Hirdetés

2018. december 15., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Feketelaszlo


Feketelaszlo
(senior tag)

A Szupermenta (ha már róluk van szó, be lehetne őket is direktbe linkelni a Forbes-os írás helyett) egy hatósági teszt, nem sommelier show. A céljuk a lakosság által rendszeresen fogyasztott, TESCO-ban, Auchanban, Lidl-ben leginkább vásárolt termékek bevizsgálása arra vonatkozóan, hogy megfelelnek-e az élelmiszer-biztonsági, toxikológiai, összetétel-jelölési, töltőtömeg és egyéb elvárásoknak. S ha már úgy is beviszik ellenőrizni, akkor legalább minőségre is pontozzák. Akik ezeket a termékteszteket készítik normál esetben tejfölök, gyerekpezsgők, kutyatápok vagy levesporok esetén végzik el ugyanezeket a vizsgálatokat - ilyen értelemben kell érteni, hogy "legjobb". Ha egy sörszakmai zsűri kezdené el értékelni ezeket a termékeket (már ha egy szakmai zsűri bármiféle élvezeti értéket találhat a legkommerszebb sörökben), akkor nyilván tök más eredményt hoznának ki, ennek nem a rangsorolás a lényege, hanem hogy kiderüljön, ha valahol esetleg komoly méretű szar van a palacsintában.

(#2) Delerium válasza Feketelaszlo (#1) üzenetére


Delerium
(fanatikus tag)

Az utolsó bekezdés ami számomra bántó, hogy meghívtak szakértőket és laikusokat is, hogy kóstóljanak és ez lett a végeredmény. Az, hogy megfeleltek az előírásoknak az teljesen rendben van és érthető is, hogy azt is kellett vizsgálni.

"I fight for the Users"

(#3) lomposfarkas


lomposfarkas
(lelkes újonc)

Na igen, a vizsgálat megállapítja, hogy XY matériák előírásnak megfelelő mennyiségben vannak benne, csak attól még ízre lehet vacak.
Én úgy látom, az egyik (fő?) probléma a hazai gyártásban, hogy mitől is van az eredeti és hazai főzésű liszenszelt sörök között akkora difi, mintha nem is azonos naprendszerben készülnének? Pár éve egy kolléga a prágai kulturális túráról hozott helyi érdekességeket, na akkor nyílott ki nagyon a szemem, hogy itt mivel itatnak. A hazai főzésű, hazai sör más tészta, az saját jogán jó vagy rossz :N

Van az Olsen bandája c. filmben az a jelenet, ahol az öreget egy lepukkant gyárban be akarták dobni a savba a rosszfiúk. Na, kb. úgy képzelem el azt a gyárat, ahol a liszenszelt, hazai főzésű sörök alaplevét készítik és a cimkének megfelelően kifelé menet belelöttyintenek a kamionba valami ízesítést.

(#4) Kasya válasza Delerium (#2) üzenetére


Kasya
(PH! nagyúr)

meghívtak szakértőket és laikusokat is, hogy kóstóljanak
Pedig ezt pont igy kell csinalni konzumer szinten. Nem a Nebih dolga orszagos versenyt rendezni. Arra vannak más podiumok.

(#5) Hieronymus válasza Kasya (#4) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen. a fogyasztók véleménye sokszor többet számít, mint a mérhető a dolgok elemzése.

De!
Érthetetlen néhány dolog.
A két müncheni sör nem azonos táborba került. A keserűség vizsgálatának csak a világos sörök esetén van értelme. Az íz és ízharmónia nagyjából átfedi egymást. Én még nem találkoztam olyan finom sörrel, aminek nem volt harmonikus az ízvilága.

Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A Fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.

(#6) KISDUCK


KISDUCK
(senior tag)

Lehetett volna egy a "Legjobb sörök kukorica nélkül" lista is (persze nem lett volna akkora mint a többi diagram).

Kapcsold ki az oldalon a reklámblokkolót, mert ennyit tehetünk az oldalért! Köszönöm!

(#7) Delerium válasza Kasya (#4) üzenetére


Delerium
(fanatikus tag)

Persze, engem a végeredmény zavar, hogy a szakértők és laikusok szerint a kukoricadarás Dreher jobb mint egy Paulaner, Budweiser, Staro vagy Pilsner Urquell.

[ Szerkesztve ]

"I fight for the Users"

(#8) Kasya válasza Delerium (#7) üzenetére


Kasya
(PH! nagyúr)

2 kategoria volt. Erdemes megnezned jobban a tablazatot.

Minosegi kategoriaban a Dreher valoban jobban szerepelt, mint pl. a Paulaner, de egy vak teszten egy konnyen tulajdonithato annak, hogy az emberek inkabb vannak a Drehet izvilagahoz szokva, mint a Paulanerhez pl. Ez ket tenyezobol is adodhat: ar és elerhetoseg. Mindkettoben kommerzebb a Dreher.
A Dereher kivul ebben a csoportban mas sor nem tartalmazott kukoricat.

Bar reszletesen nem irja (vagy elkerulte a figyelmem), de ezek vaktesztek szoktak lenni.

(#9) Kasya válasza Delerium (#7) üzenetére


Kasya
(PH! nagyúr)

Szerk: szerver hiba

(#5) Hieronymus: ha jol latom, a masik sör nem kapott "Minosegi" megnevezest, tehat az EK szerint mas szabalyok vonatkoznak ra. Ezert nincsenek egy csoportban.
Az iz es iz harmonia kozti kulonbseget igy hirtelen nem is tudom hova tenni.Nekem a ketto egyutt jonne.

[ Szerkesztve ]

(#10) Lauda


Lauda
(PH! félisten)

Ízlések és pofonok. Szerencsére eltérőek az emberek ízlései, különben nagyon unalmas lenne ez a világ.

[ Szerkesztve ]

(#11) pengwin válasza lomposfarkas (#3) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)

Minden olyan sör szar az eredetihez képest, amit valami másik főzde készít licence alapján, nem csak a hazaiak.

Ittam Guinness-t apámmal Hong Kongban, Szingapúrban, de inkább megmaradtunk a "helyi" söröknél, mert egy barna Tsingtao, egy Singha vagy egy Xiangjang sokkal jobb ízű volt.

A világos és barna Staroprament (és azt hiszem a Becks-et is) egyébként a Borsodi, a Heinekent meg a Soproni főzi, és mindegyik gagyi pl. egy Soproni 1895-tel vagy egy Borsodi félbarnával összehasonlítva.

Hozzátenném, hogy szerintem a Heinekenből az eredeti is egy borzasztó gyenge izű kotyvalék rizzsel.

(#1) Feketelaszlo
Én ha lehet akkor kerülöm a dobozos söröket, mert megérzem az ízükön a fémet.
Viszont üveges sörből szerintem igenis van olyan, ami komoly élvezeti értékkel rendelkezik még ebben a kategóriában is, pl. egy Pilsner Urquell, Budvár, vagy Soproni IPA azért igen kellemes ízélményt tud nyújtani. Utóbbi szerintem a ma kapható legjobb nagyipari magyar sör, és már bátran oda lehet állítani a nagyobb nevű külföldi sörmárkák mellé is.

(#7) Delerium
Amit ez a felmérés egyértelműen mutat, hogy a magyar vásárlók nem igazán szeretik a karakteres ízű söröket, és sokkal inkább valami márkásat vagy nagyon olcsót akarnak venni, nem pedig jó sört.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#12) Hieronymus válasza Kasya (#9) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"az EK szerint mas szabalyok vonatkoznak ra."

Lehet.
A Bajor tisztasági törvény viszont mind a két sör gyártására érvényes.
Ugyan azon összetevőkből készülnek, némi arány módosítással és apróbb főzési trükkökkel. A két sörnek azonos az ízvilága, bár az egyik kicsit édesebb.

Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A Fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.

(#13) nemlehet válasza Feketelaszlo (#1) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Mondjuk azért a szakmai zsűri miatt se állnék féllábon. A söröknél nem tudom mi a helyzet, de a borvilágban már többször belefutottak a szakértők, borlovagok és 9 danos megmondóember Lö Bevizelék, hogy ugyan azt a bort tök elsőnek majd 2 hét múlva tök utolsónak hozták ki, vagy hogy akár ugyan azon sort végigkóstolva 2x egymás után (nyílván megfelelő időt megvárva, öblögetéssel ahogy azt kell) köze nem volt a 2 végeredménynek.

Persze lehet ezt azzal magyarázni, hogy megváltozott a páratartalom, meg akkor fél órával ezelőtt pár fokkal máshogy esett be a nap, meg amúgy is kapott egy telefont közben és a rádióhullámok hatnak az ízlelőbimbóra de nah... Azért a józan észt nem kell elhagyni csak mert fontosnak akarunk látszani.

Amúgy meg a közízlés kérdése egy érdekes dolog. Van az "egymillió légy nem tévedhet" dolog, meg az, hogy van-e igény tömegesen mondjuk jobb sörre, megéri-e ezt számon kérni egy gyártón. Mert amúgy szerintem nincs, a legtöbb ember nem azért iszik sört mert finom, vagy érez belőle bármit is (főleg pl cigi közben) hanem mert abból tök elfogadott 3-4-6-t letolni minden nap, ergo elítélés nélkül lehet berúgni.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#14) Ringman válasza pengwin (#11) üzenetére


Ringman
(PH! addikt)

Soproni IPA azért igen kellemes ízélményt tud nyújtani. Utóbbi szerintem a ma kapható legjobb nagyipari magyar sör, és már bátran oda lehet állítani a nagyobb nevű külföldi sörmárkák mellé is.

sokan nem is szeretik mert hogy van egyáltalán valamilyen íze, ellentétben az átlag kukoricagrízes sörökkel.
a staropramen is határozottan rosszabb, mióta itthon gyártják.

multifunkciós agárstadion épül

(#15) Lauda válasza pengwin (#11) üzenetére


Lauda
(PH! félisten)

A soproni ipa-ból pár kortyot ittam, utána kivágtam a kukába a másik dobozzal együtt. Számomra undorító, ihatatlan lötty.

(#16) V.Stryker


V.Stryker
(PH! nagyúr)

Hahh, Heineken hulladék, amit itthon gyártanak, Steffl az alja sörök között lehet első, de azokat meg nem hívjuk sörnek. A Tuborg vagy 10 éve volt egy jó átlag sör, mára valami kukoricás sz@r. Áhhh nem is folytatom.... :W Mi a f.szomtól prémium a Pécsi sör? És a sima Dreher?

Hol vannak az iható sörök? Hol van az igazi cseh 10 és 12 százalék szárazanyagtartalmú, cseh gyártású igazi cseh Argus Original? 200 forint környékén annál jobb sör nincs. Utána magasabb szinten szerintem a Pilsner jön. Borsodiból a Mester az egyetlen iható, de az is egy alap sör kéne legyen, annál sz@rabbat nem szabadna csinálni.

Mindegy, csak felb@sztam magam. :(((

-

(#17) Feketelaszlo válasza Delerium (#7) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Mint írtam, szerintem nem kell igazából a végeredményre koncentrálni. Sőt, ha egy kicsit rosszindulatú vagyok, azt mondanám, hogy az objektív élelmiszerbiztonsági vizsgálaton felül végzett osztályozás valószínűleg teljes egészében marketing célú. Közintézményeknek is kell a cégér, a Nébih meg pont azon hivatalok közé tartozik, akik erre látványosan ráfeküdtek - van saját videósuk (vagy egy egész stáb), YouTube csatornájuk, felhasználóbarát, informatív weboldalaik meg ez a lakossági cikksorozat. A sörrel úgy látszik most még a clickbait is bejött, úgyhogy tuti jár majd valakinek az év végén a bónusz a jó PR-ért.
Másfelől még ha véletlen szám generátorral is rangsorolták a söröket, még az is jobb, mint amit néhány termékteszt blogon látni, hogy a házigazda gyanúsan folyton egy-egy bizonyos szupermarket lánc saját termékeit hozza ki győztesnek.

(#18) Ringman válasza Feketelaszlo (#17) üzenetére


Ringman
(PH! addikt)

fogyasztóvédelmi szemmel inkább azt kellene ráírni, hogy vigyázat, kukoricagrízt/rizst tartalmaz!

multifunkciós agárstadion épül

(#19) Hieronymus válasza Lauda (#15) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"A soproni ipa-ból pár kortyot ittam, utána kivágtam a kukába ..."

Szokni kell az ízét, na ... :DD
A legtöbb első kóstolás félre sikerül, mert kimondatlan elvárás a megszokott ízvilág. Ha a sörnek más ízkaraktere van, automatikusan kerül fel a kerülendő listára.
Ha tudod. hogy új ízt kapsz, akkor türelmesebb vagy a kóstoláskor és nyitottabb vagy.

Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A Fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.

(#20) .Szaki.


.Szaki.
(őstag)

Én helyből nem vagyok oda a magyar sörökért, a Soproni IPA viszont megjelenésekor számomra egy kellemes meglepetés volt. A Pécsi sört múlt hétvégén próbáltam, szűretlen búza volt, azzal is elégedett voltam.

Általában egyébként Hofbräu-t szoktam inni

Ha valakit érdekelnek sör tesztek, akkor érdemes követni Winkler Róbert yt csatornáját. (Sokat az autós világból ismerhetik, mint a TC autós újságírója ahogyan én is már több, mint 10 éve, de az utóbbi időben elég keményen ráfeküdt a sör témára is)

Du sagst, du kannst nicht, dann willst du nicht - ganz einfach, Talent ist nur Übung und Übung macht den Meister!

(#21) Ringman válasza .Szaki. (#20) üzenetére


Ringman
(PH! addikt)

winkler szórakoztató egyébként :)

multifunkciós agárstadion épül

(#22) Feketelaszlo válasza Ringman (#18) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Mármint mire? A csomagolásra? A mondat második fele szerintem most is rajta van, a "vigyázat" szó láttán meg bármelyik sörgyár rohanna az ügyvédeivel a legközelebbi bíróságra, hogy Magyarországon hátrányos a megkülönböztetés meg kitört a gabonarasszizmus.

(#23) Ringman válasza Feketelaszlo (#22) üzenetére


Ringman
(PH! addikt)

kitört a gabonarasszizmus :D

nem vagyok sörfasiszta, de az n éve ugyanannyiba kerülő sörök minősége szerintem sokat romott az évek folyamán. itt nem lehetett a danone-effektet eljátszani (ill. részben - 0.4-es sörök - amivel nekem nincs bajom, én amúgy is a 0.33-as kiszerelést tartom jónak), hanem az összetevők olcsóbbá tétele (pl kukorica) lett a nyerő.

az élelmiszerkönyvet ahogyan szigorították - pl. pálinka megnevezés, vagy a felvágottak min. hústartalmának megkövetelése - megtehetnék a sör, ill sör jellegű alkoholos italok esetében is; nyilván scifikategória lenne.

a vigyázat persze költői túlzás lenne.

multifunkciós agárstadion épül

(#24) Geri Bátyó


Geri Bátyó
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Már a szöveg olvasásakor is fenntartásaim voltak, hogy ennek mennyi köze lesz a valósághoz, de már az első grafikonnál láttam, hogy semmi köze hozzá.
Elég csak egy értéket nézni a prémium söröknél: keserűség.
A Heineken az egyik legmagasabb, a Carlsberg a legalacsonyabb, miközben ez a két sör nagyon hasonló (és egyáltalán nem keserű). Ugyanakkor a Pilsner Urquell valahol a középmezőnyben szerepel, ami egy tipikus, kesernyés pils.

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#25) joey04 válasza .Szaki. (#20) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

Jó, hogy mondod, ránézek majd a yt csatornájára akkor. A soproni ipa nekem nagy kedvencem, pláne amikor csapoltat tudok inni.

Bazinga!

(#26) mephi666


mephi666
(PH! kedvence)

haha, ez a lista... kellett volna külön "moslék" kategória a kukoricásoknak :D pl argus-t nem kóstoltak, mert kizárólag lidl-ben kapható? ár/értékben vannak jó kukoricamentes (!) söreik... és a hb hol marad? majdnem mindenhol/mindig van akciósan és megmaradt kukoricamentesnek... árához képest viszonylag iható lager (habár nem ugyanaz már ez sem, mint 10-15éve)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#27) pengwin válasza Lauda (#15) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)

Egy elég jó Pale Ale lett szerintem belőle, de ezeknek a fajta söröknek eleve teljesen más az ízvilága, mint a Magyarországon megszokott söröké.
Ugyanez igaz egyébként a barna sörökre is.
Amikor Debrecenben pár éve a csoporttársak először láttak Dreher Bakot inni, akkor néztek, mint borjú az újkapura, hogy ez meg mi? Sör? Fekete?!?!?!
Én a minél ízesebb söröket kedvelem, legyen az pilsner, barna, búza, IPA, APA, vagy más PA típusú, ezért nagyon örültem a Soproni IPA-nak (meg az olcsó Argusnak is), amikor rájuk találtam.

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.