Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
válasz
Crystalheart
üzenetére
nézni kell pályázatot is, hátha van valami rá. de tény, hogy egyszerre elég drága.
mekkora a ház? -
Ringman
félisten
válasz
Crystalheart
üzenetére
én jobban kedvelem a cukor nélküli hagyma-fokhagyma-fűszerek típusú, itt a hagyma sűrít,és reszelt zeller+sárgarépa megy bele. ezt - zöldfűszerek nélkül, az az utolsó 5 percben megy bele - minél tovább főzöd annál jobb lesz. nem baj, ha nem homogén.
egyébként télen (ha már elfogyott a szülők által készített paradicsomlé) konzerv paradicsomból szoktam csinálni - ki lehet fogni, kb olyan árban, mint a sűrített paradicsomlevet, akkor betárazok belőle. -
Ringman
félisten
válasz
Crystalheart
üzenetére
micsoda mennyiségek! hányan vagytok?
paradicsommártást egyébként miért kell sűríteni? addig kell főzni, amíg sűrű nem lesz
lehet répát és zellert is belerakni. már ha szeretitek, szerintem jó bele.
előkészítés közben egyébként filmet/sorozatot szoktam nézni, kiv. vágásnál.(#345) Kareszovics
a pulykanyak-pörkölt felkeltette az érdeklődésem, jó ötlet, köszi a tippet. -
Ringman
félisten
nálunk kutyáknál a baromfipárizsi (400/kg) a nyerő, + májkrémes kenyér.
+csirkefej + kisütött kicsontozott kacsa/csirke (nyilván a csont marad), ezt kilósan.egyébként tényleg változatosan és viszonylag olcsón lehet otthon főzni (embereknek
)
ami még olcsó&jó a pulykaszárny, ill levesbe a pulykanyak (kb színhús) -
Ringman
félisten
válasz
DeFranco
üzenetére
nálam reggel ristretto (amennyire egy delonghi ec 200-zal meg lehet közelíteni), du/este meg cappuccino (mert lusta vagyok otthon)
egyébként az utóbbi 2-3 évben elég sok helyen a kvminőséggel spórolnak áremelés helyett, fasza gépekbe kb teszkógazdaságos-szintű kv-k mennek. -
Ringman
félisten
válasz
DeFranco
üzenetére
Ezt szeretem, ez preferencia, ha lenne otthon presszógép, akkor is ezt választanám.
azt te csak hiszed

egyébként a megfelelő őrlés és tömörítés kb ugyanolyan fontos. kísérleteztem vele eleget itthon, jó kv-ból is lehet szart főzni, kevésbé jó kv máshogy darálva - ua kv szemes és előre őrölt változatát érdemes összehasonlítani - is vezethet viszonylag jó kv-hoz. -
Ringman
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
csak akkor annyi, ha kártyával fizet
egyébként 25 v 30 fthát igen, az étkezésnek nem táplálkozási szükségletet kell kielégítenie. ennél még a kórházban is többet kap az ember.
lehet, hogy a konyha cégen belül üzemel, és önköltséges. (nincs rajta haszon és bérleti díjat sem kell fizetnie a konyhának, csak munkabért, rezsit és anyagköltséget.)
-
Ringman
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
nyelvhal finom - én sem vagyok nagy halas, sőt - csak drága, kb 3500Ft/kg. de nem is kell állandóan azt enni.
fővám téri vásárcsarnokban lehet nem mélyhűtöttet kapni, -
Ringman
félisten
pár szemelvény kajákból, ami szerintem nem luxuskiadás - tartósból van itthon kb mindegyik:
- többfajta olaj - oliva, napraforgó, hidegen sajtolt olajak salátába
- ecetek - szintén 4-5 fajta
- szószok + (csípős, kínai, thai, szója, stb) mustár+ketchup, torma,
- fűszerek
- olyan kenyér, amilyet szeretsz, nem 180 ft
- tea/gyümölcstea/gyógytea - sokfajta
- 2-3 fajta sajt - aminek íze is van
- kv - normálisabb 3500+/kg - egy adag kv - 8g - napi átlag 1,5 adag presszókv - (alap presszógép, kb 25k volt 2 éve) kv
- ha valaki szereti min. havi 2-3x marhahús (nem bélszínre kell gondolni), normálisabb hal
- margarint, mesterséges ízfokozót nem szoktunk használni, majonézt sem
- vaj, tejföl, kefír, natúrjoghurt
- zöldségköretek - nyilván drágább, mint
- felvágott+virsli - nálunk nem jellemző, aldi, ill. lidl, ha normális áron akarsz venni - min 80% hústartalom, amire nem írják rá, meg sem veszem
- gyümölcsök
- többféle liszt, cukor, tészta, rizs
- lekvárok/befőttek/savanyúság - ezek szülőktől -
Ringman
félisten
aham. tehát gépi szellőztetés van. párásító készülékek is vannak aranyáron

nálunk adott volt a 2 régi cserépkályha+kémény, (+ konvektor van, de azzal drága fűteni.), rokonnál pedig puffertartályt fű a téglakályha, és szivattyú segít keringtetni a radiátoros fűtési rendszerben.
más, ha már itt vagy:
msata=mini-pci-e? -
-
Ringman
félisten
kaja-témára:
- felvágott/virsli nagyon drága, normális 2000-2500-tól. inkább veszek húst és kisütöm
- ha baromfihúsból szereti vki a szárny/comb/pulykanyak/egyéb csontos részeket akkor lehet spórolni
- hal/marha/bárány szintén 2000+
- zöldség - vagy mélyhűtött (ált 400Ft/kg-tól a csillagos égig) vagy káposzta/kel~/kínai kel
- krumpli/hagyma most olcsó
- normális kenyér (ha nem magadnak sütöd) fehér: 300/kg-tól, egyéb 600/kg-tól indul
- normálisabb tészta 300ft/0,5kg
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 241 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Apple Airpad 5th 64GB 100% (1év Garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
micsoda mennyiségek! hányan vagytok?