Minden olyan sör szar az eredetihez képest, amit valami másik főzde készít licence alapján, nem csak a hazaiak.
Ittam Guinness-t apámmal Hong Kongban, Szingapúrban, de inkább megmaradtunk a "helyi" söröknél, mert egy barna Tsingtao, egy Singha vagy egy Xiangjang sokkal jobb ízű volt.
A világos és barna Staroprament (és azt hiszem a Becks-et is) egyébként a Borsodi, a Heinekent meg a Soproni főzi, és mindegyik gagyi pl. egy Soproni 1895-tel vagy egy Borsodi félbarnával összehasonlítva.
Hozzátenném, hogy szerintem a Heinekenből az eredeti is egy borzasztó gyenge izű kotyvalék rizzsel.
(#1) Feketelaszlo
Én ha lehet akkor kerülöm a dobozos söröket, mert megérzem az ízükön a fémet.
Viszont üveges sörből szerintem igenis van olyan, ami komoly élvezeti értékkel rendelkezik még ebben a kategóriában is, pl. egy Pilsner Urquell, Budvár, vagy Soproni IPA azért igen kellemes ízélményt tud nyújtani. Utóbbi szerintem a ma kapható legjobb nagyipari magyar sör, és már bátran oda lehet állítani a nagyobb nevű külföldi sörmárkák mellé is.
(#7) Delerium
Amit ez a felmérés egyértelműen mutat, hogy a magyar vásárlók nem igazán szeretik a karakteres ízű söröket, és sokkal inkább valami márkásat vagy nagyon olcsót akarnak venni, nem pedig jó sört.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin