Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kis Retro :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Talán az utolsó sorozat rendes fémházas, rendesen bővíthető mobil munkaállomás.
Jó gépek voltak ezek, bár izmosítanak is rendesen. Különösen a téglányi tápegységgel együtt akkora a súlyuk, mint egy általános iskolás gyerek táskája.
A tej élet, erő, egészség.
-
Armagedown
őstag
Sajnos ma már egy olcsóbb kocsi áráért sem kapható ilyen jó minőségű laptop.
[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Köszi a részletes tesztet!
Kérdés: Ha jól látom akkor Win8-at használsz. (Legalábbis az egyik benchmark képernyő ezt mutatja.)
Miért pont ez az oprendszer? Általában mindenki vagy a 7-hez vagy a 10-hez ragaszkodik. Nem igazán ismerek olyat aki Win8-at használ. -
Francia91
veterán
Jó cikk
Én évekig egy M6600-as Precision-t használtam, nagy elégedettséggel, nem oly' rég adtam el, mivel asztali gépre váltottam
De a legjobb eddig laptopomnak mondanám pályafutásom kezdete óta (ThinkPad T500 - EliteBook 8570W - DELL Precision M6600)Motoros túráról egyszer hazajövet elkapott az égszakadás, az M6600-as szarrá ázott a hátizsákban, itthon kicsurgattam, kiszárítottam, és aztán tökéletesen üzemelt. Valamint 2x borítottam bele 1-1 pohár üdítőt a billentyűzetbe, klaviatúra kiszed- töröl, és problem solved
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
bacsis
Közösségépítő
Igaz, èn kifejezetten szeretem a Windows 8.1-et, hdd-s konfiguráción messze a leggyorsabb os, de a laptopon windows 10 van. Az unigine valley tesztje detektálja win8-nak a win10-et
-
Logan_M
csendes újonc
bírom ezt a retro fujitsu siemens amilo kinézetet
Egy dal szavak nélkül, mint egy éjszka álom nélkül...
-
nemlehet
őstag
Nekem az a tapasztalatom, hogyha HDD-s gépen kikapcsolod az indexelést és a előtöltést (prefetch) akkor a WIn10 lesz a gyorsabb. Tegyél vele egy próbát.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
balazs1022
őstag
Hű jó tudni, hogy vannak még jó gépek. Jó bemutató lett! Köszönöm!
Szívesen váltanám erre a jelenlegi gépem, viszont annak nincs már értéke a használt piacon, hogy jó árban lehessen eladni.Én már nagyon régóta egy 8540w-t nyúzok win7-tel. Szerintetek érdemes win10-et rakni egy ilyen idős gépre?
(Kb 8 éve volt telepítve SSD bővítés miatt)[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz balazs1022 #10 üzenetére
A 8540W szerintem a valaha volt egyik legjobb gép. Volt 8530P-m, és az is egy álom volt... A 8540W pedig még jobb... Elvileg akkor neked legalább első gen i5 proci van a gépedben.. Igen azon már tök jól elszaladgál a Win10, abban a gépben még mindig van 1-2 év
-
Francia91
veterán
válasz balazs1022 #10 üzenetére
Az M6600/6700/6800 szerintem a mai napig az egyik legjobb ár/érték arányú gép a piacon. Ha találsz eladót
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
silentkiller
senior tag
Az elmúlt évtizedben örömmel használtam DTR gépeket: HP 8710W > HP 8730W > DELL M6800.
A Dell volt az amire azt mondom, hogy non-plus-ultra! Soha nem volt jobb gépem, ezt el kell ismernem.Esetleg nem te vetted meg a gépemet Budaörsön?
[ Szerkesztve ]
∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
bacsis
Közösségépítő
válasz silentkiller #13 üzenetére
Aránylag elég egyedi konfigurációs ez a Dell Precision M6800, lásd az AMD FirePRO VGA kártya, az 512-es mSATA SSD, a Magyar!!! billentyűzet... felismered-e vagy sem?
Ha igen, és tőled vettem... nem azt mondtad, hogy nem vagy fent a PH-n? -
Mexildos
aktív tag
Az M6800 volt az utolsó olyan gép amiben lehetett cserélni a CPU-t. Az utód a 7710 már sajnos alaplapra forrasztott CPU-t kapott és egy újabb ház designt. Ennek ellenére még az is egy nagyon jó gép.
-
Qkackca
őstag
A cikkíró nevében nem tudok nyilatkozni, de a 8 azért jó (inkább a 8.1), mert olyasmi mint a 7 csak gyorsabb, könnyedebb. Meg ott még te állítod be a dolgokat, és minden ott van ahol lennie kellene, nem 3 felé szétdobva ugyanannak a beállításnak a részei mint a 10-ben...
A kedves írónak pedig köszönet a tesztért.
Az ssd-ről nincs teszt véletlenül, mondjuk egy Atto v4 vagy AS ssd?http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Qkackca
őstag
Mit eszik többet?
Én többféle konfigurációval is használtam, mindegyik gyorsabbnak érződött.
(celeron g3930, amd a10-6700, athlon200ge, i5-2500, xeon e3-1240 v1-v2, ryzen 2700, g630t)
volt 4gb ram single channeltől kezdve 2x8gb dual-ig minden ddr3 és 4 is.
Alapvetően mindegyik alatt ssd volt a rendszer meghajtó, sata2-3, msata, pcie m.2http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
TheAquir
csendes tag
Nekem is egy ilyen a magan dolgozos gepem es tenyleg egy jo mobil munkallomas. Nekem mondjuk a Quadro-s verzio van es 2016-os jatekok futnak rajta eleg jol.
A legnagyobb problemaja 2021-ben azt, hogy csak SATA van benne es hogy az akkori csucsprocinak a single core teljesitmenye eleg gatya
Ja es a ventik lenyomnak egy felszallo Concorde-ot lazanBorn too late to discover the Earth, born too early to discover the Cosmos
-
mrcrnl
tag
Kb 3 éve vettem én is egy ilyet 300ezerért. Quadro vga volt benne i7 proci, 32GB RAM és 512GB SSD társaságában. Az eredeti számla is megvolt hozzá, melyen 1.1 millió jó magyar forintocska virított.Még mindig nagyon jó gép. Kapott egy dokkolót is. Munkára kellett, de nem én használom. Virtuális gép fut rajta...
-
Na, az is megérdemli, aki forintért vette. Mi USÁkiából rendeltük. Először persze problémáztak, hogy miért nem valamelyik magyar Dell viszonteladótól. Amikor megírtuk, hogy az ő árlistájukon ugyanez a konfiguráció mennyibe kerül, postafordultával jöttek a gépek Amerikából. (És rendesen fizettünk utánuk vámot, áfát.)
A tej élet, erő, egészség.
-
joeetm
tag
Szerintem már több mint egy éve adtam el a HP 8770W-met. A legerősebb CPU (i7-3920XM) és GPU (Quadro K5000M 4GB) volt benne, Dreamcolor kijelzővel. Most minimum a dupláját érné, de a bánat sem gondolta volna, hogy így megbolondul a világ. Így maradok a W701 képernyője mögött ha éppen laptopon vagyok asztali helyett Viszont egy fullos M6800 összepakolása már régóta mozgatja a fantáziámat .
_Az a hülye aki nem normális_
-
Pöttön
őstag
Grat a laptophoz!
Nagyon jók ezek a precision-ok. Én is nagyon sokáig szemeztem ezzel az M6800-al.
Végül egy T430-as thinkpad+ egpu kombónál kötöttem ki amit nem bántam meg.
Az előző gépem az egy Elitebook 8760w-volt, ami a példa értékű szinhűségű panel, és a rendkívüli anyag használat-össszeszerelési minőség ellenére is negatív élményt nyújtott számomra. Sajnos az alkatrész csere-fejleszthetőség terén szerzett negatív tapasztalatok miatt megfogadtam hogy hp gépem soha többet nem lesz.
Félre értés ne essék, nem azt mondom hogy rossz gépek, de nem nekem valók az is biztos...A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
MaxxDamage
félisten
Látom végül megtaláltad amit kerestél, grat hozzá és jó használatot!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
bacsis
Közösségépítő
válasz MaxxDamage #26 üzenetére
Nehéz menet volt, de igen úgy gondolom, összeillünk, mint borsó meg a héja
-
MaxxDamage
félisten
Ennek örülök.
Én is keresem a GT73VR utódját, de nem igen van olyan amire azt mondhatnám, ez megfelelő lenne...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Adamyno
tag
Jó kis gép. Én is az ilyeneket szeretem. Mondjuk nekem elég lenne az integrált videokártya, így kevesebb a fogyasztás is kevésbé is melegedne. Azt írtad eltávolítható. Ha kiveszed úgy is elindul a gép csak az intellel?
Nekem egy x230, T430 és egy valamilyen Dell Latitude gépem van. Utóbbit ritkán használom. Nehéz utódot találni mert valóban nehezen szerelhetők és bővíthetők az újak. Mocskosul rámentek az integrációra gondolom az olcsó gyártás érdekében.
- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...
-
törölt tag
válasz martensdr2 #4 üzenetére
Egyetértek, az valóban nem lett jó megoldás.
Illetve aki sokat gépel, annak a home/End páros funkcióbillel együtt a PGDwn PGUp gombokra költözése jobb lenne.Esetleg a Home/End párossal együtt a kurzorgombokra, és a világítás onnan fel a Home/end helyére. -
Grat! Ez már egy igaz profi mobil workstation. Kár hogy nem xeon procis.
Nekem a pár gennel régebbi elődje van a polcon félrerakva mert valami van a tápjával (villog össze vissza és nem mindig indul a gép). Az sem egy gyenge darab.
M6400
Q9100 proci de volt már benne X9100-as is 3,6ghz-re húzva
4x4gb DDR3 1066 (igen 16gb ddr3 ram van egy core2 notebookban!)
Ati HD5870M - ez kicsit árverés mert gyakorlatban egy 5770-es 1gb rammal. Saját szabványú mxm tehát csak pár féle kártya megy bele sajnos.
Integrált nem volt benne, Q43 chipset.
1920x1200-as kijelző. (lehet ips, nem vagyok benne biztos)
Van súlya a kis dögnek, azaz önvédelemre is alkalmas.[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
Mivel a prociban van IGP, ill OS alatt is az esetek többségében IGP-ről megy, így kell neki adnia képet IGP-vel is... igaz nem próbáltam le, de tudom hogy hasonló kaliberá gépeknél simán működő felállás az is... de túl sok akku időt nem lehet vele nyerni, mert ugye ha nem fut 3D alkalmazás, az IGP megoldja
-
Francia91
veterán
AMD-s modelleknél nincs IGP-re váltás, ez a verzió csak a GPU órajeleit állítja alaphelyzetbe, spórolva az energiával. Az nVidia Quadro-s modelleknél működik az nVidia Optimus funkció, ami automatikusan átvált az IGP-re, ha nincs grafikus terhelés, valamint az nVidia kezelőpaneljében manuálisan is tudod állítgatni alkalmazásonként, hogy melyikhez melyiket használja, ha az automatikával nem lennél megelégedve.
Tehát AMD-s verzió esetén fixen az AMD GPU megy, nVidia-s gépeknél pedig ha BIOS-ban engedélyezve van az Optimus, és a Windows driverek is ennek megfelelően vannak telepítve, akkor a rendszer maga váltogat az IGP és GPU között.Kiegészítés: az IPS 10 bites kijelzős M6600/6700/6800-asok esetében viszont nVidia verziónál is fixen a GPU megy állandó jelleggel, mivel az Intel IGP nem képes 10 bites megjelenítésre
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Hát igen..ez valóban egy nagyon jó gép. Nekem egy M4800-am van Quadro K1100M-el, és egy 256GB SATA SSD-vel, és hát kifogástalan. Egyedül erre lennék hajlandó lecserélni, és azt sem a kijelző méret miatt, hanem a 2 sata miatt, nézem is a piacot, de nem találok olyan konfiggal egyet sem, ami szintén i7-4800MQ /i7-4810MQ + tökmindegymilyenvga + min. 16GB RAM +full hd kijelző konfiggal rendelkezne. Sajnos amiket eddig találtam, hogy jó lenne, mind hd+ felbontású kijelzőt kapott, de végülis jó ez is.
-
eldiablo
addikt
Pedig vagyunk páran.
Otthon is herélt, módosított 8.1 fut a "szerveren". Stabil nem nyüglődik, nem önnállóskodik, teszi amit beállítottam neki. Nem saját találmány hálózatos kollégák is így nyomják otthon.A géphez:
A fémház jól hangzik, csak ne kezd szétbontani, mert kiderül, hogy helyenként műanyagra van ragasztva egy lehelet vékony lemezke.
Ettől eltekintve persze ez még baromi jó konstrukció, szerettem ilyenekkel dolgozni.
Amúgy a mai Latitude gépek is kinyílnak 180 fokban. -
sztanozs
veterán
Faja kis cikk lett. GPU-t tervezel cserélni (az elején említetted, de lehet, hogy átfutottam rajta).
más: az első charton a max és átlag értékek szerintem fel lettek cserélve a dell gép esetében:
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
silentkiller
senior tag
-
bacsis
Közösségépítő
válasz silentkiller #44 üzenetére
Na látod milyen híres lett a géped
sztanozs! Hú bakke', télleg... köszi, hamarosan kijavítom -
Immy
őstag
Ilyenel rendelkezek én is. Elég nagy van benne anyag, de nagyon jó rajta dolgozni.
Talán amit keveslek, hogy nincs lehetőség nvme csatolós ssd-t beletenni, hanem csak sata-t.
Ha pedig több SATA meghajtót teszek bele, akkor mindegyik ugyanazt az 1 SATA controllert használja, tehát a sebesség még kisebb lesz.
Én végül kidobtam az nvidia kártyát a gépből, így lényegesen halkabb lett és valamivel jobb lett a fogyasztása is.Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Francia91
veterán
Ha az Optimus engedélyezve van a BIOS-ban, és megfelelő a driverek telepítési sorrendje a Windows alatt, akkor működnie kell annak, hogy ha nincs grafikus terhelés, automatikusan lekapcsolja az nVidia-t, és az Intel IGP működik. Nekem az M6600-asomnál ez működött
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hobby rádiós topik
- Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- World of Tanks - MMO
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Új Lenovo 16 Flex5 WQXGA 2in1 Touch Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen5 8645HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 14 Slim5 WUXGA OLED Nano Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Garancia
- Új Lenovo 14 Slim5 WUXGA OLED Nano Ryzen5 7535U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Új Dell 16 G7 7630 QHD+ 240Hz i9-13900HX 24mag 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest