Hirdetés

2021. augusztus 3., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

És mi van akkor, ha nem csináltam "külön" partíciót a Win10-nek, hanem együtt van rajta "csak úgy simán" a többi adattal, amiknek semmi köze a Windows-hoz? Mármint a Win10 telepítője alapból így csinálja "magától". Akkor ezzel a módszerrel nem csak Windows-hoz tartozó file-ok, hanem a lemezen lévő összes adat/file is elmentődik? És ha igen, nem lehet ezt kivédeni (anélkül, hogy másik meghajtóra mozgatnánk át a saját file-jainkat)?

Köszi!

(#12) Doky586 válasza SunMount3r (#11) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nemcsak az ismertetett beépített lemezkép mentő, de az összes konkurens is mindent ment a C: ről. A felesleges 'szemetet' is. Túl nagy méretű lesz a mentés.

Telepített (meglevő) windowsnál is könnyű a lemez-kezelőben zsugorítani a C: partícióját és mögötte (a felszabadult helyen) létrehozni egy D: partíciót az adatoknak, nagy játékoknak..

[ Szerkesztve ]

(#13) King Unique válasza SunMount3r (#11) üzenetére


King Unique
félisten

Az ilyen programok, ahogyan a jelen cikkben lévő megoldás is, rendszerint partíció szinten mentenek, vagyis a válassz = nem, nem lehet azon belül manuálisan még külön szelektálni melyik mappát/fájlt akarod menteni, melyiket nem. Előtte kellett volna úgy particionálni, külön D meghajtót létrehozni és oda pakolni a rendszermentés szempontjából felesleges tartalmat... Ami szükség esetén akár utólag is megoldható, vagy ha számodra nem opció, akkor marad a full mentés, de akkor a lemezképfájl mérete is értelemszerűen nagyobb lehet, + a mentés-visszaállítás is tovább tarthat.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.