Hirdetés

2023. december 2., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ncc1701


ncc1701
veterán

Insignia tulajként én csak annyit mondok, h az autód egy olcsón fenntartható, megbízható, gazdaságos darab. :)

(#2) Diabolis válasza ncc1701 (#1) üzenetére


Diabolis
tag

Köszönöm. A G Astra is olcsódejó, csak annak ismertem az előéletét. Plusz kímélve, vigyázva van.
De amikor Fisket megvettük, körülbelül erre számítottunk.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#3) bambano válasza ncc1701 (#1) üzenetére


bambano
titán

erre most azt mondjam, hogy lol vagy azt, hogy brühühü?
:)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4) Soderes


Soderes
tag

Ott.ott..valami komoly probléma van a hengereknél, ha M0 emelkedőn (igen, tudom melyik az a szakasz) felforr a víz. (vagy nem a típushoz megfelelő hűtő van rajta.) Láttam én már ilyet. Nem lett jó vége. Vagyis sok 0 lett a vége.

[ Szerkesztve ]

(#5) Eastman


Eastman
őstag

Grat hozzá!

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#6) Diabolis válasza Soderes (#4) üzenetére


Diabolis
tag

A motor most lett összerakva, ezért tippelek ternosztátra. Egyébként azóta hajtom, emelkedők szerpentinek kettes-hármas padló, de esze ágában sincs 95 fok fölé menni. Elvileg 92 fokon nyit a termosztát. Ha hétvégén lesz időm szétszedem, megnézem milyen.
De 10-15 éve elég sok autót láttam én annak az emelkedőnek a tetején pihenni. Durva hely az.

[ Szerkesztve ]

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#7) Diabolis válasza Eastman (#5) üzenetére


Diabolis
tag

Köszönöm. Bár még 1-2 blog biztosan lesz. Most szeptemberig a felsoroltakon túl a kasztnival is próbálok törődni egy kicsit.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#8) Diabolis válasza bambano (#3) üzenetére


Diabolis
tag

Fejtsd ki mindkettőt mint rutinos Vectrás :)

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#9) bambano válasza Diabolis (#8) üzenetére


bambano
titán

az a mondat azt sugallja burkoltan, hogy az insigniája egy pénztemető. namost nagyon tudok röhögni, ha az van a fejemben, hogy az ő autója, és nagyon tudok sírni, ha az van a fejemben, hogy a vectra utódául én is insigniát vettem :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#10) ncc1701 válasza bambano (#9) üzenetére


ncc1701
veterán

Hát. Maradjunk annyiban, hogy nagyon szép autó. :)

Most éppen service vehicle soon üzenettel lepett meg, hétvégén ér rá a szerelőm. Kellemes, mikor egy emelkedőn elveszi a nyomatékot, és max 60-al tud menni a nagy vas. Szerencsére harmadik autó, anya egy 2009-es yaris hajt, én meg egy 2019-es swiftet. Ezekben úgyis csak olajakat kell cserélni, kimennek a világból, az insignia kalandnak jó. :) Meg ha szeretsz szeregletni, bütykölni, akkor kiváló alany erre. De ugyanígy álló helyzetben kotlott meg a generátora is. Ez az autó megy évi 3-5ekm-t, muternál tartom a fűtött garázsban. A két évvel ezelötti műszakija volt 700eft, igaz, abban klíma kompresszor is volt cserélve már.

Szoktunk nyaralni osztrákoknál, szlovénoknál, de most idén ott tartok, h nem merek vele nagyobb útra elindulni, mert állandóan van valami kehe, megyünk a swifttel asszem. Lehet szijmplán elég lenne egy kanna benzin, és egy gyufa. És ezt csak félig mondom viccből...

[ Szerkesztve ]

(#11) UnA válasza ncc1701 (#10) üzenetére


UnA
Korrektor

El kell adni, látod, hogy ezekre is mindig van vevő... ;)

(#12) #90088192 válasza ncc1701 (#10) üzenetére


#90088192
törölt tag

Igen, nagy autó, sajnos 2 kanna is rámegy. ;]

Azért érdekes, ahol tényleg a megbízhatóság a lényeg, pl sivatagos vidék, nem látok semmi mást csak japán autókat, teherautókat.
Az út szélén láttam már F150-et, ami nem szerette a meleget, az Amerika Kenworth meg társai sorban állnak az út szélén, míg a többi vidáman húzza a 100t-át.

Ki érti ezt? :DDD

(#13) bambano válasza #90088192 (#12) üzenetére


bambano
titán

ezt egyébként én sem értem.
a toyotáról meg a japán autókról az az átlagos hiedelem, hogy mennyire megbízhatóak, de amikor nem csak hiedelmekre kerül a sor, hanem pl. műhelypornóra, akkor kiderül, hogy mindegyik egy nagy rakás ócskavas. visszahívások sorozata, bajok tömege.
például ha az opel eszi az olajat, akkor az opel az pfuj. a toyota meg milyen csúcs. dehát a toyota eszi az olajat! nem érdekes, az akkor is jó.

ilyen teljes elvakultság, fanatizmus szokott lenni a rizsrakéták felé. most az ízlésről nem beszéltem, hogy egyszer végignéztem egy toyota szalont és az összes autójuk úgy nézett ki, mintha betépve tervezték volna őket...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#14) bambano válasza ncc1701 (#10) üzenetére


bambano
titán

az tény, hogy minden opel megkotlik, amelyiket nem használják.
amíg a vectrámmal úgy jártam, hogy hétközben szokásos melós rohangálás, hétvégén egy debrecen-pest retúr, addig soha nem volt semmi baja. amióta nem így járok vele, azóta folyton döglődik.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#15) Diabolis válasza bambano (#14) üzenetére


Diabolis
tag

Azért mert az opelnek lelke van. Ha elhanyagolod, megsértődik, és dobja a hibákat :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#16) ncc1701 válasza bambano (#14) üzenetére


ncc1701
veterán

Ugyanez. Esküszöm, míg sokat ment, kevesebb baja volt. Lehet magányos. :)

(#17) #90088192 válasza bambano (#13) üzenetére


#90088192
törölt tag

Én mindig a végeredményt nézem, a bontó tele volt Holden (opel) Ford hulladékkal, míg Toyota, vagy Mazda azt úgy kellett vadászni.
Most hogy kiszorultak a Fordító és Holdenek, a német prémium, nem annyira prémium, meg a többi európai Amerikai sláger termék (Reklám: I bought a JEEP) ami tonnaszam kerül be a bontokba.

Valami oka csak van... És nem a fanatizmus SZVSZ mert akkor a német prémium meg az opel a gazda dédelgetésebe otthon múlna ki 30 évesen.
De a bontó nem ezt mutatja, a japánok 15-20 éves korukban kerülnek a bontóba, addig a német prémium, nem prémium, és társai 10 éves koruk körül.
Ja mert a csoda autók fenntartási költsége hatalmas, és a megbízhatóság nem társul hozzá, eközben a hulladék japán azért még mindig olcsóbb fenntartani, és megbízhatóbb.
Ennyi, nem kell fanatzimust keresni, vettem egy 1.8 Toyota Corolla csodát, 180E km után én voltam az első aki váltó olajat cserélt benne. Mint a vaj, utánfutót huzok vele, hegyen völgyön, a motoron cserelem az olajat és a szűrőket. Érdekes szar láncos motor amin egysoros lánc van, így 200E után hallom már a láncot.
Mesélj az Ecotech 1.6 dupla vezermu tengelyes családjáról....mennyi időnként kell vezérműszíj cserén törni az agyunkat? Nem hallom 60E?

Itt a baj..... tudod a világ boldogabbik felén egy 10 éves autón gazdasági totálkár egy vezérlés+gyertya+váltó olaj csere, egy olyan autón mint egy Opel. $100 /óra csak a munkadíj és az autót el tudod adni $2000 pénzért.
A Toyota érdekes módon 10 évesen is dupláját éri adott kategóriában.

Ja és az én 1.8-as Corollám a szar olajevos széria, 5W-30 As olajból olajcserék között nem eszi le a nívó aljaig.

Ez vajon mit jelenthet?

Azt hogy Minden autó gyártó csinál hibás szériát, az nem volt sosem kérdés, a mai világba pedig egyre több lesz.

:R

Tudom Opel sosem köp el, csak az még a Kadett rá volt igaz még az Isuzu motoros dizelre :R

(#18) Soderes


Soderes
tag

Mi a bajod Toyota-val?
Nem mindegy melyik Toyotáról beszélünk. Az újak és 2004 után készültek felejtősek.
2004 előtti Avensis, Carina, Corolla örök élet+1nap.

Van a családba egy 96-os Toyota Carina 1.6 GLX 320 ezer van benne (nincs tekerve). Tiszta még mindig a motorblokk körül és úgy az egész motortér. Nem eszi a vizet, olajat. 1db injektor lett cserélve benne 5 éve + a kötelező műszaki vizsga előtti dolgok. Kicsit vesztett az erejéből az igaz, mert kellene vele foglalkozni. A Beltér is tartja magát. A kasztni már más tészta. Azon volt és van munka.
De ha lerohad róla a kasztni, akkor is még menni fog.

Ha valamit cseréni kell még az autószerelő lepődik meg, hogy pl." ez még az eredeti, japán fékmunkahenger"."

Megkapsz hozzá mindent, mert a tévhitekkel ellentétben van és nem drága. Toyota márka szerviz foglalkozik vele még mindig, ha oda viszed.

2004 utáni japán rizsrakéták már ennyit nem bírnak. Nagyon változatos a minőségük.

[ Szerkesztve ]

(#19) ncc1701 válasza Soderes (#18) üzenetére


ncc1701
veterán

A 2006-os yarisomba 385ekm-t tekertem bele. A legkomolyabb baja a generátor+önindító csere volt. Azon kívül csak fékek, olajak, ezért is vettem egy ugyanolyat az asszonynak, csak 2009-est.
Ezeket a német "prémiumokat" marha drága ám korrekten fenntartani, csak nagyon egyszerű. Szóval vastagon kell pénz banánra, ha valaki 10 éves német dízelt akar magának.

(#20) #90088192 válasza ncc1701 (#19) üzenetére


#90088192
törölt tag

Ne írj ilyet, hülye fanatikus vagy, ;] és figyelmen kívül hagyod a tényt, hogy 15 éves Vectra egyszerűen nincs az Úton pl Nyugat Ausztrália területén, nyitott szemmel járok, de még véletlenül sem láttam egyet se, pedig pár 100e négyzet kilométert lefedek.
Ezzel szemben 20 éven felüli Toyota minden bokorban van. :DDD
A 20 éves Land Cruiser meg Minden napos dolog a Nissan Patrol társaságában. Nem értem én ezt, se X5 se Tuareg, se Amarok, se Defender vagy Landrover.
Úgy látszik itt nem bambano lakik csak. :C

Ja a szár Mitsubishi Magna 300E kilométerrel, meg Pajero 400E km-rel sem ritka.

Persze amit látok nem bizonyító erejű, de az csak jelent már valamit hogy a bánya társaságok csak Toyota Mazda vonalon mozognak. Sőt az összes szolgáltató akit ismerek, Isuzu, Hino ha teherautó, a többi Toyota.

Nem tudom hova rakni ezt a megfigyelést, gondolom a saját ellensége az összes meg a hírnevének illetve a saját profitjának. A világ egyik legnagyobb arany és vaserc banyairol beszélünk, és azok kiszolgálását végző vállalkozások.

[ Szerkesztve ]

(#21) bambano válasza #90088192 (#17) üzenetére


bambano
titán

"Én mindig a végeredményt nézem, a bontó tele volt Holden (opel) Ford hulladékkal, míg Toyota, vagy Mazda azt úgy kellett vadászni.": jaja, a mazdát már a bontók se fogadják be, mert mire kiérsz az utcából, megette a rozsda :P
szóval nem akarom feltétlen azt mondani, hogy az opel jobb autó, mint a toyota (egyébként de, de most egy pillanatra maradjunk ennél), az viszont egyértelmű tény, hogy az opelnél sokkal nagyobb különbség van a népi hiedelem és a valós minőség között a minőség javára, mint a japánoknál. Az opelt mindenki hulladéknak tartja, miközben 1999-ben a g astra már galvanizált kasztnit kapott, ami 18-20 év után kezd el rohadni. Pont akkor kezd el rohadni, amikor a mazdádból a harmadik generáció esik szét. Nézegetem a műhelypornót, ott sokszor mutatnak toyotát is. Beáll a legendás toyota a csápos emelőre, felemelik, és orrán-száján dől az olaj, meg utána kell nézni, hogy a két marék visszahívásból hányat kapott meg, meg ilyenek... rotfl. azok a konkrét toyota példányok, amiket láttam a tecsőn, az mind gagyi. még a g astrámhoz képest is.

ettől egy teljesen különböző történet, hogy az összes toyotát tekintve, amit az itteni kereskedésben egyszerre kiraktak, a yarisban fértem el legjobban. Szerintem és számomra a toyoták motorizáltsága, kényelme és formaterve nulla.

"Ez vajon mit jelenthet?": ez pontosan azt jelenti, amit írtam: nagy a hype. pont ugyanúgy túlértékelt a toyota, mint pl.a bmw.

igen, 60 ezrenként vezérműszíj csere. és? viszont a vectrám kasztnija 320 ezernél 18 évesen még ép. az astrám kasztnija 22 évesen még egy helyen volt csak javítva. ki nem sz.ja le a vezérműszíj cserét, ha előre tervezhető. évente egyszer beviszem a szervizbe az autót, ha tudom, hogy lejár az élettartam, előre kicseréltetem, astrán ráadásul fillérekből, és gurul tovább. a vezérműszíj csere filléres tétel a lakatosmunkákhoz képest. fél nap alatt megvan, nem vagy hetekig gyalogkakukk.

tehát az volt az eredeti állításom, hogy a rizsrakéták túlhájpoltak és ezt továbbra is így gondolom.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#22) #90088192 válasza bambano (#21) üzenetére


#90088192
törölt tag

Gyere játszunk le! :DDD

Mit kapsz azért a pénzért és elvesztegetett időrért amit a 60E ként kicserélt vezérműszíj jelent?
Egy példa csak, de adott kategóriában hasonlítható. :R

Az meg hogy a modern autó gyártás során Toyota jellel veszel Fiatot vagy Oroszlánt, hát ilyen alapon nekem is volt Toyota Lexcen autóm, igaz az enyém az eredeti Holden Commodore VS volt, vagyis megvettem a létező legszarabb Toyotát a világon. :P

Van minden gyártótól kalap ürülék, csak ezek aránya nem mindegy.
Az hogy pl. A németek szeretnek mindent tulkomplikalni, gondolom feltűnt. Tudod a 600-as Merci gáz rudazataban hány csukló volt. Több mint a Lada gyárban a raktárban. ;]

Érdekes a legjobb német autók a legegyszerűbbek voltak, az adott időszakban, és ez ma is igaz.

Ezért fapados a Toyota, SZVSZ. :R

Én autót azért veszek, hogy A-bol B-be eljussak.
A többi már teljesen más kategória, mert ha nem jutok el ahová akarok, akkor napi szinten sok ember havi fizetését bukom el. Vagyis a gazdasági szempontok szerint a Toyota nekem olcsó, hiszen megbízható. :R
Persze tudni kell milyen Toyota amit veszel, de nagyobb az esélyed egy megbízható autóra adott kategóriában mint más gyártóknál. Ezt nem csak én mondom, több felmérés mutatja, hogy a japán gyártók termékei kevesebb problémát okoznak a tulajnak megbízhatóság szempontjából. :R

(#23) Eastman válasza #90088192 (#22) üzenetére


Eastman
őstag

Tudod, hogy miért?

Mert a japánok alacsonyabbak, így a mérnökök közelebbről látják az asztalon lévő terveket. ;]
(Nemt'om, már melyik "C"-kat vígjátékban hallottam, még a maja-naptár-vége előttről. :D )

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#24) #90088192 válasza Eastman (#23) üzenetére


#90088192
törölt tag

:DDD

De ez nem stimmel, mert a legtöbbjük rövidlátó, így csak kompenzálja a rövid látását a magasságával. :C

(#25) bambano válasza #90088192 (#22) üzenetére


bambano
titán

milyen elvesztegetett időről beszélsz? legtöbbször úgy ment a történet, hogy reggel bevittem az autót a szervizbe (jobb esetben előző este otthagytam az udvaron) és délutánra elkészültek vele. akkor is délután kaptam vissza az autót, amikor csak olajat cseréltek benne, meg akkor is, amikor szétborították az egészet. azoknál az alkatrészeknél, amik tucatcuccok, a márkaszervizek zömében van polcon vagy egy-két órán belül meghozza a futár.

Tehát például ami az astrához vagy a vectrához az időszaki szervizhez kell, az van raktárban. ha találnak olyan hibát is, ami nem tervezhető előre, akkor jön a futár és meghozza az alkatrészt. nem mondom, hogy nem voltak kivételek, de a két autó együtt 40 évet húzott le nálam, és ez volt zömében a tapasztalat. A vectrám egyszer se hagyott ott, az astrámat a női sofőr vagy kétszer ledarálta, illetve volt rá példa, hogy a barkács módon utólag belerakott immobilizer immobilizált, de az nem tervezési hiba.

szóval miről beszélsz?

abban egyetértek, hogy akinek munkaa eszköz az autó, annak sokba kerül, ha nem megy. maximum abban van különbség, hogy melyik márka fogja ezt megvalósítani. Nekem sokadik opelem van, és mindig azzal szembesülök, hogy emberek be akarják magyarázni nekem, hogy az én autóm, amiért én fizettem a szervizszámlákat, az rossz. De bezzeg a japánok milyen jók. És közben látom a szervizes videókon, hogy a japán autók zöme egy hulladék. Meg az van a használt tesztekben, hogy fél méteres lista a visszahívásokról. Toyotánál is. Mi a franctól jó egy autó, amire volt 15 visszahívás??? Miért nem csinálták meg a gyárban elsőre rendesen?

Azt, hogy a toyota fapados, hagyjuk. Egyrészt mert ez szubjektív is, hogy kinek mi a fapados, másrészt az is változik, hogy milyen céllal vesz autót, harmadrészt meg ha odaértél vele, akkor már megoldódott a gondod. Ha odaértél.

Én a pénztárcámmal szavaztam. 16 év vectrázás után megint opelt vettem.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#26) #90088192 válasza bambano (#25) üzenetére


#90088192
törölt tag

Ez mind rendben, akkor még egyszer: te 60E után fizetsz egy művelért, amiért én 200E után fizetek. Tegyük fel a költségek kb ugyan azok.

Mit kaptál azért hogy te 3X kicsereltetted a vezérműszíjat?

Ugyan azt amit én kaptam 1 csere áráért!

Akkor melyik a drágább ugyan azon a megtett úton?

(#27) bambano válasza #90088192 (#26) üzenetére


bambano
titán

oké, mégegyszer:
SENKIT nem érdekel, hogy háromszor cseréltem vezérműszíjat. két okból:
1. mert aki majmot tart, tartson banánt is
2. mert miközben én többet fizettem a vezérléscseréért, közben egyáltalán nem fizetek a kasztni rozsdáinak eltüntetéséért, amiért te igen.
meg egy rakás más hibáért se, amiket a toyotáról írnak mostanában.

tehát lehet, hogy egy tétel több, a végösszeg kevesebb.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#28) #90088192 válasza bambano (#27) üzenetére


#90088192
törölt tag

Ha nekem nem rohad 20 év után sem, és más hiba sincs akkor mi van?
Akkor mégis csak nekem olcsóbb nem?

(#29) #90088192 válasza bambano (#27) üzenetére


#90088192
törölt tag

Ennyit tesz, hogy nincs hó meg latyak.

Vagyis Bambano régióban lehet az Opel jobb, addik Turbina régióban a Toyota. :K

Vagyis egy meddő vitának vetettünk véget. :R

(#30) Diabolis


Diabolis
tag

Eleve nem mindegy, hogy egy autónak tulaja vagy gazdája van. Egy hülye tulaj a vezérműláncot is meg tudja enni két hét alatt, egy gondos gazdánál pedig a mazda sem rohad szét ( de igen ;]). Nálam ez tökéletesen látszik.
A GAstra előző tulaja mérnökember nagypapám volt. 22 éves, lassan belepörög a 300.000km. A blokk nem volt megbontva, átlagban eszik 6,5 litert, és nem rohad sehol. Pedig az egy alsó kategóriás autó. De bármikor el merném vinni bármilyen műszakira.
A B vekinek a lelke is ki volt taposva, tele van olyan hibákkal amikkel már egy gazda régen foglalkozott volna, középkategóriás autó létére 23 évesen szinte bontószökevény. Mondjuk ennek ellenére még mindig él, tegnap vittük a harmadik szakihoz állapotfelmérni, és ő sem mondta, hogy engedjük el.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#31) tsiga18


tsiga18
tag

Vártam az új részt, kíváncsi voltam a folytatásra. :))
Addig ne bánd a rá költött időt és összeget, amíg képes mosolyt csalni az arcodra. Ez amúgy sem a tipikus hétköznapi autó kategória.

(#32) ncc1701 válasza #90088192 (#20) üzenetére


ncc1701
veterán

Mondjuk az is tény, h egy euro5 dízel extrákkal, és egy euro4 szívó benzin "fapad" teljesen más kategória már a bonyolultsága miatt is.

(#33) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Azám, ha legalább egy részét meg tudod oldani magad, akkor olcsón fenntartható cumó ez minden nyűgjével.

BTW megsértődni? Az F Astrám igazi lelketlen, nem nézek vissza rá, de baromi megbízható. Ha nem lennének kókler szerelők, semmi komoly gondja nem lett volna.

@Agyturbina : Én alapból is úgy szervezem az életem, hogy autó nélkül az alapdolgok megvannak. Az autó kényelmi extra. Szóval ha ott kell hagyni szervizben, akkor ott van hagyva.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#34) #90088192 válasza hcl (#33) üzenetére


#90088192
törölt tag

Én havi 1X megyek dolgozni, de az ~300km autózás oda és ugyan annyi vissza.
Alap dolgok sem mennek autó nélkül, a falu közepe kb 10km onnan ahol lakom. :DDD

Más világ, ezt akarom elmagyarázni, itt nem az van, hogy tökmindegy ha éppen kicsi gebasz van akkor ledobom a legközelebbi szerelőhöz, mert az is 60km tőlem. És valakinek vissza kell hozni, mert nincs tömeg közlekedés.

Ezt szeretném elmagyarázni, nekem nem buli ha alkatrészt kell üldözni ami a világ végéről jön mint Európa.
Japán itt van a szomszédba, és minden bokorban van ember aki ért hozzá, és mindent lehet kapni.
Eddig szelep fedél tömítést és a kötelezőket cseréltem.
Eredeti futómű (jó utak), kasztni egy rozsda folt sincs....és több mint 15 éves. :DDD
Volt Hiace is kőművesek alól, olyan sosem volt, hogy ne ment volna, és az sem rohadt. Ha nincs a rothadás a kepletben azonos évjáratban SZVSZ megbízhatóbb ha nem nézzük az elmúlt 5 évet. A mostani új járművekről nem tudok és nem is akarok nyilatkozni.

Kicsit másképp kell gondolkodni. :R

(#35) hcl válasza #90088192 (#34) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Inkább te vagy a speciális eset, azaz az a hely :D
De különben már mesélted. :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#36) #90088192 válasza hcl (#35) üzenetére


#90088192
törölt tag

Nem szedem a gyogyszerem. :))
Elgurult. :DDD

(#37) bambano válasza hcl (#33) üzenetére


bambano
titán

az én életemet úgy szervezték, hogy autó nélkül nem megy. szóval ha ott kell hagyni az autót szervizben, akkor járok a másikkal, ha az is megdöglik, akkor az asszony jár busszal :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#38) hcl válasza bambano (#37) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Mindenki másképp :)

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#39) bambano válasza hcl (#38) üzenetére


bambano
titán

- Ne haragudjon, de másképp nem tudtam idejönni.
- más kép nincs is a falon.

:)
gondolom, mindenki azonnal tudja, miből idéztem :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#40) hcl válasza bambano (#39) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Hirtelen nem, de :C :W :O

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#41) bambano válasza hcl (#40) üzenetére


bambano
titán

Almira uralkodója mondta az anyakirálynőnek.
így se? :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#42) Eastman válasza bambano (#41) üzenetére


Eastman
őstag

Az Erik, a vikingre tippeltem. ;]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#43) bambano válasza Eastman (#42) üzenetére


bambano
titán

jön a hétvége, tessék Rejtő Jenőt olvasni mindenkinek!
A jelzett mondatot Don Fülig Di St. James mondta, amikor az úr kegyelméből meg Piszkos Fred disznóságai miatt Almira uralkodójává választották.
De ha még azt se tudjátok, mi az a suhi, sírni fogok :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#44) Eastman válasza bambano (#43) üzenetére


Eastman
őstag

Így lesz!

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#45) hcl válasza bambano (#43) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

LOL, ezer éve olvastam :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#46) Diabolis válasza tsiga18 (#31) üzenetére


Diabolis
tag

Köszönöm :)

Egy forintot sem bánok egyenlőre. Ugyan még szokjuk egymást, és az újdonság varázsának köszönhetően vigyorogva alázom azokat akik belémkötnek (helló szerdai toyotás a nullásról :D :D ), de ez majd elmúlik, és akkor a fogyasztás is esik még egy kicsit.
Wilson hétvégi játszós autó, ennek tudatában toljuk bele a forintokat. A szerelő szerint most olyan mint egy átlagos 23 éves vas. Ami nekem ócska.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#47) Diabolis válasza hcl (#33) üzenetére


Diabolis
tag

Biztosan azt szereti a lelke, ha nem nézel rá vissza :D Az enyém azon is megsértődik, ha reggel nem köszönök neki :D
Az otthoni autószerelgetést még tanulom, eddig nem volt rá hely/lehetőség. De hátyoutube-ról házat is megtanulhatsz építeni :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#48) Diabolis válasza bambano (#39) üzenetére


Diabolis
tag

Tutira Rejtő, jó eséllyel Fülig. Talán A Megkerült Cirkáló?

Szerk: Nagyot nem tévedtem :D

[ Szerkesztve ]

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#49) hcl válasza Diabolis (#47) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Vagy csak ez egy szögegyszerű cucc, a lehető legjobban karbantartva :) Máshol is azt írtam róla, hogy nagy a veszélye a menet közbeni elalvásnak, olyan unalmas :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#50) Somatom válasza bambano (#43) üzenetére


Somatom
veterán

Suhi:
"8 napon túl gyógyuló, mintegy 12cm -es zúzott seb, véraláfutásos elszíneződéssel, helyenként a koponyacsonton kisebb repedések." :)

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.