Hirdetés

2023. december 1., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) BiP


BiP
nagyúr

Nálam sem hozott be semmilyen adót a tuner saját kicsi antennájával a belváros közepén.
Direkt kölcsönkértem egy usb tunert, érdemes-e beruházni egyre. Sajna nem.

Rendes kültéri antennával lehet, hogy menne, de kösz...

[ Szerkesztve ]

(#2) JoeYi


JoeYi
őstag

hát kösz az infót, pedig már gyors kattantam is, hogy mennyiért mérik a vevőegységet, de ezekszerint egyelőre pihi van.

streamelve nem lehet fogni ezeket az adókat?

(#3) bjucy válasza JoeYi (#2) üzenetére


bjucy
csendes tag

duna biztos van streamelve... illetve vannak tv-s programok amik összegyűjtik az összes streamelt adást, érdemes körülnézni

(#4) tibi666


tibi666
senior tag

magyarul 2012-től a beépített analóg tv vevős autókban nem lehet majd tévézni?
nyugaton van még analóg adás?

(#5) Devid_81


Devid_81
nagyúr

Ez annyira hihetetlen, hogy ez sem működik hazánkban.
Lassan vissza kellene költözzünk fára, barlangba :W

...

(#6) Killing


Killing
addikt

Nekem is ilyen tunerem van, jól befürödtem vele.
Kezdjük:
Megvettem , örültem mint majom a farkának, de jó lesz majd a notimon TV-zni. ( f*szt... :U ) CD-elő, feletepül a driver, a total média amivel használni lehet, elindítom, majd az ország választásnál kifagy. Ez volt Windows 7 Ultimate x64-en. Megpróbáltam az asztali gépen, szintén Windows 7 Ultimate x64, ott is ugyan ez.
Aztán találtam a gyártó oldalán egy Windows 7 drivert, azzal már nem fagyott ki. Aztán adó keresés, mindent megtalált, de olyan szar a lefedettség hogy ha az adótoronynál fingok egyet, a szagát távolabb lehet érezni mint a lefedettséget.
Kiraktam az ablakba, ott már megy, úgy ahogy, de legalább megy. Ez van 2010-ben...

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#7) Killing válasza tibi666 (#4) üzenetére


Killing
addikt

Pár országban már igen.
Nézd meg itt hogy hol zajlott már le.

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#8) aram01


aram01
nagyúr

nekünk az mpeg4-es tv egyből hozta(közel lakunk a mátrához)

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#9) Boxi88


Boxi88
őstag

nézd a jó oldalát! van egy nyomtatód!!! még ha nem is azt akartál venni eredetileg...

amúgy majd pár év múlva biztos kiforrottabb lesz pl az unokáinknak :U

(#10) nfsu17


nfsu17
veterán

Megosztanám győri tapasztalataim akkor, bár nem Alcor készülékkel, de szerintem az mindegy.

Egy Leadtek usb-s tunert vettem pár hónapja, mondom vagy megy, vagy nem, több is veszett Mohácsnál.

Tuner gépbe be, usb-s hosszabítóval ki az ablakba azonnal kezdéskor, mondom csak jobb lesz ott, mint szoba közepén. Bár a tornyot nem látom 1-2 háztető miatt, de légvonalban a torony nincs 1km-re. Ez fontos. Tehát az ablakból nem látom, pedig közel van, csak épp a tetők....

win7 64 bit driver van, feltelepítve, kezdésnek a win7 media centerével próbáltam meg a keresést.

Minden adó bejött. De ha kicsit mozogtam a szobában, akkor szétesett. Ha kicsit megmozdítottam a hozzá adott kis botantennát, vagy volt kép, vagy nem.
Na mondom, ennél már csak akkor lehetnék közelebb a toronyhoz, hogy ha rajta ülnék és még itt is gyenge a jel?

Nem adtam fel.

A sok állítás, pozícionálás, forgatás, tesztelés részleteit mellőzve most az a helyzet van, hogy:
- az asztalon van a tuner, az ablaktól 3 méterre, a botantenna is jó közel hozzá, tehát semmi rálátás innen a toronyra.
-ennek ellenére a smartdvb program szerint 100%-os a jelerősség és 100%-os a minőség. Tudjuk, hogy ezeket az értékeket ésszel kell kezelni, nem biztos hogy reálisak. Annyi biztos, hogy az első nap az ablakban nem ment a vétel, ha pislogtam, már akkor is kockásodott a kép. Jelen helyzetben aerobic órát lehetne tartani a szobámban, olyan stabil ebben a jelenlegi helyzetben a vétel.

Tanulság:
próbálni, tesztelni, állítani, forgatni. Nekem majdnem 1 hétbe telt míg megtaláltam a mostani pozícióját, de megérte.

Másik tanulság:
A torony tövében sem kell túl sok reményt fűzni erős jelhez.
De azért még így is megúsztam mindenféle plusz antennák és erősítők nélkül, nem kellett széttúrni/fúrni a lakást, észrevehetetlenül el van most rejtve a cucc, mégis tudok HD-zni, ha épp azt adnak. :R

Nekem bejött ez a dvb-t eddig.

(#11) shark300


shark300
tag

Igazából a lefedettségi adatok nagy nyereségű tetőantennával értendőek, nem szobaantennára. Mikor én akartam Debrecenben a notebookba beépített tunnert a hozzá adott külső antennával használni, láttam 2-3 képkockát, többet nem, pedig teszteltem rendesen.

A digitális adást 15-20 dB-lel kevesebb intenzitással sugározzák, hiszen a szerződés létrejöttekor még volt remény a mobil tvre. Ki akarna fizetni ugyanaztért a műsorért, ha egy kézi eszköz tudja fognia a DVB-T-t?

[ Szerkesztve ]

Ha egy hirdetésem lejárt, akkor már nincs meg az a termékem.

(#12) anjani182 válasza aram01 (#8) üzenetére


anjani182
őstag

Gyöngyösön nekem is sikerült befogni ilyen USB tunerrel, a hozzá adott antennával, igaz a jó minőségű jelhez ki kellett tenni az ablakon, mármint az antenna végét... :)

Forever and ever, let's make this last forever.

(#13) bbandi


bbandi
tag

A lefedettség tetőantennás vételre vonatkozik. Szobaantennával csak kevés helyen működik, az ilyen botantennákkal meg még kevesebben. Egyébként a légiirányítás miatti korlátozást már feloldották, szóval az eredeti tervek szerint ez a végleges. Viszont mivel sokan járnak úgy mint te, hogy nagyvárosban szobaantennát akarnak használni, szó van róla, hogy ebből a szempontból javítsanak a helyzeten.

Szerk: Pesten az Irínyi-Budafoki sarkán a 10. emeleten valamint Szegeden erősítős szobaantennával működik a dolog bár rosszabb időben hajlamos kockásodni.

[ Szerkesztve ]

(#14) McLaca


McLaca
őstag

Nem értem a savanyú megjegyzéseket... Senki sem mondta, hogy ez a szobából fog működni. Máshol Európában sem működik a szobákból. Mindenhol egyértelműen le van írva, hogy megfelelően irányított tetőantennával működőképes. Szobaantennával csak adóközelben, téglaépületben, de még ott se nagyon, mert az analóg se nagyon megy úgy, és ami az analógban szellemkép és szemcsézettség, az digitális adásban jelvesztés, és így hangolhatatlanság.
Keresésnél pedig mindig a teljes keresést kell választani akkor is, ha fél óráig tart.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#15) kircipeti


kircipeti
senior tag

A radioadok is eltunnek majd az analog foldi sugarzasbol? Mert a tv engem nem erdekel, de a radio miatt morcos lennek.

(#16) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Azért ez az írás eléggé rövid és félrevezető tud lenni.

Bp., II. kerület, Moszkva térhez közeli betondzsungel,ahol nincs rálátásom az adótoronyra a tv beépített vevője fog minden adót (erősítős szobaantennával,de elvileg sima lepkével is menne,csak még nem tudtam beszerezni).

Elvileg a fővárosban a honvédség miatt van korlátozva a sugárzási teljesítmény,de februártól elkezdték fokozatosan feloldani a korlátozást és növelni a teljesítményt.

Usb tuner kis botantennájával meg ne várj csodát,minimum egy kis szobaantennát kellett volna rákötnöd,vagy utána olvasni mielőtt veszel egy ilyet.

És aki a nyugat miatt fanyalogna megint: a 2012es dátum az egész EUra vonatkozik,mindenhol megszűnik a földi analóg sugárzás.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#17) lorenzen


lorenzen
aktív tag

Ez az írás gondolom erős felindulásból született.

Azért néhány gondolatot megosztok a magyarországi DVB-T "védelmében".

- A lefedettségi térkép, külső antennás vételre készült és nem a mini botantennás vételhez.
- 2012 január elsejéig minden adót csökkentett teljesítménnyel kell üzemeltetni. (A környező országok is használják még ezeket a frekvenciákat.)
- Az eszközgyártónak van szupportja, frissebb programja és drivere is lehet, ami gyógyírtnyújt az esetleges szkennelési problémára.
- A Prohardveren segítséget lehet kérni az eszköz beüzemeléséhez.

Olyan apró finomságról még nem is szólva, nem érdemes PC eszközt vásárolni olyan cégtől, aminek nem főprofilja, a PC eszközök gyártása. A legkisebb nehézsége esetén dobni fogja az üzletágat. A szupporttal együtt. (Például a Technotrend bele rokkant a gazdasági válságba. Azonnal elhagyta a PC üzletágat. jóideig még drivert sem volt honnan letölteni, miközben a raktárkészleteket kiakciózták Európa szerte.)

Arról, hogy más országokban milyen erős a lefedettség, elsőkézből kapott információk nélkül felelőtlenség nyilatkozni. Én olyan országban lakom, ahol befejeződött a digitális átállás. Az ablakba kitett miniantennával én sem tudom stabilan venni az adásokat. A nagyvárosokban is csak tetőantennás vételt garantálnak, mert a jelterjedést nagyon rontják az épületek.
(Hiába van közvetlen rálátásod az adóra, ha egy vagy több nagyobb épület reflektált jele kiüti az adóét.)

A digitális rádiókról néhány szó.
Nem a DVB-T az elsődleges sugárzási forma. Több országban nincs rádióadás DVB-T sávban.
DAB rendszerben sugározzák hivatalosan a rádió csatornákat.
A rádiók digitális átállásának még nincs konkrét időpontja. Minden adás kísérleti adásnak tekinthető. A végleges bevezetéséig még változhat a sugárzási forma. (A DVB-T esetében Magyarországon hasonló váltás történt az utolsó pillanatban, amikor korszerűbb rendszer mellett döntöttek a törvényhozók.)

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#18) wwenigma


wwenigma
Jómunkásember

Na szóval. Aki baxik kölcsönkérni egy dvb-t tunert és baxik megnezni tsreader-rel, hogy mi a baj, az meg is érdemli. Bedug elindit kivalaszt majd hangolsz a csatira amin a közeledben levő adó ad. Maris pontosabb képet kapsz, mi a baj. Fontos hogy vizszintes vagy fuggőleges antennaallassal is ki kell probalni...

Amugy nekem 44km-re Tokajtól, gyári kis bitantenával, rálátással és vízszintes polaritassal tökéletes. (3800ft-os usb kütyü, kinabol...) Már amikor nem dolgoznak az adótornyon. :DDD [link]

mod: az meg hogy ismét egy ilyen iras kerül a TOP irasok közé, az NO COMMENT!!! :W

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#19) vtechun


vtechun
veterán

nekem 30 kmre Tokajtol , Nyiregyhazan 40 %-os jelnel elvezhetoen jon be az ablakba helyezett kis gyari 40 centis teleszkopos antennaval gigabyte tunerrel, hd adas is.

(#20) #65675776


#65675776
törölt tag

Nem 2008-ba indult a DVB-T Mo-on, hanem 1999-ben. A MindigTV nevezetű szolgáltatás indult 2008. december 1-én.

Tökéletes képet senki se várjon digitális átvitellel. Eléggé mosott tud lenni még a HD is. Az MPEG formátumok pedig kivétel nélkül torzítják a szineket kisebb nagyobb mértékben. A hangminőségről már ne is beszéljünk, érezhető benne a modulációs torzítás minden adón.

Aki már kicsit is utánaolvasott, az nem vár semmit ezektől a rovartűktől. Normális antenna kell.

Az a DTV-B gondolom DVB-T lenne...

(#21) pechman8


pechman8
aktív tag

Nekem Leadteck DTV2000H-m van digitális és analó egyaránt. Digitálison nem vesz semmit. Az analógba benne a UPC koax. Minden jó így. Op rendszer W7-64-bit. Pécs.

[ Szerkesztve ]

Saját korlátaimból nem léphetek ki, mások adottságaiba nem léphetek be.

(#22) stol


stol
addikt

Ehhez a hazánkban alkalmazott DVB-T streamhez elég nagy jelerősség kell a rendes vételhez. Az asztali STB-vel sem pixelhibamentes a kép 45% jel alatt. 40% alatt meg szétesik. 60-70%-al nézhető rendesen.
75% a jelem Yagi antennával, ami Tokajra néz és szabad rálátás van 17km-ről.

Az MPEG2 SD felbontású streamhez elég kisebb jel, mert nagyobb a CRC hordozása, mint az MPEG4-nek, amit itt használnak. Pontosabban nem a konténer a hibás, hanem az, hogy túl sok tartalmat zsúfoltak egy vivőre. 2csatorna/vivő esetén kevesebb jel is elég lenne.
Jelenleg 4 SD csatorna + 1db HD csatrna -> MUX C, valamin 2HD csatorna s 2 kódolt van bezsúfolva -> MUX A

A Duna 900kB/s-el streamel, ami majd 10MBps. Ezt a sávszélt csak és kizárólag jó térerősséggel lehet kifogástalanul dekódolni.

(#23) wwenigma válasza #65675776 (#20) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Azért ez nem teljesen igaz. M1HD-rol az alabbiakban par screenshot:

[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

A Képtelen történet c., az itthoni digitalis atallasrol szolo, nagyon jo kis dokumentumfilmből. 16:9, 5680kbps h.264 stream/1440*1080 (i vagy p, passz).

Illetve a hang. 384kbps-os AC3 stream, csak at kell valtani... megint más kérdés a TV2 és az RTL Klub esete. Az csak 1,5Mbites h.264-es stream 64kbps-os aac hanggal (~128kbps mp3). Még nem érdekük a nagyobb bitráta, illetve qrva drága móka ám...

Stol: Duna HD 7000kbps, 1920x1088, 192kbps mp2 st. hang. Most épp HD adas megy. Nekem most ez a mux, a fent emlitett 44km-rol, botantennaval es ralatassal 100/100as (vizszintes pol.)

mod: baz, krva jo ez a szeleslatoszogu kamera amit hasznaltak :D

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#24) DaMega


DaMega
csendes tag

Sziasztok.

Nekem elég speckó tapasztalatom van (pozitív ráadásul).
Adott a munkahelyem (ipari cég a BP keleti végében) az épület a tetejénél magasabb csőhíddal van körbevéve (fém, nagy felület, üveggyapottal szigetelve, kívülről pedig epoxigyantával), továbbá 10mrel magasabbak a környező épületek, ráadásul a talajszint felett 3mrel van a tető (az épület maga ilyen-olyan okok miatt egy betonteknőben helyezkedik el).
Tetőantennával analóg vételi lehetőség nincs -gyakorlatilag 0 a vétel még erősítővel is- viszont a kabhegyi (ööö asszem azt látjuk visszhangból a legjobban) adótorony DVB-T jele tökéletesen fogható szaggatás nélkül. (jelenleg egy tízenakárhányezres pinnacle-t használunk vevőnek, de digitális DVB-T beltérivel is tökéletesen ment)

Ezt csak azért írtam le, hogy a fanyalgók -főleg akik kis qkinyi botantennával próbálkoznak- próbálják meg egy tetőantennával, vagy egy szobatányérral, nagyon valószínű hogy azzal menni fog.

Ja és meg ne kérdezze valaki, hogy milyen munkahely az ahol lehet munkaidőben tvzni, mert
1. nem mondom meg
2. nem lehet tvzni ;)

DaM

(#25) MaSzKa


MaSzKa
senior tag

Én annyit tennék hozzá, ez a technológia 1 kiforratlan szXrság!
Vannak jó dolgai amik tetszenek, de remélem 5 év múlva remélem sokat javulnak.

Most nekem Pinnacle NanoStick 73e Ultimate+Mac PC-m van 8500Ft-ért vettem annyit megért
USB2.0-ás én 14 adást fogok
a szotfvert mindig tökéletesítik - ami egyre jobb csak 700mb-ot kell letölteni mindig
és minden hasznos opciójáért pénzt kérnek :W

az analóg tunerhez képest az fps jóval kevesebb, ami nagyon zavaró pl Forma1-nél

néha elmegy a hang

a kép csak akkor szép ha rendkívül jó a vétel

5km-re vagyok kb a Kab-hegytől, de néha még itt is rossz a vétel a gyári antennájával
eltart 1 ideig mire belövi az ember

remélem pár éven belül újítanak egy másik szabványt, mert ez hagy némi kívánni valót maga után

pl FullHD tudjon 60fps-el kiváló minőségben - ennek örülnék

[ Szerkesztve ]

(#26) wwenigma válasza MaSzKa (#25) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

-nem kiforratlan, ez csak tesztadás.
-nem kevesebb az fps, xar a szoftverkonfigod
-elmenő hang szoftver/vételiproblémát jelez
-a kép vagy szép(bitráta és forrásfüggő) vagy nincs - digitális technológia
-Kabhegy nem local szórás hanem területi adó úgy tom
-mindennek a beallitasara idot kell szanni, viszont keresést adott frekire allitva gyors...
-másik szabvány? Nocomment, nm ertesz hozza...
-FullHD az M1/M2/Duna, ha a forras az, amugy meg a mikulas nem letezik

mod: fizess elő HelloHD-ra vagy ilyesmire, akkor megkapod jópénzér mindazt amire vágysz... amugy meg 2012 december vége után indul az éles üzem, legtöbb helyen még a végleges antennapanelok sincsenek feltéve az adótornyokra mert párhuzamosan megy az analóg/digitális sugárzás.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#27) MaSzKa válasza wwenigma (#26) üzenetére


MaSzKa
senior tag

"-nem kevesebb az fps, xar a szoftverkonfigod"

semmi gond nincs a konfigommal
BT878A analóg tunnerral DSCaler-al tökéletes
USB stick-et egyik hátránya lehet, hogy lassúak

a technológia pedig igenis gyerekcipőben jár hidd el

-másik szabvány? valószínűleg 10év múlva nem Mpg4-el vacakolunk

az meg, hogy még mindig csak a TEST adásig jutottak el - az nevetséges

ATV- nekem van

Röviden annyit, hogy én nem ezt vártam mikor megvettem.
A reklámokban hazudnak...

[ Szerkesztve ]

(#28) lorenzen válasza MaSzKa (#25) üzenetére


lorenzen
aktív tag

Mivel PC-t használsz, érdemes lenne alternatív programokat kipróbálnod a digitális részéhet.
SmartDVB - freeware program.

DVBViewer - Ez a ma ismert legprofibb DVB program. Gondolom többet kérnek a gyári program kiegészítőjéért, mint ezért a programért.

remélem pár éven belül újítanak egy másik szabványt, mert ez hagy némi kívánni valót maga után
Nem a szabvánnyal van baj. Hitvány programokat adnak a kártyákhoz.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#29) wwenigma válasza MaSzKa (#27) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Hányszor hallottam mar, hogy ez vagy az szar, aztan meg amikor raneztem, user error mindenütt... usb2.0 480mbps-mal nem hiszem hogy lassu lenne. SEMMI problemam nincs DVB-T-vel azon kivul hogy folyamatosan reszelik az adót és nem mindig 100/100-as a kis botantennaval (!) a vétel 44km-ről.

Istenited az mpeg2(!)-es külföldi adat, mert van epg? Van a magyaron is... és a sokkal hatekonyabb es idotallobb mpeg4 (azaz h.264) kodolast hasznaljuk...

Vilagszinten is egyedülalloan rövid idő alatt fogunk éles adasra valtani, tehat nem hinnem, hogy nevetséges a jelenlegi helyzet.....

Nem hazudnak a reklamokban, sehol sem igertek 10+Mbites 60fps progressziv FullHD adast, ami a pincében levő ólombudiban is vehető.

mod: ProgDVB (ajanlom), DVBViewer, Smartdvb, vagy siman Media Center - probald meg ezeket.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#30) McLaca válasza MaSzKa (#27) üzenetére


McLaca
őstag

A gyerekcipőben járó szabvány első tesztadása 13 éve volt, tehát nem kifejezetten jár már gyerekcipőben, főleg, hogy a Finnek közel 10 éve átálltak, tehát tapasztalat azért van már a technológiával kapcsolatban, a DVB-S meg már mindennapos a műholdas televíziózásban.
Olyan nincs, hogy a digitális FPS-e kevesebb, mint az analógé, mindkettő forrása ugyanaz.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#31) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Jaj de örülök ilyenkor, hogy nem nézem már azt a szart, amit az éterbe küld a sok khm adó.. :)
Amúgy a kommenteket olvasva, eléggé benézte az író az írást.
Elég utópisztikus gondolat, hogy egy antennapöcökkel digitális adást foghasson az ember mindenütt. :D
Ami meg a minőséget illeti, mint már írták többen, a forrástól függ, holt szar minőséget is lehet digitálisan szórni. :U

(#32) MaSzKa válasza wwenigma (#29) üzenetére


MaSzKa
senior tag

nincs user error elhiheted
majdnem 1éve megvan már és kiismertem amennyire lehet

Kristálytiszta képet és tökéletes minőséget ígértek a reklámban.

nem tudom pci-os kártyával mi a helyzet, de a fociközvetítés és a forma1-nél látszik, hogy kevés az fps a gyors részeken és akkor a képminőség is rosszabb

rtl klub nekem 61% Signal Strenght 100% Signal Quality

ha még nem láttál javaslom nézz meg egy FullHD 50 vagy 60fps-es természetfilmet
nem XXX-re gondolok
azzal hasonlítsd össze

én ilyen tv adást szeretnék az is H.264 és egyidős

(#33) McLaca válasza MaSzKa (#32) üzenetére


McLaca
őstag

Létezik full HD-s 50fps-es film? Kétlem... Szerintem te az i/p dolgot kevered. i esetén van 50 félkép (azaz 25 teljes), p esetén meg 25 teljes, tehát a képi információ ugyanaz és ugyanannyi, csak kirajzolása más. A PAL szabvány meglehetősen 25fps-re van definiálva analóg esetben is, tehát ott se több az fps, mint dvb-nél.
(NTSC esetében meg 60/30 a fenti számok.)

A kristálytiszta kép arra vonatkozik, hogy szellemkép, szemcsézettség, és egyéb, az analóg adást zavaró tényezők nem jelentkeznek dvb-n (van helyette persze rossz jel esetén szétesés, blokkosodás, akadozás). Viszont egy hd generátor által előállított monoszkóp bizony, hogy kristálytiszta és tökéletes is lesz dvb-n, de ez steril dolog, egy mozgókép rögtön más.

Üdv!

[ Szerkesztve ]

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#34) wwenigma válasza MaSzKa (#32) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

én ilyen tv adást szeretnék
Mondom hogy a mikulas nem letezik... amuyg en nezhető tv adast szeretnek... szerencsére maúnika vár megszunt szoval alakul.

ha még nem láttál javaslom nézz meg egy FullHD 50 vagy 60fps-es természetfilmet

A Microcosmos jo lesz? Egyik kedvencem, 7,8G, 43perc, 1920x1080i 60fps...

Amugy en is usb sticket hasznalok, de nem gyari sw-rel.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#35) lorenzen válasza MaSzKa (#32) üzenetére


lorenzen
aktív tag

Full HD adást ne várj DVB rendszerben mert nincs 1080p, csak 720p vagy 1080i.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#36) ronson válasza MaSzKa (#25) üzenetére


ronson
őstag

"FullHD tudjon 60fps"

Ilyen hülyeséget hogy lehet írni. :D

1080p elég lenne bőven, de sajnos az se lesz.

(#37) MaSzKa válasza nfsu17 (#10) üzenetére


MaSzKa
senior tag

Én mikor már
kézen álltam, hogy megkeressem az ideális antenna-pozíciót :DDD (előtte abrakra ragasztottam celluxal, monitor tetején is volt, a falon is volt
meg így is volt:

Akkor jöttem rá, hogy van nekem fém építőjátékom és a falon a hangszórónak van 1 kampó
mivel mágnesen az antenna alja, így nem esik le róla ha felfüggesztem

vízszintesen egyszerűen a Kab-hegy irányába mutat :DD és 2 falon keresztül is 80-100% között van a signal quality

(#38) MaSzKa válasza wwenigma (#34) üzenetére


MaSzKa
senior tag

Azért mondom
én azt várom el akkor ugráljanak ha olyan minőséget tud a rendszer
mert addig nem szeretnék felesleges pénz kiszórni
mivel 2012-ig még jó az analóg tuner is

ha olyan tudnak majd akkor érdemes lesz fizetni

szerintem 5év múlva lesz olyan ami hasonlót fog tudni digitálisba
valószínűleg előszór USA-ban

amúgy ez a kép maradt le

én is így álltam a kezembe az antennával mikor "jó vételt" kerestem :D

[ Szerkesztve ]

(#39) MaSzKa válasza MaSzKa (#38) üzenetére


MaSzKa
senior tag

Kezemben -t akartam írni, de már lejárt az időkeret

az miért van, hogy az m1 m2 vétele nagyon rossz, mikor a TV2 RTL-Klub-é stb tökéletes
:F

Aki ilyet akar, annak érdemes kölcsönkérni 1 ilyen erre képes hardware-t és kipróbálás után eldönteni, hogy kell -e, szüksége van -e erre most

(#40) Hoqspok


Hoqspok
tag

Mikor beruháztam PXDVR3200 H Leadtek TV kariba nem volt és most sem célom a TV vétel.
De azért elég rossz a tapasztalatom Budapest Száva toronyra tetőtéri ablakból rá látok 500 m. Tégla építésű földszinti szobába viszont már semmi jelet nem fog szoba antennával a kártya.
[Leadtek Help oldalon írják, hogy ]A Rendszer tetőantennás vételhez lett kiépítve, vételi problémák esetén az AH-nál lehet panaszkodni.
Ok értem a rendszert nem is hőbörgök mert kényelmes vok. most 3 kábel szolgáltató közül választhatok nem fogok a tetőre mászni antennát állítani és drótokat húzgálni a szobába.
Szóval ez a rendszer szerintem akkor lesz piac képes ha egy USB csatiba dugott tuner egy mozgó autóba is élvezhető képet ad bárhol az országba.

(#41) MaSzKa


MaSzKa
senior tag

Akit érdekel a minőség ezt most vettem fel.
Hangot nem tudom miért nem vesz fel

Media Player Classic ami valamelyik codec packban van benne, az lejátsza
szoftverbazis-on keresd ha kell
Gyors mozgásoknál sajnos érezhető, hogy darabos/fps szegény a videó
bár itt nem látszik csak F1 közvetítéseknél zavaró nagyon

(#42) dh66e


dh66e
veterán

Sziasztok!
Látom forrnak az indulatok.Szerintem a írásban a botantenna a leggyengébb láncszem és ahogy olvasom máshol ezeknek a kütyüknek a szoftverezettsége is hagy kívánnivalót.Esetleg aki tutira tudja hogy van vétele de a botantennája gyenge vételt vagy semmilyent produkál az ballagjon el a legközelebbi Tetyóba és cca. 700ft-ért gazdája lehet egy passzív szobaantennának ami sok sok embernek bevált.Egy próbát megér!
Saját tapasztalat:
Lcd tv beép. dvb-t tuner egy hama erősítős szobaantenna toronyra nincs rálátás,de nincs messze(Száva utca) ill.Kékes is bejön 80-100%jelerősséggel.Sok sikert mindenkinek!

(#43) eziskamu válasza MaSzKa (#41) üzenetére


eziskamu
addikt

Felveszi a hangot. Csak valamiért az M1, meg tán az M2 kivételével egyik adó hangja se játszható le MPC HC-val, hacsak rá nem erölteted, hogy mindenben !!!, még a TS szétszedésében is a tuner kodekjeit használja.
Még a Haali/MKV splitter se tudja a hangot kiszedni a ts folyamból, nem ismeri fel rendesen.
VLC viszi hanggal a mintádat !

"BT878A analóg tunnerral DSCaler-al tökéletes" És? A digitális tv inkább egyirányú WLAN kapcsolathoz hasonlít, amin keresztűl egy .ts formátumú videóanyag jön át, ami több videót is tartalmaz, némelyiket HD felbontásban, és a HD felbontású H264-es anyagot nem bírja lejátszani a géped.

[ Szerkesztve ]

(#44) nfsu17 válasza MaSzKa (#41) üzenetére


nfsu17
veterán

VLC playerrel lesz hang lejátszáskor.

Mondjuk az rtl és tv2 az kritikán alul ad, 1500-as videó bitrátával, attól nem kell semmi jót várni, még csúcs kodekkel sem. De akadnia akkor sem kellene, a 25fps-nek meg kell lennie és akkor folyamatos. Én vettem már fel f1-et vele, mondjuk vissza nem néztem órákig, de bele-belepillantva teljesen OK volt minden, még nagyon pixelesedés sem volt.

(#45) gabe_ válasza MaSzKa (#41) üzenetére


gabe_
őstag

Megnéztem, szerintem semmi baj az általad feltöltött videó minőségével. Nem lehet, hogy a gyors mozgásoknál a hibát a monitorod/tv-d okozza? (A válaszidő vagy ilyesmi.)

Sovány szakácsban sose bízz!

(#46) McLaca válasza MaSzKa (#41) üzenetére


McLaca
őstag

Értsd már meg végre, hogy 25 fps az 25 fps analógon is és digitálison is...!
Fps csökkenést csak rossz jel okozhat, de akkor a kép is szétesik. Vagy hibás driver, ami nem jól kezeli az overlay ablakot, vagy a vertikális szinkronizációt... Ami számítógépen nézve gondot okozhat még, hogy a kijelződ képfrissítése nem 25 többszöröse.
Mellesleg a videóval semmi gond nincs, minden másodperc mind a 25 képkockája megvan.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#47) szasza_1 válasza MaSzKa (#41) üzenetére


szasza_1
senior tag

A gond nálad van. A felvétel teljesen jó. De egyes gépeken láttam már ilyent, ami szerintem nálad van...

(#48) MaSzKa


MaSzKa
senior tag

"a HD felbontású H264-es anyagot nem bírja lejátszani a géped."

már miért ne bírná lejátszani? 1080i 1080p 60fps H.264 videó simán megy a gép és ahhoz bőven elég a gépem

30%-os teljesítménye is (energiatakarékosság miatt: 150/200-on megy a vga és a cpu 1ghz-n, így 110W-ot

eszik idle)

Nekem is van 230V-s szobaantenannám, a Pinnacle-mon van antenna csatlakozó is, de inklább ront a vételen

azt vettem észre

a monitorom 2ms-es miért lenne baj? mikor világosan írtam a BT878-as tunerommal tökékletes
Nehogy már fél éves mondern gép kevés legyen... @3.31-3.6Ghz PhenomII

25fps nekem kevés,
valószínűleg a rossz vétel miatt van a darabolás a gyors mozgásoknál

de az van írva sima bot antennával jónak kéne lennie a vételnek az antenna hungária weboldalon
sajnos ezek is csak hazudnak :(

Amúgy nem értem miért vacakolnak manapság a 25fps-el
ami nagyon kevés, de sajnos a többséget nem érdekli és nem is veszi észre

ezért érdemes megnézni egy 50 vagy 60fps-s Full HD filmet
attól tátva marad a szátok az biztos

(#49) MaSzKa válasza szasza_1 (#47) üzenetére


MaSzKa
senior tag

Nincs nálam semmi gond értsétek meg

daa-raa is világosan leírta a helyzetet itt

jó lenne ha elolvasnátok

szerintem ez így ebben a formában szXr, később lehet lesz még jobb is

ez van kár ezen vitatkozni

(#50) eziskamu válasza MaSzKa (#48) üzenetére


eziskamu
addikt

Ha csak a 25 FPS a gond akkor a baj a tuner által használt deinterlace móddal van. Próbáld meg megnézni a felvételeidet VLC-vel, és Linear deinterlace filterrel, hógy úgy hogy néz ki.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.