Hirdetés

2021. május 13., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) gygabor88


gygabor88
tag

Igen, én is erre jutottam régebben, hogy nem érdemes már nézni a business class notikat, mert annyi pénzért elhozom a 13-as rMBP-t is a polcról.

(#2) Avicularia


Avicularia
addikt

Elképesztő. Nekem eddig pozitív tapasztalataim vannak a NBD garanciával, többször is szerelt már nekem a dell. Volt olyan, hogy itt svédben vett gépet szereltek Magyarországon nekem, nem volt a gari áthelyezve, csak épp Magyarországon voltam és ott hibásodott meg.
Pont mostanában gondolkodtam, hogy kéne venni egy 13-as XPS-t és otthon venném meg, mert otthon ugyanannyiért kapom meg 3 év garival, mint itt svédben 1 évvel.

(#3) domos válasza Avicularia (#2) üzenetére


domos
senior tag

Biztos van amikor eltalálják a dolgot, de nálam ez nagyon nem jött össze... illetve az ügyfélszolgálat hozzáállása is szánalmas. Szinte ők vannak felháborodva, ha hívom őket hogy érdeklődjek a laptopom felől. Meg mindig az a válaszuk, hogy hár reménykedjünk hogy a következő cserealkatrész után jó lesz. Meg pofázik nekem az ottani """felettes""", hogy mindenképp ellenőrizzem le a szervizzel a laptopot ha majd visszakapom, mert ők már unják hogy "FBI-t kell játszaniuk és kinyomozni hogy mi történt", miután az első szervizes vén f*sz ugye állította hogy ő márpedig 100%-os állapotban adta át a laptopot nekem a Bitlocker baromkodás után, csak az a vicc hogy akkor a Bp-i szerviz miért állapította meg hogy csak az alaplap rossz... És akkor mondom a """felettesnek""" hogy mégis hogy hozzam ezt össze, a szerviz Budapesten van, én meg Miskolcon, és futár fogja hozni nekem a laptopot... és erre csak puffog. Abszolút nevetséges, utolsó legalja semmi emberek dolgoznak azon az ügyfélszolgálaton... :(((

Azt hinné az ember, hogy ennyi pénzért normális szolgáltatás fog kapni, de nem. Bele se merek gondolni, hogy mi lenne ha egy 80e Ft-os alap gépem lenne, és az romlana el...

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#4) Avicularia válasza domos (#3) üzenetére


Avicularia
addikt

Amúgy melyik cég ez? Mert a Humansoft az elég jó, van is dolgozójuk, aki aktív itt a fórumon, legalább is régebben az volt. Mostanában nem annyira kísérem figyelemmel a dell-es dolgokat, elvagyok a kis 7250-el :)

(#5) #92063744


#92063744
törölt tag

Maga a pokol az összes XPS, pedig a piac legjobb ultrabookja lehetne. Senkinek nem ajánlom már, mindegyik megpusztul a környezetemben legfeljebb 3 éven belül. :(

(#6) domos válasza Avicularia (#4) üzenetére


domos
senior tag

Nem tudom melyik cég, én a 0680016157 számon szoktam hívni a dell ügyfélszolgálatát, ők állítólag valahol Görögországban vannak egy callcenterben.

Ami a javítást illeti, először a DR. LAN (Miskolci) javította, ők abszolút inkompetensek. Most a "C szerviz"-nél van (CHS?), ők legalább rájöttek hogy tényleg a laptoppal van baj, és nem velem.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#7) Avicularia válasza #92063744 (#5) üzenetére


Avicularia
addikt

Ez nem túl jó hír. Itt nálunk látom sokszor, hogy mikor egy éves korában jár le a garija az xps-eknek, már dobják is fel apróhirdetési oldalra. És nem túl olcsón. Míg egy latitude-ot marha olcsón meg lehet venni, addig az xps-eket elég drágán árulják használtan. A 7250-em 1 hónapos korában kb. 141K-ért vettem i5-el és 16 giga rammal.

(#8) sto1911


sto1911
veterán

Nyugodtan nyald be az alma cumit, az se jobb egy fokkal sem. Itt is irt valami szerencsetlen, hogy az 1M-es almajat karcosan kapta meg 5. alkalommal is...

(#9) domos válasza sto1911 (#8) üzenetére


domos
senior tag

Olvastam a sztorit, de neki legalább cserélgették. De szerinted akkor mi a jó?

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#10) angyalpc2 válasza domos (#3) üzenetére


angyalpc2
aktív tag
LOGOUT blog

De mi volt a baj a BIOS-sal?

Úgy értem az én PC és laptop bios-aimba csak nagyon ritkán lépek...(meg úgy az emberek 99%-a)
Az sem világos, hogy ha KO volt a gép, hogy jutott arra, hogy a Bitlocker-rel volt a baj?
mikor új alaplapot kapott, a régi HDD/SSD maradt?
Felmerült e már hogy az a szar?

A garancia átadást se értem...akkor ez most egy WW garancia?
Thinkpadat kellett volna venni :)

Őszintén ha nekem ennyire fontos valami, és megy a baszakodás, akkor személyesen odamegyek...igen 2x2 óra...(700eFt mellett ez nem összeg) és nem mástól várnám a hiba kijavulását...függetlenül a garancia fajtájától.

Tudom, mert volt már sokszor volt olyan esetem (nem szervíz! hanem termék support), hogy mondták hogy szar...így meg úgy nem jó...
De egy tetves videót, képet nem tudtak küldeni, hogy mi a baja, alapvető adatokat nem tudtak szolgáltatni...szóval azonkívül hogy szar, mást nem tudtak mondani....
Pár kikönyörgött adat alapján legalább megpróbáltuk szimulálni a hibát...
Persze egyáltalán nem jött elő a hiba.
....vállrángatás hogy akkor ki a hülye?
Egyáltalán mit csináljak vele?
Helyszínre csak úgy kimenni nem lehet. Pedig legszívesebben kocsiba pattannék....de nem lehet.

Aztán pár instrukciót kipróbálva, jééé működik.

Szóval azt akarom mondani, hogy nem mindig a support a hülye, elmennek a falig amit a rendszer enged.

Továbbá most volt Intel CPU/microsoft bios és egyéb frissítés
Nem e az b@szta el?
http://www.dell.com/support/home/hu/hu/hubsdt1/product-support/product/xps-13-9365-2-in-1-laptop/drivers

[ Szerkesztve ]

(#11) Hieronymus válasza domos (#9) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Nehéz ezt megítélni.
Nem tudjuk, hogy német vagy francia szupport mennyivel hatékonyabb. Illetve mennyivel másként kezeli a magyar szupport a problémát, ha más EU ország garanciáját érvényesíti valaki.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#12) domos válasza angyalpc2 (#10) üzenetére


domos
senior tag

Az első hiba volt a teljes lehalás. Az első alaplapcsere után jutott arra a következtetésre, miután még mindig rossz volt a laptop, hogy a Bitlocker a hibás (alaplap csere után már bekapcsolt a gép).

A BIOS-nak az a baja, hogy régen, amikor megvettem a laptopot, szépen működött BIOS alatt is a touchscreen, a touchpad és a billentyűzet is. Most csak a billentyűzet működött, és nem lehet benne semmi beállítást elmenteni.

A garancia átadást se értem... - Nézz utána. http://www.dell.com/support/retail/jp/en/jpgem1/ownershiptransfer/IdentifySystem?c=uk&s=public&l=en

Őszintén ha nekem ennyire fontos valami, és megy a baszakodás, akkor személyesen odamegyek...igen 2x2 óra...(700eFt mellett ez nem összeg) és nem mástól várnám a hiba kijavulását...függetlenül a garancia fajtájától. - Nem azért fizettem több tízezer forintot, hogy én rohangálja a laptoppal, minden hétköznap este 6-ig dolgozom, időm sincs erre.

Tudom hogy nem mindig a support a hülye, és vannak nagyon jó supportok is, de itt nem igazán érzem, hogy bármit is kapnék a pénzemért.

Thinkpadat kellett volna venni - Több T460-at küldtem már vissza gariban, mint amennyit a két kezemen meg tudok számolni. A T470 viszont tényleg jó széria. Most egy X1 Yoga gen2 van rendelve, elvileg jövőhéten meg is jön.

Hieronymus
Ez a gond, hogy manapság már szinte semmiben nem lehet bízni. Dobálóznak a jobbnál jobb és hangzatosabb nevekkel a garanciákhoz, aztán kiderül hogy ott sincs semmi kötelezettség.

[ Szerkesztve ]

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#13) Gdi válasza angyalpc2 (#10) üzenetére


Gdi
senior tag

"Az sem világos, hogy ha KO volt a gép, hogy jutott arra, hogy a Bitlocker-rel volt a baj?"

Gondolom csere után nem ment, de ez nem meglepő ha a TPM aktív volt.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#14) emvy válasza gygabor88 (#1) üzenetére


emvy
nagyúr

Nekem a HP NBD onsite-al nagyon jó tapasztalataim vannak. Szóval megérheti időnként.

while (!sleep) sheep++;

(#15) domos válasza Gdi (#13) üzenetére


domos
senior tag

Nem teljesen értem, mire gondolsz. Az alaplap csere után ha el akartam indítani a Windows-t, akkor a bitlocker recovery key-t kér. Ez teljesen rendben is van. Az, viszont hogy a BIOS nem működik rendesen, az nincs rendben.

Úgy jutott erre a következtetésre, hogy lusta volt kitalálni a valódi okot, és előállt ezzel.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#16) Avicularia válasza Hieronymus (#11) üzenetére


Avicularia
addikt

Svéd szerelő mikor kint volt fedlapot meg hűtést cserélni a 7250-en és próbáltam neki mondani, hogy mennyivel jobb az MX4 paszta a procihűtőn, azt mondta, hogy őt egyáltalán nem érdeklik a pc-k és semmit sem tud róluk azon kívül ami a munkájához kell, hogy laptopokat szervizeljen. Sose hallott semmit az MX4 pasztáról :D
Dell garancia transzferelhető másik országba, onnantól ha megnézed a garanciaidőt a dell honlapján az az ország látszik, amelyikbe átvitted a garit, nem az eredeti. Persze gondolom a dell látja, hogy hol lett eredetileg értékesítve.

[ Szerkesztve ]

(#17) sto1911 válasza domos (#9) üzenetére


sto1911
veterán

Szerintem nincs jo meg rossz, de hiaba veszed a premium garit ra, ha osszehoz a sors egy bal labbal kelt technikussal/helpdeskessel.

(#18) UnA válasza Avicularia (#16) üzenetére


UnA
Korrektor

"... és próbáltam neki mondani, hogy mennyivel jobb az MX4 paszta a procihűtőn ..."

Egy ilyen helyen teljes mértékben "eljárás alapon" dolgoznak, vagyis van a hiba - és van a hozzá tartozó módszer a javításra. Emiatt ezeket az ötleteket általában lepattintják... :N

(#19) Gdi válasza domos (#15) üzenetére


Gdi
senior tag

Pont erre gondoltam, hogy bitlocker feloldása nem megy az alaplappal együtt történt TPM csere miatt, kéri a recovery keyt.
Erre a szervizes messzemenő következtetéseket von le, és megmagyarázza konyhanyelven.

Amúgy biztos cserélt lapot? :) Vagy a végén visszatette az eredetit?

[ Szerkesztve ]

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#20) domos válasza Gdi (#19) üzenetére


domos
senior tag

Tuti volt csere, mert az elsővel ami eredetileg benne volt, be sem kapcsolt a gép.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#21) alkatraz3000


alkatraz3000
senior tag
LOGOUT blog

Asszony lowbudget acer notebookja kb vétel utáni pár napban hibát produkált.

Acer felhív, megmondja mit kell nyomtatni, gyári dobozba becsomagol, papír raragaszt és jön a futár másnap.

A notebook Csehországból 2 hét után visszajott, minden happy, ez 3 éve volt. Egy kisebb csodának tartom, hogy ez a gep megy, pedig passzív huteses, touchscreenes alap cucc.

Apple notebooknal volt ilyen kalvariam, mint a te eseted.

Sokadjára atvittem másik szervizbe, pedig a garancia is lejart, és megállapították az alaplap hibát.

Felhívtam az Apple központi szamat, ahol egy vmilyen külföldi vezetővel megallapodtam a tortenet elmesélése után (tudta visszaellenőrizni) kaptam egy cserekodot, almariumba vissza, és intéztek is az egeszet ingyen. 3 éve történt, azóta hibátlan.

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#22) Hieronymus válasza Avicularia (#16) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Sose hallott semmit az MX4 pasztáról

Nem is kellett neki hallania róla.
A DELL termékeihez szerelési utasítást készítenek. Ennek a lépéseit kell a szerelőnek végrehajtania. Nem mást vagy kevesebbet vagy többet. Csak az előírt alkatrészeket és kellékeket használhatja.

Persze gondolom a dell látja, hogy hol lett eredetileg értékesítve.
Ettől még a garancia érvényes. Nem lehet mondani hogy, öcsém vidd haza, majd ott megjavítják.
Jön a szakember viszi és hozza, ha kell vagy javít a helyszínen.
Ha nem, akkor ki kell kötni a szerződésben a garancia területi hatályát.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#23) alkatraz3000 válasza Hieronymus (#22) üzenetére


alkatraz3000
senior tag
LOGOUT blog

Ez abban az esetben igaz, ha az EU-n belül lett vásárolva :) ettől eltérni csak pozitívan lehet, tehát pl világgaranciát adni.

egy ukránoknál vásárolt gépre itthon nem kötelesek biztosítani a garanciát.

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#24) Hieronymus válasza alkatraz3000 (#23) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

A történet egy eredetileg UK-ban vásárolt termékről szól.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#25) t72killer


t72killer
titán

Nekem végül komplett cserélték a Lati E7450-et, miután 2 cserélt lap kifingott benne. A lapcserebere ha jól emlékszem 4-5 napos intervallumot fedett le, az új gép egy hónappal később jött meg, azóta megy.

Az "összetörtük, de legalább a problémát se sikerült megoldani" Lenovo-Telemax koprodukciónál 1000x jobb, előbb-utóbb meg lesz oldva a probléma. Sajna ma ez a színvonal, az Apple-nél is kb. A minőség prémiumkategóriában is gáz, kérdés, legalább előbb-utóbb megoldják-e a problémát...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#26) SaGaIn válasza angyalpc2 (#10) üzenetére


SaGaIn
senior tag

A Dell vissza is vonta a január elején kiadott biosokat mert hibásak voltak, már nem is lehet letölteni.

Amúgy érzek egy kis user errort is, Mert nem fogalmazod meg hogy pontosan mia hiba, csak hogy "hibás a bios" Az nem hardver hiba, vissza kell flashelni régebbire és kész. Amúgy meg ha tényleg bitlockert használsz és alaplapcsere gondot tud okozni ugyanis a bitlocker veheti úgy hogy másik gépbe került és akkor ki kell lockolni .

"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

(#27) bazsi83vp válasza SaGaIn (#26) üzenetére


bazsi83vp
senior tag

Egyébként várható, hogy a visszavont BIOS-ok helyett lesz egy javított verzió?

(#28) domos válasza SaGaIn (#26) üzenetére


domos
senior tag

Semmi user error nincs. Ha lehetett volna, visszaflasheltem volna, de a BIOS-ban semmit nem lehet se állítani, se “leokézni”. Mindent kipróbáltam amit lehetett, hidd el. Na meg ilyen drága garinál ne nekem kelljen már nyomozni.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#29) DeltaPower


DeltaPower
őstag

Egyrészt az alma szervizszolgálata is egy kalap trágyával egyenlő, úgyhogy ez csak hiú remény. Cserélik az egész gépet igen, de ha nem volt backup az adatokról sose látod viszont, mert újabban kb az összes almában a hdd/ssd be van forrasztva az alaplapra, a szerviz pedig nem fogja neked átmásolni még akkor se ha lehetséges lenne. Javítani is teljesen inkompetensek, páromék régi 2k6-os macjéből egy takarítás során nemes egyszerűséggel kihagyták-elvesztették az odd szalagkábelt (mellesleg összekarcolták és beszakítottak 2 csavart), aztán sajnálkozva tárták szét a kezüket, hogy tönkrement az odd, vegyenek külsőt. Mindez a következő takarításnál derült ki, amit már nem a szakbarbárszerviz (svájci, nem is magyar) csinált hanem én.

Másrészt hogy lehet az, hogy a második cserealaplap is hibás volt? Valami refurbished/reball-reflow-olt, szerencsés esetben valóban javított, de inkább csak más gépből kibontott, teszteletlen szar alkatrészeket akartak építeni a tiédbe? Vagy ennyire szar a kihozatal, hogy a gyári raktárból rendelt új alaplapok is hibásak?

[ Szerkesztve ]

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#30) t72killer válasza DeltaPower (#29) üzenetére


t72killer
titán

"hogy lehet az, hogy a második cserealaplap is hibás volt?"
>#25, "Nekem végül komplett cserélték a Lati E7450-et, miután 2 cserélt lap kifingott benne. "

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#31) DeltaPower válasza t72killer (#30) üzenetére


DeltaPower
őstag

Ez még mindig nem válaszolja meg, hogy miért szar a cserealkatrész. Ha ebayről használtan veszek egy bontott alaplapot, abban benne van a kockázat, de ezek hivatalos forrásból származó alkatrészek.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#32) t72killer válasza DeltaPower (#31) üzenetére


t72killer
titán

Dunsztom sincs, ennyire selejt a QC a mai hardvergyártásban. Simán kitolnak egy rossz szériát az Európai szervizhálózatba, ha sikerül az ügyfél torkán lenyomni, haszon, ha nem, akkor a javítást végző alvállalkozót szivatják.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.