Hirdetés

2019. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Freiherr


Freiherr
(őstag)

Akkor itt most mi a masterplan? Az írásból nekem nem jött le.

XXX

(#2) doeeg válasza Freiherr (#1) üzenetére


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem írtam le a milestone-okat, mert akkor azt számon lehetne kérni :)

Viccet félretéve: tényleg nem írtam le a milestone-okat. Progress majd jön itt kommentben, kb. mint a fotós bejegyzésemnél.

De hogy lássuk, hova tart ez az egész, kezdjük a végén:
- jelenlegi alkalmazotti munka befejezése: 2021. augusztus (akkor lesz a 11. évfordulója annak, hogy ugyanezen számítógép előtt ülök minden egyes munkanapomon). Egyúttal azt is jelenti, hogy eddigre teljes mértékben függetlenítenem kell magam a jelenlegi munkabéremtől.

Az ehhez vezető kisebb / rövidebb távú lépésekről később :)

"Pulled away before your time - I can't deal, it's so unfair" || "nemhoror áron" ©

(#3) UnA válasza Freiherr (#1) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Szerintem életmódnak hívják :)

(#4) bitpork válasza UnA (#3) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Erre nem igazán van jó megoldás. Az élethosszig tanulás gyk tökön szúrta az emberiséget. A Dán barátom fiatalabb mint én jó pár évvel. Eur milliomos. Kihullott a haja java, sportos alkatú, idegbeteg roncs.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#5) Narxis


Narxis
(PH! nagyúr)

A munka kiszipolyozza az embert, gyakorlatilag akármilyen munkavállalót nézek mind valamilyen betegséggel, jobb esetben csak eggyel küzd, ülő-álló munka, könnyű fizikai munka, nehéz fizikai munka, nem arra találták ki az embert, hogy napi 8-12 órában ugyanazt csinálja. Erről sajnos nem mernek felmérést készíteni, se cégek, se államok de nagyon jól látható, hogy a nyugdíjas évek az valamiféle jutalom lesz azoknak akinek a szervezete kibírja addig.

Ember embernek a farkasa. A masterplan előbb vagy utóbb az önfenntartás lesz ahol nem mások határozzák meg az életed.

(#6) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

Rengeteg huszonéves "srácot" látni mostanában őszülő hajjal, kilátástalan tekintettel, meg napi 8-10 órákat dolgozó hasonló korú eseti buliribancokat, akik hétfőtől péntekig nyomják keményen a melót, hétvégén meg pasi(k), pia, bealvás. Kábé sokan azért "élnek", hogy a hétvégéken megszerezhessék azt a fajta kábulatot, amit választottak.

(#7) Narxis válasza Fred23 (#6) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Nekem is huszonévesen kezdett őszülni a hajam, elég durva és tudom, hogy a stressztől mert nagyon stresszes éveim voltak. :/ Embertelen világ ez.

(#8) Fred23 válasza Narxis (#7) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Szintén huszonévesen. Sok nő mondta akkoriban, hogy még szép is, de nem lettem boldogabb, mert szerintem meg csúnya. Pedig szerintem nem volt olyan sok stressz az életemben, mint sok más ismerősömnél; és mégis megjelent. Talán a stressztűrő képességem nem elég jó.

(#9) Narxis válasza Fred23 (#8) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Lehet, hogy genetikailag hajlamosak vagyunk a korai őszülésre és a stressz csak aktiválta ezt. Lehet, hogy stressz nélkül 35 évesen kezdtünk volna őszülni vagy nem tudom.

(#10) angyalpc2


angyalpc2
(fanatikus tag)

Hány kiló vagy...és milyen magas?

(#11) angyalpc2 válasza Narxis (#5) üzenetére


angyalpc2
(fanatikus tag)

ki kell lépni a körből a mókus kerékből
saját cég...ami megy is, nem az alja szarral foglalkozni, (tehát pénz forgalomhoz, minél közelebb lenni, általános nem avuló dolgokkal foglalkozni)

Most könnyen mondom ezt, mai sztory: nincs ember semmire, reggel hatra kéne jönni, senki nincs jelentkezők, főnök lebassz ..midnenkit, aki még egyáltalán
2 havonta 1 felmondó (és nem nagyon van pót)
Sikerült egy más osztályon felmondót átcsábítani...első napja nálunk...ilyen lebaszást még a társosztályon se kell hallgatni.
10 óra és 4:50-kor kelni kéne... :/

(#12) Snowy_owl válasza Narxis (#7) üzenetére


Snowy_owl
(senior tag)

Huszonéves vagyok, és őszül a hajam. Eddig még nem hoztam összefüggésbe semmivel, most picit elgondolkodtam. De ha pontos akarok lennk, akkor elvétve szétszórva van egy pár szál őszhajszálam, de gondolom hogy ez idővel majd több lesz, mert előtte egy se volt.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Qin S1 eladó: https://bit.ly/2Fh16Sz

(#13) bitpork válasza angyalpc2 (#11) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

A vállalkozás sem jelent automatikus nyugalmat, mi több. Aki valóban ügyfél orientált és érti is a szakmáját annak akkor 24/7 csörögni fog a telefonja v emilje.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#14) Narxis válasza angyalpc2 (#11) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Vállalkozni csak akkor mernék ha valami forradalmi ötletem és/vagy politikai kapcsolataim lennének. Ezek nélkül ugyanúgy szívás. Nézem ezeket a szakikat akiket néha hívok karbantartani klímát, kazánt stb. vállalkozó mindegyik, itt vannak egy fél órát de szinte állandóan csörög a mobiljuk.

(#15) ncc1701


ncc1701
(PH! addikt)

Rendszeres, akár napi szintű sportolás a megoldás a gondjaidra. A kifogásokat meg hagyjuk meg a gyenge akaratúaknak.

(#16) Lidl Jacob


Lidl Jacob
(PH! addikt)

Én is pontosan érzem, hogy 5 év múlva sérves leszek, és 30 évesen nekem is ősz már a hajam oldalt.

A napi 8 óra munka igazából 9, hála az 1 órás ebédidőnek, meg a bejárás még 2 óra (1-1), és ez szerintem vehetjük átlagosnak pesten. Ez 11 óra a napodból, ami csak munkára megy el, és akkor még nem beszéltünk a túlóráról. Mindezt ülve töltjük el, a stressz miatt meg még pluszban be is vagyunk feszülve.
Aztán hazamegyünk fáradtan, hátfájósan, és még menjen az ember valahova sportolni? Mert hát panelben nem lehet. A magam részéről örülök, ha nem kell emberek közé mennem, 9 óra ármánykodás és 2 óra tömegközlekedési borzalom mellett.

Nekem is a tököm kivan a biorobot életmóddal.

Mikor vidéken éltem, 7:15-15:35-ig dolgoztam (20 perces ebédszünet), volt mindenre időm, napi 15km-et elmentem bicajozni, heti 3-szor otthon is edzettem keményen, és még simán maradt idő sorozatozni, stb, és ugyanolyan produktív, vagy inkább sokkal produktívabb voltam a munkában. Persze kocsival jártam, így nem kellett tömegközlekednem, és 10 perc alatt beértem. És most jövök rá, hogy ez eszméletlen sokat számít.

[ Szerkesztve ]

Respect, seen?

(#17) UnA válasza ncc1701 (#15) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"Rendszeres, akár napi szintű sportolás a megoldás a gondjaidra."

Így van.

És akkor egy kis coming out: ötvenes vagyok, és a harmincas éveim óta mozgok rendszeresen, azóta nincs semmi probléma hátfájással, stb. Otthon is lehet sportolni, nem beruházás, hanem elhatározás kérdése.

(#18) bitpork válasza UnA (#17) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Ezek a "csak akarat kérdése" megjegyzések infantilisek. Nektek sikerült megoldani, örülünk veletek - de másokat és körülményeiket nem ismeritek, uh ne is ítélkezzetek ha szabad kérni!
Olyan szívesen cserélnék az ezt mondogatóval csak egy hónapra.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#19) UnA válasza bitpork (#18) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Miért nem a tagadás az infantilis? :N

(#20) ncc1701 válasza bitpork (#18) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Jaja, peeersze, nincs időd rá, mert annyi a dolgod. És olyan fáradt vagy, de majd a csokika, meg sütike segít... Hát persze, pubikám. Csak akkor ne siránkozz, h ez fáj, az fáj, meg bogyót kell szedni, ami csak a tünetet kezeli, a kiváltó okot nem szűnteti meg. Az ember nem úgy van összerakva, h sokáig egészséges maradjon mozgás nélkül. Mai napra mi a kifogásod? :)
Részemről 44 éves múltam, kb 15-16 éves korom óta rendszeresen sportolok mindenfélét, az utóbbi 20 év már kimerül a gyurma+bicaj kombóban. Ha egészen fiatal korod óta edzel rendszeresen, akkor eszedbe sem jutna, h ne tudnál erre időt szánni. Ja. Nekem spec a szakállam őszül csak az államon. Hajam sem hullik. Nincs se magas vérnyomásom, sem semmi bajom. Megéri mozogni? Hát, nekem kurvára. Inkább kevésbé hajtom magam, inkább kevesebbet keresek 20%-al egy nyugisabb melóhelyen, és inkább csak 3 évente cserélek telót. Vannak dolgok, amiket el lehet engedni.

[ Szerkesztve ]

(#21) doeeg


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Sorban:
- igen, a cél a teljes életmód- és szemléletváltás. Valamelyik topicban már felmerült, leírtam, hogy beszélgettem az orvosommal, és kérdezte, hogy mikor érezném teljesnek az életemet, mondtam, ha látom egészségben és boldogságban felnőni a gyermekeimet. És itt jegyezte meg, hogy nagyon sok hozzám hasonló páciense van, akik ugyanezt mondják, és szóba sem kerül, hogy még az unokáinkat is látni szeretnénk (pedig ha 35 évesen születik gyerekünk, és a gyerekeinknek is, még akkor is "csak" 70 leszünk).

- 16 éves korom óta változatlanul 184 centi vagyok, az egyetemet 72 kilósan kezdtem, 95 kilósan fejeztem be. Irtózatos kínok árán két év alatt lett ebből 83, aztán most megint 100 körül vagyok.

- 23 éves koromig rokker voltam (jó, most is az vagyok ), csak akkor még hátközépig érő hajjal, aztán a homlokom elkezdett terebélyesedni, most már a fejem búbja is világít. És őszülök is már, szakállban, hajban is.

- Igen, mozogni kell. @bitpork azzal egyetértek, hogy az ilyen mantrák, hogy "neked ugyanaz a 24 óra áll rendelkezésére, mint az élsportolóknak / milliomosoknak stb.", az bullshit. De nincs lehetetlen. Kb. már az ágyhozkötött gerinctörött betegnek is van lehetősége (és kell is), hogy valamit mozogjon. Van aki vért izzad egy 4-5 km-es futás után (bevallom: fénykoromban se mindig bírtam lefutni ennyit, nem hogy most), és van aki sose futott de fél év felkészülés után maratonon nevez.
Az egyénekben igenis vannak különbségek, és nem csak akarat, de adottságok is szükségesek - vagy ezek pótlása rengeteg kemény munkával, lemondással stb. Ez az utóbbi, amit sokan nem szeretnek elfogadni, mert az persze igaz, hogy semmilyen siker nem garantált, akkor se, ha tényleg elmész a falig.

- Mindenképp vállalkozás indítása a cél. Elég régóta tervezgetem, voltam már több tanácsadáson, hamarosan megyek könyvelőhöz konkrét pénzügyi terveket készíteni, illetve lassan elindítani az egészet. Nyilván nem akarok csöbörből vödörbe kerülni, ha éjjel-nappal-hétvégén hívogatnak, és többet kell majd dolgoznom, mint előtte, az a sz*rnak egy pofon.
Illetve az se lesz egyszerű, hogy a jelenlegi sz*pás mellett kell majd 0-ról felfuttatnom az önfenntartásig. Az is lehet hogy két hónap múlva belebukok és feladom. Majd kiderül. Kivéve, ha nem kezdem el. Akkor sose derül ki.

"Pulled away before your time - I can't deal, it's so unfair" || "nemhoror áron" ©

(#22) ncc1701 válasza doeeg (#21) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Akinek nincs heti 3x 1 órája lemenni a konditerembe mozogni, az hazudik. Magának is, az a legrosszabb.

(#23) doeeg válasza ncc1701 (#22) üzenetére


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem pl. az volt a kifogásom, hogy reggel már eljövök amikor a kisfiam alszik, és mikor hazaérek, csak pár órát tudok vele tölteni. Így bármilyen sport, amit csinálok, főleg ha heti több nap is csinálom, az tulajdonképp tőle veszi el az időt.

És tudjátok mi veszi még el a családdal tölthető időt? Ha 40 évesen elvisz az infarktus....

Le tudok menni reggel futni, sok terem nyitva van már kvázi hajnalban is (és milyen sokan vannak olyankor!), sőt, a gyereket is lehet emelgetni 10-15 percig, vagy miután lefeküdt 9-10 körül, leterítem a nappaliban a polifoamot, és tolok egy kis tornát/nyújtást, a lehetőségek végtelenek.

[ Szerkesztve ]

"Pulled away before your time - I can't deal, it's so unfair" || "nemhoror áron" ©

(#24) ncc1701 válasza doeeg (#23) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Na, akkor mondok egy példát. Haver felesége szülés után/terhesség alatt felkapott egy 20 kilócskát, és hát sajna elötte sem volt az a nádszálkarcsú. A srác korrekt volt vele, nem csalta meg, de a haver is olyan, mint én, h gyerek kora óta mozog, edz, ezért volt valami alapja arra, h elvárja az asszonytól az emberi kinézetet. A csajszi teljesen átalakította a kajálását, azaz a gyorsan felszívódó szénhidrátok mentek a fenébe, és jött a sok zöldség, hússal, és otthon minden nap mozgott/mozog napi 1 órát, mikor a gyerek már lefeküdt. Igen, este 9, és 10 között. A csaj amúgy tanár, állandóan jár suliba is, most csinálja a 3, vagy 4-ik diplomáját, szóval sok ideje nincs. És másfél év alatt leadta a ~20 kiló túlsúlyt, közben felszedett jó pár kiló izmot.
És nem jött azzal, h nincs ideje. Legalább ne hazudják azt, h nincs idejük. Lusták, igen. Nincs kedvük, ok, megértem.

Amúgy sok terem nyitva van 6-22 óra között, de van 24h nyitvatartású is. Fél óra sulyzós edzés, utána fél óra kardio, és kalap.

[ Szerkesztve ]

(#25) bitpork válasza UnA (#19) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Még egyszer, mert látom sok x ide v oda nem bírod megérteni: nem tagadás, hanem élethelyzet. Ha meg nem tudod a kettő között a különbséget, én kérek elnézést.

(#20) ncc1701 : 16 éves koromig (41 vagyok) versenyszerűen kézilabdáztam (ifi tartalék). Tönkrementek bele az ízületeim. Utána megpróbáltam az általad csak "gyurma"nak referált edzőtermet - erre nincs pénzem különösen hogy csak olyan időpontokban van üres hely (elfelejtettem mondani h tömegiszonyom van, ráadásul asztmás és allergiás is vagyok 7-8 éves korom óta) ahol nem fulladok meg és nem kell sorban állni egy-egy géphez, amikor én már a biológiai órám szerint alszok. Volt küzdősport is évekig, erre megszűnt a klub illetve másik helyen szintén az esti 7-9 körüli kezdés okoz problémát). Ráadásul annyira "nem mozgok", hogy a negyedikről a 71éves édesapámmal kézben lépcsőn lehordtam egy teljes 73 nm-s lakás minden szarját - amibe a hátam egy izma meg is mihálylott és most fájdalomcsillapítóval létezem mert anélkül még ülni sem bírok nem hogy mozogni. Ja és évente közel 200 mázsa fát segítek édesapámnak felaprítani és mozgatni (asztalos és a tüzelő jó része is ebből van). Egyéb kérdés?
A pubit meg kikérem magamnak - tisztelettel megkérlek h ne személyeskedj!

Mindkettőtöknek: nem ítélkezni mielőtt nem ismeritek a körülményeket!

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#26) UnA válasza bitpork (#25) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Nézd, én voltam már sokféle "élethelyzetben", és továbbra is úgy gondolom, hogy döntések vannak. De nem kell ezzel egyetérteni.

(#27) bitpork válasza UnA (#26) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Ez így van. De ex katedra kijelenteni sem lehet hogy meg lehetett volna oldani másként ha nem ismerjük a körülményeket. Én is szívesen túráznék de nincs rá lehetőségem. Vagy az van hogy egészségesebben próbálok élni és lemondok dolgokról (itt jellemzően a család segítését és a munkát kell esetemben érteni) vagy megpróbálom a lehető legkisebb rossz irányában elhagyni a szitukat. Márpedig számlákat fizetni kell. Most mondjam édesanyámnak aki két éve orvosi hiba miatt nem tud enni rendesen hogy bocs anyu de nekem fontosabb hogy jó levegőn legyek mint hogy bele tudjak szállni a helyreállító műtétedbe és az új protézisedbe? Vagy ott van az OP esete - mondjon le a kisgyerekének a felneveléséről?
Különben nekem is van olyan ismerősöm aki két gyerek megszületése és felnevelése alatt szerzett jogi diplomát - csak pl ott neki nem kellett dolgozni járni. Olyan is van szintén jogi diplomával aki szült a tanulás alatt és még dolgozni is járt - csak ott meg a házasélete ment tönkre. Szóval nem fekete v fehér minden. :R

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#28) pet007


pet007
(fanatikus tag)

A nincs idom edzeni a legrosszabb kifogas. Dietaval is le lehet adni a kilokat, persze tovabb tart, de akkor se mindegy hogy cipeled-e azt az extra 20-30 kilot.

(#29) doeeg válasza bitpork (#27) üzenetére


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem nagyon tudok (/akarok) igazságot tenni köztetek.

Van, amikor (sok)minden összejön. Amikor összecsap a sz*r az ember feje felett. Amikor a saját életén kívül még másokért is közvetlenül felelős. Persze azt sem tudom őszintén mondani, hogy ilyenkor már tényleg nincs kiút. De azt sem tudhatom, hogy mi lehet az (ahogy írod, én nem látom / élem ezt át, amit te, vagy más).

Szóval abszolút el tudom fogadni amit írsz :R

"Pulled away before your time - I can't deal, it's so unfair" || "nemhoror áron" ©

(#30) ncc1701 válasza bitpork (#25) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Oszt a szüleid nem mondták gyerek korodban, h ahol a versenysport kezdődik, ott ér véget az egészség? Butaság versenyezni, sosem hagynám a gyerekemnek.

Nálunk a konditeremben nincs sor állás. Nem a legpuccosabb helyeket kell nézni, ahol tömegek vannak. Inkább olyat, ahol kevesen járnak. :) Ha eleve korán kelő vagy, akkor járhatsz reggel is edzeni, azt garantálom, h reggel 6-kor sehol sincs tömeg. De ez megint csak kifogás keresés.

De amúgy fogod magad, és elkezdesz bicajozni. Nincs tömeg, izületeket kíméli, nagyon jó kis kardio mozgás.

[ Szerkesztve ]

(#31) pengwin válasza Lidl Jacob (#16) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)

Én pont most tavasszal álltam rá arra, hogy Budapesten triciklivel járok munkába (oda-vissza összesen kb. 14km), és rengeteget számít: a tömegközlekedést kiváltotta 1 óra kellemes intenzitású sport és nem ülök 15-25 perces megszakításokkal 7:30-23:30 között a gép előtt. Jobban alszok, nem fáj a lumbágós derekam, jobban tudok koncentrálni, és mégsem hajtom széjjel magam.
És csak annyi változás volt, hogy busz helyett tringázok a munkahelyre.

Bizony mondom néktek, tényleg komoly változásokat lehet elérni nagyon aprónak tűnő dolgokkal.
Bónuszként sokkal kiszámíthatóbb a menetidőm, és nem kell elviselnem nap mint nap az egyre ótvarabb, paarsztabb, bunkóbb tömeget a BKK-n.

Minden apróbb útra triciklivel fogok járni, amint lesz komolyabb záram a járgányra. Rengeteget segít már ez is.

Egy nagy életmódváltásra nehéz összeszedni az erőt, de ilyen apróságokkal sokat lehet apránként javítani a helyzeten. Csak nem kell a kifogásokat keresni.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#32) Narxis válasza ncc1701 (#30) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

A sok bicajozás férfiaknak nem tesz jót, ezt orvostól hallottam, főleg ha nagy súlyú az illető. Akkor már inkább úszás.

(#33) UnA válasza pengwin (#31) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Ez off, de milyen tricikli? Csak kíváncsiságból...

(#34) pengwin válasza UnA (#33) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)

Hoening T-Bike Elektro.
Elől van két kereke, fix sebességes, de van egy elektromos motorja.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#35) bitpork válasza ncc1701 (#30) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

A szüleim örültek hogy volt mit enni és hol lakni. Szakmunkásként kevésbé volt számukra prioritás maga a sport, az inkább hogy amíg sportoltam addig egy szombat reggelire megettem 1 kiló kalácsot a felvágottal sajttal és minden szarral - és nem híztam. Ez alkati kérdés is sajnos.
Puccos hely? Egy szutykos szűk tetőtér-pince kombóba havi 20k a belépő...
A bicajra meg nem is reagálok, amikor a lakásunkat feltörik fényes nappal.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#36) nemlehet válasza bitpork (#27) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Mindig lehet felhozni szélsőséges példákat, de ez ugye többnyire vörös hering érvelés és amúgy is a magyar néplélek hihetetlen kreatív a kifogáskeresésben.

Egyszerűen nincs olyan, hogy szeretnél tenni magadért de nem tudod megoldani. Ha ez így van akkor valójában nem akarsz tenni magadért, megfelel ami van.

Én nem járok kondiba hanem otthon edzek amikor van rá 20-30 percem. Már az is rengeteget számít, ha legalább annyit mozogsz. Annyi ideje meg mindenkinek van és ennyi ideig még a legérzékenyebb családtag is el kell hogy viselje.
Ezer és egy féle dolgot lehet csinálni otthon is amihez nem kell kondi és nem kell kimenni.

Kapásból ott vannak a saját testsúlyos gyakorlatok (fekvőtámasz, felülés/lábemelés, guggolás, híd stb..) Ha nehéz a "rendes" ezer és egy féle könnyített-rávezető gyakorlat van. Már 3 sorozat falnál állva elvégzett karhajlátís-nyújtás képes előrébb vinni pár hét alatt és nettó 5 percnél nem több. Utána lehet asztalra támaszkodva csinálni és pl az ülő munka miatti görnyedésből következő nyak-váll és lapocka környéki hátfájást jelentősen enyhíti. Ez csak egy példa, de pl csípőemelések rendszeres végzése a derékfájáson segít a legtöbb embernél..

De mondjuk azt, hogy ez nem vonz. Akkor tessék felütni a YT-t és van ezer egy aerobic, aerob edzés, átmozgató edzés (akár idősekre, kövérekre szabottan alacsony intenzitással). Ki se kell menni és megkapod ugyan azt mintha drága pénzért eljárnál egy csoportos órára. De ha ez nem tetszikk van tai chi, jóga, capoera minden kutyafüle ami kellhet. Nem ciki otthon ugrálni a TV előtt, azért van.

De ha tényleg minden egyes perce foglalt az embernek akkor is lehet fogyni. A kaját mindenki tudja kontrollálni és arra tényleg nincs kifogás hogy mondjuk tészta helyett rizst egyél vagy kenyér helyett egy egyszerű salit rakj össze köretnek.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#37) doeeg


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Kis lépés nekem, nagy lépés az emberiségnek: facebookon kiléptem a "mérgező" csoportokból (ahol rendszeresen ordenáré stílusban feszültünk egymásnak különböző véleményekkel, tök mindegy hogy tech, politika, fotózás, életmód, vagy bármi más témában).

Tudom, sokaknak alapvető, hogy a fb sz*r, mégis nehéz lépés volt, mert hosszú ideig elég sok hasznát láttam ezeknek a csoportoknak. Ha valaki leállt már PH-n velem vitatkozni, nos, láthatta, hogy néha sajnos áthoztam ide azt a stílust. Próbálok ezen is változtatni.

Illetve itt PH-n is leiratkoztam néhány topic követéséről, simán csak azért, mert azon kívül hogy olvasgatom, én nem tettem hozzájuk semmit, és azok se az én életemhez. Csak az idő ment velük. (Kivéve Bestbuy :D - ezt is kerülöm most már, mérséklendő az impulzusvásárlásokat, amikkel szintén meggyűlik néha a bajom (ja, ma még azért megjött BB-ben linkelt T-s rendeléssel a Moto G6. De ez volt az utolsó. Tényleg :D ).

[ Szerkesztve ]

"Pulled away before your time - I can't deal, it's so unfair" || "nemhoror áron" ©

(#38) ncc1701 válasza Narxis (#32) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Orvosok mondták azt is, h a tojás egészségtelen, mert hogy a koleszterin. Oszt kiderült, h mégsem. Sajnos nekem az a tapasztalatom, h az orvosok műteni jól tudnak, törött végtagot összerakni jól tudnak, de az ilyen messzemenő elméleti dolgokban elvérezik idővel a megállapításuk.

(#39) ncc1701 válasza bitpork (#35) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Nem alkati, hanem kor, és hormon háztartás kérdése. A huszas éveimben én is megettem a rúd beiglit a liter tejjel az esti quake mellett. Ma már qrvára oda kell figyelnem a kajára.
Nálunk bp, keresztúr, éves bérlet 65eft. Klíma, gépek, stb. Keress másik termet.
A feltört lakás az pekk (anno lakótelepre hozzánk is törtek be), de ha ennyire para helyzet, akkor érdemes költözni, mert ilyen alapon csak a 4 pucér falatok van. Vagy berakni valami nagyon komoly bejárati ajtót, h ne érje meg nekik bepróbálkozni sem.

(#40) ncc1701 válasza nemlehet (#36) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Abszolút egyetértek minden szavaddal! Intensetnek is érdemes utána nézni, nagyon keményen lehet otthon is edzeni.

[ Szerkesztve ]

(#41) UnA válasza ncc1701 (#38) üzenetére


UnA
(Korrektor)

+1 Az orvostudomány pillanatnyilag az életmentésben már nagyon profi, a többit hagyjuk.

(#42) Narxis válasza ncc1701 (#38) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Ez nem elmélet, konkrétan prosztata és aranyér problémákat okozhat még akkor is ha valami hiperszuper ülésed van és nekem is baromi kényelmetlen a normál bicikli, jó ha fél órát tudok ülni rajta pedig kényelmesebb ülést nem találtam hozzá. 100kg felett maximum az a szobabicikli jó ahol a pedál kb. egy szintben van az üléssel. Ezt csak ránézésre gondolom mert nem próbáltam, biciklivel járok munkába és van egy normál kialakítású szobabiciklim is ami már porosodik az említett okok miatt. Én nem orvosi probléma miatt nem használom hanem tényleg kényelmetlen a használata, töri az ember fenekét... Inkább sétálok, lépcsőzők. Ha lenne lehetőségem akkor úsznék.

[ Szerkesztve ]

(#43) ncc1701 válasza Narxis (#42) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Nekem mákom van, 210km balcsi kör után sem érzem tőle a seggem, jó a nyergem. Ilyenkor, ha jó idő van, akkor tekerek kb heti 100km-t. Legjobb aerob mozgás.

[ Szerkesztve ]

(#44) orion1025


orion1025
(őstag)
LOGOUT blog

Nem teljesen értem az ilyen írások lényegét. Én nem szoktam "sajnáltatni" magam, sőt, rengeteg dolgot páromnak sem mondok, szimplán megtartom magamnak. Két munkahelyem van, mert mind a két fajta melót szeretem csinálni, mellette üzletelek, építkezek, másfél éve heti hét napot dolgozok, mellette ott a kutya, párommal is foglalkozni kell, ha baj van a kocsival azt is nekem kell megcsinálni, mert tróger világban élünk aholk csak ígérgetők és pénzlehúzók vannak, én kezelem a pénzügyeket, az anyagi "biztonságot", ami nem kis felelősség, mert ha páromon múlna, két hét után éhen halnánk, olyan szinten be tudja osztani a pénzt... Mellette a családom fröcsögését hallom, mert valamiért mindig én vagyok a szar szemét alak, még akkor is, ha néma csendben végig ülök egy közös ebédet, meg a járulékos xopások. Az első számú főnököm egy ostoba, idegbeteg barom, de már olyan szinten kisimultak az idegeim, hogy fapofával végig tudom nézni a kirohanásait, pedig elég ideges típus vagyok alapjáraton, ami nem könnyíti meg az életem. A jobb kezem már lassan egy éve alig tudom használni, mert műteni kellene, de akkor nem halad a házam, meg hallgatom a táppénzes vinnyogást. Aludni gyakorlatilag nem alszok semmit, nem mintha régen is nagy alvó lettem volna, de most csak éber alvást szimulálok, és gyakorlatilag heti 90 órát dolgozok mellé, utána meg a biznisz ideje is idő ugyebár. A többit meg le sem írom, a sok "apróság" már csak bónusz.

Tehát sokaknak van problémája, csak sajnos a legtöbb ember azt hiszi, hogy neki világrengető baja van.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#45) dugo_ válasza Narxis (#42) üzenetére


dugo_
(PH! kedvence)

Ha a nyereg ilyen problémákat okozna, mi magyarok, mint lovas nemzet már rég kihaltunk volna... ;]

(#46) doeeg válasza orion1025 (#44) üzenetére


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

"Nem teljesen értem az ilyen írások lényegét. "
[...]
"Tehát sokaknak van problémája, csak sajnos a legtöbb ember azt hiszi, hogy neki világrengető baja van."

Pont ezt fejtegettük az alábbi hsz-ekben, hogy mindenkinek megvan a saját gondja.
Van aki eleve olyan beállítottságú, hogy nem zavarja, esetleg nyomás alatt jönnek a legjobb megoldásai a problémákra. Van, akinek olyan a helyzete, hogy akaratlanul is sok gond összejön neki (*ez az egy vitás pont itt, hogy mi az, hogy "helyzet", és van-e olyan, hogy tényleg nem lehet változtatni). Aztán van, aki simán csak belerokkan. És sokan vannak az ezek közötti területen valahol (mint én): felfogásban pont lesz*rom hogy mi a helyzet melóban, politikában, családban, viszont az egészségem meg szép lassan mégiscsak megy tönkre (most nem akarok belemenni mindenféle tudományba/spiritualitásba stb., maradjunk annyiban, hogy tudatalatt valószínűleg mégsem annyira sz*rok a dolgokba).

A hiba bennem van, ha nem jött át, hogy speciel én mit akarok elérni :) A legkevésbé sem akarom sajnáltatni magamat. Már több bejegyzésem alatti kommentekből kiderült, hogy bármit írhatok, nem igazán megy át, hogy mit akarok kifejezni. Ez van, béna író vagyok. Egyébként ezt most főleg magamnak szánom naplóként. Egy nagyjábóli kiindulási helyzetet írtam le. Ennyi :)

[ Szerkesztve ]

"Pulled away before your time - I can't deal, it's so unfair" || "nemhoror áron" ©

(#47) orion1025 válasza doeeg (#46) üzenetére


orion1025
(őstag)
LOGOUT blog

Világos, hogy ezt saját magadnak készíted, de remélem saját magadnak "ki tudod" fejezni" a problémáid, mert csak akkor találsz lényegi megoldást rájuk. A munkahelyi telibe szarást én is űzöm, pláne az előző munkahelyemen végeztem mesteri szinten, sőt, megneveltem a saját főnököm, aki még véletlenül sem akart sosem túlórát, mert tudta, hogy amit kapni fog érte tőlem, abban nem lesz köszönet. És mégis mikor felmondtam, teljesen összetört, és mondta, hogy a cég történelme alatt (25év), még nem volt olyan emberben része, mint amilyen én vagyok, és szívesen vár vissza a jövőben. Szóval ha ügyesen csinálja az ember ezeket a telibe fosásokat, még profitálhat is belőle, legyen akár egy mentális oldal. De sokan ugye bólogatós kutyáznak, ebből meg jön az elfojtott indulat, amit ugye frankón haza is visz az ember. Egy munkahelyen nagyon sok múlik, mert legtöbbünknek akaratlanul is kihatása van a szabadidős tevékenységünkre, még ha saját magunk szerint nincs is így. Egy emberi munkahely már fél egészség :)

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#48) ncc1701 válasza orion1025 (#44) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Na, ez így tényleg nem lesz jó. Plusz mire kész a kecó, asszony el is döntheti, h véljatok, hiszen nem foglalkoztál vele semmit.

(#49) orion1025 válasza ncc1701 (#48) üzenetére


orion1025
(őstag)
LOGOUT blog

Szerencsére nem olyan kaliber, megszokta már azt, hogy képtelen vagyok a seggemen ülni tétlenül.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#50) ncc1701 válasza orion1025 (#49) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Nálam a nagyobb munkákat mindig megsínylette a kapcsolatunk. Csináltam itthon tető cserét, új fürdőszobát egy régi szobából, stb, nehezen emésztette meg, h abban az évben sehová.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.