cuccra OLED? Pláne, ha tényleg csak ilyen "kamu" digit-ek kijelzésére képes (és nem képes pl. kiírni, hogy érintsd oda az RFID-t)?
Simán lehetett volna egy háttér-világításos monochrome LCD vagy transzflektív LCD. Mindkettő kevesebbet fogyaszt és jobban olvasható (kültéren, napsütésben) mint egy OLED.

(#27) gidalight válasza Gomez86 (#18) üzenetére


gidalight
tag

Teljesen komolyan. El nem tudom képzelni, hogyan lehet legális az, h veszek egy cuccot pénzért, aminek a teljes funkcionalitását csak akkor érem el, ha regisztrálok egy 3rd party accountot (google\apple).

@#26:
Sokkal jobban olvasható mint egy IPS lcd -lsd. okosórák. Szerintem ez, h klasszikus "kamrákban" világít csak, kifejezetten pozitív.

(#28) <Adamsky> válasza gidalight (#27) üzenetére


<Adamsky>
veterán

" ... jobban olvasható mint egy IPS lcd ... " - csakhogy én nem erről beszéltem. Olvasd el még egyszer!

(#29) DigitXT


DigitXT
félisten

Halkan jegyzem meg, hogy természetesen van csapágy a motorban.:DD
Szóval simán csapágyasra lehet hajtani a SOPO rollert. A túlmelegedés
miatti letiltás derék, ám nagyon valószínű*, hogy nem a motor, hanem a
vezérlő túlmelegedéséről van szó, ha lenne hűtése, tovább kibírná.:R

Végül, de nem utolsó sorban: én a 350W fölötti rollerekkel kapcsolatban
nem hallottam arról, hogy ne vehetnének részt a közúti forgalomban.:F
Pont az, hogy a közútra fogják terelni őket, így a kerékpárút nem játszik,
ráadásul névleges teljesítményre értik: az ellenőrizhetősége kérdéses...
(Simán lehet a 350W névleges, csúcsban 1000W is "kis teljesítményű".)

*: viszonylag ritkán szoktak hőmérőt rakni a motorba, pedig jó ötlet, bár
mit sem ér, ha a tekercsek még bőven tűréshatáron belül vannak, mikor
a vezérlőben a MOSFET már ledobta a forrasztást... Fordítva is sikerült,
amikor a vezérlő még bőven bírta, és a motorban dobta le a forrasztást
a Hall szenzor... Szerencsére, mert legalább nem égett le a tekercselés!
Szóval igen, érdemes odafigyelni a hőmérsékletre (főleg tuning esetén).

[ Szerkesztve ]

(#30) Bog válasza DigitXT (#29) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA

Köszi, halkan javítom :R

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#31) Bog válasza DigitXT (#29) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA

A 350w teljesítménynél combosabb rollerel részt vehetnek a közúti forgalomban, ha minden feltételt teljesítenek, ami egy segédmotoros kerékpárra igaz. És az kapásból ülés, index, bukósisak, B jogsi, kötelező biztosítás.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#32) Rotyi válasza Bog (#31) üzenetére


Rotyi
aktív tag

Nem kell feltétlenül B jogsi. Lehet külön smkp-ra 14 éves kortól. És az jó állat erővel vont járműre is, ha még mindig úgy van ahogy 30 éve...

Ami majdnem az, az nem az!

(#33) Joe.36


Joe.36
addikt

Nekem PRO 2 EVO - van itthon vettem 3 év garival. 250-ért vettem.

Szép, minőségi nagyon.

Jó fékek.

Első és hátsó rugozás.

30-35 Km végsebeség.

Defektűrő gumik.

Jó gyorsulás.

Szép nagy kijelző.

Nekem nem zörög sehol.

Jó márka a Ducati, én nem bántam meg. Hibával még nem találkoztam. :)

Sik terepre való hegyekben túlmelegszik és lekapcsol, de így nem megy tönkre.

[ Szerkesztve ]

A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Samsung Note 9 + Samsung Gear S3 Frontier /

(#34) odani válasza Somatom (#13) üzenetére


odani
tag

A Nineboton a villanyfék+dobfék tökéletesen hatékony. Ha ennél erősebb lenne a fékhatás, nem állnék meg az eszközön egy vészfékezésnél. Egy(/két) ABS nélküli, a kereket állóra fékezni tudó tárcsafékkel nagyobb galibát lehet előidézni szerintem.
Ami a felfüggesztést illeti: én kifejezetten örülök annak, hogy nem vész el rugózásban a mozgási energia egy része.

Nálam ez a Ducati már csak az ormótlan, bazári Ducati-feliratok miatt is eleve esélytelen lenne megvételre.

(#35) Somatom válasza odani (#34) üzenetére


Somatom
addikt

Háááát... Hegyen lakok. Lefelé el tudnék viselni hatékonyabb féket is.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.