Hirdetés

2022. december 3., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9) Speccymaster válasza DeFranco (#7) üzenetére


Speccymaster
csendes tag

Netes forrással most hirtelen nem tudom alátámasztani, de javítottam már pár alplapot, és ismerem az usbtáprész kialakítását. Egy kis értékű ellenállás van sorba téve az usb 5V ágával, és ezen mérik a feszültségesést, ami ohm törvénye alapján egyenesen arányos a rajta átfolyó árammal. Ezek előtt van egy kapcsolóeszköz, és ez egyszerűen lekapcsol, ha az ellenálláson a feszültség egy értéket meghalad... Lényegében teljesen analóg elektronika, ami független mindentől.
Ha végiggondoljuk, előbb tápot kell adni az eszköznek, csak utána tudják "megbeszélni" hogy milyen sebességen akarnak kommunikálni.
Egy másik példa: létezik sok kütyü, amit lehet usb tápkábellel járatni, ami nem normál usb kábel, hanem csak egy két pólusú dugó. Ebben az esetben az usb adatvonalak nincsenek bekötve, csak a táp és a föld.
Ez is csak amiatt működhet,mert nem figyeli, hogy mi van rákötve, csak azt, hogy nem haladja meg a max áramot.

A kábellel kapcsolatban: Jelen esetben rossz ötlet a legolcsóbb összetevőt hátra sorolni a hibakeresésben úgy, hogy a többi gyanúsított nagyságrendekkel drágább.
Arra, hogy más gépen ment az lehet az indoklás, hogy ott magasabb volt az usb tápfeszültsége egy picivel, mint nálad, és ez épp elég volt, hogy menjen. Egy-két tizedet simán eltér minden tápfesz a néveleges értéktől.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.